Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 82 din 15 iunie 2022  privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 74/2014 pentru aprobarea conţinutului-cadru al avizelor tehnice de racordare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 82 din 15 iunie 2022 privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 74/2014 pentru aprobarea conţinutului-cadru al avizelor tehnice de racordare

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 596 din 20 iunie 2022
    Având în vedere dispoziţiile art. 2 alin. (4) şi ale art. 28 alin. (2) din Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la reţelele electrice de interes public, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 59/2013, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) şi ale art. 9 alin. (1) lit. h) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite prezentul ordin.
    ART. I
    Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 74/2014 pentru aprobarea conţinutului-cadru al avizelor tehnice de racordare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 603 din 13 august 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Anexa nr. 1 se modifică şi se completează după cum urmează:
    a) La titlu, nota de subsol 1^1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1^1 Prezentul conţinut-cadru poate fi completat cu prevederi specifice impuse de aplicarea Procedurii privind racordarea la reţelele electrice de interes public de joasă tensiune a locurilor de consum aparţinând utilizatorilor clienţi casnici, aprobată prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei."

    b) La punctul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "5. (1) În conformitate cu prevederile Regulamentului, pentru realizarea racordării la reţeaua electrică, utilizatorul sau operatorul economic atestat prevăzut la pct. 10 alin. (2) lit. b), împuternicit de utilizator conform prevederilor Regulamentului, încheie contractul de racordare cu operatorul de reţea şi achită acestuia componentele tarifului de racordare, conform clauzelor contractului de racordare."

    c) La punctul 6, după alineatul (1^1) se introduc două noi alineate, alineatele (1^2) şi (1^3), cu următorul cuprins:
    "(1^2) Valoarea medie a branşamentului până la care operatorul de distribuţie rambursează utilizatorilor clienţi casnici racordaţi la joasă tensiune cheltuielile pentru proiectarea şi execuţia branşamentului, stabilită conform reglementărilor în vigoare, este ......... lei.
(1^3) Valoarea costurilor pentru achiziţia şi montarea grupului de măsurare a energiei electrice sau, după caz, a blocului de măsură şi protecţie, complet echipat, cu excepţia contorului de măsurare a energiei electrice, care sunt suportate de către utilizatorii clienţi finali noncasnici conform prevederilor art. 44 alin. (2^4) din Regulament, este ......... lei, inclusiv TVA."

    d) La punctul 10 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) de către utilizator cu un anumit operator economic atestat, desemnat de către acesta, în condiţiile în care utilizatorul a notificat în scris, explicit, acest lucru operatorului de reţea, înainte de încheierea contractului de racordare."

    e) La punctul 10, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
    "(6) Prin excepţie de la prevederile alin. (5), instalaţiile rezultate în urma lucrărilor prevăzute la pct. 2 lit. c) finanţate de către utilizatorii clienţi finali noncasnici intră în patrimoniul operatorului de distribuţie la momentul punerii în funcţiune, caz în care nu este necesară încheierea convenţiei prevăzute la alin. (5)."

    f) La punctul 13, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "13. (1) Cerinţele standardelor de performanţă pentru serviciile prestate de operatorul de distribuţie şi de operatorul de transport şi de sistem, după caz, referitoare la asigurarea continuităţii serviciului şi la calitatea tehnică a energiei electrice reprezintă condiţii minime pe care respectivul operator de reţea are obligaţia să le asigure utilizatorilor în punctele de delimitare. Durata maximă pentru restabilirea alimentării după o întrerupere este stabilită prin standardul de distribuţie sau standardul de transport, după caz. Pentru nerespectarea termenelor prevăzute, după caz, de standardul de distribuţie sau de standardul de transport, operatorii de reţea acordă utilizatorilor compensaţii, în condiţiile prevăzute de standardul respectiv."

    g) La punctul 16, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În vederea reducerii consumului/evacuării de energie reactivă din/în reţeaua electrică, utilizatorul va lua măsuri pentru menţinerea factorului de putere între limitele prevăzute prin reglementările în vigoare. Neîndeplinirea acestei condiţii determină plata energiei electrice reactive conform reglementărilor în vigoare."

