Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDONANTA DE URGENTA nr. 85 din 8 noiembrie 2006  privind stabilirea modalitatilor de evaluare a pagubelor produse vegetatiei forestiere din paduri si din afara acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDONANTA DE URGENTA nr. 85 din 8 noiembrie 2006 privind stabilirea modalitatilor de evaluare a pagubelor produse vegetatiei forestiere din paduri si din afara acestora

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 926 din 15 noiembrie 2006

Asigurarea gestionãrii durabile a pãdurilor şi dezvoltarea unei silviculturi multifuncţionale pe temen lung, care îndeplineşte nevoile societãţii, sunt premise care stau la baza Planului de acţiune forestier al Uniunii Europene (2007-2011). Între obiectivele acestui plan sunt şi cele privind îmbunãtãţirea competitivitãţii sectorului forestier şi creşterea utilizãrii durabile a serviciilor şi produselor forestiere, respectiv menţinerea şi sporirea funcţiilor de protecţie a pãdurilor. În condiţiile concrete ale României se înregistreazã, în mod constant, tãieri ilegale de arbori care afecteazã îndeplinirea obiectivelor sus-menţionate, acestea efectuându-se în contradicţie cu principiul utilizãrii durabile. În scopul prevenirii şi combaterii tãierilor ilegale, se realizeazã anual, în toate pãdurile, controalele de fond în cantoanele silvice, indiferent de forma de proprietate asupra pãdurii. Cu ocazia acestor controale se constatã pagube care, dacã sunt evaluate în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 81/1993 privind determinarea despãgubirilor în cazul unor pagube produse fondului forestier, vegetaţiei forestiere din afara fondului forestier situate pe terenurile proprietate publicã şi privatã şi economiei vânatului, cu modificãrile ulterioare, ar obliga personalul care asigurã paza pãdurii sã le suporte integral sau în parte, nefiind reglementatã o limitare a rãspunderii acestui personal pentru situaţiile bine justificate. În plus, valorile despãgubirilor calculate în condiţiile legislaţiei existente nu sunt în concordanţã cu posibilitãţile financiare ale acestui personal. În aceste condiţii, existã riscul ca pentru o mare parte din suprafaţa de pãdure a ţãrii sã nu mai poatã fi asiguratã paza, componentã esenţialã a gestionãrii durabile a pãdurilor şi care concurã la realizarea obiectivelor din Planul de acţiune forestier al Uniunii Europene (2007-2011). Întrucât începând cu luna septembrie se desfãşoarã controalele de fond de toamnã în cantoanele silvice, este necesarã adoptarea unui proiect de act normativ care sã reglementeze aceastã situaţie extraordinarã.
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta ordonanţã de urgenţã.

