Monitorul Oficial 372 din 03 Iunie 2002
Monitorul Oficial 372 din 03 Iunie 2002 (M. Of. 372/2002)
1. NORMA din 11 martie 2002 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 3 iunie 2002
Cap. idispoziţii generaleart. 1prezentele norme se referă şi se aplica următoarelor produse:a) uleiuri vegetale;b) margarine;c) maioneze.art. 2produsele enumerate la art. 1 se comercializează numai dacă respecta definiţiile şi regulile stabilite în prezentele norme.cap. iidefiniţii, natura, conţinutul, originea şi fabricareaart. 3in sensul prezentelor norme, produsele menţionate la art. 1 trebuie sa corespundă următoarelor definiţii:1. uleiurile vegetale rafinate sunt produse constituite din lipide simple naturale, de origine vegetala, în care predomina trigliceridele în proporţie de peste 99,5% şi care sunt obţinute din prelucrarea materiilor prime oleaginoase prin presare mecanică, extracţie cu solvent şi rafinarea uleiului brut obţinut;2. uleiurile vegetale nerafinate sunt produse ...
2. NORMA din 18 decembrie 2001 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 3 iunie 2002
Cap. idispoziţii generaleart. 1prezentele norme se referă şi se aplica următoarelor produse:a) uleiuri vegetale;b) margarine;c) maioneze.art. 2produsele enumerate la art. 1 se comercializează numai dacă respecta definiţiile şi regulile stabilite în prezentele norme.cap. iidefiniţii, natura, conţinutul, originea şi fabricareaart. 3in sensul prezentelor norme, produsele menţionate la art. 1 trebuie sa corespundă următoarelor definiţii:1. uleiurile vegetale rafinate sunt produse constituite din lipide simple naturale, de origine vegetala, în care predomina trigliceridele în proporţie de peste 99,5% şi care sunt obţinute din prelucrarea materiilor prime oleaginoase prin presare mecanică, extracţie cu solvent şi rafinarea uleiului brut obţinut;2. uleiurile vegetale nerafinate sunt produse ...
3. ORDIN nr. 22 din 11 martie 2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 3 iunie 2002
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, ministrul sănătăţii şi familiei şi preşedintele autorităţii naţionale pentru protecţia consumatorilor,văzând referatul de aprobare nr. 121.381/2001 întocmit de direcţia standarde, licenţe şi mărci, calitatea alimentelor şi acreditare, referatul de aprobare nr. 917/2001 întocmit de direcţia generală de sănătate publica,având în vedere prevederile art. 34 din ordonanţa de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor,în temeiul prevederilor hotărârii guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, cu modificările ulterioare, ale hotărârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului sănătăţii şi familiei, cu modificările ulterioare, precum şi ...
4. ORDIN nr. 917 din 18 decembrie 2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 3 iunie 2002
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, ministrul sănătăţii şi familiei şi preşedintele autorităţii naţionale pentru protecţia consumatorilor,văzând referatul de aprobare nr. 121.381/2001 întocmit de direcţia standarde, licenţe şi mărci, calitatea alimentelor şi acreditare, referatul de aprobare nr. 917/2001 întocmit de direcţia generală de sănătate publica,având în vedere prevederile art. 34 din ordonanţa de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor,în temeiul prevederilor hotărârii guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, cu modificările ulterioare, ale hotărârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului sănătăţii şi familiei, cu modificările ulterioare, precum şi ...
5. NORMA din 22 noiembrie 2001 cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 3 iunie 2002
Cap. idispoziţii generaleart. 1prezentele norme se referă şi se aplica următoarelor produse:a) uleiuri vegetale;b) margarine;c) maioneze.art. 2produsele enumerate la art. 1 se comercializează numai dacă respecta definiţiile şi regulile stabilite în prezentele norme.cap. iidefiniţii, natura, conţinutul, originea şi fabricareaart. 3in sensul prezentelor norme, produsele menţionate la art. 1 trebuie sa corespundă următoarelor definiţii:1. uleiurile vegetale rafinate sunt produse constituite din lipide simple naturale, de origine vegetala, în care predomina trigliceridele în proporţie de peste 99,5% şi care sunt obţinute din prelucrarea materiilor prime oleaginoase prin presare mecanică, extracţie cu solvent şi rafinarea uleiului brut obţinut;2. uleiurile vegetale nerafinate sunt produse ...
6. ORDIN nr. 454 din 22 noiembrie 2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea, pastrarea si calitatea uleiurilor vegetale, grasimilor tartinabile - margarine - si a maionezelor, destinate comercializarii pentru consumul uman EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 372 din 3 iunie 2002
Ministrul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, ministrul sănătăţii şi familiei şi preşedintele autorităţii naţionale pentru protecţia consumatorilor,văzând referatul de aprobare nr. 121.381/2001 întocmit de direcţia standarde, licenţe şi mărci, calitatea alimentelor şi acreditare, referatul de aprobare nr. 917/2001 întocmit de direcţia generală de sănătate publica,având în vedere prevederile art. 34 din ordonanţa de urgenta a guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea producţiei, circulaţiei şi comercializării alimentelor,în temeiul prevederilor hotărârii guvernului nr. 12/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor, cu modificările ulterioare, ale hotărârii guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea ministerului sănătăţii şi familiei, cu modificările ulterioare, precum şi ...