Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   STANDARD DE PERFORMANTA din 12 noiembrie 2002  pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale, realizat de operatorii de distributie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STANDARD DE PERFORMANTA din 12 noiembrie 2002 pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale, realizat de operatorii de distributie

EMITENT: MINISTERUL INDUSTRIEI SI RESURSELOR - AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL GAZELOR NATURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 847 din 25 noiembrie 2002

CAP. 1
Dispoziţii generale

SECŢIUNEA 1
Scop

ART. 1
Prezentul standard de performanta reglementeazã indicatorii de performanta pentru asigurarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, realizat de agenţii economici titulari ai licenţei de distribuţie şi, respectiv, de furnizare a gazelor naturale.
ART. 2
Prezentul standard de performanta a fost emis în conformitate cu prevederile <>art. 5 lit. m) din Ordonanta Guvernului nr. 41/2000 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 791/2001 .

SECŢIUNEA a 2-a
Domeniu de aplicare

ART. 3
Prin prezentul standard de performanta se stabilesc indicatori de performanta privind urmãtoarele activitãţi:
a) racordarea consumatorilor la sistemul de alimentare cu gaze naturale;
b) contractarea gazelor naturale;
c) mãsurarea, facturarea şi încasarea contravalorii gazelor naturale furnizate;
d) asigurarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale;
e) asigurarea continuitãţii în alimentarea cu gaze naturale, în conformitate cu prevederile contractuale;
f) soluţionarea reclamatiilor consumatorilor referitoare la serviciul de furnizare a gazelor naturale în scopul asigurãrii unei relaţii transparente între furnizor şi consumator, care sa conducã la rezolvarea eficienta şi obiectivã a problemelor, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor fiecãrei pãrţi.
ART. 4
(1) Standardul de performanta se aplica în relaţiile contractuale dintre agenţii economici titulari ai licenţei de distribuţie şi, respectiv, de furnizare a gazelor naturale şi consumatori, pentru instalaţii de utilizare care funcţioneazã la presiune joasa şi redusã, în limitele debitelor instalate, aprobate conform reglementãrilor în vigoare.
(2) Contractele de furnizare precizate la alin. (1) au la baza contractele-cadru de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii captivi, emise de ANRGN şi aprobate prin decizie a preşedintelui ANRGN.
ART. 5
În vederea urmãririi respectãrii standardului de performanta furnizorul de gaze naturale trebuie sa asigure:
a) gestiunea şi mãsurarea cantitãţilor de gaze naturale furnizate;
b) evidenta consumatorilor;
c) organizarea activitãţilor şi a evidentelor privind citirea, facturarea/decontarea şi încasarea contravalorii gazelor naturale vândute;
d) organizarea activitãţilor şi a evidentelor privind stocurile, verificarea şi etalonarea contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare;
e) înregistrarea, investigarea şi soluţionarea reclamatiilor şi sesizarilor consumatorilor;
f) efectuarea/investigarea verificãrilor (în cazul în care acestea sunt efectuate de alţi agenţi economici autorizaţi) şi înregistrarea verificãrilor la instalaţiile de utilizare ale consumatorilor;
g) prestarea de servicii aferente serviciului de furnizare a gazelor naturale: informare, consultanţa şi altele asemenea.
ART. 6
Prevederile prezentului standard de performanta nu se aplica în urmãtoarele condiţii:
a) forta majorã;
b) defectiuni din culpa terţilor;
c) refuzul consumatorului de a permite accesul furnizorului de gaze naturale la obiectivele sistemului de alimentare cu gaze naturale aflate pe proprietatea sa;
d) alte cauze independente de capabilitatea furnizorului de a acţiona.

SECŢIUNEA a 3-a
Definiţii

ART. 7
Lista cuprinzând termenii utilizaţi în prezentul standard de performanta şi lista cuprinzând abrevierile sunt prevãzute în anexele nr. 1 şi 2.

CAP. 2
Indicatori de performanta pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale

SECŢIUNEA 1
Racordarea consumatorilor

ART. 8
(1) Furnizorul de gaze naturale este obligat sa analizeze posibilitãţile tehnice, eficienta economicã a activitãţii de furnizare şi sa rãspundã la solicitarea scrisã privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale a oricãrui consumator existent sau potenţial, aflat pe teritoriul pentru care furnizorul are obligaţia de furnizare a gazelor naturale la consumatorii captivi, prevãzutã prin licenta de furnizare.
(2) Termenul pentru rãspuns este de 30 de zile calendaristice de la înregistrarea cererii consumatorului.
ART. 9
Debitul instalat şi soluţia tehnica de racordare se stabilesc prin avizul de racordare eliberat de furnizorul de gaze naturale.
ART. 10
Indicatorii anuali de performanta pentru activitatea de racordare a consumatorilor de gaze naturale sunt:
a) numãrul de avize de racordare emise de furnizorul de gaze naturale, raportat la numãrul de solicitãri ale consumatorilor pentru racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, calculat pe categorii de consumatori;
b) numãrul de solicitãri la care intervalul de timp dintre momentul înregistrãrii cererii de racordare din partea consumatorului şi primirea de cãtre acesta a rãspunsului scris privind racordarea este mai mic de 30 de zile calendaristice, raportat la numãrul de solicitãri ale consumatorilor pentru racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale.

SECŢIUNEA a 2-a
Contractarea gazelor naturale

ART. 11
(1) Contractarea gazelor naturale cuprinde urmãtoarele etape:
a) analiza tehnica şi economicã a documentaţiilor depuse de consumatori, în vederea emiterii de cãtre furnizorul de gaze naturale a acordului de utilizare;
b) avizarea racordarii consumatorului;
c) recepţia de cãtre furnizor a lucrãrilor de racordare executate în conformitate cu reglementãrile legale în vigoare;
d) încheierea contractelor de furnizare a gazelor naturale cu consumatorii, cu respectarea clauzelor prevãzute în contractele-cadru emise de ANRGN.
(2) Termenul maxim pentru încheierea contractului de furnizare este de 15 zile calendaristice de la depunerea documentaţiei complete.
ART. 12
Pentru îndeplinirea activitãţii de contractare a gazelor naturale furnizorul are urmãtoarele obligaţii:
a) sa rãspundã oricãrei solicitãri privind încheierea contractelor de furnizare a gazelor naturale precizate la art. 4 alin. (2), în termen de 15 zile calendaristice de la înregistrarea acesteia;
b) sa nu refuze încheierea contractelor de furnizare a gazelor naturale precizate la art. 4 alin. (2), sub condiţia respectãrii de cãtre consumatorii potenţiali a etapelor preliminare contractãrii, precizate la art. 11 alin. (1);
c) sa nu refuze prelungirea valabilitãţii contractelor de furnizare a gazelor naturale precizate la art. 4 alin. (2), sub condiţia respectãrii de cãtre consumator a obligaţiilor contractuale.
ART. 13
Furnizorul de gaze naturale este obligat sa asigure alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor, în condiţiile în care aceştia se afla pe teritoriul pentru care furnizorul are obligaţia de furnizare a gazelor naturale la consumatorii captivi, prevãzutã prin licenta de furnizare, sunt racordati la reţeaua de distribuţie şi se încadreazã în prevederile contractului-cadru de furnizare.
ART. 14
Oferta de furnizare a gazelor naturale, precum şi serviciul aferent se vor face în mod nediscriminatoriu.
ART. 15
Indicatorii anuali de performanta la contractare sunt:
a) numãrul de contracte încheiate, raportat la numãrul total de solicitãri pentru contractare, calculat pe categorii de consumatori;
b) numãrul de contracte încheiate cu respectarea termenului precizat la art. 11 alin. (2), raportat la numãrul total de solicitãri pentru contractare, calculat pe categorii de consumatori.