ART. 1
În înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţã, paguba în vegetaţia forestierã din pãduri sau în vegetaţia forestierã din afara pãdurii, denumitã în continuare pagubã, constã în modificarea aspectului, a integritãţii fizice şi/sau a caracteristicilor fiziologice ale arborelui/arborilor ori ale arboretului/plantaţiei/regenerãrii naturale, dupã caz, rezultatã prin tãierea, degradarea, distrugerea, scoaterea din rãdãcini a arborilor, puieţilor sau lãstarilor, urmate ori nu de însuşirea acestora, în condiţii ilegale.
ART. 2
(1) Evaluarea pagubelor se realizeazã în mod unitar, indiferent de:
a) natura proprietãţii;
b) proprietar;
c) modul în care acestea au fost produse.
(2) Evaluarea pagubelor se diferenţiazã în funcţie de producerea lor prin afectarea:
a) arborilor;
b) puieţilor sau lãstarilor;
c) pomilor de Crãciun.
(3) Valoarea despãgubirilor pentru pagubele prevãzute în prezenta ordonanţã de urgenţã se stabileşte prin înmulţirea factorului "k" specific, prevãzut în anexele nr. 1-3, cu valoarea medie a unui metru cub de masã lemnoasã pe picior, stabilitã în conformitate cu prevederile <>art. 25 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic şi administrarea fondului forestier naţional, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(4) În cazul producerii de pagube în vegetaţia forestierã din pãduri sau în vegetaţia forestierã din afara pãdurilor, altele decât cele prevãzute la alin. (2) lit. a)-c), dupã caz, acestea se evalueazã prin expertizã extrajudiciarã sau judiciarã, dupã caz.
ART. 3
(1) Valoarea unitarã a pagubei pentru cazul prevãzut la art. 2 alin. (2) lit. a) se determinã conform prevederilor art. 2 alin. (3), folosindu-se valoarea factorului "k" prevãzutã în anexa nr. 1.
(2) Valoarea factorului "k" se foloseşte corespunzãtor categoriei de diametre în care se încadreazã diametrul determinat pentru arborele afectat/prejudiciat/tãiat şi pentru specia sau grupa de specii a acestuia.
(3) Pe terenurile orizontale, diametrul arborelui afectat/prejudiciat/tãiat se determinã în plan orizontal, la o înãlţime faţã de nivelul solului nu mai mare de 30 cm.
(4) Pe terenurile înclinate, diametrul arborelui afectat/prejudiciat/tãiat se determinã în conformitate cu prevederile alin. (3), în partea din amonte.
(5) În cazul arborilor tãiaţi, care nu se mai gãsesc lângã cioatã, diametrul acestora se determinã prin mãsurarea efectivã a cioatei, dacã aceasta nu depãşeşte înãlţimea de 30 de cm, sau prin mãsurarea diametrului acesteia la înãlţimea de 30 de cm faţã de nivelul solului, în conformitate cu prevederile alin. (3) sau (4), dupã caz.
(6) În cazul în care forma secţiunii arborelui sau a cioatei nu este circularã, diametrul se determinã conform prevederilor alin. (3), (4) şi (5), ca medie a douã diametre determinate pentru cercul înscris în conturul secţiunii cioatei sau arborelui, dupã caz, tangent interior în cel puţin 3 puncte.
ART. 4
(1) Valoarea unitarã a pagubei pentru cazul prevãzut la art. 2 alin. (2) lit. b) se determinã conform prevederilor art. 2 alin. (3), folosindu-se valoarea factorului "k" prevãzutã în anexa nr. 2, corespunzãtoare speciei.
(2) Valoarea unitarã a pagubei prevãzutã la alin. (1) se stabileşte luându-se în calcul un puiet/lãstar/mc.
ART. 5
(1) Valoarea unitarã a pagubei pentru cazul prevãzut la art. 2 alin. (2) lit. c) se determinã conform prevederilor art. 2 alin. (3), folosindu-se valoarea factorului "k" prevãzutã în anexa nr. 3.
(2) Constituie pagubã, dacã aceasta se produce prin afectarea pomilor de Crãciun potrivit prevederilor art. 1, astfel:
a) pe tot cursul anului, în culturile speciale care au destinaţia pomi de Crãciun;
b) în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie, în arborete în compoziţia cãrora se gãsesc specii de rãşinoase.
ART. 6
(1) Personalul cu atribuţii de pazã a pãdurilor rãspunde patrimonial, în conformitate cu prevederile <>cap. III al titlului XI din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru pagubele produse pe suprafeţele de pãdure pe care le are în pazã, constatate şi evaluate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã.
(2) Rãspunderea persoanelor cu atribuţii de pazã a pãdurilor care fac dovada cã şi-au îndeplinit cu diligenţã şi cu bunã-credinţã obligaţiile de serviciu şi au luat mãsurile necesare pentru evitarea producerii pagubelor poate fi limitatã în urmãtoarele situaţii:
a) din aceeaşi pãdure se constatã cã se distrug/însuşesc ilegal, în mod constant, arbori, puieţi, lãstari sau pomi de Crãciun, dupã caz;
b) trupurile de pãdure care fac obiectul pazei de cãtre aceeaşi persoanã sunt dispersate;
c) pãdurile au accesibilitate ridicatã.
(3) Dispoziţiile alin. (2) se aplicã de persoana juridicã angajatoare a persoanei cu atribuţii de pazã a pãdurilor, cu respectarea metodologiei privind limitarea rãspunderii patrimoniale a personalului de pazã a pãdurilor, elaboratã cu consultarea reprezentanţilor proprietarilor de pãduri, ai administratorilor de pãduri, indiferent de forma de proprietate a acesteia, şi aprobatã prin ordin al conducãtorului autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(4) Sumele reprezentând contravaloarea pagubelor stabilite în condiţiile alin. (2) şi (3) nu pot fi mai mici decât valoarea pagubei efective calculatã prin aplicarea preţului mediu al masei lemnoase pe picior stabilit, în conformitate cu prevederile legii, prin ordin al conducãtorului autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
ART. 7
(1) Constatarea şi evaluarea pagubelor care angajeazã rãspunderea patrimonialã în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) se fac de cãtre:
a) personalul din cadrul structurilor care asigurã administrarea/serviciile silvice/paza pentru pãdurea sau vegetaţia forestierã din afara pãdurilor, dupã caz, care are competenţe în acest sens acordate prin regulamentul de organizare şi funcţionare propriu;
b) personalul cu atribuţii de control care reprezintã autoritatea statului în domeniul controlului regimului silvic.
(2) Constatarea şi evaluarea pagubelor produse prin sãvârşirea de infracţiuni sau de contravenţii se fac de personalul silvic împuternicit în condiţiile legii sã constate faptele prin care s-au sãvârşit infracţiuni sau contravenţii silvice.
ART. 8
(1) Contravaloarea pagubelor evaluate în condiţiile art. 7 se încaseazã dupã cum urmeazã:
a) de cãtre persoana juridicã care realizeazã paza pãdurii, dacã paza nu este asiguratã printr-un ocol silvic;
b) de cãtre ocolul silvic care asigurã administrarea sau serviciile silvice, dacã acesta asigurã şi paza pãdurii.
(2) Sumele încasate cu titlu de despãgubiri în conformitate cu prevederile alin. (1) au urmãtoarele destinaţii:
a) se fac integral venit la fondul de conservare şi regenerare a pãdurilor, constituit în conformitate cu prevederile <>art. 63 din Legea nr. 26/1996 - Codul silvic, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>art. 8^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 96/1998 privind reglementarea regimului silvic şi administrarea fondului forestier naţional, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în cazul despãgubirilor pentru pagubele produse pãdurilor proprietate publicã a statului sau a unitãţilor administrativ-teritoriale, dupã caz;
b) se fac venit în cuantum de 50% la fondul de conservare şi regenerare a pãdurilor, constituit în conformitate cu prevederile <>art. 8^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 96/1998 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru pãdurile proprietate privatã; restul de 50% se acordã proprietarului pãdurii în care s-a produs paguba, dacã acesta are asigurate serviciile silvice/administrarea pãdurii în condiţiile legii.
(3) Obligaţia distribuirii sumelor încasate ca despãgubiri în conformitate cu prevederile alin. (2) revine persoanelor prevãzute la alin. (1).
(4) În situaţia în care se constatã, de cãtre personalul silvic cu atribuţii de control din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, pagube în pãduri sau în vegetaţia forestierã pentru care nu este asiguratã/nu sunt asigurate administrarea/serviciile silvice în condiţiile legii, sumele care se determinã ca despãgubiri se fac venit la fondul de ameliorare a fondului funciar, constituit în conformitate cu prevederile <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi se vireazã ocolului silvic cu care proprietarul încheie ulterior contract de administrare/servicii silvice.
(5) Contravaloarea pagubelor constatate potrivit alin. (4) se determinã în condiţiile art. 3, 4 sau 5, dupã caz, şi se suportã în cuantum de 50% de cãtre proprietarii pãdurilor private care nu asigurã administrarea pãdurii/serviciile silvice şi în cuantum de 100% de cãtre unitãţile administrativ-teritoriale care nu asigurã administrarea pãdurii/serviciile silvice.
(6) În situaţia prevãzutã la alin. (5), proprietarul nu este exonerat de îndeplinirea obligaţiilor prevãzute de lege referitoare la asigurarea administrãrii/serviciilor silvice printr-un ocol silvic.
(7) Proprietarii pãdurilor nemulţumiţi de cuantumul despãgubirilor acordate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã se pot adresa instanţelor judecãtoreşti competente, potrivit legii.
ART. 9
(1) În cazul recuperãrii, în condiţiile legii, de materiale lemnoase obţinute prin producerea de pagube, rãspunderea patrimonialã este limitatã la diferenţa dintre valoarea pagubelor stabilitã în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţã şi valoarea încasatã prin comercializarea materialelor lemnoase recuperate.
(2) Sumele care se încaseazã în condiţiile alin. (1) au fiecare dintre ele destinaţiile prevãzute la art. 8 alin. (2).
(3) Dacã valoarea încasatã prin comercializarea masei lemnoase recuperate este egalã sau mai mare decât contravaloarea pagubelor evaluate în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, aceasta are destinaţiile prevãzute la art. 8 alin. (2).
ART. 10
(1) Nerespectarea obligaţiei prevãzute la art. 8 alin. (2) constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei şi obligarea contravenientului de a distribui sumele încasate ca despãgubiri, în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (2) lit. a) şi b).
(2) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la alin. (1) se fac de cãtre personalul silvic cu atribuţii de control din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã şi din cadrul unitãţilor din subordinea acesteia.
(3) Contravenţiei prevãzute la alin. (1) îi sunt aplicabile dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 11
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta ordonanţã de urgenţã.
ART. 12
La data intrãrii în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţã se abrogã <>Legea nr. 81/1993 privind determinarea despãgubirilor în cazul unor pagube produse fondului forestier, vegetaţiei forestiere din afara fondului forestier situate pe terenurile proprietate publicã şi privatã şi economiei vânatului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 275 din 29 noiembrie 1993, cu modificãrile ulterioare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 8 noiembrie 2006.
Nr. 85.


