Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   AMENDAMENTE din 16 martie 1990  la Codul BCH adoptate de Organizaţia Maritimă Internaţională prin Rezoluţia MEPC.41(29) a Comitetului pentru Protecţia Mediului Marin la Londra la 16 martie 1990    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 AMENDAMENTE din 16 martie 1990 la Codul BCH adoptate de Organizaţia Maritimă Internaţională prin Rezoluţia MEPC.41(29) a Comitetului pentru Protecţia Mediului Marin la Londra la 16 martie 1990

EMITENT: ORGANIZAŢIA MARITIMĂ INTERNAŢIONALĂ
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 192 bis din 26 martie 2003

    1.4 Definiţii
    Noua definiţie se adaugă astfel:
    "1.4.16.C "Dată de aniversare" înseamnă ziua şi luna fiecărui an care vor corespunde datei de expirare a Certificatului de conformitate pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase".
    1.6 Cerinţe privind inspecţia
    Titlul existent se înlocuieşte cu următorul:
    "Inspecţii şi certificare"
    Textul existent al secţiunii 1.6 trebuie înlocuit cu următorul:
    "1.6.1 Procedura de inspecţie
    1.6.1.1 Inspecţia navelor, în ceea ce priveşte aplicarea prevederilor prezentelor reguli şi acordarea de scutiri de la acestea, trebuie efectuată de către inspectorii Administraţiei. Totuşi, Administraţia poate încredinţa inspecţiile fie inspectorilor numiţi în acest scop, fie organizaţiilor recunoscute de ea.
    1.6.1.2 Administraţia care numeşte inspectori sau recunoaşte organizaţii pentru efectuarea inspecţiilor trebuie ca cel puţin să împuternicească orice inspector numit sau organizaţie recunoscută pentru ca să
    .1 solicite reparaţii la navă, şi
    .2 efectueze inspecţii dacă sunt solicitate de autorităţile respective ale statului portului.
    Administraţia trebuie să notifice Organizaţiei responsabilităţile specifice şi condiţiile delegării autorităţii inspectorilor numiţi sau organizaţiilor recunoscute pentru a fi difuzate guvernelor contractante.
    1.6.1.3 Dacă un inspector numit sau o organizaţie recunoscută stabileşte că starea navei sau a echipamentului său nu corespunde de fapt menţiunilor din Certificatul de conformitate pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase sau este în aşa fel încât nava nu poate ieşi în mare fără pericol pentru ea însăşi sau persoanele aflate la bord sau fără să prezinte pericol exagerat pentru mediul marin, acest inspector sau organizaţia trebuie să se asigure imediat că sunt luate măsuri de remediere şi trebuie să comunice Administraţiei în timp util. Dacă nu sunt luate aceste măsuri de remediere, certificatul respectiv trebuie să fie retras, iar Administraţia informată imediat; şi, dacă nava se află într-un port al unui alt guvern contractant, autorităţile respective ale statului portului trebuie, de asemenea, să fie informate imediat. Dacă un inspector al Administraţiei, un inspector numit sau o organizaţie recunoscută a informat autorităţile respective ale statului portului, guvernul statului portului respectiv trebuie să acorde orice sprijin necesar acestui inspector sau organizaţiei pentru a-şi îndeplini obligaţiile prevăzute de acest paragraf. Dacă este cazul, guvernul statului portului respectiv trebuie să ia măsuri pentru a se asigura că nava nu va ieşi în mare sau nu va părăsi portul în scopul îndreptării către cel mai apropiat şantier de reparaţii disponibil decât în cazul în care nu există pericol pentru navă sau persoanele aflate la bord sau nu prezintă pericol exagerat pentru mediul marin.
    1.6.1.4 În fiecare caz, Administraţia trebuie să garanteze efectuarea completă şi eficientă a inspecţiei şi trebuie să se angajeze să asigure măsurile necesare pentru îndeplinirea acestei obligaţii.
    1.6.2 Cerinţe privind inspecţia
    1.6.2.1 În cazul unei nave cisternă pentru produse chimice structura, echipamentul, instalaţiile, amenajările şi materialele (altele decât elementele pentru care s-au eliberat Certificatul de siguranţă a construcţiei pentru nava de marfă, Certificatul de siguranţă a echipamentului pentru nava de marfă şi Certificatul de siguranţă radio pentru nava de marfă sau Certificatul de siguranţă pentru nava de marfă) trebuie să fie supuse următoarelor inspecţii:
    .1 O inspecţie iniţială, efectuată înainte ca nava să fie pusă în exploatare sau înainte de a i se elibera pentru prima dată Certificatul de conformitate pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase, care trebuie să includă o examinare completă a structurii sale, a echipamentului, instalaţiilor, amenajărilor şi materialelor sale în măsura în care acest Cod se aplică navei. Această inspecţie trebuie să fie astfel încât să se asigure că structura navei, echipamentul, instalaţiile, amenajările şi materialele corespund în întregime prevederilor aplicabile ale acestui Cod.
    .2 O inspecţie de reînnoire la intervalele specificate de către Administraţie, dar fără a depăşi cinci ani, cu excepţia cazului când se aplică regula 1.6.6.2.2, 1.6.6.5, 1.6.6.6 sau 1.6.6.7. Inspecţia de reînnoire trebuie să fie astfel încât să se asigure că structura, echipamentul, instalaţiile, amenajările şi materialele corespund în întregime prevederilor aplicabile ale Codului.
    .3 O inspecţie intermediară într-un interval de 3 luni înainte sau după cea de-a doua dată de aniversare sau într-un interval de 3 luni înainte sau după cea de-a treia dată de aniversare a Certificatului care trebuie să ţină locul uneia din inspecţiile anuale menţionate la 1.6.2.1.4. Inspecţia intermediară trebuie să fie astfel încât să se asigure că echipamentul de siguranţă şi alte echipamente, precum şi pompele şi instalaţiile de tubulatură aferente, corespund în întregime prevederilor aplicabile ale Codului şi că sunt în stare bună de funcţionare. Aceste inspecţii intermediare trebuie să facă obiectul unei menţiuni în Certificatul eliberat în virtutea prevederilor paragrafului 1.6.4 sau 1.6.5.
    .4 O inspecţie anuală într-un interval de trei luni înainte sau după fiecare dată de aniversare a Certificatului, care va include o examinare generală a structurii, echipamentului, instalaţiilor, amenajărilor şi materialelor menţionate la 1.6.2.1.1 pentru a se asigura că ele au fost menţinute conform prevederilor paragrafului 1.6.3 şi că rămân corespunzătoare din toate punctele de vedere exploatării pentru care este destinată nava. Această inspecţie anuală trebuie să facă obiectul unei menţiuni în Certificatul eliberat în virtutea prevederilor paragrafului 1.6.4 sau 1.6.5.
    .5 O inspecţie suplimentară, generală sau parţială după caz, care trebuie să fie efectuată dacă se consideră necesar după o anchetă conform subparagrafului 1.6.3.3, sau ori de câte ori nava suferă reparaţii sau înlocuiri importante. Această inspecţie trebuie să fie astfel încât să se asigure că reparaţiile sau înlocuirile necesare au fost efectiv realizate, că materialele folosite la aceste reparaţii sau înlocuiri şi calitatea execuţiei acestora sunt satisfăcătoare, şi că nava poate să iasă în mare fără pericol pentru ea însăşi sau persoanele aflate la bord sau fără a prezenta pericol exagerat pentru mediul marin.
    1.6.3 Menţinerea stării tehnice a navei după efectuarea inspecţiei
    1.6.3.1 Starea tehnică a navei şi a echipamentului său trebuie menţinute conform prevederilor Codului astfel încât nava să poată ieşi în mare fără pericol pentru ea însăşi sau persoanele aflate la bord sau fără a prezenta pericol exagerat pentru mediul marin.
    1.6.3.2 După efectuarea oricărei inspecţii a navei prevăzută la paragraful 1.6.2, nu trebuie făcută nici o modificare la structura, echipamentul, instalaţiile, amenajările şi materialele care au făcut obiectul inspecţiei, fără autorizaţia Administraţiei, cu excepţia înlocuirii directe a acestora.
