Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 1.662 din 7 decembrie 2012  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind informatiile obligatorii care se inscriu in ordinele de plata pentru Trezoreria Statului, prin care contribuabilii persoane fizice efectueaza plati catre bugetele componente ale bugetului general consolidat prin contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice si informatiile cuprinse in mesajul electronic de plati care se transmite in sistem informatic de catre institutiile de credit initiatoare, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.801/2011    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 1.662 din 7 decembrie 2012 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind informatiile obligatorii care se inscriu in ordinele de plata pentru Trezoreria Statului, prin care contribuabilii persoane fizice efectueaza plati catre bugetele componente ale bugetului general consolidat prin contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice si informatiile cuprinse in mesajul electronic de plati care se transmite in sistem informatic de catre institutiile de credit initiatoare, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.801/2011

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 842 din 13 decembrie 2012
    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,

    viceprim-ministrul, ministrul finanţelor publice, emite următorul ordin:

    ART. I
    Normele metodologice privind informaţiile obligatorii care se înscriu în ordinele de plată pentru Trezoreria Statului prin care contribuabilii persoane fizice efectuează plăţi către bugetele componente ale bugetului general consolidat prin contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice şi informaţiile cuprinse în mesajul electronic de plăţi care se transmite în sistem informatic de către instituţiile de credit iniţiatoare, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.801/2011, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 238 din 5 aprilie 2011, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La punctul 2.3, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Orice modificare şi/sau completare a conturilor prevăzute în anexa la convenţia încheiată cu instituţia de credit se comunică instituţiilor de credit cu care sunt încheiate convenţii şi se publică pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, fără a fi necesară încheierea de acte adiţionale în acest scop."

    2. La punctul 2.3, după alineatul (3) se introduc două noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu următorul cuprins:
    "(4) Comunicarea modificărilor şi/sau completărilor conturilor prevăzute în anexa la convenţiile încheiate cu instituţiile de credit se va realiza atât pe suport hârtie, cât şi în sistem informatic prin mijloacele de comunicaţie securizate ale Ministerului Finanţelor Publice.
    (5) Instituţiile de credit confirmă în sistem informatic Ministerului Finanţelor Publice recepţionarea mesajului primit în sistem informatic, prevăzut la alin. (4), în termen de maximum două zile lucrătoare de la data recepţionării acestuia, printr-o adresă semnată de persoanele autorizate, care atestă faptul că instituţia de credit a luat cunoştinţă de respectivele modificări. Ulterior, instituţiile de credit vor transmite adresa de confirmare şi pe suport hârtie.

    3. La punctul 3.1, după subpunctul 12 se introduce un nou subpunct, subpunctul 13, cu următorul cuprins:
    "13. numărul de evidenţă a plăţii, care se completează numai pentru obligaţiile de plată prevăzute de reglementările legale în vigoare."

    4. La punctul 5.5, după subpunctul 12 se introduce un nou subpunct, subpunctul 13, cu următorul cuprins:
    "13. numărul de evidenţă a plăţii, în cazul în care ordinul de plată pentru Trezoreria Statului - cont tranzitoriu (OPTT), întocmit de plătitor, conţine această informaţie."

    5. La punctul 6.2.3, după subpunctul 12 se introduce un nou subpunct, subpunctul 13, cu următorul cuprins:
    "13. numărul de evidenţă a plăţii, în cazul în care mesajul de plată iniţial conţine această informaţie."

    6. În anexa nr. 1, la punctul 3, subpunctul 3.1, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) de a transmite MFP prin mijloacele de comunicaţie securizate puse la dispoziţie de MFP fişierul electronic de plăţi care conţine mesaje electronice de plată."

    Structura fişierului de plăţi:
    - NRREF VARCHAR2 (35 BYTE), - referinţa tranzacţiei;
    - NR_DOC VARCHAR2 (35 BYTE), - numărul documentului;
    - DATA_DOC DATE, - data documentului;
    - DATA_PLATII DATE, - data plăţii;
    - COD_PLATITOR VARCHAR2 (35 BYTE), - CNP plătitor (obligatoriu CNP);
    - NUME_PL VARCHAR2 (70 BYTE), - numele plătitorului;
    - ADRESA_PL VARCHAR2 (140 BYTE), - adresa plătitorului;
    - CONT_PLATITOR VARCHAR2 (34 BYTE), - IBAN plătitor;
    - COD_BENEFICIAR VARCHAR2 (35 BYTE), - CUI beneficiar (CF sau CNP);
    - NUME_BN VARCHAR2 (70 BYTE), - numele beneficiarului;
    - SUMA NUMBER (20,2), - suma;
    - EXPLICATII VARCHAR2 (140 BYTE), - explicaţii;
    - NR_EVID NUMBER (23) - numărul de evidenţă a plăţii.

