Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   NORME din 15 iunie 2010  privind organizarea evidentei pe platitori, declararea, constatarea si controlul contributiilor prevazute la art. 363^1 alin. (1) si (2) din Legea nr. 95/2006  privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, solutionarea             contestatiilor si incasarea contributiilor pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NORME din 15 iunie 2010 privind organizarea evidentei pe platitori, declararea, constatarea si controlul contributiilor prevazute la art. 363^1 alin. (1) si (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, solutionarea contestatiilor si incasarea contributiilor pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 429 din 25 iunie 2010


ART. 1
În înţelesul prezentelor norme, termenii şi noţiunile folosite au urmãtoarele semnificaţii:
a) volumul vânzãrilor reprezintã întreaga cantitate de medicamente din cadrul programelor naţionale de sãnãtate, de medicamente de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe bazã de prescripţie medicalã, şi de medicamente de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul spitalicesc, vândutã în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate cãtre furnizorii de medicamente în tratamentul ambulatoriu şi cãtre unitãţile sanitare cu paturi, în cadrul unui trimestru;
b) total venituri trimestriale obţinute reprezintã valoarea rezultatã în urma comercializãrii corespunzãtoare întregii cantitãţi de medicamente incluse în programele naţionale de sãnãtate, de medicamente de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe bazã de prescripţie medicalã, în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, şi de medicamente de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul spitalicesc, încasatã de cãtre persoanele menţionate la art. 3 în cadrul unui trimestru, dupã deducerea TVA.
ART. 2
Veniturile realizate ca urmare a aplicãrii contribuţiei prevãzute la <>art. 363^1 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare contribuţie, se datoreazã şi se încaseazã trimestrial şi constituie venituri proprii ale Ministerului Sãnãtãţii, care se utilizeazã pentru:
a) investiţii în infrastructurã şi dotãri în sistemul sanitar public;
b) finanţarea programelor naţionale de sãnãtate;
c) rezerva Ministerului Sãnãtãţii pentru situaţii speciale;
d) sume alocate prin transfer în bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate pentru medicamente de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe bazã de prescripţie medicalã, în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate;
e) alte destinaţii prevãzute la <>art. 93 alin. (1^1), (5) şi (5^1) din Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
Plãtitorii contribuţiei sunt nominalizaţi la <>art. 363^1 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
(1) Procentul contribuţiei se determinã potrivit anexei nr. 14 la <>Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, din total venituri obţinute trimestrial, în funcţie de volumul vânzãrilor de medicamente incluse în programele naţionale de sãnãtate, de medicamente de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe bazã de prescripţie medicalã, în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, şi de medicamente de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul spitalicesc, definit la art. 1 lit. a).
(2) Valoarea contribuţiei trimestriale se determinã prin aplicarea procentului de contribuţie, stabilit potrivit alin. (1), asupra totalului de venituri obţinute trimestrial, definite la art. 1 lit. b), dupã deducerea TVA.
(3) În termen de 5 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme, Agenţia Naţionalã a Medicamentului Bucureşti, prin Ministerul Sãnãtãţii, transmite Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate lista cuprinzând persoanele menţionate la art. 3. Datele se transmit pe suport hârtie şi în format electronic, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1. În situaţia în care apar modificãri în aceastã listã, datele se transmit la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate în termen de maximum 3 zile lucrãtoare de la apariţia acestora, lista actualizându-se ori de câte ori este nevoie.
(4) Contribuţia se vireazã trimestrial, pânã la data de 25 a lunii urmãtoare trimestrului pentru care se datoreazã, în contul deschis pe numele Ministerului Sãnãtãţii la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, cont care va fi afişat pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii.
ART. 5
(1) În primele 5 zile ale lunii urmãtoare încheierii unui trimestru, persoanele prevãzute la art. 3 au obligaţia sã depunã la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, pe suport hârtie şi în format electronic, declaraţiile prevãzute în anexele nr. 2a şi 2b.
(2) Declaraţiile prevãzute la alin. (1) se dau pe propria rãspundere, se semneazã şi se asumã de cãtre reprezentantul legal al persoanelor prevãzute la art. 3. Depunerea declaraţiei şi completarea tuturor câmpurilor sunt obligatorii. În cazul în care nu existã date, se completeazã cu zero.
