Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 4.061 din 15 aprilie 2011  privind cadrul general de organizare si desfasurare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2011-2012    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 4.061 din 15 aprilie 2011 privind cadrul general de organizare si desfasurare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2011-2012

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 309 din 5 mai 2011
    În conformitate cu prevederile art. 142, 151, 156, 158, 163, 172, 174, 176, 199 şi 200 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, ale Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale Ordonanţei de urgenţã a Guvernului. nr. 133/2000 privind învãţãmântul universitar şi postuniversitar de stat cu taxã, peste locurile finanţate de la bugetul de stat, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 441/2001, cu modificãrile ulterioare,
    în temeiul Hotãrârii Guvernului nr. 1.004/2002 privind stimularea elevilor şi studenţilor care au primit distincţii la olimpiadele şcolare internaţionale organizate pentru învãţãmântul preuniversitar şi a doctoranzilor care au obţinut rezultate deosebite în activitatea de cercetare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al Hotãrârii Guvernului nr. 749/2009 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, a structurilor instituţiilor de învãţãmânt superior şi a specializãrilor/programelor de studii universitare de licenţã acreditate sau autorizate sã funcţioneze provizoriu organizate de acestea, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al Hotãrârii Guvernului nr. 404/2006 privind organizarea şi desfãşurarea studiilor universitare de master şi al Hotãrârii Guvernului nr. 81/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

    CAP. I
    Organizarea admiterii

    ART. 1
    În vederea testãrii cunoştinţelor şi a capacitãţilor cognitive, respectiv artistice sau sportive şi a admiterii într-un program de studii de licenţã, master ori doctorat, instituţiile de învãţãmânt superior organizeazã examene de admitere pentru fiecare program şi ciclu de studii, pe baza metodologiilor proprii de admitere stabilite de cãtre fiecare instituţie de învãţãmânt superior, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare şi ale prezentului ordin.
    ART. 2
    (1) Pentru ciclul de studii universitare de licenţã, admiterea se organizeazã pe domenii de licenţã, la specializãrile/programele de studii autorizate sã funcţioneze provizoriu sau acreditate în cadrul instituţiei de învãţãmânt superior, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    (2) Pentru ciclul de studii universitare de master, admiterea se realizeazã la programele de studii/specializãrile acreditate în cadrul instituţiei de învãţãmânt superior, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    (3) Pentru ciclul de studii universitare de doctorat, admiterea se realizeazã pe domeniile aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului în cadrul instituţiei de învãţãmânt superior acreditate în acest sens în cadrul instituţiei de învãţãmânt superior, în conformitate cu prevederile Codului studiilor universitare de doctorat şi ale legislaţiei în vigoare.
    ART. 3
    (1) Concursul pentru admiterea la toate formele de învãţãmânt ale studiilor universitare menţionate la art. 2 se poate organiza în una sau douã sesiuni, înainte de începerea anului universitar.
    (2) Perioadele sesiunilor de admitere, formele şi probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie şi se fac publice conform prevederilor legale în vigoare, prin afişare la sediul instituţiei de învãţãmânt superior şi prin publicare pe pagina web proprie.
    ART. 4
    Admiterea la studii universitare de licenţã poate sã fie susţinutã în limba românã sau în limbile minoritãţilor naţionale (la programele de studii care funcţioneazã în limba minoritãţii naţionale), dacã disciplinele de concurs au fost studiate în liceu în limba respectivã.
    ART. 5
    Pentru studiile universitare organizate într-o limbã strãinã, admiterea va conţine obligatoriu o probã de competenţã lingvisticã, eliminatorie, notatã cu admis/respins.

    CAP. II
    Candidaţii la admitere

    ART. 6
    (1) La admiterea în ciclul de studii universitare de licenţã pot candida absolvenţii de liceu cu diplomã de bacalaureat sau diplomã echivalentã cu aceasta.
    (2) La admiterea în ciclul de studii universitare de master pot candida absolvenţii cu diplomã de licenţã ai ciclului de studii universitare de licenţã organizate conform Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, absolvenţii cu diplomã de licenţã sau echivalentã ai studiilor universitare de lungã duratã organizate conform Legii învãţãmântului nr. 84/1995*), republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi absolvenţii studiilor efectuate în strãinãtate şi recunoscute de cãtre direcţia de specialitate.

