Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 27 aprilie 2022  privind înscrierea bazelor sportive în Registrul bazelor sportive omologate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 NORME METODOLOGICE din 27 aprilie 2022 privind înscrierea bazelor sportive în Registrul bazelor sportive omologate

EMITENT: Ministerul Sportului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 438 din 4 mai 2022
──────────
    Aprobate prin ORDINUL nr. 359 din 27 aprilie 2022, Publicat în Monitorul oficial, Partea I, nr. 438 din 4 mai 2022.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Prezentele norme, elaborate în conformitate cu prevederile art. 78 alin. (3) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, stabilesc metodologia de înscriere a bazelor sportive în Registrul bazelor sportive omologate.

    ART. 2
    Prezentele norme metodologice sunt obligatorii pentru titularii dreptului de proprietate/administrare sau deţinătorii cu orice titlu ai bazelor sportive omologate, destinate activităţii de educaţie fizică şi sport.

    ART. 3
    În cuprinsul prezentelor norme metodologice, termenii şi expresiile de mai jos au următorul înţeles:
    a) bază sportivă - amenajare specifică ce cuprinde construcţii şi instalaţii destinate practicării activităţilor de educaţie fizică şi sport;
    b) registrul bazelor sportive omologate - instrumentul unitar de evidenţă a bazelor sportive omologate conform prezentelor norme;
    c) unităţile de practicare a sportului - ansamblul construcţii şi/sau teren de sport amenajat în aer liber, inclusiv anexele şi dotările aferente, care au destinaţia şi sunt utilizate pentru practicarea unei ramuri sau probe de sport, în conformitate cu cerinţele federaţiei sportive. O unitate de practicare a sportului poate constitui o bază sportivă. Caracteristica determinantă a fiecărei unităţi de practicare a sportului este dată de ramura sportivă practicată. Tipurile de unităţi de practicare a sportului sunt prevăzute în anexa nr. 1;
    d) omologarea - atestarea, printr-un document specific, de către o autoritate competentă a îndeplinirii cerinţelor acesteia privitoare la conformarea spaţiului de practicare a sportului la regulamentul sportiv, inclusiv prin dotarea şi echiparea sa, astfel încât baza sportivă/unitatea de practicare a sportului să poată fi folosită pentru activităţile sportive şi competiţii oficiale;
    e) bază sportivă omologată - baza sportivă care a obţinut omologări pentru cel puţin o unitate de practicare a sportului din cuprinsul său;
    f) competiţie oficială - competiţie desfăşurată conform regulamentului unei federaţii sportive naţionale care este inclusă în calendarul oficial al acesteia.


    CAP. II
    Organizarea Registrului bazelor sportive omologate
    ART. 4
    (1) Registrul bazelor sportive omologate constituie instrumentul unitar de evidenţă a bazelor sportive omologate conform prezentelor norme.
    (2) Ministerul Sportului organizează Registrul bazelor sportive omologate, potrivit prezentelor norme.
    (3) Registrul bazelor sportive omologate este public.
    (4) Ministerul Sportului poate elibera, la solicitarea persoanei care a făcut cererea, copii certificate de pe înregistrarea sau menţiunile făcute, precum şi certificatele constatatoare referitoare la un anumit act sau fapt înscris ori menţionat în Registrul bazelor sportive omologate.

    ART. 5
    (1) Registrul bazelor sportive omologate este structurat pe secţiuni şi părţi astfel:
    Secţiunile reprezintă organizarea registrului în funcţie de nivelele de omologare ale bazelor sportive, după cum urmează:
    a) secţiunea A, destinată înregistrării bazelor sportive omologate pentru activităţi de nivel internaţional;
    b) secţiunea B, destinată înregistrării bazelor sportive omologate pentru activităţi de nivel naţional;
    c) secţiunea C, destinată înregistrării bazelor sportive omologate pentru activităţi de nivel judeţean.


    (2) Pentru a evita dubla/multipla înregistrare a bazelor sportive secţiunile vor avea două părţi, astfel:
    a) partea principală în care se operează înregistrarea unică a bazei sportive, respectiv a unităţilor de practică a sportului omologate la secţiunea corespunzătoare omologării celei mai înalte obţinute de către acestea. Partea principală a Registrului bazelor sportive omologate este instrumentul de evidenţă fizică a unităţilor de practică sportivă omologate din componenţa bazelor sportive. Pe baza înregistrării în partea principală a secţiunilor Registrului bazelor sportive omologate se va elibera Certificatul de înscriere a bazei sportive omologate;
    b) partea secundară în care se înscriu bazele sportive deja înregistrate într-o parte principală a unei secţiuni a Registrului bazelor sportive omologate, dar care mai au pentru aceeaşi unitate de practicare a sportului şi alte omologări de nivel inferior celui deja înregistrat. Înscrierile în părţile secundare ale Registrului bazelor sportive omologate se operează în secţiunile corespunzătoare nivelului omologărilor. Partea secundară este o completare a părţii principale, menită să monitorizeze toate omologările emise de federaţiile sportive naţionale.

    (3) Structura Registrului bazelor sportive omologate va fi următoarea:

┌─────────┬──────────┬─────────────────┐
│ │ │- Unităţi de │
│ │ │practicare a │
│Secţiunea│- parte │sportului │
│A │principală│omologate de │
│ │ │nivel │
│ │ │internaţional │
├─────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │- Unităţi de │
│ │ │practicare a │
│ │ │sportului │
│Secţiunea│- parte │omologate de │
│A │secundară │nivel │
│ │ │internaţional │
│ │ │(începând cu a │
│ │ │doua omologare pe│
│ │ │acelaşi spaţiu) │
├─────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │- Unităţi de │
│Secţiunea│- parte │practicare a │
│B │principală│sportului │
│ │ │omologate de │
│ │ │nivel naţional │
├─────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │- Unităţi de │
│ │ │practicare a │
│ │ │sportului │
│ │ │omologate de │
│ │ │nivel │
│ │ │internaţional │
│ │ │care au şi │
│Secţiunea│- parte │omologări │
│B │secundară │naţionalii; │
│ │ │- Unităţi de │
│ │ │practicare a │
│ │ │sportului │
│ │ │omologate de │
│ │ │nivel naţional │
│ │ │(începând cu a │
│ │ │doua omologare pe│
│ │ │acelaşi spaţiu) │
├─────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │- Unităţi de │
│Secţiunea│- parte │practicare a │
│C │principală│sportului │
│ │ │omologate de │
│ │ │nivel judeţean │
├─────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │- Unităţi de │
│ │ │practicare a │
│ │ │sportului │
│ │ │omologate de │
│ │ │nivel │
│ │ │internaţional şi/│
│Secţiunea│- parte │sau naţional care│
│C │secundară │au şi omologări │
│ │ │de nivel judeţean│
│ │ │- UPS omologate │
│ │ │de nivel judeţean│
│ │ │(începând cu a │
│ │ │doua omologare pe│
│ │ │acelaşi spaţiu). │
└─────────┴──────────┴─────────────────┘



    (4) Modelul paginii din Registrul bazelor sportive omologate pentru secţiunea principală este prevăzut în anexa nr. 2a.
    (5) Modelul paginii din Registrul bazelor sportive omologate pentru secţiunea secundară este prevăzut în anexa nr. 2b.
    (6) Copiile paginilor din Registrul bazelor sportive omologate în care s-au operat înscrieri ale unei baze sportive constituie anexa Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate obţinut de respectiva bază.
    (7) Direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia de Sport a Municipiului Bucureşti sprijină persoanele interesate şi activitatea Ministerului Sportului pe parcursul derulării operaţiunilor premergătoare eliberării Certificatului de înscriere în Registrul bazelor sportive omologate.

    CAP. III
    Omologarea
    ART. 6
    (1) Procedura omologării este o etapă obligatorie şi premergătoare înscrierii în Registrul bazelor sportive omologate.
    (2) Federaţiile sportive naţionale şi federaţiile sportive internaţionale sunt autorităţi competente de omologare a unităţilor de practicare a sportului, a sălilor şi/sau a terenurilor de sport, în conformitate cu statutele şi regulamentele acestora.
    (3) Omologarea se face pe ramuri/probe sportive şi vizează spaţiile de practicare a acestora, numite unităţi de practicare a sportului.
    (4) O federaţie sportivă naţională poate omologa o întreagă bază sportivă doar dacă aceasta este dedicată integral practicării unei singure ramuri sportive.
    (5) Dacă o unitate de practicare a sportului îndeplineşte condiţiile, poate fi omologată la mai multe ramuri sportive de către federaţiile sportive naţionale (de exemplu, o sală de jocuri poate fi omologată la baschet, volei, handbal, un bazin poate fi omologat atât la nataţie, cât şi la polo ş.a.m.d.).
    (6) Ministerul Sportului poate solicita federaţiilor sportive naţionale modificarea criteriilor de omologare, pe baza constatărilor proprii sau la sesizarea instituţiilor abilitate ale statului.

    ART. 7
    (1) Pentru bazele sportive în care urmează să se organizeze competiţii internaţionale, omologarea se face de către federaţiile sportive internaţionale pe baza criteriilor acestora.
    (2) Pentru bazele sportive în care urmează să se organizeze competiţii de nivel naţional, regional, judeţean sau local, omologarea se face de către federaţiile sportive naţionale, conform criteriilor acestora.
    (3) Criteriile de omologare a bazelor sportive destinate practicării sportului până la nivel naţional se stabilesc, revizuiesc sau se actualizează, după caz, în cadrul fiecărei federaţii sportive naţionale, în conformitate cu regulamentele proprii de practicare ale fiecărei ramuri sportive, şi se aprobă de către acestea în termen de maximum 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.
    (4) În termen de maximum 5 zile de la aprobare, federaţiile sportive naţionale transmit la Ministerul Sportului documentaţia conţinând criteriile de omologare, precum şi modelele documentelor de omologare pentru fiecare nivel.

    ART. 8
    (1) Titularul dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă a bazei sportive, omologate are obligaţia să respecte, pe toată perioada de funcţionare a acestora, condiţiile şi criteriile de omologare.
    (2) Nerespectarea criteriilor de omologare se sancţionează potrivit regulamentelor federaţiilor sportive naţionale, sancţiunile aplicate se comunică şi consemnează în Registrul bazelor sportive omologate.

    ART. 9
    (1) Titularul dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă a bazei sportive va solicita revizuirea omologării în următoarele cazuri:
    a) urmăreşte schimbarea nivelului unei omologări deja obţinute;
    b) apariţia unor situaţii care conduc la nerespectarea condiţiilor pentru care a obţinut omologarea;
    c) la intervenţia unor modificări dispuse de autorităţile competente.

    (2) În situaţia în care titularul dreptului de proprietate/ administrare sau folosinţă a bazei sportive solicită revizuirea omologării acordate, federaţia sportivă naţională poate proceda la o nouă constatare şi va dispune luarea de măsuri pe baza regulamentelor proprii de omologare.

    ART. 10
    Revizuirea omologării bazei sportive/unităţii de practicare a sportului se poate face din oficiu, de către o federaţie sportivă naţională, în cazul unei autosesizări sau al sesizărilor primite din partea utilizatorilor cu privire la degradarea condiţiilor tehnice, de dotare sau de confort. Acest act poate conduce la suspendarea sau pierderea omologării, după caz, cu sesizarea prealabilă a Ministerului Sportului.

    ART. 11
    În situaţiile prevăzute la art. 8 şi 9, la constatarea efectuată de federaţia sportivă naţională este obligatorie prezenţa titularului dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă asupra bazei sportive, după caz.

