Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
ART. I
Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 217 din 16 martie 2023, se completează după cum urmează:
1. După articolul 21 se introduce un nou articol, articolul 21^1, cu următorul cuprins:
"ART. 21^1
(1) Hotărârile privind darea în administrare a furnizării/prestării serviciilor de utilităţi publice şi, după caz, contractele de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică conţin metoda de calcul privind reducerea compensaţiei pentru obligaţia de serviciu public prevăzută de Ordonanţa Guvernului nr. 36/2006 privind unele măsuri pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 483/2006, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabilă în situaţia în care operatorul nu îndeplineşte obiectivele referitoare la indicatorii de performanţă privind calitatea şi cantitatea serviciului.
(2) Reducerea compensaţiei pentru obligaţia de serviciu public nu se aplică operatorului care nu îşi îndeplineşte obiectivele referitoare la indicatorii de performanţă privind calitatea şi cantitatea serviciului ca urmare a unei situaţii de forţă majoră sau a nerespectării obligaţiilor asumate de către autoritatea administraţiei publice locale, în condiţiile în care operatorul care prestează serviciul public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a luat toate măsurile pentru îndeplinirea acestora."
2. După articolul 22 se introduce un nou articol, articolul 22^1, cu următorul cuprins:
"ART. 22^1
(1) În situaţia în care unitatea administrativ-teritorială nu deţine în proprietate infrastructura tehnico-edilitară aferentă activităţii de producere a energiei termice, în caietul de sarcini pentru prestarea serviciului public de alimentare cu energie termică se acordă un punctaj superior ofertantului care produce energie din surse regenerabile în ponderea cea mai mare din necesar.
(2) În situaţia în care unitatea administrativ-teritorială deţine în proprietate infrastructura tehnico-edilitară aferentă activităţii de producere a energiei termice, inclusiv surse de producere din resurse regenerabile realizate de unitatea administrativ-teritorială potrivit strategiei locale a serviciului de alimentare cu energie termică a populaţiei, în contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică sau, după caz, în hotărârea privind darea în administrare se introduce o clauză de stimulare a maximizării producerii de energie termică din surse regenerabile."
ART. II
Hotărârile privind darea în administrare a furnizării/prestării serviciilor de utilităţi publice şi, după caz, contractele de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică aflate în curs de desfăşurare la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân valabile până la data încetării acestora în condiţiile în care au fost aprobate/ încheiate.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
p. PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR,
ALFRED-ROBERT SIMONIS
PREŞEDINTELE SENATULUI
NICOLAE-IONEL CIUCĂ
Bucureşti, 16 aprilie 2024.
Nr. 104.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: