Acte Monitorul Oficial emise de
Ministerul Sanatatii Si Familiei
Monitorul Oficial 270 din 23 Aprilie 2002 (M. Of. 270/2002)
ORDIN nr. 215 din 29 martie 2002 pentru aprobarea Metodologiei privind definirea domeniilor cercetarii stiintifice clinice, de medicina preventiva si fundamentala, nucleele, colectivele, departamentele de cercetare, precum si institutiile sanitare in care se desfasoara activitate de cercetare stiintifica EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 270 din 23 aprilie 2002
Ministrul sãnãtãţii şi familiei, vazand referatul direcţiei generale resurse umane, formare profesionalã, concursuri şi examene, direcţiei management, salarizare şi structuri unitãţi sanitare şi academiei de Ştiinţe medicale bucureşti nr. db 3.320 din 27 martie 2002, având în vedere prevederile ordonanţei de urgenta a guvernului nr. 58/2001 privind organizarea şi finanţarea rezidentiatului, stagiaturii şi activitãţii de cercetare medicalã în sectorul sanitar, aprobatã şi modificatã prin legea nr. 41/2002 , în temeiul hotãrârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului sãnãtãţii şi familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ...
METODOLOGIE din 29 martie 2002 privind definirea domeniilor cercetarii stiintifice clinice, de medicina preventiva si fundamentala, nucleele, colectivele, departamentele de cercetare, precum si institutiile sanitare in care se desfasoara activitate de cercetare stiintifica EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 270 din 23 aprilie 2002
Art. 1 domeniile de cercetare ştiinţificã medicalã se definesc dupã cum urmeazã: a. cercetarea ştiinţificã medicalã clinica reprezintã activitatea de cercetare medicalã asociata cu acordarea de servicii medicale şi cuprinde: - studierea particularitatilor evolutive clinice ale diferitelor entitãţi patologice; - evoluţia proceselor morbide; - elaborarea algoritmelor şi a strategiilor de diagnostic pozitiv, precoce şi diferential; - patogenia şi evaluarea rãspunsului la diversele scheme şi proceduri terapeutice unice sau în combinatie, în boli specifice; - aprecierea prognosticului şi a complicatiilor; ...
ORDIN nr. 262 din 15 aprilie 2002 privind dezinsectia si deratizarea structurilor de primire turistice in statiunile de pe litoral EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 270 din 23 aprilie 2002
Ministrul turismului, ministrul sãnãtãţii şi familiei, ministrul administraţiei publice şi ministrul apelor şi protecţiei mediului, în temeiul prevederilor hotãrârii guvernului nr. 24/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului turismului şi ale art. 7 din hotãrârea guvernului nr. 1.328/2001 privind clasificarea structurilor de primire turistice, în temeiul hotãrârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului sãnãtãţii şi familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al prevederilor legii nr. 98/1994 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele legale de igiena şi sãnãtate publica, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în ...
Monitorul Oficial 265 din 19 Aprilie 2002 (M. Of. 265/2002)
ORDIN nr. 185 din 19 martie 2002 pentru aprobarea Normelor privind solventii de extractie utilizati in producerea alimentelor si a ingredientelor alimentare EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 265 din 19 aprilie 2002
Ministrul sãnãtãţii şi familiei şi ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, având în vedere prevederile art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, vazand referatul de aprobare al direcţiei generale de sãnãtate publica din cadrul ministerului sãnãtãţii şi familiei nr. db 2.955 din 19 martie 2002 şi referatul direcţiei standarde, mãrci şi licenţe, calitatea alimentelor şi acreditare din cadrul ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 171.212 din 4 aprilie 2002, în temeiul hotãrârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi ...
NORMA din 19 martie 2002 privind solventii de extractie utilizati in producerea alimentelor si a ingredientelor alimentare EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 265 din 19 aprilie 2002
Art. 1 (1) prezentele norme se aplica solventilor de extracţie utilizaţi sau destinaţi producerii alimentelor sau a ingredientelor alimentare. normele nu se aplica solventilor de extracţie utilizaţi în producerea aditivilor alimentari, vitaminelor şi a altor aditivi nutritionali, cu excepţia cazului în care astfel de aditivi alimentari, vitamine sau alţi aditivi nutritionali sunt enumerati în anexa. prin utilizarea aditivilor alimentari, a vitaminelor sau a altor aditivi nutritionali nu trebuie sa rezulte alimente cu conţinut de reziduuri de solventi de extracţie ce ating niveluri periculoase pentru sãnãtatea publica. (2) În ...