SECŢIUNEA a 3-a
Mãsurarea şi gestiunea cantitãţilor de gaze naturale

ART. 16
Furnizorul de gaze naturale este obligat sa asigure, în conformitate cu prevederile legale:
a) mãsurarea cantitãţilor de gaze naturale furnizate, prin intermediul contoarelor/sistemelor şi al echipamentelor de mãsurare, conform cerinţelor Regulamentului de mãsurare a cantitãţilor de gaze naturale tranzacţionate la consumatorii captivi;
b) gestiunea/evidenta contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare;
c) instalarea, verificarea, întreţinerea, repararea şi înlocuirea contoarelor/sistemelor şi ale echipamentelor de mãsurare.
ART. 17
(1) Furnizorul de gaze naturale este obligat sa rãspundã la orice reclamaţie sau solicitare scrisã referitoare la înlocuirea contoarelor/sistemelor şi a echipamentelor de mãsurare, schimbarea amplasamentului acestora, remedierea lor şi altele asemenea, în termen de 15 zile lucrãtoare de la înregistrarea reclamaţiei sau a solicitãrii scrise a consumatorilor.
(2) Rãspunsul va cuprinde soluţia propusã, costurile şi termenul de realizare.
ART. 18
(1) Reclamaţiile scrise privind funcţionarea deficitara a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare vor fi soluţionate în termen de 10 zile lucrãtoare prin:
a) inspectarea la consumator a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare şi verificarea/remedierea celor semnalate/constatate;
b) prezentarea unei explicaţii care sa conţinã şi eventualele soluţii de remediere, atunci când evenimentul semnalat de consumator are cauze cunoscute.
(2) În cazul în care este necesarã verificarea de cãtre BRML a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare, rezultatul verificãrii va fi adus la cunostinta consumatorului în termen de 30 de zile calendaristice de la data depunerii reclamaţiei.
ART. 19
În cazul în care se constata defecte ale contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare se aplica prevederile privind recalcularea consumului, prevãzute în contractul-cadru de furnizare a gazelor naturale.
ART. 20
Indicatorii anuali de performanta pentru mãsurarea şi gestiunea cantitãţilor de gaze naturale sunt:
a) numãrul anual de reclamaţii privind funcţionarea deficitara a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare, raportat la numãrul total de consumatori;
b) numãrul anual de reclamaţii privind funcţionarea deficitara a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare, care au fost rezolvate în mai puţin de 10 zile lucrãtoare, cu excepţia cazurilor prevãzute la art. 18 alin. (2), raportat la numãrul total de reclamaţii privind funcţionarea deficitara a contoarelor/sistemelor şi echipamentelor de mãsurare;
c) cantitatea de gaze naturale iesita din sistemul de distribuţie, pentru care furnizorul de gaze naturale deţine licenta, raportatã la cantitatea de gaze naturale intrata în sistem.

SECŢIUNEA a 4-a
Facturarea cantitãţilor şi încasarea contravalorii gazelor naturale furnizate

ART. 21
(1) Furnizorul de gaze naturale este obligat sa asigure:
a) stabilirea de comun acord cu consumatorul a modului de citire a contoarelor (de exemplu, prin cititori-constatatori, autocitiri, personal tehnic, contoare cu preplata, telemasurare sau alte modalitãţi);
b) respectarea intervalului de citire a contoarelor şi de emitere a facturilor, conform contractului de furnizare;
c) respectarea modului de facturare şi de calcul al valorii facturilor (de exemplu, valori prestabilite sau valori rezultate din telemasurare, citire localã a contoarelor şi altele asemenea);
d) încasarea contravalorii serviciilor prestate, pe baza facturilor emise (de exemplu, prin cont bancar, cont C.E.C., posta, casieriile furnizorului de gaze naturale, cititori-incasatori);
e) evidenta majorãrilor de întârziere/penalitatilor şi a consumatorilor deconectati/reconectati.
(2) Informaţiile referitoare la evidenta majorãrilor de întârziere/penalitatilor se pun la dispoziţie consumatorului o data cu emiterea facturii aferente lunii urmãtoare celei pentru care au fost calculate.
ART. 22
În cazul unor reclamaţii privind factura emisã, furnizorul de gaze naturale va efectua, în termen de 10 zile lucrãtoare de la data depunerii reclamaţiei, verificarea corectitudinii facturii emise, va asigura corectarea inexactitatilor la urmãtoarea facturare şi va informa consumatorul despre constatãrile rezultate în urma verificãrii, precum şi despre modul de rezolvare a reclamaţiei.
ART. 23
Indicatorii anuali de performanta la facturarea cantitãţilor şi încasarea contravalorii gazelor naturale furnizate sunt:
a) numãrul de reclamaţii justificate privind facturarea, raportat la numãrul de consumatori;
b) numãrul de reclamaţii justificate privind facturarea, rezolvate în termen de 10 zile lucrãtoare, raportat la numãrul de reclamaţii justificate privind facturarea.

