Acte Monitorul Oficial emise de
Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor
Monitorul Oficial 699 din 24 Septembrie 2002 (M. Of. 699/2002)
ORDIN nr. 86 din 30 august 2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la comercializarea carnii de pasare EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 699 din 24 septembrie 2002
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, ministrul sãnãtãţii şi familiei şi preşedintele autoritãţii naţionale pentru protecţia consumatorilor, vazand referatul de aprobare nr. 168.642 din 9 mai 2002, întocmit de direcţia politici şi strategii alimentare din cadrul ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, având în vedere prevederile art. 34 din ordonanta de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, aprobatã şi modificatã prin legea nr. 57/2002 , în temeiul prevederilor hotãrârii guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, ale hotãrârii guvernului nr. ...
NORME din 30 august 2002 cu privire la comercializarea carnii de pasare EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 699 din 24 septembrie 2002
Cap. 1 dispoziţii generale art. 1 prezentele norme se referã la condiţiile pe care trebuie sa le îndeplineascã carnea de pasare provenitã din producţia interna sau din import, pentru a fi comercializata. carnea poate proveni de la urmãtoarele specii: a) gaini; b) rate; c) gaste; d) curci; e) bibilici. art. 2 agenţii economici care comercializeazã carne de pasare îşi desfãşoarã activitatea numai cu respectarea reglementãrilor în vigoare şi a prevederilor ...
Monitorul Oficial 694 din 23 Septembrie 2002 (M. Of. 694/2002)
ORDIN nr. 76 din 30 iunie 2002 pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care se vinde si conditiile de calitate ale laptelui de consum EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 694 din 23 septembrie 2002
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, ministrul sãnãtãţii şi familiei şi preşedintele autoritãţii naţionale pentru protecţia consumatorilor, având în vedere prevederile art. 34 alin. (1) lit. c) din ordonanta de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, aprobatã şi modificatã prin legea nr. 57/2002 , în temeiul prevederilor hotãrârii guvernului nr. 362/2002 privind organizarea şi funcţionarea ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale hotãrârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului sãnãtãţii şi familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale hotãrârii ...
NORMA din 30 iunie 2002 privind denumirile sub care se vinde si conditiile de calitate ale laptelui de consum EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 694 din 23 septembrie 2002
Art. 1 (1) prezenta norma stabileşte denumirile sub care se vinde şi condiţiile de calitate ale laptelui de consum destinat comercializãrii, fãrã a prejudicia mãsurile de protecţie a sãnãtãţii publice. (2) În sensul prezentei norme se definesc: a) lapte - produsul obţinut prin mulgerea uneia sau mai multor vaci; b) lapte de consum - produsele la care se face referire în art. 3, destinate a fi livrate în aceasta stare consumatorilor; c) conţinut de grasime - raportul masa/masa al partii de grasime din lapte per ...
Monitorul Oficial 536 din 23 Iulie 2002 (M. Of. 536/2002)
ORDIN nr. 59 din 13 iunie 2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea vinurilor aromatizate, a bauturilor aromatizate pe baza de vin si a cocteilurilor aromatizate din produse vitivinicole, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 536 din 23 iulie 2002
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, ministrul sãnãtãţii şi familiei şi preşedintele autoritãţii naţionale pentru protecţia consumatorilor, vazand referatele de aprobare nr. 171.210/2002, întocmit de direcţia standarde, licenţe şi mãrci, calitatea alimentelor şi acreditare, şi nr. 270/2002, întocmit de direcţia generalã de sãnãtate publica, având în vedere prevederile art. 34 din ordonanta de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, în temeiul hotãrârii guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al hotãrârii guvernului nr. 22/2001 ...
