Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   SPECIFICAŢII TEHNICE din 10 mai 2018  pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, realizate la nivel de unitate administrativ-teritorială    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 SPECIFICAŢII TEHNICE din 10 mai 2018 pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, realizate la nivel de unitate administrativ-teritorială

EMITENT: Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 449 bis din 30 mai 2018

──────────
        Aprobate prin Ordinul nr. 357/2018, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 449 din 30 mai 2018.
──────────

        Achizitor - Autoritatea/Instituţia publică ce are calitatea de Autoritate Contractantă în cadrul procedurii de achiziţie a lucrărilor sistematice de cadastru
        ANCPI - Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
        BI - Buletin de Identitate
        BCPI - Birou de cadastru şi publicitate imobiliară sau birou teritorial
        CF - Carte Funciară
        cgxml - Structura XML definită de ANCPI pentru reprezentarea datelor tehnice şi juridice (textuale şi grafice) aferente imobilelor, utilizată la realizarea lucrărilor sistematice de cadastrului sistematic
        CI - Carte de Identitate
        CNP - Cod Numeric Personal
        Contract - Atunci când nu este precizat altfel, termenul "contract" folosit în cadrul prezentelor specificaţii tehnice face referire la contractul încheiat între Achizitor şi Prestator în scopul realizării lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.
        CUI - Cod Unic de înregistrare
        DDAPT - Aplicaţia de management pentru titlurile de proprietate care conţine informaţii textuale preluate din titlurile de proprietate emise în baza legilor proprietăţii
        Documente tehnice - Documentele tehnice ale cadastrului
        HG - Hotărârea Guvernului
        ID - Identificatorul atribuit imobilului de către Prestator în cadrul lucrărilor sistematice de cadastru. Acesta este unic la nivelul UAT şi reprezintă identificatorul sub care se regăseşte imobilul pe tot parcursul realizării lucrărilor sistematice de cadastru
        Imobil - Terenul cu sau fără construcţii, de pe teritoriul unei unităţi administrativ-teritoriale, care aparţine unuia sau mai multor proprietari şi se identifică printr-un număr cadastral unic
        Lege - Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
        Nr. cad - Număr cadastral
        Nr. top - Număr topografic
        OCPI - Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
        PAD - Documentaţia cadastrală întocmită pentru un singur imobil, cu atribuirea unui singur număr cadastral, conform Legii
        Prestator - Operatorul economic
        Programul Naţional - Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023
        Specificaţii tehnice - Specificaţiile de realizare a lucrărilor sistematice de cadastru în vederea înscrierii imobilelor în cartea funciară
        UAT - Unitate administrativ-teritorială
        UI - Unitate individuală din construcţiile de tip condominiu
        Semnătura electronică - în cuprinsul prezentelor specificaţii tehnice, termenul se referă la semnătura electronică extinsă, bazată pe un certificat calificat eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat, conform prevederilor Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată.
    1. DATE GENERALE
    1.1. Definirea lucrărilor sistematice de cadastru
        Lucrările sistematice de cadastru reprezintă:
    - Identificarea, măsurarea, descrierea şi înregistrarea imobilelor în documentele tehnice, reprezentarea acestora pe planuri cadastrale şi stocarea datelor pe suporturi informatice;
    – Identificarea proprietarilor, a posesorilor şi a altor deţinători de imobile, în vederea înscrierii în cartea funciară;
    – Afişarea publică a rezultatelor obţinute în urma executării lucrărilor sistematice de cadastru, rectificarea erorilor semnalate de către deţinători şi deschiderea noilor cărţi funciare.

        Cadastrul determină poziţia limitelor imobilelor, pe bază de măsurători.
        Cartea funciară cuprinde descrierea imobilelor şi înscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau raporturile juridice în legătură cu imobilele, precum şi sarcinile care grevează imobilul sau modul de exercitare a dreptului de proprietate.
        Prin deţinător de imobil, se înţelege titularul dreptului de proprietate, al altor drepturi reale asupra acestuia sau cel care, potrivit legii civile, are calitatea de posesor.
        Instituţii implicate:
        Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară este autoritatea responsabilă pentru implementarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară, program ce are ca scop înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, realizarea planului cadastral al imobilelor şi deschiderea cărţilor funciare la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale.
        Oficiile de Cadastru şi Publicitate Imobiliară participă la desfăşurarea lucrărilor sistematice de cadastru prin intermediul personalului de specialitate- şi, conform Legii: recepţionează documentele tehnice întocmite de către Prestator, organizează publicarea documentelor tehnice cu sprijinul primăriei, participă prin reprezentanţi desemnaţi la soluţionarea cererilor de rectificare formulate în urma publicării documentelor tehnice.
        Prin biroul de cadastru şi publicitate imobiliară în evidenţa căruia se află unitatea administrativ-teritorială, OCPI deschide cărţile funciare şi asigură prin intermediul unităţii administrativ-teritoriale comunicarea extraselor rezultate în urma înregistrării imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.
        Unitatea administrativ-teritorială
        Conform Legii, primarul unităţii administrativ-teritoriale are obligaţia să înştiinţeze prin orice mijloc de publicitate pe deţinătorii imobilelor cu privire la obligaţiile pe care aceştia le au în desfăşurarea lucrărilor sistematice de cadastru şi anume: să permită accesul Prestatorului pe proprietate, în vederea executării măsurătorilor, să prezinte actele de proprietate echipelor care realizează interviurile, să participe la identificarea limitelor imobilelor, să verifice informaţiile privitoare la imobilele pe care le deţin, în etapa de publicare a rezultatelor.
        De asemenea, prin compartimentele de resort din cadrul aparatului de specialitate, primarul pune la dispoziţia Prestatorului informaţiile şi evidenţele deţinute de primărie, prin eliberarea de certificate sau orice alte documente necesare realizării lucrării sistematice de cadastru.
        Conform prevederilor art. 12 alin. (14) din Lege, primarul contrasemnează documentele tehnice cadastrale, anterior recepţionării lor de către comisia de recepţie stabilită în acest scop la nivelul OCPI, în vederea însuşirii tuturor datelor cu privire la terenuri şi construcţii şi pentru eliminarea procedurilor administrative de emitere a unor certificate confirmative.
        Contrasemnarea documentelor tehnice poate fi efectuată şi prin emiterea unei adeverinţe care să confirme însuşirea de către primar a informaţiilor cuprinse în documentele tehnice cadastrale.
        Instituţia Prefectului în raza căreia sunt situate unităţile administrativ-teritoriale pe al căror teritoriu se desfăşoară lucrările sistematice de cadastru, colaborează la realizarea lucrărilor. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul are atribuţii privind asigurarea realizării, la nivelul judeţului, a obiectivelor de interes naţional şi îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul Naţional.


    1.2. Aspecte sociale cu incidenţă în desfăşurarea lucrărilor sistematice de cadastru
        În cadrul comunităţilor din UAT care fac obiectul lucrărilor sistematice de cadastru, pot exista persoane care, datorită stării de sănătate sau situaţiei civile, ar putea fi împiedicate în exprimarea drepturilor privitoare la imobilele pe care le deţin.
        Sunt considerate categorii de persoane vulnerabile: persoanele cu dizabilităţi, persoanele care nu ştiu să scrie ori să citească, persoanele în vârstă, care nu se pot deplasa sau prezintă dificultăţi de vorbire, vedere, auz; femeile singure, persoanele din categoria minorităţilor etnice care nu cunosc limba română, persoanele puse sub interdicţie, persoanele condamnate la pedepse privative de libertate, persoanele aparţinând minorităţii rome, care deţin imobile, alte categorii identificate cu ocazia realizării lucrărilor de înregistrare sistematică.
        Prestatorul trebuie să acorde pe parcursul realizării lucrărilor de înregistrare sistematică o atenţie deosebită categoriilor menţionate mai sus şi să colaboreze cu primăria pentru a asigura participarea la lucrări a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile.

    1.3. Etapele lucrărilor sistematice de cadastru
        Principalele etape ale lucrărilor de înregistrare sistematică sunt:
    a) Organizarea şi desfăşurarea campaniei de informare publică la nivel naţional şi local care are ca scop înştiinţarea cetăţenilor cu privire la începerea lucrărilor de înregistrare sistematică şi cu privire la beneficiile, drepturile şi obligaţiile acestora pe parcursul procesului de înregistrare sistematică.
    b) Realizarea lucrărilor premergătoare cadastrului: identificarea limitelor UAT, stabilirea sectoarelor cadastrale, analizarea şi integrarea informaţiilor preluate de la OCPI, primărie sau alte instituţii şi autorităţi publice, ori din alte surse;
    c) Derularea lucrărilor de specialitate: realizarea interviurilor la teren având ca scop identificarea amplasamentelor şi a limitelor imobilelor, realizarea măsurătorilor cadastrale, identificarea deţinătorilor legali ai imobilelor şi colectarea actelor juridice;
    d) Actualizarea informaţiilor culese din teren cu cele din înregistrarea sporadică şi întocmirea documentelor tehnice cadastrale;
    e) Recepţia documentelor tehnice cadastrale de către comisia de recepţie desemnată în acest scop;
    f) Derularea campaniei de informare cu privire la afişarea documentelor tehnice ale cadastrului;
    g) Publicarea şi afişarea, în condiţiile legii, a documentelor tehnice cadastrale;
    h) Înregistrarea şi soluţionarea cererilor de rectificare a documentelor tehnice cadastrale publicate;
    i) Actualizarea documentelor tehnice ale cadastrului, în urma soluţionării cererilor de rectificare şi ca urmare a integrării lucrărilor sporadice înregistrate în perioada de publicare;
    j) închiderea lucrărilor sistematice de cadastru, în vederea înscrierii în cartea funciară, deschiderea noilor cărţi funciare şi închiderea vechilor evidenţe de cadastru şi carte funciară;
    k) Comunicarea în condiţiile Legii, a extrasului de carte funciară pentru informare şi a extrasului din noul plan cadastral;
    l) Arhivarea documentelor care stau la baza înregistrării imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară;
    m) Eliberarea de către notarul public, în condiţiile legii, a certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari.



    2. OBIECTIVUL LUCRĂRILOR SISTEMATICE DE CADASTRU
    2.1. Obiectivul lucrărilor sistematice de cadastru
        Obiectivul lucrărilor de înregistrare sistematică îl constituie înregistrarea imobilelor în Sistemul Integrat de Cadastru şi carte Funciară.
        La finalizarea lucrărilor sistematice de cadastru se întocmesc documentele tehnice ale cadastrului. Documentele tehnice ale cadastrului sunt: registrul cadastral al imobilelor (Anexa nr. 2), opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători (Anexa nr. 3), planul cadastral (Anexa nr. 7).
        Modificările legislaţiei din domeniul cadastrului şi a publicităţii imobiliare, care au legătură cu desfăşurarea lucrărilor de înregistrare sistematică de cadastru se aplică de la data intrării în vigoare a respectivelor reglementări, inclusiv pentru etapele rămase de executat, în cazul contractelor aflate în derulare.

    2.2. Informaţii generale necesare realizării lucrărilor sistematice cadastru
        Informaţiile şi datele necesare realizării lucrării de înregistrare sistematică a imobilelor sunt puse la dispoziţia Prestatorului de către Achizitor, conform prevederilor legale. Aceste informaţii sunt prezentate în Anexa nr. 1 - Date generale.
        ANCPI, prin intermediul OCPI, pune la dispoziţia Prestatorului toate informaţiile şi datele cu privire la imobile, prevăzute în Anexa nr. 1 - Date generale, existente în evidenţele OCPI şi însuşite de acesta, necesare realizării lucrărilor de înregistrare sistematică. În cazul în care în evidenţele OCPI există informaţii suplimentare, neprevăzute în Anexa nr. 1 - Date generale, dar care sunt utile realizării lucrărilor, acestea vor fi puse la dispoziţia Prestatorului în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a contractului. În cazul în care Achizitorul este Primăria, prestatorul va fi mandatat în scris de către aceasta pentru preluarea datelor de la OCPI sau de la alte instituţii.
        Primăria unităţii administrativ-teritoriale furnizează Prestatorului informaţiile pe care le deţine cu privire la imobile şi deţinători, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (8) din Lege.
        Conform Legii, autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a pune la dispoziţia ANCPI, gratuit, datele, informaţiile şi copiile certificate ale documentelor privitoare la imobilele pe care acestea le deţin, în vederea desfăşurării lucrărilor sistematice de cadastru şi înscrierii imobilelor în cartea funciară. Reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice, ai persoanelor juridice, ai altor entităţi care deţin terenuri în administrare, aflate în proprietatea statului ori a UAT, au obligaţia legală de a participa la identificarea şi măsurarea imobilelor situate în UAT care fac obiectul lucrărilor de înregistrare sistematică.
        Prestatorul are obligaţia să solicite în termen de cel mult 10 zile de la încheierea contractului, toate documentele prevăzute în Anexa nr. 1 - Date generale, inclusiv dreptul de acces la baza de date a sistemului integrat de cadastru şi carte funciară. Termenul de predare a datelor de către OCPI este de cel mult 10 de zile lucrătoare de la solicitarea Prestatorului. Solicitarea ulterioară de către Prestator a unor documente nu prelungeşte termenul de prestare a serviciilor.
        Prestatorul este responsabil de îndeplinirea cerinţelor privind informarea persoanelor ale căror date cu caracter personal se colectează şi prelucrează în cadrul procesului de înregistrare sistematică, conform prevederilor legale pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.


    3. ETAPELE DE REALIZARE A LUCRĂRILOR DE ÎNREGISTRARE SISTEMATICĂ
    3.1. Campania de informare publică
        Campania de informare publică are ca scop aducerea la cunoştinţa cetăţenilor a începerii lucrărilor de înregistrare sistematică, modul în care deţinătorii imobilelor sunt implicaţi în desfăşurarea lucrărilor, precum şi informarea cetăţenilor cu privire la importanţa realizării lucrărilor sistematice de cadastru şi înregistrării proprietăţilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară.
        Campania de informare publică la nivel local se realizează de către Prestator.
        În cadrul campaniei de informare publică locală Prestatorul realizează:
    a) analiza situaţiei la nivelul UAT în ceea ce priveşte particularităţile locale din punctul de vedere al nevoilor de informare.
        În acest sens, Prestatorul evaluează condiţiile şi cerinţele executării unei campanii de informare care să sprijine derularea lucrărilor sistematice de cadastru.
        Prestatorul analizează atât potenţialele elemente de suport cum ar fi: disponibilitatea autorităţilor locale pentru sprijinirea campaniei de informare, participarea la evenimente de informare a cetăţenilor, alocarea de spaţii publice pentru afişarea materialelor de promovare, alte evenimente ajutătoare (formatori de opinie care pot fi implicaţi în campanie), cât şi potenţiale riscuri care trebuie avute în vedere pentru buna desfăşurare a campaniei publicitare locale (grupuri sociale vulnerabile, aşezări informale ale comunităţilor rome etc.).
        Această parte de analiză se finalizează cu "Raportul de analiză privind condiţiile de derulare a campaniei de informare locală" şi "Planul de acţiune" aferent, care se integrează în Raportul preliminar (Livrarea nr. 1). În "Planul de acţiune" se precizează locaţiile punctelor de informare şi programul de funcţionare a acestora.

    b) derularea campaniei de informare publică locală
        Campania de informare publică locală se desfăşoară în două etape.
        Prima etapă se derulează atât înainte de începerea lucrărilor de teren cât şi pe perioada desfăşurării acestora, iar a doua etapă se realizează atât în perioada de pregătire a publicării cât şi în cea de publicare a documentelor tehnice ale cadastrului.
        În derularea campaniei de informare publică, Prestatorul are următoarele responsabilităţi:
    - organizează şi coordonează campania de informare la nivel local;
    – tipăreşte şi distribuie materialele informaţionale (pliante, postere). După semnarea contractului, Achizitorul pune la dispoziţia Prestatorului modelul materialelor informaţionale. Aceste modele sunt furnizate de ANCPI. Cantităţile privind materialele informaţionale sunt stabilite de către Achizitor. Caracteristicile tehnice ale materialelor informaţionale sunt prevăzute în Anexa nr. 5. Înainte de tipărire, Prestatorul are obligaţia de a prezenta modelul final al materialelor publicitare, în format digital, în vederea aprobării acestora de către Achizitor.

        În perioada campaniei de informare, Prestatorul are obligaţia de a distribui pliantele şi de a afişa posterele în locuri vizibile (primărie, cămin cultural, biserică, şcoală, dispensar, poştă, etc.).
        În perioada de pregătire a publicării documentelor tehnice ale cadastrului. Prestatorul distribuie cetăţenilor înştiinţări pentru convocarea acestora la primărie în scopul verificării rezultatelor privitoare la proprietăţile pe care le deţin şi afişează postere în locuri vizibile.
        Anterior distribuirii/afişării materialelor informaţionale, în fiecare etapă a campaniei de informare, între Achizitor/OCPI (în cazul în care achizitorul este ANCPI) şi Prestator se întocmeşte un proces-verbal de constatare în care se consemnează faptul că Prestatorul a produs materialele publicitare în numărul şi cu respectarea formatelor specificate în Anexa nr. 5. Prestatorul anexează procesul-verbal de constatare la rapoartele de monitorizare a campaniei de informare.
    - organizează cel puţin două runde de întâlniri de informare cu cetăţenii, în funcţie de particularităţile UAT şi de nevoile identificate (existenţa străinaşilor, aşezărilor informale, minorităţilor etnice etc.).

        Prima rundă de întâlniri se organizează anterior derulării lucrărilor de teren, iar a doua rundă în perioada de pregătire a documentelor tehnice ale cadastrului în vederea publicării. De asemenea, separat, se organizează întâlniri de informare pentru grupurile vulnerabile identificate, dacă este cazul.
        Aceste întâlniri de informare trebuie organizate, în funcţie de particularităţile fiecărei UAT, ţinând cont de locaţie (de exemplu: la primărie, la şcoală/liceu etc.) şi de perioada potrivită de desfăşurare (de exemplu: seara, la sfârşitul săptămânii) pentru a asigura o participare maximă.
        Prestatorul informează comunitatea despre planul de lucru şi despre programarea interviurilor în teren, precum şi despre măsurarea şi identificarea imobilelor.
    - organizează, cu ajutorul primăriei, cel puţin un punct de informare unde cetăţenii pot solicita explicaţii suplimentare. Organizarea punctelor de informare se realizează în aşa fel încât să se maximizeze participarea cetăţenilor la lucrările de cadastru.

        Punctele de informare funcţionează în perioada derulării lucrărilor de teren şi în cele de pregătire a publicării şi respectiv de publicare a documentelor tehnice.
        Locaţiile punctelor de informare şi programul de funcţionare al acestora se completează de către Prestator în materialele informaţionale, înainte de tipărirea acestora.
        Pentru a ţine seama de specificul fiecărei localităţi, în organizarea campaniei de informare locală pot fi implicaţi, mai ales în cadrul întâlnirilor, formatori de opinie locali care au credibilitate în faţa oamenilor şi care pot influenţa comportamentul acestora (de exemplu: preotul, învăţătorii, personalul medical etc.).
        În localităţile în care sunt întâlnite situaţii particulare (populaţii minoritare care nu vorbesc limba română, cu grad scăzut de educaţie etc.), se au în vedere elemente de particularizare cum ar fi: includerea în echipele de promotori a unor persoane care vorbesc limba minorităţilor respective, extinderea numărului de întâlniri, etc.

    c) monitorizarea campaniei publice de informare locală
        Prestatorul monitorizează activităţile referitoare la campania de informare locală şi întocmeşte două rapoarte de monitorizare, corespunzătoare livrărilor "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" şi "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală".
        Primul Raport de monitorizare este parte a livrării - "Documentele tehnice ale cadastrului -copie spre publicare" şi conţine detalii legate de:
    - întâlnirile de informare cu cetăţenii (data, durata, număr de participanţi, număr de materiale informative distribuite, cine a susţinut proiectul din partea autorităţilor, formatori de opinie care au participat şi susţinut campania, lista principalelor probleme ridicate);
    – activităţile de tipărire (pliante şi postere) şi distribuire/afişare (număr de pliante/postere tipărite, de acţiuni de difuzare pe fiecare localitate din UAT, data la care s-au realizat, lista cu problemele întâmpinate în timpul difuzării);
    – activităţile desfăşurate în cadrul punctelor de informare (perioada în care a funcţionat punctul de informare, numărul de cetăţeni care au venit la punctul de informare, tipurile de activităţi desfăşurate: informare, consultaţii, lista cu problemele întâmpinate etc.)
    – lista cu alte probleme întâlnite şi modul în care au fost gestionate (întâlniri separate cu grupuri minoritare, persoane cu dizabilităţi etc.).

