Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROTOCOLUL din 12 octombrie 2017  Sesiunii a IX-a a împuterniciţilor pentru aplicarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la Galaţi la 30 septembrie 1997    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROTOCOLUL din 12 octombrie 2017 Sesiunii a IX-a a împuterniciţilor pentru aplicarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la Galaţi la 30 septembrie 1997

EMITENT: Act Internaţional
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 69 din 23 ianuarie 2018
──────────
    Aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 4 din 10 ianuarie 2018, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 69 din 23 ianuarie 2018.
──────────
    12 octombrie 2017
    Negreşti-Oaş 2017, România
    În conformitate cu prevederile art. 16 al Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la 30 septembrie 1997 la Galaţi, în perioada 11-12 octombrie 2017, la Negreşti-Oaş, a avut loc Sesiunea a IX-a a împuterniciţilor părţilor.
    La lucrările Sesiunii au participat:
    - din partea română:

┌──────────────┬───────────────────────┐
│Adriana Petcu │- împuternicitul │
│ │Guvernului │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Nicolae │- locţiitorul │
│Bărbieru │împuternicitului; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Carmen Neagu │- secretarul │
│ │împuternicitului; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Sorin │- coordonatorul Grupei │
│Rîndaşu-Beuran│de lucru pentru Tisa; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│ │- coordonatorul Grupei │
│Cristian Ban │de lucru pentru Siret │
│ │şi Prut; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│ │- coordonatorul Grupei │
│Dragoş Cazan │de lucru pentru fluviul│
│ │Dunărea; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Simona Olimpia│- expert; │
│Negru │ │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Cristian │- expert; │
│Ciulbea │ │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Bogdan Neciu │- expert; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Radu Fărcaş │- expert; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Ludmila Toncia│- expert, asigură │
│ │traducerea; │
├──────────────┴───────────────────────┤
│- din partea ucraineană: │
├──────────────┬───────────────────────┤
│Mykhailo │- împuternicitul │
│Khoriev │Guvernului; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Nadiia Bilous │- secretarul │
│ │împuternicitului; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│ │- coordonatorul Grupei │
│Andrei Kavulea│de lucru pentru Siret │
│ │şi Prut; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Olga Lâsiuc │- expert; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Maryna Skral │- expert; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Eduard Osisky │- expert; │
├──────────────┼───────────────────────┤
│Bojik Tetiana │- expert, asigură │
│ │traducerea. │
└──────────────┴───────────────────────┘




    Părţile au convenit următoarea ordine de zi:
    1. Informarea împuterniciţilor asupra îndeplinirii hotărârilor adoptate la Sesiunea a VIII-a a împuterniciţilor (2 noiembrie 2012, Ujgorod, Ucraina);
    2. Stadiul aplicării regulamentelor de colaborare pe bazine hidrografice;
    3. Analiza regulamentelor actualizate în cadrul colaborării bilaterale;
    4. Situaţia lucrărilor hidrotehnice existente, în execuţie şi propuse a fi proiectate;
    5. Aprobarea Programului de lucru pe anul 2018 pentru aplicarea prevederilor Acordului interguvernamental româno-ucrainean privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră;
    6. Stabilirea locului, datei şi ordinii de zi preliminare pentru cea de-a X-a Sesiune a împuterniciţilor;
    7. Diverse.


    La punctul 1
    Informarea împuterniciţilor asupra îndeplinirii hotărârilor adoptate la Sesiunea a VIII-a a împuterniciţilor (2 noiembrie 2012, Ujgorod, Ucraina)
    1.1. Împuterniciţii s-au informat reciproc asupra îndeplinirii sarcinilor ce decurg din Hotărârile celei de-a VIII-a Sesiuni (2 noiembrie 2012, Ujgorod, Ucraina) şi au constatat următoarele:
    În perioada de la Sesiunea a VIII-a şi până la Sesiunea a IXa au avut loc întâlniri ale locţiitorilor împuterniciţilor, secretarilor împuterniciţilor, grupelor de lucru şi de experţi pentru examinarea problemelor de interes comun în sectorul de frontieră a fluviului Dunărea, râurilor Tisa, Siret şi Prut.
    Coordonatorii celor trei grupe de lucru au prezentat succint rezultatele colaborării, aşa cum au fost consemnate în procesele-verbale ale acestora.

    1.2. Împuterniciţii guvernelor convin ca programele de lucru anuale să cuprindă un număr de întâlniri care să conducă la realizarea sarcinilor ce revin părţilor, conform celor prevăzute în protocoalele sesiunilor. Împuterniciţii convin asupra obligativităţii realizării întâlnirilor grupelor de lucru. Locţiitorii împuterniciţilor vor urmări realizarea programelor anuale de lucru. Cu scopul eficientizării lucrărilor grupelor de lucru şi ale experţilor, părţile, prin grija secretarilor împuterniciţilor, îşi vor transmite reciproc, prin e-mail, anterior desfăşurării întâlnirilor, punctele de vedere asupra temelor care urmează să fie analizate şi discutate la întâlnire.
    1.3. La întâlnirea locţiitorilor împuterniciţilor (5-7 noiembrie 2013, localitatea Ismail, Ucraina), regulamentele de colaborare au fost revizuite şi reactualizate, cu excepţiile consemnate.
    1.4. La întâlnirea experţilor (24 iulie 2013, localitatea Solotvino, Ucraina), privind armonizarea modelului digital al terenului, părţile s-au informat reciproc asupra formatului materialelor disponibile în vederea schimbului.
    Părţile au convenit că sistemul de coordonate şi sistemul altimetric sunt după cum urmează:
    • sistemul de coordonate - sistem de coordonate WGS 84;
    • sistem altimetric EGM 96.

    Formatul datelor care se vor schimba:
    • modelul digital al terenului - format text XYZ;
    • liniile caracteristice ale terenului în fişier SHP, format ArcGIS;
    • ortofotoplanuri-geo TIFF.

    Zona pe care se va face schimbul de date va fi stabilită în urma suprapunerii contururilor modelelor digitale ale terenului ale celor două părţi alegându-se zona maximă rezultată, care va acoperi cel puţin zona inundabilă la debitul probabilitatea de depăşire de 1%.
    La următoarea întâlnire a experţilor din data de 22 octombrie 2013, la Sighetu Marmaţiei, România, părţile au făcut schimb de date privind modelul digital al terenului (puncte, linii caracteristice) şi ortofotoplan pentru o zonă de test (zona Podului Sighet-Solotvino) în vederea stabilirii detaliilor tehnice pentru efectuarea schimbului pentru întreaga lungime a sectorului comun al râului Tisa.

    1.5. Partea română a organizat o întâlnire în data de 18.02.2013, la Bucureşti, România, a specialiştilor din cadrul instituţiilor implicate cu privire la trecerea frontierei de stat în baza permisului de trecere a frontierei, în conformitate cu art. 14 din Acord. În cadrul acestei întâlniri s-a stabilit că de la momentul semnării Acordului, în anul 1997, şi până în prezent legislaţia naţională a suferit multiple modificări, astfel încât, în prezent, nu mai există cadrul legal de emitere/eliberare a acestora.
    1.6. În data de 24 mai 2013 la Suceava, România, a avut loc întâlnirea grupului de experţi din cadrul Grupului de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret, în baza Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la Galaţi, 1997, pentru stabilirea situaţiei exacte din teren privind râul Suceava pe sectorul comun de frontieră.


    La punctul 2
    Stadiul aplicării regulamentelor de colaborare pe bazine hidrografice
    Împuterniciţii au analizat modul de aplicare a regulamentelor în vigoare:
    - Regulamentul de colaborare româno-ucrainean privind apărarea împotriva inundaţiilor produse de cursurile de apă şi de apele interne;
    – Regulamentul privind schimbul de date meteorologice şi hidrologice între România şi Ucraina;
    – Regulamentul privind modul de evaluare a calităţii apelor de frontieră;
    – Regulamentul privind procedura de urmat în cazul poluărilor accidentale periculoase care nu se mai pot evita.

    Procesele-verbale ale întâlnirilor grupelor de lucru şi de experţi la care au fost discutate probleme legate de aplicarea acestora, de la ultima sesiune până în prezent, sunt prezentate în anexele nr. 1a (RO) şi nr. 1b (UA) la prezentul protocol.
    La solicitarea părţii ucrainene au avut loc următoarele întâlniri extraordinare:
    - În datele de 27 august 2014 şi 17 aprilie 2015, la Sighetu Marmaţiei, România, au avut loc verificări în teren ale derulării lucrărilor din cadrul Proiectului părţii române „Îndiguire şi consolidare de mal pe râul Tisa SF 254 - SF 319, judeţul Maramureş“.
    – În data de 26 februarie 2015, la Siret, România, au fost efectuate o vizită în teren şi schimb de experienţă privind construcţia instalaţiei de măsurare cu cărucior funicular de la Postul hidrometric Siret. În cadrul întâlnirii a fost prezentată staţia hidrometrică automată instalată prin proiectul DESWAT.
    – În data de 20 decembrie 2016, la Sighetu Marmaţiei, România, a avut loc întâlnirea coordonatorilor Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa, cu privire la obiectivul de investiţii „Pod peste Tisa în zona Tepliţa din Sighetu Marmaţiei“. După analiza măsurătorilor comune topogeodezice şi a consultărilor reciproce, proiectul corectat a fost agreat.

    2.1 Referitor la aplicarea Regulamentului privind apărarea împotriva inundaţiilor produse de cursurile de apă şi de apele interne, împuterniciţii constată:
    În intervalul 2013-2016 pe tronsonul comun al râurilor Tisa, Prut, Siret şi fluviul Dunărea nu s-au produs viituri semnificative de amploarea celor ce au avut loc în noiembrie 1998, martie 2001 şi iulie 2008.
    La depăşirea cotelor de apărare înregistrate la staţiile hidrometrice cuprinse în Regulament, au fost emise şi transmise, prin e-mail avertizări hidrologice.
    În intervalul 2013-2016, anual, au avut loc verificări în teren ale lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe ambele maluri, pe tronsonul comun al râului Tisa, ale râurilor Prut şi Siret şi al fluviului Dunărea, cu excepţia anului 2016, pentru fluviul Dunărea.
    • Pentru râul Tisa
    Pentru îndeplinirea celor cuprinse în Regulamentul de colaborare româno-ucrainean privind apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor produse pe cursurile de apă şi pe apele interne au avut loc întâlniri ale experţilor şi coordonatorilor Grupului de lucru al celor două părţi, conform programelor de lucru anuale.
    A fost întocmit tabelul centralizator cu ultimele valori ale debitelor cu probabilităţi de depăşire de 1%, 5% şi 10%, aferente râului Tisa. În urma analizei datelor s-a constatat că există diferenţe substanţiale între valorile stabilite de fiecare parte pentru fiecare secţiune. Părţile au fost de acord că, în acest context, nu se pot stabili valori acceptate de ambele părţi.
    Aferent râului Tisa, lucrările din proiectul „Îndiguire şi consolidare de mal pe râul Tisa BF 254 - BF 319, judeţul Maramureş“ au fost executate în cursul anului 2015. Etapa a II-a a acestui proiect, care cuprinde reabilitarea consolidării de mal la SF 258-SF 259 s-a finalizat în primul semestru al anului 2017.
    Referitor la unele dintre documentaţiile înaintate spre concordare, părţile constată următoarele:
    1. Documentaţia privind „Construcţia pe zona de frontieră a râului Tisa SF 279-275, la Câmpulung la Tisa“:
    - partea ucraineană constată că lucrarea de consolidare din zona SF 276, C22, a fost construită de partea română fără concordare;
    – partea română susţine că lucrările de consolidare din zona SF 276, obiect C22, au fost realizate conform documentaţiei tehnice transmise, fără impact asupra regimului hidrologic şi fără caracter activ asupra albiei minore.

    2. Documentaţie privind „Construcţia pe zona de frontieră a râului Tisa SF 262-254, obiectul Teceu Mic BF 258-259“:
    - partea ucraineană constată că lucrarea obiect Teceu Mic intre SF 258-259 a fost construită de partea română fără concordare;
    – partea română susţine că lucrarea de construcţie pe zona de frontieră a râului Tisa, obiectul Teceu Mic, BF 258-259, este realizată conform documentaţiei tehnice transmise şi se află amplasată în spatele liniei vechi de consolidare construite în anul 1978.


    Împuterniciţii convin asupra organizării în primul semestru al anului 2018 a unei întâlniri de lucru la nivel de experţi ai Grupei de lucru şi reprezentanţi ai organelor competente ale celor două părţi sub conducerea coordonatorilor, în scopul:
    - discutarea „Schemei complexe de stabilizare a albiei râului Tisa în sectorul comun de frontieră româno-ucrainean“, transmisă de partea ucraineană, ţinând cont de modificările hidrologice, lucrările realizate în perioada 2010-2017, schimbul de corespondenţă pe această temă, în vederea actualizării datelor şi analizării posibilităţii aprobării acestei scheme în viitor.

    De asemenea, se vor stabili acţiunile viitoare de urmat pentru realizarea de proiecte comune.
    În prezent nu sunt în curs de derulare proiecte şi alte lucrări pe râul Tisa.
    Lista proiectelor transmise şi concordate de către organele teritoriale de gospodărire a apelor ale celor două parţi constituie anexele nr. 6a (RO) şi nr. 6b (UA) la prezentul protocol.
    Pe parcursul anului 2017, partea ucraineană a transmis proiectul „Decolmatare râu Tisa şi râu Kisviz, comuna Luh, raion Rahiv“, iar partea română a transmis proiectul „Apărare de mal râu Tisa - Lunca la Tisa, SF 309-310, judeţul Maramureş“.
    Proiectele au fost analizate de experţii Grupului de lucru şi aprobate în prezenta sesiune, conform adreselor transmise între părţi.
    Partea română informează că în urma verificărilor efectuate pe teren în data de 9 august 2017 de reprezentanţii Sistemului Hidrotehnic Sighetu Marmaţiei a fost constatată executarea fără nicio aprobare, pe malul drept ucrainean al râului Tisa, a unui nou epiu, între SF 282-283. Aceste epiuri trebuie desfiinţate.
    Partea ucraineană a informat prin Adresa nr. 01-09/1.210 din data de 4.10.2017 (răspuns la Adresa părţii române nr. 1.643/SR/22.08.2017) că acest caz este în investigare la organele judiciare şi, de asemenea, va informa partea română periodic privind derularea investigării şi hotărârile adoptate de organele competente din Ucraina, cu transmiterea copiilor după documentele oficiale.
    Partea ucraineană se adresează cu rugămintea ca partea română să execute lucrări de decolmatare în zona SF 282-283, pentru a micşora presiunea pe malului drept al râului Tisa.
    Partea română va analiza solicitarea şi va informa despre hotărârea luată.
    Partea română se adresează cu rugămintea ca partea ucraineană să urgenteze realizarea lucrărilor de decolmatare a râului Tisa, în zona Crăciuneşti, SF 304-305.
    Partea ucraineană va analiza solicitarea şi va informa despre hotărârea luată.

    • Pentru râurile Prut şi Siret
    Părţile au analizat îndeplinirea regulamentului în vigoare, în cadrul întâlnirilor desfăşurate pe parcursul celor patru ani, după cum urmează:
    15-17 octombrie 2013 - verificarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Siret, pe teritoriul României. Experţii grupei de lucru au efectuat în comun examinarea stării lucrărilor hidrotehnice şi a măsurilor pentru apărarea împotriva inundaţiilor în zona de frontieră - lacul de acumulare Rogojeşti;
    12-14 noiembrie 2013 - verificarea anuală obligatorie a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe râurile Prut şi Siret, pe teritoriul Ucrainei

    Râul Siret
    - consolidare mal drept în zona Cerepkivca;
    – consolidare mal stâng în zona Cerepkivca;
    – consolidare de mal stâng şi dig de apărare în zona Iordăneşti.

    Râul Prut
    - consolidare mal stâng la Tărăsăuţi (Tarasivţi) - zona SF 906;
    – sector decolmatat la Draniţa (SF 916);
    – sector decolmatat la Mămăliga (SF 920-921).

    3-5 decembrie 2013 - verificarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Prut, pe teritoriul României
    - a fost verificată consolidarea de mal a râului Prut din zona Oroftiana, lucrare în stare bună;
    – a fost vizitată staţia hidrologică automată Oroftiana instalată în anul 2013 în cadrul proiectului DESWAT.

    8 decembrie 2014 - verificarea anuală obligatorie a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe râurile Prut şi Siret, pe teritoriul României:
    Râul Siret
    - au fost verificate în teren lucrările de decolmatare şi regularizare a cursului de apă prin excavare de balast, care se desfăşoară pe sectorul de frontieră - acumularea Rogojeşti;
    – lucrările de refacere a infrastructurii staţiei hidrometrice Siret, care constau dintr-o instalaţie pentru cărucior bifilar şi apărările de mal aferente;
    – a fost vizitată staţia de sortare agregate minerale a S.C. CONTRANSCOM Rădăuţi, care deţine perimetrul Văşcăuţi-frontieră.
    Lucrările de decolmatare şi regularizare se desfăşurau conform documentaţiei tehnice concordate.

    Râul Prut
    - a fost verificată în teren lucrarea consolidare mal la Oroftiana;
    – au fost vizitate în teren postul pluviometric automat Suharău şi staţia hidrometrică automată de la Oroftiana;
    – a fost prezentată de către partea română amenajarea hidrotehnică Acumulare Mileanca.


    9-10 decembrie 2014 - verificarea anuală obligatorie a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe râurile Prut şi Siret, pe teritoriul Ucrainei
    Râul Siret
    - au fost verificate în teren lucrările de la Cerepkivka, Iordăneşti şi Camenca.

    Râul Prut
    - au fost verificate în teren lucrările de la Mămăliga, Costiceani, Vancicăuţi şi Tărăsăuţi.

    13-15 octombrie 2015 - verificarea în comun a lucrărilor hidrotehnice pentru apărarea împotriva inundaţiilor pe teritoriul ucrainean a râurilor Prut şi Siret, după cum urmează:
    Râul Siret
    - lucrarea de consolidare mal stâng, amonte la circa 900 metri de frontieră în zona comunei Tereblecea, a fost distrusă în urma inundaţiilor din 2008-2010. Lucrarea nu este refăcută, eroziunea nu mai înaintează, malul s-a stabilizat şi este consolidat natural cu vegetaţie arborescentă spontană la bază;
    – lucrarea de consolidare mal drept, zonă aval pod Cerepkivca, şi consolidare mal stâng în zona pod Cerepkivca;
    – pe pila mal drept a podului este montat un post hidrometric de nivel în zona Cerepkivca pentru transmiterea automată a datelor la dispeceratul Direcţiei de Bazin a Resurselor de Apă Nistru-Prut, care este în testare.

