Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 197 din 8 februarie 2010  privind aprobarea Precizarilor pentru efectuarea modificarilor in executia bugetului de stat pe anul 2010, in conformitate cu prevederile   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 197 din 8 februarie 2010 privind aprobarea Precizarilor pentru efectuarea modificarilor in executia bugetului de stat pe anul 2010, in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 99 din 12 februarie 2010
ORDIN nr. 197 din 8 februarie 2010
privind aprobarea Precizãrilor pentru efectuarea modificãrilor în execuţia bugetului de stat pe anul 2010, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale
EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 99 din 12 februarie 2010


În baza prevederilor <>art. 12 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale,
în temeiul <>art. 10 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul finanţelor publice emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Precizãrile pentru efectuarea modificãrilor în execuţia bugetului de stat pe anul 2010, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Ordonatorii de credite a cãror activitate a fost reorganizatã prin <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 , direcţiile generale/direcţiile din cadrul Ministerului Finanţelor Publice care au atribuţii în execuţia bugetarã, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi unitãţile lor subordonate vor lua mãsuri pentru ducerea la îndeplinire a dispoziţiilor prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 8 februarie 2010.
Nr. 197.


ANEXÃ

PRECIZÃRI
pentru efectuarea modificãrilor în execuţia
bugetului de stat pe anul 2010,
în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţã a Guvernului
<>nr. 115/2009 privind stabilirea unor mãsuri de
reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale

În scopul introducerii în execuţia bugetului de stat pe anul 2010 a modificãrilor determinate de aplicarea prevederilor <>art. 1-8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale, se aplicã urmãtoarele precizãri:
ART. 1
(1) Ministerele nou-înfiinţate, prevãzute la <>art. 1, 2, 3 şi 6 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 , întocmesc şi prezintã Activitãţii de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti conturi de execuţie bugetarã, în structura prevãzutã în anexa nr. 1, pentru activitãţile noi, preluate de la alte ministere.
(2) Conturile de execuţie bugetarã se întocmesc pe baza protocoalelor de predare-preluare şi se prezintã de cãtre ministerele nou-înfiinţate la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti pânã la data de 15 februarie 2010.
ART. 2
Secretariatul General al Guvernului întocmeşte contul de execuţie bugetarã pe modelul prevãzut în anexa nr. 1, pe baza protocoalelor de predare-preluare, atât pentru cheltuielile finanţate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe, pentru Departamentul pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, cât şi pentru cheltuielile finanţate din bugetul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.
ART. 3
Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, pe baza conturilor de execuţie bugetarã primite în conformitate cu prevederile art. 1 şi 2, transferã în conturile ministerelor nou-înfiinţate şi, respectiv, ale Secretariatului General al Guvernului, pe bazã de notã contabilã, atât creditele bugetare deschise şi repartizate, cât şi plãţile de casã efectuate din bugetul ministerelor de la care au fost preluate activitãţile respective.
ART. 4
(1) Ministerele nou-înfiinţate care au pãstrat atât codul de identificare fiscalã, cât şi codul atribuit în "Clasificaţia în profil departamental" al unui minister reorganizat vor solicita în scris Activitãţii de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti modificarea corespunzãtoare a denumirii titularilor de conturi, potrivit noii denumiri a ministerului.
(2) Ministerele nou-înfiinţate cãrora le-au fost atribuite coduri de identificare fiscalã noi vor solicita în scris Activitãţii de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti transferul creditelor bugetare deschise şi al plãţilor efectuate în limita acestora din conturile ministerului reorganizat în conturi corespunzãtoare deschise pe numele şi pe codul de identificare fiscalã al ministerului nou-înfiinţat.
(3) Solicitarea prevãzutã la alin. (1) şi (2) se depune la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti dupã finalizarea operaţiunilor de transfer prevãzute la art. 3.
ART. 5
(1) Pe numele instituţiilor publice ai cãror conducãtori au calitatea de ordonatori secundari sau terţiari de credite, finanţate integral de la bugetul de stat, care au trecut în subordinea altor ordonatori de credite bugetare, dar şi-au pãstrat aceleaşi coduri de identificare fiscalã, rãmân deschise la unitãţile Trezoreriei Statului aceleaşi conturi de credite bugetare deschise şi repartizate şi de cheltuieli bugetare, iar transferul execuţiei de casã a bugetului de stat şi al creditelor bugetare deschise se asigurã la nivelul unitãţilor Trezoreriei Statului în sistem informatic, prin arondarea conturilor respective la codurile de identificare fiscalã ale ordonatorilor principali de credite în subordinea cãrora au trecut.
(2) Instituţiile publice prevãzute la alin. (1) au obligaţia de a solicita în scris unitãţilor Trezoreriei Statului rearondarea la codurile ordonatorilor principali de credite în subordinea cãrora au fost transferate.
ART. 6
(1) Sumele aflate în soldul conturilor de disponibilitãţi deschise pe numele ministerelor desfiinţate se transferã ministerelor nou-înfiinţate care au preluat activitatea acestora, la solicitarea scrisã adresatã unitãţilor Trezoreriei Statului de cãtre noii ordonatori de credite.
(2) Conturile de disponibilitãţi deschise pe numele instituţiilor publice ai cãror conducãtori au calitate de ordonatori secundari/terţiari de credite şi care au fost preluate în subordinea unor ministere nou-înfiinţate, dar şi-au pãstrat aceleaşi coduri de identificare fiscalã, rãmân nemodificate, iar transferul sumelor aflate în soldul acestor conturi se asigurã la nivelul unitãţilor Trezoreriei Statului, în sistem informatic, prin arondarea conturilor respective la codurile de identificare fiscalã ale noilor ordonatori principali de credite.
(3) Instituţiile publice prevãzute la alin. (2) au obligaţia de a solicita în scris unitãţilor Trezoreriei Statului rearondarea la codurile ordonatorilor principali de credite în subordinea cãrora au fost transferate.
ART. 7
Pânã la data de 26 februarie 2010, activitãţile de trezorerie şi contabilitate publicã judeţene, Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti şi trezoreriile statului ale sectoarelor municipiului Bucureşti transmit Ministerului Finanţelor Publice - Direcţia generalã trezorerie şi contabilitate publicã Situaţia creditelor bugetare deschise şi repartizate, transferate între ordonatorii principali de credite, conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 , potrivit structurii prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 8
În termen de douã zile lucrãtoare de la transferul execuţiei bugetare aferente anului 2010, instituţiile publice implicate au obligaţia de a sesiza unitãţile Trezoreriei Statului asupra eventualelor erori constatate.
ART. 9
Pentru situaţiile particulare determinate de aplicarea prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 , care nu se încadreazã în prevederile prezentelor precizãri, Ministerul Finanţelor Publice, la propunerea ordonatorilor principali de credite implicaţi, va elabora precizãri specifice.
ART. 10
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele precizãri.


