Monitorul Oficial
Norme Metodologice 2004
- 2007
- 2006
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
- 1998
- 1997
- 1996
- 1995
- 1994
- 1993
- 1992
- 1991
- 1990
- 1988
- 1980
- 1979
- 1978
- 1976
- 1974
- 1970
Selectati luna pentru care doriti sa afisam norme-metodologice din 2004
Monitorul Oficial 945 din 15 Octombrie 2004 (M. Of. 945/2004)
NORMA nr. 10 din 27 septembrie 2004 privind autorizarea bancilor, institutiilor emitente de moneda electronica, altele decat bancile, a caselor de economii pentru domeniul locativ si a sucursalelor din Romania ale institutiilor de credit straine EMITENT: BANCA NATIONALA A ROMANIEI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 945 din 15 octombrie 2004
Având în vedere prevederile art. 11, ale art. 15^2, ale art. 25 alin. 3, ale art. 25^2, ale art. 38 alin. 1 şi 2, ale art. 51 alin. 1, ale art. 52^3, ale art. 83^3 alin. 1 şi 2 şi ale art. 83^6 din legea nr. 58/1998 privind activitatea bancarã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale art. 4 alin. (1), ale art. 15 şi ale art. 18 lit. g) din legea nr. 541/2002 privind economisirea şi creditarea în sistem colectiv pentru domeniul locativ, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în temeiul dispoziţiilor art. 25 ...
Monitorul Oficial 938 din 14 Octombrie 2004 (M. Of. 938/2004)
NORMA din 28 septembrie 2004 privind conditiile si criteriile pentru atestarea produselor traditionale EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 938 din 14 octombrie 2004
Art. 1 (1) prezenta normã stabileşte condiţiile şi criteriile pentru atestarea produselor tradiţionale. (2) prezenta normã se aplicã fãrã a aduce atingere altor prevederi specifice. art. 2 În sensul prezentei norme, termenii folosiţi se definesc dupã cum urmeazã: a) produs tradiţional - produsul care trebuie sã fie obţinut din materii prime tradiţionale, sã prezinte o compoziţie tradiţionalã sau un mod de producţie şi/sau de prelucrare care reflectã un procedeu tehnologic de producţie şi/sau de prelucrare tradiţional şi care se distinge în mod clar de alte ...
Monitorul Oficial 928 din 12 Octombrie 2004 (M. Of. 928/2004)
NORME METODOLOGICE din 30 septembrie 2004 privind recunoasterea in vederea aprobarii sau notificarii, dupa caz, a organismelor care realizeaza evaluarea conformitatii instalatiilor de transport pe cablu pentru persoane EMITENT: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 928 din 12 octombrie 2004
A. dispoziţii generale 1. prezentele norme metodologice stabilesc procedura privind recunoaşterea organismelor care realizeazã evaluarea conformitãţii instalaţiilor de transport pe cablu pentru persoane, denumite în continuare organisme, conform prevederilor hotãrârii guvernului nr. 1.009/2004 privind stabilirea condiţiilor de punere în funcţiune a instalaţiilor de transport pe cablu pentru persoane. 2. poate fi organism recunoscut orice persoanã juridicã sau entitate din cadrul unei persoane juridice cu sediul în românia, care dovedeşte cã respectã cerinţele prevãzute la art. 14 şi 16 din legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitãţii produselor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ...
Monitorul Oficial 927 din 11 Octombrie 2004 (M. Of. 927/2004)
NORMA SANITARA VETERINARA din 29 septembrie 2004 privind marcarea si certificarea produselor de origine animala destinate consumului uman, cu exceptia carnii proaspete EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI-AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 927 din 11 octombrie 2004
Cap. i definiţii art. 1 În sensul prezentei norme sanitare veterinare, prin urmãtorii termeni se înţelege: - produse de origine animalã: ● produse din carne - produsele definite de ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor nr. 322/2003 pentru aprobarea normei sanitare veterinare privind condiţiile de sãnãtate care reglementeazã producerea şi comercializarea produselor din carne şi a altor produse de origine animalã; ● produse din carne de pasãre, vânat de crescãtorie şi carne de iepure de crescãtorie - produsele definite de ordinul ...
Monitorul Oficial 909 din 06 Octombrie 2004 (M. Of. 909/2004)
NORMA din 15 septembrie 2004 privind etichetarea alimentelor si a ingredientelor alimentare cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli si/sau esteri de fitostanol EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 909 din 6 octombrie 2004
Art. 1 prezentele norme se aplicã alimentelor şi ingredientelor alimentare cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli şi/sau esteri de fitostanol. art. 2 (1) În scopul etichetãrii, fitosterolul, esterul de fitosterol, fitostanolul şi esterul de fitostanol se desemneazã prin termenii "sterol vegetal", "ester de sterol vegetal", "stanol vegetal" sau "ester de stanol vegetal" ori, dupã caz, forma acestora la plural. (2) fãrã a încãlca alte dispoziţii legale în vigoare privind etichetarea alimentelor, etichetarea alimentelor sau a ingredientelor alimentelor cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli şi/sau ...