    Râul Prut
    - Staţia hidrometrică automată Cernăuţi pentru măsurători de debite;
    – consolidare mal stâng la Tărăsăuţi (Tarasivţi);
    – în sectoarele Vancicăuţi (Vancichivţi) şi Mămăliga partea ucraineană a arătat că sunt prevăzute lucrări de regularizare a albiei;
    – pentru sectorul Vancicăuţi (Vancichivţi) documentaţia a fost concordată între cele două părţi, pentru sectorul Mămăliga lucrările de regularizare nu au fost efectuate.


    8 decembrie 2015 - experţii au verificat în comun lucrările de apărare împotriva inundaţiilor pe teritoriul României:
    Râul Siret
    - sectorul de frontieră - pod Siret şi decolmatare r. Molniţa.

    Râul Prut
    - consolidare de mal drept Oroftiana I şi Oroftiana II;
    – consolidare de mal Baranca II şi III, inclusiv balastiera Potcoava.


    22-24 noiembrie 2016 - întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele râurilor Siret şi Prut.
    Experţii au verificat în comun lucrările de apărare împotriva inundaţiilor pe teritoriul Ucrainei şi au constatat:
    pe râul Prut
    - în zona Vancicăuţi SF 911-912 - sunt prevăzute lucrări de regularizare care încă nu au fost demarate;
    – în zona Vancicăuţi SF 910, zona Tărăsăuţi SF 907-908 şi zona Costiceană SF 914-915 - în prezent lucrările de regularizare sunt în derulare;
    – consolidare de mal din zona Tărăsăuţi, raionul Novosuliţa.

    Partea ucraineană a solicitat părţii române realizarea unor lucrări de decolmatare pe malul drept al râului Prut la cca 600 m amonte de SF 910 Baranca. Partea română a înaintat trei documentaţii aferente sectorului Baranca pentru efectuarea lucrărilor de decolmatare, care au fost concordate de partea ucraineană;
    pe râul Siret
    - lucrările de apărare din zona Tereblecea au fost afectate pe o lungime de cca 200 m, în urma inundaţiilor din 2010, şi nu au fost încă refăcute. Se va asigura supravegherea permanentă în caz de ape mari;
    – consolidare de mal la Cerepchivka şi staţia hidrometrică automată instalată pe pila podului;
    – consolidare de mal la Kamenka şi staţia hidrometrică automată instalată pe pila podului;
    – îndiguirea şi consolidarea de mal la Iordăneşti vor fi finalizate în funcţie de obţinerea finanţării.


    Experţii au vizitat Postul hidrometric automat de la Tărăsăuţi şi Postul hidrometric automat de la Storojineţ care au fost instalate prin proiectul „Prevenirea şi protecţia la inundaţii în bazinele superioare ale râurilor Prut şi Siret, prin implementarea unui sistem modern de monitorizare cu staţii automate - EAST AVERT“ MIS ETC 966.
    13-14 decembrie 2016 - experţii au verificat în comun lucrările de apărare împotriva inundaţiilor pe teritoriul României:
    pe râul Prut
    - consolidare de mal Baranca II SF 912-913;
    – consolidare de mal Oroftiana I SF 905-906;
    – Staţia hidrometrică automată Oroftiana;
    – balastierele Baranca II şi Baranca V - SF 912, documentaţiile au fost concordate;

    pe râul Siret
    - acumularea Rogojeşti şi staţiile de pompare SP1, SP2 şi SP3;
    – Staţia hidrometrică automată Siret.


    Concluzia verificărilor este că lucrările sunt în stare bună şi corespund scopului pentru care au fost realizate.
    Situaţia volumelor de agregate minerale concordate şi exploatate de către partea română şi partea ucraineană pe râurile Prut şi Siret în intervalul 2013-2016 vor constitui anexele nr. 3a (RO) şi nr. 3b (UA) la prezentul protocol.

    • Pentru fluviul Dunărea
    Pentru îndeplinirea celor prevăzute în Regulamentul de colaborare au fost efectuate verificări ale lucrărilor cu rol de apărare astfel:
    20 octombrie 2011, teritoriul României, sector Grindu-Isaccea
    - digul de apărare Grindu-Ciulineţ;
    – lucrările de reabilitare pe digul Ciulineţ-Isaccea sunt în curs de execuţie, conform proiectului concordat între părţi.

    21 noiembrie 2012, pe teritoriul Ucrainei, sector Reni-Chilia
    - digul de apărare Reni-Orlovca, reabilitat după apele mari din anul 2010;
    – consolidarea de mal amplasată pe sectorul braţului Chilia - km 97;
    – lucrările hidrotehnice pe sectorul Ismail-Chilia.

    6 noiembrie 2013, pe teritoriul Ucrainei, sector Reni-Ismail
    - digul de apărare Reni-Orlovka, reabilitat după apele mari din 2010;
    – consolidare de mal şi dig de apărare a oraşului Ismail km 97;
    – lucrările hidrotehnice de pe sectorul Ismail-Chilia.

    17 octombrie 2014, pe teritoriul României, sector Isaccea-Ciulineţ
    - experţii au efectuat schimburi de date şi informaţii cu privire la starea tehnică a lucrărilor;
    – partea română a informat că lucrările de investiţii aflate în curs de realizare nu au continuat în anul 2014 din lipsa fondurilor financiare.

    17 decembrie 2015, pe teritoriul Ucrainei, sector Reni-Chilia
    - experţii au efectuat schimb de date şi informaţii cu privire la starea tehnică a lucrărilor şi a stadiului de întreţinere a acestora.

    Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor pe Dunărea navigabilă şi braţul Chilia de pe teritoriul României şi Ucrainei sunt în stare bună de funcţionare şi corespund rolului pentru care au fost construite.
    Partea română anual a informat partea ucraineană despre activităţile de dragaje efectuate pe Dunărea navigabilă în perioada 2011-2015. Partea ucraineană a informat că pe teritoriul său nu s-au efectuat lucrări de dragaje în această perioadă.



    2.2 Referitor la aplicarea Regulamentului privind schimbul de date meteorologice şi hidrologice între România şi Ucraina, împuterniciţii constată:
    • Pentru râul Tisa
    Pentru îndeplinirea celor prevăzute în Regulamentul referitor la schimbul de date meteorologice şi hidrologice au avut loc următoarele întâlniri unde s-au analizat materialele şi caracteristicile viiturilor selectate pe perioada celor 4 ani dintre cele două sesiuni.
    Pe agenda de zi a acestor întâlniri au fost analizate: schimbul operativ de date pentru anul anterior; schimbul anual de date atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic; materialul privind formarea şi propagarea celor două unde de viitură, selectate pentru anul anterior, de comun acord de către organele teritoriale de specialitate; stabilirea programului de măsurători de debite pentru anul următor.
    Părţile au efectuat măsurătorile de debite în conformitate cu programele anuale stabilite de comun acord.
    Schimbul operativ de date a fost efectuat în conformitate cu prevederile anexei nr. 4a la Regulament.

    • Pentru râurile Prut şi Siret
    În conformitate cu prevederile Regulamentului în vigoare partea română a transmis zilnic datele hidrologice, prin canalul GTS Bucureşti-Moscova-Kiev, de la staţiile hidrometrice de pe Siret şi Prut, cuprinse în telegrama HYDRA, la Kiev. S-au transmis zilnic prin e-mail, pentru Ucraina, datele hidrologice cuprinse în buletinul hidrologic, date referitoare la prognoza debitelor medii zilnice pentru următoarele 6 zile pentru râurile interioare şi pentru cursul mijlociu şi inferior al râului Prut, precum şi datele referitoare la stratul de zăpadă şi echivalentul în apă al acestuia, în perioadele cu fenomene de iarnă.
    Partea ucraineană a transmis la Bucureşti, zilnic, datele hidrologice pentru staţiile hidrometrice din bazinele superioare ale Siretului şi Prutului, sub formă de telegramă HYDRA, prin canalul GTS Bucureşti-Moscova-Kiev.
    În cadrul întâlnirilor anuale, partea ucraineană a predat părţii române datele hidrologice pentru fiecare an aferent perioadei 2013-2016, conform anexei 6b la Regulament - fişele-tip anuar pentru datele hidrologice anuale, de pe râurile Siret-Storojineţ şi Prut-Cernăuţi.
    Părţile au efectuat măsurătorile de debit în conformitate cu programele anuale stabilite de comun acord.
    Schimbul operativ de date s-a efectuat în conformitate cu prevederile Regulamentului în vigoare.
    La solicitarea părţii ucrainene, partea română a acceptat modificarea secţiunii de măsurători de debite de la Tarăsăuţi la Cernăuţi, unde a fost amenajată staţia automată.

    • Pentru fluviul Dunărea
    În perioada 2011-2015 părţile au făcut schimb de anuare hidrologice în conformitate cu prevederile Regulamentului. Partea ucraineană a inclus în anuar date privind scurgerea lichidă medie zilnică şi pentru o secţiune aval de canalul Bâstroe-Stambulul Vechi (km 10), secţiune propusă în 2010. Schimbul operativ zilnic s-a efectuat între cele două părţi în conformitate cu Regulamentul. În lunile noiembrie şi decembrie 2011 scurgerea lichidă s-a încadrat în faza de regim hidrologic deficitar.
    În fiecare an părţile au efectuat în comun măsurători de debite în secţiunile de frontieră, pe fluviul Dunărea, Isaccea - mila 54; Ceatal Ismail-braţul Chilia, kilometrul 115; braţul Chilia - km 43, Periprava-braţul Chilia km 20, braţul Stambulul Vechi km 10 - aval Bâstroe. Măsurătorile de aluviuni în suspensie în secţiunile sus-menţionate au fost realizate doar de partea română.
    Măsurătorile au fost efectuate de Observatorul hidrometeorologic Dunăre din Ismail şi Sistemul de Gospodărire a Apelor din Tulcea, în perioada 2011-2015, astfel:
    - anul 2011 - 6 septembrie;
    – anul 2012 - 9 aprilie, 12 iulie;
    – anul 2013 - 29 martie, 27 iunie;
    – anul 2014 - 27 mai;
    – anul 2015 - 26 iunie.

    Măsurătorile au fost efectuate în diferite etape ale regimului hidrologic, s-a efectuat schimbul de rezultate. În urma analizei rezultatelor măsurătorilor efectuate în comun s-a constatat că acestea au valori apropiate, în limite acceptabile.


    2.3 Referitor la aplicarea Regulamentului privind modul de evaluare a calităţii apelor de frontieră, împuterniciţii constată:
    • Pentru râul Tisa
    Pentru realizarea celor prevăzute în Regulament, s-au desfăşurat întâlnirile experţilor pentru evaluarea calităţii apelor de frontieră.
    De asemenea, de două ori pe an s-au efectuat prelevările comune de probe de apă în secţiunea podului istoric Sighetu Marmaţiei-Solotvino.
    În decursul anilor 2013-2016, părţile au efectuat cu regularitate prelevările comune ale probelor de apă în zona de frontieră, în secţiunile: Valea Vişeului-Dilovoe şi Teceul Mic-Teaciv, conform programului anual stabilit în comun de experţi.
    Au fost desfăşurate întâlnirile anuale pentru intercompararea rezultatelor laboratoarelor şi evaluarea calităţii apei râului Tisa pentru secţiunile de control din zona de frontieră româno-ucraineană. Analiza s-a efectuat prin compararea valorilor medii a indicatorilor pentru ultimii doi ani anteriori.
    Specialiştii au constatat că în perioada 2013-2016 calitatea apei pe râul Tisa a rămas neschimbată.

    • Pentru râurile Prut şi Siret
    Au fost organizate întâlnirile experţilor din cadrul Grupei de lucru pentru râurile Siret şi Prut pentru evaluarea calităţii apelor de frontieră:
    - 15-17 octombrie 2013 - pe teritoriul României;
    – 17-19 iunie 2014 - pe teritoriul Ucrainei;
    – 21-22 iulie 2015 - pe teritoriul României;
    – 25-26 mai 2016 - pe teritoriul Ucrainei.

    Conform Regulamentului, experţii ambelor părţi au efectuat prelevarea probelor de apă cu frecvenţă lunară din secţiunile de frontieră ale râurilor Prut şi Siret, în baza programelor de prelevare stabilite de comun acord între părţi. S-a efectuat lunar schimbul buletinelor de analiză a probelor de apă prelevate pentru evaluarea calităţii apei.
    Determinarea indicatorilor de calitate s-a efectuat în cadrul laboratoarelor de calitatea apei Suceava, Botoşani şi Cernăuţi, fiecare parte folosind metode proprii de analiză.
    În cadrul întâlnirilor au fost centralizate şi analizate datele de calitate a apelor de frontieră pentru anul anterior. Datele obţinute sunt în limitele admise.
    A fost discutat şi concordat Programul anual de prelevare a probelor de apă din secţiunile de frontieră pentru anul viitor.

    • Pentru fluviul Dunărea
    Părţile au efectuat prelevări de probe de apă la secţiunile stabilite prin Regulament, şi anume Reni - Mm 71 şi Vilcovo - Km 20 braţ Chilia, respectiv malul stâng de către partea ucraineana şi mal stâng, mijloc şi mal drept de către partea română.
    În cadrul întâlnirilor anuale părţile au făcut reciproc schimbul datelor privind calitatea apei în cele două secţiuni monitorizate şi au efectuat evaluarea calităţii apelor fluviului Dunărea pentru tronsonul comun de frontieră.
    Părţile au constatat că nu s-au înregistrat diferenţe majore între rezultatele analizelor prezentate. Diferenţele înregistrate la analizele efectuate de cele două părţi se datorează metodelor şi aparaturii diferite utilizate de cele două laboratoare.


    2.4. Regulamentul privind procedura de urmat în cazul poluărilor accidentale periculoase care nu se mai pot evita - împuterniciţii constată că în perioada 2012-2016 pe râurile Tisa, Siret şi Prut şi în perioada 2011-2015 pe fluviul Dunărea nu au fost înregistrate poluări accidentale cu impact transfrontalier.

    La punctul 3
    Analiza regulamentelor reactualizate în cadrul colaborării bilaterale
    Pentru finalizarea regulamentelor actualizate a avut loc întâlnirea locţiitorilor împuterniciţilor în perioada 5-7 noiembrie 2013 la Izmail, Ucraina. În cadrul întâlnirii au fost stabilite următoarele:
    - Regulamentul privind schimbul de date meteorologice şi hidrologice între România şi Ucraina - textul şi anexele au fost revizuite şi reactualizate;
    – Regulamentul de colaborare româno-ucrainean privind apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor produse de cursurile de apă şi de apele interne - textul şi anexele au fost revizuite, reactualizate şi convenite, cu excepţia art. 10 lit. c) şi art. 11 lit. c), la care nu au fost concordate frecvenţele de transmitere a datelor la depăşirea fazelor de apărare F II şi F III, respectiv:
    – la art. 10 lit. c), partea ucraineană a informat că instituţiile competente din Ucraina nu au posibilitatea de a transmite datele hidrologice pentru râul Siret din anexele 3a şi 3b la regulament cu frecvenţă din două în două ore;
    – la art. 11 lit. c), partea ucraineană a informat că instituţiile competente din Ucraina nu au posibilitatea de a transmite datele hidrologice pentru toate staţiile cuprinse în anexele 3a şi 3b la regulament cu frecvenţă din două în două ore.
    – Regulamentul privind evaluarea calităţii apelor de frontieră şi procedura de urmat în cazul poluărilor accidentale ce nu se mai pot evita pe cursurile de apă de frontieră - textul şi anexele au fost concordate, cu excepţia anexei 9 care a rămas în dezbatere.

    Totodată, ca urmare a implementării Proiectului „Prevenirea şi protecţia la inundaţii în bazinele superioare ale râurilor Prut şi Siret, prin implementarea unui sistem modern de monitorizare cu staţii automate - EAST AVERT“ MIS ETC 966 în cadrul întâlnirilor Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret şi a afluenţilor în zona de frontieră din 8-11 decembrie 2015, Bucureşti, România, şi din 22-24 noiembrie 2016, Cernăuţi, Ucraina, părţile au discutat propunerea de completare a anexelor la Regulamentul privind schimbul de date meteorologice şi hidrologice între România şi Ucraina“, pentru includerea în fluxul informaţional existent între părţi a datelor de la staţiile automate din bazinele superioare Siret şi Prut. Anexele suplimentare au fost agreate de experţii celor două părţi.
    Experţii au discutat şi problema articolelor 10 şi 11 din propunerea de Regulament privind apărarea împotriva inundaţiilor şi gheţurilor produse de cursurile de apă şi de apele interne (4-7.11.2013, Izmail, Ucraina) rămase neconcordate pentru râul Siret, prin perspectiva includerii în schimbul de date dintre părţi a datelor de la staţiile automate. Propunerea de reformulare agreată de experţii părţilor este următoarea :
    La articolul 10
    În timpul fazei a II-a de apărare, instituţiile de gospodărire a apelor iau următoarele măsuri, fiecare pe teritoriul statului său :
    c) citirea şi înregistrarea nivelurilor la mirele menţionate în anexele nr. 3 a şi 3 b pentru râurile Tisa, Someş, Tur, Crasna, Prut şi Siret se vor face la interval de 4 ore (0, 4, 8, 12, 16, 20). Suplimentar, pentru râul Siret se vor transmite la interval de 2 ore (0, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22) datele de la staţiile automate incluse în anexele pentru râurile Siret şi Prut din „Regulamentul privind schimbul de date meteorologice şi hidrologice între România şi Ucraina“.



    Întrucât articolul 11 se referă la toate bazinele, reformularea textului se va face cu ocazia întâlnirilor ulterioare pentru aprobarea regulamentelor, reactualizate.
    Pentru îndeplinirea sarcinilor stabilite în cadrul celei de a VIIIa sesiuni a împuterniciţilor (1-2 noiembrie 2012, Ujgorod, Ucraina) a fost constituit un grup de experţi, care a efectuat o vizită în teren în data de 23.05.2013 pe malul stâng al râului Suceava, pe teritoriul Ucrainei. După stabilirea datelor tehnice şi evaluarea situaţiei din teren, experţii au propus introducerea datelor privind râul Suceava pe sectorul comun de frontieră în regulamentele în vigoare după cum urmează:
    • Regulamentul de colaborare româno-ucrainean privind apărarea împotriva inundaţiilor produse de cursurile de apă şi de apele interne - introducerea în anexe a listei lucrărilor hidrotehnice de pe sectorul comun de frontieră;
    • Regulamentul privind procedura de urmat în cazul poluărilor accidentale periculoase ce nu se mai pot evita - introducerea râului Suceava în anexa nr. 2, respectiv:
    I. Instituţii competente din România - „pentru râurile Siret şi Suceava“
    II. Instituţii competente din Ucraina - „pentru râurile Siret, Prut şi Suceava“.