        Al doilea Raport de monitorizare este parte a livrării - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală" şi conţine detalii legate de:
    - întâlnirile de informare cu cetăţenii (data, durata, număr de participanţi, cine a participat din partea autorităţilor, probleme identificate);
    – activităţile de tipărire şi afişare (numărul de postere tipărit3, acţiunile de difuzare pe fiecare localitate din UAT, data la care s-au realizat);
    – activităţile desfăşurate în punctele de informare din cadrul primăriilor (perioada în care a funcţionat punctul de informare corespunzător etapei de publicare, câte ore pe zi a funcţionat acesta, numărul de cetăţeni care au venit la punctul de informare, tipurile de activităţi desfăşurate: informare, consultaţii, lista cu problemele întâmpinate etc.);
    – lista cu alte probleme întâlnite şi modul în care au fost gestionate (întâlniri separate cu grupuri minoritare, persoane cu dizabilităţi etc.).




    3.2. Lucrări preliminare
    3.2.1. Organizarea lucrărilor sistematice de cadastru
        Lucrările de înregistrare sistematică se realizează la nivelul întregului UAT.
        Lucrările de înregistrare sistematică încep cu organizarea campaniei de informare publică locală.
        Lucrările de cadastru şi identificarea proprietarilor, respectiv posesorilor sau a altor deţinători, sunt realizate de membrii echipelor de teren ai Prestatorului şi cel puţin un reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale.

    3.2.2. Studiul datelor analogice şi digitale preluate de la Achizitor
        În cadrul acestei operaţiuni Prestatorul analizează datele analogice şi digitale preluate de la Achizitor, respectiv:
    - limitele UAT şi ale intravilanelor componente deţinute de OCPI utilizate în activitatea de recepţie a documentaţiilor cadastrale şi de înscriere în cartea funciară;
    – limitele sectoarelor cadastrale;
    – ortofotoplanul;
    – planurile cadastrale/topografice;
    – planurile parcelare, avizate de comisia locală, recepţionate de către OCPI;
    – fişierele .pdf extrase din baza de date a titlurilor de proprietate şi datele textuale din DDAPT;
    – baza de date a registrelor de transcripţiuni-inscripţiuni;
    – copii ale cărţilor funciare, dacă este cazul;
    – PAD-uri active provenite din înregistrarea sporadică;
    – fişiere format .xml cu date din sistemul integrat de cadastru şi carte funciară;
    – date referitoare la reţeaua naţională geodezică (planimetrie, altimetrie);
    – alte documentaţii (hărţi de carte funciară, cadastru imobiliar edilitar, sisteme informaţionale specifice etc.), în măsura în care sunt necesare realizării lucrărilor;
    – datele preluate de la autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale.


    3.2.3. Recunoaşterea terenului
        În cadrul acestei operaţiuni Prestatorul parcurge următoarele etape:
    - identificarea formelor de relief;
    – identificarea limitelor UAT;
    – recunoaşterea punctelor din reţeaua geodezică;
    – identificarea zonelor în care sunt necesare ridicări topografice;
    – identificarea zonelor în care se efectuează măsurători ale imobilelor în teren cu participarea deţinătorilor;
    – identificarea zonelor care au făcut obiectul legilor proprietăţii, precum şi a zonelor necooperativizate, dacă este cazul;
    – identificarea zonelor cu potenţiale dificultăţi, precum: imobile deţinute de comunităţi etnice minoritare (romi, saşi, slovaci etc.), imobile aflate în litigiu pe rolul instanţelor etc.


    3.2.4. Realizarea raportului preliminar
        Raportul Preliminar este documentaţia în care Prestatorul prezintă soluţiile tehnice, detalierea fiecărei operaţiuni, volumul de lucrări pe etape şi tipuri de operaţiuni, alocarea resurselor umane şi tehnice, stabilirea termenelor de îndeplinire a obiectivelor şi orice alte informaţii relevante pentru evaluarea soluţiei tehnice propuse.
        Raportul preliminar include:
    1. Evaluarea datelor primite;
    2. Analiza datelor rezultate din activitatea de recunoaştere a terenului;
    3. Descrierea soluţiei tehnice;
    4. Sistemul de asigurare a calităţii;
    5. Evaluarea riscurilor;
    6. Programul lucrărilor care prezintă organizarea activităţilor şi termenele de realizare a lucrărilor pentru fiecare UAT din punct de vedere a resurselor umane şi tehnice implicate în diverse etape, persoane responsabile pentru fiecare activitate etc. Programul lucrărilor include planul principalelor activităţi;
    7. Raportul de analiză privind derularea campaniei de informare locală şi planul de acţiune aferent;
    8. Planul sectoarelor cadastrale;
    9. Mandatul prin care Prestatorul împuterniceşte managerul de proiect sau altă/alte persoane să semneze electronic livrabilele.

        Programul lucrărilor se actualizează în conformitate cu prevederile contractului şi constatările Raportului preliminar.
        Planul principalelor activităţi poate fi întocmit conform modelului de mai jos:
        Judeţ:
        UAT:

┌────┬────────────┬────────────┬────────┬──────────────┬──────────────┬──────────┐
│Nr. │Denumire │Locul │Nr. │Nr. zile │Perioadă │Termen de │
│crt.│activitate │desfăşurării│persoane│calendaristice│calendaristică│finalizare│
│ │ │ │alocate │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Colectare şi│ │ │ │ │ │
│1. │integrare │ │ │ │ │ │
│ │date │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Realizare │ │ │ │ │ │
│2. │măsurători │ │ │ │ │ │
│ │topografice │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Identificare│ │ │ │ │ │
│3. │şi măsurare │ │ │ │ │ │
│ │limite │ │ │ │ │ │
│ │imobile │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Colectare │ │ │ │ │ │
│4. │acte de │ │ │ │ │ │
│ │proprietate │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Integrare │ │ │ │ │ │
│ │date şi │ │ │ │ │ │
│5. │generare │ │ │ │ │ │
│ │fişiere │ │ │ │ │ │
│ │.cgxml │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Realizare │ │ │ │ │ │
│6. │documente │ │ │ │ │ │
│ │tehnice │ │ │ │ │ │
│ │cadastrului │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Publicare │ │ │ │ │ │
│7. │documente │ │ │ │ │ │
│ │tehnice ale │ │ │ │ │ │
│ │cadastrului │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Soluţionare │ │ │ │ │ │
│8. │cereri de │ │ │ │ │ │
│ │rectificare │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┤
│ │Actualizare │ │ │ │ │ │
│9. │documente │ │ │ │ │ │
│ │tehnice │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────┴────────┴──────────────┴──────────────┴──────────┘


        Planul principalelor activităţi completat conform progresului lucrărilor, constituie documentul în baza căruia Prestatorul va întocmi Raportul de activitate, care se transmite lunar Achizitorului.
        Pe parcursul derulării lucrărilor de înregistrare sistematică fiecărui imobil i se alocă un identificator unic la nivelul UAT (ID - număr natural de la 1 la n). În cazul în care la nivelul UAT au fost executate anterior lucrări de înregistrare sistematică, OCPI va comunica Prestatorului primul ID disponibil.
        Datele grafice şi textuale asociate unui imobil sunt stocate în fişiere tip .xml cu denumirea ID.cgxml, iar actele asociate acestuia sunt stocate în fişiere tip .pdf cu denumirea ID.pdf.
        În cazul unităţilor individuale din construcţiile de tip condominiu (UI), denumirea fişierelor .pdf asociate este de forma:
        ID-Cn-Um.pdf, unde:
        ID - identificator imobil
        Cn - litera "C" urmată de numărul de ordine al construcţiei condominiu
        Um - litera "U" urmată de numărul de ordine al UI din cadrul construcţiei condominiu.
        Limitele sectoarelor cadastrale pot fi modificate/actualizate de Prestator cu acordul OCPI.
        Planul sectoarelor cadastrale se tipăreşte la scara 1:10.000 şi conţine:
    - limita UAT;
    – limitele intravilanelor componente;
    – limitele şi numerotarea sectoarelor cadastrale;

        Planul sectoarelor cadastrale are ca suport ortofotoplanul.
        Raportul preliminar se predă Achizitorului conform graficului de livrare stabilit în contract. Prin Raportul preliminar, Prestatorul nu poate aduce modificări care să contravină prevederilor contractuale sau celor din specificaţiile tehnice şi nu poate stabili atribuţii suplimentare în sarcina Achizitorului sau a OCPI.
        În cazul în care Achizitorul este unitatea administrativ-teritorială, Raportul preliminar se recepţionează de o Comisie de recepţie constituită de primarul UAT. Comisia de recepţie întocmeşte procesul-verbal de recepţie a Raportului preliminar, în baza căruia Achizitorul emite Procesul verbal de acceptanţă.
        În cazul în care Achizitorul este ANCPI, Raportul preliminar se transmite la ANCPI în vederea efectuării recepţiei. Comisia de recepţie, numită prin ordin al directorului general al ANCPI, întocmeşte procesul-verbal de recepţie a Raportului preliminar, în baza căruia Achizitorul emite Procesul-verbal de acceptanţă.
        În cazul în care Raportul preliminar nu corespunde cerinţelor din specificaţiile tehnice, Prestatorul îl reface în termen de maxim 5 zile de la data comunicării procesului-verbal de constatare.
        Dacă şi după expirarea termenului de 5 zile se constată că Raportul preliminar nu corespunde cerinţelor din specificaţiile tehnice Livrarea 1 se consideră nepredată urmând a se aplica prevederile contractuale.
        O copie a Procesului-verbal de acceptanţă şi a Raportului preliminar se transmit la OCPI.


    3.3. Derularea lucrărilor de specialitate
        Lucrările de specialitate se realizează în Sistemul naţional de proiecţie Stereografic 1970, denumit şi Stereo 70.
        Măsurătorile topografice se execută în conformitate cu normele tehnice în vigoare.
        În cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică, în cartea funciară se înscriu suprafeţele rezultate din măsurători.
        Potrivit Legii, situaţia imobilelor reflectată în documentele tehnice ale cadastrului se prezumă a fi în concordanţă cu situaţia tehnică şi juridică reală, până la proba contrară.
        În cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică, situaţia imobilelor înregistrate anterior în planul cadastral/topografic şi în cartea funciară, se modifică conform situaţiei tehnico-juridice actuale, identificată prin măsurătorile efectuate şi actele juridice colectate.
        Precizia care trebuie asigurată pentru determinarea limitelor tarlalelor şi cvartalelor este corespunzătoare preciziei grafice a scării planului, luând în considerare o eroare grafică de 0,2 mm. Pentru asigurarea unei precizii uniforme la nivelul întregului plan cadastral, elementele digitizate se constrâng/verifică, prin măsurători topografice efectuate în punctele caracteristice ale tarlalei/cvartalului (cel puţin 4 puncte caracteristice pentru fiecare tarla/cvartal).
        După realizarea lucrărilor de cadastru la teren, limitele sectoarelor cadastrale se vor actualiza ca urmare a determinării limitelor imobilelor componente.
        Înregistrarea imobilelor situate în extravilan:
    - care au făcut obiectul legilor fondului funciar, dacă suprafaţa din măsurători este mai mare decât suprafaţa din actul de proprietate, diferenţa de teren rămâne la dispoziţia comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, caz în care se va înscrie provizoriu dreptul de proprietate în favoarea unităţii administrativ-teritoriale;
    – care nu au făcut obiectul legilor fondului funciar, la înscrierea suprafeţei în documentele tehnice, se va proceda după cum urmează:
    a) dacă imobilul este împrejmuit, se înscrie suprafaţa din măsurători, indiferent de suprafaţa din actul de proprietate;
    b) dacă imobilul este neîmprejmuit, se înregistrează suprafaţa deţinută când aceasta este egală sau mai mică decât suprafaţa din actul de proprietate; când suprafaţa deţinută este mai mare decât suprafaţa din actul de proprietate, se înregistrează suprafaţa din actul de proprietate, iar, după caz, pentru suprafaţa deţinută în plus se vor aplica prevederile referitoare la notarea posesiei, deschizându-se o singură carte funciară.


        În situaţia în care suprafaţa rezultată din măsurarea întregii tarlale este mai mică decât suprafaţa rezultată în urma însumării suprafeţele; parcelelor din tarla înscrise în titlurile de proprietate emise conform legilor funciare, suprafaţa fiecărui imobil din respectiva tarla se diminuează proporţional cu suprafaţa din titlul de proprietate. Suprafaţa imobilelor înregistrate anterior în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară nu se modifică în situaţia în care aceasta nu depăşeşte suprafaţa înscrisă în titlul de proprietate, cu excepţia situaţiei în care se constată un deficit de suprafaţă la nivelul unităţii administrativ-teritoriale, situaţie în care suprafaţa tuturor imobilelor înscrise în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară se diminuează până la limita suprafeţei din titlul de proprietate.
        Înregistrarea imobilelor situate în intravilan, indiferent dacă au făcut sau nu obiectul legilor fondului funciar:
    a) dacă imobilul este împrejmuit, se înscrie suprafaţa din măsurători, indiferent de suprafaţa din actul de proprietate;
    b) dacă imobilul este neîmprejmuit, se înregistrează suprafaţa deţinută, când aceasta este egală sau mai mică decât suprafaţa din actul de proprietate; când suprafaţa deţinută este mai mare decât suprafaţa din actul de proprietate, se înregistrează suprafaţa din actul de proprietate, iar, după caz, pentru suprafaţa deţinută în plus se vor aplica prevederile referitoare la notarea posesiei, deschizându-se o singură carte funciară.

    3.3.1. Identificarea limitelor imobilelor
        Preciziile care trebuie asigurate sunt cele corespunzătoare planului la scara 1:5000 pentru extravilan şi planului la scara 1:2000 pentru intravilan.
        Situaţia tehnică şi juridică a imobilelor înregistrate anterior în planul cadastral sau topografic şi în cartea funciară se modifică conform situaţiei tehnico-juridice actuale, identificată prin lucrările de înregistrare sistematică efectuate şi actele juridice colectate.
        În cazul în care deţinătorii nu se prezintă pentru identificarea limitelor imobilelor, identificarea se va face de Prestator în lipsa acestora.
        Reprezentanţii entităţilor care deţin în administrare terenuri aflate în proprietatea statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale au obligaţia legală de a participa la identificarea şi măsurarea imobilelor care fac obiectul înregistrării sistematice.
    3.3.1.1. Stabilirea limitelor imobilelor situate în intravilan
        Limitele imobilelor împrejmuite pot fi determinate:
    a) prin măsurători topografice ale tuturor punctelor de detaliu;
    b) prin metodă combinată, măsurători topografice ale detaliilor liniare şi vectorizarea planurilor, în zonele în care există planuri cadastrale, topografice sau ortofotoplan la scara 1:2000 (sau scări mai mari).

        Imobilul împrejmuit este acel imobil ale cărui limite sunt materializate prin elemente stabile în timp (ex: garduri, ape), clar identificabile.
        În cazul imobilelor neîmprejmuite, limitele se stabilesc prin măsurători, în prezenţa deţinătorilor şi pe baza planurilor existente.
        În cazul construcţiilor, punctele caracteristice se determină prin măsurători expeditive.
        Lăţimea străzilor, drumurilor comunale şi uliţelor se stabileşte între limitele imobilelor.
        Detaliile liniare (drumuri, străzi, uliţe, căi ferate, diguri, ape, etc.) constituie imobile şi se înregistrează în cadastru ca atare.

    3.3.1.2. Stabilirea limitelor imobilelor situate în extravilan
        Pentru zonele unde există planuri parcelare în format raster, acestea se georeferenţiază, iar limitele imobilelor se determină prin vectorizarea planului şi se introduc în planul cadastral, în cazul în care reflectă situaţia din acte şi teren.
        În situaţia în care nu există planuri parcelare, limitele imobilelor se stabilesc în baza informaţiilor obţinute de la OCPI, primărie şi deţinători.
        În situaţia în care, în urma măsurării sectorului cadastral din extravilan se constată că suprafaţa acestuia este mai mică decât suprafaţa însumată a parcelelor înscrise în titlurile de proprietate aferente sectorului cadastral, Prestatorul realizează următoarele:
    a) identifică amplasamentele imobilelor din sector, preluate din sistemul integrat de cadastru şi carte funciară;
    b) identifică amplasamentele imobilelor din sector pentru care nu au fost deschise cărţi funciare, pe baza titlurilor de proprietate, a limitelor indicate de către titular, reprezentantul primăriei, alte persoane interesate;
    c) stabileşte noile amplasamente ale parcelelor ca urmare a diminuării proporţionale a suprafeţelor imobilelor din sectorul cadastral;
    d) prezintă proprietarilor din sectorul cadastral soluţia propusă şi în funcţie de răspunsul acestora procedează astfel:
    - în cazul în care proprietarii imobilelor sunt de acord cu noile amplasamente şi cu suprafeţele stabilite, aceştia vor semna în acest sens declaraţiile cuprinse în fişele de interviu ale imobilelor, iar situaţia imobilelor astfel stabilită va fi înregistrată în documentele tehnice ale cadastrului;
    – în cazul în care proprietarii imobilelor nu sunt de acord cu noile amplasamente şi cu suprafeţele diminuate şi nu pot indica nici amplasamentele şi nici limitele imobilelor, iar identificarea nu poate fi realizată nici de către Prestator, acesta va proceda la alocarea unui singur ID pentru întregul sector cadastral, care va fi considerat un singur imobil. În Registrul cadastral al imobilelor, în partea a 2-a Proprietatea/Posesia se vor menţiona titularii drepturilor de proprietate conform titlurilor de proprietate din sectorul respectiv şi informaţiile aferente deschiderii cărţilor funciare individuale derivate, care se deschid pentru fiecare parcelă în parte în favoarea titularului dreptului înscris în titlul de proprietate. Conform Legii, actualizarea cărţilor funciare individuale derivate din cartea funciară a titlurilor de proprietate din sector, prin realizarea geometriei fiecărui imobil, se poate realiza cu acordul tuturor proprietarilor, iar în lipsa consensului, prin hotărâre judecătorească definitivă. Proprietarii înscrişi în cărţile funciare individuale derivate din cartea funciară a titlurilor de proprietate din sector îşi pot exercita liber prerogativele dreptului de proprietate, potrivit Legii, în regim de carte funciară.




    3.3.2. Pregătirea fişei de date a imobilului
        Prestatorul integrează şi corelează în fişa de date a imobilului informaţiile provenite din toate sursele de date disponibile. Prestatorul generează fişe de date pentru toate imobilele.
        Fişele de date ale imobilelor, pentru care au fost identificaţi posesori, vor fi în mod obligatoriu semnate de către posesori şi de către Prestator.
        Fişele de date ale imobilelor din sectoare cadastrale cu privire la care s-a constatat un deficit de suprafaţă şi există consens între titulari, vor conţine o declaraţie a acestora cu privire la acordul de a fi înscrişi în documentele tehnice ale cadastrului şi în cartea funciară cu amplasamentele modificate şi cu suprafeţele diminuate.
        Având în vedere faptul că fişa de date constituie un document de lucru al prestatorului (care poate fi completat, modificat, corectat), în cadrul procesului de recepţie Comisia verifică doar existenţa acesteia, excepţie făcând: fişele întocmite pentru posesori şi cele ale imobilelor din sectoarele cadastrale cu privire la care s-a constatat un deficit de suprafaţă (adică acele fişe care sunt semnate în mod obligatoriu de posesor/titulari ai dreptului de proprietate).
        Modelul fişei de date a imobilului se regăseşte în Anexa nr. 4.

    3.3.3. Identificarea deţinătorilor şi colectarea actelor
    3.3.3.1. Identificarea deţinătorilor
        Prestatorul şi cel puţin un reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale identifică proprietarii, posesorii sau alţi deţinători legali ai imobilelor.
        Imobilul cu deţinător identificat este acel imobil pentru care, după caz:
    a) dreptul de proprietate este dovedit cu acte juridice.
    b) posesia este stabilită conform prevederilor art. 13 din Lege.

        În cazul în care proprietarul imobilului este identificat, iar din evidenţele primăriei rezultă faptul că acesta este decedat, în fişa de date a imobilului, la punctul 3, Proprietatea/Posesia, în coloana Observaţii se face menţiunea "proprietar decedat".
        Imobilul cu deţinător neidentificat este acel imobil pentru care nici o instituţie implicată nu poate să pună la dispoziţie informaţiile sau evidenţele necesare pentru identificarea deţinătorului.
        În fişa de date a imobilului, pentru care nu a fost identificat deţinătorul, la punctul 3, Proprietatea/Posesia, în a doua coloană se menţionează înscrierea provizorie a dreptului de proprietate în favoare unităţii administrativ-teritoriale, prevăzută de art. 13 alin. (15) din Lege, iar în coloana 5 "Observaţii" se menţionează textul "Proprietar neidentificat".
        În situaţia în care, în etapa de identificare a deţinătorilor, nu se poate identifica codul numeric personal al titularilor drepturilor reale persoane fizice, ori codul unic de înregistrare al persoanelor juridice, în partea a II-a cărţii funciare se vor face menţiuni cu privire la lipsa acestor informaţii.
        Pentru imobilele situate în regiunile de carte funciară supuse Decretului-Lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiunilor privitoare la cărţile funciare, Prestatorul va face identificarea imobilelor situate în intravilan şi în extravilanul necooperativizat cu numerele topografice din cărţile funciare vechi. În cazul extravilanului necooperativizat, identificarea se va face dacă aceasta este posibilă potrivit documentelor puse la dispoziţie. Identificarea cu cărţile funciare vechi se va face şi pentru imobilele cu construcţii din extravilanul cooperativizat. În cazul în care imobilul identificat în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică se suprapune parţial cu un număr topografic, în cuprinsul fişierului .cgxml, la introducerea datelor despre imobil, în secţiunea asociată părţii I-a cărţii funciare, în câmpul "Observaţii/Referinţe" se menţionează textul "parte din nr. topografic".
        Sarcinile imobilelor înscrise în vechile cărţi funciare se preiau obligatoriu în fişierele cgxml, urmând ca după deschiderea noilor cărţi funciare sarcinile stinse să fie radiate la cererea proprietarului imobilului, a oricărei persoane interesate sau din oficiu.
        Stabilirea destinaţiei şi a categoriei de folosinţă
        Destinaţiile şi categoriile de folosinţă ale parcelelor se stabilesc în conformitate cu realitatea din teren şi se înscriu cu denumirile stabilite de Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Limitele acestora se stabilesc prin măsurători expeditive.
        Potrivit Legii, situaţia reflectată în documentele tehnice cadastrale se prezumă a fi în concordanţă cu situaţia tehnică şi juridică reală până la proba contrară şi în consecinţă, se va înscrie categoria de folosinţă actuală din teren.
        Identificarea construcţiilor
        Construcţiile identificate pe teren se consemnează în fişa de date a imobilului şi se înregistrează în documentele tehnice ale cadastrului.
        Se înregistrează construcţiile permanente identificate în teren, cu suprafaţa mai mare de 1 mp, clasificate după destinaţia stabilită în conformitate cu prevederile legale.
        Construcţiile se înscriu în documentele tehnice şi în cartea funciară în baza actelor de proprietate, a documente1or care atestă edificarea acestora potrivit legii, iar în lipsa actelor doveditoare, prin contrasemnarea documentelor tehnice de către primar, ori în baza unei adeverinţe eliberate de primar prin care acesta atestă însuşirea informaţiilor tehnice şi juridice cuprinse în documentele tehnice cadastrale. În lipsa însuşirii documentelor tehnice de către primar, înscrierea construcţiilor se realizează în baza documentelor tehnice ale cadastrului publicate şi necontestate. În cazul în care acestea au fost contestate, înscrierea se face în baza documentelor tehnice astfel cum au fost publicate, dacă contestaţia a fost respinsă, iar dacă aceasta a fost admisă înscrierea se face în baza procesului-verbal de soluţionare a cererii de rectificare.
        Potrivit Legii, situaţia reflectată în documentele tehnice cadastrale se prezumă a fi în concordanţă cu situaţia tehnică şi juridică reală, până la proba contrară.
        Situaţia construcţiilor condominiu
        În cazul unui imobil cu construcţie de tip condominiu, care a făcut obiectul înregistrării sporadice, în documentele tehnice ale cadastrului se preiau informaţiile privitoare la a construcţie şi unităţile individuale astfel cum au fost înregistrate în cartea funciară. În acest caz, pentru imobil se generează un singur fişier .cgxml care include date despre:
    a) terenul pe care se află construcţiile;
    b) construcţiile condominiu şi individuale;
    c) unităţile individuale componente ale condominiului.

        În situaţiile prevăzute la punctele a) şi b) se întocmeşte o singură fişă de date, iar pentru situaţia prevăzută la punctul c), pentru fiecare UI se întocmeşte, separat, câte o fişă de date.
        Cu privire la unităţile individuale neînregistrate în cartea funciară, nu se colectează acte şi nu se întocmesc fişe de date, aceste unităţi nefăcând obiectul lucrării de înregistrare sistematică.
        În cazul unui imobil cu construcţie de tip condominiu care nu a făcut obiectul înregistrării sporadice, se generează o singură fişă de date şi un singur fişier .cgxml care conţine date despre teren şi construcţie, fără referire la unităţi individuale.
        Situaţia litigiilor
        În cazul în care se identifică imobile ce fac obiectul unor procese înregistrate pe rolul instanţelor, în baza copiei acţiunii, având ştampila şi numărul de înregistrare ale instanţei sau a certificatului de grefă care identifică obiectul procesului, părţile şi imobilul, puse la dispoziţie de titulari sau alte persoane interesate, în Registrul cadastral al imobilelor, se consemnează la punctul 4. "Notări, procese, interdicţii, etc.": numărul dosarului, instanţa la care este înregistrat dosarul, obiectul litigiului, părţile în litigiu.
        Aceste informaţii se regăsesc şi în fişierele .cgxml.

    3.3.3.2. Colectarea actelor
        Prestatorul colectează, în copie legalizată, actele juridice care atestă dreptul de proprietate sau alte drepturi reale, care conţin modificări ale configuraţiei imobilelor sau atestă alte acte, fapte ori raporturi juridice privitoare la imobile. Copiile legalizate ale documentelor se preiau numai dacă acestea nu există în arhiva OCPI, a primăriei sau a altor instituţii şi autorităţi publice. În cazul documentelor existente în arhive se eliberează copii ale acestora certificate pentru conformitate cu originalul.
        De asemenea, primăria eliberează copii legalizate ale actelor necesare întocmirii documentelor tehnice, în condiţiile art. 17 al Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată, cu modificările ulterioare.
        În cazul localităţilor unde funcţionează birouri ale notarilor publici, în cadrul campaniei de informare publică pe care o desfăşoară, Prestatorul înştiinţează cetăţenii cu privire la necesitatea legalizării pe cale notarială a copiilor actelor de proprietate.
        În vederea înregistrării în documentele tehnice şi în cartea funciară, este suficientă prezentarea ultimului act doveditor al drepturilor reale privitoare la imobil.
        În cazul imobilelor înregistrate în cartea funciară anterior demarării lucrărilor de înregistrare sistematică, cu privire la care există acte juridice neînscrise, Prestatorul va actualiza informaţiile privind imobilele, conform actelor juridice puse la dispoziţie. Astfel, în cazul în care există modificări referitoare la proprietarul imobilului faţă de situaţia înregistrată în cartea funciară, în fişa de date a imobilului se menţionează proprietarul înscris în cartea funciară, iar în baza actelor juridice doveditoare colectate, poziţia acestuia se radiază şi se înscrie ultimul proprietar. Prestatorul are obligaţia de a analiza actele juridice puse la dispoziţie, care fac dovada transmisiunilor succesive ale drepturilor cu privire la imobilele în cauză.
        În cazul imobilelor proprietate publică a statului şi unităţilor administrativ-teritoriale, în lipsa actelor de proprietate, înregistrarea se face în baza copiei extrasului de pe inventarul centralizat al bunurilor respective, atestat prin hotărâre de guvern, ori în baza hotărârilor de guvern, hotărârilor consiliului local, judeţean, sau a municipiului Bucureşti, prin care sunt însuşite inventarele cu privire la aceste imobile, în cazul în care apartenenţa la domeniul public este stabilită prin acte normative, însoţite de un înscris, emis de către conducătorul instituţiei publice centrale sau locale care solicită înregistrarea în calitate de titular al dreptului real corespunzător proprietăţii publice, care confirmă identitatea dintre imobilul din documentaţia cadastrală şi cel evidenţiat în inventarul centralizat, certificate pentru conformitate. În lipsa extraselor de pe inventarul bunurilor respective, ori a actelor normative menţionate, se poate înscrie provizoriu dreptul de proprietate în favoarea statului/unităţii administrativ-teritoriale în cauză, în baza actelor administrative emise cu privire la aceste imobile.
        În cazul imobilelor proprietate privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, în lipsa actelor de proprietate, se poate dispune înscrierea provizorie a dreptului de proprietate în baza actelor administrative emise cu privire la imobile, în condiţiile legii.
        Autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale au obligaţia, conform legii, de a pune la dispoziţia Prestatorului, gratuit, datele, informaţiile şi copiile certificate ale documentelor referitoare la imobilele pe care le deţin, în vederea înscrierii acestora în cartea funciară.
        Conform prevederilor legale, primarul pune la dispoziţia Prestatorului, toate informaţiile şi evidenţele deţinute de primărie, privitoare la imobile şi deţinători. De asemenea, primarul eliberează certificatele necesare realizării lucrărilor, în termen de 30 de zile de la solicitare.

    3.3.3.3. Înregistrarea posesiei de fapt asupra imobilului
        Persoana care nu deţine acte de proprietate asupra imobilului, dar posedă imobilul sub nume de proprietar, poate fi înscrisă în documentele tehnice ale cadastrului ca posesor de fapt, în baza următoarelor documente:
    a) fişa de date a imobilului semnată de către posesorul imobilului şi de către persoana autorizată, reprezentantul Prestatorului, să efectueze lucrările de înregistrare sistematică;
    b) adeverinţa eliberată de autorităţile administraţiei publice locale care atestă faptul că:
    (i) posesorul este cunoscut că deţine imobilul sub nume de proprietar;
    (ii) imobilul nu face parte din domeniul public sau nu a fost înscris în evidenţe ca fiind în domeniul privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale;

    c) copia înscrisului care atestă faptul posesiei, dacă există.

        Prestatorul colectează de la posesori documentele menţionate şi copiile actelor de identitate şi de stare civilă. Adeverinţa prevăzută la litera b) poate fi înlocuită prin contrasemnarea documentelor tehnice de către primar, în condiţiile art. 12 alin. (14) din Lege.
        Dispoziţiile privitoare la înscrierea posesii de fapt sunt aplicabile:
    - imobilelor situate în intravilan;
    – imobilelor situate în extravilanul localităţilor, altele decât cele care au făcut obiectul legilor proprietăţii.

        Aceste dispoziţii sunt aplicabile şi imobilelor din regiunile supuse prevederilor Decretului-Lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare, în situaţia în care proprietarii nu sunt identificaţi cu ocazia realizării interviurilor pe teren, însă sunt identificaţi posesorii.
        Posesia de fapt înscrisă în documentele tehnice se notează în cărţile funciare deschise din oficiu ca urmare a finalizării înregistrării sistematice.
        Persoana care posedă un imobil ca proprietar necontestat se poate înscrie în cartea funciară pe baza certificatului eliberat de notarul public, în condiţiile art. 13 alin. (8)-(10) din Lege.
        Potrivit Legii, în cazul imobilelor cu privire la care au fost emise procese-verbale de punere în posesie, dar nu au fost eliberate titlurile de proprietate, conform Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dreptul de proprietate se va putea înscrie în favoarea titularilor, în baza procesului verbal de punere în posesie şi a hotărârii comisiei judeţene de fond funciar prin care s-a validat dreptul de proprietate, emise în condiţiile legii.


    3.3.4. Întocmirea documentelor tehnice ale cadastrului
        Documentele tehnice ale cadastrului se întocmesc pe sectoare cadastrale şi evidenţiază situaţia tehnică şi juridică reală, constatată de Prestator cu ocazia desfăşurării lucrărilor sistematice de cadastru. Prin excepţie, Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători se întocmeşte la nivel de UAT.
        Documentele tehnice ale cadastrului constituie temeiul înregistrării din oficiu a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.
        Prestatorul transmite primarului documentele tehnice ale cadastrului în format digital, anterior predării lor la OCPI. Documentele în format analogic vor fi predate numai la solicitarea expresă a primarului formulată în termen de 3 zile de la primirea datelor în format digital. Prestatorul va preda documentele în format analogic în termen de 5 zile de la solicitare.
        Primarul are obligaţia de a contrasemna documentele tehnice, personal ori printr-un reprezentant desemnat în acest scop, ori de a elibera o adeverinţă prin care atestă însuşirea acestora, în termen de 30 de zile de la primirea documentelor în format digital.
    3.3.4.1. Structura de directoare folosită la predarea datelor la OCPI
        Livrările se predau pe DVD.
        Pe eticheta suportului se menţionează:
    - Lucrări de înregistrare sistematică UAT .....;
    – Livrarea nr. .........../Sector cadastral nr. ...;
    – Conţinutul livrării.

        Structura de directoare utilizată la predare este prezentată în Anexa nr. 6.

    3.3.4.2. Livrabile
        Documentaţia finală, întocmită pe sectoare cadastrale, se predă în formatele, în numărul de exemplare şi cu respectarea celor menţionate în tabelul de mai jos:
                                    TABEL LIVRABILE
        Livrarea nr. 1 - Raportul preliminar

┌─────┬────────────┬───────────────────┐
│ │ │Format/nr. │
│Nr. │ │exemplare1) │
│Crt. │Livrabilul ├─────────┬─────────┤
│ │ │Format │Format │
│ │ │hârtie │digital │
├─────┼────────────┼─────────┼─────────┤
│1 │Raportul │1 ex. │.pdf │
│ │preliminar │ │ │
├─────┼────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │
└─────┴────────────┴─────────┴─────────┘

    1) Planul sectoarelor cadastrale se predă în format analogic şi digital (.shp)

        Livrarea nr. 2 - Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare

┌────┬────────────┬──────────────────────┐
│ │ │Format/nr. exemplare │
│Nr. │Livrabilul ├──────┬───────────────┤
│Crt.│ │Format│Format digital │
│ │ │hârtie│ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Memoriu │ │ │
│ │tehnic cu │ │ │
│1 │descrierea │1 ex. │.pdf │
│ │lucrărilor │ │ │
│ │efectuate │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Fişele de │ │ │
│ │date ale │ │ │
│ │imobilelor, │ │ │
│ │actele │ │ │
│2 │colectate în│1 ex. │.pdf*) │
│ │cadrul │ │ │
│ │lucrărilor │ │ │
│ │sistematice │ │ │
│ │de cadastru │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│3 │Fişierele │nu │.xml*) │
│ │.cgxml │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Registrul │ │ │
│4 │cadastral al│1 ex. │.pdf │
│ │imobilelor │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Opisul │ │ │
│ │alfabetic al│ │ │
│ │titularilor │ │ │
│ │drepturilor │ │ │
│5 │reale de │1 ex. │.pdf │
│ │proprietate,│ │ │
│ │ai │ │ │
│ │posesorilor │ │ │
│ │şi al altor │ │ │
│ │deţinători │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Planurile │ │.tiff │
│6 │cadastrale │1 ex. │georeferenţiat,│
│ │ │ │.shp/.dxf │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Planul │ │.tiff │
│7 │cadastral de│1 ex. │georeferenţiat,│
│ │ansamblu sc.│ │.shp/.dxf │
│ │1:10.000 │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Raport de │ │ │
│8 │control │1 ex. │.pdf │
│ │intern al │ │ │
│ │calităţii │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Raport de │ │ │
│ │monitorizare│ │ │
│ │a │ │ │
│ │participării│ │ │
│9 │grupurilor │1 ex. │.pdf │
│ │vulnerabile │ │ │
│ │la lucrările│ │ │
│ │de │ │ │
│ │înregistrare│ │ │
│ │sistematică │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Raportul de │ │ │
│ │monitorizare│ │ │
│10 │a campaniei │1 ex. │.pdf │
│ │de informare│ │ │
│ │locale │ │ │
└────┴────────────┴──────┴───────────────┘


        Livrarea nr. 3 - Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală

┌────┬────────────┬──────────────────────┐
│ │ │Format/nr. exemplare │
│Nr. │Livrabilul ├──────┬───────────────┤
│Crt.│ │Format│Format digital │
│ │ │hârtie│ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Cereri de │ │ │
│ │rectificare,│ │ │
│ │contestaţii,│ │ │
│1 │acte, │nu │.pdf*) │
│ │procese │ │ │
│ │verbale, │ │ │
│ │etc. │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│2 │Fişierele │nu │.xml*) │
│ │.cgxml │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Registrul │ │ │
│3 │cadastral al│nu │.pdf │
│ │imobilelor │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Opisul │ │ │
│ │alfabetic al│ │ │
│ │titularilor │ │ │
│ │drepturilor │ │ │
│4 │reale de │nu │.pdf │
│ │proprietate,│ │ │
│ │al │ │ │
│ │posesorilor │ │ │
│ │şi al altor │ │ │
│ │deţinători │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Planurile │ │.tiff │
│5 │cadastrale │nu │georeferenţiat,│
│ │ │ │.shp/.dxf │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Planul │ │.tiff │
│6 │cadastral de│nu │georeferenţiat,│
│ │ansamblu sc.│ │.shp/.dxf │
│ │1:10.000 │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Raport de │ │ │
│7 │control │nu │.pdf │
│ │intern al │ │ │
│ │calităţii │ │ │
├────┼────────────┼──────┼───────────────┤
│ │Raportul de │ │ │
│ │monitorizare│ │ │
│8 │a campaniei │nu │.pdf │
│ │de informare│ │ │
│ │locale │ │ │
└────┴────────────┴──────┴───────────────┘


    *) Fişierele .cgxml şi .pdf asociate se încarcă de Prestator în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, pe baza user-ului şi a parolei anterior solicitate oficiului teritorial.

        Acestea nu se predau pe suporturi fizice.
        Procesele verbale de predare-primire a livrabilelor în format digital vor include menţiunea prin care prestatorul înştiinţează OCPI că fişierele .cgxml şi .pdf asociate au fost încărcate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară spre a fi verificate.
        Exceptând fişierele .cgxml şi .pdf asociate, livrabilele care se predau în format digital vor fi semnate electronic. Forma analogică (hârtie) a livrabilelor trebuie să conţină menţionarea explicită a acestei semnături şi denumirea Prestatorului care a semnat electronic. Utilizarea semnăturii electronice exclude aplicarea ştampilei Prestatorului şi semnăturii olografe pe documentele tipărite, cu excepţia Fişelor de date ale imobilelor cu posesori şi Fişelor de date aferente imobilelor din sectoarele cadastrale cu deficit de suprafaţă pentru care există consimţământul titularilor la diminuarea suprafeţelor, caz în care fişele de date vor fi semnate olograf şi de reprezentantul Prestatorului.
        Prestatorul scanează actele referitoare la imobile şi deţinători şi creează un fişier .pdf multipage. Fiecărui imobil i se asociază un fişier care se denumeşte ID.pdf, unde ID reprezintă identificatorul imobilului atribuit în cadrul lucrării de înregistrare sistematică. Documentele (fişele de date şi actele) se scanează cu rezoluţia 200 dpi, alb-negru.
        Ordinea documentelor în fişier este:
    - fişa de date;
    – actele de identitate/certificatele de înregistrare/certificate deces/acte de stare civilă, etc.;
    – actele juridice privitoare la imobile.

        Documentele analogice se predau pe sectoare cadastrale, în dosare care conţin aproximativ 100 de file, ordonate crescător după ID imobil. Pe fiecare dosar se menţionează numele UAT, numărul sectorului cadastral şi intervalul ID conţinut.
        Ordinea documentelor analogice trebuie să fie identică cu cea din fişierul .pdf.
        Formatul fişierelor .cgxml este prezentat în Anexa nr. 8.
        Schema .xsd a fişierului .cgxml poate fi descărcată de pe site-ul ANCPI (http://www.ancpi.ro/pnccf/documente-support.html)
        Prestatorul poate descărca datele disponibile din sistemul integrat de cadastru şi carte funciară în format .xml.
        Pentru generarea fişierelor .cgxml Prestatorul va dezvolta propria aplicaţie.
        Reprezentanţii Prestatorului care au acces la datele şi informaţiile puse la dispoziţie de ANCPI/OCPI completează formularul de confidenţialitate (Anexa nr. 12). De asemenea, Prestatorul transmite OCPI mandatul prin care acesta autorizează reprezentanţi, care pot accesa Online, în numele său, baza de date digitală pusă la dispoziţie de către ANCPI. În mandat se precizează numele, prenumele, codul numeric personal al reprezentanţilor; se anexează copii ale cărţilor de identitate ale acestora. Fiecare reprezentant al prestatorului va completa o cerere de acces la datele digitale.
        În paralel cu lucrările sistematice de cadastru se desfăşoară şi înregistrarea sporadică a proprietăţilor, prin care se modifică în permanenţă evidenţa de cadastru şi publicitate imobiliară a imobilelor.
        În consecinţă, Prestatorul are responsabilitatea de a verifica periodic evidenţele OCPI prin intermediul funcţionalităţilor sistemului integrat de cadastru şi carte funciară şi de a integra noile date cu privire la imobile în documentele tehnice ale cadastrului. Ultima verificare în scopul actualizării se face cu cel mult 5 zile lucrătoare înainte de data predării livrărilor "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" şi "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală". De asemenea, OCPI va comunica Prestatorului orice modificări sau completări ale documentelor predate conform Anexei nr. 1 la specificaţiile tehnice, apărute pe parcursul realizării lucrărilor de înregistrare sistematică (anularea/modificarea unor titluri de proprietate, modificări ale limitelor UAT conform hotărârilor judecătoreşti etc.).
        Documentele tehnice ale cadastrului (Registrul cadastral al imobilelor. Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, Planurile cadastrale) predate la livrarea "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare" poartă menţiunea "Spre publicare", iar cele predate la livrarea "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală" poartă menţiunea "Documente finale". Această menţiune se face pe fiecare pagină/planşă.
        Prestatorul realizează controlul intern al calităţii pentru cel puţin 10% imobilele fiecărui sector cadastral. Modul de verificare şi lista imobilelor verificate se evidenţiază în Raportul de control. Informaţiile privitoare la imobile se verifică în toate componentele livrabilelor: fişiere .cgxml şi .pdf asociate, fişele de date ale imobilelor registrul cadastral al imobilelor, opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, planuri cadastrale, plan cadastral de ansamblu etc.
        Raportul de control intern al calităţii conţine şi un raport tabelar în care, pentru fiecare imobil extras din sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, se evidenţiază: identificatorul electronic al imobilului, ID-ul (alocat de Prestator) şi, dacă, în Partea a III-a a cărţii funciare, există diferenţe între datele preluate din sistem şi cele din fişierul realizat de Prestator. În cazul în care există diferenţe, se precizează care este motivul apariţiei acestora.
        La procesele verbale de predare-primire a livrabilelor se va anexa un tabel cu numele, funcţia şi semnătura persoanelor care au participat la realizarea fiecărui livrabil (conform modelului de mai jos):

┌────────────────────────────────────────────────┐
│Denumire livrare (de exemplu: Livrarea nr. 2 - │
│Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre│
│publicare) │
├───────────┬───────┬─────────────┬────┬─────────┤
│ │Nume şi│Funcţia1) │Data│Semnătura│
│ │prenume│Specialitatea│ │ │
├───────────┴───────┴─────────────┴────┴─────────┤
│Denumire livrabil (de exemplu: 1. Memoriu tehnic│
│cu descrierea lucrărilor efectuate) │
├───────────┬───────┬─────────────┬────┬─────────┤
│Avizat2) │ │ │ │ │
├───────────┼───────┼─────────────┼────┼─────────┤
│Verificat │ │ │ │ │
├───────────┼───────┼─────────────┼────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │
│ ├───────┼─────────────┼────┼─────────┤
│Întocmit │ │ │ │ │
│ ├───────┼─────────────┼────┼─────────┤
│ │. . . │ │ │ │
├───────────┴───────┴─────────────┴────┴─────────┤
│Denumire livrabil (de exemplu: 10. Raportul de │
│monitorizare a campaniei de informare locale) │
├───────────┬───────┬─────────────┬────┬─────────┤
│Avizat2) │ │ │ │ │
├───────────┼───────┼─────────────┼────┼─────────┤
│Verificat3)│ │ │ │ │
├───────────┼───────┼─────────────┼────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │
│ ├───────┼─────────────┼────┼─────────┤
│Întocmit │ │ │ │ │
│ ├───────┼─────────────┼────┼─────────┤
│ │. . . │ │ │ │
└───────────┴───────┴─────────────┴────┴─────────┘

──────────
        *1) funcţia se precizează acolo unde este cazul
        *2) avizarea se realizează de către managerul de proiect
        *3) verificarea se realizează de către angajatul cu pregătire juridică şi cel cu competenţe în verificarea tehnică a lucrărilor, nominalizaţi în oferta tehnică.
──────────

        Sub tabel va fi menţionat numele persoanei care a semnat electronic livrabilele:
        Livrare semnată electronic de către ....................., funcţia ................, conform mandatului nr. ....... din ...........

        Raportul de monitorizare a participării grupurilor vulnerabile la lucrările de înregistrare sistematică conţine informaţii precum:
    a) categoriile de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile identificate în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică, numărul de persoane aparţinând fiecărei categorii şi, în măsura în care este posibil, se prezintă datele de identificare ale acestor persoane;
    b) localizarea geografică a comunităţilor informale, numărul de gospodării şi numărul de persoane din fiecare comunitate, existenţa ori inexistenţa actelor de identitate şi/sau a actelor de proprietate, alte informaţii considerate relevante pentru aceste grupuri de persoane;
    c) gradul de participare a persoanelor vulnerabile la lucrările de înregistrare sistematică, în toate etapele lucrărilor: în campania de informare publică locală, la realizarea interviurilor la teren, la colectarea actelor de proprietate etc.



    3.3.4.3. Tipărirea documentelor tehnice
     Planuri
        Documentaţia întocmită pe sectoare cadastrale, se predă în formatele, în numărul de exemplare şi cu respectarea celor menţionate în Tabelul Livrabile.
        La redactarea planurilor cadastrale se utilizează atlasul de semne convenţionale pentru planurile topografice la scările 1:5000, 1:2000, 1:1000 şi 1:500, ediţia 1978.

     Registre
        Modelul Registrului cadastral al imobilelor este prezentat în Anexa nr. 2, iar modelul Opisului alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, în Anexa nr. 3.
        Registrul cadastral al imobilelor se întocmeşte pe sectoare cadastrale.
        Filele tipărite, corespunzătoare fiecărui sector cadastral, se îndosariază în volume cuprinzând câte 200 de file, ordonate după ID.
        Datele privind construcţiile-condominiu dintr-un sector cadastral se îndosariază separat, în volume cuprinzând câte 200 de file, ordonate după ID imobil. Pentru fiecare construcţie-condominiu se îndosariază: fila registrului cadastral care se întocmeşte pentru teren şi construcţii, foaia colectivă, filele registrului cadastral pentru unităţile individuale componente.
        Numărul filelor poate fi mai mare sau mai mic, astfel încât informaţiile referitoare la ultimul imobil să fie menţionate integral. Pe coperta fiecărui volum se specifică: denumirea registrului, UAT, sectorul cadastral şi, după caz, numărul volumului. Prima pagină a Registrului conţine identificatorii imobilelor componente (eventual intervalul acestora, dacă este cazul).
        Pe prima pagină a volumelor în care se îndosariază date referitoare la construcţiile tip condominiu, se specifică şi adresa. Paginile fiecărui volum al registrului se numerotează de la 1 la n. Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători se întocmeşte la nivel de UAT şi se îndosariază în volume de câte 200 de file ordonate alfabetic. Numărul filelor poate fi mai mare sau mai mic, astfel încât deţinătorii având aceeaşi iniţială a numelui să fie înscrişi integral într-un volum. Pe coperta fiecărui volum se specifică: denumirea, UAT şi literele reprezentând iniţialele numelor componente. Paginile fiecărui volum al opisului alfabetic se numerotează de la 1 la n.



    3.4. Publicarea documentelor tehnice ale cadastrului
        Pregătirea publicării documentelor tehnice cadastrale
        OCPI împreună cu primăria stabilesc data publicării documentelor tehnice, pe care o comunică în scris ANCPI şi Prestatorului.
        Cu cel puţin 5 zile înainte de afişare, Achizitorul (OCPI în cazul în care achizitorul este ANCPI) asigură publicarea anunţului prealabil privind afişarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului, într-un ziar de largă circulaţie, într-un ziar local, la sediul consiliului local, pe pagina de internet a autorităţii administraţiei publice locale, precum şi pe pagina de internet a ANCPI.
        OCPI organizează împreună cu primăria activitatea de publicare a documentelor tehnice, la sediul stabilit în acest scop, asigurând:
    - transportul documentelor tehnice la sediul primăriei (sau la sediul stabilit pentru afişare);
    – afişarea planurilor, etc.

        În această etapă Prestatorul organizează activitatea de informare a proprietarilor, posesorilor şi a celorlalţi deţinători cu privire la demararea procedurii de publicare a rezultatelor lucrărilor de înregistrare sistematică.
        Publicarea documentelor tehnice cadastrale
        Publicarea documentelor tehnice se face în spaţiul pus la dispoziţie de către primărie, precum şi pe pagina de internet a autorităţii administraţiei publice locale, respectiv pe pagina de internet a ANCPI, creată în acest scop.
        Conform Legii, perioada afişării este de 60 de zile.
        În termen de 60 de zile de la afişare, titularii sarcinilor înscrise în registrele de transcripţiuni şi inscripţiuni vor solicita transcrierea acestora în cărţile funciare, prin depunerea cererilor de rectificare a documentelor tehnice. Prin sarcini se înţelege: ipotecile, privilegiile, somaţiile, sechestrele, litigiile şi orice acte juridice, înscrise în vechile registre de publicitate imobiliară.

    3.5. Primirea şi soluţionarea cererilor de rectificare
        Cererea de rectificare a informaţiilor din documentele tehnice publicate se poate face în termen de 60 de zile de la afişare şi trebuie însoţită de documentele doveditoare.
        Modelul cererii de rectificare este prezentat în Anexa nr. 10.
        Primirea, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de rectificare se realizează de către comisia de soluţionare a cererilor de rectificare din cadrul OCPI desemnată pentru îndeplinirea acestor atribuţii. Soluţionarea cererilor de rectificare se realizează în perioada afişării publice, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data finalizării perioadei de afişare.
        Pe durata perioadei de publicare şi de soluţionare a cererilor de rectificare, Prestatorul şi primăria asigură suport tehnic comisiei, prin reprezentanţi desemnaţi în acest scop.
        Atribuţiile comisiei pentru soluţionarea cererilor de rectificare sunt următoarele, dar fără a se limita la acestea:
    - acordarea lămuririlor necesare contestatarilor;
    – înregistrarea cererilor de rectificare şi a contestaţiilor;
    – marcarea imobilelor contestate în documentele cadastrale;
    – analiza documentelor depuse de contestatari;
    – verificarea în teren a imobilelor contestate, dacă se consideră necesar;
    – întocmirea procesului-verbal de soluţionare a cererilor de rectificare;
    – întocmirea unui tabel centralizator, care conţine imobilele care trebuie rectificate sau actualizate de către Prestator.

        Cererile de rectificare se soluţionează prin proces-verbal care se comunică în condiţiile Codului de procedură civilă. Modelul procesului verbal de soluţionare a cererilor de rectificare este prezentat în Anexa nr. 11.
        Împotriva procesului-verbal se poate formula plângere la judecătoria în a cărei rază de competenţă se află imobilul, în termen de 15 zile de la comunicare.
        În cazul în care soluţionarea unei cereri de rectificare implică modificări şi ale altor imobile, datele asociate acestor imobile se actualizează sau corectează, după caz. În aceste situaţii prin procesul-verbal de soluţionare a cererii de rectificare, care se comunică tuturor părţilor implicate, se dispune actualizarea/corectarea datelor referitoare la imobilele afectate.
        Cererile de rectificare, actele doveditoare şi procesul-verbal de soluţionare a cererilor de rectificare, se scanează (cu rezoluţia 200 dpi, alb-negru) şi se predau Prestatorului în format .pdf, în vederea actualizării documentelor tehnice şi a fişierelor .cgxml.
        Cererile de rectificare, procesul-verbal de soluţionare şi registrul cererilor de rectificare se arhivează împreună cu documentele tehnice ale cadastrului.

    3.6. Actualizarea documentelor tehnice ale cadastrului
        Prestatorul actualizează documentele tehnice ale cadastrului, în baza documentelor transmise de către comisia de soluţionare a cererilor de rectificare, respectiv: procesul-verbal de soluţionare a cererilor de rectificare, cererile de rectificare, documentele doveditoare.
        Actualizarea fişierelor ID.pdf/ID-Cn-Um.pdf se realizează de Prestator prin adăugarea la conţinutul iniţial al acestora, a documentelor transmise de către OCPI în urma soluţionării cererilor de rectificare.
        Ordinea documentelor în fişier este:
    - fişa de date;
    – actele de identitate/certificatele de înregistrare/certificate deces/acte de stare civilă etc.;
    – actele juridice privitoare la imobile;
    – cererea de rectificare/contestaţia privitoare la calitatea de posesor;
    – actele doveditoare;
    – procesul verbal de soluţionare a cererii de rectificare.

        De asemenea, Prestatorul integrează în documentele tehnice finale ale cadastrului, înregistrările din cărţile funciare efectuate în cadrul înregistrării sporadice, atât în perioada publicării documentelor tehnice cât şi în cea de soluţionare a cererilor de rectificare.
        În perioada de afişare a documentelor tehnice ale cadastrului şi în cea de soluţionare a cererilor de rectificare, OCPI va furniza persoanelor autorizate să execute lucrări de specialitate din domeniul cadastrului, geodeziei şi cartografiei, informaţiile privitoare la imobile recepţionate în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică, în vederea întocmirii de către aceştia a documentaţiilor tehnice necesare efectuării înregistrărilor în cadastru şi cartea funciară, formulate la cererea persoanelor interesate.
        Pe baza datelor actualizate, Prestatorul generează şi predă la OCPI documentele tehnice finale.

    3.7. Recepţia documentelor tehnice ale cadastrului
        Activităţile, livrările şi recepţiile se realizează conform graficului de activităţi din Anexa nr. 9 şi conform graficului de livrare din contract.
        Recepţia se efectuează de către comisia de recepţie din cadrul OCPI constituită din membri şi membri supleanţi prin decizia directorului şi are ca scop verificarea respectării cerinţelor specificaţiilor tehnice care au stat la baza încheierii contractului şi a reglementărilor din domeniul cadastrului şi publicităţii imobiliare. Documentele emise de Comisia de recepţie vor fi semnate de către toţi membrii acesteia. În cazul absenţei unui/mai multor membri titulari, aceştia vor fi înlocuiţi de membri supleanţi.
        Predarea, respectiv recepţia documentelor tehnice se face la OCPI. Livrabilele se predau de către Prestator pe bază de Proces-verbal de predare-primire, conform modelului prevăzut la Anexa nr. 13.
        Exceptând cazurile în care o livrare este considerată ca neefectuată, prestatorul poate interveni cu corecţii/modificări numai asupra imobilelor (fişier cgxml şi ID.pdf) care au fost identificate ca fiind "incorecte" de către OCPI.
        În mod excepţional, în cazul în care pentru realizarea unei corecţii asupra unui imobil identificat de OCPI ca fiind "incorect" este necesară efectuarea de modificări asupra altor imobile vecine, în procesele verbale de predare-primire prestatorul va include o listă a imobilelor pentru care OCPI nu a solicitat corecţii/modificări şi motivele pentru care s-au efectuat modificări/corecţii ale acestor imobile.
    3.7.1. Recepţia documentelor tehnice ale cadastrului - copie spre publicare
        Activitatea de recepţie a Livrării nr. 2 se desfăşoară în două etape.
        Etapa 1 se finalizează cu emiterea unei notificări prin care Comisia de recepţie din cadrul OCPI comunică Prestatorului faptul că livrabilele aferente acestei etape sunt corecte şi solicită predarea restului livrabilelor. Etapa 2 se finalizează cu emiterea de către Comisia de recepţie din cadrul OCPI a Procesului-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare", care se comunică Achizitorului şi Prestatorului. Modelul Notificării se regăseşte în Anexa nr. 14.
        Procesul-verbal de acceptanţă se emite de către Achizitor în baza procesului-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare". După emiterea procesului-verbal de acceptanţă se trece la etapa de publicare a documentelor tehnice.
        Modelul proceselor verbale de recepţie cantitativă şi calitativă şi al proceselor verbale de acceptanţă vor fi puse la dispoziţie de ANCPI după semnarea contractelor.

     Etapa 1
        Prestatorul predă toate livrabilele prevăzute la punctul 3.3.4.2. Livrabile, numai în format digital, la termenul stabilit în contract, conform graficului de activităţi. Data înregistrării la OCPI a Procesului-verbal de predare-primire a livrabilelor în format digital reprezintă data predării Livrării nr. 2 - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare". Depăşirea datei de predare a Livrării nr. 2 şi/sau a termenelor dintre etape, respectiv a termenelor de refacere se consideră întârziere conform prevederilor contractuale.
        Comisia de recepţie din cadrul OCPI face verificări în toate componentele livrării.
        Numărul total de imobile din cadrul unei livrări (NT) este format din numărul imobilelor de tip teren cu sau fără construcţie (care este egal cu numărul de fişiere .cgxml al livrării) la care se adaugă numărul de UI din construcţiile condominiu ale livrării respective.
        Numărul total de imobile care se verifică (N) este format din N1+N2, unde:
    - N1 = numărul imobilelor care conţin informaţii în Partea a III-a a cărţii funciare (în acest caz, lista imobilelor de verificat va fi formată din toate imobilele care conţin informaţii în Partea a III-a a cărţii funciare), din totalul imobilelor livrate (NT);
    – N2 = 10% din NT-N1 (în acest caz, din lista imobilelor de verificat nu vor face parte imobilele care conţin informaţii în Partea a III-a a cărţii funciare).

        În cazul în care Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată deficienţe la un procent egal sau mai mare de 20% din totalul imobilelor verificate (N), întreaga livrare se consideră ca nepredată urmând a se aplica prevederile contractuale.
        În acest caz, Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte un proces-verbal de respingere, ce conţine lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului.
        În cazul în care Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată deficienţe la un procent mai mic de 20% din totalul imobilelor verificate (N), întocmeşte un proces-verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului.
        Prestatorul corectează livrabilele şi le redepune la OCPI în termen de maxim 10 zile de la comunicarea procesului-verbal de constatare.
        În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse de către Prestator, Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată că acestea prezintă în continuare deficienţe, întocmeşte un proces-verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului. Prestatorul corectează livrabilele şi redepune la OCPI fişierele corectate, în termen de maxim 5 zile de la comunicarea procesului- verbal de constatare.
        În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse a doua oară de către Prestator, Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată că acestea prezintă în continuare deficienţe, lucrarea se respinge şi întreaga livrare se consideră ca nepredată, urmând a se aplica prevederile contractuale. În această situaţie, Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte un proces-verbal de respingere, ce conţine lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului.
        La finalul acestei etape, în momentul în care livrabilele verificate nu mai prezintă deficienţe de corectat, Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte notificarea aferentă etapei 1 şi o comunică Prestatorului, în vederea predării Imobilelor în format analogic conform tabelului Livrabile de la pct. 3.3.4.2.