    ART. 12
    (1) Dacă autorităţile competente de omologare nu prevăd altfel, omologarea acordată este valabilă timp de 3 ani de la data emiterii documentului de omologare a bazei, în următoarele condiţii:
    a) menţinerea parametrilor pentru care baza a fost omologată;
    b) menţinerea neschimbată a criteriilor de omologare.

    (2) Fiecare federaţie sportivă naţională va hotărî, prin regulament propriu, condiţiile în care se poate prelungi termenul prevăzut la alin. (1) sau, dacă este necesar, reluarea întregului proces de omologare.

    ART. 13
    Federaţiile sportive naţionale au obligaţia de a transmite trimestrial către Ministerul Sportului evidenţa documentelor de omologare acordate în luna anterioară încheierii trimestrului, precum şi copiile fişelor sintetice ale bazelor sportive omologate.

    CAP. IV
    Înscrierea în Registrul bazelor sportive omologate
    ART. 14
    (1) Titularul dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă a bazei sportive prevăzut la art. 2 se va adresa Ministerului Sportului pentru înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate, conform dispoziţiilor art. 5 alin. (3).
    (2) Pentru situaţiile în care o unitate de practicare a sportului are, pentru cel mai înalt nivel obţinut, două sau mai multe omologări se înscrie în partea principală a registrului doar una dintre aceste omologări, respectiv cea considerată de deţinătorul bazei sportive ca fiind determinantă sau având o mai mare pondere în frecvenţa de utilizare a respectivei unităţi de practicare a sportului, celelalte omologări înscriindu-se la partea secundară a secţiunii.
    (3) Toate persoanele prevăzute la art. 2 care deţin baze sportive care funcţionează la data aprobării prezentelor norme vor solicita federaţiilor sportive naţionale, după caz, omologarea respectivelor baze sportive.
    (4) În cazul în care titularul dreptului de proprietate/ administrare sau folosinţă a bazei sportive/unităţii de practicare a sportului nu face dovada omologării bazelor anterior organizării şi desfăşurării activităţii de educaţie fizică şi sport, aceştia pierd dreptul de a organiza competiţii sportive oficiale.
    (5) În termen de maximum 30 de zile de la data omologării bazei sportive, titularul dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă a bazei sportive/unităţii de practicare a sportului va depune la Ministerul Sportului cererea de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate prevăzute la anexa nr. 3.
    (6) Pentru bazele sportive ce vor fi puse în funcţiune ulterior intrării în vigoare a prezentului ordin, titularul dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă a bazei sportive omologate/unităţii de practicare a sportului va depune la Ministerul Sportului cererea de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate cu cel puţin 45 de zile înaintea datei punerii în funcţiune.

    ART. 15
    (1) Înregistrarea în Registrul bazelor sportive omologate se face pe baza cererii de înregistrare, semnată şi ştampilată, formulată de către titularul dreptului de proprietate/ administrare sau folosinţă a bazei sportive/unităţii de practicare a sportului sau de persoana împuternicită de către acesta.
    (2) Înregistrarea în Registrul bazelor sportive omologate poate fi făcută şi prin mandatar cu procură specială de reprezentare.
    (3) Înregistrarea de către Ministerul Sportului în Registrul bazelor sportive omologate a bazelor sportive/unităţilor de practicare a sportului aflate în administrarea ministerului se realizează astfel:
    a) pentru bazele sportive/unităţile de practicare a sportului aflate în administrarea ministerului, prin aparatul central, modalitatea de înscriere se va realiza prin întocmirea documentaţiei specifice (anexele tehnice la prezentele norme metodologice: anexa nr. 2a, anexa nr. 4, anexa nr. 5a, anexa nr. 5b, anexa nr. 5c, anexa nr. 7) şi operarea datelor în Registrul bazelor sportive omologate de către Direcţia generală pentru sport - Compartimentul baze sportive;
    b) pentru bazele sportive/unităţile de practicare a sportului aflate în administrarea ministerului, prin unităţile subordonate, modalitatea de înscriere se va realiza in urma completării de către unităţile subordonate a anexelor la prezentele norme metodologice şi transmiterea acestora către Ministerul Sportului, în vederea operării datelor/înscrierii in Registrul bazelor sportive omologate de către Direcţia generală pentru sport - Compartimentul baze sportive.


    ART. 16
    La cererea de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate, prevăzută la art. 14 alin. (5), se anexează obligatoriu dosarul bazei sportive, ce va conţine următoarele documente:
    a) documentele care atestă modul de dobândire a bazei sportive/unităţii de practicare a sportului;
    b) extras de carte funciară aferent imobilului construcţie şi/sau teren, emis cu cel mult 30 de zile calendaristice faţă de momentul depunerii cererii;
    c) fişa bazei sportive reprezentând totalitatea terenurilor şi spaţiilor, precum şi amenajările, instalaţiile şi construcţiile care sunt destinate organizării şi desfăşurării activităţii sportive, conform anexei nr. 4;
    d) dovezile omologărilor obţinute (documentele emise de federaţiile sportive naţionale şi/sau internaţionale);
    e) fişa fiecărei unităţi de practicare a sportului omologate vizată de federaţia sportivă naţională, conform modelelor din anexele nr. 5a şi 5b;
    f) pentru construcţiile complementare practicării sportului (CC, tipul IV din anexa nr. 1) se vor prezenta fişe conform modelului prevăzut în anexa nr. 5c;
    g) informare privind protecţia datelor cu caracter personal completată de titularul dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă a bazei sportive/unităţii de practicare a sportului prevăzută în anexa nr. 8;
    h) documentaţie tehnică, respectiv planşe cuprinzând:
    (i) plan de situaţie a bazei sportive, cu indicarea clară a fiecărei unităţi de practicare a sportului din documentaţia de cadastru existentă a bazei;
    (ii) planul de la pct. (i), micşorat la dimensiunea unui dreptunghi de 18 cm x 11 cm;
    (iii) pentru fiecare unitate de practicare a sportului omologată din cuprinsul bazei sportive se va prezenta o mapă conţinând:
    1. planul construcţiei, cu indicarea suprafeţei de practicare a ramurii de sport, a degajamentelor şi a accesului pentru utilizatori (sportivi; public; spaţiu parcări etc.);
    2. planul nivelului cu anexele pentru sportivi (vestiare şi duşuri), în situaţia în care anexele nu sunt cuprinse în planul solicitat la pct. 1;
    3. memoriu tehnic privitor la dotarea şi echiparea spaţiului de activitate sportivă cu instalaţii specifice disciplinelor sportive;
    4. alte documente conţinând date tehnice specifice ramurii sportive omologate.




    ART. 17
    Documentele menţionate la art. 16 vor fi prezentate în copie autentificată sau în original şi copie, originalele urmând a fi restituite solicitantului imediat după verificare.

    ART. 18
    În situaţia în care documentaţia depusă este incompletă, aceasta poate fi completată în termen de 15 zile lucrătoare, sub sancţiunea anulării şi clasării cererii.

    ART. 19
    (1) După depunerea cererii, aceasta se analizează împreună cu documentele anexate şi fiecare dintre unităţile de practicare a sportului din cuprinsul bazei sportive se înregistrează în partea principală a secţiunii Registrul bazelor sportive omologate corespunzătoare nivelului celui mai înalt de omologare obţinut, primind un număr unic de identificare.
    (2) Celelalte omologări obţinute pentru o unitate de practicare a sportului înregistrată conform alin. (1) se înscriu la partea secundară a secţiunii Registrului bazelor sportive omologate corespunzătoare.
    (3) Toate menţiunile ulterioare cu privire Ia o bază sportivă înregistrată în Registrul bazelor sportive omologate se operează sub acelaşi număr.

    CAP. V
    Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate
    ART. 20
    (1) Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate este documentul care atestă că o bază sportivă are în componenţă unităţi de practicare a sportului omologate de federaţiile naţionale şi/sau internaţionale, după caz, şi este înscrisă în Registrul bazelor sportive omologate, ţinut de Ministerul Sportului.
    (2) Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate este emis la secţiunea corespunzătoare nivelului celui mai înalt al omologărilor obţinute de unităţile de practicare a sportului din componenţa bazei.
    (3) În Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate vor figura toate omologările înregistrate pentru unităţile de practicare a sportului din cuprinsul bazei sportive.

    ART. 21
    (1) Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate se eliberează în cel mult 30 de zile lucrătoare de la primirea cererii.
    (2) Modelul Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate este prevăzut în anexa nr. 6.

    ART. 22
    (1) Competiţiile oficiale se pot organiza numai în bazele sportive pentru care s-a eliberat Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate.
    (2) Ministerul Sportului, prin direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, monitorizează şi evaluează acţiunile în domeniul sportului, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 198/2022 privind organizarea şi funcţionarea direcţiilor judeţene de sport, respectiv a Direcţiei pentru Sport a Municipiului Bucureşti.

    ART. 23
    Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate se păstrează, în permanenţă, la sediul bazei sportive.

    ART. 24
    (1) Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate este valabil pe toată durata de existenţă a bazei sportive, cu condiţia vizării sale o dată la 3 ani de către emitent, dacă regulamentele federaţiilor sportive naţionale nu prevăd altfel.
    (2) În lipsa vizei menţionate la alin. (1), Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate îşi pierde valabilitatea.
    (3) Cu 30 de zile înainte de expirarea termenului prevăzut la alin. (1), deţinătorii bazelor sportive omologate vor solicita vizarea Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate de către Ministerul Sportului.
    (4) Pentru vizarea Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate sunt necesare următoarele documente:
    a) avizul favorabil al autorităţii de omologare;
    b) documentele de omologare valabile;
    c) declaraţia pe propria răspundere a proprietarului privind menţinerea condiţiilor iniţiale cu care baza sportivă a fost înregistrată în Registrul bazelor sportive omologate.


    CAP. VI
    Modificări în Registrul bazelor sportive omologate
    ART. 25
    (1) Titularul dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă a bazei sportive/unităţii de practicare a sportului notifică Ministerului Sportului, în termen de 30 de zile, orice modificare intervenită în condiţiile de practicare a ramurilor de sport menţionate în Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate, după cum urmează:
    a) schimbarea proprietarului sau deţinătorului bazei sportive/unităţii de practicare a sportului;
    b) modificarea denumirii bazei sportive/unităţii de practicare a sportului;
    c) modificarea adresei bazei sportive/unităţii de practicare a sportului;
    d) omologarea nouă a unei baze sportive sau a unui spaţiu de practicare a activităţii sportive din bază;
    e) modificarea sau retragerea unei omologări deja înregistrate.

    (2) Modificările aduse bazelor sportive/unităţii de practicare a sportului omologate deţinătoare de Certificat de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate pot determina, în funcţie de natura lor, luarea de către Ministerul Sportului a următoarelor măsuri:
    a) operarea modificărilor în Registrul bazelor sportive omologate şi prelungirea valabilităţii certificatului;
    b) eliberarea unui nou Certificat de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate în cadrul aceleiaşi secţiuni;
    c) trecerea în altă secţiune şi eliberarea unui nou Certificat de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate corespunzător;
    d) suspendarea Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate;
    e) retragerea Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate.

    (3) Cererea pentru înregistrarea modificărilor aduse bazelor sportive omologate şi/sau unităţii de practicare a sportului este prevăzută în anexa nr. 7.

    CAP. VII
    Suspendarea sau retragerea Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate
    ART. 26
    (1) Nerespectarea dispoziţiilor prevăzute la art. 25 alin. (1) conduce la suspendarea temporară a Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate.
    (2) Suspendarea temporară a Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate se comunică în scris de către Ministerul Sportului federaţiilor sportive naţionale şi titularilor dreptului de proprietate/administrare sau folosinţă a bazei sportive şi are efect începând cu data comunicării.
    (3) Încetarea suspendării temporare a Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate se va produce în urma remedierii deficienţelor.

    ART. 27
    Certificatul de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate împreună cu anexele acestuia se retrag prin ordin al ministrului sportului atunci când:
    a) o federaţie sportivă naţională transmite Ministerului Sportului cererea de retragere sau anulare a omologării acordate;
    b) o autoritate competentă constată schimbarea condiţiilor/ parametrilor pentru care s-a obţinut omologarea.


    ART. 28
    Restituirea Certificatului de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate se va face după ce personalul de specialitate al Ministerului Sportului constată remedierea deficienţelor semnalate.

    ART. 29
    (1) Situaţia sintetică a bazelor destinate desfăşurării activităţii de educaţie fizică şi sport se postează pe site-ul Ministerului Sportului şi se actualizează lunar.
    (2) Ministerul Sportului va publica pe site-ul propriu lista cuprinzând bazele sportive cărora le-au fost suspendate/retrase certificatele de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate, respectiv lista celor cărora Ie-au fost restituite certificatele de înregistrare în Registrul bazelor sportive omologate.

    ART. 30
    Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice.

    ANEXA 1

    la normele metodologice
    TIPURI
    de unităţi de practicare a sportului (UPS)

┌───┬──────────────┬───────────────┬────────────────┐
│ │Tipuri │ │ │
│ │principale de │Denumire spaţiu│Federaţia │
│ │unităţi de │sau suprafaţă │sportivă │
│ │practică │de sport/ │naţională cu │
│ │sportivă (UPS)│element │competenţă de │
│ │din componenţa│specific │omologare │
│ │unei baze │ │ │
│ │sportive │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│1 │2 │3 │4 │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │UPS de tipul │ │ │
│I │construcţii │ │ │
│ │(acoperite) │ │ │
│ │pentru sport │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Pardoseală de │Diverse, în │
│ │Sală │sport/marcaj │funcţie de │
│1 │polivalentă │Nr. marcaje = │ramurile │
│ │ │nr. ramuri │omologate │
│ │ │practicate │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │ │
│ │specializată │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │Pardoseală de │ │
│ │specializată │sport/marcaj + │ │
│ │jocuri │dotări │ │
│ │ │specifice │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Pardoseală │ │
│ │ │(lemn*) + │Federaţia Română│
│ │a) baschet │marcaj + 2 │de Baschet │
│ │ │panouri şi │ │
│ │ │coşuri │ │
│2 ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Pardoseală │ │
│ │ │(lemn şi/sau │Federaţia Română│
│ │b) handbal │sintetic) + │de Handbal │
│ │ │marcaj + 2 │ │
│ │ │porţi │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Pardoseală │ │
│ │ │(lemn şi/sau │Federaţia Română│
│ │c) volei │sintetic) + │de Volei │
│ │ │marcaj + 1 │ │
│ │ │fileu │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │Federaţia Română│
│ │specializată │ │de Gimnastică şi│
│3 │gimnastică şi/│Podium/Saltea/ │/sau Federaţia │
│ │sau gimnastică│Aparate │Română de │
│ │ritmică │ │Gimnastică │
│ │ │ │Ritmică │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Piste şi │ │
│ │ │terenuri │ │
│ │Sală │specifice │ │
│ │specializată │pentru probe de│Federaţia Română│
│4 │atletism │atletism │de Atletism │
│ │indoor │(alergări, │ │
│ │ │sărituri, │ │
│ │ │aruncări) + │ │
│ │ │aparate/dotări │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │ │
│5 │specializată │Pardoseală/Post│Federaţia Română│
│ │atletică grea │haltere │de Haltere │
│ │(haltere) │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │Pardoseală/ │ │
│6 │specializată │Planşă │Federaţia Română│
│ │scrimă │(metalică sau │de Scrimă │
│ │ │pictată) │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │Pardoseală/ │Federaţia Română│
│7 │specializată │Covor │de Lupte │
│ │lupte │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │Pardoseală/ │Federaţia Română│
│8 │specializată │Tatami │de Judo │
│ │judo │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Aikido, Arte │
│ │ │ │Marţiale, Arte │
│ │ │ │Marţiale de │
│ │Sală │ │Contact, Karate,│
│9 │specializată │Pardoseală/ │Karate │
│ │arte marţiale │Tatami │Kyokushinkai-IKO│
│ │ │ │2, Karate │
│ │ │ │Tradiţional, │
│ │ │ │Karate WKC │
│ │ │ │Taekwondo WTF, │
│ │ │ │Kempo │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │Federaţia Română│
│10 │specializată │ │de Culturism şi │
│ │culturism şi/ │ │Fitness │
│ │sau fitness │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │Federaţia Română│
│11 │specializată │ │de Dans Sportiv │
│ │dans sportiv │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │ │
│ │specializată │Pistă popice │ │
│ │popice │ │Federaţia Română│
│12 ├──────────────┼───────────────┤de Popice şi │
│ │Sală │ │Bowling │
│ │specializată │Pistă bowling │ │
│ │bowling │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │Federaţia Română│
│13 │specializată │Ring │de Box │
│ │box │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren = court/ │ │
│ │Sală │marcaj │Federaţia Română│
│14 │specializată │pardoseală + │de Badminton │
│ │badminton │marcaj + 1 │ │
│ │ │fileu │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │Federaţia Română│
│15 │specializată │ │de Tenis de Masă│
│ │tenis de masă │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │Federaţia Română│
│16 │specializată │Perete/cale │de Escaladă │
│ │escaladă │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │ │
│17 │specializată │Aparate/Masă │Federaţia Română│
│ │forţă, │masaj/Bazine │ │
│ │recuperare │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Sală │ │ │
│18 │specializată │ │Federaţia Română│
│ │altele (se │ │ │
│ │specifică) │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Piscină cu │ │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │a) bazin │ │Federaţia Română│
│ │nataţie │Bazin/Culoar │de Nataţie - │
│ │ │ │Pentatlon Modern│
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │b) bazin polo │Bazin/Marcaj │Federaţia Română│
│ │ │ │de Polo │
│19 ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Bazin/ │Federaţia Română│
│ │c) bazin │Trambulină │de Nataţie - │
│ │sărituri ├───────────────┤Pentatlon Modern│
│ │ │Bazin/Platformă│ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │d) bazin înot │ │Federaţia Română│
│ │sincron │Bazin │de Nataţie - │
│ │ │ │Pentatlon Modern│
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │ │Federaţia Română│
│ │ │Pistă gheaţă: L│de Hochei pe │
│20 │Patinoar │x l = 60 x 30 m│Gheaţă, │
│ │ │ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Patinaj │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│21 │Velodrom │Pistă/Culoare │Federaţia Română│
│ │ │ │de Ciclism │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│22 │Arenă de tenis│Teren (court) │Federaţia Română│
│ │ │tenis/marcaj │de Tenis │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Alte tipuri de│ │ │
│23 │construcţii* │ │Federaţia Română│
│ │(se specifică)│ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │UPS de tipul │ │ │
│ │terenuri şi/ │ │ │
│II │sau instalaţii│ │ │
│ │sportive în │ │ │
│ │aer liber │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Terenul de │ │
│ │ │sport │ │
│ │ │înconjurat de │ │
│ │ │tribune, │ │
│ │ │împreună cu │ │
│ │ │toate spaţiile │ │
│ │ │anexe şi având │ │
│ │Stadion │dotările │ │
│ │ │corespunzătoare│ │
│ │ │cerinţelor │ │
│ │ │federaţiei │ │
│ │ │sportive pentru│ │
│ │ │nivelul de │ │
│ │ │omologare │ │
│ │ │acordat │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren fotbal + │Federaţia Română│
│ │a) fotbal │marcaj + 2 │de Fotbal │
│ │ │porţi │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren rugby + │Federaţia Română│
│ │b) rugby │marcaj + 2 │de Rugby │
│1 │ │porţi │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Piste/Culoare │ │
│ │ │şi terenuri │ │
│ │ │specifice │ │
│ │ │pentru probe de│Federaţia Română│
│ │c) atletism │atletism │de Atletism │
│ │ │(alergări, │ │
│ │ │sărituri, │ │
│ │ │aruncări) + │ │
│ │ │aparate/dotări │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren (zgură şi│Federaţia Română│
│ │d) baseball │iarbă) + marcaj│de Baseball şi │
│ │ │+ platformă │Softball │
│ │ │bătaie │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Un teren │Federaţia Română│
│ │e) combinat │principal cu │de Fotbal şi/sau│
│ │(jocuri şi │mai multe │Rugby, şi/sau │
│ │atletism) │marcaje şi │Atletism şi/sau │
│ │ │instalaţii │Baseball │
│ │ │specifice │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Pistă circulară│ │
│2 │Hipodrom │viteză (pământ)│Federaţia │
│ │ │+ tribune + │Ecvestră Română │
│ │ │anexe │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Pistă circulară│ │
│ │ │viteză ciclism │Federaţia Română│
│3 │Velodrom │(lemn sau beton│de Ciclism şi │
│ │ │/asfalt) │Triatlon │
│ │ │*tribune*anexe │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Piscină │ │ │
│ │descoperită cu│ │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │a) bazin │ │Federaţia Română│
│ │nataţie │Bazin/Culoar │de Nataţie - │
│ │ │ │Pentatlon Modern│
│4* ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │b) bazin polo │Bazin/Marcaj │Federaţia Română│
│ │ │ │de Polo │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Bazin/ │Federaţia Română│
│ │c) bazin │Trambulină │de Nataţie - │
│ │sărituri ├───────────────┤Pentatlon Modern│
│ │ │Bazin/Platformă│ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │ │Federaţia Română│
│ │Patinoar │Pistă gheaţă: L│de Hochei pe │
│5 │descoperit │x l = 60 x 30 m│Gheaţă, │
│ │ │ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Patinaj │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren (iarbă, │ │
│ │ │zone nisip, │Federaţia Română│
│6 │Teren de golf │apă) + 9 sau 18│de Golf │
│ │ │găuri + anexe │ │
│ │ │club │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Se va specifica│ │
│ │ │dacă au anexele│ │
│ │ │pentru sportivi│ │
│ │Terenuri mari │(vestiare + │ │
│ │de sport │grupuri │ │
│ │(jocuri cu │sanitare) │ │
│ │mingea) │proprii sau au │ │
│ │ │doar acces la │ │
│ │ │anexele altei │ │
│ │ │UPS │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren (iarbă, │ │
│ │ │iarbă │Federaţia Română│
│ │a) fotbal │sintetică) + │de Fotbal │
│7 │ │marcaj + 2 │ │
│ │ │porţi │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren (iarbă) +│Federaţia Română│
│ │b) rugby │marcaj + 2 │de Rugby │
│ │ │porţi │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren (zgură + │Federaţia Română│
│ │c) baseball │iarbă) + marcaj│de Baseball şi │
│ │ │+ platforma │Softball │
│ │ │bătaie │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │d) hochei pe │Teren iarbă + │Federaţia Română│
│ │iarbă │marcaj + 2 │de Hochei pe │
│ │ │porţi │Iarbă │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Se va specifica│ │
│ │ │dacă au anexele│ │
│ │ │pentru sportivi│ │
│ │Terenuri mici │(vestiare + │ │
│ │de sport │grupuri │ │
│ │(jocuri cu │sanitare) │ │
│ │mingea) │proprii sau au │ │
│ │ │doar acces la │ │
│ │ │anexele altei │ │
│ │ │UPS │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren iarbă + │Federaţia Română│
│ │a) oină │marcaj + 2 │de Oină │
│ │ │porţi │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren (zgură, │ │
│ │ │iarbă, asfalt, │ │
│ │b) handbal │iarbă │Federaţia Română│
│8 │ │sintetică) + │de Handbal │
│ │ │marcaj + 2 │ │
│ │ │porţi │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │c) │Teren + marcaj │Federaţia Română│
│ │fotbal-tenis │+ fileu │de Fotbal-Tenis │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │d) tenis │ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Tenis │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren (asfalt, │ │
│ │ │sintetic) + │Federaţia Română│
│ │e) baschet │marcaj +2 │de Baschet │
│ │ │panouri şi │ │
│ │ │coşuri │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Teren (asfalt, │ │
│ │f) volei │sintetic, │Federaţia Română│
│ │ │nisip) + marcaj│de Volei │
│ │ │+ 1 fileu │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Se va specifica│ │
│ │ │dacă au anexele│ │
│ │ │pentru sportivi│ │
│ │Piste şi │(vestiare+ │ │
│ │terenuri │grupuri │ │
│ │atletism │sanitare) │ │
│ │ │proprii sau au │ │
│ │ │doar acces la │ │
│ │ │anexele altei │ │
│ │ │UPS │ │
│ ├──────────────┼───────────────┤ │
│ │ │Pista circulară│ │
│ │a) pistă │400 m (zgură, │ │
│ │alergări │sintetic)/6-8 │ │
│ │ │culoare │ │
│ ├──────────────┼───────────────┤ │
│ │b) pistă │Pista dreapta │ │
│ │alergări │100 m (zgură, │ │
│ │viteză │sintetic)/6-8 │Federaţia Română│
│9 │ │culoare │de Atletism │
│ ├──────────────┼───────────────┤ │
│ │ │Pentru disc şi │ │
│ │ │greutate = │ │
│ │ │platformă + │ │
│ │c) teren probe│cuşcă, suliţă =│ │
│ │aruncări │yona │ │
│ │ │elan = teren │ │
│ │ │recepţie din │ │
│ │ │iarbă │ │
│ ├──────────────┼───────────────┤ │
│ │ │Triplusalt = │ │
│ │ │pistă elan, │ │
│ │ │prag bătaie │ │
│ │d) teren probe│groapă cu nisip│ │
│ │sărituri │Săritura cu │ │
│ │ │prăjina = zonă │ │
│ │ │elan, stâlpi │ │
│ │ │ştachetă, zonă │ │
│ │ │aterizare │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │L = 250% 333,33│Federaţia Română│
│10 │pistă ciclism │m │de Ciclism şi │
│ │ │ │Triatlon │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│11 │pistă carting │Pista asfalt │Federaţia Română│
│ │ │ │de Karting │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│12 │pistă │Pistă asfalt* │Federaţia Română│
│ │motociclism │ │de Motociclism │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │pistă │ │Federaţia Română│
│13 │automobilism │Pistă asfalt │de Automobilism │
│ │ │ │Sportiv │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │pistă modelism│ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Modelism │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │a) automodele │Pistă │ │
│ │ │automodele │ │
│14 ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │b) aeromodele │Pistă │ │
│ │ │aeromodele │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │c) navomodele │Pistă │ │
│ │ │navomodele │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│15 │Pistă role │ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Patinaj │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│16 │Pistă karting │ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Karting │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│17 │Alte piste (se│ │Federaţia Română│
│ │specifică) │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│18 │Poligon tir cu│ │Federaţia Română│
│ │arcul │ │de Tir cu Arcul │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│19 │Poligon │ │Federaţia Română│
│ │trageri │ │de Tir Sportiv │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Terenuri │ │ │
│ │echitaţie │ │Federaţia │
│ │Centre │ │Ecvestră Română │
│ │echitaţie │ │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│20 │a) pistă trap │Pistă pământ │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │b) manej │40 m x 20 m │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │c) teren │65-80 m x 25-60│ │
│ │carieră │m │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │Bazin/Culoare │Federaţia Română│
│21 │UPS canotaj │1600-2200 m x │de Canotaj │
│ │ │95-120 m │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │UPS │ │Federaţia Română│
│ │kaiac-canoe │ │de Kaiac-Canoe │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │a) bazin cursă│Bazin/Culoare │ │
│ │dreaptă │600-2200 m x │ │
│22 │ │25-100 m │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │b) bazin │Bazin │ │
│ │slalom │200-800 m x │ │
│ │ │5-10 │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │c) râu │4-9 km lungime │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Pârtii │ │ │
│ │sporturi de │ │ │
│ │iarnă │ │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │a) schi │ │Federaţia Română│
│23 │ │ │de Schi Biatlon │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │b) sanie │ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Bob-Sanie │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │c) snowboard │ │Federaţia Română│
│ │ │ │de Schi Biatlon │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Piste sporturi│ │ │
│ │de iarnă │ │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │a) bob │Pistă gheaţă │Federaţia Română│
│ │ │artificială │de Bob-Sanie │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │b) patinaj │Pistă gheaţă │Federaţia Română│
│24 │viteză │artificială/ │de Patinaj │
│ │ │Culoare │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │c) curling │Pistă gheaţă │Federaţia Română│
│ │ │artificială │ │
│ ├──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │d) start bob/ │Pistă gheaţă │Federaţia Română│
│ │sanie │artificială │de Bob-Sanie │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│25 │Trambulină │Trambulină + │Federaţia Română│
│ │sărituri schi │pistă aterizare│de Schi Biatlon │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Turn │Turn + spaţiu │Federaţia Română│
│26 │paraşutism │important de │de Aeronautică │
│ │ │siguranţă │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Alte tipuri de│ │Federaţia Română│
│ │spaţii pentru │ │de Orientare, │
│27 │practicarea │ │Federaţia Română│
│ │sportului** │ │Sportul pentru │
│ │ │ │Toţi etc. │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │UPS de tipul │ │ │
│ │terenuri şi/ │ │ │
│ │sau instalaţii│ │ │
│III│sportive în │- │ │
│ │aer liber care│ │ │
│ │sunt acoperite│ │ │
│ │sezonier │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Teren de sport│ │ │
│1 │(se │ │Federaţia Română│
│ │specifică): │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │ │Federaţia Română│
│2 │Piscină │ │de Nataţie şi/ │
│ │ │ │sau Polo │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │ │ │Federaţia Română│
│3 │Patinoar │ │de Hochei pe │
│ │ │ │Gheaţă şi/sau │
│ │ │ │Patinaj │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│4 │Altele (se │ │Federaţia Română│
│ │specifică): │ │ │
├───┼──────────────┴───────────────┼────────────────┤
│IV │CC = Construcţii cu funcţiuni │ │
│ │complementare │ │
├───┼──────────────┬───────────────┼────────────────┤
│1 │Spaţii cazare │ │ │
│ │sportivi │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Spaţii │ │ │
│2 │alimentaţie │ │ │
│ │sportivi │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Spaţii tehnice│ │ │
│3 │(Instalaţii │ │ │
│ │specifice) │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│ │Clădiri │ │ │
│4 │independente │ │ │
│ │vestiare │ │ │
│ │sportivi │ │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│5 │Clădiri │Sediu club │ │
│ │administrative│sportiv etc. │ │
├───┼──────────────┼───────────────┼────────────────┤
│6 │Altele (se va │ │ │
│ │specifica) │ │ │
└───┴──────────────┴───────────────┴────────────────┘