    Structura pentru câmpul EXPLICAŢII este următoarea:
    IMPOZIT/COD_BENEFLOCAL/ALTE EXPLICATII, unde:
    - IMPOZIT NOT NULL VARCHAR2 (10 BYTE) - codul bugetar al impozitului pentru care se face plata sau al contului de disponibilităţi;
    - COD_BENEFLOCAL VARCHAR2 (35 BYTE) - este codul contribuabilului plăţii în cazul plăţilor către primării (impozite locale) şi către alte instituţii publice care percep anumite taxe;"

    7. În anexa nr. 1, la punctul 3, subpunctul 3.1, litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "g) de a cripta şi de a semna toate fişierele electronice cu semnătura electronică calificată;"

    8. În anexa nr. 1, la punctul 3, subpunctul 3.1, după litera h) se introduce o nouă literă, litera i), cu următorul cuprins:
    "i) de a transmite MFP o adresă semnată de persoanele autorizate care atestă faptul că instituţia de credit a luat cunoştinţă de modificările şi/sau completările conturilor prevăzute în anexa la prezenta convenţie."

    9. În anexa nr. 1, la punctul 3, subpunctul 3.2, litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) de a cripta şi de a semna toate fişierele electronice cu semnătura electronică calificată;"

    10. În anexa nr. 1, la punctul 3, subpunctul 3.2, după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:
    "g) de a transmite Băncii eventualele modificări şi/sau completări ale conturilor prevăzute în anexa la prezenta convenţie."

    11. În anexa nr. 1, la punctul 4, subpunctul 4.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "4.1. Modificarea clauzelor prezentei convenţii se poate face numai cu acordul scris al părţilor semnatare, prin act adiţional, excepţie făcând modificările şi/sau completările conturilor prevăzute în anexa la prezenta convenţie în care contribuabilii dispun plăţi către bugetul general consolidat prin intermediul contului tranzitoriu şi ale căror modificări/completări se realizează fără a fi necesară încheierea unor acte adiţionale."

    12. Anexa nr. 2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    13. În anexa nr. 2.1, la articolul 1, după litera n) se introduce o nouă literă, litera o), cu următorul cuprins:
    "o) în rubrica «număr de evidenţă a plăţii» se completează numărul de evidenţă a plăţii numai pentru categoriile de obligaţii de plată prevăzute de reglementările legale în vigoare."

    ART. II
    Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să întreprindă demersurile necesare în vederea încheierii de acte adiţionale la convenţiile existente, în scopul includerii modificărilor prevăzute la art. I pct. 6-11. Actele adiţionale se semnează din partea Ministerului Finanţelor Publice de directorii generali ai Direcţiei generale trezorerie şi contabilitate publică şi Direcţiei generale a tehnologiei informaţiei.
    ART. III
    Informaţia privind numărul de evidenţă a plăţii se completează în cadrul mesajului electronic de plată care se transmite în sistem informatic de către instituţiile de credit iniţiatoare cu care există semnate convenţii în momentul de faţă, pe măsura implementării modificărilor necesare la nivelul aplicaţiilor informatice interne ale instituţiilor de credit.
    ART. IV
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                     Viceprim-ministru,
                ministrul finanţelor publice,
                     Florin Georgescu

    Bucureşti, 7 decembrie 2012.
    Nr. 1.662.

    ANEXĂ
    (Anexa nr. 2
    ------------
la normele metodologice)
------------------------

               ORDIN DE PLATĂ PENTRU TREZORERIA STATULUI
                    - cont tranzitoriu (OPTT) -
                           - model -

    ----------
    NOTĂ(CTCE)
    Ordinul de plată pentru trezoreria statului se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 842 din 13 decembrie 2012, la pagina 16 (a se vedea imaginea asociată).

                           -----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016