     Etapa 2
        În termen de 5 zile de la data primirii notificării aferente etapei 1, Prestatorul are obligaţia să predea livrabilele prevăzute la punctul 3.3.4.2. - Livrabile, în format analogic, având îndeplinită cerinţa prevăzută de art. 12 alin. (14) din Lege.
        Dacă un livrabil lipseşte, este incomplet sau nu corespunde cerinţelor din specificaţiile tehnice. Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte un proces-verbal de constatare cu descrierea deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului. Prestatorul corectează deficienţele şi redepune la OCPI livrarea corectată în termen de maxim 5 zile de la comunicarea procesului-verbal de constatare.
        În situaţia în care la verificarea livrabilelor redepuse de către Prestator, Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată că acestea prezintă în continuare livrabile lipsă, sunt incomplete sau nu corespund cerinţelor din specificaţiile tehnice, lucrarea se respinge şi întreaga livrare aferentă etapei 2 se consideră ca nepredată, urmând a se proceda la aplicarea prevederilor contractuale. În această situaţie Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte un proces-verbal de respingere, ce conţine deficienţele constatate, care se comunică Prestatorului.
        Când livrarea este completă şi nu mai prezintă deficienţe de corectat, Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte în 3 exemplare Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a livrării - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare", dintre care un exemplar se comunică Achizitorului şi un exemplar Prestatorului.
        În baza procesului-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă, Achizitorul emite procesul-verbal de acceptanţă a livrării "documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare".

    3.7.2. Recepţia documentelor tehnice ale cadastrului - copie finală
        Recepţia documentelor aferente Livrării nr. 3 se realizează după parcurgerea etapei de publicare a documentelor tehnice ale cadastrului şi după cea de soluţionare a cererilor de rectificare. În această etapă Prestatorul actualizează/corectează datele asociate imobilelor care au fost contestate. În cazul în care soluţionarea unei cereri de rectificare implică modificări şi ale altor imobile, Prestatorul actualizează/corectează şi datele asociate acestor imobile. Prestatorul predă livrabilele în format digital la termenul stabilit în contract, conform graficului de activităţi.
        Recepţia se finalizează cu emiterea de către Comisia de recepţie din cadrul OCPI a Procesului verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală", care se comunică Achizitorului şi Prestatorului. Modelul Notificării se regăseşte în Anexa nr. 14.
        Procesul-verbal de acceptanţă se emite de către Achizitor în baza procesului-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală".
        Modelul proceselor verbale de recepţie cantitativă şi calitativă şi al proceselor verbale de acceptanţă vor fi puse la dispoziţie de ANCPI după semnarea contractelor.
        Prestatorul predă livrabilele prevăzute la punctul 3.3.4.2. Livrabile, la termenul stabilit în contract, conform graficului de activităţi. Data înregistrării la OCPI a Procesului-verbal de predare-primire a livrabilelor în format digital reprezintă data predării Livrării nr. 3 - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală".
        Depăşirea datei de predare a Livrării nr. 3 şi/sau a termenelor dintre etape, respectiv termenelor de refacere se consideră întârziere conform prevederilor contractuale. Comisia de recepţie din cadrul OCPI verifică dacă actualizarea datelor este corect integrată în toate livrabilele şi că nu au fost alterate în mod nejustificat celelalte date.
        Se verifică toate imobilele ale căror date au fost modificate în urma soluţionării cererilor de rectificare/contestaţiilor sau au fost afectate de soluţionarea cererilor de rectificare/contestaţiilor.
        În cazul în care Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată deficienţe la un procent egal sau mai mare de 20% din totalul imobilelor verificate, întreaga Livrare nr. 3 se consideră ca nepredată urmând a se aplica prevederile contractuale.
        În acest caz, Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte un proces-verbal de respingere, ce conţine lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului.
        În cazul în care Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată deficienţe la un procent mai mic de 20% din totalul imobilelor verificate, întocmeşte un proces-verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului.
        Prestatorul corectează livrabilele şi le redepune la OCPI în termen de maxim 10 zile de la comunicarea procesului-verbal de constatare.
        În situaţia în care, la verificarea datelor din fişierele redepuse de către Prestator, Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată că acestea prezintă în continuare deficienţe, întocmeşte un proces-verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului. Prestatorul corectează livrabilele şi redepune la OCPI fişierele corectate în termen de maxim 5 zile de la comunicarea procesului-verbal de constatare.
        În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse a doua oară de către Prestator, Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată că acestea prezintă în continuare deficienţe, lucrarea se respinge şi întreaga Livrare nr. 3 se consideră ca nepredată, urmând a se aplica prevederile contractuale. În această situaţie, Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte un proces-verbal de respingere, ce conţine deficienţele constatate, care se comunică Prestatorului.
        Când livrarea este completă şi nu mai prezintă deficienţe, Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte în 3 exemplare Procesul-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a Livrării nr. 3 - "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală" şi comunică un exemplar Achizitorului şi un exemplar Prestatorului.
        În baza procesului-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă, Achizitorul emite Procesul-verbal de acceptanţă a livrării "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală".


    3.8. Deschiderea cărţilor funciare
        OCPI deschide cărţile funciare, în baza documentelor tehnice finale ale cadastrului şi a documentelor aferente, conform Regulamentului aprobat prin ordin al directorului general al ANCPI.
        OCPI transmite Primăriei documentele tehnice ale cadastrului finale în format digital.
        În urma deschiderii noilor cărţi funciare, OCPI transmite autorităţii administraţiei publice locale, în vederea comunicării persoanelor interesate, potrivit evidenţei de carte funciară:
    - extrasul de carte funciară pentru informare;
    – extrasul de plan cadastral (în înţelesul prezentelor specificaţii tehnice, prin acest document se înţelege reprezentarea grafică din anexa la Partea I a cărţii funciare).


    3.9. Încheierea lucrărilor tehnice de cadastru
        De la data deschiderii cărţilor funciare din oficiu, registrele de transcripţiuni şi inscripţiuni, cărţile funciare şi orice alte evidenţe de cadastru şi publicitate imobiliară se înlocuiesc, pentru sectoarele cadastrale respective, cu planul cadastral şi noile cărţi funciare.
        Vechile evidenţe se păstrează în arhiva biroului teritorial şi pot fi consultate pentru istoric. Identificarea şi numerotarea imobilelor cuprinse în titlurile de proprietate emise în baza legilor fondului funciar sau în alte acte de proprietate, planuri şi alte evidenţe cadastrale şi de publicitate imobiliară anterioare realizării lucrărilor de înregistrare sistematică şi deschiderii noilor cărţi funciare îşi pierd valabilitatea.
        Sarcinile care sunt stinse prin împlinirea termenului sau din orice alt motiv nu se mai înscriu în cărţile funciare, iar dacă au fost înscrise acestea se radiază la cererea proprietarului imobilului, a oricărei persoane interesate sau din oficiu.


    ANEXA 1




                                     DATE GENERALE
                          (se completează de către Achizitor)

┌────────────────────────────────────────────┐
│Judeţ │
├────────────────────────────────────────────┤
│UAT: │
├────┬───────────────────────────┬───────────┤
│ │ │Cantităţi │
│Nr .│Informaţii care sunt puse │estimative,│
│crt.│la dispoziţia Prestatorului│descriere │
│ │ │format date│
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│1. │Suprafaţa totală (ha) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│2. │Suprafaţa intravilan (ha) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│3. │Număr sate componente │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│4. │Număr imobile - total │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│5 │Număr locuitori │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│6 │Limita UAT şi intravilane │ │
│ │componente │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│ │Planul cadastral de │ │
│7 │ansamblu scara 1:10.000 cu │ │
│ │reprezentarea tarlalelor şi│ │
│ │numărul tarlalelor │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│ │Planul sectoarelor │ │
│8 │cadastrale (în format .dxf │ │
│ │/.shp) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│9 │Ortofotoplan │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│10 │Planuri cadastrale/ │ │
│ │topografice (număr/format) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│11 │Planuri parcelare (număr/ │ │
│ │format) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│12 │Titluri de proprietate │ │
│ │(număr) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│13 │Date referitoare la reţeaua│ │
│ │naţională geodezică │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│ │Registrul de │ │
│14 │transcripţiuni-inscripţiuni│ │
│ │(număr înregistrări) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│ │Imobile înregistrate în │ │
│ │sistemul integrat de │ │
│ │cadastru şi carte funciară │ │
│ │(total), din care: │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────┤
│ │- unităţi individuale din │ │
│15 │construcţiile condominiu │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────┤
│ │- terenuri cu sau fără │ │
│ │construcţie, din care │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────┤
│ │- cu geometrie asociată │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────┤
│ │- fără geometrie │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│ │PAD active neconvertite în │ │
│16 │sistemul integrat de │ │
│ │cadastru şi carte funciară │ │
│ │(număr) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│ │Cărţi funciare neconvertite│ │
│17 │în sistemul integrat de │ │
│ │cadastru şi carte funciară │ │
│ │(număr/format) │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│ │Alte documentaţii (număr): │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────┤
│ │- documentaţii conform HG │ │
│ │834/1991 │ │
│18 ├───────────────────────────┼───────────┤
│ │- cadastru │ │
│ │imobiliar-edilitar │ │
│ ├───────────────────────────┼───────────┤
│ │- cadastre de specialitate,│ │
│ │etc. │ │
├────┼───────────────────────────┼───────────┤
│19 │Alte date │ │
└────┴───────────────────────────┴───────────┘


    ANEXA 2




                           REGISTRUL CADASTRAL AL IMOBILELOR
        UAT....... Sector cadastral nr. ........
        Zonă cooperativizată/necooperativizată (Co/NCo)
    1. DESCRIEREA IMOBILULUI

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
│DATE TEREN │DATE CONSTRUCŢII │
├──────────────┬──────┬────────────┬────┬─────────┬───────────┬───┬─────┬───────┬─────────┬─────────┼──────────────┬───────────┬──────────┬────────┬───┬───────┤
│ │ │ │ │ │Intra-vilan│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Constr.│
│Identifi-cator│Adresă│Nr. │Nr. │Suprafaţa│/ │Nr.│Nr. │Nr. │Categorie│Suprafaţă│Identifi-cator│Cod grupă │Suprafaţa │Nr. │Nr.│cu acte│
│teren │imobil│cadas-tral1)│CF1)│măsurată │extra-vilan│top│tarla│parcelă│folosinţă│parcelă │construcţie │desti-naţie│construită│niveluri│CF │(DA/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │NU) │
├──────────────┼──────┼────────────┼────┼─────────┼───────────┼───┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼──────────────┼───────────┼──────────┼────────┼───┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├───┼─────┼───────┼─────────┼─────────┼──────────────┼───────────┼──────────┼────────┼───┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────┴──────┴────────────┴────┴─────────┴───────────┴───┴─────┴───────┴─────────┴─────────┴──────────────┴───────────┴──────────┴────────┴───┴───────┘


    2. PROPRIETATEA/POSESIA

┌─────────────────────────┬────────┬─────────┬─────┬─────────────┬─────┬─────────┬────────────────┬────────────┐
│Titularul dreptului/ │ │ │ │ │ │ │Act juridic │ │
│posesiei │Data │ │ │Identificator│Cotă │ │ │Obs │
├────────┬────────┬───────┤naşterii│Domiciliu│Cota │entitate │parte│Mod de ├───┬────┬───────┤privitoare │
│Nume/ │Iniţiala│ │/ CUI │/ Sediu │parte│asociată2) │teren│dobândire│Tip│Nr. │ │la │
│Denumire│tatălui │Prenume│ │ │ │ │UI3) │ │act│act/│Emitent│proprietar4)│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │data│ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼─────────┼─────┼─────────────┼─────┼─────────┼───┼────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼─────────┼─────┼─────────────┼─────┼─────────┼───┼────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴───────┴────────┴─────────┴─────┴─────────────┴─────┴─────────┴───┴────┴───────┴────────────┘


    3. SARCINI/DEZMEMBRĂMINTE

┌─────────────────────────┬────────┬─────────┬─────────────────┬─────┬─────────────┬────────────────┬───────┬──────┐
│Titular │ │ │Tipul sarcinii │ │ │Act juridic │ │ │
├────────┬────────┬───────┤Data │ │sau al │ │Identificator├───┬────┬───────┤ │ │
│ │ │ │naşterii│Domiciliu│dezmembrămintelor│Cota │entitate │ │Nr. │ │Valoare│Tip │
│Nume/ │Iniţiala│Prenume│/ CUI │/ Sediu │dreptului de │parte│asociată 2) │Tip│act │Emitent│ipotecă│monedă│
│Denumire│tatălui │ │ │ │proprietate │ │ │act│/ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │data│ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼─────────┼─────────────────┼─────┼─────────────┼───┼────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼─────────┼─────────────────┼─────┼─────────────┼───┼────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴───────┴────────┴─────────┴─────────────────┴─────┴─────────────┴───┴────┴───────┴───────┴──────┘


    4. NOTĂRI, PROCESE, INTERDICŢII

┌───────┬───┬────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────────────┬──────────┐
│Tipul │Tip│Nr. │ │Identificator│Imobil │Imobil │Alte │
│notării│act│act/│Emitent│entitate │împrejmuit/ │contestat/ │observaţii│
│ │ │data│ │asociată 2) │neîmprejmuit│necontestat5)│ │
├───────┼───┼────┼───────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───┼────┼───────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───┴────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────────────┴──────────┘


    5. OBSERVAŢII
──────────
        *1) Numere alocate anterior demarării lucrărilor de înregistrare sistematică
        *2) Prin entitate asociată se înţelege: teren, construcţie, UI
        *3) Coloana se completează numai pentru UI din construcţiile condominiu
        *4) Se menţionează dacă proprietarul este decedat sau proprietarul este neidentificat
        *5) Se completează numai pentru livrările de tip "copie finală"; numai pentru imobilele contestate, cu precizarea Cerere de rectificare/Contestaţie nr. ....... din ............
──────────

        Notă: În dreapta jos, pe fiecare pagină se menţionează: numărul paginii, înregistrare sistematică UAT (se completează denumirea UAT), Sectorul cadastral nr. ...... anul realizării
        Model pentru UI din construcţiile condominiu
        UAT .........
                             Sector cadastral nr. ........
    1. DESCRIEREA UNITĂŢII INDIVIDUALE

┌───────┬───┬────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────────────┬──────────┐
│Tipul │Tip│Nr. │ │Identificator│Imobil │Imobil │Alte │
│notării│act│act/│Emitent│entitate │împrejmuit/ │contestat/ │observaţii│
│ │ │data│ │asociată 2) │neîmprejmuit│necontestat5)│ │
├───────┼───┼────┼───────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼───┼────┼───────┼─────────────┼────────────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────┴───┴────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────────────┴──────────┘


    2. PROPRIETATEA/POSESIA

┌─────────────────────────┬────────┬─────────┬───────┬─────────┬────────────────┬────────────┐
│Titularul dreptului/ │ │ │ │ │Act juridic │ │
│posesiei │Data │ │ │ │ │Obs │
├────────┬────────┬───────┤naşterii│Domiciliu│Cota │Mod de ├───┬────┬───────┤privitoare │
│Nume/ │Iniţiala│ │/ CUI │/ Sediu │parte2)│dobândire│Tip│Nr. │ │la │
│Denumire│tatălui │Prenume│ │ │ │ │act│act/│Emitent│proprietar3)│
│ │ │ │ │ │ │ │ │data│ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────────┼───┼────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼─────────┼───┼────┼───────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴───────┴────────┴─────────┴───────┴─────────┴───┴────┴───────┴────────────┘


    3. SARCINI/DEZMEMBRĂMINTE

┌─────────────────────────┬────────┬─────────┬─────────────────┬───────┬────────────────┬───────┬──────┐
│Titular │ │ │Tipul sarcinii │ │Act juridic │ │ │
├────────┬────────┬───────┤Data │Domiciliu│sau al │Cota ├───┬────┬───────┤Valoare│Tip │
│Nume/ │Iniţiala│ │naşterii│/ Sediu │dezmembrămintelor│parte2)│Tip│Nr. │ │ipotecă│monedă│
│Denumire│tatălui │Prenume│/ CUI │ │dreptului de │ │act│act/│Emitent│ │ │
│ │ │ │ │ │proprietate │ │ │data│ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼───┼────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────┼────────┼───────┼────────┼─────────┼─────────────────┼───────┼───┼────┼───────┼───────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────┴───────┴────────┴─────────┴─────────────────┴───────┴───┴────┴───────┴───────┴──────┘


    4. NOTĂRI, PROCESE, INTERDICŢII 5. OBSERVAŢII

┌───────┬───┬────┬───────┬─────────────┬──────────┐
│Tipul │Tip│Nr. │ │Date UI │Alte │
│notării│act│act/│Emitent│contestat / │observaţii│
│ │ │data│ │necontestat4)│ │
├───────┼───┼────┼───────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├───────┼───┼────┼───────┼─────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└───────┴───┴────┴───────┴─────────────┴──────────┘


──────────
        *1) Numere alocate anterior demarării lucrărilor de înregistrare sistematică
        *2) Se referă la suprafaţa UI şi la cotei părţi comune
        *3) Se menţionează dacă proprietarul este decedat sau proprietarul este neidentificat
        *4) Se completează numai pentru livrările de tip "copie finală"; numai pentru imobilele contestate, cu precizarea Cerere de rectificare/Contestaţie nr. ...... din ................
──────────
        Notă: În dreapta jos, pe fiecare pagină se menţionează: numărul paginii înregistrare sistematică UAT (se completează denumirea UAT), sectorul cadastral nr. anul realizării
        Formularul de mai jos (Foaia colectivă) constituie parte integrantă din Registrul cadastral al imobilelor şi se completează numai pentru construcţiile tip condominiu şi unităţile individuale componente.
        Foaie Colectivă
        UAT......................
        Sector cadastral nr......
    A. Partea I - Foaia de avere

┌─────┬─────────┬─────┬────────────┬─────────┐
│ │Număr │ │ │Suprafaţa│
│ │cadastral│Număr│Adresa │ocupată │
│ID-Cn│/ │CF 1)│construcţiei│la sol │
│ │Nr .top. │ │ │(mp) │
│ │l) │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────┼────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────┼─────────┼─────┼────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │
└─────┴─────────┴─────┴────────────┴─────────┘


┌───────┬─────┬─────┬──────────┬───────────┬───────────┬─────────┬──────┬─────┬────┐
│Nr. │ │ │Număr │Cod unitate│Nr. CF │Suprafaţă│Cote │Cotă │ │
│tronson│Scara│Nivel│apartament│individuală│individuală│utilă ap.│părţi │parte│Obs.│
│ │ │ │ │(UI) │1) │(mp) │comune│teren│ │
├───────┼─────┼─────┼──────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────┼─────┼────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │
├───────┼─────┼─────┼──────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────┼─────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ ├─────┼──────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────┼─────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┴─────┼─────┼──────────┼───────────┼───────────┼─────────┼──────┼─────┼────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┴─────┼──────────┴───────────┴───────────┴─────────┴──────┴─────┴────┤
│Descrierea părţilor│ │
│comune indivize: │ │
└───────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┘

     1) Numere alocate anterior demarării lucrărilor de înregistrare sistematică
        Note: În dreapta jos, pe fiecare pagină se menţionează: numărul paginii, înregistrare sistematică UAT (se completează denumirea UAT), anul realizării
        Formatul Registrului cadastral al imobilelor/Foii colective poate fi modificat cu acordul ANCPI


    ANEXA 3




                      OPISUL ALFABETIC AL TITULARILOR DREPTURILOR
                    REALE DE PROPRIETATE, AL POSESORILOR ŞI AL ALTOR
                                       DEŢINĂTORI
        Judeţul
        UAT ..............

┌────┬─────────┬────────┬───────────────┬──────┬─────────┬────────────┬───────────┬─────────┬───────────┐
│Nr. │Nume/ │Data │ │ │Sector │Adresa │Suprafaţa │Suprafaţa│Observaţii │
│crt.│denumire │naşterii│Identificator1)│Planşa│cadastral│imobilului2)│în │în │deţinător3)│
│ │deţinător│/ CUI │ │ │ │ │proprietate│posesie4)│ │
├────┼─────────┼────────┼───────────────┼──────┼─────────┼────────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────────┼───────────────┼──────┼─────────┼────────────┼───────────┼─────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴────────┴───────────────┴──────┴─────────┴────────────┴───────────┴─────────┴───────────┘

──────────
        *1) Identificatorul atribuit de Prestator imobilului în procesul de realizare a lucrării de înregistrare sistematică
        *2) Pentru deţinătorii de UI se completează şi număr tronson, scara, nivel, număr apartament
        *3) Se menţionează dacă proprietarul este decedat sau proprietarul este neidentificat
        *4) Se menţionează pentru imobilul care are posesor
──────────
        Note:
        Data naşterii titularului dreptului se extrage din codul numeric personal al acestuia.
        În dreapta jos, pe fiecare pagină se menţionează: numărul paginii, înregistrare sistematică UAT (se completează denumirea UAT), sectorul cadastral nr. ..... anul realizării.
        Formatul Opisului alfabetic poate fi modificat cu acordul ANCPI.