    1.6.3.3 Ori de câte ori se produce un accident la o navă sau este descoperită o defecţiune, care fie afectează siguranţa navei, fie eficienţa sau integralitatea mijloacelor sale de salvare sau a unui alt echipament prevăzut de Cod, comandantul sau armatorul navei trebuie să informeze cu prima ocazie Administraţia, inspectorul numit sau organizaţia recunoscută răspunzătoare pentru eliberarea certificatului respectiv, care trebuie să iniţieze o anchetă pentru a stabili dacă este necesară o inspecţie conform prevederilor subparagrafului 1.6.2.1.5. Dacă nava se află în portul unui alt guvern contractant, comandantul navei sau armatorul trebuie, de asemenea, să informeze imediat autorităţile respective ale statului portului, iar inspectorul numit sau organizaţia recunoscută trebuie să se convingă că această informare a fost făcută.
    1.6.4 Eliberarea sau vizarea Certificatului de conformitate
    1.6.4.1 Un certificat numit Certificat de conformitate pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase se va elibera după o inspecţie iniţială sau de reînnoire unei nave cisternă pentru produse chimice angajată în voiaje internaţionale şi care corespunde prevederilor respective ale Codului.
    1.6.4.2 Un Certificat de conformitate pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase trebuie redactat sub forma modelului dat în Apendice. Dacă limba utilizată nu este nici engleza nici franceza, textul trebuie să includă traducerea în una din aceste limbi.
    1.6.4.3 Certificatul eliberat conform prevederilor acestei secţiuni trebuie să fie disponibil la bordul navei pentru examinare în orice moment.
    1.6.4.4 Indiferent de orice alte prevederi ale amendamentelor la acest Cod, adoptate de Comitetul pentru protecţia mediului marin (MEPC) prin rezoluţia MEPC.41(29) şi Comitetul Securităţii Maritime (MSC) prin rezoluţia MSC.18(58), orice Certificat de conformitate pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase, care este valabil în momentul intrării în vigoare al acestor amendamente, trebuie să rămână valabil până la expirarea sa conform prevederilor acestui cod înaintea intrării în vigoare a amendamentelor.
    1.6.5 Eliberarea sau vizarea Certificatului de conformitate de către un alt guvern
    1.6.5.1 O parte la MARPOL 73/78 poate, la cererea unei alte părţi, să dispună inspectarea unei nave autorizată să arboreze pavilionul altui stat şi, dacă se convinge că sunt respectate prevederile Codului, el va elibera sau autoriza eliberarea unui Certificat de conformitate pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase şi, dacă este cazul, va viza sau autoriza vizarea certificatului navei în conformitate cu prevederile Codului. Orice certificat astfel eliberat va conţine o declaraţie în sensul că a fost eliberat la cererea guvernului statului al cărui pavilion nava este autorizată să-l arboreze.
    1.6.6 Durata şi valabilitatea Certificatului de conformitate
    1.6.6.1 Un Certificat de conformitate pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase trebuie eliberat pentru o perioadă specificată de Administraţie, care nu va depăşi cinci ani.
    1.6.6.2.1 Fără a ţine seama de cerinţele paragrafului 1.6.6.1, când inspecţia de reînnoire este încheiată în decurs de 3 luni înainte, de data expirării certificatului existent, noul certificat va fi valabil de la data încheierii inspecţiei de reînnoire până la o dată ce nu va depăşi 5 ani de la data expirării certificatului existent.
    1.6.6.2.2 Când inspecţia de reînnoire este încheiată după data expirării certificatului existent, noul certificat va fi valabil de la data încheierii inspecţiei de reînnoire până la o dată ce nu va depăşi 5 ani de la data expirării certificatului existent.
    1.6.6.2.3 Când inspecţia de reînnoire este încheiată cu mai mult de 3 luni înainte de data expirării certificatului existent, noul certificat va fi valabil de la data încheierii inspecţiei de reînnoire până la o dată ce nu va depăşi 5 ani de la data încheierii inspecţiei de reînnoire.
    1.6.6.3 Dacă un certificat este eliberat pentru o perioadă mai mică de 5 ani, Administraţia poate extinde valabilitatea certificatului după data expirării până la perioada maximă specificată la paragraful 1.6.6.1, cu condiţia ca inspecţiile menţionate la regulile 1.6.2.1.3 şi 1.6.2.1.4, aplicabile când este eliberat un certificat pentru o perioadă de 5 ani, să fie efectuate corespunzător.