Monitorul Oficial 263 din 18 Aprilie 2002 (M. Of. 263/2002)
ORDIN nr. 235 din 8 aprilie 2002 privind abrogarea Ordinului ministrului sanatatii si familiei nr. 862/2001 pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 536/1997 pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 263 din 18 aprilie 2002
Ministrul sãnãtãţii şi familiei, vazand referatul de aprobare al direcţiei generale de sãnãtate publica nr. db 3.686 din 8 aprilie 2002, având în vedere prevederile legii nr. 100/1998 privind asistenta de sãnãtate publica, ale legii nr. 98/1994 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele legale de igiena şi sãnãtate publica, modificatã şi completatã prin ordonanta guvernului nr. 108/1999 , în temeiul hotãrârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului sãnãtãţii şi familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, emite urmãtorul ordin: art. ...
Monitorul Oficial 255 din 16 Aprilie 2002 (M. Of. 255/2002)
ORDIN nr. 84 din 13 februarie 2002 pentru aprobarea Normelor privind contaminantii din alimente EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 255 din 16 aprilie 2002
Ministrul sãnãtãţii şi familiei şi ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, având în vedere prevederile art. 14 din ordonanta de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, vazand referatul de aprobare al direcţiei generale de sãnãtate publica din cadrul ministerului sãnãtãţii şi familiei nr. db 1.446 din 13 februarie 2002 şi al direcţiei standarde, mãrci şi licenţe, calitatea alimentelor şi acreditare din cadrul ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 171.125 din 21 februarie 2002, în temeiul hotãrârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului ...
NORMA din 13 februarie 2002 privind contaminantii din alimente EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 255 din 16 aprilie 2002
Cap. 1 dispoziţii generale art. 1 (1) În sensul prezentelor norme contaminant reprezintã orice substanta care nu se adauga în mod intentionat alimentelor, prezenta în acestea ca rezultat al producţiei (inclusiv activitãţile privind creşterea plantelor, creşterea animalelor şi medicina veterinara), fabricaţiei, prelucrãrii, preparãrii, tratamentelor, impachetarii, ambalarii, transportului sau manipulãrii acestora ori ca rezultat al contaminarii mediului înconjurãtor. materiile strãine, cum ar fi fragmentele de insecte, parul de animale etc., nu sunt incluse în aceasta definitie. (2) prezentele norme nu se aplica la contaminantii care fac obiectul unor reglementãri ...
Monitorul Oficial 250 din 15 Aprilie 2002 (M. Of. 250/2002)
ORDIN nr. 83 din 13 februarie 2002 pentru aprobarea Normelor privind aromele utilizate in alimente si sursele materiale pentru producerea lor EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 250 din 15 aprilie 2002
Ministrul sãnãtãţii şi familiei şi ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor, având în vedere prevederile art. 13 din ordonanta de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializãrii alimentelor, vazand referatul de aprobare al direcţiei generale de sãnãtate publica din cadrul ministerului sãnãtãţii şi familiei nr. db 1.447 din 13 februarie 2002 şi al direcţiei standarde, mãrci şi licenţe, calitatea alimentelor şi acreditare din cadrul ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 171.126 din 21 februarie 2002, în temeiul hotãrârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului ...
NORMA din 13 februarie 2002 privind aromele utilizate in alimente si sursele materiale pentru producerea lor EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 250 din 15 aprilie 2002
Art. 1 (1) prezentele norme se aplica aromelor care sunt utilizate sau care sunt destinate utilizãrii în sau pe alimente cu scopul de a le imprima miros şi/sau gust, precum şi materiilor prime utilizate la producerea aromelor. (2) În sensul prezentelor norme, urmãtorii termeni se definesc astfel: a) aroma - orice substanta aromatizanta, preparat aromatizant, aroma de transformare, aroma de fum sau amestecul acestora; b) substanta aromatizanta - o substanta chimica definitã, cu proprietãţi aromatizante, care se obţine prin: - procese fizice corespunzãtoare (inclusiv distilarea ...