Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULI din 30 septembrie 2009  pentru aplicarea normelor privind echiparea politistilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULI din 30 septembrie 2009 pentru aplicarea normelor privind echiparea politistilor

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 740 din 30 octombrie 2009

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Echiparea poliţiştilor*1), precum şi asigurarea cu echipament specific se fac potrivit prevederilor normelor de echipament şi regulilor de aplicare a acestora.
--------
*1) Prin poliţişti se înţelege toţi funcţionarii publici cu statut special, cãrora li se aplicã prevederile <>Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

ART. 2
(1) Normele de echipament prevãd articole şi cantitãţi de echipament şi materiale care se asigurã gratuit. Acestea se distribuie pentru folosinţã sau în consum, pe o perioadã de timp stabilitã şi denumitã duratã de serviciu, cu excepţia articolelor de echipament prevãzute în normele 1-5 care se distribuie în limita echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale.
(2) Durata de serviciu a echipamentului la care au dreptul poliţiştii conform normei 6 se socoteşte în ani calendaristici (1 ianuarie - 31 decembrie), de la data de 1 ianuarie a anului în care au dreptul la articolul respectiv, indiferent de data la care se efectueazã în mod real distribuţia.
(3) Pentru materialele de echipament prevãzute în normele 7-9, durata de serviciu se calculeazã în ani (12 luni) sau în luni de la darea lor în folosinţã, indiferent dacã sunt utilizate numai în anumite perioade. Cantitãţile de materiale prevãzute în aceste norme reprezintã plafoane maxime, iar durata de serviciu reprezintã limita minimã a perioadei de timp cât trebuie sã fie menţinute în folosinţã.
(4) Şefii tuturor unitãţilor sunt obligaţi sã ia mãsurile necesare pentru folosirea raţionalã şi prelungirea duratei de serviciu a materialelor cu care sunt dotate, conform normelor 7-9, efectivele din subordine.
ART. 3
Echipamentul pentru studenţii şi elevii instituţiilor de învãţãmânt pentru poliţişti se distribuie pentru folosinţã, pe perioada şcolarizãrii, urmând ca la absolvirea instituţiei sã fie restituit.
ART. 4
Scoaterea din serviciu, cu vinovãţie, a materialelor de echipament înainte de îndeplinirea duratei de serviciu, constituie pagubã materialã şi se recupereazã potrivit actelor normative care reglementeazã rãspunderea materialã.

CAP. II
Reguli privind aplicarea normelor de echipament

A. Normele pentru echiparea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie
(normele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 prevãzute în anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.061/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare)
ART. 5
Drepturile de echipament ale poliţiştilor în activitate se stabilesc în funcţie de cantitatea şi durata de serviciu prevãzutã în norme, se asigurã gratuit şi se acordã în limita echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor prevãzute în norme.
1. Stabilirea şi acordarea drepturilor
ART. 6
Drepturile anuale de echipament pentru poliţişti se stabilesc sub forma echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor prevãzute gratuit în norme şi se asigurã corespunzãtor încadrãrii la drepturi de echipament.
ART. 7
(1) Echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale va fi recalculat (reactualizat) anual, în perioada 1 iulie30 septembrie, în funcţie de evoluţia preţurilor. Acesta se stabileşte de cãtre Direcţia logisticã, se vizeazã pentru control financiar preventiv de cãtre Direcţia generalã financiarã şi se aprobã de ministrul administraţiei şi internelor.
(2) Preţurile folosite pentru calcularea echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament sunt preţuri medii ponderate, obţinute din preţurile rezultate în urma procedurilor de achiziţie şi comunicate de cãtre ordonatorii de credite.
(3) Echivalentul valoric al drepturilor de echipament, metodologia de calcul, precum şi preţurile de decontare ale articolelor ce se distribuie în cadrul drepturilor se comunicã unitãţilor de cãtre Direcţia logisticã, care va elabora şi cererile de echipament anuale.
ART. 8
(1) Poliţiştii, în limita echivalentului valoric al coteipãrţi anuale, pot primi:
a) numai echipament;
b) echipament pentru completarea uniformei şi diferenţa în bani;
c) numai bani.
(2) Încadrarea la drepturi de echipament se face pe baza funcţiei din statul de organizare al unitãţii în care este prevãzut şi încadrat fiecare ofiţer sau agent de poliţie. Şefii de unitãţi stabilesc la începutul fiecãrui an, prin dispoziţie zilnicã pe unitate, încadrarea personalului din subordine la drepturi de echipament, pe formaţiuni, compartimente sau locuri de muncã.
(3) Anual, pânã la data de 15 octombrie a anului în curs, poliţiştii sunt obligaţi sã solicite, prin cererile de echipament, articolele de echipament necesare pentru anul urmãtor, care sã le asigure o uniformã completã şi regulamentarã pentru perioada de varã şi iarnã, necesare îndeplinirii sarcinilor de serviciu.
(4) Cererile de echipament se întocmesc dupã cum urmeazã:
a) poliţiştii încadraţi la categoria "numai echipament" pot solicita echipamentul necesar pânã la echivalentul integral al valorii cotei-pãrţi anuale la care au dreptul;
b) poliţiştii încadraţi la categoria "echipament pentru completarea uniformei şi diferenţa în bani" pot solicita echipamentul necesar pentru completarea uniformei, iar diferenţele valorice rezultate prin nesolicitarea unor articole de echipament se achitã în numerar;
c) contravaloarea drepturilor de echipament, stabilite a se acorda în "numai bani", precum şi sumele cuvenite poliţiştilor încadraţi la celelalte categorii de echipare se achitã dupã aprobarea echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale.
(5) Prin cereri se pot solicita numai articole de echipament din normele specifice corpului din care fac parte poliţiştii respectivi, în cantitãţi corespunzãtoare nevoilor reale de serviciu şi potrivit datelor antropometrice.
(6) Cererile de echipament pentru anul urmãtor se analizeazã şi se avizeazã de şeful structurii din care fac parte poliţiştii, se aprobã de şeful unitãţii, iar dupã înregistrarea lor se transmit structurilor logistice.
(7) Înainte de aprobare, şefii ierarhici sunt obligaţi sã verifice dacã uniforma poliţiştilor respectivi este corespunzãtoare cerinţelor regulamentare şi asigurã executarea misiunilor stabilite prin fişa postului.
(8) Inspectoratele generale şi unitãţile necuprinse în structura acestora pot stabili, prin dispoziţii proprii, necesarul minim de articole de echipament din compunerea uniformelor de serviciu şi de reprezentare pentru îndeplinirea atribuţiunilor specifice postului.
(9) Inspectoratele generale şi unitãţile necuprinse în structura acestora stabilesc, pânã la data de 30 noiembrie a anului în curs, necesarul de echipament ce se achiziţioneazã şi se distribuie în anul urmãtor pe baza centralizãrii solicitãrilor transmise de unitãţile din subordine sau a cererilor de echipament pentru efectivele proprii.
ART. 9
(1) Sunt interzise prevederea în cererile de echipament, precum şi distribuirea unor articole în cantitãţi care depãşesc nevoile reale pentru o echipare corespunzãtoare, chiar dacã acestea se încadreazã în valoarea drepturilor anuale.
(2) Ofiţerii şi agenţii care au primit drepturile de echipament sub formã bãneascã, iar ulterior solicitã echipament, pe bazã de cerere, pot primi articolele de echipament la preţurile din lista de preţuri comunicatã de Direcţia logisticã, cu depunerea contravalorii lor.
ART. 10
(1) Echipamentul pentru poliţişti se poate executa în producţie de serie sau pe mãsuri şi cu probe individuale.
(2) Echipamentul în naturã solicitat de poliţişti se distribuie în tot cursul anului calendaristic (1 ianuarie-31 decembrie), în limita echivalentului valoric al cotei-pãrţi anuale stabilite pentru anul de echipare respectiv.
2. Drepturi la acordarea uniformei de ceremonie
ART. 11
(1) Articolele de echipament prevãzute în normã se acordã gratuit chestorilor şi ofiţerilor cu funcţii de conducere pânã la şef serviciu sau echivalent inclusiv.
(2) Poliţiştii cu funcţii de conducere având drept de port al uniformei de ceremonie beneficiazã de echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor de echipament prevãzute de normã începând cu prima zi a lunii în care au fost numiţi în astfel de funcţii. Acordarea acestor drepturi înceteazã începând cu ultima zi din luna în care au fost eliberaţi din funcţie.
3. Drepturi la înaintarea în grad profesional
ART. 12
(1) Ofiţerii înaintaţi la gradul de chestor în anul respectiv au dreptul, cumulativ, la:
a) echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor de echipament prevãzute în norme, pentru ofiţeri;
b) echivalentul valoric integral al articolelor de echipament care se acordã numai o singurã datã la înaintarea în grad, respectiv: douã şepci - una de varã şi una de iarnã -, 3 perechi suporturi cu grad profesional, douã garnituri cu suport de grad pentru mânecã, douã perechi de epoleţi cu grad profesional, douã perechi de petliţe şi material textil pentru vipuşcã şi lampas pentru douã costume de reprezentare.
(2) Din valoarea totalã a acestor drepturi se scad valoarea echipamentului primit în acel an pentru gradul de comisar şef, pânã la data înaintãrii în gradul urmãtor, inclusiv a celui primit cu anticipaţie, precum şi sumele de bani primite în contul acestor drepturi.
(3) Echipamentul tip comisar şef, solicitat prin cerere de echipament şi neprimit pânã la data înaintãrii în grad, se distribuie din modelul celui prevãzut pentru chestori.
ART. 13
Chestorii, comisarii şefi şi ofiţerii avansaţi la gradul de comisar şef primesc pe lângã echivalentul valoric al coteipãrţi stabilite pentru ofiţeri şi echivalentul valoric al cotei-pãrţi aferente unei cãciuli şi unui guler din blanã naturalã astrahan/caracul.
ART. 14
(1) Agenţii de poliţie înaintaţi la gradul de ofiţer în anul respectiv au dreptul, cumulativ, la:
a) echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor de echipament prevãzute în normele pentru ofiţeri;
b) echivalentul valoric integral al articolelor de echipament care se acordã numai o singurã datã la înaintarea în gradul de ofiţer, respectiv: 3 şepci - una de varã, una de iarnã şi una din tercot -, o şepcuţã de varã, douã garnituri cu suport de grad pentru mânecã, 3 perechi suporturi cu grad profesional, douã perechi petliţe şi douã perechi de epoleţi cu grad profesional.
(2) Aceastã valoare se calculeazã de cãtre unitatea din care face parte agentul, în funcţie de corpul şi gradul în care a fost avansat, pe baza preţurilor comunicate de cãtre Direcţia logisticã.
(3) Din valoarea totalã a acestor drepturi se scad valoarea echipamentului primit în acel an pentru gradul de agent, pânã la data înaintãrii în grad, inclusiv a celui primit cu anticipaţie, precum şi sumele de bani primite în contul acestor drepturi.
(4) Echipamentul tip agent solicitat prin cererea de echipament şi nedistribuit pânã la data înaintãrii în grad se distribuie din modelul celui prevãzut pentru ofiţeri.