(3) Contribuţia datoratã se notificã de cãtre Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate în termen de 15 zile de la data depunerii declaraţiilor şi se comunicã persoanelor menţionate la art. 3, potrivit formularului prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 6
(1) În primele 5 zile ale lunii urmãtoare încheierii unui trimestru, unitãţile sanitare cu paturi au obligaţia sã întocmeascã evidenţe distincte pentru medicamentele achiziţionate şi sã raporteze trimestrial caselor de asigurãri de sãnãtate datele solicitate, potrivit formularului prevãzut în anexa nr. 4.
(2) Nerespectarea obligaţiei prevãzute la alin. (1) de cãtre reprezentanţii legali ai unitãţilor sanitare cu paturi se aduce la cunoştinţa Ministerului Sãnãtãţii, ministerelor şi instituţiilor cu reţele sanitare proprii de cãtre Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi conduce la aplicarea sancţiunilor prevãzute în contractul de management.
(3) Casele de asigurãri de sãnãtate transmit trimestrial cãtre Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, pânã la data de 15 a fiecãrei luni urmãtoare încheierii unui trimestru, datele menţionate la alin. (1), în format centralizat, potrivit formularului prevãzut în anexa nr. 5.
(4) Datele cu privire la sumele notificate conform art. 5 alin. (3), în format centralizat, se transmit Ministerului Sãnãtãţii în perioada 25-30 a fiecãrei luni urmãtoare încheierii unui trimestru, în vederea verificãrii şi urmãririi încasãrilor.
(5) In primele 5 zile ale lunii urmãtoare celei în care s-au efectuat operaţiunile de declarare, notificare, platã şi încasare, Ministerul Sãnãtãţii comunicã Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate sumele încasate pentru fiecare persoanã juridicã, care, conform legii, are obligaţia de platã, în vederea punerii în aplicare a prevederilor <>art. 365 alin. (1^2) şi (1^3) din Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 7
(1) Persoanele prevãzute la art. 3 care nu îşi îndeplinesc obligaţia de platã pentru un trimestru, conform dispoziţiilor <>art. 365 alin. (1^1) din Legea nr. 95/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pierd dreptul la decontarea din Fondul naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate a contravalorii medicamentelor comercializate în cadrul programelor naţionale de sãnãtate, a medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe bazã de prescripţie medicalã, şi a medicamentelor în tratamentul spitalicesc, în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate.
(2) Pentru neplata la scadenţã a contribuţiei se calculeazã şi se datoreazã accesorii în condiţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Mãsurile dispuse la alin. (1) pot fi contestate la comisia prevãzutã la art. 9 alin. (2), în termen de 3 zile de la data luãrii la cunoştinţã.
ART. 8
(1) Nerespectarea termenelor de depunere a declaraţiilor prevãzute la art. 5 alin. (1) sau depunerea acestora cu date incomplete şi/sau incorecte se notificã de Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate în termen de 15 zile de la data depunerii lor. Accesoriile datorate pentru neplata la termen se suportã de persoana care se încadreazã în una dintre categoriile prevãzute la art. 3 şi are obligaţia sã depunã declaraţia conform prevederilor art. 5 alin. (1).
(2) Eventualele sume reprezentând diferenţe de platã ca urmare a verificãrilor efectuate de cãtre Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate pentru sumele conţinute în declaraţie se notificã în termen de 15 zile de la data constatãrii, iar pentru cazul de fals în declaraţii se înştiinţeazã instituţiile abilitate.
(3) Obligaţiile de platã a sumelor prevãzute la alin. (1) au termen scadent la data prevãzutã de lege pentru achitarea obligaţiei de platã conform declaraţiei respective. Dupã aceastã datã, pânã la plata efectivã, se calculeazã accesorii în condiţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 9
(1) Notificarea prevãzutã la art. 8 alin. (1) poate fi contestatã în termen de 3 zile de la data luãrii la cunoştinţã.
(2) La nivelul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate se înfiinţeazã o comisie mixtã, în vederea analizãrii şi soluţionãrii contestaţiilor, formatã din 5 reprezentanţi, dupã cum urmeazã:
a) 2 reprezentanţi desemnaţi de Ministerul Sãnãtãţii;
b) 2 reprezentanţi desemnaţi de Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate;
c) un reprezentant desemnat de Agenţia Naţionalã a Medicamentului Bucureşti.
(3) Contestaţia se depune la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate şi se soluţioneazã în termen de 15 zile de la data înregistrãrii acesteia.
ART. 10
Pentru trimestrul I al anului 2010, declaraţiile prevãzute la art. 5 alin. (1) se depun în termen de 5 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentelor norme.
ART. 11
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele norme.


ANEXA 1


───────
la norme
────────


MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
AGENŢIA NAŢIONALĂ A MEDICAMENTULUI BUCUREŞTI


LISTA
cuprinzând persoanele autorizate pentru punerea pe piaţã sau
comercializarea medicamentelor în România





┌────────┬─────────┬────────────┬─────┬──────────┬───────┬────────────┬────────┐
│Cod de │Denumirea│Numãrul/ │Codul│Denumirea │Forma │Concentraţia│Forma de│
│înregis-│ firmei │ Data │ CIM │comercialã│farma- │ │ambalare│
│trare │ │autorizaţiei│ │ │ceuticã│ │ │
│fiscalã │ │de punere │ │ │ │ │ │
│ │ │pe piaţã/ │ │ │ │ │ │
│ │ │autorizaţiei│ │ │ │ │ │
│ │ │de comercia-│ │ │ │ │ │
│ │ │lizare │ │ │ │ │ │
├────────┼─────────┼────────────┼─────┼──────────┼───────┼────────────┼────────┤
├────────┼─────────┼────────────┼─────┼──────────┼───────┼────────────┼────────┤
├────────┼─────────┼────────────┼─────┼──────────┼───────┼────────────┼────────┤
└────────┴─────────┴────────────┴─────┴──────────┴───────┴────────────┴────────┘



NOTĂ:
Conţine un numãr de .............. pagini.

Data ................. Numele şi prenumele reprezentantului legal,
semnãtura şi ştampila
...........................................

ANEXA 2a


────────
la norme
─────────

Persoana autorizatã în România ................................
(denumirea, adresa)
Codul de înregistrare fiscalã ..................................

DECLARAŢIE
Subsemnatul/Subsemnata, ........., CNP ........, în calitate de reprezentant legal al ........, potrivit documentului*).......... nr. ...../....., cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere cã toate informaţiile şi datele cuprinse în prezenta declaraţie sunt complete şi conforme cu realitatea.
________
* Reprezintã documentul care atestã calitatea de reprezentant legal.

Prezenta declaraţie a fost datã astãzi, ...., şi conţine un numãr de ...... pagini.


Data ........... Numele şi prenumele reprezentantului legal,
semnãtura şi ştampila
...........................................


Lista medicamentelor vândute în trimestrul ............. 2010
pentru furnizorii de medicamente utilizate în tratamentul ambulatoriu





┌──────┬───┬──────────┬───────┬───────┬─────────┬─────┬──────────┬───────┬─────┐
│ DCI │Cod│Denumirea │Forma │Concen-│Numãrul/ │Forma│Cantitatea│Preţul │Total│
│ │CIM│comercialã│farma- │traţia │Data │ de │vândutã │ de │sumã │
│ │ │ **) │ceuticã│ │autori- │amba-│trimestrul│vânzare│(8x9=│
│ │ │ │ │ │zaţiei │lare │..........│trimes-│10) │
│ │ │ │ │ │de punere│ │anul │trul...│ │
│ │ │ │ │ │pe piaţã/│ │curent │anul │ │
│ │ │ │ │ │autori- │ │ │curent │ │
│ │ │ │ │ │zaţiei de│ │ │***) │ │
│ │ │ │ │ │comercia-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │lizare │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│DCI 1 │...│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│... │...│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│DCI 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│DCI 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│DCI 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼──────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│TOTAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───┴──────────┴───────┴───────┴─────────┴─────┴──────────┴───────┴─────┘



____________
** Se va înscrie pentru fiecare formã farmaceuticã, concentraţie şi formã de ambalare (cantitate), pentru medicamentele comercializate pentru tratamentul ambulatoriu.
*** Preţul de vânzare trebuie sã fie conform Catalogului naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman, pentru fiecare formã farmaceuticã, concentraţie şi formã de ambalare (cantitate).