    h) Punctul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "19. (1) Prezentul aviz tehnic de racordare se transmite solicitantului racordării. În situaţia în care utilizatorul a adresat cererea de racordare prin intermediul unui împuternicit sau prin furnizorul de energie electrică, după caz, prezentul aviz tehnic de racordare se transmite atât solicitantului racordării, cât şi utilizatorului.
    (2) Solicitantul racordării/Utilizatorul poate contesta prezentul aviz tehnic de racordare la operatorul de reţea în termen de 30 de zile de la data comunicării acestuia. "


    2. Anexa nr. 2 se modifică şi se completează după cum urmează:
    a) La titlu, notele de subsol nr. ^1 şi 1^1 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "^1 Prezentul conţinut-cadru poate fi utilizat şi pentru situaţia racordării unui loc de producere/loc de consum şi de producere cu instalaţie de stocare sau unui loc de producere cu sistem HVDC/loc de producere cu instalaţie de stocare şi sistem HVDC sau unei instalaţii de stocare. În acest caz se înlocuieşte sintagma «loc de producere»/«loc de consum şi de producere» cu sintagma «loc de producere/loc de consum şi de producere cu instalaţie de stocare» sau «loc de producere cu sistem HVDC/loc de producere cu instalaţie de stocare şi sistem HVDC» sau «instalaţie de stocare». În avizul tehnic de racordare emis utilizatorului se menţine fie sintagma «loc de producere», fie «loc de consum şi de producere» şi se preiau din conţinutul-cadru numai prevederile aplicabile.
    1^1 Prezentul conţinut-cadru poate fi completat cu prevederi specifice impuse de aplicarea Procedurii privind racordarea la reţelele electrice de interes public de joasă tensiune a locurilor de consum aparţinând utilizatorilor clienţi casnici, aprobată prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.“"

    b) La titlu, după nota de subsol 1^1 se introduce o nouă notă de subsol, nota de subsol 12, cu următorul cuprins:
    "1^2 Prezentul conţinut-cadru poate fi completat cu prevederi specifice impuse de aplicarea Procedurii privind racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum şi de producere aparţinând prosumatorilor, aprobată prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, denumită în continuare Procedura."

    c) Punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2. Puterea aprobată:

┌───────────────────┬──────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│ │ │Evoluţia puterii aprobate**) │
│ │Situaţia ├────────┬─────────┬─────────┬────────┬────────┤
│ │existentă │Etapa I,│Etapa a │Etapa a │Etapa a │Etapa │
│ │în │valabilă│II-a, │III-a, │IV-a, │finală │
│ │momentul │de la │valabilă │valabilă │valabilă│valabilă│
│ │emiterii │data │de la │de la │de la │de la │
│ │avizului*)│........│data │data │data │data │
│ │ │ │.........│.........│........│........│
├─────────────┬─────┼──────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Puterea │(kVA)│ │ │ │ │ │ │
│maximă │ │ │ │ │ │ │ │
│simultană ce ├─────┼──────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┤
│poate fi │(kW) │ │ │ │ │ │ │
│evacuată***) │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼──────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Puterea │ │ │ │ │ │ │ │
│maximă │(kVA)│ │ │ │ │ │ │
│simultană ce │ │ │ │ │ │ │ │
│poate fi │ │ │ │ │ │ │ │
│evacuată fără├─────┼──────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┤
│realizarea │ │ │ │ │ │ │ │
│lucrărilor de│(kW) │ │ │ │ │ │ │
│întărire****)│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼──────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Puterea │ │ │ │ │ │ │ │
│maximă │ │ │ │ │ │ │ │
│simultană ce │(kVA)│ │ │ │ │ │ │
│poate fi │ │ │ │ │ │ │ │
│evacuată în │ │ │ │ │ │ │ │
│situaţiile de├─────┼──────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┤
│limitare │ │ │ │ │ │ │ │
│operaţională,│ │ │ │ │ │ │ │
│prevăzute la │(kW) │ │ │ │ │ │ │
│pct. 4 alin. │ │ │ │ │ │ │ │
│(5) lit. a) │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼──────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Puterea │ │ │ │ │ │ │ │
│maximă │(kVA)│ │ │ │ │ │ │
│simultană ce │ │ │ │ │ │ │ │
│poate fi ├─────┼──────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┤
│absorbită din│ │ │ │ │ │ │ │
│reţea*****) │(kW) │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴─────┴──────────┴────────┴─────────┴─────────┴────────┴────────┘