----------
    *) Legea învãţãmântului nr. 84/1995 a fost abrogatã prin art. 361 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011.

    (3) La admiterea în ciclul de studii universitare de doctorat pot candida absolvenţii cu diplomã de licenţã sau echivalentã ai studiilor universitare de lungã duratã organizate conform Legii nr. 84/1995, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi absolvenţii cu diplomã de master ai ciclului de studii universitare de master organizate conform Legii nr. 288/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi absolvenţii studiilor efectuate în strãinãtate şi recunoscute de cãtre direcţia de specialitate.
    (4) La admiterea în toate ciclurile de studii universitare pot candida şi cetãţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, în aceleaşi condiţii prevãzute de lege pentru cetãţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare. Recunoaşterea studiilor efectuate de cãtre aceştia în afara României se va realiza de cãtre direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului înainte de înscrierea candidaţilor la concursul de admitere, fiecare candidat având obligaţia de a prezenta, la înscrierea la concurs, atestatul de recunoaştere a studiilor.
    (5) La admiterea în toate ciclurile de studii universitare din învãţãmântul superior militar, de ordine publicã şi siguranţã naţionalã pot candida cetãţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene, cu respectarea reglementãrilor specifice elaborate de ministerele de resort.
    (6) La admiterea în toate ciclurile de studii universitare cu predare în limba românã, cetãţenii strãini au obligaţia sã prezinte un certificat de competenţã lingvisticã pentru limba românã eliberat de cãtre instituţii abilitate de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului. Aceeaşi condiţie se impune şi în cazul transferurilor studenţilor între instituţiile de învãţãmânt superior acreditate care, potrivit legii, au dreptul sã şcolarizeze cetãţenii strãini şi sunt recunoscute de cãtre statul român.
    ART. 7
    (1) Un candidat poate fi admis şi înmatriculat ca student la cel mult douã programe de studii concomitent, indiferent de instituţiile de învãţãmânt care le oferã. Un candidat declarat admis poate beneficia de finanţare de la buget pentru un singur program de licenţã, pentru un singur program de master şi pentru un singur program de doctorat. Candidatul declarat admis la mai multe facultãţi opteazã pentru programul de studii care va fi finanţat de la buget prin depunerea diplomei de bacalaureat în original la facultatea pe care doreşte sã o urmeze, respectând termenul de depunere stabilit de aceasta din urmã.
    (2) Costurile aferente depãşirii duratei învãţãmântului gratuit, prevãzute de lege, se suportã de cãtre studenţi.
    (3) În cadrul metodologiei proprii, instituţiile de învãţãmânt superior pot stabili facilitãţi sau condiţii speciale referitoare la admiterea la programe de studii universitare de licenţã a candidaţilor care au obţinut în perioada studiilor liceale distincţii la olimpiadele şcolare şi/sau la alte concursuri naţionale sau internaţionale.

