Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   STANDARDE din 15 ianuarie 2016  privind organizarea formării profesionale pentru psihologii cu drept de liberă practică    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 STANDARDE din 15 ianuarie 2016 privind organizarea formării profesionale pentru psihologii cu drept de liberă practică

EMITENT: COLEGIUL PSHIOLOGILOR DIN ROMÂNIA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 134 din 22 februarie 2016


    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Formarea profesională a psihologilor cu drept de liberă practică se realizează în condiţiile Normelor privind formarea profesională a psihologilor cu drept de liberă practică, aprobate prin hotărâre a Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România, denumit în continuare Colegiu.
    (2) Potrivit dispoziţiilor art. 2 alin. (2) din Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, cu modificările ulterioare, denumită în continuare lege, titlul universitar necesar pentru exercitarea profesiei de psiholog în România, pentru toate treptele de specializare este "licenţiat în psihologie", confirmat prin diplomă de licenţă, emisă de către o instituţie de învăţământ superior acreditată, din România sau din străinătate, recunoscută sau echivalată, după caz, în condiţiile legii.
    ART. 2
    (1) Formarea profesională iniţială se realizează potrivit condiţiilor stipulate la alin. (2).
    (2) Formarea profesională complementară este specifică profesiei de psiholog cu drept de liberă practică şi se poate realiza prin cursuri de formare profesională complementară, întro specialitate profesională, cu o durată de 2 ani, organizate de către furnizori de formare profesională, avizaţi în condiţiile legii de către Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România. Durata programelor de formare profesională complementară pentru specialităţile consiliere psihologică şi psihoterapie poate fi mai mare de 2 ani, în funcţie de fiecare metodă psihoterapeutică.
    (3) Cursurile universitare de master organizate de către instituţiile de învăţământ acreditate pot fi recunoscute şi avizate ca formare profesională complementară, la cerere, cu respectarea condiţiilor de calitate specifice formării profesionale complementare a psihologilor cu drept de liberă practică şi obţinerii avizului Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România. Pentru treapta de specializare psiholog specialist, cursurile universitare de master organizate de către instituţiile de învăţământ acreditate de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) sunt recunoscute de către Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România.
    (4) În cazul constatării nerespectării condiţiilor de avizare, privind calitatea formatorilor şi/sau a programelor analitice, specifice cursurilor de formare profesională complementare a psihologilor cu drept de liberă practică, Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România poate suspenda avizul profesional acordat pentru aceasta, până la remedierea situaţiei constatate.
    ART. 3
    (1) Formarea profesională continuă este specifică profesiei de psiholog cu drept de liberă practică şi se poate realiza prin cursuri de formare profesională continuă, conferinţe, workshopuri, simpozioane sau alte manifestări profesionale, avizate profesional, organizate de către furnizorii de formare profesională, avizaţi de către Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România.
    (2) În cazul constatării nerespectării condiţiilor de calitate, privind calitatea formatorilor sau a programelor analitice, specifice formării profesionale continue a psihologilor cu drept de liberă practică, Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România poate suspenda avizul profesional acordat, până la remedierea situaţiei constatate.
    ART. 4
    (1) Formarea profesională a psihologilor cu drept de liberă practică, organizată în condiţiile art. 2, este susţinută numai de către formatori certificaţi de către Colegiul Psihologilor din România, cu condiţia îndeplinirii cerinţelor prevăzute în Standardele de calitate în serviciile psihologice (SCSP), la propunerea furnizorilor de formare profesională avizaţi de către Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România.
    (2) Calitatea de formator în cadrul programelor de formare profesională specifică psihologilor cu drept de liberă practică este certificată potrivit dispoziţiei preşedintelui Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România, în specialităţile profesionale atestate, precum şi în domeniile de activitate/de formare, specifice fiecărei specialităţi profesionale. Formarea profesională într-o specialitate nu poate fi realizată în general, ci numai într-un domeniu circumscris competenţei profesionale obţinute prin experienţă profesională relevantă şi/sau studii, cercetări doctorale şi/sau publicaţii de specialitate, în condiţiile Standardelor de calitate în serviciile psihologice (SCSP).
    (3) Formatorii recunoscuţi de către asociaţiile naţionale din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv de către asociaţiile naţionale membre ale EFPA - European Federation of Psychologists Associations, sau recunoscuţi de către autorităţile competente, prin Internal Market Information System (IMI) pot realiza activităţi de formare profesională pentru psihologii cu drept de liberă practică în România, cu condiţia coparticipării unor formatori români, certificaţi de către Colegiul Psihologilor din România.

    CAP. II
    Avizarea furnizorilor de formare profesională

    ART. 5
    (1) Furnizorii de formare profesională pot desfăşura activităţi de formare profesională pentru psihologii cu drept de liberă practică numai în condiţiile în care sunt avizaţi de către Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România, potrivit condiţiilor stabilite în Normele privind formarea profesională a psihologilor cu drept de liberă practică.
    (2) Avizarea furnizorilor de formare profesională are loc înainte de avizarea programelor/modalităţilor de formare profesională, o singură dată, pe perioadă nedeterminată, în temeiul dispoziţiilor prezentelor standarde de formare.
    (3) În vederea avizării şi reavizării furnizorului de formare profesională, reprezentantul/reprezentanţii acestuia completează şi depun în mod obligatoriu fişa de autoevaluare, potrivit anexei nr. 1, alături de documentele prevăzute în Normele privind formarea profesională a psihologilor cu drept de liberă practică, după caz.
    (4) Avizul se retrage în cazul modificării statutului sau actului constitutiv al furnizorului de formare profesională, în sensul eliminării din obiectul de activitate a activităţilor de formare profesională pentru psihologii cu drept de liberă practică.
    (5) Furnizorii de formare profesională au obligaţia completării şi transmiterii către Colegiul Psihologilor din România a anexelor nr. 1-3, pentru toate modalităţile de formare profesională şi pentru toţi formatorii înregistraţi, până la data de 1 iunie 2016.

    CAP. III
    Avizarea programelor de formare profesională complementară

    ART. 6
    (1) Înainte de începerea derulării programelor de formare profesională complementară, furnizorii de formare profesională trebuie să obţină în mod obligatoriu avizul profesional emis de către Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România.
    (2) În vederea avizării programelor de formare profesională complementară, furnizorii de formare profesională completează şi depun în mod obligatoriu fişa modalităţii de formare profesională, potrivit anexei nr. 2, şi fişele formatorilor în profesia de psiholog cu drept de liberă practică, potrivit anexei nr. 3, alături de documentele prevăzute în Normele privind formarea profesională a psihologilor cu drept de liberă practică. În cazul cursurilor universitare de master, se completează numai anexa nr. 2 sau anexa nr. 3, după caz.
    (3) Reavizarea programelor de formare profesională complementară se realizează după o perioada de 5 ani sau ori de câte ori este necesar, înăuntrul acestui termen, la cererea furnizorului de formare profesională. Reavizarea priveşte asigurarea respectării condiţiilor iniţiale de formare profesională complementară, inclusiv actualizarea disciplinelor şi programelor de formare, precum şi actualizarea evidenţei formatorilor înregistraţi în modalităţile de formare profesională. Valabilitatea avizului este de 5 ani de la data emiterii de către Colegiu.
    (4) Modalităţile de formare profesională complementară avizate profesional înainte de 31 decembrie 2011 se reavizează în mod obligatoriu până la data de 31 decembrie 2016.
    ART. 7
    (1) În vederea avizării profesionale, programele modalităţilor de formare profesională complementară aferente nivelului II de competenţă trebuie să conţină cel puţin 50% discipline de specializare, care să corespundă competenţelor profesionale aferente unei specialităţi, aşa cum au fost aprobate prin Standardele de calitate în serviciile psihologice (SCSP), precum şi activităţi de practică individuală de cel puţin 50 de ore/cursant, pe lângă seminare, lucrări, studii sau alte modalităţi de formare specifice, prevăzute în programele de formare.
    (2) Modalităţile de formare profesională complementară, altele decât cele în specialităţile consiliere psihologică şi psihoterapie, necesare pentru obţinerea nivelului II şi nivelului III de competenţe, au o durată de 2 ani şi vor conţine cel puţin 500 de ore de formare/2 ani, la care se adaugă activităţile de practică individuală, precum şi următoarele condiţii suplimentare:
    a) modalitatea de formare profesională complementară este susţinută de un număr de minimum 4 formatori, certificaţi de către Colegiu, la care se adaugă un formator coordonator al programului de formare profesională;
    b) programa de studii conţine cel puţin 50% discipline de specializare, care să corespundă competenţelor profesionale aferente unei specialităţi, aşa cum au fost aprobate prin Standardele de calitate în serviciile psihologice (SCSP);
    c) perioada de formare profesională anuală corespunde perioadei anului universitar;
    d) să deţină un număr de maximum 40 de locuri/centru de formare, cu excepţia învăţământului universitar;
    e) să facă dovada spaţiului adecvat de desfăşurare a activităţilor de formare profesională complementară de minimum 1 mp/cursant, dar nu mai puţin de 25 mp/sală de curs;
    f) să prezinte în termen de maximum 60 de zile de la data începerii cursului de formare profesională complementară evidenţa tuturor cursanţilor înscrişi şi dovada atestării acestora în specialitatea în care urmează stagiul de formare profesională complementară, cu excepţia specialităţii psihoterapie şi consiliere psihologică, cu excepţia învăţământului universitar;
    g) să prezinte condiţiile de examinare pentru absolvire, respectiv existenţa unei modalităţi de evaluare a absolvenţilor (examen scris/disertaţie/prezentarea unui studiu de caz);
    h) să prezinte modelul diplomei de absolvire şi a anexei conţinând numărul total al orelor, notele aferente examenelor de absolvire şi media generală, opţional şi evidenţa disciplinelor de curs şi formatorii aferenţi, cu respectarea condiţiilor stabilite prin dispoziţie a preşedintelui Colegiului, cu excepţia învăţământului universitar.
    (3) Programele de formare profesională complementară în psihoterapie şi consiliere psihologică, aferente unei metode psihoterapeutice recunoscute de către Colegiul Psihologilor din România, se organizează cu respectarea condiţiilor generale minime de formare profesională în specialităţile psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie pentru treapta de specializare "psiholog practicant."