SECŢIUNEA a 5-a
Întreruperi accidentale în furnizarea gazelor naturale

ART. 24
(1) Furnizorul de gaze naturale este obligat sa urmãreascã realimentarea în cel mai scurt timp posibil a consumatorilor afectaţi de incidentele care au ca efect întreruperea accidentala a alimentarii.
(2) În acest scop furnizorul de gaze naturale asigura preluarea sesizarilor telefonice prin compartimente specializate.
ART. 25
(1) Fiecare sesizare va fi înregistratã la furnizorul de gaze naturale, reclamantul fiind informat asupra numãrului de înregistrare a cererii.
(2) Orice sesizare ulterioara se va referi la numãrul de înregistrare iniţial.
ART. 26
(1) Personalul specializat al furnizorului de gaze naturale va aduce la cunostinta reclamantului durata estimatã a întreruperii furnizarii.
(2) Pentru acuratetea informaţiilor personalul din compartimentele specializate de preluare a reclamatiilor va trebui sa monitorizeze permanent mersul lucrãrilor de remediere.
ART. 27
(1) Furnizorul de gaze naturale are obligaţia de a asigura funcţionarea continua a unor echipe de intervenţie care sa acţioneze în regim de urgenta în scopul limitãrii/eliminãrii efectelor incidentelor semnalate.
(2) Durata limita pentru sosirea echipei de intervenţie, din momentul anunţãrii, este de maximum o ora atât pentru mediul urban, cat şi pentru cel rural.
(3) În cazul unor accidente tehnice care au avut ca urmãri victime şi/sau pagube materiale, furnizorul de gaze naturale va notifica despre aceasta la ANRGN în 24 de ore.
ART. 28
Indicatorii anuali de performanta în cazul intreruperilor accidentale în furnizarea gazelor naturale sunt:
a) numãrul de întreruperi accidentale, raportat la numãrul total de consumatori;
b) numãrul de întreruperi accidentale, raportat la lungimea în kilometri a reţelei de distribuţie, aferentã teritoriului pentru care furnizorul de gaze naturale are obligaţia de furnizare a gazelor naturale la consumatorii captivi, prevãzutã prin licenta de furnizare;
c) numãrul de consumatori afectaţi de întreruperile accidentale, raportat la numãrul total de consumatori;
d) numãrul de consumatori reconectati într-un interval mai mic de 12 ore, raportat la numãrul de consumatori afectaţi de întreruperile accidentale.

SECŢIUNEA a 6-a
Întreruperi programate în furnizarea gazelor naturale

ART. 29
(1) Pentru lucrãri planificate furnizorul de gaze naturale este obligat sa anunţe consumatorul cu privire la întreruperea furnizarii gazelor naturale.
(2) Întreruperile programate vor fi aduse la cunostinta consumatorilor prin intermediul mass-media şi/sau prin afişare la sediul imobilelor afectate, cu cel puţin doua zile calendaristice înainte de data întreruperii.
ART. 30
Întreruperile programate, neanuntate în prealabil, vor putea fi reclamate de consumator, iar furnizorul de gaze naturale va plati daunele cauzate acestuia, potrivit clauzelor contractului de furnizare.
ART. 31
Indicatorii anuali de performanta în cazul intreruperilor programate sunt:
a) numãrul de întreruperi programate, raportat la numãrul total de consumatori;
b) durata totalã în ore a acestor întreruperi, raportatã la numãrul de întreruperi programate;
c) numãrul de consumatori afectaţi de aceste întreruperi, raportat la numãrul total de consumatori.

SECŢIUNEA a 7-a
Întreruperi neprogramate convenite cu consumatorul

ART. 32
Întreruperea furnizarii de gaze naturale a consumatorilor industriali prin automatizãri de sistem sau în situaţii limita în sistemul de distribuţie va fi dispusã cu acordul prealabil al acestora, prin contractele de furnizare a gazelor naturale precizate la art. 4 alin. (2).

SECŢIUNEA a 8-a
Regimul de limitãri şi restrictii în SNT

ART. 33
(1) În situaţiile în care este deficit de presiune şi/sau de debit în SNT, furnizorul de gaze naturale poate aplica consumatorilor transe de limitare a presiunii şi/sau a debitului, comunicate de operatorul SNT.
(2) Tranşele de limitare şi, respectiv, durata de aplicare trebuie comunicate consumatorului cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicare.
ART. 34
În situaţiile de avarie sau pentru prevenirea unor avarii în SNT furnizorul de gaze naturale va comunica în regim de urgenta şi va aplica consumatorilor mãsurile de reducere a debitului/presiunii şi/sau de sistare a livrãrilor solicitate de operatorul SNT, în conformitate cu prevederile contractului-cadru de furnizare a gazelor naturale, ale RPFD-SNTGN, precum şi cu alte acte normative în vigoare.

SECŢIUNEA a 9-a
Reducerea sau sistarea alimentarii pentru neplata gazelor naturale