    *) În situaţia unui loc de producere/loc de consum şi de producere existent se completează puterea aprobată prin certificatul de racordare sau prin avizul tehnic de racordare, în situaţia în care locul de producere/locul de consum şi de producere a fost pus sub tensiune înainte de intrarea în vigoare a Regulamentului şi încă nu a fost emis certificat de racordare.
    **) Sunt cuprinse datele privind evoluţia puterii aprobate de la punerea în funcţiune a obiectivului pentru un loc de producere/loc de consum şi de producere nou, respectiv din momentul modificării puterii aprobate pentru un loc de producere/loc de consum şi de producere existent. În situaţia unui loc de producere/loc de consum şi de producere care se dezvoltă într-o singură etapă se completează numai coloana corespunzătoare etapei finale.
    ***) Puterea maximă simultană ce poate fi evacuată se stabileşte de operatorul de reţea cel mult la valoarea solicitată de utilizator prin cererea de racordare, valoare care ţine seama de următoarele:
    (i) puterile instalate ale unităţilor generatoare;
    (ii) simultaneitatea în funcţionare avută în vedere de utilizator;
    (iii) limitarea puterii evacuate la puterea solicitată de utilizator, prin sistemul automatizat de management al puterii evacuate;
    (iv) puterea absorbită de receptoarele de la locul de consum şi de producere şi/sau de serviciile interne ale centralei;
    (v) pierderile de putere calculate pentru elementele de reţea situate între generator şi punctul de delimitare.
    ****) Se completează numai în cazul în care soluţia de racordare cuprinde lucrări de întărire.
    *****) Pentru un loc de producere se completează numai în situaţia în care serviciile interne sunt alimentate prin aceeaşi instalaţie de racordare prin care se evacuează energia electrică produsă; pentru un loc de consum şi de producere racordat prin aceeaşi instalaţie de racordare (prin care se evacuează şi se absoarbe energie electrică) se completează puterea totală aprobată pentru consum (pentru alimentarea serviciilor interne ale centralei şi a receptoarelor de la locul de consum)."

    d) La punctul 3, litera g^1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "g^1) punctul de interfaţă este stabilit la nivelul de tensiune .......... V, la/în/pe .......... ."

    e) La punctul 4, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu următorul cuprins:
    "(5) Cerinţe privind racordarea în condiţii de limitare a puterii evacuate la valoarea prevăzută în tabelul de la pct. 2 pentru puterea maximă simultană ce poate fi evacuată în situaţiile de limitare operaţională^1):
    a) descrierea tuturor situaţiilor prevăzute în studiul de soluţie, care conduc la limitarea puterii evacuate (contingenţele care, atunci când au ca efect apariţia de suprasarcini în reţea şi, în consecinţă, imposibilitatea elementelor reţelei rămase în funcţiune şi a reţelei în ansamblul ei de a funcţiona timp nelimitat în aceste condiţii conduc la necesitatea limitării operaţionale a puterii evacuate), prezentate în anexă la prezentul aviz;
    b) condiţii de limitare operaţională a puterii evacuate .......... (locul de amplasare a echipamentului, protecţii şi automatizări, scheme etc.).
    ^1) Se completează în situaţia în care prin studiul de soluţie avizat de operatorul de reţea a fost stabilită o soluţie de racordare a locului de producere/locului de consum şi de producere cu limitarea operaţională a puterii aprobate ce poate fi evacuată în reţea sau, după caz, au fost stabilite mai multe soluţii dintre care utilizatorul a optat pentru soluţia cu limitarea operaţională a puterii aprobate ce poate fi evacuată în reţea."