    CAP. IV
    Avizarea programelor de formare profesională continuă

    ART. 8
    (1) Înainte de începerea derulării programelor de formare profesională continuă, furnizorii de formare profesională trebuie să obţină în mod obligatoriu avizul profesional emis de către Comitetul director al Colegiului Psihologilor din România.
    (2) În vederea avizării modalităţilor de formare profesională continuă, furnizorii de formare profesională completează şi depun în mod obligatoriu fişa modalităţii de formare profesională, potrivit anexei nr. 2, şi fişele modalităţii, potrivit anexei nr. 3, alături de documentele prevăzute în Normele privind formarea profesională a psihologilor cu drept de liberă practică.
    (3) Reavizarea programelor de formare profesională continuă se realizează după o perioadă de 5 ani sau înăuntrul acestui termen, la cererea furnizorului de formare profesională. Reavizarea priveşte asigurarea respectării condiţiilor iniţiale de formare profesională continuă, a programei de formare, precum şi actualizarea evidenţei formatorilor. Valabilitatea avizului este de 5 ani de la data emiterii de către Colegiu.
    (4) Modalităţile de formare profesională continuă avizate profesional înainte de 31 decembrie 2011 se reavizează în mod obligatoriu până la data de 31 decembrie 2016.
    ART. 9
    (1) Formarea profesională continuă se creditează, unitatea de creditare fiind 1 (una) oră, pentru care se acordă 1 (un) credit de formare profesională într-o specialitate profesională. Creditele de formare profesională pot fi utilizate o singură dată pentru obţinerea unor drepturi profesionale şi recunoaşterea unor competenţe profesionale specifice.
    (2) Creditele de formare profesională nu sunt transferabile în timp, fiind valabile numai pentru anul în cursul căruia au fost obţinute, în limita a 10 unităţi pentru fiecare specialitate profesională, şi nu sunt compatibile cu un alt sistem de creditare, aparţinând altor profesii sau ocupaţii.