ART. 35
Furnizorul de gaze naturale va reduce sau, dupã caz, va sista furnizarea gazelor naturale în situaţia în care consumatorul nu îşi achitã obligaţiile de plata, conform contractului, cu acordarea unui preaviz de 5 zile calendaristice consumatorului şi aplicarea efectivã în termen de 6 ore dupã expirarea preavizului.
ART. 36
(1) Furnizorul de gaze naturale este obligat ca în termen de maximum 24 de ore sa asigure reluarea furnizarii în situaţia în care consumatorul îşi achitã integral obligaţiile de plata şi face dovada acesteia.
(2) Termenul prevãzut la alin. (1) curge începând cu ora 0 a zilei urmãtoare celei în care consumatorul face dovada ca şi-a achitat obligaţiile de plata.
(3) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) şi (2) cazurile în care contractul de furnizare a gazelor naturale a fost reziliat; în acest caz se va încheia un nou contract de furnizare a gazelor naturale, cu condiţia achitãrii în prealabil a tarifului de reconectare.
ART. 37
Indicatorii anuali de performanta pentru cazurile prevãzute la art. 35 şi, respectiv, la art. 36 sunt:
a) numãrul de consumatori cãrora li s-a sistat furnizarea gazelor naturale pentru neplata, raportat la numãrul de consumatori care nu şi-au achitat obligaţiile de plata, conform contractului, nici dupã acordarea preavizului de 5 zile calendaristice, calculat pe categorii de consumatori;
b) numãrul de consumatori cãrora li s-a reluat furnizarea gazelor naturale în mai puţin de 24 de ore de la onorarea obligaţiilor de plata, raportat la numãrul de consumatori cãrora li s-a sistat furnizarea gazelor naturale pentru neplata şi care şi-au achitat integral obligaţiile de plata şi fac dovada acesteia.

SECŢIUNEA a 10-a
Parametrii tehnologici şi condiţiile de calitate a gazelor naturale furnizate

ART. 38
Furnizorul de gaze naturale are obligaţia de a asigura respectarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale stipulate în contractele de furnizare a gazelor naturale încheiate.
ART. 39
La reclamaţia consumatorului privind neasigurarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale, furnizorul va verifica şi va analiza cauzele care au generat abaterile reclamate şi va informa consumatorul cu privire la rezultatele analizei efectuate şi la mãsurile dispuse.
ART. 40
Termenul pentru rãspuns la reclamaţii privind nerespectarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale este de 15 zile calendaristice.
ART. 41
Indicatorii anuali de performanta privind asigurarea parametrilor tehnologici şi respectarea condiţiilor de calitate a gazelor naturale sunt:
a) numãrul de reclamaţii privind neasigurarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale, raportat la numãrul total de consumatori;
b) numãrul de reclamaţii privind neasigurarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale la care s-a rãspuns în termen de 15 zile calendaristice, raportat la numãrul total de reclamaţii privind neasigurarea parametrilor tehnologici şi a condiţiilor de calitate a gazelor naturale.

SECTUNEA a 11-a
Raspunsuri la solicitarile consumatorilor

ART. 42
Furnizorii de gaze naturale sunt obligaţi sa rãspundã, prin rezolvarea solicitãrii sau prin notificare, la toate solicitarile scrise ale consumatorilor.
ART. 43
Furnizorii de gaze naturale sunt obligaţi sa înregistreze, sa analizeze şi, dupã caz, sa intervinã la sesizãrile telefonice ale consumatorilor.
ART. 44
Termenul maxim pentru rãspuns la solicitarile consumatorilor, altele decât cele prevãzute explicit în prezentul standard de performanta, este de 30 de zile calendaristice.
ART. 45
Furnizorii de gaze naturale organizeazã în acest scop centre de relaţii cu clienţii, indicând consumatorilor numerele de telefon şi programul de lucru ale acestora.
ART. 46
Fiecare sesizare sau reclamaţie va primi un numãr de înregistrare, acesta fiind comunicat petitionarului.
ART. 47
Indicatorii anuali de performanta corespunzatori activitãţii prevãzute la art. 42-44 sunt:
a) numãrul de sesizãri scrise, altele decât cele la care se referã expres prezentul standard de performanta, raportat la numãrul total de consumatori;
b) numãrul de sesizãri scrise, altele decât cele la care se referã expres prezentul standard de performanta, la care s-a rãspuns într-un termen mai mic de 30 de zile calendaristice, raportat la numãrul de sesizãri scrise, altele decât cele la care se referã expres prezentul standard de performanta.