    f) La punctul 7, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "7. (1) În conformitate cu prevederile Regulamentului, pentru realizarea racordării la reţeaua electrică, utilizatorul sau operatorul economic atestat prevăzut la pct. 12 alin. (2) lit. b), împuternicit de utilizator conform prevederilor Regulamentului, încheie contractul de racordare cu operatorul de reţea şi achită acestuia componentele tarifului de racordare, conform clauzelor contractului de racordare."

    g) La punctul 8, alineatul (1^2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(1^2) Valoarea costurilor de realizare a lucrărilor de întărire prevăzute la pct. 3 lit. d) subpct. (i), stabilită conform reglementărilor în vigoare la data emiterii prezentului aviz tehnic de racordare şi explicitată în fişa de calcul anexată, este ..... lei, inclusiv TVA."

    h) La punctul 8, după alineatul (1^2) se introduc două noi alineate, alineatele (1^3) şi (1^4), cu următorul cuprins:
    "(1^3) Valoarea costurilor de realizare a lucrărilor prevăzute la pct. 3 lit. d) subpct. (ii), stabilită conform reglementărilor în vigoare la data emiterii prezentului aviz tehnic de racordare şi explicitată în fişa de calcul anexată, este ......... lei, inclusiv TVA.
(1^4) Valoarea costurilor pentru achiziţia şi montarea grupului de măsurare a energiei electrice sau, după caz, a blocului de măsură şi protecţie, complet echipat, cu excepţia contorului de măsurare a energiei electrice, care sunt suportate de către producători conform prevederilor art. 44 alin. (2^4) din Regulament, este ............................ lei, inclusiv TVA."

    i) La punctul 9, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu următorul cuprins:
    "(3) Restituirea de către utilizator a costurilor lucrărilor din categoria celor prevăzute la pct. 3 lit. d) subpct. (ii) suportate de către un prim utilizator, respectiv de către utilizatori ale căror instalaţii de utilizare au fost puse sub tensiune înaintea instalaţiilor de utilizare proprii ale utilizatorului se realizează prin intermediul operatorului de reţea, în conformitate cu prevederile Regulamentului şi ale contractului de racordare.
(4) Utilizatorul care optează, conform prevederilor pct. 11 alin. (5) lit. e), pentru achitarea costurilor care revin celorlalţi utilizatori pentru aceleaşi lucrări din categoria celor prevăzute la pct. 3 lit. d) subpct. (ii) este îndreptăţit să primească costurile respective prin intermediul operatorului de reţea, în conformitate cu prevederile Regulamentului şi ale contractului de racordare."

    j) La punctul 11 alineatul (5), după litera d) se introduce o nouă literă, litera e), cu următorul cuprins:
    "e) achitarea costurilor care revin celorlalţi utilizatori pentru aceleaşi lucrări din categoria celor prevăzute la pct. 3 lit. d) subpct. (ii), în situaţia în care locul de producere/consum şi de producere este pus sub tensiune primul, cu recuperarea ulterioară a acestora de la ceilalţi utilizatori, prin intermediul operatorului de reţea."

    k) La punctul 12 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) de către utilizator cu un anumit operator economic atestat, desemnat de către acesta, în condiţiile în care utilizatorul a notificat în scris, explicit, acest lucru operatorului de reţea, înainte de încheierea contractului de racordare."

    l) La punctul 12, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Prin derogare de la prevederile alin. (3), contractul pentru proiectarea şi/sau executarea lucrărilor din categoria celor prevăzute la pct. 3 lit. d) se poate încheia de către operatorul de reţea şi cu un anumit proiectant şi/sau constructor atestat, ales de către utilizator, în condiţiile în care utilizatorul solicită în scris, explicit, acest lucru operatorului de reţea, înainte de încheierea contractului de racordare. În acest caz, costul lucrărilor din categoria celor prevăzute la pct. 3 lit. d) subpct. (i) se suportă integral de utilizator, prin tarif de racordare."

    m) La punctul 12, după alineatul (6) se introduce un nou alineat, alineatul (7), cu următorul cuprins:
    "(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (6), instalaţiile rezultate în urma lucrărilor prevăzute la pct. 3 lit. c) finanţate de către utilizatorii clienţi finali noncasnici intră în patrimoniul operatorului de distribuţie la momentul punerii în funcţiune, caz în care nu este necesară încheierea convenţiei prevăzute la alin. (6)."