    1.6.6.4 Dacă s-a efectuat o inspecţie de reînnoire şi nu se poate elibera sau pune la dispoziţie bordului navei un nou certificat înainte de data expirării certificatului existent, persoana sau organizaţia autorizată de către Administraţie poate să vizeze certificatul existent şi acest certificat trebuie acceptat ca valabil pentru o perioadă suplimentară ce nu va depăşi 5 luni de la data expirării.
    1.6.6.5 Dacă la data expirării unui certificat nava nu se află într-un port în care urmează să fie inspectată, Administraţia poate prelungi perioada de valabilitate a certificatului, dar această prelungire va fi acordată numai pentru a-i permite navei să-şi termine voiajul spre portul în care va fi inspectată, şi aceasta numai în cazurile în care această măsură este oportună şi rezonabilă. Nici un certificat nu se va prelungi pentru o perioadă mai mare de 3 luni, iar o navă căreia i s-a acordat o prelungire nu trebuie, la sosirea sa în portul unde urmează să fie inspectată, să se creadă îndreptăţită în virtutea acestei prelungiri, să părăsească portul fără să aibă un certificat nou. Când inspecţia de reînnoire este încheiată, noul certificat va fi valabil până la o dată ce nu va depăşi 5 ani de la data expirării certificatului existent înainte de acordarea prelungirii.
    1.6.6.6 Un certificat eliberat unei nave angajată în voiaje scurte, ce nu a fost prelungit conform prevederilor mai sus menţionate în această secţiune, poate fi prelungit de către Administraţie pentru o perioadă de graţie de maximum o lună de la data expirării menţionată pe acesta. Când este încheiată inspecţia de reînnoire, noul certificatul va fi valabil până la o dată ce nu va depăşi 5 ani de la data expirării certificatului existent înainte de acordarea prelungirii.
    1.6.6.7 În situaţii speciale, după cum hotărăşte Administraţia, un certificat nou nu este nevoie să fie datat de la data expirării certificatului existent, aşa cum se prevede la paragrafele 1.6.6.2.2, 1.6.6.5 sau 1.6.6.6. În aceste situaţii speciale, noul certificat va fi valabil până la o dată ce nu va depăşi 5 ani de la data încheierii inspecţiei de reînnoire.
    1.6.6.8 Dacă o inspecţie anuală sau intermediară se încheie înainte de perioada specificată la paragraful 1.6.2, atunci:
    .1 data de aniversare indicată pe certificat va fi modificată prin vizare cu o dată ce nu va depăşi 3 luni de la data la care s-a încheiat inspecţia;
    .2 inspecţia anuală sau intermediară ulterioară, prevăzută conform 1.6.2, trebuie să fie efectuată la intervalele prevăzute de acea secţiune, utilizând noua dată de aniversare;
    .3 data de expirare poate rămâne neschimbată cu condiţia ca una sau mai multe inspecţii anuale sau intermediare, după caz, să fie efectuate în aşa fel încât intervalele maxime dintre inspecţiile prevăzute la 1.6.2, să nu fie depăşite.
    1.6.6.9 Un certificat eliberat conform prevederilor paragrafului 1.6.4 sau 1.6.5 îşi va pierde valabilitatea în oricare din următoarele cazuri:
    .1 dacă inspecţiile pertinente nu sunt încheiate în perioadele specificate la paragraful 1.6.2,
    .2 dacă certificatul nu este vizat în conformitate cu prevederile paragrafului 1.6.2.1.3 sau 1.6.2.1.4;
    .3 la transferul navei sub pavilionul altui stat. Un nou certificat se va elibera numai când guvernul ce eliberează noul certificat este pe deplin convins că nava corespunde prevederilor paragrafelor 1.6.3.1 şi 1.6.3.2. În cazul unui transfer de pavilion între părţi, dacă cererea se face în decurs de 3 luni de la data la care a avut loc transferul, guvernul statului al cărui pavilion a fost anterior autorizată nava să-l arboreze, trebuie să transmită, cât mai curând posibil, Administraţiei copii de pe certificatul aflat la bordul navei înainte de transfer şi, dacă este posibil, copii de pe rapoartele de inspecţie pertinente."