NORMA din 13 iunie 2002 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea vinurilor aromatizate, a bauturilor aromatizate pe baza de vin si a cocteilurilor aromatizate din produse vitivinicole, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 536 din 23 iulie 2002
Cap. 1 dispoziţii generale art. 1 prezentele norme se referã la vinurile aromatizate, bãuturile aromatizate pe baza de vin şi la cocteilurile aromatizate din produse vitivinicole şi stabilesc regulile generale privind definirea, desemnarea şi prezentarea, precum şi condiţiile legate de natura, compozitia, originea, ambalarea, etichetarea şi marcarea acestora în vederea comercializãrii. art. 2 În sensul prezentelor norme se definesc: a. vin aromatizat vinul aromatizat este bãutura: - obţinutã din unul sau mai multe produse vinicole, inclusiv ...
Monitorul Oficial 372 din 03 Iunie 2002 (M. Of. 372/2002)
ORDIN nr. 22 din 11 martie 2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 3 iunie 2002
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, ministrul sănătăţii şi familiei şi preşedintele autorităţii naţionale pentru protecţia consumatorilor,văzând referatul de aprobare nr. 121.381/2001 întocmit de direcţia standarde, licenţe şi mărci, calitatea alimentelor şi acreditare, referatul de aprobare nr. 917/2001 întocmit de direcţia generală de sănătate publica,având în vedere prevederile art. 34 din ordonanţa de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor,în temeiul prevederilor hotărârii guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, cu modificările ulterioare, ale hotărârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului sănătăţii şi familiei, cu modificările ulterioare, precum şi ...
NORMA din 11 martie 2002 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 3 iunie 2002
Cap. idispoziţii generaleart. 1prezentele norme se referă şi se aplica următoarelor produse:a) uleiuri vegetale;b) margarine;c) maioneze.art. 2produsele enumerate la art. 1 se comercializează numai dacă respecta definiţiile şi regulile stabilite în prezentele norme.cap. iidefiniţii, natura, conţinutul, originea şi fabricareaart. 3in sensul prezentelor norme, produsele menţionate la art. 1 trebuie sa corespundă următoarelor definiţii:1. uleiurile vegetale rafinate sunt produse constituite din lipide simple naturale, de origine vegetala, în care predomina trigliceridele în proporţie de peste 99,5% şi care sunt obţinute din prelucrarea materiilor prime oleaginoase prin presare mecanică, extracţie cu solvent şi rafinarea uleiului brut obţinut;2. uleiurile vegetale nerafinate sunt produse ...
Monitorul Oficial 173 din 13 Martie 2002 (M. Of. 173/2002)
ORDIN nr. 1 din 3 ianuarie 2002 privind conditiile de securitate si calitate pentru legume si fructe proaspete destinate consumului uman EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 173 din 13 martie 2002
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, ministrul sãnãtãţii şi familiei şi preşedintele autoritãţii naţionale pentru protecţia consumatorilor, vazand referatul de aprobare al direcţiei generale strategii şi politici în agricultura şi produse derivate, direcţiei standarde, mãrci şi licenţe, calitatea alimentelor şi acreditare şi al direcţiei fitosanitare nr. 119.139/2001 privind condiţiile de securitate şi calitate pentru legume şi fructe destinate comercializãrii şi consumului uman pe piata interna, având în vedere prevederile art. 24 din ordonanta de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, în temeiul hotãrârii guvernului nr. ...
Monitorul Oficial 4 din 07 Ianuarie 2002 (M. Of. 4/2002)
ORDIN nr. 531 din 12 decembrie 2001 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei pentru Clauze Abuzive EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 4 din 7 ianuarie 2002
Secretarul de stat, preşedintele autoritãţii naţionale pentru protecţia consumatorilor, în conformitate cu: - prevederile art. 32 din ordonanta guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare; - hotãrârea guvernului nr. 574/2001 pentru aprobarea strategiei autoritãţii naţionale pentru protecţia consumatorilor 2001-2004, în temeiul art. 3 alin. (4) din hotãrârea guvernului nr. 166/2001 privind organizarea şi funcţionarea autoritãţii naţionale pentru protecţia consumatorilor, emite urmãtorul ordin: art. 1 se înfiinţeazã comisia pentru clauze abuzive, organism ...