ANEXA 1

Valoarea factorului "k" pentru prejudiciile
înregistrate la arbori, pe specii sau grupe de specii


┌─────┬─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │Valoarea factorului "k" *) pe specii sau grupe de specii│
│ │ │ pentru categoria de diametre de: │
│ Nr. │Categoria de ├──────────────────┬──────────────────┬──────────────────┤
│ crt.│ diametre │ Rãşinoase │Cvercinee,paltin, │ Alte foioase │
│ │ (cm) │ │frasin,cireş,sorb │ │
├─────┼─────────────┼─────────┬────────┼─────────┬────────┼─────────┬────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 1. │ 2.1-4.0 │ 0.035 │ 0.018 │ 0.070 │ 0.036 │ 0.035 │ 0.018 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 2. │ 4.1-8.0 │ 0.070 │ 0.036 │ 0.105 │ 0.054 │ 0.035 │ 0.018 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 3. │ 8.1-12.0 │ 0.105 │ 0.054 │ 0.175 │ 0.090 │ 0.035 │ 0.018 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 4. │ 12.1-16.0 │ 0.140 │ 0.072 │ 0.227 │ 0.117 │ 0.105 │ 0.054 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 5. │ 16.1-20.0 │ 0.210 │ 0.108 │ 0.297 │ 0.153 │ 0.140 │ 0.072 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 6. │ 20.1-24.0 │ 0.227 │ 0.117 │ 0.402 │ 0.207 │ 0.175 │ 0.090 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 7. │ 24.1-28.0 │ 0.402 │ 0.207 │ 0.735 │ 0.378 │ 0.280 │ 0.144 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 8. │ 28.1-32.0 │ 0.682 │ 0.351 │ 1.015 │ 0.522 │ 0.525 │ 0.270 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 9. │ 32.1-36.0 │ 1.015 │ 0.522 │ 2.082 │ 1.071 │ 0.892 │ 0.459 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 10. │ 36.1-40.0 │ 1.435 │ 0.738 │ 3.237 │ 1.665 │ 1.400 │ 0.720 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 11. │ 40.1-44.0 │ 1.837 │ 0.945 │ 4.322 │ 2.223 │ 1.872 │ 0.963 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 12. │ 44.1-48.0 │ 2.362 │ 1.215 │ 5.600 │ 2.880 │ 2.397 │ 1.233 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 13. │ 48.1-52.0 │ 3.220 │ 1.656 │ 7.507 │ 3.861 │ 3.220 │ 1.656 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 14. │ 52.1-56.0 │ 3.920 │ 2.016 │ 9.380 │ 4.824 │ 4.340 │ 2.232 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 15. │ 56.1-60.0 │ 4.655 │ 2.394 │ 11.935 │ 6.138 │ 5.775 │ 2.970 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 16. │ 60.1-64.0 │ 5.740 │ 2.952 │ 15.260 │ 7.848 │ 7.630 │ 3.924 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 17. │ 66.1-68.0 │ 6.545 │ 3.366 │ 17.745 │ 9.126 │ 9.362 │ 4.815 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 18. │ 68.1-72.0 │ 7.227 │ 3.717 │ 20.475 │ 10.530 │ 11.200 │ 5.760 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 19. │ 72.1-76.0 │ 8.190 │ 4.212 │ 24.517 │ 12.609 │ 13.702 │ 7.047 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 20. │ 76.1-80.0 │ 8.872 │ 4.563 │ 27.877 │ 14.337 │ 15.592 │ 8.019 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 21. │ 80.1-84.0 │ 9.450 │ 4.860 │ 30.975 │ 15.930 │ 17.587 │ 9.045 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 22. │ 84.1-88.0 │ 9.590 │ 4.932 │ 33.075 │ 17.010 │ 19.600 │ 10.080 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 23. │ 88.1-92.0 │ 9.800 │ 5.040 │ 35.175 │ 18.090 │ 22.312 │ 11.475 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 24. │ 92.1-96.0 │ 10.010 │ 5.148 │ 38.850 │ 19.980 │ 25.725 │ 13.230 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 25. │ 96.1-100.0 │ 10.202 │ 5.247 │ 43.015 │ 22.122 │ 29.137 │ 14.985 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 26. │ > 100 │ 10.325 │ 5.310 │ 44.887 │ 23.085 │ 32.725 │ 16.830 │
└─────┴─────────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┘