    ANEXA 4




                               FIŞĂ DE DATE A IMOBILULUI
        UAT ...........
        Sector cadastral .........
        ID imobil .....
    1. DATE TEREN

┌──────┬───────┬─────────┬───┬───┬────────────┬─────────────────┐
│ │Nr. │ │ │Nr.│ │Zona │
│Nr. │parcelă│Suprafaţă│Nr.│cad│Împrejmuit/ │cooperativizată/ │
│Tarla/│/ nr. │măsurată │CF │/ │Neîmprejmuit│necooperativizată│
│stradă│poştal │ │ │nr.│(Î/N) │(Co/Nco) │
│ │ │ │ │top│ │ │
├──────┼───────┼─────────┼───┼───┼────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────┼─────────┼───┼───┼────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴───────┴─────────┴───┴───┴────────────┴─────────────────┘

        Observaţii:

    2. DATE CONSTRUCŢII PERMANENTE

┌─────────────┬──────────┬────────┬───────┬───────────┬────┬─────┬──────────┐
│Identificator│Cod grupă │Număr │Constr.│Construcţie│Nr. │Nr. │Suprafaţă │
│construcţie │destinaţie│niveluri│cu acte│condominiu │bloc│total│construită│
│ │ │ │(DA/NU)│(DA/NU) │ │UI │măsurată │
├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼───────────┼────┼─────┼──────────┤
│C1 │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼───────────┼────┼─────┼──────────┤
│C2 │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼───────────┼────┼─────┼──────────┤
│. . . . . . .│ │ │ │ │ │ │ │
│. │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼──────────┼────────┼───────┼───────────┼────┼─────┼──────────┤
│Cn │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴──────────┴────────┴───────┴───────────┴────┴─────┴──────────┘

        Observaţii:

    3. PROPRIETATEA/POSESIA

┌────┬─────────┬───┬───────────┬──────────┐
│ │Nume şi │ │ │ │
│ │prenume │ │Nr. şi dată│ │
│Nr. │deţinător│CNP│act de │ │
│Crt.│/ │/ │proprietate│Observaţii│
│ │Denumire │CUI│/posesie │ │
│ │persoană │ │ │ │
│ │juridică │ │ │ │
├────┼─────────┼───┼───────────┼──────────┤
│1 │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───┼───────────┼──────────┤
│2 │ │ │ │ │
└────┴─────────┴───┴───────────┴──────────┘


        În aplicarea prevederilor legale pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, titularul declară că este de acord cu preluarea, prelucrarea şi publicarea datelor cu caracter personal colectate în cadrul procesului de înregistrare sistematică.
        Declaraţia titularului dreptului de proprietate:
        Subsemnatul ............... domiciliat în .............. posesor al CI seria ..... nr. ....... eliberat de ............ la data ............. declar că sunt de acord cu înregistrarea în cartea funciară a dreptului de proprietate asupra imobilului cu ID nr. .......... reprezentând .................. cu suprafaţa diminuată de .................ha şi cu amplasamentul stabilit conform înţelegerii dintre proprietarii imobilelor din sectorul cadastral nr.


┌──────────────────────┬───────────────┐
│Posesor/Titular drept │Reprezentantul │
│de ├───────────────┤
│proprietate │Prestatorului │
├──────────────────────┼───────────────┤
│(nume şi prenume, │(nume şi │
│semnătura) │prenume, │
│ │semnătura) │
└──────────────────────┴───────────────┘

        Note:
    - Pentru a prelua toate datele constatate la teren, în cazul situaţiilor complexe, Prestatorul poate modifica formatul fişei de date a imobilului, cu acordul Achizitorului.
    – Declaraţia titularului dreptului de proprietate se completează în cazul sectoarelor cadastrale cu deficit de suprafaţă. Fişa de date este semnată în mod obligatoriu de către titularii dreptului de proprietate.
    – în cazul imobilelor cu posesori. Fişa de date este semnată în mod obligatoriu de către posesori.


    ANEXA 5




                       DATE CAMPANIE DE INFORMARE PUBLICĂ LOCALĂ
                          (se completează de către Achizitor)
        Judeţ ..............
        UAT ...................

┌────────┬──────────────┬──────────────┐
│Pliante │Poster Etapa 1│Poster Etapa 2│
│(buc.) │(buc.)1) │(buc.)2) │
├────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │ │ │
├────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │ │ │
├────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │ │ │
└────────┴──────────────┴──────────────┘

    1) se afişează în prima etapă a campaniei de informare locală, odată cu distribuirea pliantelor
    2) se afişează în a doua etapă a campaniei de informare locală. Conţinutul posterelor diferă în cele două etape ale campaniei.
        Caracteristici tehnice - POSTER
    - Format: 48 x 68 cm;
    – Tipar: policromie 1 faţă;
    – Hârtie: dublu cretat lucioasă de cel puţin 150 g/mp.

        Caracteristici tehnice - PLIANT
    - Format: format închis - 10x21 cm, format deschis - A4;
    – Tipar: policromie faţă-verso;
    – Hârtie: dublu cretat lucioasă de cel puţin 90 g/mp;
    – Finisare: falţuire (2 biguri).


    ANEXA 6


                          STRUCTURA FIŞIERELOR PENTRU PREDARE
        Pentru situaţiile neprezentate în anexă, Prestatorul creează subdirectoare separate şi denumeşte fişierele cu nume relevante.

     Livrarea 1
        Director: UAT_Raport_preliminar
        Conţine subdirectoarele:
    - "UAT_Raport", care conţine fişierul/fişierele raportului preliminar
    – "UAT_sectoare", care conţine fişierul/fişierele referitoare la "Planul sectoarelor cadastrale


     Livrarea 2 "Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare"
        Director: UAT_Date_teren
        Conţine subdirectorul:
    - "Memoriu_tehnic", cu fişiere care conţin descrierea lucrărilor efectuate.

        Director: UAT_Registru
        Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ... Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral). Fiecare subdirector "Sn" conţine fişiere cu denumirea Sn_Registrul cadastral al imobilelor_UAT, unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.
        În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate unui registru cadastral al sectorului.
        Director: UAT_Opis
        Conţine un fişier doc cu Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, având denumirea Opis_alfabetic_deţinători_UAT şi fişierele .pdf asociate.
        Director: UAT_planuri_cadastrale
        Conţine:
    - un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartal, limita imobile, construcţii, toponimie, etc:

        [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita - shp reprezentând limita UAT, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;
        [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] - shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);
        [Cod SIRSUP]_SECTOR - shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);
        [Cod SIRSUP]_TARLA - shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.
        [Cod SIRSUP]_IMOBILE - shp reprezentând limita imobilului (fiecare imobil având ca atribute codul SIRSUP şi ID atribuit de Prestator);
        [Cod SIRSUP]_CONSTRUCŢII - shp reprezentând conturul construcţiilor (fiecare construcţie având ca atribute codul SIRSUP, ID atribuit de Prestator, codul construcţiei atribuit de Prestator) etc.
        sau
    - un subdirector "dxf' care include fişierul "plan_cadastral.dxf' ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral". Acest fişier include toate elementele din formatul tipărit al planurilor cadastrale;

        Structura de layere a fişierului "plan cadastral.dxf" va conţine minim următoarele:

┌─────────────────┬─────────────────────────┐
│DENUMIREA │CONŢINUTUL LAYER-ULUI │
│LAYER-ULUI │ │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Titlul: Plan cadastral;│
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod SI RSUP] │- Subtitluri: UAT, │
│_Cadrul planşei │judeţul, sectorul │
│ │cadastral; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Scara planului şi │
│ │sistemul de proiecţie │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │STEREO 70; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Legenda; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Direcţia Nord; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Denumirea │
│ │executantului, data │
│ │întocmirii; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Schiţa cu dispunerea │
│ │sectoarelor cadastrale; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Numărul planşei (dacă │
│ │sunt mai multe); │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Trăsături de caroiaj │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limita UAT şi teritorii │
│_LIMITA_poly │vecine │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Numele unităţilor │
│_LIMITA_txt │administrativ-teritoriale│
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limitele intravilanului/ │
│_INTRAV_poly │intravilanelor │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Numărul/denumirea │
│_INTRAV_txt │intravilanului/ │
│ │intravilanelor │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limitele sectoarelor │
│_SECTOR_poly │cadastrale │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Numerele sectoarelor │
│_SECTOR_txt │cadastrale │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod SIRSUP] │Limitele imobilelor │
│_IMOBILE_poly │ │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │ID-urilc imobilelor │
│_IMOBILE_txt │ │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │limita tarlalelor/ │
│_TARLA_poly │cvartalelor │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │numărul/denumirea │
│_TARLA_txt │tarlalelor/cvartalelor │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP]_NR │Numerele poştale ale │
│POSTAL_txt │imobilelor din intravilan│
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limitele construcţiilor │
│_CONSTRUCTII_poly│definitive │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Codurile construcţiilor │
│_CONSTRUCTII_txt │ │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Toponimie │
│_TOPONIMIE_txt │ │
└─────────────────┴─────────────────────────┘


        şi
    - un subdirector "tiff georeferenţiat" care include fişierele de tip tiff.

        Director: UAT_plan_ansamblu
        Conţine:
    - un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarlalelor/cvartalelor, toponimie, etc.: [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita - shp reprezentând limita UAT-ului, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;

        [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr.trup] - shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);
        [Cod SIRSUP]_SECTOR - shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);
        [Cod SIRSUP]_TARLA - shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.
        etc.
        sau
    - un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_ansamblu.dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu". Acest fişier include toate elementele din formatul tipărit al planului cadastral de ansamblu;
    – un subdirector "tiff georeferenţiat" care include fişierele de tip tiff.

        Director: UAT_raport_calitate
        Conţine fişiere cu Raportul de control intern al calităţii.
        Director: UAT_raport_de_monitorizare_grupuri_vulnerabile
        Conţine fişiere cu Raportul de monitorizare a participării grupurilor vulnerabile la proces.
        Director: UAT_ raport_campanie
        Conţine fişiere cu Raportul de monitorizare a campaniei de informare locală.

     Livrarea 3 "Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală"
        Director: UAT_Registru final
        Conţine fişiere actualizate cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare/contestaţiilor privitoare la calitatea de posesor, cu denumirea Sn Registrul cadastral al imobilelor UAT final, unde n reprezintă numărul rectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.
        În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate unui registru cadastral al sectorului.
        Director: UAT_Opis final
        Conţine un fişier doc cu Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, actualizat cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare şi fişierele .pdf asociate.
        Fişierul are denumirea Opis_alfabetic_deţinători_UAT_final.
        Director: UAT_planuri_cadastrale_final
        Conţine date actualizate cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare:
    - un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartal, limita imobile, construcţii, toponimie, etc:

        [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_Limita - shp reprezentând limita UAT, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;
        [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] - shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);
        [Cod SIRSUP]_SECTOR - shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);
        [Cod SIRSUP]_TARLA - shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.
        [Cod SIRSUP]_IMOBILE - shp reprezentând limita imobilului (fiecare imobil având ca atribute codul SIRSUP şi ID atribuit de Prestator);
        [Cod SIRSUP]_CONSTRUCŢII - shp reprezentând conturul construcţiilor (fiecare construcţie având ca atribute codul SIRSUP, ID atribuit de Prestator, codul construcţiei atribuit de Prestator) etc.
        sau
    - un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_cadastral_final.dxf' ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral".

        Acest fişier include toate elementele din formatul tipărit al planurilor cadastrale.
        Structura de layere a fişierului "plan cadastral final.dxf" va conţine minim următoarele:

┌─────────────────┬─────────────────────────┐
│DENUMIREA │CONŢINUTUL LAYER-ULUI │
│LAYER-ULUI │ │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Titlul: Plan cadastral;│
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │- Subtitluri: UAT, │
│_Cadrul planşei │judeţul, sectorul │
│ │cadastral; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Scara planului şi │
│ │sistemul de proiecţie │
│ │STEREO 70; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Legenda; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Direcţia Nord; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Denumirea │
│ │executantului, data │
│ │întocmirii; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Schiţa cu dispunerea │
│ │sectoarelor cadastrale; │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Numărul planşei (dacă │
│ │sunt mai multe); │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│ │- Trăsături de caroiaj │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limita UAT şi teritorii │
│_LIMITA_poly │vecine │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Numele unităţilor │
│_LIMITA_txt │administrativ-teritoriale│
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limitele intravilanului/ │
│_INTRAV_poly │intravilanelor │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Numărul/denumirea │
│_INTRAV_txt │intravilanului/ │
│ │intravilanelor │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limitele sectoarelor │
│_SECTOR_poly │cadastrale │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Numerele sectoarelor │
│_SECTOR_txt │cadastrale │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limitele imobilelor │
│_IMOBILE_poly │ │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │ID-urile imobilelor │
│_IMOBILE_txt │ │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │limita tarlalelor/ │
│_TARLA_poly │cvartalelor │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │numărul/denumirea │
│_TARLA_txt │tarlalelor/cvartalelor │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP]_NR │Numerele poştale ale │
│POSTAL_txt │imobilelor din intravilan│
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Limitele construcţiilor │
│_CONSTRUCTII_poly│definitive │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod SIRSUP] │Codurile construcţiilor │
│CONSTRUCTII_txt │ │
├─────────────────┼─────────────────────────┤
│[Cod_SIRSUP] │Toponimie │
│_TOPONIMIE_txt │ │
└─────────────────┴─────────────────────────┘


        şi
    - un subdirector "tiff georeferenţiat" care include fişierele de tip tiff.

        Director: UAT_plan_ansamblu_final
        Conţine:
    - un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarlalelor/cvartalelor, toponimie, etc.: [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita - shp reprezentând limita UAT-ului, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;

        [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr.trup] - shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);
        [Cod SIRSUP]_SECTOR - shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);
        [Cod SIRSUP]_TARLA - shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.
        etc.
        sau
    - un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_ansamblu.dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral de ansamblu". Acest fişier include toate elementele din formatul tipărit al planului cadastral de ansamblu;
    – un subdirector "tiff georeferenţiat" care include fişierele de tip tiff.

        Director: UAT_raport_calitate_final
        Conţine fişiere cu Raportul de control intern al calităţii.
        Director: UAT_raport_campanie_final
        Conţine fişiere cu Raportul de monitorizare a campaniei de informare locală.

    ANEXA 7


                                    PLANUL CADASTRAL
        Conţinutul planului cadastral
        ● Titlul: Plan cadastral;
        ● Subtitluri: UAT, judeţul, sectorul cadastral;
        ● Scara planului (pentru planurile ce conţin intravilane, numitorul scării nu trebuie să depăşească 1000, iar pentru planurile ce conţin numai extravilane, numitorul scării nu trebuie să depăşească 2000) şi sistemul de proiecţie STEREO 70;
        ● Legenda;
        ● Direcţia Nord;
        ● Limita UAT şi teritoriile vecine (judeţul din care fac parte în cazul în care unul din vecini este din alt judeţ; dacă toţi vecinii sunt din acelaşi judeţ se scrie numai numele unităţii administrativ-teritoriale);
        ● Denumirea executantului (4cmx2cm), semnătura (menţionarea semnăturii electronice), data întocmirii;
        ● Limitele intravilanului/intravilanelor şi numărul/denumirea;
        ● Limitele şi numerele sectoarelor cadastrale;
        ● Limitele şi ID imobile;
        ● Numerele poştale ale imobilelor din intravilan;
        ● Limitele construcţiilor definitive;
        ● Toponimie (denumiri: hidrografie, principale forme de relief, păduri, drumuri şi străzi, denumiri ale obiectivelor industriale, socioculturale, etc.);
        ● Schiţa cu dispunerea sectoarelor cadastrale;
        ● Numărul planşei (dacă sunt mai multe);
        ● Trăsături de caroiaj 10 cm x 10 cm, grosime linie 0,18 mm, cu dimensiunea coordonatelor de 2 mm.

        Tipărire
        Planul cadastral se tipăreşte pe un format A3-A0, la o scară corespunzătoare, astfel încât să se distingă clar ID şi limitele imobilelor.
        Pentru imobilele care reprezintă instituţii publice (şcoli, primărie, cămin cultural, biserică, etc.) sau imobile bine cunoscute de proprietari, interiorul poligonului (imobilului) se colorează şi se specifică denumirea instituţiei.
        ● Tipărirea se face color;
        ● Numărul sectorului cadastral are înălţimea de 5 mm, negru, în cerc având raza de 5 mm cu negru, pe fond galben tară contur;
        ● Grosimi linii:
    - Cadru planşă - 0,5 mm;
    – Limita de judeţ - 1 mm cu culoarea roşu;
    – Limita UAT - 1 mm cu culoarea roşu;
    – Limitele sectoarelor cadastrale - 1 mm, cu culoarea verde;
    – Limita intravilan - 1 mm, cu culoarea albastru;
    – Limita imobil - 0,4 mm, cu negru;
    – Limita construcţiilor cu caracter permanent - 0,2 mm, cu negru;
    – Crucile caroiajului se desenează cu grosimea de 0,2 mm.

        ● Texte

┌───────────┬────────┬─────────┬─────────┬────────┐
│Denumire │Înălţime│Stil │Înclinare│Culoare │
│ │(mm) │(M,Mm.m) │(V, I) │ │
├───────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│Judeţ │8 │Majusculă│Vertical │Negru │
├───────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│UAT │8 │Majusculă│Vertical │Negru │
├───────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│Localităţi │8 │Maj. şi │Vertical │Negru │
│ │ │minusculă│ │ │
├───────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│Hidrografie│2 │Maj. şi │Italic │Albastru│
│ │ │minusculă│ │ │
├───────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│Titlu │10 │Majuscule│Vertical │Negru │
├───────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│Subtitluri,│8 │Maj. şi │Vertical │Negru │
│Sect. cad. │ │minusculă│ │ │
├───────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│Scara │6 │Maj. şi │Vertical │Negru │
│ │ │minusculă│ │ │
├───────────┼────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│ID │4 │ │Vertical │Negru │
└───────────┴────────┴─────────┴─────────┴────────┘


        ● Drumurile se redactează cu negru;
        ● Hidrografia se redactează cu albastru;
        ● Căile ferate se redactează cu semnul convenţional corespunzător.