    CAP. III
    Înscrierea candidaţilor

    ART. 8
    Instituţiile de învãţãmânt superior vor aduce la cunoştinţa candidaţilor condiţiile şi documentele necesare pentru înscriere, prin afişare la sediul instituţiilor şi pe pagina web proprie.
    ART. 9
    (1) Candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat/licenţã/disertaţie în sesiunile corespunzãtoare anului universitar 2010/2011 pot prezenta la înscriere, pentru sesiunea imediat urmãtoare examenului de bacalaureat/licenţã/disertaţie în anul 2011, în locul diplomei de bacalaureat/licenţã/master, adeverinţa eliberatã de cãtre instituţia de învãţãmânt, în care se menţioneazã media generalã, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate şi faptul cã nu a fost eliberatã diploma.
    (2) În vederea înmatriculãrii, candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget au obligaţia sã depunã, pânã la data stabilitã prin metodologia proprie de admitere, diploma de bacalaureat/licenţã/disertaţie (adeverinţã pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea 2010-2011), în original, la secretariatul facultãţii/departamentului.
    (3) Neprezentarea diplomei de bacalaureat/licenţã/disertaţie sau a adeverinţei, în original, din vina exclusivã a candidatului admis, în termenul stabilit prin metodologia proprie de admitere, duce la pierderea locului finanţat de la buget.
    (4) Pentru înscrierea la studii universitare de master, precum şi la studii universitare de doctorat, instituţiile de învãţãmânt superior vor prevedea în metodologia proprie de admitere condiţiile şi documentele necesare. Metodologia se va aduce la cunoştinţa candidaţilor prin afişare la sediul instituţiei şi pe pagina web proprie.
    (5) Pentru fiecare candidat înscris la admitere, instituţiile de învãţãmânt superior vor colecta datele cuprinse în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 10
    Instituţiile de învãţãmânt superior au obligaţia sã restituie, dupã afişarea rezultatelor finale, în cel mult 48 de ore de la depunerea cererii şi necondiţionat, fãrã perceperea unor taxe, dosarele candidaţilor respinşi sau ale celor care renunţã la locul obţinut prin admitere.
    ART. 11
    (1) Instituţiile de învãţãmânt superior pot percepe de la candidaţi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, taxe de înscriere pentru organizarea şi desfãşurarea admiterii, în cuantumurile aprobate de senatele universitare. Aceste taxe se fac publice pe paginile web ale instituţiilor de învãţãmânt superior.
    (2) Senatele universitare pot prevedea, prin metodologiile proprii de admitere, scutirea de la plata acestor taxe sau reducerea lor.
    (3) Copiii personalului didactic aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învãţãmântul superior şi beneficiazã de gratuitate la cazare în cãmine şi internate.

    CAP. IV
    Rezultatele admiterii

    ART. 12
    (1) Media generalã minimã de admitere la studii universitare de licenţã nu poate fi mai micã decât 5 (cinci) sau decât un numãr minim de puncte echivalent.
    (2) Condiţiile minime (medii generale, punctaje generale, calificative etc.) de admitere la studii universitare de master sunt stabilite prin metodologiile proprii ale instituţiei de învãţãmânt superior.
    (3) Mediile generale/Punctajele generale obţinute de candidaţi la admitere sunt valabile pentru stabilirea ordinii de clasificare numai la instituţia de învãţãmânt superior la care aceştia au candidat, în conformitate cu metodologiile proprii de admitere.
    (4) Metodologiile proprii de admitere ale instituţiilor de învãţãmânt superior trebuie sã prevadã criterii de departajare a candidaţilor, inclusiv în cazul mediilor egale obţinute la admitere, astfel încât numãrul candidaţilor declaraţi admişi sã nu depãşeascã cifra de şcolarizare alocatã fiecãrui domeniu sau fiecãrei specializãri/program de studii, atât pentru locurile finanţate de la bugetul de stat, cât şi pentru cele cu taxã.
    (5) Pentru fiecare candidat declarat admis şi înmatriculat, instituţiile de învãţãmânt superior vor colecta datele cuprinse în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    (6) Înmatricularea candidaţilor declaraţi admişi în urma concursului de admitere se face prin decizie a rectorului instituţiei de învãţãmânt superior. Dupã aprobarea înmatriculãrii studenţii sunt înscrişi în Registrul matricol sub un numãr unic, valabil pentru întreaga perioadã de şcolarizare la specializarea/specializãrile, programul/programele de studii la care au fost admişi.
    ART. 13
    Rezolvarea contestaţiilor este în exclusivitate de competenţa instituţiilor de învãţãmânt superior, conform metodologiilor proprii de admitere. Nu se admit contestaţii pentru probele orale, de aptitudini sportive sau artistice. Decizia comisiei de contestaţii este definitivã.

    CAP. V
    Dispoziţii finale

    ART. 14
    Conducerile instituţiilor de învãţãmânt superior au întreaga responsabilitate pentru organizarea şi desfãşurarea examenului de admitere pentru fiecare ciclu de studii universitare.
    ART. 15
    Locurile rãmase neocupate dupã admitere se gestioneazã la nivelul fiecãrei instituţii de învãţãmânt superior, potrivit prevederilor legale în vigoare, cu avizul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului.
    ART. 16
    Prevederile prezentului ordin vor fi duse la îndeplinire de cãtre Direcţia generalã învãţãmânt superior, echivalarea şi recunoaşterea studiilor şi diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului şi de instituţiile de învãţãmânt superior acreditate sau autorizate provizoriu sã organizeze activitãţi de învãţãmânt superior, potrivit legii.
    ART. 17
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. 3.855/2010 privind criteriile generale de organizare şi desfãşurare a admiterii în ciclul de studii universitare de licenţã, de masterat şi de doctorat pentru anul universitar 2010-2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 369 din 4 iunie 2010.
    ART. 18
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

           Ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului,
                              Daniel Petru Funeriu


    Bucureşti, 15 aprilie 2011.
    Nr. 4.061.


    ANEXA 1

                                     DATELE
                    care se solicitã tuturor candidaţilor la
             admitere de cãtre instituţiile de învãţãmânt superior
                (pentru toate ciclurile de studii universitare)

    Date privind candidatul




┌───┬────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr.│ Câmpuri │ Subcâmpuri │Obser-│
│crt│ │ │vaţii │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.1 - Date personale ale candidatului*1)cu cetãţenie românã/strãinã │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ 1│Numele de familie la naştere (din │ │ │
│ │certificatul de naştere) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Numele de familie actual (dupã cãsãtorie│ │ │
│ │înfiere, modificare la cerere, dacã este│ │ │
│ │cazul, conform actului doveditor) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Prenumele │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4│Iniţialele tatãlui/mamei*2) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5│CNP*3) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6│Data naşterii │ Anul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │ Luna │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │ Ziua │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7│Locul naşterii │ Ţara de origine │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │ Judeţul/[Ţara*4)] │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │ Localitatea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8│Sexul │ F/M │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 9│Starea civilã*5) │ Cãsãtorit (ã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │ Necãsãtorit (ã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │ Divorţat (ã)/Vãduv (ã) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 10│Starea socialã*6) specialã │Orfan (de un pãrinte sau de ambii │ │
│ │ │pãrinţi)/provenit din case de copii/ │ │
│ │ │provenit din familie monoparentalã │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 11│Cetãţenia │Românã, cu domiciliul în România/ │ │
│ │ │în strãinãtate │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Alte cetãţenii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Cetãţenie anterioarã, dacã este cazul│ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 12│Etnia*7) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 13│Domiciliul stabil │Ţara │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Judeţul*8)/(Ţara*9) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Oraşul/Comuna/Satul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Adresã (stradã, numãr, bloc, scarã, │ │
│ │ │etaj, apartament, sector)*10) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 14│Actul de identitate/Documentul de │Seria │ │
│ │cãlãtorie*11) ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãrul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Eliberat │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Data eliberãrii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Perioada de valabilitate │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 15│Alte date personale ale candidatului │Telefon, adresã de e-mail │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 16│Candidat care se încadreazã în categoria│Se bifeazã numai de persoanele aflate│ │
│ │persoanelor cu dizabilitãţi │în aceastã situaţie, pe bazã de │ │
│ │ │documente. │ │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.3.a - Date privind pregãtirea anterioarã a candidatului*12) │
│ │(absolvent de liceu) │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ 1│Studiile preuniversitare absolvite, │Instituţia unde a absolvit │ │
│ │nivel liceu ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Ţara │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Localitatea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Judeţul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Profilul/Domeniul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Durata studiilor │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Anul absolvirii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Forma de învãţãmânt │ │
│ │ │(zi/seral/FR/ID) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Datele de identificare ale diplomei │Tipul (diploma de bacalaureat sau │ │
│ │ │echivalentã pentru candidatul care │ │
│ │ │a absolvit studii anterioare în │ │
│ │ │strãinãtate) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Seria │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãrul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Emisã de │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Anul emiterii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãrul foii matricole care însoţeşte│ │
│ │ │actul de studii │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Alte observaţii (pentru cazurile în care│Vizarea/Recunoaşterea diplomei │ │
│ │candidatul a absolvit studii anterioare │prezentate (Direcţia generalã │ │
│ │în strãinãtate) │relaţii internaţionale şi europene - │ │
│ │ │acorduri bilaterale/Direcţia generalã│ │
│ │ │învãţãmânt superior, echivalarea şi │ │
│ │ │recunoaşterea studiilor şi diplomelor│ │
│ │ │din Ministerul Educaţiei, Cercetãrii,│ │
│ │ │Tineretului şi Sportului) │ │
│ │ │Nr./Serie act de recunoaştere/echi- │ │
│ │ │valare (eliberat de Direcţia generalã│ │
│ │ │relaţii internaţionale şi europene/ │ │
│ │ │Direcţia generalã învãţãmânt superior│ │
│ │ │echivalarea şi recunoaşterea │ │
│ │ │studiilor şi diplomelor)*13) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.3.b - Date privind pregãtirea anterioarã a candidatului*14) │
│ │ (absolvent de ciclu de învãţãmânt universitar) │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ │1 Studiile universitare absolvite │Ţara │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Localitatea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Judeţul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Denumirea instituţiei de învãţãmânt │ │
│ │ │superior │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Facultatea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Domeniul/Profilul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Programul de studii/Specializarea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Titlul obţinut │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Forma de învãţãmânt (zi/FR/ID/seral) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Forma de finanţare a studiilor │ │
│ │ │(buget/taxã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Durata studiilor (numãr de ani sau │ │
│ │ │numãr de semestre, dupã caz) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Anul absolvirii │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Datele de identificare ale actului de │Tipul - denumirea (diplomã/diplomã de│ │
│ │studii │licenţã/echivalentã/diplomã de master│ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Seria │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãrul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Emitentul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Anul emiterii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Supliment diplomã/Foaia matricolã │ │
│ │ │care însoţeşte actul de studii │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Alte observaţii │Vizarea/Recunoaşterea diplomei │ │
│ │ │prezentate (Direcţia generalã relaţii│ │
│ │ │internaţionale şi europene - acorduri│ │
│ │ │bilaterale/Direcţia generalã învãţã- │ │
│ │ │mânt superior, echivalarea şi recu- │ │
│ │ │noaşterea studiilor şi diplomelor) │ │
│ │ │Nr./Serie act de recunoaştere/ │ │
│ │ │echivalare (eliberat de Direcţia │ │
│ │ │generalã relaţii internaţionale şi │ │
│ │ │europene/Direcţia generalã învãţãmânt│ │
│ │ │superior, echivalarea şi recunoaş- │ │
│ │ │terea studiilor şi diplomelor)*15) │ │
└───┴────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┘