CAP. 3
Dispoziţii finale şi tranzitorii

ART. 48
(1) Pentru înregistrarea sesizarilor şi a reclamatiilor consumatorilor, furnizorii de gaze naturale sunt obligaţi sa asigure urmãtoarele:
a) cel puţin un centru de relaţii cu clienţii, prevãzut cu registratura; se va respecta norma minima de un centru pentru fiecare 50.000 de consumatori, titulari de contracte de furnizare a gazelor naturale, în mediul urban şi 10.000 de consumatori în mediul rural;
b) un serviciu telefonic permanent;
c) un compartiment specializat de sinteza a datelor.
(2) Pentru ceilalţi indicatori prevãzuţi în prezentul standard de performanta furnizorul de gaze naturale va garanta urmãrirea prin compartimentele specializate.
ART. 49
(1) Informaţiile privind date generale despre clienţii furnizorului de gaze naturale şi datele necesare pentru calcularea indicatorilor de performanta prevãzuţi în prezentul standard de performanta vor fi transmise anual la ANRGN pana la data de 15 februarie a anului urmãtor.
(2) Furnizorii de gaze naturale au obligaţia transmiterii informaţiilor prevãzute la alin. (1) la nivel de societate comercialã şi la nivel de sucursale, dupã caz.
ART. 50
Calculul şi analiza indicatorilor de performanta se fac de cãtre ANRGN pe baza datelor transmise de furnizorii de gaze naturale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 şi, respectiv, în anexa nr. 4.
ART. 51
Începând cu anul 2004, aprecierea performantei activitãţii de furnizare a gazelor naturale, realizatã de furnizorii de gaze naturale, se va face pe baza nivelurilor de performanta stabilite de ANRGN în urma analizei indicatorilor de performanta calculati, aferenţi activitãţii de furnizare a gazelor naturale.
ART. 52
La solicitarea ANRGN furnizorul de gaze naturale va asigura accesul la documentele primare în termen de 5 zile lucrãtoare de la data solicitãrii.
ART. 53
ANRGN va elabora şi va da publicitãţii rezultatele analizei indicatorilor de performanta în furnizarea gazelor naturale, în termen de 90 de zile calendaristice de la data limita de transmitere.
ART. 54
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul standard de performanta.

ANEXA 1
-------
la standardul de performanta
----------------------------

DEFINIREA UNOR TERMENI

a) acces la reţea - dreptul unui producãtor, furnizor şi/sau consumator de a utiliza, în condiţiile legii, sistemul de transport şi/sau de distribuţie;
b) caracteristici tehnice - totalitatea datelor şi elementelor de natura tehnica, specifice unui obiectiv din sectorul gazelor naturale;
c) clasa de exactitate - clasa de mijloace de mãsurare care satisfac anumite condiţii metrologice, destinate sa menţinã erorile în limite specificate (definitie conform SR 13251/1996);
d) consumator (final) de gaze naturale - persoana fizica sau juridicã, romana ori strãinã, care cumpara gaze naturale pentru propria utilizare;
e) consumator potenţial - consumatorul de gaze naturale neracordat la reţeaua de distribuţie;
f) consumator rezidential - consumatorul care utilizeazã gazele naturale în scopul încãlzirii spaţiilor proprii, producerii apei calde pentru gãtit şi pentru care furnizarea se face fãrã limita de consum, pana la nivelul debitului maxim instalat; în particular, termenul "uz rezidential" face referire la consumul casnic în gospodãrii individuale, apartamente de bloc, obiective sociale, culturale, de ocrotire a sãnãtãţii, instituţii şi altele asemenea;
f^1) consumator rezidential individual - consumul casnic în gospodãrii individuale, apartamente de bloc sau cu un consum de gaze naturale de maximum 10.000 mc/an;
f^2 ) consumator rezidential colectiv - consumul casnic în gospodãrii şi apartamente de bloc, cu contorizari comune şi un consum de gaze naturale mai mare de 10.000 mc/an;
f^3) alţi consumatori rezidentiali - instituţii publice, unitãţi de învãţãmânt, spitale, crese, grãdiniţe, servicii sociale, precum şi altele asemenea;
g) consumator industrial - consumatorul care utilizeazã gazele naturale ca materie prima în industria chimica sau pentru procese tehnologice în industrie, sectorul extractiv, sectorul materialelor de construcţii şi altele asemenea, clasificat astfel:
g^1) consumator industrial mic - cu un consum de gaze naturale de maximum 100.000 mc/an;
g^2) consumator industrial mare - cu un consum de gaze naturale de minimum 100.000 mc/an;
g^3) consumator din industria chimica - consumatorul care utilizeazã gazele naturale ca materie prima în industria chimica de sinteza;
g^4) consumator din sectorul producerii de energie electrica - consumatorul care utilizeazã gazele naturale în scopul producerii de energie electrica pentru utilitãţi publice;
h) consumator comercial - consumatorul care utilizeazã gaze naturale în sectorul comercial, restaurante, hoteluri, centre de afaceri sau în agricultura, sere şi utilizãri similare, pentru care furnizarea se face fãrã limita de consum, pana la nivelul debitului maxim instalat;
i) consumator din sectorul distribuţiei districtuale a agentului termic - consumatorul care utilizeazã gaze naturale pentru producerea de energie termica, în scopul distribuţiei publice; furnizarea se realizeazã în limita cantitãţilor de gaze naturale contractate şi în conformitate cu graficul de furnizare prevãzut în contractul de furnizare;
j) contor de mãsurare - aparat sau ansamblu de echipamente conectate între ele, destinate sa masoare volumele de gaze naturale consumate şi care îndeplinesc cerinţele impuse de legislaţia metrologica în vigoare;
k) furnizor de gaze naturale - persoana juridicã, romana sau strãinã, titulara a licenţei de furnizare în baza cãreia are dreptul sa comercializeze gaze naturale;
l) indicatori de performanta - parametri ai serviciului de furnizare a gazelor naturale realizat de operatorii de distribuţie, pentru care se stabilesc niveluri minime de calitate urmãrite la nivel de furnizor, titular al licenţei de distribuţie;
m) instalatie de utilizare - ansamblul de conducte, aparate şi accesorii montate în incinta unui consumator, inclusiv focarul şi cosul de evacuare a gazelor de ardere, situate dupã statia/postul de mãsurare a debitului şi reglare a presiunii, dupã caz;
n) operator de distribuţie - persoana juridicã autorizata şi licentiata sa opereze capacitatea sistemului de distribuţie, în scopul menţinerii parametrilor funcţionali ai sistemului;
o) Regulamentul de mãsurare a cantitãţilor de gaze naturale tranzacţionate la consumatorii captivi - colectie de acte normative care reglementeazã activitatea de mãsurare a cantitãţilor de gaze naturale în sectorul gazelor naturale;
p) situaţia de avarie în SNT şi distribuţie - situaţia în care, datoritã avarierii unor instalaţii sau agregate din sectorul extractiei şi transportului de gaze naturale, reducerii importului de gaze naturale sau unor situaţii dificile generate de temperaturi deosebit de scãzute, nu se mai pot menţine principalii parametri ai SNT, respectiv în sistemul de distribuţie;
r) standard de performanta - standardul prin care se stabilesc indicatori cantitativi şi niveluri calitative pentru activitãţile incluse în serviciul de furnizare a gazelor naturale, realizat de operatorii de distribuţie.