     * Cabane, fitness, aerobic, dans sportiv etc.
    ** Parcuri tematică sportivă, parcurs hyking.

    ANEXA 2a

    la normele metodologice
    faţă
    REGISTRUL
    bazelor sportive omologate - secţiunea …… nivel de omologare ……………………………… partea principală

┌────────────┬┬┬┬┬┬──┬──┬──┬──┬┬┬┬┬┬┬┬┐
│DENUMIRE ││││││ │ │ │ │││││││││
│BAZĂ ││││││ │ │ │ │││││││││
├───────────┬┼┼┼┼┼┼──┼──┼──┼──┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│Modif. CF. │││││││ │ │ │ │││││││││
│cerere/doc*│││││││ │ │ │ │││││││││
├───────────┴┼┼┼┼┼┼──┼──┼──┼──┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│ADRESA ││││││ │ │ │ │││││││││
├───────────┬┼┼┼┼┼┼──┼──┼──┼──┼┼┼┼┼┼┼┼┤
│Modif. CF. │││││││ │ │ │ │││││││││
│cerere/doc*│││││││ │ │ │ │││││││││
├───────────┼┴┴┴┴┴┼──┴──┴──┴──┼┴┴┴┴┴┴┴┤
│PROPRIETAR │ │DEŢINĂTOR │ │
│ │ │LEGAL │ │
├───────────┼┬┬┬┬┬┼───────────┼┬┬┬┬┬┬┬┤
│Modif. CF. │││││││Modif. CF. │││││││││
│cerere/doc*│││││││cerere/doc*│││││││││
└───────────┴┴┴┴┴┴┴───────────┴┴┴┴┴┴┴┴┘



┌─────────┬─┬───┬───────┬────┬─────────┬────┬──────┐
│ │ │ │Modif. │ │Modif. │ │Modif.│
│Nr. total│ │A= │CF. │B= │CF. │C= │CF. │
│UPS │=│ │cerere/│ │cerere/ │ │cerere│
│din care │=│ │doc* │ │doc* │ │/doc* │
│omologate│ ├┬┬┬┼─┬─┬─┬─┼┬┬┬┬┼─┬─┬─┬─┬─┼┬┬┬┬┼┬┬┬─┬─┤
│ │ │││││ │ │ │ ││││││ │ │ │ │ │││││││││ │ │
└─────────┴─┴┴┴┴┴─┴─┴─┴─┴┴┴┴┴┴─┴─┴─┴─┴─┴┴┴┴┴┴┴┴┴─┴─┘