--------
    *1) La înscriere sau la modificarea datelor personale (dupã caz).
    *2) Acolo unde este cazul (de exemplu: familie monoparentalã).
    *3) Sau alt cod de identificare personalã, pentru candidaţii strãini.
    *4) Numai pentru candidaţii strãini.
    *5) Poate sã nu fie declaratã.
    *6) Se aplicã doar candidaţilor cu o situaţie socialã specialã.
    *7) Numai pentru candidaţii români (poate sã nu fie declaratã).
    *8) Numai pentru candidaţii români.
    *9) Numai pentru candidaţii strãini.
    *10) Se solicitã şi pentru studenţii strãini.
    *11) Documentul de cãlãtorie numai pentru candidaţii strãini (act de identitate pentru cetãţenii UE/SEE sau paşaport pentru studenţii strãini cu altã cetãţenie decât UE/SEE).
    *12) Pentru candidatul strãin care vrea sã studieze în România se va considera numai documentul care atestã recunoaşterea/echivalarea studiilor anterioare (document eliberat de direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului), care permit înscrierea în învãţãmântul superior.
    *13) Aplicabil pentru candidaţii români care au finalizat studiile anterioare în strãinãtate sau pentru candidaţii strãini.
    *14) Se aplicã şi pentru candidaţii strãini.
    *15) Idem 13.

    NOTĂ:
    Numerotarea secţiunilor I.1 şi I.3 corespunde celei care va fi utilizatã în Registrul matricol unic.
    Secţiunea I.3.b se aplicã şi pentru înscrierea la studiile universitare de master şi/sau doctorat.