ANEXA 2
-------
la standardul de performanta
----------------------------

LISTA
cuprinzând abrevierile

ANRGN - Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale
BRML - Biroul Roman de Metrologie Legalã
RPFD-SNTGN - Regulament de programare, funcţionare şi dispecerizare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale, aprobat prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale
SNT - Sistemul naţional de transport al gazelor naturale.



ANEXA 3


la standardul de performanta
----------------------------

DATE GENERALE
despre clienţii furnizorului de gaze naturale în perioada .......



┌───┬─────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ │ Numãrul de consumatori/ │
│Nr.│ Categoriile de consumatori │ cantitatea de gaze │
│crt│ │ naturale livrate │
│ │ ├─────────────────────┬─────┤
│ │ │ Luna │Anual│
│ │ ├───┬───┬───┬─────┬───┤ │
│ │ │ 1 │ 2 │ 3 │.... │12 │ │
├───┼────────────────────┬────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 1.│Rezidentiali │Individuali │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 2.│ │Colectivi │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 3.│ │Alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 4.│Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 5.│Industriali │Industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 6.│ │Industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 7.│ │Din industria chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 8.│ │Pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼────────────────────────┼───┼───┼───┼─────┼───┼─────┤
│ 9.│Din sectorul │ │ │ │ │ │ │ │
│ │distribuţiei │ │ │ │ │ │ │ │
│ │districtuale a │ │ │ │ │ │ │ │
│ │agentului termic │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────┴────────────────────────┴───┴───┴───┴─────┴───┴─────┘

Director, Şef de compartiment,
............. ......................





ANEXA 4


la standardul de performanta
----------------------------

DATE
necesare calculãrii indicatorilor de performanta
în furnizarea gazelor naturale