┌──────────────┬─────────┬┬┬┬┬┬─┬─┬─┬──┬┬┬────────┬─────────┬────────────┐
│UPS omologate │UPS ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│………….., │Nr. ... ││││││ │ │ │ │││ │ │OBSERVAŢII │
│indicativ** │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
├──────────────┼─────────┼┼┼┼┼┼─┼─┼─┼──┼┼┼────────┼─────────┼────────────┤
│Cod modific. │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│UPS**** │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│(Ia, Ib, Ic, │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│Id, II, IIIa, │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│IIIb) │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
├──────────────┼─────────┼┼┼┼┼┼─┼─┼─┼──┼┼┼────────┼─────────┼────────────┤
│Modif. CF. │= ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│cerere/doc* │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
├──────────────┼─────────┼┼┼┼┼┼─┼─┼─┼──┼┼┼────────┼─────────┤ │
│FEDERAŢIA │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│SPORTIVĂ │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│NAŢIONALĂ/ │Denumire ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│INTERNAŢIONALĂ│Federaţie││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│emitentă a │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│omologării │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
├──────────────┼─────────┼┼┼┼┼┼─┼─┼─┼──┼┼┼────────┼─────────┤ │
│Modif. CF. │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
│cerere/doc* │ ││││││ │ │ │ │││ │ │ │
├──────────────┴─────────┴┴┴┴┴┼─┴─┴─┴──┴┴┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │Legenda: │ │ │ │
│ │Indicativ │Acoperit│Suprafaţa│Nr. │
│ │UPS = │DA/NU │mp │identificare│
│ │Denumire │ │ │UPS*** │
│ │UPS 1= │ │ │ │
│ ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 2= │ │ │ │
│ ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 3= │ │ │ │
│ ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 4= │ │ │ │
│PLAN DE SITUAŢIE ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 5= │ │ │ │
│ ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 6= │ │ │ │
│ ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 7= │ │ │ │
│ ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 8= │ │ │ │
│ ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 9= │ │ │ │
│ ├──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 10= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 11= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 12= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 13= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 14= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │CC 1= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │CC 2= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │CC 3= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │CC 4= │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │Suprafaţă │ │ │ │
│ │alei şi │ │ │ │
│ │căi de │ │ │ │
│ │circulaţie│ │ │ │
│ │în bază: │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │SV = │ │ │ │
│ │Spaţii │ │ │ │
│ │verzi │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┴────────┴─────────┴────────────┤
│ │*Nr./data cererii/documente de modificare │
├─────────────────────────────┼──────────┬────────┬─────────┬────────────┤
│Numărul/data cererii de │ │ │ │ │
│înregistrare │ │ │ │ │
├─────────────────────────────┼──────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│NUMĂR CERTIFICAT RBSO │ │ │ │ │
└─────────────────────────────┴──────────┴────────┴─────────┴────────────┘


    * Se va trece numărul de ordine (de la 1 la 7) al cererii de modificare.
    ** Conform planului de situaţie în care sunt marcate zonele aferente fiecărei unităţi de practicare a sportului, cu indicativ UPS1....UPS14 şi secţiunea „denumire“ LEGENDA.
    *** Nr. de identificare UPS = Nr. certificatului RBSO/denumire secţiune/P/Nr. de ordine pe plan de situaţie. Exemplu: UPS 4 al unei baze sportive Certificat RBSO nr. 10001, emis din secţiunea A a RBSO, va avea nr. de identificare 10001/A/P/4.
    **** Cod modificări UPS: la = dezvoltare/extindere UPS; Ib = modernizare UPS; Ic = ridicare nivel omologare înscris; Id = scădere nivel omologare înscris (se barează înscrierea iniţială şi se scrie la secţiunea „Observaţii“ partea de registru unde se reînscrie acest UPS); II = UPS nou-construit.
    IIIa = schimbarea destinaţiei, IIIb - demolare.
    NOTĂ - vezi verso pagina
    verso
    REGISTRUL
    bazelor sportive omologate - secţiunea ........ nivel de omologare ............. partea principală
    NOTĂ: Numai în Planul de situaţie vor figura toate UPS-urile. Înscrierea datelor în această pagină se va face o singură dată pentru UPS omologată pentru fiecare secţiune. Pentru celelalte UPS omologate la alte niveluri se va bifa doar poziţia corespunzătoare denumirii lor şi se va ţine cont de existenţa lor doar la înscrierea datelor de pe rândul 7 (Nr. total UPS omologate ... A...B...C), restul de date urmând a fi înscrise în secţiunile corespunzătoare omologărilor.

┌────────┬───────────┬────────┬─────────┬────────────┐
│ │Legenda: │ │ │ │
│ │Indicativ │Acoperit│Suprafaţa│Nr. │
│ │UPS = │DA/NU │mp │identificare│
│ │Denumire │ │ │UPS*** │
│ │UPS 1= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 2= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 3= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 4= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 5= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 6= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 7= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 8= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 9= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 10= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 11= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│PLAN DE │UPS 12= │ │ │ │
│SITUAŢIE├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 13= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 14= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │CC 1= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │CC 2= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │CC 3= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │CC 4= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │Suprafaţă │ │ │ │
│ │alei şi căi│ │ │ │
│ │de │ │ │ │
│ │circulaţie │ │ │ │
│ │în bază: │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │SV = Spaţii│ │ │ │
│ │verzi │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │*Nr./data │ │ │ │
│ │cererii/ │ │ │ │
│ │documente │ │ │ │
│ │de │ │ │ │
│ │modificare │ │ │ │
└────────┴───────────┴────────┴─────────┴────────────┘



┌──────────────────┬┬─┬─┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Numărul/data ││ │ │ │ │ │ │ │
│cererii modificare││8│9│10│11│12│13│14│
│plan ││ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴┴─┴─┴──┴──┴──┴──┴──┘



┌────────┬───────────┬────────┬─────────┬────────────┐
│ │Legenda: │ │ │ │
│ │Indicativ │Acoperit│Suprafaţa│Nr. │
│ │UPS = │DA/NU │mp │identificare│
│ │Denumire │ │ │UPS*** │
│ │UPS 1= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 2= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 3= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 4= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 5= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 6= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 7= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 8= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 9= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 10= │ │ │ │
│PLAN DE ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│SITUAŢIE│UPS 11= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 12= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 13= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │UPS 14= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │CC 1= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │CC 2= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │CC 3= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │CC 4= │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┤ │
│ │Suprafaţă │ │ │ │
│ │alei şi căi│ │ │ │
│ │de │ │ │ │
│ │circulaţie │ │ │ │
│ │în bază: │ │ │ │
│ ├───────────┼────────┼─────────┼────────────┤
│ │SV = Spaţii│ │ │ │
│ │verzi │ │ │ │
└────────┴───────────┴────────┴─────────┴────────────┘



┌────────────────┬┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│Numărul/data ││ │ │ │ │ │ │ │
│cererii ││15│16│17│18│19│20│21│
│modificare plan ││ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────┴┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘



    ANEXA 2b

    la normele metodologice
    REGISTRUL
    bazelor sportive omologate - secţiunea ..... nivel de omologare .......... partea secundară

┌───────────┬─────────────────────────┬──────┬───────────────┐
│DENUMIRE │ │ADRESĂ│ │
│BAZĂ │ │ │ │
├──────────┬┴───────────┬─────────────┼──────┴─────┬─────────┤
│ │ │ │UPS │ │
│Certificat│ │Data │înregistrate│ │
│RBSO │Nr.: │emiterii: │RBSO │= │
│ │ │ │Parte │ │
│ │ │ │principală │ │
├──────────┴┬───────────┼─────────────┼────────────┴─────────┤
│ │ │ │Număr şi data │
│ │ │ │documentului ce │
│ │ │Număr şi data│atestă: viza periodică│
│FEDERAŢIA │Indicativ │documentului │a federaţiei sportive │
│emitentă a │UPS │omologare la │naţionale (V)* sau │
│omologării │omologate**│înregistrarea│modificări ale │
│principale │PRINCIPAL │omologării │omologărilor acordate │
│ │ │ │UPS din baza sportivă │
│ │ │ │la data înregistrării │
│ │ │ │(M)* │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┬─────┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ │ │ │ │ │(│(│(│(│(│
│ │ │ │( )* │( )* │)│)│)│)│)│
│ │ │ │ │ │*│*│*│*│*│
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┴─────┴─┴─┴─┴─┴─┤
│ │ │ │Număr şi data │
│ │ │ │documentului ce │
│ │ │Număr şi data│atestă: viza periodică│
│FEDERAŢIA │Indicativ │documentului │a federaţiei sportive │
│emitentă a │UPS │omologare la │naţionale (V)* sau │
│omologării │omologate**│înregistrarea│modificări ale │
│principale │PRINCIPAL │omologării │omologărilor acordate │
│ │ │ │UPS din baza sportivă │
│ │ │ │la data înregistrării │
│ │ │ │(M)* │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┬─────┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ │ │ │ │ │(│(│(│(│(│
│ │ │( )* │( )* │ │)│)│)│)│)│
│ │ │ │ │ │*│*│*│*│*│
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼───────────┼─────────────┼──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┴───────────┴─────────────┴──────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│**Planul de situaţie baza sportivă şi │ │ │ │ │ │ │
│Legenda cu indicativele UPS aparţinând bazei│ │ │ │ │ │ │
│se află în RBSO secţiunea principală │ │ │ │ │ │ │
│............., pagina: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────┬────────────────────┼─────┼─┼─┼─┼─┼─┤
│Număr/data cererii │ │ │ │ │ │ │ │
│înregistrate │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────┴────────────────────┴─────┴─┴─┴─┴─┴─┘



    ANEXA 3

    la normele metodologice
    Număr înregistrare:
    CERERE
    de înregistrare în Registrul bazelor sportive
    1. Proprietar/Administrator: ...............................................
    2. Reprezentantul proprietarului/administratorului bazei sportive: ..................................................
    Nume şi prenume .....................................
    Act de identitate ....................................
    CNP ......, domiciliul ................................................ funcţia/................

    3. Denumirea bazei sportive: …….............................…….
    4. Adresa bazei sportive:
    judeţul ..................................................
    localitatea ...........................................
    strada ...............................................
    telefon/fax ............................................
    e-mail (URL) ...........................................

    5. Denumirea deţinătorului legal ...................................................
    6. Forma deţinerii ......................................
    7. Deţinătorul legal este o structură sportivă DA \u-3985? NU \u-3985?
    8. Numărul şi data emiterii CIS (pentru structuri sportive)
    Adresa judeţul .....................localitatea: .......................................
    strada ……….........................................................……
    telefon/fax ……......................................................…….

    9. Ramurile şi probele de sport practicate: …….........................................................................................................………
    10. Baza sportivă are în componenţă un număr de .....…UPS de tipul construcţii acoperite (sală) şi un număr de ....…. UPS de tipul terenuri şi/sau amenajări în aer liber, însumând un total de ………… de unităţi de practicare a sportului (UPS), din care un număr de ……….. spaţii omologate, conform Fişei bazei sportive din anexa nr. 4 şi fişelor UPS din anexele nr. 5.a şi 5.b.
    11. Număr total de omologări obţinute pentru UPS-urile din cuprinsul bazei sportive, la data prezentei:
    12. Federaţiile sportive naţionale care au eliberat omologări :……….........................................................................…………
    13. Baza sportivă are în componenţă un număr de ……….. CC (construcţii complementare pentru practicarea sportului de tipul IV conform anexei nr. 1 la normele metodologice) conform Fişei bazei sportive din anexa nr. 4 la normele metodologice şi fişelor CC din anexa nr. 5.c la normele metodologice.
    14. Se anexează copii ale documentelor şi documentaţiilor solicitate în art. 16 din normele metodologice, conform opisului (verso pagină).
    15. Declar pe propria răspundere că datele menţionate în documentaţia de înscriere sunt exacte şi mă angajez să respect prevederile legale în vigoare în domeniul educaţiei fizice şi sportului.
    16. Data
    (semnătura şi ştampila)
    OPIS
    Documentele şi documentaţiile prezentate conform art. 16 din normele metodologice nr. .............

┌────┬──────────────┬─────────┬─────────┐
│ │Documentele şi│ │Semnătură│
│Nr. │documentaţiile│Nr. │de │
│crt.│anexate │exemplare│primire │
│ │cererii │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│1. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│4. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│5. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│6. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│7. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│8. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│9. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│10. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│11. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│12. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│13. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│14. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│15. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│16. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│17. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│18. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│19. │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┤
│20. │ │ │ │
└────┴──────────────┴─────────┴─────────┘



    ANEXA 4

    la normele metodologice
    FIŞA
    bazei sportive omologate
    1. Denumirea bazei sportive:
    2. Adresa
    - judeţul: ............... localitatea: ..................... str. ........................ nr. .........
    – telefon: ......... fax: ........... e-mail (URL): .........................

