Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   INSTRUCŢIUNI din 2 octombrie 2018  privind adoptarea unor măsuri temporare în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 INSTRUCŢIUNI din 2 octombrie 2018 privind adoptarea unor măsuri temporare în vederea încadrării funcţiilor de psiholog din Armata României

EMITENT: Ministerul Apărării Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 863 din 11 octombrie 2018
──────────
    Aprobate prin Ordinul nr. M.175 din 2 octombrie 2018, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 863 din 11 octombrie 2018.
──────────
    ART. 1
    Prezentele instrucţiuni stabilesc cadrul procedural pentru încadrarea funcţiilor militare de psiholog din Armata României, rezultate din transformarea funcţiilor corespunzătoare de psiholog încadrate cu personal civil la momentul transformării.

    ART. 2
    (1) Pot fi încadrate în funcţii militare, în condiţiile prezentelor instrucţiuni, persoanele prevăzute la art. 1 care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii generale:
    a) au cetăţenie română şi domiciliul în România de cel puţin 6 luni;
    b) nu au fost condamnate penal, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
    c) nu se află în curs de urmărire penală şi nu sunt trimise în judecată sau judecate pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals, ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care le-ar face incompatibile cu exercitarea profesiei de cadru militar în activitate;
    d) nu fac parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, iar dacă sunt membri se angajează că, la data chemării/rechemării în activitate, vor renunţa la această calitate;
    e) nu fac parte din organizaţii interzise de legislaţia română şi nu sunt membri ai unor organizaţii incompatibile cu regulile, activităţile şi atribuţiile specifice profesiei militare;
    f) nu aparţin unor culte sau asociaţii/grupări religioase care contravin normelor de păstrare a ordinii publice, care încalcă bunele moravuri sau afectează exercitarea profesiei militare;
    g) nu sunt asociaţi unici şi nu participă direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii sau asociaţii comerciale, iar, dacă se află în una dintre aceste situaţii, se angajează că, la data chemării/rechemării în activitate, vor renunţa la această calitate;
    h) îşi exprimă acordul privind verificarea în vederea autorizării accesului la informaţii clasificate, potrivit legii, în vederea chemării/rechemării în activitate;
    i) candidaţii femei îşi asumă toate riscurile, în situaţia în care pe parcursul susţinerii probelor de concurs se află în stare de graviditate/maternitate;
    j) se respectă principiul potrivit căruia militarii nu pot fi subordonaţi altora cu grade inferioare;
    k) dreptul de liberă practică nu este suspendat.

    (2) Persoanele care ocupă funcţiile civile de psiholog, ce urmează să se transforme în funcţii militare corespunzătoare, se pot încadra în noile funcţii militare cu condiţia îndeplinirii cumulative şi a următoarelor criterii specifice:
    a) au împlinit sau împlinesc vârsta de maximum 50 de ani în anul 2018;
    b) îşi exprimă prin raport personal acordul pentru participarea la testele de aptitudini şi dobândirea calităţii de cadru militar în activitate;
    c) nu deţin grad militar de maistru militar sau subofiţer în rezervă;
    d) pentru cele care deţin grad militar de ofiţer în rezervă, acesta poate fi cel mult egal cu cel care poate fi atribuit funcţiei militare, potrivit prevederilor legale;
    e) deţin nivelul de studii corespunzător funcţiilor militare pe care urmează să le încadreze;
    f) promovează testele eliminatorii de aptitudini.


    ART. 3
    (1) Persoanele care îşi exprimă acordul pentru participarea la testele de aptitudini şi dobândirea calităţii de cadru militar în activitate întocmesc rapoarte personale pe care le înaintează comandanţilor/şefilor structurilor militare în care sunt încadrate, în termen de 5 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentelor instrucţiuni, însoţite de următoarele documente:
    a) formular de bază - date personale - document tipizat, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 15 la Standardele naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) certificatul de cazier judiciar, în original;
    c) copia certificatului de naştere;
    d) copia cărţii de identitate;
    e) copii ale actelor de studii sau dovada absolvirii acestora;
    f) livretul militar sau adeverinţa eliberată de centrul militar zonal/judeţean/de sector care atestă calitatea de rezervist şi, după caz, efectuarea pregătirii militare.

    (2) Rapoartele personale şi celelalte documente menţionate la alin. (1), însoţite de solicitările comandanţilor/şefilor structurilor militare privind transformarea funcţiilor, se promovează ierarhic şi se centralizează la Centrul de investigaţii sociocomportamentale din subordinea Direcţiei generale management resurse umane, în termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prezentelor instrucţiuni.

    ART. 4
    (1) Testele eliminatorii de aptitudini constau în:
    a) examinare medicală;
    b) evaluare psihologică;
    c) evaluarea nivelului de pregătire fizică.

    (2) Testele eliminatorii de aptitudini se desfăşoară în ordinea prevăzută la alin. (1), iar la fiecare test participă doar candidaţii care au fost declaraţi „apt“/“admis“ la proba anterioară.
    (3) Calendarul de desfăşurare a testelor eliminatorii de aptitudini se stabileşte de către Centrul de investigaţii sociocomportamentale.

    ART. 5
    (1) Examinarea medicală se desfăşoară în cadrul unităţilor sanitare din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, în conformitate cu prevederile Metodologiei privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, pe perioada şcolarizării elevilor şi studenţilor în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, precum şi pentru candidaţii care urmează a fi chemaţi/rechemaţi în rândul cadrelor militare în activitate, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 114/2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 858 din 25 noiembrie 2014.
    (2) Fişele de examinare medicală se asigură candidaţilor prin grija unităţilor militare în care sunt încadraţi, iar costurile examinării medicale se suportă de către fiecare candidat.
    (3) Rezultatul examinării medicale, consemnat în fişa medicală, se aduce la cunoştinţa fiecărui candidat, iar fişa de examinare completată se transmite de către unitatea militară în care acesta este încadrat la Centrul de investigaţii sociocomportamentale, care centralizează rezultatele.

    ART. 6
    (1) Evaluarea psihologică se desfăşoară în cadrul Centrului de investigaţii sociocomportamentale, pe baza metodologiei şi criteriilor prevăzute de actele normative specifice care reglementează efectuarea acesteia la selecţia pentru chemarea în activitate.
    (2) Evaluarea nivelului de pregătire fizică se desfăşoară prin grija Centrului de investigaţii sociocomportamentale şi a structurii de specialitate din Ministerul Apărării Naţionale, în cadrul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua“, conform probelor şi baremelor prevăzute la pct. 1 din anexa nr. 5 la Regulamentul educaţiei fizice militare, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 149/2012, cu modificările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 88 şi 88 bis din 11 februarie 2013.
    (3) Rezultatele evaluărilor prevăzute la alin. (1) şi (2) se aduc la cunoştinţa candidaţilor, iar rezultatele se centralizează de către Centrul de investigaţii sociocomportamentale.

    ART. 7
    Soluţionarea eventualelor contestaţii la testele eliminatorii de aptitudini se realizează în conformitate cu reglementările în baza cărora acestea au fost efectuate.

    ART. 8
    (1) Funcţiile civile ocupate cu personal civil pot fi transformate în funcţii militare numai cu condiţia ca personalul respectiv să îşi exprime acordul în acest sens şi să poată dobândi calitatea de cadru militar în activitate, în condiţiile legii.
    (2) Direcţia generală management resurse umane, prin Centrul de investigaţii sociocomportamentale, centralizează rezultatele testelor eliminatorii de aptitudini, întocmeşte şi înaintează raportul către ministrul apărării naţionale privind transformarea funcţiilor civile în funcţii militare şi, respectiv, pentru acordarea gradelor militare şi chemarea/rechemarea în activitate a personalului care îndeplineşte în totalitate condiţiile prevăzute la art. 2.
    (3) Funcţiile civile de psiholog încadrate cu personal civil care nu îndeplineşte în totalitate condiţiile pentru dobândirea calităţii de cadru militar în activitate sau care nu îşi exprimă acordul în acest sens nu se transformă în funcţii militare.

    ART. 9
    La nivelul Direcţiei generale de informaţii a apărării, atribuţiile stabilite de prezentele instrucţiuni în sarcina structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale sunt îndeplinire de structura cu competenţă similară din cadrul acestei direcţii, conform actelor normative specifice proprii.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016