    La punctul 4
    Situaţia lucrărilor hidrotehnice existente, în execuţie şi propuse a fi proiectate
    Conţinutul şi procedura de convenire a documentaţiilor tehnice pentru lucrările care se execută în zonele de frontieră au fost transmise părţii ucrainene în cadrul întâlnirilor grupelor de lucru astfel: pentru Tisa în cadrul întâlnirii experţilor pe linie de apărare împotriva inundaţiilor din 21 octombrie 2013, Solotvino, Ucraina, din data de 22 octombrie 2013, Sighetu Marmaţiei, România; pentru râurile Prut şi Siret, în cadrul Grupei de lucru din perioada 3-5 decembrie 2013, Iaşi, România; pentru fluviul Dunărea, în cadrul Grupei de lucru din data de 18 septembrie 2014, Tulcea, România.
    Partea ucraineană a transmis propunerea sa doar pentru râurile Prut şi Siret.
    Aferent râului Siret a fost concordată documentaţia tehnico-economică „Apărare de mal râu Siret în zona amonte a staţiilor de măsurare a debitelor (DESWAT, WATMAN) şi staţia hidrometrică Siret, judeţul Suceava“. În prezent lucrările sunt în desfăşurare.
    – Pentru râul Tisa
    Documentaţiile tehnice ale celor două părţi se regăsesc în anexele nr. 6a (RO) şi nr. 6b (UA) la prezentul protocol.


    La punctul 5
    Aprobarea Programului de lucru pe anul 2018 pentru aplicarea prevederilor Acordului interguvernamental româno-ucrainean privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră
    Împuterniciţii au analizat şi au aprobat Programul de lucru pe anul 2018 pentru realizarea prevederilor Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră [anexele nr. 2a (RO) şi nr. 2b (UA) la protocolul Sesiunii a IX-a].

    La punctul 6
    Locul şi data desfăşurării sesiunii urmează a fi stabilite de comun acord de către împuterniciţi
    Împuterniciţii, în conformitate cu articolul 16 din Acord, au convenit ca cea de a X-a Sesiune a împuterniciţilor să aibă loc în a doua parte a anului 2018, pe teritoriul Ucrainei, cu următoarea ordine de zi provizorie:
    1. Informarea împuterniciţilor asupra îndeplinirii hotărârilor adoptate la Sesiunea a IX-a a împuterniciţilor (12 octombrie 2017, Negreşti-Oaş, România);
    2. Stadiul aplicării regulamentelor de colaborare pe bazine hidrografice;
    3. Analiza şi aprobarea regulamentelor actualizate în cadrul colaborării bilaterale;
    4. Situaţia lucrărilor hidrotehnice existente, în execuţie şi propuse a fi proiectate;
    5. Aprobarea Programului de lucru pe anul 2019 pentru aplicarea prevederilor Acordului interguvernamental româno-ucrainean privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră;
    6. Stabilirea locului, datei şi ordinii de zi preliminare pentru cea de-a XI-a Sesiune a împuterniciţilor;
    7. Diverse.


    La punctul 7
    Diverse
    7.1. Informaţiile referitoare la exploatările de balast excavat în perioada 2013-2016 pe râul Tisa, râul Prut şi râul Siret sunt prezentate în anexele nr. 3a (RO), nr. 3b (UA), nr. 4a (RO), nr. 4b (UA) la Protocolul Sesiunii a IX-a. Volumele şi perimetrele de exploatare se stabilesc anual de către organizaţiile de gospodărire a apelor; exploatarea acestora se va face pe bază de documentaţii convenite între părţi.
    7.2 Părţile se informează reciproc despre aplicarea unor proiecte comune din domeniul apelor, finanţate în cadrul programelor europene de colaborare transfrontalieră.
    - Proiectul „Prevenirea şi protecţia la inundaţii în bazinele superioare ale râurilor Prut şi Siret, prin implementarea unui sistem modern de monitorizare cu staţii automate - EAST AVERT“ MIS ETC 966, care se încadrează între proiectele de anvergură din cadrul Programului operaţional comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, pentru care perioada de implementare a fost prelungită până la sfârşitul anului 2017.
    – Proiectul „Consolidarea cooperării în cadrul realizării planurilor de management a bazinelor hidrografice şi a planurilor de prevenirea riscului la inundaţii pentru îmbunătăţirea stării apelor în Bazinul Tisei“ - JOINTISZA, finanţat prin Programul Interreg V-B al Uniunii Europene, care este în curs de implementare.
    – Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apărare împotriva inundaţiilor şi poluărilor accidentale în zona transfrontalieră România-Ucraina“ este pe lista de rezervă pentru finanţare prin Programul operaţional comun România-Ucraina 2014-2020.
    – Proiectul „Managementul sustenabil al resurselor naturale în interfluviile râurilor Tisa şi Tur (Sistem de ameliorare Batarci)“ - HU-SK-RO-UA 0901/040 din cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria-Slovacia-România-Ucraina ENPI, a fost finalizat în anul 2015.
    – Colaborarea în cadrul proiectului „Managementul integrat durabil al Coridoarelor râurilor internaţionale din ţările sud-est europene (SEE RIVER)“, finanţat prin Programul sud-est european, s-a desfăşurat cu sprijinul Administraţiei Naţionale „Apele Române“ şi al Agenţiei de Stat a Resurselor de Apă din Ucraina - Direcţia de bazin a resurselor de apă Nistru-Prut, proiect finalizat în anul 2016.

    7.3 Partea ucraineană, la iniţiativa Ungariei, propune părţii române să analizeze posibilitatea organizării unei întâlniri trilaterale România-Ucraina-Ungaria, având ca temă schimbul comun de date hidrometeorologice în bazinul Tisa. Partea română a luat act de această propunere şi va comunica punctul de vedere către partea ucraineană, după consultarea Ministerului Afacerilor Externe din România.
    7.4. Partea ucraineană, la iniţiativa Republicii Moldova, propune părţii române să analizeze posibilitatea organizării unei întâlniri trilaterale România- Ucraina-Moldova, având ca temă elaborarea şi realizarea în comun a unor proiecte aferente bazinelor Dunăre, Prut, Siret. Partea română a luat act de această propunere şi va comunica punctul de vedere către partea ucraineană, după consultarea Ministerului Afacerilor Externe din România.
    Ca rezultat al lucrărilor celei de a IX-a Sesiuni, împuterniciţii au hotărât:
    1. Aprobă procesele-verbale ale întâlnirilor secretarilor împuterniciţilor, grupelor de lucru şi experţilor pentru examinarea problemelor de interes comun în sectorul de frontieră al râurilor Tisa, Prut şi Siret şi fluviului Dunărea [anexele nr. 1a (RO) şi nr. 1b (UA) la Protocolul Sesiunii a IX-a].
    2. Aprobă Programul de lucru pe anul 2018 [anexele nr. 2a (RO) şi nr. 2b (UA) la Protocolul Sesiunii a IX-a].
    3. Locţiitorii împuterniciţilor se vor ocupa pentru desfăşurarea activităţii în vederea finalizării regulamentelor actualizate şi a anexelor, ţinând cont inclusiv de staţiile hidrometrice automate realizate în cadrul proiectului „EAST AVERT“ MIS ETC 966 şi le vor prezenta pentru a fi aprobate în cadrul celei de-a X-a Sesiuni a împuterniciţilor. În scopul finalizării regulamentelor se va organiza în perioada mai-iunie 2018 o întâlnire la nivelul locţiitorilor împuterniciţilor, secretarilor împuterniciţilor, coordonatorilor grupelor de lucru şi al reprezentanţilor instituţiilor abilitate din ambele părţi.
    4. Organizarea, în primul semestru al anului 2018, a unei întâlniri de lucru la nivelul experţilor Grupei de lucru pe râul Tisa şi reprezentanţii organelor competente ale celor două părţi sub conducerea coordonatorilor cu scopul:
    - discutarea „Schemei complexe de stabilizare a albiei râului Tisa în sectorul comun de frontieră româno-ucrainean“, transmisă de partea ucraineană, ţinând cont de modificările hidrologice, lucrările realizate în perioada 2010-2017, schimbul de corespondenţă pe această temă dintre părţi, în vederea actualizării datelor şi analizării posibilităţii aprobării acestei scheme în viitor.
    De asemenea, se vor stabili acţiunile viitoare de urmat pentru realizarea de proiecte comune.

