ANEXA 1
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Propan
Butan
Acetat de etil
Etanol
Dioxid de carbon
Acetona*2)
Protoxid de azot
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
PARTEA a II-a
Solventii de extracţie pentru care sunt specificate condiţiile de utilizare
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Condiţiile de utilizare Limitele maxime de reziduu
Denumirea (descrierea sumarã în alimentul sau
a extractiei) ingredientul
alimentar extras
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Hexan*1) Producerea sau fractionarea 1 mg/kg în grasime sau ulei
grasimilor şi uleiurilor şi ori unt de cacao
producerea untului de cacao
Prepararea produselor proteice 10 mg/kg în alimentul ce
şi a fainurilor degresate conţine produse proteice şi
fainuri degresate
30 mg/kg în produsele de soia
asa cum au fost vândute
consumatorului final
Prepararea germenilor de 5 mg/kg în germenii de cereale
cereale degresati degresati
Acetat de Decofeinizarea sau înlãturarea 20 mg/kg în cafea sau ceai
metil substanţelor iritante şi amare
din cafea şi ceai
Producerea zahãrului din melase 1 mg/kg în zahãr
Etilmetil- Fractionarea grasimilor şi 5 mg/kg în grasime sau ulei
cetona*2) uleiurilor
Decofeinizarea sau înlãturarea 20 mg/kg în cafea sau ceai
substanţelor iritante şi amare
din cafea şi ceai
Diclormetan Decofeinizarea sau înlãturarea 2 mg/kg în cafea prajita şi
substanţelor iritante şi amare 5 mg/kg în ceai
din cafea şi ceai
Metanol Toate utilizarile 10 mg/kg
Propanol-2
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
PARTEA a III-a
Solventii de extracţie pentru care nu sunt specificate condiţiile
de utilizare
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Limitele maxime de reziduu din aliment, provenite
Denumirea din utilizarea solventilor de extracţie la
pregãtirea aromelor din materiale
aromatizante naturale
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Eter dietilic 2 mg/kg
Hexan*1) 1 mg/kg
Acetat de metil 1 mg/kg
Butanol-1 1 mg/kg
Butanol-2 1 mg/kg
Etilmetilcetona*1) 1 mg/kg
Diclormetan 0,02 mg/kg
Propanol-1 1 mg/kg
Ciclohexan 1 mg/kg
1,1,1,2-tetrafluoroetan 0,02 mg/kg
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────