    CAP. V
    Dispoziţii tranzitorii şi finale

    ART. 10
    (1) În cadrul formării profesionale complementare şi continue se recunoaşte sistemul de reducere a taxelor de participare la formarea profesională, pe bază de vouchere profesionale, emise de către Colegiu.
    (2) Promovarea şi transmiterea informaţiilor prin mijloacele de comunicare ale Colegiului, inclusiv prin afişarea pe site, se realizează numai pentru furnizorii de formare profesională care au intrat în programul de recunoaştere al voucherelor profesionale. Nerespectarea condiţiilor de reducere a taxelor de participare la programele de formare profesională pe bază de vouchere de către furnizorii de formare profesională aderenţi la program conduce automat la suspendarea acestora şi la retragerea de pe site-ul www.copsi.ro sau serviciul de newsletter.
    (3) Conţinutul fişelor prevăzute în anexele nr. 1-3 poate fi modificat şi completat prin dispoziţie a preşedintelui Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România.
    ART. 11
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentele standarde de formare.


    ANEXA 1
    la standardele de formare

    Nr. ................./..............

                                      FIŞĂ
        de autoevaluare generală a furnizorului de formare profesională*)

    I. Date cu caracter general:

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Furnizor de formare profesională pentru psihologii cu drept de liberă practică│
│(denumire): │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediul social, adresa de corespondenţă, număr de telefon, e-mail, website │
│(date actualizate): │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Centre de formare profesională/Puncte de lucru (număr): ........ (enumerare): │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Aviz profesional nr. ............../........ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Specialităţi profesionale în care furnizorul de formare profesională este │
│avizat profesional: │
│[] Psihologie clinică [] Consiliere psihologică (clinică) [] Psihoterapie │
│[] Psihologia muncii şi organizaţională [] Psihologia transporturilor │
│[] Psihologie aplicată în servicii [] Psihologie educaţională, consiliere │
│şcolară şi vocaţională [] Psihopedagogie specială [] Psihologie militară- │
│securitate naţională (psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale) │
│[] Psihologie aplicată în domeniul securităţii publice şi private (psihologie │
│aplicată în domeniul securităţii naţionale) │
│[] Psihologie aplicată în investigarea criminalităţii (psihologie judiciară - │
│evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Reprezentant legal (nume şi prenume): │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Domiciliu: │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│CNP: │
│............................................................................. │
│Codul personal (parafa): .............. Data primei atestări: ............... │
│............................................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Membrii fondatori/Asociaţi statutari (Se menţionează doar persoanele atestate │
│în condiţiile Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu │
│drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului │
│Psihologilor din România, cu modificările ulterioare.): │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Data constituirii (încheierea actului constitutiv şi statutului): │
│............................................................................. │
│Data obţinerii personalităţii juridice (data aprobării înfiinţării de către │
│instanţa de judecată): │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Descrierea pe scurt a obiectului de activitate cu relevanţă pentru formarea │
│profesională, potrivit actului constitutiv şi statutului (actualizat): │
│............................................................................. │
│............................................................................. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    II. Date generale privind formatorii înregistraţi în cadrul furnizorului de formare profesională:

┌────┬─────────┬──────────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│Nr. │Numele şi│ Numărul certificatului şi data │Specialitatea şi disciplina │
│crt.│prenumele│eliberării diplomei/certificatului│ în care realizează │
│ │ │ de formator în domeniu │ activităţi de formare │
│ │ │ │ profesională (potrivit │
│ │ │ │Standardelor de calitate în │
│ │ │ │ serviciile psihologice) │
├────┼─────────┼──────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
└────┴─────────┴──────────────────────────────────┴────────────────────────────┘


──────────
    *) La prezenta fişă se ataşează în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul diplomele/certificatele de formator sau diplome de doctor/adeverinţe/alte acte doveditoare ale experienţei profesionale, relevante într-un domeniu/într-o disciplină, ale unei specialităţi, potrivit Standardelor de calitate în serviciile psihologice (de exemplu: carte de muncă etc.).
──────────

    Prezenta a fost completată de către doamna/domnul ............, având calitatea de ............ .

              Furnizor de formare profesională,
            .....................................
          (numele, prenumele, semnătura şi ştampila)


    ANEXA 2
    la standardele de formare

    Nr. .............../...............