    ANEXA 8


                  STRUCTURA ŞI DESCRIEREA CÂMPURILOR FIŞIERULUI CGXML

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│STRUCTURA ŞI DESCRIEREA CÂMPURILOR FIŞIERULUI CGXML │
├───────────────────┬─────────────────────┬────────┬───────┬────┬─────────────────┤
│Tabela │Coloana │Tip Date│Lungime│PK │Note/Observaţii │
│ │ │ │coloană│ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Address │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ADDRESSID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unic al adresei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │SIRSUP │String │50 │ │SIRUTA superioară│
│ │ │ │ │ │reprezentând UAT │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │SIRUTA │
│ │SIRUTA │String │50 │ │reprezentând │
│ │ │ │ │ │localitatea │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │INTRAVILAN │Boolean │ │ │Valoare booleană │
│ │ │ │ │ │intravilan │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tip subunitate │
│ │DISTRICTTYPE │String │50 │ │administrativă │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Denumire │
│ │DISTRICTNAME │String │50 │ │subunitate │
│ │ │ │ │ │administrativă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │STREETTYPE │String │50 │ │Tip stradă │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │STREETNAME │String │50 │ │Denumire stradă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │POSTALNUMBER │String │50 │ │Număr poştal │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │BLOCK │String │50 │ │Bloc │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ENTRY │String │50 │ │Scara │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │FLOOR │String │50 │ │Etaj │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │APNO │String │50 │ │Număr apartament │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ZIPCODE │String │50 │ │Cod poştal │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │DESCRIPTION │String │4000 │ │Descriere │
│ │ │ │ │ │suplimentară │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │SECTION │String │100 │ │Tronson │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Building │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │BUILDINGID │Int32 │ │TRUE│unic al │
│ │ │ │ │ │construcţiei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │LANDID │Int32 │ │ │terenului pe care│
│ │ │ │ │ │se află │
│ │ │ │ │ │construcţia │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │ADDRESSID │Int32 │ │ │adresei │
│ │ │ │ │ │construcţiei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Numărul │
│ │BUILDNO │Int32 │ │ │construcţiei în │
│ │ │ │ │ │cadrul terenului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Suprafaţa │
│ │MEASUREDAREA │Double │ │ │măsurată a │
│ │ │ │ │ │construcţiei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Suprafaţa │
│ │TOTALAREA │Double │ │ │desfăşurată a │
│ │ │ │ │ │construcţiei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Cod grupă │
│ │BUILDINGDESTINATION │String │50 │ │destinaţie │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │LEVELSNO │Int32 │ │ │Număr nivele │
│ │ │ │ │ │construcţie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │IUNO │Int32 │ │ │Număr unităţi │
│ │ │ │ │ │individuale │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TAXVALUE │Double │ │ │Valoare de │
│ │ │ │ │ │impozitare │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Comentarii/ │
│ │NOTES │String │2000 │ │Menţiuni │
│ │ │ │ │ │construcţie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ISLEGAL │Boolean │ │ │Valoare booleană │
│ │ │ │ │ │'Are acte' │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Suprafaţa din │
│ │LEGALAREA │Double │ │ │acte a │
│ │ │ │ │ │construcţiei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │E2IDENTIFIER │String │200 │ │electronic │
│ │ │ │ │ │aparţinând │
│ │ │ │ │ │sistemului ETERRA│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PAPERCADNO │String │200 │ │Număr cadastral │
│ │ │ │ │ │hârtie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PAPERLBNO │String │200 │ │Număr carte │
│ │ │ │ │ │funciară hârtie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TOPONO │String │200 │ │Număr topografic │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificator │
│ │CADGENNO │String │200 │ │înregistrare │
│ │ │ │ │ │sistematică │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│BuildingCommonParts│ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │BUILDINGCOMMONPARTID │Int32 │ │TRUE│unic al părţii │
│ │ │ │ │ │comune │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │BUILDINGID │Int32 │ │ │construcţiei de │
│ │ │ │ │ │care aparţine │
│ │ │ │ │ │partea comună │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │COMMONPARTTYPE │String │255 │ │Tip parte comună │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Contested │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificator │
│ │CONTESTEDID │Int32 │ │TRUE│unic al │
│ │ │ │ │ │contestaţiei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Număr cerere de │
│ │CONTESTEDNUMBER │Int32 │ │ │rectificare/ │
│ │ │ │ │ │contestaţie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Data cererii de │
│ │CONTESTEDDATE │DateTime│ │ │rectificare/ │
│ │ │ │ │ │contestaţiei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Număr proces │
│ │ │ │ │ │verbal de │
│ │SOLUTIONNUMBER │Int32 │ │ │soluţionare │
│ │ │ │ │ │cerere de │
│ │ │ │ │ │rectificare/ │
│ │ │ │ │ │contestaţie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Data proces │
│ │ │ │ │ │verbal de │
│ │SOLUTIONDATE │DateTime│ │ │soluţionare │
│ │ │ │ │ │cerere de │
│ │ │ │ │ │rectificare/ │
│ │ │ │ │ │contestaţie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ContestedxEntity │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unic al legăturii│
│ │CONTESTEDXENTITYID │Int32 │ │TRUE│dintre │
│ │ │ │ │ │contestaţie şi │
│ │ │ │ │ │entitate │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │CONTESTEDID │Int32 │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │contestaţiei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │LANDID │Int32 │ │ │terenului la care│
│ │ │ │ │ │se referă │
│ │ │ │ │ │contestaţia │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │BUILDINGID │Int32 │ │ │construcţiei de │
│ │ │ │ │ │care aparţine │
│ │ │ │ │ │partea comună │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unităţii │
│ │IUID │Int32 │ │ │individuale la │
│ │ │ │ │ │care se referă │
│ │ │ │ │ │contestaţia │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │NOTES │String │4000 │ │Observaţii │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Deed │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificator │
│ │DEEDID │Int32 │ │TRUE│unic al actului/ │
│ │ │ │ │ │documentului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │DEEDNUMBER │String │50 │ │Numărul actului/ │
│ │ │ │ │ │documentului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │DEEDDATE │DateTime│ │ │Data actului/ │
│ │ │ │ │ │documentului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tipul actului/ │
│ │DEEDTYPE │String │50 │ │documentului │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │AUTHORITY │String │50 │ │Autoritatea │
│ │ │ │ │ │emitentă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Descriere │
│ │NOTES │String │4000 │ │suplimentară act/│
│ │ │ │ │ │document │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │descrierii │
│ │FILEID │Int32 │ │ │fişierului de │
│ │ │ │ │ │care se leagă │
│ │ │ │ │ │actul/documentul │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tip monedă │
│ │VALUECURRENCY │String │50 │ │valoare act/ │
│ │ │ │ │ │document │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │VALUEAMOUNT │String │200 │ │Valoare act/ │
│ │ │ │ │ │document │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│FileDescription │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │FILENAME │String │50 │ │Denumirea │
│ │ │ │ │ │fişierul CGXML │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Data exportului │
│ │EXPORTDATE │DateTime│ │ │fişierului din │
│ │ │ │ │ │sistemul ETERRA │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Versiunea │
│ │ │ │ │ │fişierului CG/ │
│ │FILEVERSION │String │50 │ │aplicaţiei │
│ │ │ │ │ │Generare CG cu │
│ │ │ │ │ │care a fost │
│ │ │ │ │ │generat │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tip operaţiune │
│ │OPERATIONTYPE │String │50 │ │cadastrală │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │LICENSEDNAME │String │255 │ │Denumire/Nume │
│ │ │ │ │ │autorizat │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │LICENSENUMBER │String │50 │ │Serie licenţă │
│ │ │ │ │ │autorizat │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │FILEID │Int32 │ │TRUE│unic al │
│ │ │ │ │ │descrierii │
│ │ │ │ │ │fişierului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Land │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │LANDID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unic al terenului│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Sectorul │
│ │CADSECTOR │String │200 │ │cadastral în care│
│ │ │ │ │ │se află terenul │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ADDRESSID │Int32 │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │adresei terenului│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │MEASUREDAREA │Double │ │ │Suprafaţa │
│ │ │ │ │ │măsurată teren │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PARCELLEGALAREA │Double │ │ │Suprafaţa totală │
│ │ │ │ │ │din acte teren │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ISNEW │Boolean │ │ │Valoare booleană │
│ │ │ │ │ │tip teren nou │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │descrierii │
│ │FILEID │Int32 │ │ │fişierului CG de │
│ │ │ │ │ │care se leagă │
│ │ │ │ │ │terenul │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Suprafaţa totală │
│ │BUILDINGLEGALAREA │Double │ │ │din acte │
│ │ │ │ │ │construcţii │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TAXVALUE │Double │ │ │Valoare de │
│ │ │ │ │ │impozitare │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │NOTES │String │2000 │ │Comentarii/ │
│ │ │ │ │ │Menţiuni teren │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Valoare booleană │
│ │ │ │ │ │împrejmuit │
│ │ENCLOSED │Boolean │ │ │(TRUE), │
│ │ │ │ │ │neîmprejmuit │
│ │ │ │ │ │(FALSE) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Valoare booleană │
│ │ │ │ │ │zona │
│ │COAREA │Boolean │ │ │cooperativizată │
│ │ │ │ │ │(TRUE), │
│ │ │ │ │ │necooperativizată│
│ │ │ │ │ │(FALSE) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │E2IDENTIFIER │String │200 │ │electronic │
│ │ │ │ │ │aparţinând │
│ │ │ │ │ │sistemului ETERRA│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PAPERCADNO │String │200 │ │Număr cadastral │
│ │ │ │ │ │hârtie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PAPERLBNO │String │200 │ │Număr carte │
│ │ │ │ │ │funciară hârtie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TOPONO │String │200 │ │Număr topografic │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificator │
│ │CADGENNO │String │200 │ │înregistrare │
│ │ │ │ │ │sistematică │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│IU │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │IUID │Int32 │ │TRUE│unic al unităţii │
│ │ │ │ │ │individuale │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │construcţiei de │
│ │BUILDINGID │Int32 │ │ │care aparţine │
│ │ │ │ │ │unitatea │
│ │ │ │ │ │individuală │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │IDENTIFIER │String │50 │ │Identificator │
│ │ │ │ │ │apartament │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tronsonul │
│ │SECTION │String │50 │ │blocului de care │
│ │ │ │ │ │aparţine unitatea│
│ │ │ │ │ │individuală │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Număr apartament/│
│ │APNO │String │50 │ │denumire a │
│ │ │ │ │ │unităţii │
│ │ │ │ │ │individuale │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ENTRY │String │50 │ │Scara blocului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │MEASUREDAREA │Double │ │ │Suprafaţa │
│ │ │ │ │ │măsurată │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TOTALAREA │Doublc │ │ │Suprafaţa utilă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Valoare cotă │
│ │LANDINDIVISIONAREA │String │ │ │teren indiviză │
│ │ │ │ │ │(fracţie) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Valoare cotă │
│ │COMMONPARTSAREA │String │ │ │părţi comune │
│ │ │ │ │ │(fracţie) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Comentarii/ │
│ │NOTES │String │2000 │ │Menţiuni unitate │
│ │ │ │ │ │individuală │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │FLOOR │String │50 │ │Etaj │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tip cotă teren │
│ │LANDDIVISIONTYPE │String │ │ │indiviză │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tip cotă părţi │
│ │COMMONPARTSTYPE │String │ │ │comune │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ROOMNO │Int16 │ │ │Număr camere │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │E2IDENTIFIER │String │200 │ │electronic │
│ │ │ │ │ │aparţinând │
│ │ │ │ │ │sistemului ETERRA│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PAPERCADNO │String │200 │ │Număr cadastral │
│ │ │ │ │ │hârtie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PAPERLBNO │String │200 │ │Număr carte │
│ │ │ │ │ │funciară hârtie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TOPONO │String │200 │ │Număr topografic │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificator │
│ │CADGENNO │String │200 │ │înregistrare │
│ │ │ │ │ │sistematică │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Parcel │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PARCELID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unic al parcelei │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │LANDID │Int32 │ │ │terenului de care│
│ │ │ │ │ │aparţine parcela │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │NUMBER │Int32 │ │ │Număr parcelă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │MEASUREDAREA │Double │ │ │Suprafaţa │
│ │ │ │ │ │măsurată parcelă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tip categorie │
│ │USECATEGORY │String │50 │ │folosinţă │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │INTRAVILAN │Boolean │ │ │Valoare booleană │
│ │ │ │ │ │intravilan │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TAXVALUE │Double │ │ │Valoare taxă de │
│ │ │ │ │ │impozitare │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TITLENO │String │50 │ │Număr titlu de │
│ │ │ │ │ │proprietate │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │LANDPLOTNO │String │50 │ │Număr tarla │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PARCELNO │String │50 │ │Numărul parcelei │
│ │ │ │ │ │din tarla │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │NOTES │String │2000 │ │Comentarii/ │
│ │ │ │ │ │Menţiuni parcelă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │E2IDENTIFIER │String │200 │ │electronic │
│ │ │ │ │ │aparţinând │
│ │ │ │ │ │sistemului ETERRA│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PAPERCADNO │String │200 │ │Număr cadastral │
│ │ │ │ │ │hârtie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PAPERLBNO │String │200 │ │Număr carte │
│ │ │ │ │ │funciară hârtie │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │TOPONO │String │200 │ │Număr topografic │
│ │ │ │ │ │parcelă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificator │
│ │CADGENNO │String │200 │ │înregistrare │
│ │ │ │ │ │sistematică │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Person │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PERSONID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unic al persoanei│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ADDRESSID │Int32 │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │adresei persoanei│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │FIRSTNAME │String │255 │ │Prenume persoană │
│ │ │ │ │ │fizică │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Valoare booleană │
│ │ISPHYSICAL │Boolean │ │ │persoană fizică │
│ │ │ │ │ │(TRUE), juridică │
│ │ │ │ │ │(FALSE) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │LASTNAME │String │255 │ │Nume/Denumire │
│ │ │ │ │ │persoană │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Valoare booleană │
│ │ │ │ │ │decedat (TRUE), │
│ │DEFUNCT │Boolean │ │ │viu/stare │
│ │ │ │ │ │nedeterminată │
│ │ │ │ │ │(FALSE) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Valoare booleană │
│ │ │ │ │ │proprietar │
│ │IDENTIFIED │Boolean │ │ │identificat │
│ │ │ │ │ │(TRUE), │
│ │ │ │ │ │neidentificat │
│ │ │ │ │ │(FALSE) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │IDCODE │String │50 │ │Cod CNP/CUI │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PREVIOUSLASTNAME │String │50 │ │Nume anterior │
│ │ │ │ │ │persoană │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │FATHERINITIAL │String │50 │ │Iniţiala tatălui │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │CITIZENSHIPCOUNTRY │String │50 │ │Cetăţenie │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Tip act de │
│ │IDCARDTYPE │String │50 │ │identitate │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │IDCARDSERIALNO │String │50 │ │Serie act de │
│ │ │ │ │ │identitate │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │IDCARDNUMBER │String │ │ │Număr act de │
│ │ │ │ │ │identitate │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │NOTES │String │2000 │ │Comentarii/ │
│ │ │ │ │ │Menţiuni │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │PHONE │String │ │ │Telefon │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │EMAIL │String │ │ │Email │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │FILEID │Int32 │ │ │descrierii │
│ │ │ │ │ │fişierului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │REGISTRATIONID │Int32 │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │înregistrării │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Points │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │POINTID │Int32 │ │TRUE│Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unic al punctului│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │IMMOVABLEID │Int32 │ │ │terenului de care│
│ │ │ │ │ │aparţine punctul │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │BUILDINGID │Int32 │ │ │construcţiei de │
│ │ │ │ │ │care aparţine │
│ │ │ │ │ │punctul │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │NO │String │50 │ │Număr punct │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │X │Double │ │ │Coordonata X a │
│ │ │ │ │ │punctului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │Y │Double │ │ │Coordonata Y a │
│ │ │ │ │ │punctului │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│Registration │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │REGISTRATIONID │Int32 │ │TRUE│unic al │
│ │ │ │ │ │înscrierii │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │REGISTRATIONTYPE │String │ │ │Tip înscriere │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │RIGHTTYPE │String │50 │ │Tip drept │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Detalii │
│ │ │ │ │ │suplimentare │
│ │RIGHTCOMMENT │String │2000 │ │legate de │
│ │ │ │ │ │înscrierea unui │
│ │ │ │ │ │drept │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Textul notei în │
│ │NOTES │String │4000 │ │cazul în care │
│ │ │ │ │ │tipul înscrierii │
│ │ │ │ │ │este notă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │DEEDID │Int32 │ │ │actului în baza │
│ │ │ │ │ │căruia se face │
│ │ │ │ │ │înscrierea │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Mod dobândire al │
│ │TITLE │String │50 │ │dreptului │
│ │ │ │ │ │(Dicţionar) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │QUOTATYPE │String │50 │ │Tip cotă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │INITIALQUOTA │String │10 │ │Cota iniţială │
│ │ │ │ │ │(fracţie) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ACTUALQUOTA │String │50 │ │Cota actuală │
│ │ │ │ │ │(fracţie) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │VALUECURRENCY │String │50 │ │Tip monedă │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │VALUEAMOUNT │String │50 │ │Valoare în monedă│
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │COMMENTS │String │2000 │ │Observaţii │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Partea cărţii │
│ │ │ │ │ │funciare în care │
│ │LBPARTNO │Int32 │ │ │se va face │
│ │ │ │ │ │înscrierea (2 sau│
│ │ │ │ │ │3) │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Număr poziţie din│
│ │ │ │ │ │partea cărţii │
│ │POSITION │Int32 │ │ │funciare în care │
│ │ │ │ │ │se va face │
│ │ │ │ │ │înscrierea │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Numărul cererii │
│ │APPNO │Int32 │ │ │în baza căreia │
│ │ │ │ │ │s-a făcut │
│ │ │ │ │ │înscrierea │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Data cererii în │
│ │APPDATE │DateTime│ │ │baza căreia s-a │
│ │ │ │ │ │făcut înscrierea │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│RegistrationXEntity│ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unic al legăturii│
│ │REGISTRATIONXENTITYID│String │ │TRUE│dintre │
│ │ │ │ │ │înregistrare şi │
│ │ │ │ │ │entitate │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │REGISTRATIONID │Int32 │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │înregistrării │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │LANDID │Int32 │ │ │terenului la care│
│ │ │ │ │ │se referă │
│ │ │ │ │ │înregistrarea │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │BUILDINGID │Int32 │ │ │construcţiei la │
│ │ │ │ │ │care se referă │
│ │ │ │ │ │înregistrarea │
├───────────────────┼─────────────────────┼────────┼───────┼────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │Identificatorul │
│ │ │ │ │ │unităţii │
│ │IUID │Int32 │ │ │individuale la │
│ │ │ │ │ │care se referă │
│ │ │ │ │ │înregistrarea │
└───────────────────┴─────────────────────┴────────┴───────┴────┴─────────────────┘


┌───────────────────────────────────┬───────────────┬──────────────┬───────────────────┬──────────────┐
│Denumire Relaţie │Tabel Părinte │Coloana │Tabel Copil │Coloana Copil │
│ │ │Părinte │ │ │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Building_IndividualUnit │Building │BUILDINGID │IU │BUILDINGID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Building_BuildingCommonParts │Building │BUILDINGID │BuildingCommonParts│BUILDINGID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Immovable_Building │Land │LANDID │Building │LANDID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_FileDescription_Land │FileDescription│FILEID │Land │FILEID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Address_Building │Address │ADDRESSID │Building │ADDRESSID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Building_Points │Building │BUILDINGID │Points │BUILDINGID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Immovable_Points │Land │LANDID │Points │IMMOVABLEID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Address_Immovable │Address │ADDRESSID │Land │ADDRESSID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Immovable_Parcel │Land │LANDID │Parcel │LANDID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Person_FileDescription │FileDescription│FILEID │Person │FILEID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Address_Person │Address │ADDRESSID │Person │ADDRESSID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Deed_FileDescription │FileDescription│FILEID │Deed │FILEID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Land_RegistrationXEntity │Land │LANDID │RegistrationXEntity│LANDID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Building_InscrierexEntitate │Building │BUILDINGID │RegistrationXEntity│BUILDINGID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_IU_RegistrationXEntity │IU │IUID │RegistrationXEntity│IUID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Registration_RegistrationXEntity│Registration │REGISTRATIONID│RegistrationXEntity│REGISTRATIONID│
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Land_ContestedxEntity │Land │LANDID │ContestedxEntity │LANDID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Building_ContestedxEntity │Building │BUILDINGID │ContestedxEntity │BUILDINGID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_IU_ContestedxEntity │IU │IUID │ContestedxEntity │IUID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Contested_ContestedxEntity │Contested │CONTESTEDID │ContestedxEntity │CONTESTEDID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Deed_Registration │Deed │DEEDID │Registration │DEEDID │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│Denumire Relaţie │Tabel Părinte │Coloana │Tabel Copil │Coloana Copil │
│ │ │Părinte │ │ │
├───────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────┤
│FK_Registration_Person │Registration │REGISTRATIONID│Person │REGISTRATIONID│
└───────────────────────────────────┴───────────────┴──────────────┴───────────────────┴──────────────┘

        Notă: În cazul în care structura fişierului cgxml va suferi modificări, acestea vor fi aduse la cunoştinţa Prestatorului

