Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 519 din 11 iunie 2021  pentru modificarea Metodologiei de acordare şi distribuire a voucherelor utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Ordinul ministrului muncii şi justiţiei sociale nr. 1.263/2019, şi a Procedurii de decontare a voucherelor acordate persoanelor cu dizabilităţi, utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Ordinul ministrului muncii şi justiţiei sociale nr. 1.360/2019     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 519 din 11 iunie 2021 pentru modificarea Metodologiei de acordare şi distribuire a voucherelor utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Ordinul ministrului muncii şi justiţiei sociale nr. 1.263/2019, şi a Procedurii de decontare a voucherelor acordate persoanelor cu dizabilităţi, utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Ordinul ministrului muncii şi justiţiei sociale nr. 1.360/2019

EMITENT: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 753 din 3 august 2021
    Având în vedere:
    - Hotărârea Guvernului nr. 1.002/2019 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii;
    – Ordinul ministrului muncii şi justiţiei sociale, al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 721/481/310/2019 privind aprobarea Procedurii de acordare a subvenţiilor pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi în accesarea şi utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Referatul de aprobare al Serviciului proiecte şi programe din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii nr. 14.767 din 18.05.2021,

    în temeiul prevederilor art. 15 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 81/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, cu completările ulterioare,
    ministrul muncii şi protecţiei sociale emite următorul ordin:
    ART. I
    Metodologia de acordare şi distribuire a voucherelor utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, aprobată prin Ordinul ministrului muncii şi justiţiei sociale nr. 1.263/2019, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 804 din 3 octombrie 2019, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 4 alineatul (1), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) informaţiile referitoare la produsul asistiv/produsele asistive, cuprinse în Recomandarea privind acordarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces (denumirea şi tipul de tehnologii/dispozitive asistive/tehnologii de acces), trebuie să fie în concordanţă cu cele menţionate în Lista tehnologiilor şi dispozitivelor asistive şi tehnologiilor de acces prioritare pentru angajare;"

    2. La articolul 7, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Dacă voucherul nu este utilizat în perioada sa de valabilitate sau dacă datele de identificare din C.I./B.I. beneficiar se modifică până la data utilizării voucherului, persoana cu dizabilităţi poate solicita emiterea unui alt voucher. Voucherul nou se eliberează doar după predarea celui vechi."

    3. La articolul 8, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Voucherul este utilizat în perioada de valabilitate a acestuia, exclusiv de către persoana îndreptăţită, în baza actului de identitate, o singură dată, pentru achiziţionarea de produse asistive prevăzute în Lista tehnologiilor şi dispozitivelor asistive şi tehnologiilor de acces prioritare pentru angajare. Achiziţionarea produselor asistive se face doar de la operatorii economici, furnizori/producători de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces prevăzuţi în lista disponibilă pe site-ul ANDPDCA, fără a depăşi valoarea maximă a voucherului, cu condiţia ca produsele asistive să fie cuprinse în recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces."

    4. La articolul 8, alineatele (2^1) şi (2^2) se abrogă.
    5. La articolul 8, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) După alegerea produsului/produselor de la furnizorii/producătorii de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces menţionaţi la alin. (2), în schimbul voucherului, între operatorul economic şi posesorul voucherului se încheie documentul care atestă transferul dreptului de proprietate a produsului/produselor, în condiţiile legii."

    6. În cuprinsul anexei nr. 1 la metodologie, sintagma „tehnologie/dispozitiv asistiv/tehnologie de acces“ se înlocuieşte cu sintagma „tehnologii/dispozitive asistive/ tehnologii de acces“.
    7. În cuprinsul anexei nr. 2 la metodologie, sintagmele „produsul achiziţionat“, respectiv „produsului asistiv“ se înlocuiesc cu sintagmele „produsele achiziţionate“, respectiv „produselor asistive“.
    8. În cuprinsul anexei nr. 4 la metodologie, termenul „şomer“ se înlocuieşte cu sintagma „şomer/persoană aflată în căutarea unui loc de muncă“.
    9. În cuprinsul anexei nr. 6 la metodologie, sintagma „produsului asistiv“ se înlocuieşte cu sintagma „produsului asistiv/produselor asistive“.


    ART. II
    Procedura de decontare a voucherelor acordate persoanelor cu dizabilităţi, utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, prevăzută în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului muncii şi justiţiei sociale nr. 1.360/2019, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 861 din 24 octombrie 2019, se modifică după cum urmează:
    1. Articolul 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) Decontarea voucherelor se realizează doar către operatorii economici incluşi în Lista furnizorilor/ producătorilor de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, pentru produsele menţionate în voucher, în baza documentului care atestă transferul dreptului de proprietate a produsului/produselor, fără a depăşi valoarea maximă a voucherului.
    (2) Dacă valoarea produsului achiziţionat/produselor achiziţionate este mai mare decât cea a voucherului, diferenţa este suportată de beneficiar.
    (3) În urma semnării de către titularul voucherului, pe de o parte, şi operatorul economic, pe de altă parte, a documentului care atestă transferul dreptului de proprietate a produsului/produselor, persoana cu dizabilităţi preia produsul/produsele şi predă voucherul, care rămâne în posesia operatorului economic.
    (4) Furnizorii/Producători de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces menţionaţi la alin. (1) solicită ANDPDCA validarea autenticităţii voucherului înainte de încheierea documentului care atestă transferul dreptului de proprietate a produsului/produselor. Solicitarea şi comunicarea cu privire la validarea autenticităţii voucherului se realizează electronic prin adresa de e-mail asistive.furnizori@anpd.gov.ro."

    2. La articolul 4 alineatul (2), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) copii ale facturilor fiscale - emise beneficiarilor voucherelor, care cuprind denumirea şi seria produsului/ produselor, seria numerică a voucherului, numele titularului voucherului; datele de identificare ale beneficiarilor menţionaţi pe facturile fiscale trebuie să corespundă cu datele de identificare din C.I./B.I. şi cu datele de identificare inscripţionate pe vouchere. Factura fiscală este semnată atât de emitent, cât şi de beneficiar; factura fiscală aferentă produsului/produselor pentru care va fi utilizat voucherul nu poate conţine alte produse în afara celor menţionate în lista produselor asistive;"

    3. În anexa nr. 2b la procedură, sintagma „produsului achiziţionat“ se înlocuieşte cu sintagma „produsului achiziţionat/produselor achiziţionate“.
    4. În tot cuprinsul ordinului, sintagma „ANPD“ se înlocuieşte cu sintagma „ANDPDCA“.


    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
                    Mihnea-Claudiu Drumea,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 11 iunie 2021.
    Nr. 519.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016