                                     FIŞA
                       modalităţii de formare profesională

    I. Date generale:

    Furnizor de formare profesională pentru psihologii cu drept de liberă practică:
    ......................................................................
                          (denumirea)

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea modalităţii de formare profesională (potrivit anexei la avizul │
│profesional): │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
│Anexa nr. ....../..... la Avizul profesional al Colegiului Psihologilor din │
│România ................/......................, la propunerea │
│ (numărul) (data) │
│Comisiei aplicative: │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    II. Modalitatea de formare profesională:

    [] Formare profesională complementară [] Formare profesională continuă

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Specialitatea profesională în care furnizorul de formare profesională este │
│avizat profesional: │
│[] Psihologie clinică [] Consiliere psihologică (clinică) [] Psihoterapie │
│[] Psihologia muncii şi organizaţională [] Psihologia transporturilor │
│[] Psihologie aplicată în servicii [] Psihologie educaţională, consiliere │
│şcolară şi vocaţională [] Psihopedagogie specială [] Psihologie militară- │
│securitate naţională (psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale) │
│[] Psihologie aplicată în domeniul securităţii publice şi private (psihologie │
│aplicată în domeniul securităţii naţionale) │
│[] Psihologie aplicată în investigarea criminalităţii (psihologie judiciară - │
│evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    Nivelul de competenţă (adresabilitatea modalităţii de formare profesională, potrivit SCSP):

    [] Nivelul I [] Nivelul al II-lea [] Nivelul al III-lea [] Nivelul al IV-lea

    III. Date administrative privind organizarea modalităţii de formare profesională:


┌────┬───────────────┬────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr. │ Centre de │ Spaţiul utilizat │ m² │ Număr de locuri │Dotări tehnice (mese, scaune/│
│crt.│ formare │ pentru activitatea │(minimum 1 mp/cursant,│ pentru cursanţi │ fotolii, videoproiector, │
│ │ profesională/ │de formare profesională │dar nu mai puţin de │(maximum 40/centru│ panou de proiecţie, │
│ │Puncte de lucru│(sală curs, amfiteatru, │25 metri pătraţi/sală │ de formare │ clip chart etc.) │
│ │ │sală de conferinţă etc.)│ de curs) │ profesională) │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────┴─────────────────────────────┘


    IV. Date generale privind formatorii înregistraţi în modalitatea de formare profesională:


┌────┬───────────────────┬──────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │Numărul certificatului şi data │ Specialitatea şi disciplina în care │
│crt.│Numele şi prenumele│eliberării diplomei/certificatului│realizează activităţi de formare profesională│
│ │ │ de formator în domeniu │ (potrivit Standardelor de calitate în │
│ │ │ │ serviciile psihologice) │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
└────┴───────────────────┴──────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘


    NOTĂ:
    La prezenta fişă se ataşează în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul diplomele/certificatele de formator sau diplome de doctor/adeverinţe/alte acte doveditoare ale experienţei profesionale, relevante într-un domeniu/într-o disciplină, ale unei specialităţi, potrivit Standardelor de calitate în serviciile psihologice (de exemplu: carte de muncă etc.).

    Prezenta a fost completată de către doamna/domnul ........., având calitatea de ............ .

         Furnizor de formare profesională, Coordonatorul modalităţii de
     .......................................... formare profesională
     (numele, prenumele, semnătura şi ştampila) ............................
                                                  (numele, prenumele, semnătura
                                                           şi ştampila)



    ANEXA 3
    la standardele de formare

    Nr. ......./.............

                                         FIŞĂ
              formator în profesia de psiholog cu drept de liberă practică

    I. Date generale:

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele şi prenumele formatorului: │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
│Domiciliu: │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
│ │
│CNP: ................................................ │
│Codul personal (parafa): ............ Data primei atestări: ................ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Date de contact: │
│Adresă de corespondenţă: │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
│Telefon: ................., E-mail: ........................................ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Furnizor de formare profesională pentru psihologii cu drept de liberă practică│
│(denumire): │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
│Denumirea modalităţii de formare profesională (potrivit anexei la avizul │
│profesional): │
│ │
│Anexa nr. ......../......... la Avizul profesional al Colegiului Psihologilor │
│din România: ................/............., la propunerea Comisiei │
│ (numărul) (data) │
│aplicative: │
│............................................................................ │
│............................................................................ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    II. Dovada formării profesionale a formatorului:

┌────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│Instituţia de învăţământ superior organizatoare a examenului│ │
│de licenţă în specialitatea psihologie/asimilată │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Seria, numărul şi data obţinerii diplomei de licenţă │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│Instituţia de învăţământ superior care a acordat titlul de │ │
│doctor │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Specialitatea aferentă tezei de doctorat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Titlul tezei de doctorat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Seria, numărul şi data obţinerii diplomei de licenţă │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│Specialitatea atestatului de liberă practică │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Treapta de specializare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Seria, numărul şi data obţinerii atestatului de liberă │ │
│practică │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘


    Menţiuni (opţional):
    ........................................................................
    ........................................................................