    ANEXA 9


                                 GRAFICUL DE ACTIVITĂŢI

┌────┬────────────┬────────────────┬───────────┐
│ │ │ │Durata │
│Nr. │Descriere │Responsabil de │estimată a │
│crt.│activitate │activitate │activităţii│
│ │ │ │1) (zile) │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Pregătire │ │ │
│1 │Raport │Prestator │30 │
│ │Preliminar │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Verificarea │ │ │
│ │şi recepţia │ │ │
│ │Livrării 1 │ │ │
│ │Raport │ │ │
│2 │Preliminar │Achizitor │14 │
│ │(inclusiv │ │ │
│ │verificarea │ │ │
│ │Raportului │ │ │
│ │refăcut) │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Perioadă │ │ │
│ │maximă │ │ │
│3 │refacere │Prestator │5 │
│ │Raport │ │ │
│ │Preliminar │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Acceptanţă │ │ │
│4 │Livrare 1 │Achizitor │5 │
│ │Raport │ │ │
│ │Preliminar │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Derularea │ │ │
│5 │lucrărilor │Prestator │180-6002) │
│ │de │ │ │
│ │specialitate│ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Verificarea │ │ │
│ │şi recepţia │ │ │
│ │Livrării 2 │ │ │
│ │"Documentele│ │ │
│ │tehnice ale │ │ │
│ │cadastrului │ │ │
│6 │- copie spre│OCPI │70 │
│ │publicare" │ │ │
│ │(inclusiv │ │ │
│ │verificarea │ │ │
│ │refacerilor │ │ │
│ │din etapa 1 │ │ │
│ │şi 2 a │ │ │
│ │recepţiei) │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Perioadă │ │ │
│ │maximă │ │ │
│ │refacere │ │ │
│ │Livrare 2 │ │ │
│ │"Documentele│ │ │
│7 │tehnice ale │Prestator │25 │
│ │cadastrului │ │ │
│ │- copie spre│ │ │
│ │publicare" │ │ │
│ │(etapa 1 şi │ │ │
│ │etapa 2) │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Acceptanţa │ │ │
│ │Livrării 2 │ │ │
│ │"Documentele│ │ │
│8 │tehnice ale │Achizitor │5 │
│ │cadastrului │ │ │
│ │- copie spre│ │ │
│ │publicare" │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Pregătirea │ │ │
│ │publicării │ │ │
│9 │documentelor│Primărie, OCPI │7 │
│ │tehnice ale │ │ │
│ │cadastrului │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Publicarea │ │ │
│ │documentelor│ │ │
│ │tehnice ale │ │ │
│10 │cadastrului │Primărie, OCPI │60 │
│ │şi primirea │ │ │
│ │cererilor de│ │ │
│ │rectificare │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │ │OCPI cu │ │
│ │Soluţionarea│sprijinul │ │
│11 │cererilor de│Prestatorului, │30 │
│ │rectificare │reprezentantului│ │
│ │ │UAT │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Actualizarea│ │ │
│ │documentelor│ │ │
│ │tehnice în │ │ │
│ │urma │ │ │
│ │soluţionării│ │ │
│ │cererilor de│ │ │
│12 │rectificare │Prestator │30 │
│ │şi │ │ │
│ │întocmirea │ │ │
│ │Documentelor│ │ │
│ │tehnice ale │ │ │
│ │cadastrului │ │ │
│ │- copie │ │ │
│ │finală" │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Verificarea │ │ │
│ │şi recepţia │ │ │
│ │Livrării 3 │ │ │
│ │"Documentele│ │ │
│ │tehnice ale │ │ │
│13 │cadastrului │OCPI │25 │
│ │- copie │ │ │
│ │finală" │ │ │
│ │(inclusiv │ │ │
│ │verificarea │ │ │
│ │refacerilor)│ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Perioadă │ │ │
│ │maximă │ │ │
│ │refacere │ │ │
│ │Livrare 3 │ │ │
│14 │"Documentele│Prestator │15 │
│ │tehnice ale │ │ │
│ │cadastrului │ │ │
│ │- copie │ │ │
│ │finală" │ │ │
├────┼────────────┼────────────────┼───────────┤
│ │Acceptanţa │ │ │
│ │Livrării 3 │ │ │
│ │"Documentele│ │ │
│15 │tehnice ale │Achizitor │5 │
│ │cadastrului │ │ │
│ │- copie │ │ │
│ │finală" │ │ │
└────┴────────────┴────────────────┴───────────┘

──────────
        *1) Valorile estimate se referă la intervalului maxim de zile alocat unei activităţi, exceptând pct. 10 (durata publicării documentelor tehnice ale cadastrului)
        *2) Perioada specifică pentru fiecare UAT este prevăzută în contract.
──────────

    ANEXA 10




                             FORMULAR CERERE DE RECTIFICARE
        Nr. ......./.............

                                 CERERE DE RECTIFICARE
        Subsemnatul/Subscrisa ........................, domiciliat în/cu sediul în localitatea ..............., str. ................, nr. .... bl. ..., sc. ... et. ...., ap. ..., sector nr./judeţul ............., identificat cu BI/CI, seria ....., nr. ........., eliberat de .................../CUI ..............., reprezentat/ă prin ...................... domiciliat în .................., str. ................, nr. .... bl. ..., sc. ... et. ...., ap. ..., sector nr./judeţul ..........., identificat cu BI/CI, seria ....., nr. ........., eliberat de ................... conform procurii/împuternicirii nr. ....................,
        În baza prevederilor art. 14 alin. (2) din Legea nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca urmare a verificării documentelor tehnice ale cadastrului aferente unităţii administrativ-teritoriale .............../sectorului cadastral ............. afişate la sediul ............/pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, formulez cerere de rectificare a imobilului identificat în Registrul cadastral al imobilelor cu ID nr. ....., cu privire la următoarele aspecte:
    1. ............
    2. ............
        ...............
    n. ............

        Pentru a susţine cele invocate mai sus, depun copii legalizate ale următoarelor acte juridice:............
        Data Semnătura,

        Notă:
        O cerere de rectificare are ca obiect un imobil.


    ANEXA 11




                FORMULAR PROCES-VERBAL SOLUŢIONARE CERERE DE RECTIFICARE
        Antet OCPI
        Nr. ....... data .............

                                     PROCES-VERBAL
        În aplicarea prevederilor art. 14 alin. (3) al Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, comisia de soluţionare a cererilor de rectificare a documentelor tehnice ale cadastrului publicate pentru unitatea administrativ- teritorială ........../sector cadastral ............, numită prin ............, compusă din următorii membri: ..............
        Analizând cererea de rectificare nr. ........../data ............. formulată de (numele şi prenumele solicitantului) ..............., cu privire la imobilul identificat în documentele tehnice cadastrale ale unităţii administrativ-teritoriale ............./sector cadastral ...........cu ID nr. ...........
        În baza (acte, măsurători topografice etc.) .........
        DECIDE:
        ADMITE cererea şi dispune rectificarea imobilului cu ID ............ astfel: ............
        RESPINGE cererea de rectificare pentru motivele .............
        Prezentul proces-verbal se comunică persoanelor care au formulat cererea de rectificare şi altor persoane interesate potrivit documentelor tehnice ale cadastrului.
        Procesul-verbal poate fi contestat cu plângere la judecătorie, în termen de 15 zile de la comunicare.

        Semnăturile membrilor desemnaţi cu soluţionarea cererilor de rectificare
        (nume şi prenume)...........................................
        (nume şi prenume)...........................................

        Notă:
        În situaţia în care cererea de rectificare afectează şi alte imobile decât imobilul contestat, prin procesul verbal se dispune notarea cererii de rectificare în fişierele cgxml ale imobilelor afectate şi rectificarea acestor imobilelor conform situaţiei rezultate din acte, măsurători etc.


    ANEXA 12




                            ANGAJAMENT DE CONFIDENŢIALITATE
        Subsemnatul/a ....................... angajat la ....................... în calitate de ............ mă oblig ca pe perioada derulării contractului nr. ................... având ca obiect realizarea lucrărilor sistematice de cadastru în UAT ............., sectoarele cadastrale nr............*1), să asigur confidenţialitatea datelor şi informaţiilor gestionate de către ANCPI/OCPI, cu care intru în contact pe toată perioada de derulare a contractului, precum şi pentru o perioadă de 5(cinci) ani de la data finalizării acestuia.
──────────
        *1) se enumeră unităţile administrativ-teritoriale
──────────

    Data......... Semnătura .............


    ANEXA 13




                         MODEL PROCES VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE
        OCPI .............Nr. ............Data ............

           PROCES VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE LIVRABILE în cadrul lucrărilor de
                                înregistrare sistematică

        Livrarea nr. ......... (denumirea livrării conform specificaţiilor tehnice)
        Etapa nr. ............ (denumirea etapei conform specificaţiilor tehnice)
        Refacerea nr. (0, 1 sau 2)
        UAT ............, Judeţul ...........
        Lucrările de înregistrare sistematică se desfăşoară în baza contractului de prestări servicii nr. ........../(data)............ încheiat între .........(denumire Achizitor) şi .............. (denumirea contractantului).
        Subsemnatul/Subscrisa (denumirea contractantului), în calitate de Prestator al lucrărilor de înregistrare sistematică în UAT .........., judeţul .......... am predat la OCPI/Primăria UAT*1)............. Livrarea nr. ...........(denumirea livrării conform specificaţiilor tehnice), Etapa nr. .....(denumirea etapei conform specificaţiilor tehnice). Refacerea nr. ....(0,1 sau 2).
──────────
        *2) Următoarele livrabilele au fost încărcate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară spre a fi verificate (exemplu):

┌────────────────────┬─────────────────┐
│ │Denumire lot/ │
│ │loturi încărcate │
│Denumire livrabil │în sistemul │
│ │integrat de │
│ │cadastru şi carte│
│ │funciară │
├────────────────────┼─────────────────┤
│Fişele de date ale │ │
│imobilelor, actele │ │
│colectate în cadrul │ │
│lucrărilor │ │
│sistematice de │ │
│cadastru │ │
├────────────────────┼─────────────────┤
│Fişierele .cgxml │ │
├────────────────────┼─────────────────┤
│ │ │
└────────────────────┴─────────────────┘


──────────

        Comisia de recepţie din cadrul OCPI/Primăria UAT)*1) ................... a constatat că au fost predate de către (denumirea Prestator) .................. prin reprezentant (numele şi prenumele reprezentantului), în baza împuternicirii (nr. ................/data), următoarele livrabile:
        (se alege tabelul corespunzător în funcţie de livrare/etapă/refacere)

     Livrarea nr. 1 - Raportul preliminar

┌─────┬──────────────┬─────────────────┐
│ │ │Format/nr. │
│Nr. │ │exemplare │
│Crt. │Livrabilul ├────────┬────────┤
│ │ │Format │Format │
│ │ │hârtie │digital │
├─────┼──────────────┼────────┼────────┤
│1 │Raportul │1 ex. │.pdf │
│ │preliminar │ │ │
├─────┼──────────────┼────────┼────────┤
│1a │Plan sectoare │Inclus │.shp │
│ │cadastrale │pct. 1 │ │
└─────┴──────────────┴────────┴────────┘


    Livrarea nr. 2 - Documentele tehnice ale cadastrului - copie spre publicare
        Etapa 1

┌────┬────────────┬──────────────┬───────┐
│Nr. │Livrabilul │Format digital│Nr. │
│Crt.│ │ │fişiere│
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Memoriu │ │ │
│ │tehnic cu │ │ │
│1 │descrierea │.pdf │ │
│ │lucrărilor │ │ │
│ │efectuate │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Fişele de │ │ │
│ │date ale │ │ │
│ │imobilelor, │ │ │
│ │actele │ │ │
│ │colectate în│ │ │
│ │cadrul │ │ │
│ │lucrărilor │ │ │
│2 │sistematice │.pdf │ │
│ │de cadastru │ │ │
│ │(încărcate │ │ │
│ │în sistemul │ │ │
│ │integrat de │ │ │
│ │cadastru şi │ │ │
│ │carte │ │ │
│ │funciară) │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Fişierele │ │ │
│ │.cgxml │ │ │
│ │(încărcate │ │ │
│3 │în sistemul │.xml │ │
│ │integrat de │ │ │
│ │cadastru şi │ │ │
│ │carte │ │ │
│ │funciară) │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Registrul │ │ │
│4 │cadastral al│.pdf │ │
│ │imobilelor │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Opisul │ │ │
│ │alfabetic al│ │ │
│ │titularilor │ │ │
│ │drepturilor │ │ │
│5 │reale de │.pdf │ │
│ │proprietate,│ │ │
│ │al │ │ │
│ │posesorilor │ │ │
│ │şi al altor │ │ │
│ │deţinători │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Planurile │.tiff │ │
│6 │cadastrale │georeferenţiat│ │
│ │ │.shp/.dxf3) │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Planul │.tiff │ │
│7 │cadastral de│georeferenţiat│ │
│ │ansamblu sc.│.shp/.dxf3) │ │
│ │1:10.000) │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Raport de │ │ │
│8 │control │.pdf │ │
│ │intern al │ │ │
│ │calităţii │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Raport de │ │ │
│ │monitorizare│ │ │
│ │a │ │ │
│ │participării│ │ │
│9 │grupurilor │.pdf │ │
│ │vulnerabile │ │ │
│ │la lucrările│ │ │
│ │de │ │ │
│ │înregistrare│ │ │
│ │sistematică │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Raportul de │ │ │
│ │monitorizare│ │ │
│10 │a campaniei │.pdf │ │
│ │de informare│ │ │
│ │locale │ │ │
└────┴────────────┴──────────────┴───────┘


        Etapa 2

┌────┬─────────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │Nr. │ │
│Nr. │Livrabilul │exemplare│Cantitate│
│Crt.│ │format │ │
│ │ │analogic │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Memoriu │ │Nr. │
│ │tehnic cu │ │dosare . │
│1 │descrierea │1 ex. │. . . . .│
│ │lucrărilor │ │Nr. │
│ │efectuate │ │pagini . │
│ │ │ │. . . . .│
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Fişele de │ │ │
│ │date ale │ │Nr. │
│ │imobilelor, │ │dosare . │
│ │actele │ │. . . . .│
│2 │colectate în │1 ex. │Nr. │
│ │cadrul │ │pagini . │
│ │lucrărilor │ │. . . . .│
│ │sistematice │ │ │
│ │de cadastru │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │Nr. │
│ │Registrul │ │dosare . │
│3 │cadastral al │1 ex. │. . . . .│
│ │imobilelor │ │Nr. │
│ │ │ │pagini . │
│ │ │ │. . . . .│
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Opisul │ │ │
│ │alfabetic al │ │ │
│ │titularilor │ │Nr. │
│ │drepturilor │ │dosare . │
│4 │reale de │1 ex. │. . . . .│
│ │proprietate, │ │Nr. │
│ │al │ │pagini . │
│ │posesorilor │ │. . . . .│
│ │şi al altor │ │ │
│ │deţinători │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Planurile │ │Nr. │
│5 │cadastrale │1 ex. │planşe . │
│ │ │ │. . . . .│
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Planul │ │Nr. │
│6 │cadastral de │1 ex. │planşe . │
│ │ansamblu sc. │ │. . . . .│
│ │1:10.000) │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │Nr. │
│ │Raport de │ │dosare . │
│7 │control │1 ex. │. . . . .│
│ │intern al │ │Nr. │
│ │calităţii │ │pagini . │
│ │ │ │. . . . .│
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Raport de │ │ │
│ │monitorizare │ │ │
│ │a │ │Nr. │
│ │participării │ │dosare . │
│8 │grupurilor │1 ex. │. . . . .│
│ │vulnerabile │ │Nr. │
│ │la lucrările │ │pagini . │
│ │de │ │. . . . .│
│ │înregistrare │ │ │
│ │sistematică │ │ │
├────┼─────────────┼─────────┼─────────┤
│ │Raportul de │ │Nr. │
│ │monitorizare │ │dosare . │
│9 │a campaniei │1 ex. │. . . . .│
│ │de informare │ │Nr. │
│ │locale │ │pagini . │
│ │ │ │. . . . .│
└────┴─────────────┴─────────┴─────────┘



    Livrarea nr. 3 - Documentele tehnice ale cadastrului - copie finală

┌────┬────────────┬──────────────┬───────┐
│Nr. │Livrabilul │Format digital│Nr. │
│Crt.│ │ │fişiere│
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Cereri de │ │ │
│ │rectificare,│ │ │
│ │contestaţii,│ │ │
│ │acte, │ │ │
│ │procese │ │ │
│ │verbale, │ │ │
│1 │etc. │.pdf │ │
│ │(încărcate │ │ │
│ │în sistemul │ │ │
│ │integrat de │ │ │
│ │cadastru şi │ │ │
│ │carte │ │ │
│ │funciară) │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Fişierele │ │ │
│ │.cgxml │ │ │
│ │(încărcate │ │ │
│2 │în sistemul │.xml │ │
│ │integrat de │ │ │
│ │cadastru şi │ │ │
│ │carte │ │ │
│ │funciară) │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Registrul │ │ │
│3 │cadastral al│.pdf │ │
│ │imobilelor │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Opisul │ │ │
│ │alfabetic al│ │ │
│ │titularilor │ │ │
│ │drepturilor │ │ │
│4 │reale de │.pdf │ │
│ │proprietate,│ │ │
│ │al │ │ │
│ │posesorilor │ │ │
│ │şi al altor │ │ │
│ │deţinători │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Planurile │.tiff │ │
│5 │cadastrale │georeferenţiat│ │
│ │ │.shp/.dxf 3) │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Planul │.tiff │ │
│6 │cadastral de│georeferenţiat│ │
│ │ansamblu sc.│.shp/.dxf3) │ │
│ │1:10.000) │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Raport de │ │ │
│7 │control │.pdf │ │
│ │intern al │ │ │
│ │calităţii │ │ │
├────┼────────────┼──────────────┼───────┤
│ │Raportul de │ │ │
│ │monitorizare│ │ │
│8 │a campaniei │.pdf │ │
│ │de informare│ │ │
│ │locale │ │ │
└────┴────────────┴──────────────┴───────┘

──────────
        *1) în cazul în care Achizitorul este Primăria către care Prestatorul predă Raportul preliminar
        *2) paragraful trebuie să apară pentru Livrările în format digital şi pentru livrabilele care se încarcă direct în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară
        *3) se specifică formatul care a fost predat de către Prestator
──────────
        Prezentul Proces-verbal de predare-primire a fost întocmit în 2 exemplare, unul pentru Prestator şi unul pentru OCPI
        Am primit,
        Membru Comisie de recepţie OCPI:
        Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura
        .................................

        Am predat,
        Reprezentantul prestatorului,
        Nume prenume, funcţie, semnătura
        .................................
        Observaţie: Dacă se consideră necesar, prezentul model poate fi completat/modificat

    ANEXA 14




                                    MODEL NOTIFICARE
        OCPI ............. Nr. ............. Data ............
        NOTIFICARE Livrarea (2 sau 3) Documentele tehnice ale cadastrului - (copie spre publicare/finală)
        UAT ............... JUDEŢUL ..............
        ETAPA 1*1) - Livrare documente în format digital
        Contractul de prestări servicii nr. ......../(data)............ încheiat între ...........(denumire Achizitor) şi ...............(denumirea contractantului)
        (se alege varianta corespunzătoare în funcţie de livrare)
        Comisia de recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică constituită prin Decizia Directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate imobiliară (judeţul) nr. ....../(data)..........., a verificat documentaţia depusă de (denumirea contractantului) pentru UAT .......... privind Livrarea (2 sau 3): Documentele tehnice ale cadastrului - (copie spre publicare/finală) ............, etapa 1 - documente în format digital*1), predate conform Procesului-verbal de predare-primire nr. .........../(data).........
        Documentele predate nu au avut nevoie de refaceri.
        Sau
        (dacă este cazul - refacerea 1)
        În baza Procesului-verbal de constatare nr. ........./(data)........... emis de Comisia de recepţie, Prestatorul a corectat şi a efectuat redepunerea în termen de ...... zile de la comunicare.
        (dacă este cazul - refacerea 2)
        În baza Procesului-verbal de constatare nr. ........./(data)........... emis de Comisia de recepţie, Prestatorul a corectat şi a efectuat redepunerea în termen de ...... zile de la comunicare.
        Comisia de recepţie constată că Livrarea 2 sau 3 - Documentele tehnice ale cadastrului - ........ (copia spre publicare/finală), etapa I - documente în format ........ digital*1) ......, pentru UAT ............., îndeplineşte cerinţele prevăzute în specificaţiile tehnice şi în celelalte documente ale contractului şi recepţionează livrarea.
        Prestatorul va preda restul livrabilelor în format analogic în termen de 5 zile.*2)
──────────
        *1) etapa se precizează numai pentru livrarea 2
        *2) etapa se precizează numai pentru livrarea 2
──────────

        Comisia de recepţie din cadrul OCPI (judeţul) a Documentelor tehnice ale cadastrului în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară:
        Membri:
        Nume prenume, funcţie, semnătura
        Nume prenume, funcţie, semnătura


        Observaţie: Dacă se consideră necesar, prezentul model poate fi completat/modificat.

                                        --------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016