    n) La punctul 13, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "13. (1) Lucrările pentru realizarea instalaţiei de utilizare se execută pe cheltuiala utilizatorului de către o persoană autorizată sau un operator economic atestat potrivit legii pentru categoria respectivă de lucrări, cu respectarea, după caz, a prevederilor art. 45 alin. (1) lit. a^1) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare. Valoarea acestor lucrări nu este inclusă în tariful de racordare."

    o) Punctul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "14. Utilizatorul, cu excepţia prosumatorului al cărui loc de consum şi de producere se racordează la reţeaua electrică de joasă tensiune potrivit soluţiei de racordare stabilite de operatorul de distribuţie în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, încheie convenţia de exploatare prin care se precizează modul de realizare a conducerii operaţionale prin dispecer, condiţiile de exploatare şi întreţinere reciprocă a instalaţiilor, reglajul protecţiilor, executarea manevrelor, intervenţiile în caz de incidente."

    p) La punctul 15, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "15. (1) Cerinţele standardelor de performanţă pentru serviciile prestate de operatorul de distribuţie şi de operatorul de transport şi de sistem, după caz, referitoare la asigurarea continuităţii serviciului şi la calitatea tehnică a energiei electrice reprezintă condiţii minime pe care respectivul operator de reţea are obligaţia să le asigure utilizatorilor în punctele de delimitare. Durata maximă pentru restabilirea alimentării după o întrerupere este stabilită prin standardul de distribuţie sau standardul de transport, după caz. Pentru nerespectarea termenelor prevăzute, după caz, de standardul de distribuţie sau de standardul de transport operatorii de reţea acordă utilizatorilor compensaţii, în condiţiile prevăzute de standardul respectiv."

    q) La punctul 15, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Prosumatorii asigură accesul operatorului de reţea în incinta/zona în care sunt amplasate instalaţiile de producere pentru verificarea de către operator a calităţii tehnice a energiei electrice livrate în reţea, în aceleaşi condiţii cu cele prevăzute în Procedură."

    r) La punctul 18, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Utilizatorul are obligaţia de a participa la reglajul tensiunii/puterii reactive, conform reglementărilor tehnice în vigoare. În vederea reducerii consumului/evacuării de energie reactivă din/în reţeaua electrică, utilizatorul va lua măsuri pentru compensarea puterii reactive necesare instalaţiilor şi/sau echipamentelor de la locul de producere/locul de consum şi de producere. Neîndeplinirea acestei condiţii determină plata energiei electrice reactive tranzitate în punctul de delimitare, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare."

    s) La punctul 18, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:
    "(4) În cazul în care soluţia de racordare pentru care a optat utilizatorul este cu limitare operaţională a puterii evacuate, utilizatorul nu este îndreptăţit să solicite şi să primească de la operatorul de reţea despăgubiri pentru energia electrică ce nu a fost produsă şi livrată în reţea pe perioada limitării."

    ş) La punctul 19 alineatul (2), după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:
    "g) în situaţia prevăzută la art. 36 alin. (6) din Regulament."

    t) Punctul 20 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "20. (1) Prezentul aviz tehnic de racordare se transmite solicitantului racordării. În situaţia în care utilizatorul a adresat cererea de racordare prin intermediul unui împuternicit, prezentul aviz tehnic de racordare se transmite atât solicitantului racordării, cât şi utilizatorului.
    (2) Solicitantul racordării/Utilizatorul poate contesta prezentul aviz tehnic de racordare la operatorul de reţea în termen de 30 de zile de la data comunicării acestuia."



    ART. II
    Operatorii de reţea actualizează, în conformitate cu prevederile art. I, avizele tehnice de racordare emise începând cu data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 143/2021 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, precum şi pentru modificarea unor acte normative, respectiv 31 decembrie 2021, şi le comunică utilizatorilor în termen de maximum 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.

    ART. III
    Operatorii economici din sectorul energiei electrice duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin, iar entităţile organizatorice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei urmăresc respectarea prevederilor prezentului ordin.

    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                    Dumitru Chiriţă

    Bucureşti, 15 iunie 2022.
    Nr. 82.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016