    ANEXA 2

                                     DATELE
             care se solicitã tuturor studenţilor declaraţi admişi
            şi înmatriculaţi, începând cu anul universitar 2009-2010
                (pentru toate ciclurile de studii universitare)

    Date privind studentul




┌───┬────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┐
│Nr.│ Câmpuri │ Subcâmpuri │Obser-│
│crt│ │ │vaţii │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.1 - Date personale ale studentului*1) cu cetãţenie românã/strãinã │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ 1│Numele de familie la naştere (din │ │ │
│ │certificatul de naştere) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Numele de familie actual (dupã cãsãto- │ │ │
│ │rie, înfiere, modificare la cerere, dacã│ │ │
│ │este cazul, conform actului doveditor) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Prenumele │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4│Iniţialele tatãlui/mamei*2) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5│CNP*3) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6│Data naşterii │Anul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Luna │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Ziua │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7│Locul naşterii │Ţara de origine │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Judeţul/(cod ţarã*4) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Localitatea │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8│Sexul │F/M │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 9│Starea civilã*5) │Cãsãtorit(ã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Necãsãtorit(ã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Divorţat(ã)/Vãduv(ã) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 10│Starea socialã*6) specialã │Orfan (de un pãrinte sau de ambii │ │
│ │ │pãrinţi)/Provenit din case de copii/ │ │
│ │ │Provenit din familie monoparentalã │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Student cu dizabilitãţi │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 11│Cetãţenia │Românã, cu domiciliul în România/în │ │
│ │ │strãinãtate │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Alte cetãţenii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Cetãţenie anterioarã, dacã este cazul│ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 12│Etnia*7) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 13│Domiciliul stabil │Ţara │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Judeţul*8)/[cod ţarã*9)] │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Oraşul/Comuna/Satul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Adresã (stradã, numãr, bloc, scarã, │ │
│ │ │etaj, apartament, sector)*10) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 14│Actul de identitate/Documentul de │Seria │ │
│ │cãlãtorie*11) ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãrul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Eliberat │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Data eliberãrii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Perioada de valabilitate │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 15│Alte date personale ale studentului │Telefon, adresã de e-mail (cu │ │
│ │ │afiliere la universitate) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 16│Candidat care se încadreazã în categoria│Se bifeazã numai de persoanele aflate│ │
│ │persoanelor cu dizabilitãţi │în aceastã situaţie, pe bazã de │ │
│ │ │documente │ │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.2 - Date privind şcolaritatea studentului*12) │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ 1│Universitatea │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Facultatea/Departamentul │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Ciclul de studii │Licenţã, master, doctorat │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4│Domeniul fundamental de artã, ştiinţã │ │ │
│ │şi culturã │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 5│Domeniul de studii │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 6│Programul de studii/Specializarea │Denumirea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Localitatea în care se desfãşoarã │ │
│ │ │programul de studii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Limba de predare în care se desfãşo- │ │
│ │ │arã programul de studii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Durata programului de studii/ │ │
│ │ │specializãrii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãrul de credite │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 7│Anul universitar │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 8│Anul de studii │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 9│Forma de învãţãmânt │Zi │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Frecvenţã redusã │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Învãţãmânt la distanţã │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 10│An pregãtitor (pentru studiul limbii │ │ │
│ │române de cãtre studenţii strãini) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 11│Forma de finanţare a studiilor │Susţinut de la buget │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Cu taxã (CPL, CPV, bursier, CPNV) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 12│Tipul de bursã │Nebursier │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Bursier │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Bursier, cu bursã acordatã pe crite- │ │
│ │ │rii profesionale (de excelenţã, de │ │
│ │ │merit, de studiu) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Bursã de excelenţã │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Bursã de merit │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Bursã de studiu │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Bursier, cu bursã acordatã pe crite- │ │
│ │ │rii sociale │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Alte tipuri de bursieri │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Bursã olimpic internaţional │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 13│Situaţia şcolaritãţii la începutul │Admis prin concurs │ │
│ │anului universitar ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Admis ca olimpic (naţional/ │ │
│ │ │internaţional) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Admis la continuare de studii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Repartizat de minister (bursier al │ │
│ │ │statului român)*13) - numai pentru │ │
│ │ │studenţii strãini │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Admis la studii paralele │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Transferat în interiorul │ │
│ │ │universitãţii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Reînmatriculat │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Promovat (integralist) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Promovat (promovat prin credite) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Revenire din întrerupere de studii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Prelungire şcolaritate │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Transfer interuniversitar │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Universitatea de la care s-a │ │
│ │ │transferat │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Înscris pentru prima oarã ca student │ │
│ │ │în ciclul respectiv de studii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Provenit din promoţia curentã/ante- │ │
│ │ │rioarã (de liceu, licenţã, master, în│ │
│ │ │funcţie de ciclul la care este admis)│ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Admis/Student la un al doilea program│ │
│ │ │de studii din acelaşi ciclu de studii│ │