ART. 15
(1) Ofiţerii şi agenţii de poliţie înaintaţi la gradul urmãtor, în anul respectiv, pe lângã echivalentul valoric al coteipãrţi anuale a articolelor de echipament aferent corpului din care fac parte, primesc numai o singurã datã şi echivalentul valoric integral al accesoriilor corespunzãtoare noilor grade, astfel:
a) pentru ofiţeri - 3 perechi suporturi de grad profesional pentru umãr şi douã perechi epoleţi cu grad profesional, iar pentru poliţiştii avansaţi de la gradul de inspector principal la subcomisar se asigurã în plus douã perechi suporturi de grad pentru mânecã, douã perechi petliţe, douã şepci - una de varã şi una de iarnã;
b) pentru agenţi - 3 perechi suporturi de grad profesional pentru umãr şi douã perechi epoleţi cu grad profesional.
(2) Poliţiştii care absolvã Academia de Poliţie sau un institut de învãţãmânt superior militar sau civil, cu examen de licenţã, primesc gratuit, numai o singurã datã, o insignã de absolvent.
ART. 16
Ofiţerii avansaţi chestori şi agenţii avansaţi ofiţeri, care nu îşi pot asigura o uniformã corespunzãtoare din drepturile cuvenite, pot primi pe bazã de raport scris echipamentul necesar, iar valoarea care depãşeşte drepturile de echipament se considerã anticipaţie în contul drepturilor de echipament viitoare.
ART. 17
(1) Ofiţerii şi agenţii trimişi la studii sau cu misiuni în strãinãtate, dacã trebuie sã poarte uniformã, pot primi la plecare cu anticipaţie, pe bazã de raport scris, din contravaloarea cotei-pãrţi pentru anul viitor, urmãtorul echipament: o şapcã şi un costum cu 2 pantaloni de iarnã, o şapcã şi un costum cu 2 pantaloni de varã, o scurtã pentru reprezentare, o pereche de ghete cu şiret, o pereche de pantofi, 4 cãmãşi, douã cãmãşi-bluzã şi accesoriile necesare.
(2) Ataşaţilor de afaceri interne/Ofiţerilor de legãturã, pentru şi pe timpul desfãşurãrii activitãţilor de reprezentare în strãinãtate, din echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament ce li se cuvin - uniforma de reprezentare şi uniforma de serviciu - li se poate asigura, la cerere, pe bazã de raport aprobat de şeful unitãţii, o uniformã de ceremonie.
(3) În caz de necesitate, pe bazã de raport aprobat de şeful unitãţii, pot fi distribuite cu anticipaţie şi alte articole de echipament prevãzute de normã, pentru asigurarea uniformei pentru perioada respectivã.
4. Drepturile la mutarea în altã structurã/armã, cu şi fãrã schimbarea culorii uniformei
ART. 18
(1) Ofiţerii şi agenţii mutaţi din structurile de poliţie în alte structuri militare din Ministerul Administraţiei şi Internelor sau ale sistemului de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, care la data mutãrii nu au primit drepturile de echipament în naturã sau în bani, beneficiazã de la unitatea din care se mutã de echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale calculat pentru numãrul de luni servite, inclusiv luna în care au fost mutaţi.
(2) În situaţia în care la data mutãrii au primit drepturile de echipament în bani, drepturile acordate în plus faţã de lunile lucrate se recupereazã în numerar de cãtre unitatea din care se mutã.
ART. 19
(1) Ofiţerii, maiştrii militari şi subofiţerii mutaţi din alte structuri ale sistemului de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã - militare sau ale penitenciarelor - în structurile de poliţie au dreptul la echivalentul valoric al coteipãrţi anuale calculat pentru lunile de când au fost mutaţi, mai puţin contravaloarea articolelor care se distribuie o singurã datã la încadrare. Drepturile se acordã începând cu prima zi a lunii urmãtoare mutãrii.
(2) În situaţia în care trebuie sã li se asigure o uniformã completã, li se distribuie echipamentul necesar, pe bazã de raport scris, iar valoarea care depãşeşte drepturile anului respectiv se considerã anticipaţie în contul drepturilor de echipament viitoare.