    5. Aprobă volumele de nisipuri şi pietrişuri în sectoarele de frontieră pe râurile Tisa, Prut şi Siret exploatate de către ambele părţi: anexele nr. 3a (RO) şi nr. 3b (UA), nr. 4a (RO) şi nr. 4b (UA).
    6. Stabilirea termenului de până la 30 de zile, pentru răspuns la documentaţiile tehnice transmise între părţi în cadrul relaţiei de cooperare bilaterale, exceptând situaţiile în care sunt necesare consultări cu alte instituţii/organisme ale părţilor.
    7. Stabilirea unui conţinut-cadru al documentaţiilor tehnice ce se vor transmite pentru analiză şi convenire până la sfârşitul primului semestru al anului 2018 prin grija coordonatorilor grupelor de lucru
    8. Organizarea întâlnirilor la nivelul grupelor de lucru, pentru respectarea prevederilor Acordului
    9. Informarea reciprocă dintre părţi în termen de o lună despre componenţa membrilor grupelor de lucru
    10. Informarea reciprocă dintre părţi despre realizarea unor proiecte comune din domeniul apelor finanţate în cadrul programelor europene de colaborare transfrontalieră.


    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezentul protocol.
    Prezentul protocol a fost semnat la data 12 octombrie 2017, la Negreşti-Oaş, România, în două exemplare originale, fiecare în limba română şi în limba ucraineană, ambele texte fiind egal autentice.


                    Împuternicitul Guvernului României,
                    Adriana Petcu
                    Împuternicitul Guvernului Ucrainei,
                    Mykhailo Khoriev

    ANEXA 1a

    la Protocolul Sesiunii a IX-a
    12 octombrie 2017, Negreşti-Oaş
    Lista întâlnirilor
    1. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, din 22 noiembrie 2012, de la Ismail, Ucraina;
    2. întâlnirea grupului de experţi din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret, pentru stabilirea situaţiei exacte din teren privind râul Suceava pe sectorul comun de frontieră româno-ucrainean, 24 mai 2013, Suceava, România;
    3. întâlnirea coordonatorilor şi experţilor grupelor de lucru în problemele râului Tisa, privind armonizarea modelului digital al terenului din 24 iulie 2013, Solotvino, Ucraina;
    4. întâlnirea grupului de experţi (pentru evaluarea calităţii apelor) din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret, în perioada 15-17 octombrie 2013, la Suceava;
    5. întâlnirea experţilor pe linie de apărare împotriva inundaţiilor din cadrul Grupului de lucru pentru problemele râului Tisa din perioada 21-22 octombrie 2013, la Solotvino, Ucraina, şi Sighetu Marmaţiei, România;
    6. întâlnirea experţilor români şi ucraineni pe probleme de hidrometeorologie din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa, din perioada 23-25 octombrie 2013, la Cluj-Napoca, România;
    7. întâlnirea experţilor români şi ucraineni din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa, pe probleme de calitate a apei, din perioada 23-25 octombrie 2013, la Cluj-Napoca, România;
    8. întâlnirea experţilor din cadrul Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, privind verificarea anuală a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor, 6 noiembrie 2013, la Reni - Ismail, Ucraina;
    9. întâlnirea locţiitorilor împuterniciţilor pentru revizuirea şi reactualizarea regulamentelor de colaborare româno-ucrainene, parte integrantă a Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră (semnat la Galaţi la 30 septembrie 1997), din perioada 5-7 noiembrie 2013, la Ismail, Ucraina;
    10. întâlnirea experţilor din cadrul Grupului de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret pentru verificarea în comun a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe râurile Prut şi Siret în zona de frontieră, din perioada 12-14 noiembrie 2013, la Cernăuţi - Ucraina;
    11. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret şi a afluenţilor acestora în zona de frontieră, din perioada 3-5 decembrie 2013, la Iaşi, România;
    12. întâlnirea grupului de experţi (pentru evaluarea calităţii apelor) din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret, în perioada 17-19 iunie 2014, la Cernăuţi, Ucraina;
    13. întâlnirea coordonatorilor şi experţilor pentru examinarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor din cadrul Grupului de lucru pentru problemele râului Tisa, în perioada 26-27 august 2014, la Solotvino, Ucraina, şi Sighetu Marmaţiei, România;
    14. întâlnirea experţilor din cadrul Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, privind verificarea anuală a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor, din data de 17 septembrie 2014, la Tulcea, România;
    15. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, din data de 18 septembrie 2014, la Tulcea, România;
    16. întâlnirea grupului de experţi români şi ucraineni din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa, pe probleme de hidrometeorologie, din data de 22 octombrie 2014, la Hust, Ucraina;
    17. întâlnirea grupului de experţi români şi ucraineni din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa, pentru evaluarea calităţii apei, din data de 22 octombrie 2014, la Hust, Ucraina;
    18. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa şi afluenţilor acestuia în zona de frontieră, din data de 24 octombrie 2014, la Solotvino, Ucraina;
    19. întâlnirea experţilor din cadrul Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, privind verificarea anuală a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor, din data de 17 septembrie 2014, la Tulcea, România;
    20. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, la data de 18 septembrie 2014, la Tulcea, România;
    21. întâlnirea grupului de experţi (pentru verificarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor) din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret şi a afluenţilor acestora în zona de frontieră, din data de 8 decembrie 2014, la Suceava, România;
    22. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret şi a afluenţilor acestora în zona de frontieră, din perioada 9-11 decembrie 2014, la Cernăuţi, Ucraina;
    23. întâlnirea grupului de experţi pentru examinarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa şi afluenţilor acestuia în zona de frontieră, 16-17 aprilie 2015, Sighetu Marmaţiei, România;
    24. întâlnirea bilaterală româno-ucraineană în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, pe malul stâng al râului Tisa în zona SF 254-319, în perioada 16-17 aprilie 2015, Maramureş, România;
    25. întâlnirea grupului de experţi (pentru evaluarea calităţii apelor) din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret, din perioada 21-23 iulie 2015, la Suceava, România;
    26. întâlnirea grupului de experţi români şi ucraineni din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa pentru evaluarea calităţii apei, în data de 1 octombrie 2015, la Negreşti-Oaş, România;
    27. întâlnirea experţilor din cadrul Grupului de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret pentru verificarea în comun a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor în zona de frontieră, din perioada 13-15 octombrie 2015, la Cernăuţi, Ucraina;
    28. întâlnirea grupului de experţi români şi ucraineni din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa, pe probleme de hidrometeorologie, din data de 1 octombrie 2015, la Negreşti-Oaş, România;
    29. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret şi a afluenţilor acestora în zona de frontieră, din perioada 8-11 decembrie 2015, la Bucureşti, România;
    30. întâlnirea experţilor din cadrul Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, privind verificarea anuală a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor, 17 decembrie 2015, Ismail, Ucraina;
    31. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, din perioada 14-18 decembrie 2015, la Ismail, Ucraina;
    32. întâlnirea grupului de experţi din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret, din data de 26 mai 2016, la Cernăuţi, Ucraina;
    33. întâlnirea coordonatorilor şi experţilor din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa şi afluenţilor acestuia în zona de frontieră, pentru examinarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor, din perioada 7-9 iunie 2016, pe malul drept UA şi malul stâng RO al râului Tisa;
    34. întâlnirea experţilor din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa (pentru executarea în comun a măsurătorilor geodezice), din data de 2 septembrie 2016, Solotvino, Ucraina;
    35. întâlnirea experţilor români şi ucraineni pe probleme de hidrometeorologie din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa şi afluenţilor din zona de frontieră, din perioada 26-28 octombrie 2016, la Rahiv, Ucraina;
    36. întâlnirea experţilor români şi ucraineni pentru evaluarea calităţii apei din cadrul Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa şi afluenţilor acestuia din zona de frontieră, din perioada 26-28 octombrie 2016, la Rahiv, Ucraina;
    37. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele râurilor Prut şi Siret şi a afluenţilor în zona de frontieră, 22-24 noiembrie 2016, Cernăuţi, Ucraina;
    38. întâlnirea Grupei de lucru pentru problemele fluviului Dunărea, din perioada 5-8 decembrie 2016, la Tulcea, România;
    39. întâlnirea extraordinară a Grupei de lucru pentru problemele râului Tisa şi afluenţilor acestuia în zona de frontieră, 20 decembrie 2016, Sighetu Marmaţiei, România.