│ │ │universitare │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 14│Situaţia şcolaritãţii la sfârşitul │Promovat (integralist) │ │
│ │anului universitar ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Promovat (promovat prin credite) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãr de credite (atât pentru promo- │ │
│ │ │vare integralã, cât şi pentru promo- │ │
│ │ │vare parţialã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Exmatriculat │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Prelungire şcolaritate │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Retras de la studii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Întrerupere de studii semestrul I │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Întrerupere de studii semestrul II │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Absolvent (cu sau fãrã diplomã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Student în semestru de mobilitate │ │
│ │ │Erasmus/Socrates │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Cu situaţia neîncheiatã │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 15│Alte date privind şcolaritatea │ │ │
│ │studentului │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.3.a - Date privind pregãtirea anterioarã a studentului*14) │
│ │ (absolvent de liceu) │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ 1│Studiile preuniversitare absolvite, │Denumirea instituţiei unde a absolvit│ │
│ │nivel liceu ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Ţara │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Localitatea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Judeţul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Profilul/Domeniul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Durata studiilor │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Anul absolvirii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Forma de învãţãmânt (zi/seral/FR/ID) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Datele de identificare ale diplomei │Tipul (diploma de bacalaureat sau │ │
│ │ │echivalentã pentru candidatul care a │ │
│ │ │absolvit studii anterioare în │ │
│ │ │strãinãtate) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Seria │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãrul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Emitentul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Anul emiterii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Foaia matricolã care însoţeşte actul │ │
│ │ │de studii │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Alte observaţii (pentru cazurile în care│Vizarea/Recunoaşterea diplomei pre- │ │
│ │candidatul a absolvit studii anterioare │zentate (Direcţia generalã relaţii │ │
│ │în strãinãtate) │internaţionale şi europene - acorduri│ │
│ │ │bilaterale/Direcţia generalã │ │
│ │ │învãţãmânt superior, echivalarea şi │ │
│ │ │recunoaşterea studiilor şi diplomelor│ │
│ │ │din Ministerul Educaţiei, Cercetãrii,│ │
│ │ │Tineretului şi Sportului) │ │
│ │ │Nr./Serie act de recunoaştere/ │ │
│ │ │echivalare (eliberat de Direcţia │ │
│ │ │generalã relaţii internaţionale şi │ │
│ │ │europene/Direcţia generalã învãţãmânt│ │
│ │ │superior, echivalarea şi recunoaş- │ │
│ │ │terea studiilor şi diplomelor)*15) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.3.b - Date privind pregãtirea anterioarã a studentului*16) │
│ │ (absolvent de facultate) │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ 1│Studiile universitare absolvite │Ţara │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Localitatea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Judeţul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Denumirea instituţiei de învãţãmânt │ │
│ │ │superior │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Facultatea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Domeniul/Profilul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Programul de studii/Specializarea │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Titlul obţinut │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Forma de învãţãmânt*17) │ │
│ │ │(zi/FR/ID/seral) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Forma de finanţare a studiilor*18) │ │
│ │ │(buget/taxã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Durata studiilor (numãrul de ani sau │ │
│ │ │numãrul de semestre, dupã caz) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Anul absolvirii │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Datele de identificare ale actului de │Tipul/Denumirea (diplomã/diplomã de │ │
│ │studii │licenţã/echivalentã) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Seria │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Numãrul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Emitentul │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Anul emiterii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Supliment diplomã/Foaia matricolã │ │
│ │ │care însoţeşte actul de studii*19) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Alte observaţii │Vizarea/Recunoaşterea diplomei │ │
│ │ │prezentate (Direcţia generalã relaţii│ │
│ │ │internaţionale şi europene - acorduri│ │
│ │ │bilaterale/Direcţia generalã │ │
│ │ │învãţãmânt superior, echivalarea şi │ │
│ │ │recunoaşterea studiilor şi diplomelor│ │
│ │ │Nr./Serie act de recunoaştere/echiva-│ │
│ │ │lare (eliberat de Direcţia generalã │ │
│ │ │relaţii internaţionale şi europene/ │ │
│ │ │Direcţia generalã învãţãmânt superior│ │
│ │ │echivalarea şi recunoaşterea │ │
│ │ │studiilor şi diplomelor)*20) │ │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.4 - Date de tip administrativ privind studentul │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ 1│Numãrul matricol din registrul matricol │Din registrul facultãţii │ │
│ │(al facultãţii) │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Informaţii privind cazarea studenţilor │Cãminist │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Cãminist, cu unul dintre pãrinţi │ │
│ │ │cadru didactic │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Necãminist, cu subvenţie cazare │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Necãminist │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Alte informaţii privind cazarea │ │
│ │ │studenţilor înregistrate la nivelul │ │
│ │ │instituţiei dumneavoastrã │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Alte categorii de informaţii având │Trebuie sã fie detaliate. │ │
│ │caracter administrativ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 4│Alte opţiuni ale candidatului român │Moldova - ordin cifrã/ordin Direcţia │ │
│ │ │generalã relaţii internaţionale şi │ │
│ │ │europene │ │
├───┼────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┤
│ │Secţiunea I.5 - Date privind absolventul │
├───┼────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬──────┤
│ 1│Ciclul de studii absolvit │Licenţã/Master/Doctorat │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Licenţã/Master/Doctorat │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Seria, nr. │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 2│Diploma de absolvire │Data eliberãrii │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Instituţia emitentã │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Data susţinerii examenului de │ │
│ │ │finalizare a studiilor │ │
├───┼────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼──────┤
│ 3│Alte date suplimentare │Media examenului de finalizare a │ │
│ │ │studiilor (calificativ de absolvire) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────┼──────┤
│ │ │Nr., seria atestatului de echivalare │ │
│ │ │eliberat de Direcţia generalã │ │
│ │ │învãţãmânt superior, echivalarea şi │ │
│ │ │recunoaşterea studiilor şi │ │
│ │ │diplomelor*21) │ │
└───┴────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴──────┘