5. Drepturi la acordarea gradului profesional şi la reîncadrare
ART. 20
(1) Absolvenţii instituţiilor de învãţãmânt pentru formarea poliţiştilor şi cei încadraţi din sursã externã în corpul poliţiştilor, la acordarea gradului de ofiţer sau agent, au dreptul, cumulativ, la:
a) echivalentul valoric integral al echipamentului prevãzut a se distribui numai o singurã datã la acordarea gradului: o şapcã de iarnã, un costum de iarnã cu 2 pantaloni lungi - o fustã în loc de un pantalon pentru femei -, o scurtã îmblãnitã, 4 cãmãşi, 6 perechi de ciorapi/şosete, o geantã pentru transportul echipamentului, 4 cearşafuri, douã feţe de pernã, o pãturã şi accesoriile aferente - suporturi cu grad profesional, suport de grad pentru mânecã, epoleţi, petliţe şi ecusoane etc.;
b) echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor prevãzute gratuit în normele la care au dreptul.
(2) Absolvenţilor instituţiilor de învãţãmânt şi poliţiştilor încadraţi din sursã externã, repartizaţi în unitãţi pe funcţii încadrate în categoriile "numai echipament" şi "echipament pentru completarea ţinutei şi diferenţã în bani", în cadrul drepturilor cuvenite la avansare, li se asigurã de regulã o ţinutã completã, conform prevederilor din tabelul prevãzut în anexa la prezentele reguli.
(3) Diferenţa dintre drepturile de echipament cuvenite şi valoarea echipamentului primit se rezolvã de unitãţile unde au fost repartizaţi, astfel:
a) când valoarea echipamentului primit este mai mare, diferenţa se considerã anticipaţie în contul drepturilor viitoare de echipament;
b) când valoarea echipamentului primit este mai micã, diferenţa se acordã în echipament sau numerar.
(4) Celor repartizaţi în unitãţi pe funcţii în care nu vor purta uniformã li se acordã drepturile de echipament numai în bani. Absolvenţii instituţiilor de învãţãmânt, în cazul în care la ceremonia de înaintare în grad trebuie sã participe în ţinutã, li se asigurã aceastã ţinutã din garderoba şcolii.
(5) Instituţiile de învãţãmânt şi unitãţile au obligaţia de a cunoaşte din timp repartizarea nominalã pe structuri şi locuri de muncã a absolvenţilor şi a noilor încadraţi pentru a putea asigura corespunzãtor drepturile de echipament.
(6) Persoanele încadrate din sursã externã, precum şi cei reîncadraţi în corpul poliţiştilor, care au mai deţinut calitatea de ofiţer, agent/subofiţer în oricare componentã a sistemului de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, nu au dreptul la echivalentul valoric integral al echipamentului prevãzut a se distribui numai o singurã datã la acordarea gradului.
ART. 21
(1) Echivalentul valoric integral al echipamentului prevãzut a se distribui numai o singurã datã la acordarea gradului se acordã în anul încadrãrii, indiferent de data avansãrii.
(2) Echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a articolelor prevãzute gratuit în norme se acordã absolvenţilor instituţiilor de învãţãmânt, celor încadraţi din sursã externã şi poliţiştilor reîncadraţi în activitate, dupã un an de la data trecerii în rezervã, dupã cum urmeazã:
a) din anul respectiv, dacã încadrarea sau reîncadrarea în activitate a avut loc pânã la data de 30 septembrie a.c.;
b) din anul urmãtor, dacã încadrarea sau reîncadrarea în activitate a avut loc dupã data de 30 septembrie a.c.
(3) Poliţiştilor reîncadraţi în activitate, cãrora trebuie sã li se asigure o uniformã completã, li se va distribui echipamentul necesar pe bazã de raport scris, iar valoarea care depãşeşte cota-parte anualã se considerã anticipaţie în contul drepturilor viitoare de echipament.
ART. 22
Poliţiştii luaţi în evidenţã ca rezervişti, care au fost reîncadraţi în acelaşi an calendaristic (1 ianuarie31 decembrie) în care au fost trecuţi în rezervã şi care la trecerea în rezervã au primit drepturile de echipament pe întregul an, vor primi drepturile de echipament începând cu data de 1 ianuarie a anului urmãtor. În situaţia în care au primit drepturile numai pentru lunile lucrate, poliţiştii au dreptul numai pentru echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale calculat pentru lunile de la data reîncadrãrii.
ART. 23
(1) Agenţii de poliţie care urmeazã cursurile unei instituţii de învãţãmânt superior din cadrul sectorului de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã - curs de zi - primesc la intrarea în instituţie, pentru folosinţã în timpul formãrii, articolele de echipament prevãzute de norma instituţiei respective, încetând aplicarea normei pentru agent.
(2) Drepturile de echipament se achitã numai pentru lunile lucrate ca agent.
(3) Eventualele anticipaţii ale drepturilor de echipament se recupereazã de cãtre unitatea de unde provin, în numerar, la preţurile din lista de preţuri comunicatã de Direcţia logisticã.
(4) Agenţii care nu sunt avansaţi ofiţeri, la încetarea cursurilor, primesc drepturile de echipament cuvenite conform normei de agent, pentru anul respectiv.
6. Restanţe, anticipaţii
ART. 24
(1) Prin drepturi de echipament restante se înţelege articolele de echipament nedistribuite în anul pentru care au fost solicitate prin cererea de echipament şi a cãror valoare a fost reţinutã din cota-parte anualã, precum şi sumele de bani neprimite în cadrul drepturilor cuvenite.
(2) Restanţele se asigurã cu prioritate în anul urmãtor. Restanţele în naturã reportate, provenite din neridicarea de cãtre poliţişti a echipamentului solicitat şi existent în depozit, se asigurã înaintea distribuirii echipamentului cerut pentru anul de echipare.
(3) Restanţele se pot acorda şi sub formã bãneascã, dacã nu a fost posibilã acordarea în naturã la termenul legal de acordare, la solicitarea poliţiştilor, pe bazã de raport aprobat de şeful unitãţii.
(4) Valoarea restanţelor se calculeazã în funcţie de preţurile folosite la calculul cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament, la data acordãrii.
(5) Nu se considerã restanţe şi nu se mai acordã articolele de echipament sau sumele de bani neridicate pe o perioadã de cel puţin 3 ani consecutivi, calculatã de la data de 1 ianuarie a anului urmãtor celui în care avea dreptul, dacã nu se poate dovedi cã au fost solicitate în scris în acest interval de timp.
(6) În cazul în care poliţiştii au solicitat în scris materialele sau sumele de bani respective prin raport, înregistrat la registratura unitãţii înlãuntrul termenului de 3 ani, aprobarea pentru distribuirea sau achitarea acestora se dã de cãtre şeful unitãţii, care are şi calitatea de ordonator de credite.
ART. 25
Acordarea cu anticipaţie a sumelor în bani ce reprezintã echivalentul valoric al cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament este strict interzisã.
ART. 26
(1) Acordarea de echipament în naturã cu anticipaţie, în principiu, este interzisã.
(2) Se pot acorda cu anticipaţie unele articole de echipament în situaţii cum sunt: uzarea prematurã ca urmare a unor condiţii deosebite de muncã într-o perioadã de timp determinatã; când unii poliţişti, datoritã conformaţiei fizice şi portului natural al echipamentului, îl uzeazã mai mult decât în mod normal.
(3) Aprobarea pentru distribuirea cu anticipaţie a echipamentului se dã de şeful unitãţii, care are şi calitatea de ordonator de credite.
(4) Valoarea echipamentului aprobat a fi distribuit cu anticipaţie se înscrie în cererea de echipament, în rubrica "anticipaţii".