┌────┬──────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┐
│Cap.│Date necesare calculãrii indicatorilor de performant │Valoarea realizatã│
│II │ │ lunar/anual │
│Sec-├─────────────────────┬────────────────────────────────┼──┬──┬──┬──┬──┬───┤
│tiu-│ Date solicitate │ Categoria de consumatori │1 │2 │3 │..│12│A- │
│nea │ │ │ │ │ │ │ │nu-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │al-│
├────┼─────────────────────┼────────────┬───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de solicitãri│Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │ale consumatorilor │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │pentru racordarea la │ │Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │sistemul de distri- │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │butie cu gaze │ │alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │naturale ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Industriali │Industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de avize de │Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │racordare emise de │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │furnizor │ │Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Industriali │Industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de solicitãri│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ 1. │la care intervalul de│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │timp dintre momentul │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │înregistrãrii cererii│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de racordare din │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │partea consumatorului│Toţi con- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi primirea de cãtre │sumatorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acesta a rãspunsului │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scris este mai mic de│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │30 de zile calenda- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ristice: │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de contracte │Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │încheiate │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Industriali │Industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ a │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│2-a ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de solicitãri│Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │privind contractarea │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Industriali │Industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de contracte │Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │încheiate cu respec- │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │tarea termenului │ │Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │precizat la art. 11 │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │alin. (2) │ │Alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Industriali │Industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul anual de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │reclamaţii privind │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │funcţionarea defici- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ţara a contoarelor/ │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sistemelor şi │matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │echipamentelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ a │mãsurare │ │ │ │ │ │ │ │ │
│3-a ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de reclamaţii│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │privind funcţionarea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │deficitara a contoa- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │relor/sistemelor şi │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │echipamentelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mãsurare care au fost│Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rezolvate în mai │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │puţin de 10 zile │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lucrãtoare, cu │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │excepţia cazurilor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prevãzute la art. 18 │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │alin (2) │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Cantitatea de gaze │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │naturale iesita din │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sistemul de distri- │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │butie, pentru care │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │furnizorul deţine │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │licenta │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Cantitatea de gaze │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │naturale intrata în │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sistemul de distri- │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │butie, pentru care │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │furnizorul deţine │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │licenta │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ a │Numãrul de reclamaţii│Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│4-a │justificate privind │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │facturarea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de reclamaţii│Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │justificate privind │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │facturarea rezolvate │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în termen de 10 zile │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lucrãtoare │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de intreru- │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │peri accidentale │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Lungimea în kilometri│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a reţelei de distri- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │butie, aferentã │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │teritoriului pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ a │care furnizorul are │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│5-a │obligaţia de furni- │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │zare a gazelor │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │naturale la consu- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │matorii captivi, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prevãzutã prin │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │licenta de furnizare │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de consuma- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tori afectaţi de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │întreruperile │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │accidentale │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de consuma- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tori reconectati │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │într-un interval mai │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │mic de 12 ore │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de intreru- │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │peri programate │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Durata totalã în ore │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ a │a acestor întreruperi│ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│6-a ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de consuma- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tori afectaţi de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │întreruperile │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │progamate │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de consuma- │Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │tori cãrora li s-a │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │sistat furnizarea │ │colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │gazelor naturale │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │pentru neplata │ │Alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Industriali │Industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ a │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│9-a ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de consuma- │Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │tori care nu şi-au │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │achitat obligaţiile │ │Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │de plata, conform │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │contractului, nici │ │Alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │dupã acordarea ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │preavizului de 5 │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │zile calendaristice │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Industriali │Industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │Pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de consuma- │Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │tori cãrora li s-a │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │reluat furnizarea │ │Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │gazelor naturale mai │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │puţin de 24 de ore │ │Alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │de la onorarea ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │obligaţiilor de │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │plata │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Industriali │industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de consuma- │Rezidentiali│Individual │ │ │ │ │ │ │
│ │tori cãrora li s-a │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │sistat furnizarea │ │colectiv │ │ │ │ │ │ │
│ │gazelor naturale │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │pentru neplata, │ │Alţi rezidentiali │ │ │ │ │ │ │
│ │care şi-au achitat ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │integral obligaţiile │Comerciali │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de plata şi fac ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │dovada acesteia │Industriali │industriali mici │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │industriali mari │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │din industria │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │chimica │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ ├───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │ │pentru producerea │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │energiei electrice │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │ │Din sectorul│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │distribuţiei│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │districtuale│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a agentului │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │termic │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ a │Numãrul de reclamaţii│ │ │ │ │ │ │ │ │
│10-a│privind neasigurarea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │parametrilor tehnolo-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gici şi a condiţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de calitate a │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gazelor naturale │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de reclamaţii│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │privind neasigurarea │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │parametrilor tehnolo-│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gici şi a condiţiilor│Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de calitate a gazelor│ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │naturale la care s-a │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rãspuns în termen de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │15 zile calenda- │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ristice │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ │Numãrul de sesizãri │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │scrise, altele decât │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cele la care se │Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │referã expres prezen-│ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tul standard de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │performanta │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────────────┼────────────┼───────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼───┤
│ a │Numãrul de sesizãri │ │ │ │ │ │ │ │ │
│11-a│scrise, altele decât │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cele la care se │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │referã expres prezen-│Toţi consu- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tul standard de │ matorii │ │ │ │ │ │ │ │
│ │performanta la care │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │s-a rãspuns într-un │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │termen mai mic de │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │30 de zile │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │calendaristice │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────┴────────────┴───────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴───┘

Director, Şef compartiment,
............ ....................


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016