Declaraţia se depune trimestrial la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate pânã la data de 5 a lunii urmãtoare încheierii fiecãrui trimestru.



ANEXA 2b


────────
la norme
─────────


Persoana autorizatã în România ..................................
(denumirea, adresa)
Codul de înregistrare fiscalã ...................................


DECLARAŢIE
Subsemnatul/Subsemnata, ........., CNP ........, în calitate de reprezentant legal al ........, potrivit documentului*) ..... nr. ..../....., cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere cã toate informaţiile şi datele cuprinse în prezenta declaraţie sunt complete şi conforme cu realitatea.
________
*) Reprezintã documentul care atestã calitatea de reprezentant legal.

Prezenta declaraţie a fost datã astãzi, ...., şi conţine un numãr de ...... pagini.


Data .............. Numele şi prenumele reprezentantului legal,
semnãtura şi ştampila
...........................................



Lista medicamentelor vândute în trimestrul ....... 2010
pentru unitãţile sanitare cu paturi





┌──────┬─────┬────────┬───────┬───────┬─────────┬─────┬──────────┬───────┬─────┐
│ DCI │Codul│Denu- │Forma │Concen-│Numãrul/ │Forma│Cantitatea│Preţul │Total│
│ │CIM │mirea │farma- │traţia │Data │ de │vândutã │ de │sumã │
│ │ │comerci-│ceuticã│ │autori- │amba-│trimestrul│vânzare│(8x9=│
│ │ │alã **) │ │ │zaţiei │lare │..........│trimes-│10) │
│ │ │ │ │ │de punere│ │anul │trul...│ │
│ │ │ │ │ │pe piaţã/│ │curent │anul │ │
│ │ │ │ │ │autori- │ │ │curent │ │
│ │ │ │ │ │zaţiei de│ │ │***) │ │
│ │ │ │ │ │comercia-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │lizare │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│DCI 1 │... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│... │... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│DCI 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│DCI 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│DCI 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼─────┤
│TOTAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴─────┴────────┴───────┴───────┴─────────┴─────┴──────────┴───────┴─────┘



_________
** Se va înscrie pentru fiecare formã farmaceuticã, concentraţie şi formã de ambalare (cantitate), pentru medicamentele comercializate pentru tratamentul ambulatoriu.
*** Preţul de vânzare trebuie sã fie conform Catalogului naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman, pentru fiecare formã farmaceuticã, concentraţie şi formã de ambalare (cantitate).


Declaraţia se depune trimestrial la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate pânã la data de 5 a lunii urmãtoare încheierii fiecãrui trimestru.


ANEXA 3


───────
la norme
──────────

[Sigla] CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
CNAS CABINET PREŞEDINTE
Calea Cãlãraşilor nr. 248, Bloc S19, Sector 3, Bucureşti
E-mail:..... Tel. ......, Fax ........
══════════════════════════════════════════════════════════════════════════════

Cãtre
Persoana autorizatã în România ...............................
(denumirea, adresa)
Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, prin reprezentantul sãu legal, preşedinte .............................,
având în vedere prevederile:
- <>Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- Ordinului ministrului sãnãtãţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. 928/591/2010, emite urmãtoarea

NOTIFICARE
Articol unic. - (1) Prin prezenta vã comunicãm cã în consecinţa declaraţiilor depuse de cãtre reprezentantul legal, contribuţia datoratã şi care urmeazã a fi viratã este în sumã de ......./(în cifre şi litere)......... lei.
(2) Virarea sumei prevãzute la alin. (1) se face pânã la data de 25 a lunii curente.
(3) Virarea sumei prevãzute la alin. (1) se face în contul nr. ........... deschis la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti pe numele Ministerului Sãnãtãţii.


Preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
.....................................................

Directorul general adjunct relaţii cu furnizorii,
.................................................

Vizat CFP
─────────


ANEXA 4
───────
la norme
─────────

Unitatea sanitarã .................................
(denumirea, adresa)

DECLARAŢIE
Subsemnatul/Subsemnata, ........, CNP ......, în calitate de reprezentant legal al .........., potrivit documentului*) ..... nr. ..../....., cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere cã toate informaţiile şi datele cuprinse în prezenta declaraţie sunt complete şi conforme cu realitatea.
_______
*) Reprezintã documentul care atestã calitatea de reprezentant legal.