                                    Apendice

       MODEL DE CERTIFICAT DE CONFORMITATE PENTRU TRANSPORTUL ÎN VRAC AL
                         PRODUSELOR CHIMICE PERICULOASE

         Modelul de certificat existent trebuie înlocuit cu următorul:

             "CERTIFICAT DE CONFORMITATE PENTRU TRANSPORTUL ÎN VRAC
                       AL PRODUSELOR CHIMICE PERICULOASE

                               (sigiliul oficial)

                     Eliberat în virtutea prevederilor din

            CODUL PENTRU CONSTRUCŢIA ŞI ECHIPAMENTUL NAVELOR PENTRU
             TRANSPORTUL ÎN VRAC AL PRODUSELOR CHIMICE PERICULOASE

         (rezoluţia MEPC.20(22) şi rezoluţia MSC.9(53), aşa cum au fost
         amendate de rezoluţia MEPC.41(29), şi rezoluţia MSC.....(...))


    sub autoritatea Guvernului
    ..................................................................
                  (Numele oficial complet al ţării)

    de către
    ...................................................................
    (titlul oficial complet al persoanei competente sau organizaţiei
               recunoscută de către Administraţie)

    Caracteristicile navei*1)
    -------------------------
    Numele navei ........................................
    Numărul sau literele distinctive .....................
    Portul de înmatriculare ..............................
    Tonaj brut ...........................................
    Tipul de navă (paragraful 2.2.4 din Cod) .............
    Număr IMO*2) .........................................
    Data la care s-a pus chila sau la care nava
    era într-un stadiu similar de construcţie sau,
    (în cazul unei nave transformate), data la
    care a început transformarea în navă cisternă pentru
    produse chimice .............................................
    Data la care s-a încheiat contractul de construcţie .........
    Nava corespunde, de asemenea, în întregime următoarelor amendamente
    ale Codului: ................................................
    .............................................................
    .............................................................
    Nava este scutită de aplicarea următoarelor prevederi ale Codului:
    ............................................................


    SE CERTIFICĂ PRIN PREZENTUL CĂ:

    1 Nava a fost inspectată în conformitate cu prevederile secţiunii 1.6 din Cod.
    2 În urma inspecţiei s-a constatat că construcţia şi echipamentul navei şi starea lor tehnică sunt satisfăcătoare din toate punctele de vedere şi că nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului, aplicabile:
    .1 navelor la care se face referire în paragraful 1.7.2*3)
    .2 navelor la care se face referire în paragraful 1.7.3*3).
    3 Nava a fost prevăzută cu un Manual în conformitate cu normele pentru proceduri şi amenajări, aşa cum se prevede în regulile 5, 5A şi 8 din Anexa II la MARPOL 73/78, şi că instalaţiile şi echipamentul navei prevăzut în Manual sunt satisfăcătoare din toate punctele de vedere şi corespund cerinţelor aplicabile ale normelor menţionate.
    4 Nava poate transporta în vrac următoarele produse, dacă sunt respectate toate regulile de exploatare pertinente ale Codului.

 ┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │ │ │
 │ Produse │ Condiţii de transport │
 │ │ (numerele de tancuri, etc.) │
 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┤
 │Continuare în Suplimentul 1*3) │
 │Numerele tancurilor la care se face referire în această listă corespund │
 │celor din Suplimentul 2 │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    5 În conformitate cu secţiunea 1.7.3/paragraful 2.2.5*3), prevederile Codului în legătură cu nava au fost modificate în următorul mod: ...............
    6 Nava trebuie să fie încărcată:
    .1 în conformitate cu condiţiile de încărcare prevăzute în Manualul de încărcare aprobat, ştampilat şi datat .................................... şi semnat de un inspector responsabil al Administraţiei sau al unei organizaţii recunoscută de către Administraţie*3);
    .2 în conformitate cu condiţiile limită de încărcare anexate prezentului certificat*3).
    Dacă este necesară încărcarea navei altfel decât în conformitate cu instrucţiunile mai sus menţionate, calculele necesare pentru a se justifica condiţiile de încărcare propuse trebuie să fie comunicate Administraţiei care a eliberat certificatul, care poate autoriza în scris adoptarea condiţiilor de încărcare propuse*4).
    Prezentul certificat este valabil până la .......................*5) sub rezerva inspecţiilor prevăzute la secţiunea 1.6 din Cod.

    Eliberat la ......................................
                (Locul de eliberare a certificatului)

    ................... ......................................
     (Data eliberării) (Semnătura persoanei oficiale autorizată
                                    să elibereze certificatul)

                 (Sigiliul sau ştampila autorităţii, după caz)


    Observaţii privind modul de completare a certificatului:
    1 Certificatul poate fi eliberat doar navei care este autorizată să arboreze pavilioanele statelor care sunt părţi la MARPOL 73/78.
    2 Tipul de navă: Fiecare menţiune din această coloană trebuie să se refere la toate recomandărilor pertinente, spre exemplu menţiunea "Tip 2" trebuie să desemneze o navă care corespunde din toate punctele de vedere prevederilor Codului referitoare la tipul 2. Această coloană nu s-ar aplica în mod obişnuit în cazul unei nave existente şi în asemenea caz ar trebui notat "vezi paragraful 2.2".
    3 Produse: trebuie să fie menţionate produsele enumerate în lista de la capitolul VI al Codului sau produsele care au fost evaluate de către Administraţie în conformitate cu paragraful 1.8 al Codului. În ceea ce priveşte ultima categorie de produse "noi", trebuie luate în considerare toate cerinţele speciale stipulate cu titlu provizoriu.
    4 Produse: Lista produselor pe care nava poate să le transporte trebuie să includă substanţele lichide nocive din categoria D care nu sunt incluse în Cod şi trebuie identificate drept "capitolul VII categoria D".
    5. Condiţii de transport: Limitările la transportul substanţelor din categoria B sau categoria C conform secţiunii 5A.2 din Cod trebuie, de asemenea, indicate.
    6. Condiţii de transport: Dacă un Certificat este eliberat unei nave care a fost modificată conform prevederilor regulii 1(12) a Anexei II la MARPOL 73/78, Certificatul trebuie să indice la începutul tabelului pentru produse şi condiţii de transport, următoarele: "Această navă este certificată numai pentru transportul produselor chimice poluante periculoase".


                 ATESTAREA INSPECŢIILOR ANUALE ŞI INTERMEDIARE

    SE CERTIFICĂ PRIN PREZENTUL CĂ în urma unei inspecţii cerută la paragraful 1.6.2 din Cod s-a constatat că nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului:

   Inspecţia anuală Semnat ..................................
                                 (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                 Locul ....................................
                                 Data .....................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)

  Inspecţia anuală/intermediară*3) Semnat ..............................
                                     (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                      Locul .................................
                                      Data ..................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)

   Inspecţia anuală/intermediară*3) Semnat .................................
                                     (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                     Locul ..................................
                                     Data ...................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)

    Inspecţia anuală Semnat .................................
                                    (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                    Locul ..................................
                                    Data ...................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)



    Inspecţia anuală/intermediară în conformitate cu prevederile paragrafului 1.6.6.8.3

    SE CERTIFICĂ PRIN PREZENTUL CĂ în urma unei inspecţii anuale/intermediare*3) în conformitate cu paragraful 1.6.6.8.3 din Cod s-a constatat că nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului.

                                Semnat ...................................
                                (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                Locul ....................................
                                Data .....................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)


    Aviz pentru extinderea certificatului dacă acesta este valabil mai puţin de 5 ani în cazul când se aplică prevederile paragrafului 1.6.6.3

    Nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului şi, în conformitate cu prevederile paragrafului 1.6.6.3 din Cod, acest certificat se acceptă ca fiind valabil până la ...........................