*) Valorile din coloanele 2,4 şi 6 se aplicã pentru calculul prejudiciului când nu se acordã limitarea rãspunderii
Valorile din coloanele 3,5 şi 7 sunt cele pânã la care poate scãdea valoarea factorului "k" prin aplicarea limitãrii rãspunderii care se stabileşte prin ordinul conducãtorului autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã


ANEXA 2

Valoarea factorului "k" pentru prejudiciile
înregistrate la puieţi sau lãstari, pe specii sau grupe de specii


┌─────┬─────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Valoarea factorului "k" *) pentru specia sau grupa de │
│ │ │ specii │
│ Nr. │Prejudiciu ├──────────────────┬──────────────────┬──────────────────┤
│ crt.│înregistrat │ Rãşinoase │Cvercinee,paltin, │ Alte foioase │
│ │ la: │ │frasin,cireş,sorb │ │
├─────┼─────────────┼─────────┬────────┼─────────┬────────┼─────────┬────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 1. │ Puieţi │ 0.017 │ 0.009 │ 0.017 │ 0.009 │ 0.017 │ 0.009 │
├─────┼─────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 2. │ Lãstari │ 0.008 │ 0.004 │ 0.017 │ 0.009 │ 0.017 │ 0.009 │
└─────┴─────────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┘



*) Valorile din coloanele 2,4 şi 6 se aplicã pentru calculul prejudiciului când nu se acordã limitarea rãspunderii
Valorile din coloanele 3,5 şi 7 sunt cele pânã la care poate scãdea valoarea factorului "k" prin aplicarea limitãrii rãspunderii care se stabileşte prin ordinul conducãtorului autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã


ANEXA 3

Valoarea factorului "k" pentru prejudiciile
înregistrate la pomi de Crãciun, pe specii sau grupe de specii


┌────┬───────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Valoarea factorului "k" *) pentru specia sau grupa de │
│ │ │ specii │
│Nr. │ Prejudiciu ├──────────────────┬──────────────────┬──────────────────┤
│crt.│înregistrat la:│ Brad │ Molid │ Alte rãşinoase │
│ │ la: │ │ │ │
├────┼───────────────┼─────────┬────────┼─────────┬────────┼─────────┬────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼───────────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 1. │Pomi de Crãciun│ 6.125 │ 3.150 │ 5.600 │ 2.880 │ 5.750 │ 2.700 │
└────┴───────────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴────────┘



*) Valorile din coloanele 2,4 şi 6 se aplicã pentru calculul prejudiciului când nu se acordã limitarea rãspunderii
Valorile din coloanele 3,5 şi 7 sunt cele pânã la care poate scãdea valoarea factorului "k" prin aplicarea limitãrii rãspunderii care se stabileşte prin ordinul conducãtorului autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã

----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016