    III. Recunoaşterea calităţii de formator în specialitate/domeniu/disciplina de formare profesională:


┌───────────────────────┬────────────────────┬────────────────────┬────────────────────┐
│Categoria formatorului │ Categoria A*) │ Categoria B**) │ Categoria C***) │
│ │ (internaţional) │ (naţional) │ (neafiliat) │
├───────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┼────────────────────┤
│Recunoaştere şi │Instituţia emitentă:│Instituţia emitentă:│Instituţia emitentă:│
│certificare (diplomă │....................│....................│....................│
│sau certificatul de │....................│....................│....................│
│recunoaştere a │....................│....................│....................│
│calităţii de formator │....................│....................│....................│
│în specialitate/ │Seria, numărul şi │Seria, numărul şi │Seria, numărul şi │
│domeniu/disciplină) │data diplomei/ │data diplomei/ │data diplomei/ │
│ │certificatului: │certificatului: │certificatului: │
│ │....................│....................│....................│
│ │....................│....................│....................│
│ │....................│....................│....................│
│ │....................│....................│....................│
└───────────────────────┴────────────────────┴────────────────────┴────────────────────┘


──────────
    *) Recunoaşterea de către o instituţie/asociaţie/federaţie internaţională, afiliată/recunoscută de către una dintre autorităţile competente ale unui stat membru al Uniunii Europene, inclusiv al EFPA, pentru metoda/domeniul în care realizează activitatea de formare profesională, prin emiterea unei diplome/certificat de formator sau a unui alt act doveditor, în condiţiile legii.
    **) Recunoaşterea de către o instituţie (furnizor de formare profesională recunoscut de către Colegiul Psihologilor din România) care deţine dreptul de a realiza activităţi de formare profesională în metoda/domeniul de formare profesională, prin emiterea unei diplome/certificat de formator, recunoscute de către Colegiul Psihologilor din România.
    ***) Recunoaşterea dreptului de a preda o disciplină în cadrul învăţământului superior în prezent, pe baza unui examen de titularizare sau deţinerea titlului de doctor, pe baza unei teze de doctorat aferentă specialităţii/domeniului/disciplinei în care realizează activitatea de formare profesională.
──────────


    Menţiuni (opţional):
    .......................................................................
    .......................................................................
    .......................................................................

    IV. Experienţa profesională recentă, relevantă în domeniul aferent unei specialităţi/formare profesională (în disciplina în care se solicită certificarea calităţii de formator):

┌──────────┬───────────────────────┬────────────────────────┬──────────────────┐
│ Perioada │ Furnizor de formare │Denumirea programului de│ │
│ │profesională/Instituţie│ formare profesională │ Disciplina │
├──────────┼───────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────┼───────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────┼───────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────────┼───────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
└──────────┴───────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Ultimele 3 lucrări/studii/manuale publicate (în domeniul disciplinei în care│
│ se solicită certificarea) │
├────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────┤
│ Titlul │Editura, anul apariţiei, număr de pagini │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │ │
├────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────┤
│ │ │
└────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────┘


    NOTĂ:
    La prezenta fişă se ataşează în fotocopie semnată de către titular pentru conformitate cu originalul diplomele/certificatele de formator sau diplome de doctor/adeverinţe/alte acte doveditoare ale experienţei profesionale, relevante într-un domeniu/într-o disciplină, ale unei specialităţi, potrivit Standardelor de calitate în serviciile psihologice (de exemplu: carte de muncă etc.).

    Prezenta a fost completată de către doamna/domnul ......., având calitatea de ............ .

        Furnizor de formare profesională, Formator propus,
        .................................. .............................
     (numele, prenumele, semnătura şi ştampila) (numele, prenumele, semnătura
                                                        şi ştampila)


                                            ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016