    ANEXA 2a

    la Protocolul Sesiunii a IX-a
    12 octombrie 2017, Negreşti-Oaş, România
    PROGRAM DE LUCRU
    pe anul 2018 pentru realizarea prevederilor Acordului dintre
    Guvernul României şi Guvernul Ucrainei privind cooperarea
    în domeniul gospodăririi apelor de frontieră

┌────┬──────────────────┬───────────┬─────────────────────┬─────────────────┐
│Nr. │Acţiune │Ţara │Perioada │Participanţi │
│crt.│ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Întâlnire pentru │ │ │ │
│ │revizuirea şi │ │ │ │
│ │reactualizarea │ │ │ │
│ │regulamentelor, │ │ │ │
│ │condusă de │ │ │ │
│ │locţiitorii │ │ │ │
│ │împuterniciţilor: │ │ │ │
│ │- privind schimbul│ │ │ │
│ │de date │ │ │ │
│ │hidrometeorologice│ │ │ │
│ │- de apărare │ │ │ │
│ │împotriva │ │ │Locţiitorii │
│ │inundaţiilor │ │ │împuterniciţilor,│
│ │produse de │ │ │secretarii │
│ │cursurile de apă │ │ │împuterniciţilor,│
│ │şi de apele │ │ │coordonatorii │
│ │interne (şi │ │ │grupelor de │
│1 │introducerea │România │aprilie-mai │lucru, experţi ai│
│ │datelor privind │ │ │grupelor de lucru│
│ │râul Suceava) │ │ │şi ai │
│ │- şi pentru │ │ │institutelor de │
│ │unificarea │ │ │hidrometeorologie│
│ │regulamentelor │ │ │la nivel naţional│
│ │privind modul de │ │ │din Bucureşti şi │
│ │evaluare a │ │ │Kiev │
│ │calităţii apelor │ │ │ │
│ │de frontieră şi │ │ │ │
│ │privind procedura │ │ │ │
│ │de urmat în cazul │ │ │ │
│ │poluărilor │ │ │ │
│ │accidentale care │ │ │ │
│ │nu se mai pot │ │ │ │
│ │evita (şi │ │ │ │
│ │introducerea │ │ │ │
│ │datelor privind │ │ │ │
│ │râul Suceava) │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Evaluarea │ │ │ │
│ │calităţii apelor │ │ │ │
│ │pe râurile Prut şi│ │ │Experţi din Grupa│
│ │Siret în │ │ │de lucru pentru │
│2 │secţiunile de │Ucraina │mai │problemele │
│ │frontieră şi │ │iunie │râurilor Siret şi│
│ │intercompararea │ │ │Prut │
│ │laboratoarelor │ │ │ │
│ │Botoşani, Suceava │ │ │ │
│ │şi Cernăuţi │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Întâlnirea │ │ │ │
│ │extraordinară de │ │ │ │
│ │lucru la nivel de │ │ │ │
│ │experţi ai Grupei │ │ │ │
│ │de lucru pentru │ │ │ │
│ │problemele râului │ │ │ │
│ │Tisa şi │ │ │ │
│ │reprezentanţii │ │ │experţi ai Grupei│
│ │organelor │ │ │de lucru pe Tisa,│
│3 │competente, sub │România │mai │reprezentanţii │
│ │conducerea │ │ │organelor │
│ │coordonatorilor, │ │ │competente, │
│ │în scopul │ │ │coordonatorii │
│ │discutării │ │ │ │
│ │„Schemei complexe │ │ │ │
│ │de stabilizare a │ │ │ │
│ │albiei râului Tisa│ │ │ │
│ │în sectorul comun │ │ │ │
│ │de frontieră │ │ │ │
│ │româno-ucrainean“ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Verificarea pe │ │ │ │
│ │teren anuală │ │ │ │
│ │obligatorie a │ │ │ │
│ │lucrărilor de │ │ │ │
│ │apărare împotriva │ │ │ │
│ │inundaţiilor pe │ │ │ │
│ │ambele teritorii │ │martie, │ │
│4 │în fiecare bazin │România │septembrie-noiembrie,│Experţi ai │
│ │şi analiza │Ucraina │conform │grupelor de lucru│
│ │situaţiei │ │Regulamentului │ │
│ │lucrărilor │ │ │ │
│ │existente, în curs│ │ │ │
│ │de execuţie, │ │ │ │
│ │proiectate - Tisa,│ │ │ │
│ │Prut şi Siret, │ │ │ │
│ │Dunăre │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Întâlnirea Grupei │ │ │Coordonatorii şi │
│ │de lucru pentru │ │ │experţii Grupei │
│5 │problemele râului │Ucraina │octombrie-noiembrie │de lucru pentru │
│ │Tisa │ │ │problemele râului│
│ │ │ │ │Tisa │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Întâlnirea Grupei │ │ │Experţii Grupei │
│ │de lucru pentru │ │ │de lucru pentru │
│6 │problemele │Ucraina │septembrie-noiembrie │problemele │
│ │râurilor Siret şi │ │ │râurilor Siret şi│
│ │Prut │ │ │Prut, │
│ │ │ │ │coordonatorii │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Întâlnirea Grupei │ │ │Coordonatorii şi │
│ │de lucru pentru │ │martie, │experţii Grupei │
│7 │problemele │Ucraina │septembrie-noiembrie │de lucru pentru │
│ │fluviului Dunărea │ │ │problemele │
│ │ │ │ │fluviului Dunărea│
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Măsurători comune │ │ │ │
│ │de debit pe toate │Ucraina │periodic, conform │Experţi din │
│8 │râurile, respectiv│România │Regulamentului │grupele de lucru │
│ │pe fiecare │ │ │ │
│ │teritoriu │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Recoltarea comună │ │ │ │
│ │a probelor de apă │Ucraina │periodic, conform │Experţi din │
│9 │pentru │România │Regulamentului │grupele de lucru │
│ │intercompararea │ │ │ │
│ │laboratoarelor │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Întâlnirea │ │ │ │
│ │experţilor pe │Ucraina │ │Experţi din Grupa│
│10 │calitate şi │România │septembrie │de lucru pe râul │
│ │hidrometeorologie │ │ │Tisa │
│ │Tisa │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Locţiitorii │
│ │Întâlnirea │ │ │împuterniciţilor,│
│ │locţiitorilor │ │ │secretarii │
│11 │împuterniciţilor │Ucraina │septembrie │împuterniciţilor,│
│ │pentru aplicarea │ │ │coordonatorii │
│ │Acordului │ │ │grupelor de │
│ │ │ │ │lucru, experţi │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Pregătirea │ │ │Împuterniciţii, │
│ │sesiunii şi │ │ │locţiitorii │
│ │desfăşurarea │ │ │împuterniciţilor,│
│ │lucrărilor │ │ │secretarii │
│12 │Sesiunii a X-a a │Ucraina │septembrie │împuterniciţilor,│
│ │împuterniciţilor │ │ │coordonatorii │
│ │guvernelor │ │ │grupelor de │
│ │României şi │ │ │lucru, experţi │
│ │Ucrainei │ │ │ │
├────┼──────────────────┼───────────┼─────────────────────┼─────────────────┤
│ │Alte întâlniri în │ │ │ │
│ │vederea │ │ │ │
│ │îmbunătăţirii │ │ │ │
│13 │regulamentelor în │Ţara │conform înţelegerilor│Grupe de lucru, │
│ │vigoare, │solicitantă│ │experţi │
│ │concordării │ │ │ │
│ │documentaţiilor │ │ │ │
│ │etc. │ │ │ │
└────┴──────────────────┴───────────┴─────────────────────┴─────────────────┘



    ANEXA 3a

    la Protocolul Sesiunii a IX-a
    12 octombrie 2017, Negreşti-Oaş
    Situaţia volumelor privind exploatarea nisipurilor şi pietrişurilor
    pe râul Prut în perioada 2013-2016, România

┌──────────┬─────────────────────────────┬─────┐
│ │Cantităţi extrase pe ani (mc)│TOTAL│
│Balastieră│ │(mc) │
│ ├────┬────┬────┬─────────┬────┼─────┤
│ │2013│2014│2015│2016 │2017│ │
├──────────┼────┼────┼────┼─────────┼────┼─────┤
│Baranca 2 │- │3080│ │- │- │3080 │
├──────────┼────┼────┼────┼─────────┼────┼─────┤
│Pescăruş │- │4335│2285│- │- │6620 │
├──────────┼────┼────┼────┼─────────┼────┼─────┤
│Baranca 4 │- │600 │2277│- │- │2877 │
├──────────┼────┼────┼────┼─────────┼────┼─────┤
│Teioasa │- │3045│3165│3538 │- │9748 │
│aval │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────┼────┼────┼─────────┼────┼─────┤
│Potcoava │- │0 │0 │4983 │- │4983 │
├──────────┼────┼────┼────┼─────────┼────┼─────┤
│ │ │ │ │Nu au │ │ │
│Baranca I │- │- │- │fost │- │- │
│ │ │ │ │efectuate│ │ │
│ │ │ │ │lucrări. │ │ │
├──────────┼────┼────┼────┼─────────┼────┼─────┤
│ │ │ │ │Nu au │ │ │
│Păltiniş │- │- │- │fost │- │- │
│ │ │ │ │efectuate│ │ │
│ │ │ │ │lucrări. │ │ │
└──────────┴────┴────┴────┴─────────┴────┴─────┘


    Situaţia volumelor privind exploatarea nisipurilor şi pietrişurilor
    pe râul Siret în perioada 2013-2016, România

┌──────────────────┬─────────────────────────┬─────┐
│ │Cantităţi extrase pe ani │TOTAL│
│Balastieră │(mc) │(mc) │
│ ├────┬────┬─────┬────┬────┼─────┤
│ │2013│2014│2015 │2016│2017│ │
├──────────────────┼────┼────┼─────┼────┼────┼─────┤
│Văscăuţi-frontieră│- │5000│4000 │7000│- │16000│
├──────────────────┼────┼────┼─────┼────┼────┼─────┤
│Siret │- │0 │11000│3000│- │14000│
├──────────────────┼────┼────┼─────┼────┼────┼─────┤
│Văscăuţi Hamalega │- │0 │3200 │4500│- │7700 │
└──────────────────┴────┴────┴─────┴────┴────┴─────┘



    ANEXA 4a

    la Protocolul Sesiunii a IX-a
    12 octombrie 2017, Negreşti-Oaş
    Situaţia perimetrelor şi volumelor de agregate minerale
    aferente râului Tisa 2013-2016 Transmise de partea română

┌────┬─────────────┬──────────┬────────┐
│Nr. │ │Volum │Volum │
│crt.│Denumire │concordat │extras │
│ │ │(mc) │(mc) │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│2013│Sarasău SF │10000 │2700 │
│ │283-284 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Bocicoiu Mare│5000 │0 │
│ │SF 306 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Sarasău SF │5000 │4690 │
│ │282-283 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Câmpulung la │1500 │900 │
│ │Tisa SF 275 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│2014│Bocicoiu Mare│5000 │5000 │
│ │SF 306 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Confluenţa │ │ │
│ │Iza-Tisa SF │15000 │6210 │
│ │288 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Sarasău SF │5000 │2300 │
│ │283-284 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Teceu SF 259 │6000 │2000 │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Remeţi 2 SF │1500 │1400 │
│ │262 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Sarasău SF │3000 │3000 │
│ │282 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│2015│Bocicoiu Mare│5000 │5000 │
│ │SF 306 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │UIL SF 295 │5000 │500 │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Podul Istoric│1000 │1000 │
│ │SF 292 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Confluenţa │ │ │
│ │Iza-Tisa SF │6000 │6000 │
│ │288 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Sarasău SF │5000 │5000 │
│ │283-284 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Câmpulung la │5000 │500 │
│ │Tisa SF 275 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Remeţi 2 SF │1000 │100 │
│ │262 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Sarasău SF │1600 │870 │
│ │282-283 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│2016│Sarasău SF │5000 │2020 │
│ │282 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Confluenţa │ │ │
│ │Iza-Tisa SF │9000 │8370 │
│ │288 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│ │Sarasău SF │5000 │2020 │
│ │283 │ │ │
└────┴─────────────┴──────────┴────────┘



    ANEXA 5

    la Protocolul Sesiunii a IX-a
    12 octombrie 2017, Negreşti-Oaş
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 6a

    la Protocolul Sesiunii a IX-a,
    12 octombrie 2017, Negreşti-Oaş
    TABEL
    privind concordarea proiectelor

┌────┬──────────────┬──────────┬─────────────────┬───────────┐
│Nr. │Documentaţie │Adresa de │Adresa de răspuns│Concordare,│
│crt.│ │înaintare │ │observaţii │
├────┴──────────────┴──────────┴─────────────────┴───────────┤
│Transmise de partea română │
├────┬──────────────┬──────────┬─────────────────┬───────────┤
│ │ │ │PV 18-19 iunie │ │
│ │ │ │2009 │ │
│ │ │ │Sighet-Solotvino,│ │
│ │ │ │PV 26-27 august │ │
│ │ │ │2014 │ │
│ │ │ │Sighet-Solotvino │ │
│ │ │ │PV 16-17 aprilie │ │
│ │ │ │2015, Sighetu │ │
│ │ │ │Marmaţiei - se │ │
│ │ │ │concordă │ │
│ │ │ │Adresa UA 01-09/ │ │
│ │ │ │73 din 23.01.2013│ │
│ │ │ │Adresa UA 01-09/ │ │
│ │ │ │448 din 6.04.2015│Predat │
│ │ │ │Adresa UA 01-09/ │părţii │
│ │ │ │499 din │ucrainene │
│ │ │ │15.04.2015 │pe Pod │
│ │„Îndiguire şi │ │Adresa UA 01-09/ │istoric │
│ │consolidare de│Nr. 3.097/│500 din │Sighet, în │
│ │mal pe râul │10.03.2015│15.04.2015 │11.03.2015 │
│1. │Tisa BF │Nr. 3.521/│Adresa UA 01-09/ │Predat │
│ │254-319, │17.03.2015│502 din │părţii │
│ │judeţul │ │15.04.2015 │ucrainene │
│ │Maramureş“ │ │Adresa UA 01-09/ │pe Pod │
│ │ │ │503 din │istoric │
│ │ │ │15.04.2015 │Sighet, în │
│ │ │ │Adresa UA 01-09/ │27.03.2015 │
│ │ │ │1092 din │ │
│ │ │ │12.08.2015 │ │
│ │ │ │Adresa UA 01-09/ │ │
│ │ │ │1093 din │ │
│ │ │ │12.08.2015 │ │
│ │ │ │Adresa UA 01-09/ │ │
│ │ │ │1094 din │ │
│ │ │ │12.08.2015 │ │
│ │ │ │Adresa UA 01-09/ │ │
│ │ │ │595 din │ │
│ │ │ │20.04.2016 │ │
│ │ │ │PV 7-9 iunie │ │
│ │ │ │2016, Sighetu │ │
│ │ │ │Marmaţiei │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │PV 22-23 mai 2012│ │
│ │ │ │Ocna Şugatag │ │
│ │ │ │„Partea │ │
│2. │Dig Remeţi │ │ucraineană │ │
│ │ │ │concordă │ │
│ │ │ │documentaţia │ │
│ │ │ │prezentată.“ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │Adresa UA 01-09/ │ │
│ │ │ │1097 din │ │
│3. │Dig Teceu Mic │ │13.08.2015 │ │
│ │ │ │„Linia corectată │ │
│ │ │ │a digului a fost │ │
│ │ │ │aprobată.“ │ │
├────┴──────────────┴──────────┴─────────────────┴───────────┤
│Transmise de partea ucraineană │
├────┬──────────────┬──────────┬─────────────────┬───────────┤
│ │ │ │PV 26-27 august │ │
│ │SF 254 │ │2014 │ │
│ │„Recalibrarea │ │Sighet-Solotvino │ │
│ │albiei la SF │Prezentată│„Partea română a │ │
│4. │254, oraş │la │predat părţii │ │
│ │Teaciv, raion │întâlnire │ucrainene │ │
│ │Transcarpatia“│ │concordarea │ │
│ │ │ │aferentă │ │
│ │ │ │documentaţiei.“ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │SF 261-SF 262 │ │PV 26-27 august │ │
│ │„Consolidare │Prezentată│2014 │ │
│5. │mal râu Tisa │la │Sighet-Solotvino │ │
│ │la SF 261-SF │întâlnire │„documentaţia a │ │
│ │262“ │ │fost concordată.“│ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │SF 278-SF 279 │ │ │ │
│ │„Recalibrarea │Adresa │Adresa ABAST nr. │ │
│ │albiei râului │părţii │2123/6.03.2013 │ │
│6. │Tisa, loc. │ucrainene │„Partea română │ │
│ │Hrusevo, raion│01-09/923/│concordă │ │
│ │Teaciv, reg. │2015 │documentaţia.“ │ │
│ │Transcarpatia“│ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │PV 26-27 august │Epiu │
│ │ │ │2014 │construit │
│ │ │ │Sighet-Solotvino │în albie de│
│ │ │ │„Partea română a │către un │
│7. │SF 282-SF 283 │ │solicitat │investitor │
│ │ │ │sistarea şi │ucrainean, │
│ │ │ │dezafectarea în │fără │
│ │ │ │regim de urgenţă │proiect şi │
│ │ │ │a acestei │concordare │
│ │ │ │lucrări.“ │RO │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │SF 284 │ │ │ │
│ │„Decolmatare │Adresa │Adresa ABAST nr │ │
│ │pat râu Tisa │părţii │2123/6.03.2013 │ │
│8. │la SF 284, SF │ucrainene │Recalibrare albie│ │
│ │286-287, SF │01-09/177 │- „agreem │ │
│ │291-291, la │din │documentaţia“ │ │
│ │Solotvino, │15.02.2013│ │ │
│ │raion Tiacev“ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │SF 286-SF 287 │ │ │ │
│ │„Decolmatare │Adresa │Adresa ABAST nr │ │
│ │pat râu Tisa │părţii │2123/6.03.2013 │ │
│9. │la SF 284, SF │ucrainene │Recalibrare albie│ │
│ │286-287, SF │01-09/177 │- „agreem │ │
│ │291-291, la │din │documentaţia“ │ │
│ │Solotvino, │15.02.2013│ │ │
│ │raion Tiacev“ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │SF 291-SF 292 │ │ │ │
│ │„Decolmatare │Adresa │Adresa ABAST nr │ │
│ │pat râu Tisa │părţii │2123/6.03.2013 │ │
│10. │la SF 284, SF │ucrainene │Recalibrare albie│ │
│ │286-287, SF │01-09/177 │- „agreem │ │
│ │291-291, la │din │documentaţia“ │ │
│ │Solotvino, │15.02.2013│ │ │
│ │raion Tiacev“ │ │ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │PV 26-27 august │Concordarea│
│ │SF 304-SF 305 │ │2014 │proiectului│
│ │„Decolmatare │Prezentată│Sighet-Solotvino │a fost │
│11. │pat râu Tisa │la │Decolmatare albie│acordată │
│ │la SF 304-SF │întâlnire │- „documentaţia │înainte de │
│ │305“ │ │concordată de │2012 │
│ │ │ │partea română“ │ │
├────┼──────────────┼──────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │PV 26-27 august │ │
│ │SF 316-SF 318 │ │2014 │ │
│ │„Dig apărare │ │Sighet-Solotvino │Retragerea │
│ │localitatea │Prezentată│„dig de apărare, │digului de │
│12. │Hmeliv, raion │la │localitate │pe malul │
│ │Rahiv, reg. │întâlnire │Hmeliv, lucrare │ucrainean │
│ │Transcarpatia“│ │executată conform│ │
│ │ │ │proiectului │ │
│ │ │ │concordat“ │ │
└────┴──────────────┴──────────┴─────────────────┴───────────┘



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016