    3. Componenţa bazei sportive: Se vor înscrie în tabelul 1 datele generale (bilanţ suprafeţe incintă bază) şi în tabelul 2 toate unităţile de practică sportivă (UPS), respectiv toate construcţiile şi/sau terenurile destinate practicării unei ramuri sau probe sportive.
    Tabel 1 - Bilanţ funcţional-teritorial al bazei sportive ..............

┌─────────────┬─────────┬──────────────┐
│Date generale│Suprafaţa│Observaţii****│
├─────────────┼─────────┼──────────────┤
│suprafaţa │ │ │
│totală a │ │ │
│terenului = │……………… mp│ │
│………….., din │ │ │
│care: │ │ │
├─────────────┼─────────┤ │
│1. total │ │ │
│suprafaţă* │ │ │
│construită cu│……………… mp│ │
│funcţiune │ │ │
│sport = │ │ │
├─────────────┼─────────┤ │
│2. suprafaţă │ │ │
│terenuri şi │……………… mp│ │
│instalaţii │ │ │
│sportive** = │ │ │
├─────────────┼─────────┤ │
│3. │ │ │
│construcţii │ │ │
│suport pentru│……………… mp│ │
│practicare │ │ │
│sport*** │ │ │
├─────────────┼─────────┤ │
│4. suprafaţă │……………… mp│ │
│alei │ │ │
├─────────────┼─────────┤ │
│5. suprafaţă │……………… mp│ │
│spaţii verzi │ │ │
├─────────────┼─────────┤ │
│6. parcări în│ │ │
│incintă: nr. │……………… mp│ │
│locuri │ │ │
│parcare = │ │ │
└─────────────┴─────────┴──────────────┘


    * Se va trece totalul suprafeţelor UPS de tipul I, II.1-3 şi III conform anexei nr. 1.
    ** Se va trece totalul suprafeţelor UPS de tipul II.4 până la II.-33 conform anexei nr. 1.
    *** Se va trece totalul suprafeţelor USPS de tipul IV conform anexei nr. 1.
    **** Se vor însemna prevederile din documentaţiile de urbanism aprobate (PUG/PUZ) referitoare la amplasamentul bazei.


    Tabel 2-2 UPS din cadrul bazei sportive

┌──────────┬─────┬──────────┬─────────┬────────┬────────────┬─────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│ │ │Denumire │Total │ │ │ │Tip │ │Observaţii│
│Indicativ*│COD**│UPS din │suprafaţă│Omologat│Federaţia │Nivel │activitate│Număr │/ Alte │
│UPS │tip │componenţa│la sol a │DA/NU │sportivă │omologare│4 │locuri │omologări │
│ │UPS │bazei │UPS │ │naţională***│ ├────────┬─┤spectatori│pe UPS │
│ │ │sportive │ │ │ │ │AS │C│ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8│9 │10 │
├──────────┴─────┴──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│Unităţi de practicare a │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sportului de tipul I, II şi│...... mp│F.R. ...│ │ │ │ │ │ │
│/sau III din anexa nr. 1 la│ │ │ │ │ │ │ │ │
│normele metodologice (UPS) │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┬─────┬──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 13 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 14 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 15 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│UPS 16 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┴─────┴──────────┼─────────┼────────┴────────────┼─────────┴────────┼─┴──────────┴──────────┤
│Construcţii cu funcţiuni │ │ │ │ │
│conexe de tipul IV din │ │indicativ UPS │Capacitate CC │Observaţii │
│anexa nr. 1 la normele │ │omologat servite │ │ │
│metodologice (CC) │ │ │ │ │
├──────────┬─────┬──────────┼─────────┼────────┬────────────┼─────────┬────────┼─┬──────────┬──────────┤
│CC1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│CC2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│CC3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────┼──────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────────┼────────┼─┼──────────┼──────────┤
│CC4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴─────┴──────────┴─────────┴────────┴────────────┴─────────┴────────┴─┴──────────┴──────────┘


    NOTĂ: Pentru fiecare UPS se va completa o anexă nr. 5 care va însoţi mapa unităţii de practicare a sportului conform art. 16 din normele metodologice. Anexele 5 se vor nota 5/1. 5/2. 5/3 până la concurenţa numărului de UPS omologate.
    * Conform planului de situaţie.
    ** Conform anexei nr. 1 coloana 1.
    *** Doar federaţia care a acordat omologarea pe baza căreia UPS este înscrisă în partea principală a registrului.

    ANEXA 5a

    la normele metodologice
    Număr identificare UPS
    Fişa UPS (din tipul I, tipul II.1,2,3,4,5 sau tipul III, conform anexei nr. 1 la normele metodologice) omologată
    Denumire UPS, denumire baza sportivă:
    Adresa bazei sportive: ........................
    Cod (tip) UPS conform anexei nr. 1 la normele metodologice: ..... Indicativ cf. Plan situaţie: …………
    Planurile pentru fiecare nivel, cotate şi la scara ............., sunt în număr de ...............şi fac parte integrantă din mapa UPS, conform art. 16 din Normele metodologice privind înscrierea bazelor sportive în Registrul bazelor sportive omologate, aprobate prin Ordinul ministrului sportului nr. 359/2022.
    Ramura sportivă 1 (determinantă) = ........................... Nivel omologare.
    Denumire/Viza Federaţiei sportive: ............................................
    Ramuri sportive secundare = 2 ................ 3 ............... 4 ................
    Nivel omologare: ..................... ................... ................
    Viză federaţii sportive: ................... .................. ...............
    Suprafaţă teren pe care este amplasat UPS = ........mp
    Suprafaţa construită a UPS (amprenta la sol a întregii clădiri sau construcţii) = .......... mp
    A. Sala (incinta) principală: spaţii şi instalaţii destinate direct practicării sportului
    1. Caracteristici spaţiu principal pentru practicare sport
    (i) Denumire ...........................
    (ii) Dimensiuni generale sală (incintă) .............................
    (iii) Denumire suprafaţă de practicare sport/material .............................
    (iv) Dimensiuni suprafaţa de practicare sport
    1. dimensiuni suprafaţă (L x l) = ............................
    2. înălţime liberă sau adâncime, după caz = ...............

    (v) Elemente componente (dacă este cazul):
    1. denumire: ......................................................................
    2. dimensiuni specifice: .....................................................

    (vi) Ramuri sportive practicate pe suprafaţă:
    1. denumire ramură (se trec şi cele neomologate): ..............................
    a) nivel omologare = .....................................................
    b) dimensiune marcaj (L x l) = ........................................
    c) dimensiuni fâşii de siguranţă ....................................
    d) dimensiuni arie de evoluţie (b + c) = ………………..

    2. se reia subpunctul 1 pentru fiecare ramură practicată


    2. Echipare specifică spaţiu principal: ........................................
    3. Iluminat natural suprafaţa de sport: ...........
    4. Iluminat artificial suprafaţa de sport: tip şi nivel (antrenament/competiţie) = ……………………….
    5. Alt spaţiu de practicare sport tot în sala principală (de exemplu, al doilea bazin în aceeaşi incintă sau un perete de escaladă în sala de jocuri)
    NOTĂ: Dacă există, se va descrie conform pct. A.1.
    ..................................


    6. Instalaţii specifice activităţii sportive (instalaţii pentru start, foto-finish etc.) se specifică:
    .......................................................................
    ......................................................................

    7. Capacitate spaţiu spectatori: echipare spaţiu spectatori: ................................
    .............................................................................

    8. Echipare spaţiu spectatori...........................................

    B. Spaţii secundare pentru practicare alte ramuri de sport (sunt spaţii pentru practicarea sportului aflate în clădirea UPS, dar nu în sala/incinta principală, şi care nu pot funcţiona simultan şi independent de acest UPS). Dacă acestea există, se vor descrie conform modelului de la pct. A: descriere/dimensiuni: …………………..................…………………………………………
    C. UPC secundar = unitate de practicare a sportului aflată în incinta UPC principală (care face obiectul acestei fişe) şi putând funcţiona simultan şi independent de aceasta. Se va trece indicativul subordonat/nr. fişă (exemplu: dacă subiectul acestei fişe este UPS1, primul UPC secundar aflat în aceeaşi clădire va avea indicativ UPS1a, iar numărul corespunzător al fişei va fi 5.a/1a, deci se va scrie: UPC 1a/Fişa 5a/1a) ……………………………..........................................................………………………..
    D. Spaţii destinate funcţiunilor suport în practicarea sportului
    1. Anexe, sportivi pentru sala principală
    (i) Vestiare: nr. vestiare/capacitate vestiar: .............
    (ii) Nr. spaţii cu duş/nr. grupuri sanitare: ........

    2. Anexe antrenori
    (i) Vestiare: ...........
    (ii) Nr. spaţii cu duş/nr. grupuri sanitare: ..............

    3. Spaţiu suplimentar (de încălzire) pentru practica sportivă, anexă la spaţiul principal:
    (i) Denumire: ...............................
    (ii) Dimensiuni: ...............................
    (iii) Echipare: .................................

    4. Spaţii recuperare după efort:
    (i) Saună: ................................
    (ii) Masaj: ..............................
    (iii) Altele: ..................................

    5. Spaţiu cu funcţiuni medicale: denumire/suprafaţă: ...................
    6. Spaţiu control antidoping: suprafaţă: ..................................
    7. Spaţiu pentru media: ........................................
    (i) Alte spaţii: ..................................................

    8. Anexe spectatori:
    (i) Garderobă: ...........................................................
    (ii) Grup sanitar: ........................................................


    E. Instalaţii
    1. instalaţie încălzire: Tip/an PIF: ......................................
    2. instalaţie ventilaţie: Tip/an PIF: ....................................
    3. instalaţie climatizare: Tip/an PIF: ..................................
    4. instalaţie sonorizare: Tip/an PIF: ..................................
    5. instalaţii specifice:
    (i) staţie frig: Tip/an PIF: ..........................................
    (ii) instalaţii piscine: Tip/an PIF: ...............................
    (iii) altele: Tip/an PIF: ...............................................


    F. Spaţii complementare:
    1. Săli şedinţe, simpozioane: nr. Spaţii/suprafaţa totală = .............................
    2. Spaţii administrative: nr. Spaţii/suprafaţa totală = ..................................
    3. Spaţii birouri alte entităţi: nr. Spaţii/suprafaţa totală = ......................................
    4. Spaţii tip loje (zona spectatori): nr. Spaţii/suprafaţa totală = .................................
    5. Spaţii comerţ
    (i) materiale sportive: nr. Spaţii/suprafaţa totală = .............
    (ii) tip drogherie: nr. Spaţii/suprafaţa totală = .......…........

    6. Spaţii alimentaţie
    (i) restaurant: nr. Spaţii/suprafaţa totală = .......................
    (ii) bar: nr. Spaţii/suprafaţa totală = ............................
    (iii) bufet (fast-food): nr. Spaţii/suprafaţa totală = ................
    (iv) tonomat snak & răcoritoare: număr = .................
    (v) tonomat cafea: număr = ............................

    7. Spaţii însoţitori: nr. Spaţii/suprafaţa totală = ............…............
    8. Spaţii întreţinere corporală: Tip/nr. Spaţii/suprafaţa totală = .................
    9. Parcări: număr ...............

    Menţiuni ale federaţiilor sportive: ............................................
    .............................................................................

    Semnătura solicitantului
    ......................................

    ANEXA 5b

    la normele metodologice
    FIŞA UPS
    (de tipul II.6 până la II.27, conform anexei nr. 1 la normele metodologice) omologată
    Denumire UPS/denumire baza sportivă:
    ...../..........
    Adresa bazei sportive: .............
    Cod (tip) UPS conform anexei nr. 1 la normele metodologice: .......................... Indicativ conform plan situaţie ………………
    Număr identificare UPS: ..................
    Planurile pentru fiecare nivel, cotaţie şi la scara ........., sunt în număr de ....... şi fac parte integrantă din mapa UPS conform art. 16 din normele metodologice …….................
    Ramură sportivă 1 (determinată) = ..............................................; Nivel omologare: ........................
    Denumire/Viza federaţiei sportive: ....................................................../..........................................
    Ramuri sportive secundare = 2 ............................ 3 ............................ 4 ...................................
    Nivel omologare: ............................ ............................ ...................................
    Viză federaţii sportive: ............................ ............................ ...................................
    Suprafaţa totală a UPS = …………….. mp
    Suprafaţa construită şi/sau amenajată a UPS (terenuri sport plus construcţii aferente) - ......... mp
    A. Incinta principală: spaţii şi instalaţii destinate direct practicării sportului
    1. Caracteristici spaţiu principal pentru practicare sport
    (i) Denumire suprafaţă de practicare sport (teren): ............................................
    (ii) Dimensiuni generale incinta UPS...........
    (iii) Număr de suprafeţe în incintă/materia ......
    (iv) Dimensiuni suprafaţă de practicare sport
    1. dimensiuni suprafaţa (L x l) =....... ....... ......
    2. adâncime (pentru bazine) = ........ : .......

    (v) Elemente componente (dacă este cazul):
    1. denumire: ............
    2. dimensiuni specifice: .......

    (vi) Ramura sportivă practicată pe suprafaţă:
    1. denumire ramură (se trec şi cele neomologate): ....
    a) nivel omologare = .....
    b) dimensiuni marcaj (L x l)= ...........
    c) dimensiuni fâşii de siguranţă .......
    d) dimensiuni arie de evoluţie (b + c) = ......

    2. se reia subpunctul 1. pentru fiecare ramură practicată suplimentar pe aceeaşi suprafaţă;

    2. Echipare specifică suprafaţa de practicare sport (teren): ............................................................
    .................................................................................

    3. Iluminat artificial suprafaţa de sport: tip şi nivel (antrenament/competiţie) = ...............................
    ........................................................................

    4. Alt spaţiu de practicare sport tot în incinta UPS (de exemplu, teren încălzire, un teren pentru antrenament la o probă, un perete antrenament pentru tenis etc.)
    NOTĂ: Dacă există, se va descrie conform pct. A.1.
    ..................................................................


    5. Instalaţii specifice activităţii sportive (instalaţii pentru start, foto-finish etc.) se specifică: ......................................................................................................................................................................
    6. Capacitate spaţiu spectatori: ......................................................................................................
    7. Echipare spaţiu spectatori: .........................................................................................................

    B. Spaţii destinate funcţiunilor suport în practicarea sportului
    Se va completa numai pentru acele spaţii aparţinând UPS. Dacă aceste spaţii lipsesc, dar utilizatorii au acces garantat la spaţii similare ale altei UPS, se va preciza clar acest lucru.
    1. Anexe sportivi
    (i) Vestiare: nr. vestiare/capacităţi vestiar: ...........
    (ii) Nr. spaţii duş/nr. grupuri sanitare: ............

    2. Anexe antrenori
    (i) Vestiare: .....
    (ii) Nr. spaţii duş/nr. grupuri sanitare: .....

    3. Spaţii recuperare după efort:
    (i) Saună/capacitate: ......
    (ii) Masaj/capacitate: ......
    (iii) Altele: .......

    4. Spaţiu cu funcţiuni medicale: denumire/suprafaţă: ...................................................
    5. Spaţiu control antidoping: suprafaţă: .........
    Alte spaţii: denumire/suprafaţă .........

    6. Anexe spectatori:
    (i) grup sanitar: .............


    C. Instalaţii
    1. instalaţie: tip/an PIF: ……………………..
    2. instalaţie sonorizare: tip/an PIF: ………………….
    3. instalaţii specifice:
    (i) staţie frig: tip/an PIF: ............
    (ii) instalaţii piscine: tip/an PIF: ..............
    (iii) altele: tip/an PIF: ..................................


    D. Spaţii complementare
    1. amenajări de tip terasă (cu rol de primire şi aşteptare): .........................................................
    2. parcări: număr .........................................................

    Menţiuni ale federaţiilor sportive
    .......................................................................................

    Semnătura solicitantului ...............

    ANEXA 5c

    la normele metodologice
    FIŞĂ
    Construcţii complementare (CC) de tipul IV conform anexei nr. 1 la normele metodologice
    Se conexează cu anexa nr. 5 la normele metodologice ..../..... Fişa UPS ...../.......
    Denumire CC/denumire bază sportivă: ........./..........
    Adresa bazei sportive:...............................................................
    Cod (tip) CC conform anexei nr. 1 la normele metodologice: ......; Indicativ conform plan situaţie*: .......
    Total suprafaţă construită: ........... mp
    Total suprafaţă construită desfăşurată: .......... mp
    Număr identificare CC: ...............
    UPS principal servit = .......; Nivel omologare UPS: .............
    Planurile pentru fiecare nivel, cotate şi la scara ......., sunt în număr de ....... şi fac parte integrantă din mapa UPS principal servit, conform art. 16 din normele metodologice.
    Caracteristici ale construcţiei complementare:
    1. Denumire element specific: .....….
    2. Număr elemente specifice: ......A......
    3. Capacitate element specific: ..................
    4. Capacitate totală CC: .............…
    5. Indicativ UPS servite în bază: ...........

    Observaţii:

┌──────────────────────────────────────┐
│ │
└──────────────────────────────────────┘



    Semnătură solicitant
    .................................
    *Planul de situaţie anexat în Registru la secţiunea în care a fost înscrisă UPS principală servită.

    ANEXA 6

    *) Anexa nr. 6 este reprodusă în facsimil.
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 7

    la normele metodologice
    CERERE
    pentru înregistrarea modificărilor în Registrul bazelor sportive omologate
    1. Motivul cererii de modificare
    a) Retragerea unei omologări
    b) Modificare omologare existentă [ ]
    (i) Scădere nivel [ ]
    (ii) Creştere nivel [ ]

    c) Omologare nouă
    (i) Spaţiu existent [ ]
    (ii) Spaţiu nou-construit [ ]

    d) Schimbare date înscriere în RSBO referitoare la
    (i) Proprietar [ ]
    (ii) Deţinător legal [ ]
    (iii) Denumire bază sportivă [ ]
    (iv) Denumire adresă bază sportivă [ ]
    (v) Componenţa bazei [ ]

    e) Alte motive ..............................................................

    2. Număr şi data eliberării Certificatului RBSO ............................................
    3. Reprezentantul proprietarului/deţinătorului legal al bazei sportive
    a) Nume şi prenume ......................................
    b) Act identitate .............................................................
    c) CNP ..........................................................................
    d) Domiciliu ...................................................................
    e) Funcţia ......................................................................

    4. Denumirea bazei sportive
    5. Adresa bazei sportive
    Judeţul ................................., localitatea ..........................
    strada ............................................................
    telefon ............., e-mail ........................

    6. Proprietar
    Domeniul public al statului [ ] Domeniul privat al statului [ ] [ ] Domeniu privat

    7. Denumire deţinător legal ................................................................................................
    Deţinătorul legal este o structură sportivă DA [ ] [ ] NU
    Număr şi data emiterii CIS (pentru structuri sportive)
    Adresă: judeţul ..................., localitatea .....................
    Strada ...............................................................
    Telefon ........................., e-mail ......................

    8. Forma deţinerii ...................................................
    9. Ramurile/Disciplinele şi probele de sport practicate .............................................
    ...................................................................................

    10. Baza sportivă are în componenţă un număr de ...... construcţii acoperite (tip sală) şi un număr de ...... terenuri şi/sau alte amenajări în aer liber, însumând un total de ..... spaţii de practicare a sportului (UPS), din care un număr de ..... omologate, conform fişei bazei sportive din anexa nr. 4.
    Modificări ale UPS-urilor în cuprinsul bazei:
    ...............................................................................
    ...............................................................................
    ...............................................................................

    11. Federaţii sportive naţionale care au eliberat omologări noi sau au operat modificări asupra omologării existente
    Pentru omologări noi ......................................................
    .......................................................................

    Pentru omologări modificate ......................................................
    ....................................................................


    12. Se anexează copii ale documentelor şi documentaţiilor solicitate în art. 16 din normele metodologice, conform OPIS (verso pagină).
    13. Declar pe propria răspundere că datele menţionate în documentaţia de înscriere sunt exacte şi mă angajez să respect prevederile legale în vigoare în domeniul educaţiei fizice şi sportului.
    14. Data ..../......./...........
    ...................................
    (semnătura şi ştampila)

    ANEXA 8

    la normele metodologice
    INFORMARE
    privind protecţia datelor cu caracter personal
    1. Introducere
    Acest document vă oferă informaţii şi descrie modul în care Ministerul Sportului colectează, prelucrează şi partajează datele cu caracter personal şi care sunt drepturile dumneavoastră în legătură cu o asemenea prelucrare, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, precum şi ale legislaţiei adiacente în domeniu.

    2. Operatorul de date cu caracter personal
    Operatorul de date este Ministerul Sportului, cu sediul în Bucureşti, str. Vasile Conta nr. 16, sectorul 2, tel. 021.307.64.17/ 021.318.90.00, CIF 26604620.

    3. Tipurile de date cu caracter personal
    Datele prelucrate în funcţie de scopul procesării sunt, după caz, următoarele:
    - numele şi prenumele, CNP, copia actului de identitate; data şi locul naşterii, cetăţenia, starea civilă, seria şi număr CI/BI/paşaport, alte date din actele de stare civilă; adresa de domiciliu/reşedinţă/corespondenţă; nr. telefon, fax, adresă email, date privind situaţia profesională, ocupaţia, funcţia, locul de muncă; date privind studiile; participaţii/acţiuni deţinute la diferite entităţi/societăţi, calitatea deţinută în cadrul acestora; adresa IP de conectare; semnătura (semnătura acordată pe documentele furnizate Ministerului Sportului); date referitoare la persoanele fizice cuprinse în hotărâri judecătoreşti şi alte acte ale sistemului judiciar puse la dispoziţie;
    – informaţii obţinute din alte surse decât de la persoana vizată: informaţii privind date personale şi deţineri şi/sau sancţiuni obţinute de la instituţii şi autorităţi publice, din registre publice, baze de date electronice, informaţii disponibile în social media, precum şi pe internet sau de la terţi abilitaţi, deţinători de astfel de informaţii, informaţii primite în cadrul formulării unor plângeri/sesizări de către terţe persoane.