    *1) La înscriere sau la modificarea datelor personale (dupã caz).
    *2) Acolo unde este cazul (de exemplu: familie monoparentalã).
    *3) Sau alt cod de identificare personalã, pentru studenţii strãini.
    *4) Numai pentru studenţii strãini.
    *5) Poate sã nu fie declaratã.
    *6) Se aplicã doar studenţilor cu o situaţie socialã specialã.
    *7) Numai pentru studenţii români (poate sã nu fie declaratã).
    *8) Numai pentru studenţii români.
    *9) Numai pentru studenţii strãini.
    *10) Se solicitã şi pentru studenţii strãini (nu s-a trecut în propunerea anterioarã).
    *11) Documentul de cãlãtorie numai pentru studenţii strãini (act de identitate pentru cetãţenii UE/SEE sau paşaport pentru studenţii strãini cu altã cetãţenie decât UE/SEE).
    *12) Se completeazã cu informaţii pe an universitar (pentru fiecare an universitar).
    *13) Doar pentru studenţii strãini.
    *14) Pentru studentul strãin care vrea sã studieze în România se va considera numai documentul care atestã recunoaşterea/echivalarea studiilor anterioare (document eliberat de direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului) care permit înscrierea în învãţãmântul superior.
    *15) Aplicabil pentru studenţii români care au finalizat anterior studiile în strãinãtate sau studenţii strãini care studiazã în România.
    *16) Se aplicã şi pentru studenţii strãini.
    *17) Idem 16.
    *18) Idem 16.
    *19) Idem 16.
    *20) Idem 13.
    *21) Se aplicã doar studenţilor care au început studiile în România şi au finalizat studiile în altã ţarã.

                                           --------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016