NORMA din 30 septembrie 2004 privind etichetarea alimentelor si a ingredientelor alimentare cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli si/sau esteri de fitostanol EMITENT: MINISTERUL SANATATII PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 909 din 6 octombrie 2004
Art. 1 prezentele norme se aplicã alimentelor şi ingredientelor alimentare cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli şi/sau esteri de fitostanol. art. 2 (1) În scopul etichetãrii, fitosterolul, esterul de fitosterol, fitostanolul şi esterul de fitostanol se desemneazã prin termenii "sterol vegetal", "ester de sterol vegetal", "stanol vegetal" sau "ester de stanol vegetal" ori, dupã caz, forma acestora la plural. (2) fãrã a încãlca alte dispoziţii legale în vigoare privind etichetarea alimentelor, etichetarea alimentelor sau a ingredientelor alimentelor cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli şi/sau ...
NORME din 23 septembrie 2004 privind etichetarea alimentelor si a ingredientelor alimentare cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli si/sau esteri de fitostanol EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 909 din 6 octombrie 2004
Art. 1 prezentele norme se aplicã alimentelor şi ingredientelor alimentare cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli şi/sau esteri de fitostanol. art. 2 (1) În scopul etichetãrii, fitosterolul, esterul de fitosterol, fitostanolul şi esterul de fitostanol se desemneazã prin termenii "sterol vegetal", "ester de sterol vegetal", "stanol vegetal" sau "ester de stanol vegetal" ori, dupã caz, forma acestora la plural. (2) fãrã a încãlca alte dispoziţii legale în vigoare privind etichetarea alimentelor, etichetarea alimentelor sau a ingredientelor alimentelor cu adaos de fitosteroli, esteri de fitosterol, fitostanoli şi/sau ...
Monitorul Oficial 891 din 30 Septembrie 2004 (M. Of. 891/2004)
NORMA din 15 septembrie 2004 cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul tomatelor in conserva EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 891 din 30 septembrie 2004
Cap. i dispoziţii generale art. 1 prezenta normã prevede cerinţele minime de siguranţã alimentarã, igienã alimentarã, calitate şi identificare a produsului, care trebuie respectate la fabricarea şi/sau comercializarea tomatelor în conservã pe teritoriul româniei, pentru a putea garanta cã acestea nu prezintã nici un risc pentru consumul uman şi sunt prezentate corect, conform principiilor de bazã privind protecţia consumatorului. art. 2 reglementãrile prezentei norme nu se aplicã tomatelor în conservã preparate în gospodãrii individuale pentru consumul propriu şi nici produselor care sunt în tranzit sau ...
NORMA din 30 iunie 2004 cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul tomatelor in conserva EMITENT: MINISTERUL SANATATII PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 891 din 30 septembrie 2004
Cap. i dispoziţii generale art. 1 prezenta normã prevede cerinţele minime de siguranţã alimentarã, igienã alimentarã, calitate şi identificare a produsului, care trebuie respectate la fabricarea şi/sau comercializarea tomatelor în conservã pe teritoriul româniei, pentru a putea garanta cã acestea nu prezintã nici un risc pentru consumul uman şi sunt prezentate corect, conform principiilor de bazã privind protecţia consumatorului. art. 2 reglementãrile prezentei norme nu se aplicã tomatelor în conservã preparate în gospodãrii individuale pentru consumul propriu şi nici produselor care sunt în tranzit sau ...
NORMA din 25 mai 2004 cu privire la natura, continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, marcarea, depozitarea si transportul tomatelor in conserva EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 891 din 30 septembrie 2004
Cap. i dispoziţii generale art. 1 prezenta normã prevede cerinţele minime de siguranţã alimentarã, igienã alimentarã, calitate şi identificare a produsului, care trebuie respectate la fabricarea şi/sau comercializarea tomatelor în conservã pe teritoriul româniei, pentru a putea garanta cã acestea nu prezintã nici un risc pentru consumul uman şi sunt prezentate corect, conform principiilor de bazã privind protecţia consumatorului. art. 2 reglementãrile prezentei norme nu se aplicã tomatelor în conservã preparate în gospodãrii individuale pentru consumul propriu şi nici produselor care sunt în tranzit sau ...