    4. Scopurile prelucrării datelor personale în cadrul Ministerului Sportului şi temeiul juridic al prelucrării
    Prelucrarea se referă la orice operaţiune sau set de operaţiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricţionarea, ştergerea sau distrugerea.
    4.1. Scopurile pentru care Ministerul Sportului prelucrează date cu caracter personal sunt:
    - exercitarea atribuţiilor specifice Ministerului Sportului în domeniul sportului, în temeiul Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare;
    – soluţionarea cererilor de informaţii publice, adresate de persoane fizice sau juridice conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare;
    – schimbul de informaţii şi de experienţă în relaţiile cu autorităţile subordonate sau federaţiile sportive naţionale;
    – derularea oricăror raporturi juridice rezultate din contractele încheiate de Ministerul Sportului;
    – constatarea, exercitarea sau apărarea unor drepturi ale Ministerului Sportului în instanţă, precum şi constituirea de probe în acest sens;
    – cooperarea cu autorităţile publice învestite cu aplicarea şi executarea legii;
    – arhivarea atât în format fizic, cât şi electronic a documentelor, realizarea de servicii de registratură a corespondenţei adresate şi expediate de către Ministerul Sportului, precum şi realizarea de activităţi de curierat/poştă, după caz;
    – organizarea de conferinţe, întâlniri de lucru, dezbatere rapoarte de activitate şi alte tipuri de manifestări în ţară şi/sau străinătate, având ca obiectiv principal informarea publică în domeniul sportului;
    – nevoia de respectare a oricăror legi şi reglementări interne sau internaţionale sau practici aplicabile.

    4.2. Necesitatea furnizării datelor şi consecinţele neîndeplinirii unei asemenea obligaţii
    În cazuri expres prevăzute de lege, refuzul dumneavoastră de a furniza datele cu caracter personal Ministerului Sportului poate determina imposibilitatea exercitării funcţiei publice atribuite ministerului şi/sau îndeplinirea obligaţiilor legale.

    4.3. Temeiurile legale ale prelucrării
    Scopurile prelucrării sunt stabilite pe baza unor temeiuri juridice, care, în marea lor majoritate, sunt necesare atât exercitării funcţiei publice atribuite ministerului, cât şi în vederea îndeplinirii obligaţiilor legale. Ministerul Sportului exercită atribuţii în domeniul sportului.
    Scopurile de prelucrare ale Ministerului Sportului sunt stabilite pe baza următoarelor temeiuri juridice:
    - Prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care serveşte unui interes public sau care rezultă din exercitarea autorităţii publice cu care este învestit operatorul. În exercitarea atribuţiilor avute, prelucrarea datelor cu caracter personal de către Ministerul Sportului se circumscrie în situaţia definită de art. 6 alin. (1) lit. e) din Regulamentul (UE) 2016/679.
    – Conformitatea cu obligaţiile legale. Prelucrarea este necesară deoarece există o obligaţie legală în sarcina Ministerului Sportului.
    – Consimţământ. Persoana vizată care şi-a dat consimţământul cu privire la prelucrare în scopuri exprese.



    5. Categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal
    Este posibil să transmitem datele dumneavoastră cu caracter personal către alte categorii de destinatari, atunci când acest lucru este necesar pentru atingerea scopului prelucrării şi/sau în cazurile prevăzute de lege.
    Destinatarii datelor cu caracter personal prelucrate de Ministerul Sportului pot fi în anumite situaţii:
    - furnizori de servicii: servicii IT (mentenanţă, dezvoltare software), arhivare în format fizic şi/sau electronic; curierat; audit; servicii de suport; de cercetare de piaţă, consultanţi externi care acordă consultanţă sau asistă Ministerul Sportului, în exercitarea şi apărarea drepturilor în instanţă;
    – instituţii de investigare şi suport pentru incidente de securitate cibernetică;
    – instituţii de reglementare, din România şi din străinătate, pentru a ne conforma oricăror legi, reglementări, regulamente aplicabile;
    – organe judiciare din România şi din alte ţări, precum membri ai instanţelor judecătoreşti, instanţelor arbitrale, parchetelor;
    – oricare altă persoană faţă de care ne-aţi autorizat să dezvăluim datele dumneavoastră cu caracter personal.


    6. Transferul de date către terţe persoane şi măsuri de siguranţă
    Cu excepţia cazului în care legea nu prevede altfel, nu vom transfera datele cu caracter personal în afara României. Este posibil ca pentru îndeplinirea scopului prelucrării datele să poată fi transferate, după caz, în alte state membre ale Uniunii Europene, respectiv ale Spaţiului Economic European. Transferurile către state terţe se pot face fie în temeiul unei decizii privind caracterul adecvat al nivelului de protecţie emis de Comisia Europeană în baza art. 45 din Regulamentul (UE) 2016/679 care să ateste că statul terţ îndeplineşte criteriile respective, fie în baza unor garanţii adecvate, care pot fi furnizate prin clauze standard de protecţie a datelor, iar persoana vizată este notificată în consecinţă.

    7. Perioada de stocare a datelor cu caracter personal colectate şi/sau prelucrate
    Perioada de stocare şi criteriile utilizate pentru determinarea perioadei sunt cele prevăzute în legislaţia naţională aferentă regimului de stocare şi arhivare a documentelor care conţin respectivele date cu caracter personal.
    În vederea realizării scopurilor sus-menţionate, datele cu caracter personal vor fi prelucrate de către Ministerul Sportului pe tot parcursul derulării atribuţiilor legale de autoritate naţională în domeniul sportului, precum şi după finalizarea acestora, în vederea conformării cu obligaţiile legale.
    În cazul în care prelucrarea datelor are loc în baza consimţământului, iar dumneavoastră vă retrageţi consimţământul acordat, Ministerul Sportului nu va mai prelucra datele în scopul respectiv.

    8. Drepturile dumneavoastră în calitate de persoană vizată, cu privire la datele cu caracter personal
    Persoana vizată are următoarele drepturi:
    - dreptul de acces - persoana vizată poate solicita şi obţine, în condiţiile legii, confirmarea faptului că datele sale cu caracter personal sunt prelucrate sau nu de către Ministerul Sportului, iar în caz afirmativ, poate solicita accesul la acestea, precum şi anumite informaţii. Ministerul Sportului va putea da curs cererii dumneavoastră, cu respectarea cerinţelor legale aplicabile;
    – dreptul la rectificare - reprezintă dreptul de a obţine rectificarea datelor cu caracter personal inexacte şi completarea celor incomplete;
    – dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat“) - se aplică în situaţiile reglementate expres de lege (în special în cazul retragerii consimţământului sau în cazul în care se constată că prelucrarea datelor cu caracter personal nu a fost legală), persoana vizată putând obţine ştergerea respectivelor date. Urmare a unei astfel de solicitări, Ministerul Sportului poate să anonimizeze datele, lipsindu-le de caracterul personal şi să continue astfel prelucrarea în scopuri statistice. De asemenea, dreptul de a fi uitat nu se aplică în măsura în care prelucrarea este necesară pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare şi la informare; pentru respectarea unei obligaţii legale care prevede prelucrarea în temeiul dreptului Uniunii Europene sau al dreptului intern care se aplică Ministerului Sportului sau pentru îndeplinirea unei sarcini executate în interes public sau în cadrul exercitării unei autorităţi oficiale cu care este învestit ministerul, precum şi în scopuri de arhivare în interes public, în scopuri de cercetare ştiinţifică sau istorică ori în scopuri statistice sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă;
    – dreptul la restricţionarea prelucrării - se aplică în situaţiile reglementate expres de lege (în special în cazul în care se contestă exactitatea respectivelor date pe perioada necesară pentru determinarea acestei inexactităţi sau în cazul în care prelucrarea este ilegală şi nu se doreşte ştergerea datelor, ci doar restricţionarea); în cazul în care prelucrarea a fost restricţionată, astfel de date cu caracter personal pot, cu excepţia stocării, să fie prelucrate numai cu consimţământul persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă sau pentru protecţia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru;
    – dreptul de opoziţie - persoana vizată se poate opune în orice moment, din motive legate de situaţia particulară în care se află, prelucrărilor realizate în exerciţiul unui interes public sau al unei autorizări cu care este învestit Ministerul Sportului. Astfel, Ministerul Sportului nu mai prelucrează datele cu caracter personal, cu excepţia cazului în care demonstrează că are motive legitime şi imperioase care justifică prelucrarea şi care prevalează asupra intereselor, drepturilor şi libertăţilor persoanei vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă;
    – dreptul la portabilitatea datelor - respectivul drept nu se aplică prelucrării necesare pentru îndeplinirea unei sarcini executate în interes public;
    – dreptul de a depune plângere - în calitate de persoană vizată, dacă apreciaţi că drepturile dumneavoastră privind protecţia datelor cu caracter personal au fost încălcate, vă puteţi adresa oricând cu o plângere sau sesizare Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în bd. G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sectorul 1, cod poştal 010336, Bucureşti, România, e-mail anspdcp@dataprotection.ro şi ulterior justiţiei;
    – dreptul de retragere a consimţământului - în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimţământ, acesta poate fi retras oricând. Retragerea consimţământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă;
    – dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată - aveţi dreptul de a nu face obiectul unei decizii care evaluează aspecte personale referitoare la dumneavoastră, care se bazează exclusiv pe prelucrarea automată şi care produce efecte juridice care vă privesc sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă. Acest drept nu poate fi invocat în cazul în care decizia: (a) este necesară pentru executarea unui contract între dumneavoastră şi Ministerul Sportului; (b) este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului şi care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale persoanei vizate; (c) are la bază consimţământul dumneavoastră explicit.

    Pentru orice informaţii sau solicitări de exercitare a drepturilor referitor la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal aveţi posibilitatea transmiterii unei cereri scrise, datate şi semnate, la sediul operatorului de date, respectiv Ministerul Sportului, str. Vasile Conta nr. 2, sectorul 2, cod poştal 020954, Bucureşti.

    9. Securitatea datelor cu caracter personal
    Ministerul Sportului se angajează să protejeze securitatea datelor cu caracter personal pe care le deţine. Există implementate măsuri tehnice, fizice şi organizatorice adecvate pentru a vă proteja datele cu caracter personal (inclusiv datele cu caracter personal cu caracter sensibil) în relaţie cu: distrugerea, utilizarea, modificarea şi/sau dezvăluirea lor neautorizată sau accidentală; furtul şi pierderea accidentală; şi/sau accesul neautorizat la date; utilizarea lor necorespunzătoare; distrugerea datelor; orice altă formă de prelucrare neautorizată a lor.
    Pentru mai multe detalii legate de protecţia datelor vă rugăm vizitaţi site-ul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal www.dataprotection.ro.

    CONSIMŢĂMÂNT
    privind prelucrarea datelor cu caracter personal
    Subsemnatul/Subsemnata

┌──────────────────────────────────────┐
│ │
└──────────────────────────────────────┘



    domiciliat/ă în:

┌──────────────────────────────────────┐
│ │
└──────────────────────────────────────┘



    identificat/ă cu:

┌──────────┬───────────────────────────┐
│CNP │_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ │
├──────────┼───────────────────────────┤
│ │B.I./C.I./paşaport seria │
│Act de │…….. nr. ……..……….. │
│identitate│eliberat/ă de ………………………….. │
│ │la data de ……………………………… │
└──────────┴───────────────────────────┘



    Declar că am fost informat/ă cu privire la colectarea, prelucrarea, utilizarea, arhivarea şi păstrarea datelor cu caracter personal de către Ministerul Sportului şi la verificările ce se vor întreprinde, iar prin prezentul consimţământ îmi exprim acordul cu privire la utilizarea şi prelucrarea datelor cu caracter personal, conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE.
    Data .............
    Semnătura

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016