                                Semnat ...................................
                                (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                Locul ....................................
                                Data .....................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)


    Aviz pentru extinderea certificatului după ce s-a efectuat inspecţia de reînnoire şi atunci când se aplică prevederile paragrafului 1.6.6.4

    Nava corespunde prevederilor pertinente ale Codului şi, în conformitate cu prevederile paragrafului 1.6.6.4 din Cod, acest certificat se acceptă ca fiind valabil până la ............................

                                Semnat ...................................
                                (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                Locul ....................................
                                Data .....................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)


    Aviz pentru extinderea valabilităţii certificatului pană când nava va ajunge în portul de inspecţie sau pentru perioada de graţie în cazul în care se aplică prevederile paragrafului 1.6.6.5 sau 1.6.6.6

    În conformitate cu prevederile paragrafului 1.6.6.5/1.6.6.6*3) din Cod, acest certificat se acceptă ca fiind valabil până la ..........................

                                Semnat ...................................
                                (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                Locul ....................................
                                Data .....................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)

    Aviz privind avansarea datei de aniversare în cazul când se aplică prevederile paragrafului 1.6.6.8

    În conformitate cu prevederile paragrafului 1.6.6.8 din Cod, noua dată de aniversare este ........................

                                Semnat ...................................
                                (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                Locul ....................................
                                Data .....................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)

    În conformitate cu prevederile paragrafului 1.6.6.8 din Cod, noua dată de aniversare este .....................

                                Semnat ...................................
                                (semnătura persoanei oficiale autorizată)
                                Locul ....................................
                                Data .....................................

                 (Ştampila sau sigiliul autorităţii, după caz)


──────────
    *1) Alternativ, caracteristicile navei pot fi introduse orizontal în căsuţe.
    *2) În conformitate cu rezoluţia A.600(15) - Schema privind numărul de identificare IMO - această informaţie poate fi inclusă în mod voluntar.
    *3) Se şterge după caz.
    *4) În loc de a fi introdus în certificat, acest text poate fi anexat certificatului dacă este semnat şi ştampilat.
    *5) Se introduce data de expirare aşa cum se specifică de către Administraţie în conformitate cu prevederile paragrafului 1.6.6.1 din Cod. Ziua şi luna acestei date corespund datei de aniversare aşa cum s-a definit la paragraful 1.4.16C din Cod, dacă nu s-a modificat în conformitate cu paragraful 1.6.6.8 din Cod.
──────────


                                 SUPLIMENTUL 1

         LA CERTIFICATUL DE CONFORMITATE PENTRU TRANSPORTUL ÎN VRAC AL
                         PRODUSELOR CHIMICE PERICULOASE

    Continuarea listei produselor specificate la secţiunea 4 şi condiţiile de transport ale acestora.

 ┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │ │ │
 │ Produse │ Condiţii de transport │
 │ │ (numerele de tancuri, etc.) │
 │ │ │
 │ │ │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 └──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

    Data............................ ..................................
    (identică cu cea din Certificat) (semnătura persoanei oficiale care
                                             eliberează certificatul şi/sau
                                             sigiliul sau ştampila autorităţii
                                             emitente)



                                 SUPLIMENTUL 2

         LA CERTIFICATUL DE CONFORMITATE PENTRU TRANSPORTUL ÎN VRAC AL
                         PRODUSELOR CHIMICE PERICULOASE

                           PLANUL TANCULUI (Specimen)

    Numele navei .....................................................
    Numărul sau literele distinctive .................................

      │ │
      │< ------------ Zona de marfă --------------------- >│
      │ │
      ┌────────────────────────────────────────────────────┐
      │ │
      │ │
      │ Planul schematic al tancului │
      │ se va introduce în această zonă │
      │ │
      │ │
      │ │
      └────────────────────────────────────────────────────┘

    Data........................... ...................................
    (identică cu cea din Certificat) (semnătura persoanei oficiale care
                                            eliberează certificatul şi/sau
                                            sigiliul sau ştampila autorităţii
                                            emitente)


                             -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016