Prezenta declaraţie a fost datã astãzi, ......, şi conţine un numãr de ..... pagini.

Data ............. Numele şi prenumele reprezentantului legal,
semnãtura şi ştampila
..........................................


Lista cu medicamentele achiziţionate în trimestrul ...... 2010





┌──────┬───┬────────┬───────┬───────┬─────────┬─────┬──────────┬───────┬───────┐
│ DCI │Cod│Denu- │Forma │Concen-│Numãrul/ │Forma│Cantitatea│Preţul │Total │
│ │CIM│mirea │farma- │traţia │Data │ de │achiziţi- │de achi│sumã │
│ │ │comerci-│ceuticã│ │autori- │amba-│onatã │ziţie │trimes-│
│ │ │alã **) │ │ │zaţiei │lare │trimestrul│trimes-│trul │
│ │ │ │ │ │de punere│ │..........│trul...│.......│
│ │ │ │ │ │pe piaţã/│ │anul │anul │anul │
│ │ │ │ │ │autori- │ │curent │curent │curent │
│ │ │ │ │ │zaţiei de│ │ │***) │ │
│ │ │ │ │ │comercia-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │lizare │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7│ 8 │ 9 │ 10 │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│DCI 1 │...│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│... │...│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│DCI 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│DCI 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│DCI 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│TOTAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───┴────────┴───────┴───────┴─────────┴─────┴──────────┴───────┴───────┘


____________
** Se va înscrie pentru fiecare formã farmaceuticã, concentraţie şi formã de ambalare (cantitate), pentru medicamentele comercializate pentru tratamentul ambulatoriu.
*** Preţul de achiziţie trebuie sã fie conform Catalogului naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman, pentru fiecare formã farmaceuticã, concentraţie şi formã de ambalare (cantitate).


Declaraţia se depune trimestrial la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate pânã la data de 5 a lunii urmãtoare încheierii fiecãrui trimestru.


ANEXA 5


───────
la norme
────────

Casa de Asigurãri de Sãnãtate ...............

CENTRALIZATOR
cuprinzând medicamentele achiziţionate de cãtre unitãţile sanitare cu
paturi la nivelul trimestrului ......... 2010







┌────────┬─────┬────────┬───────┬───────┬─────────┬─────┬──────────┬───────┬───────┐
│ DCI │Codul│Denu- │Forma │Concen-│Numãrul/ │Forma│Cantitatea│Preţul │Total │
│ │CIM │mirea │farma- │traţia │Data │ de │achiziţi- │de achi│sumã │
│ │ │comerci-│ceuticã│ │autori- │amba-│onatã │ziţie │trimes-│
│ │ │alã *) │ │ │zaţiei │lare │trimestrul│trimes-│trul │
│ │ │ │ │ │de punere│ │..........│trul...│.......│
│ │ │ │ │ │pe piaţã/│ │anul │anul │anul │
│ │ │ │ │ │autori- │ │curent │curent │curent │
│ │ │ │ │ │zaţiei de│ │ │**) │ │
│ │ │ │ │ │comercia-│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │lizare │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│Spitalul│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│DCI 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│... │... │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│DCI 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│DCI 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│DCI 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼─────┼────────┼───────┼───────┼─────────┼─────┼──────────┼───────┼───────┤
│TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴─────┴────────┴───────┴───────┴─────────┴─────┴──────────┴───────┴───────┘



__________
* Se va înscrie pentru fiecare formã farmaceuticã, concentraţie şi formã de ambalare (cantitate), pentru medicamentele comercializate pentru tratamentul ambulatoriu.
** Preţul de achiziţie trebuie sã fie conform Catalogului naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman, pentru fiecare formã farmaceuticã, concentraţie şi formã de ambalare (cantitate).



Rãspundem de exactitatea datelor.


Preşedinte - director general,
........................

Director economic, Director relaţii cu furnizorii,
.................... ..............................



Declaraţia se depune trimestrial la Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate pânã la data de 15 a lunii urmãtoare încheierii fiecãrui trimestru.

____________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016