Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME METODOLOGICE din 21 octombrie 2008  privind acordarea de sprijin financiar in sectorul legume-fructe    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME METODOLOGICE din 21 octombrie 2008 privind acordarea de sprijin financiar in sectorul legume-fructe

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 728 din 28 octombrie 2008

ART. 1
Prezentele norme metodologice stabilesc condiţiile de eligibilitate pentru acordarea de sprijin financiar producãtorilor agricoli din sectorul legume-fructe.
ART. 2
Beneficiarii sprijinului financiar sunt producãtori agricoli persoane fizice membri ai asociaţiilor sau organizaţiilor profesionale legal constituite, persoane fizice autorizate, persoane juridice, membrii grupurilor de producãtori, ai grupurilor de producãtori recunoscute preliminar sau ai organizaţiilor de producãtori.
ART. 3
(1) Pentru acordarea sprijinului financiar, beneficiarii prevãzuţi la art. 2 depun la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti unde îşi au domiciliul/sediul social o cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1a), însoţitã de urmãtoarele documente:
a) buletinul de identitate/cartea de identitate pentru persoane fizice, certificatul de înmatriculare şi/sau certificatul de înregistrare fiscalã/actul de constituire pentru persoane juridice sau orice alte acte similare eliberate de autoritãţile competente în domeniu, care atestã legala constituire şi funcţionare, în original şi în copie;
b) titlul de proprietate, contractul de arendã, contractul de concesionare, contractul de vânzare-cumpãrare sau alte asemenea acte, dupã caz, care sã dovedeascã dreptul de proprietate şi/sau de exploatare asupra terenului care face obiectul sprijinului, în original şi în copie;
c) copie a cererii de sprijin pe suprafaţã, eliberatã de cãtre centrele locale sau judeţene şi al municipiului Bucureşti ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã sau adeverinţa eliberatã de primãrie din care sã rezulte suprafaţa cultivatã cu legume sau plantatã cu pomi fructiferi, arbuşti fructiferi şi/sau cãpşuni în anul 2008;
d) dovada contului bancar;
e) dovada achitãrii datoriilor cãtre bugetul de stat şi bugetul local;
f) adeverinţã privind apartenenţa ca membru la o asociaţie sau organizaţie profesionalã legal constituitã, la un grup de producãtori, la un grup de producãtori recunoscut preliminar sau la o organizaţie de producãtori, dacã este cazul.
(2) Pentru ca membrii acestora sã poatã primi sprijin financiar, pânã la data de 19 decembrie 2008 inclusiv, asociaţiile şi organizaţiile profesionale prezintã, în original şi în copie, actul de constituire şi lista membrilor acestora la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, iar grupurile de producãtori, grupurile de producãtori recunoscute preliminar şi organizaţiile de producãtori prezintã o copie a avizului de recunoaştere şi un centralizator cu membrii şi suprafeţele cultivate de cãtre aceştia şi de pe care au fost recepţionate şi livrate cãtre piaţã legume şi/sau fructe.
ART. 4
Grupurile de producãtori, grupurile de producãtori recunoscute preliminar şi organizaţiile de producãtori pot solicita acordarea sprijinului financiar în numele tuturor membrilor. În vederea aprobãrii sprijinului financiar, acestea prezintã odatã cu cererea urmãtoarele documente:
a) copie a avizului de recunoaştere;
b) copie a procesului-verbal al adunãrii generale din care sã rezulte cã a fost luatã decizia de solicitare a sprijinului financiar în numele tuturor membrilor;
c) dovada contului bancar;
d) dovada achitãrii datoriilor cãtre bugetul de stat şi bugetul local.
ART. 5
(1) Termenul-limitã de depunere a cererilor de sprijin financiar este 12 decembrie 2008 inclusiv.
(2) Persoanele fizice membre ale asociaţiilor sau organizaţiilor profesionale, persoanele fizice autorizate, persoanele juridice şi membrii grupurilor de producãtori care ulterior devin membrii unui grup de producãtori recunoscut preliminar sau ai unei organizaţii de producãtori, pentru a beneficia de diferenţa de sprijin financiar în a doua tranşã, depun o solicitare scrisã în acest sens, pânã la data de 1 decembrie 2009 inclusiv, însoţitã de adeverinţa privind apartenenţa ca membru la un grup de producãtori recunoscut preliminar sau la o organizaţie de producãtori.
ART. 6
(1) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti înregistreazã cererile în Registrul special de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar în sectorul legume-fructe, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1b), le verificã împreunã cu documentele anexate şi aprobã sumele aferente reprezentând sprijinul financiar. În vederea respectãrii principiilor ajutorului de minimis, Registrul special de evidenţã a beneficiarilor de sprijin financiar în sectorul legume-fructe va fi deţinut şi în format .xls.
(2) La nivelul fiecãrei direcţii pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti va fi desemnatã de cãtre directorul executiv cel puţin o persoanã responsabilã de primirea, înregistrarea cererilor, verificarea condiţiilor de acordare a sprijinului financiar, efectuarea controlului beneficiarilor, realizarea bazei de date cu beneficiarii şi arhivarea dosarelor de sprijin.
(3) În vederea efectuãrii plãţilor, direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti întocmesc Centralizatorul cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1c), pe care îl transmit Direcţiei generale buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
(4) În baza centralizatorului comunicat de direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale întocmeşte Centralizatorul justificativ, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1d), care va însoţi cererea pentru deschiderea de credite bugetare transmisã Ministerului Economiei şi Finanţelor.
ART. 7
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de Ministerul Economiei şi Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã contul direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor aprobate, vireazã sumele cuvenite în conturile beneficiarilor.
ART. 8
Evidenţa sprijinului financiar acordat potrivit prezentelor norme metodologice se pãstreazã la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pe o perioadã de 10 ani fiscali de la data la care a fost acordat ajutorul.
ART. 9
Persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale verificã permanent modul de acordare a sumelor reprezentând sprijin financiar prevãzut pentru sectorul legume-fructe.
ART. 10
Anexele nr. 1a), 1b), 1c) şi 1d) fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1a)


Direcţia pentru Agriculturã
şi Dezvoltare Ruralã
a Judeţului ............./
Municipiului Bucureşti
Nr. ..... data ...........
Se aprobã suma de ........ lei.
Verificat Director executiv ...........


───────── (nume, prenume)
Responsabil DADR: ...............
(nume, prenume)
Semnãtura .............
Semnãtura ................ Ştampila



CERERE
pentru acordarea sprijinului financiar
Subsemnatul:
a) persoana juridicã ....../(denumirea) ....... cu sediul în localitatea ......., judeţul ........, înscrisã la registrul comerţului sub nr. ........, CUI ......., cod CAEN ........, reprezentatã de director/preşedinte ........, contabil-şef/director economic ........, cod numeric personal (CNP) .......; sau
b) persoana fizicã ....., domiciliatã în localitatea ......, judeţul ......, str. ...... nr. ......, deţinãtoare a BI/CI seria ....... nr. ........, eliberat/eliberatã la data de .......... de ......, CNP ....., solicit acordarea sprijinului financiar prevãzut de <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.195/2008 privind acordarea de sprijin financiar în sectorul legume-fructe şi din agricultura ecologicã, conform art. 4 alin. (1) lit. ............., dupã caz:
1. suprafaţa totalã de teren pentru care solicit sprijin financiar: .................. ha;
2. sprijin financiar unitar: .................... lei/ha;
3. sprijin financiar total: ..................... lei (3=1x2).
Coordonate bancare: Nr. contului (IBAN) ......, Banca/Trezoreria .........
Anexez la prezenta cerere urmãtoarele documente*1):
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere exactitatea datelor prezentate.

Beneficiar,
..........................
(semnãtura şi ştampila, dupã caz)
___________
*1) Se înscriu toate documentele depuse, indicându-se distinct tipul documentului, seria şi numãrul acestuia. Documentele depuse în copie se certificã de cãtre reprezentantul împuternicit cu verificarea şi avizarea cererii.

ANEXA 1b)

REGISTRUL SPECIAL DE EVIDENŢĂ
a beneficiarilor de sprijin financiar în sectorul legume-fructe







┌────┬───────────────────────────────────────┬──────────────┬────────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Beneficiar │Valoarea │Suprafaţa pentru│ Valoarea │
│crt.│ │sprijinului/ha│care se aprobã │ totalã │
│ │ │solicitat*1) │sprijinul (ha) │ aprobatã │
│ ├──────┬────────┬───────┬───────┬───┬───┼───────┬──────┼───────┬────────┤ (lei) │
│ │Numele│Nr. de │Data │Domi- │CNP│CUI│Iniţial│Pânã │Legume │ Fructe │ │
│ │şi │înregis-│depu- │ciliul/│ │ │ │ la │ │ │ │
│ │prenu-│trare a │nerii │sediul │ │ │ │1.12. │ │ │ │
│ │mele │cererii │cererii│soci- │ │ │ │2009 │ │ │ │
│ │ │de │ │al*2) │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │sprijin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼───────┼───────┼───┼───┼───────┼──────┼───────┼────────┼─────────────┤
│(0) │ (1) │ (2) │ (3) │ (4) │(5)│(6)│ (7) │ (8) │ (9) │ (10) │ (11) │
├────┼──────┼────────┼───────┼───────┼───┼───┼───────┼──────┼───────┼────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼───────┼───────┼───┼───┼───────┼──────┼───────┼────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────┼────────┼───────┼───────┼───┼───┼───────┼──────┼───────┼────────┼─────────────┤
│....│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────┴────────┴───────┴───────┴───┴───┴───────┴──────┴───────┴────────┴─────────────┘



Întocmit
Numele şi prenumele ......................................
Semnãtura

________
*1) Se va completa conform prevederilor <>art. 4 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.195/2008 privind acordarea de sprijin financiar în sectorul legume-fructe şi din agricultura ecologicã.
*2) Se va menţiona numai localitatea.


ANEXA 1c)

CENTRALIZATORUL
cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã
a Judeţului ............./Municipiului Bucureşti


┌──────┬─────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt. │ Numãrul de beneficiari │ Suma totalã aprobatã (lei) │
├──────┼─────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ (1) │ (2) │ (3) │
├──────┼─────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
└──────┴─────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



Director executiv Întocmit

Numele şi prenumele .............. Numele şi prenumele ..........
Semnãtura ........................ Semnãtura ...................
Ştampila


ANEXA 1d)

CENTRALIZATORUL JUSTIFICATIV


MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobã


─────────
Ordonator principal de credite,
Ministerul Economiei şi Finanţelor





┌──────┬─────────────────────────┬──────────────────────────────────┐
│ Nr. │ │ │
│ crt. │ Judeţul │ Suma totalã aprobatã (lei) │
├──────┼─────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ (1) │ (2) │ (3) │
├──────┼─────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ .... │ │ │
├──────┴─────────────────────────┼──────────────────────────────────┤
│ TOTAL: │ │
└────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┘



Direcţia generalã buget-finanţe şi fonduri europene
Director general,
..................
_____________

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016