ANEXA 1
la precizãri

Ministerul care a preluat structura Ministerul care a predat structura
.................................... ..................................
Cod de identificare fiscalã ........ Cod de identificare fiscalã ........


CONT DE EXECUŢIE BUGETARÃ
încheiat la data de ..................




- lei -
┌─────────────────────────┬─────────────────────────┬──────────────────┬───────────────┐
│ Denumirea indicatorului │ Denumirea indicatorului │ │ │
│ (capitol/titlu de │ (capitol/titlu de │ Credite bugetare │ Plãţi de casã │
│cheltuialã)/ministerului │cheltuialã)/ministerului │ deschise şi │ efectuate │
│care a preluat structura │ care a predat structura │ repartizate │ │
├─────────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
├─────────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
├─────────────────────────┼─────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
└─────────────────────────┴─────────────────────────┴──────────────────┴───────────────┘

Ordonator de credite,*) Conducãtorul compartimentului financiar-contabil,*)
....................... ..............................................

Avizat
Conducãtorul compartimentului financiar-contabil al
instituţiei publice care a predat structura,
.............................................



--------
*) Ai instituţiilor publice nou-înfiinţate.


ANEXA 2
la precizãri

DIRECŢIA GENERALÃ A FINANŢELOR PUBLICE
A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI/JUDEŢULUI ....................
Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã

SITUAŢIA
creditelor bugetare deschise şi repartizate, transferate între
ordonatorii principali de credite, conform prevederilor
<>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 115/2009 privind stabilirea
unor mãsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale



- lei -
┌─────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────┬────────┐
│ Denumirea ordonatorului │ Denumirea ordonatorului │ │ │
│ principal de credite de │ principal de credite │Capitole/Titluri│ Suma │
│ la care s-a transferat │ la care s-a transferat │ de cheltuieli │ │
│ execuţia bugetarã │ execuţia bugetarã │ bugetare │ │
├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────┼────────┤
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ │ │ │
└─────────────────────────┴─────────────────────────┴────────────────┴────────┘

Trezorier-şef, Şef serviciu,
....................... ..................




------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016