(5) Pentru obţinerea aprobãrii de distribuire cu anticipaţie a unor articole de echipament, poliţiştii depun rapoarte personale pe cale ierarhicã, prin care trebuie sã se angajeze cã, în caz de încetare a raporturilor de serviciu înainte de anul în care au dreptul la materialele respective, suportã integral contravaloarea materialelor primite, la preţurile din lista de preţuri comunicatã de Direcţia logisticã.
7. Acordarea drepturilor în cazul detaşãrilor, mutãrilor sau al distrugerii echipamentului
ART. 27
(1) Poliţiştii detaşaţi primesc drepturile de echipament de la unitatea de care aparţin (la care sunt alocaţi la drepturi).
(2) Dacã detaşarea se face pe o perioadã mai mare de un an, pot fi alocaţi la drepturi de echipament la unitatea în care sunt detaşaţi, cu respectarea prevederilor art. 19.
ART. 28
Poliţiştilor mutaţi în cursul anului dintr-o structurã de poliţie în alta li se asigurã, cu prioritate, drepturile de echipament de cãtre unitatea din care au fost mutaţi. Drepturile de echipament neasigurate se distribuie de unitãţile în care au fost mutaţi poliţiştii respectivi.
ART. 29
Unitatea din care a fost mutat poliţistul comunicã noii unitãţi, obligatoriu în termen de douã sãptãmâni de la data primirii ordinului de mutare, prin extrasul drepturilor de echipament situaţia drepturilor de echipament cuvenite în anul mutãrii, valoarea drepturilor de echipament primite - în naturã sau bani, diferenţele de acordat de noua unitate, inclusiv dacã a primit gratuit insigna de studii. De asemenea, închide cererea de echipament a celui mutat, cu operaţiunile efectuate la zi, şi elibereazã o copie a acesteia, care se anexeazã la extrasul drepturilor de echipament.
ART. 30
(1) Este interzisã distribuirea gratuitã a unor articole de echipament în locul celor pierdute, distruse sau degradate, cu excepţia cazurilor în care pierderea, distrugerea sau degradarea s-a datorat unor cauze neprevãzute şi care nu puteau fi înlãturate ori în alte asemenea cazuri, în care pagubele au fost provocate din riscul normal al serviciului, caz fortuit sau de forţã majorã. În aceste situaţii se procedeazã conform instrucţiunilor privind stabilirea rãspunderii materiale, iar echipamentul respectiv, în cazul în care s-a aprobat acordarea în locul celui distrus sau deteriorat, se distribuie gratuit în stare nouã.
(2) În cazul în care în urma cercetãrii administrative nu se obţine aprobarea de distribuire gratuitã a echipamentului, la cererea poliţiştilor, acesta se distribuie contra cost la preţurile din lista de preţuri comunicatã de Direcţia logisticã.
8. Rezolvarea drepturilor, la încetarea raporturilor de serviciu sau în caz de deces
ART. 31
(1) Data încetãrii drepturilor de echipament ale poliţiştilor se considerã prima zi a lunii urmãtoare celei în care au încetat raporturile de serviciu.
(2) Drepturile de echipament se lichideazã astfel:
a) dacã s-au acordat în bani sau a fost distribuit echipament în naturã, se considerã legal acordate;
b) dacã nu s-au distribuit, se acordã numai echivalentul în bani al drepturilor calculate pentru lunile de activitate;
c) echipamentul care se executã local, pe mãsuri şi probe, se considerã legal acordat numai dacã a fost ridicat de poliţistul respectiv;
d) echipamentul primit pe bazã de raport, cu anticipaţie, se recupereazã integral de la beneficiari prin achitarea contravalorii lui la preţurile din lista de preţuri comunicatã de Direcţia logisticã.
ART. 32
(1) Pentru lichidarea drepturilor de echipament, la încetarea raporturilor de serviciu, se face în mod obligatoriu, în toate cazurile, situaţia acestor drepturi pe anul respectiv, ţinându-se cont simultan de urmãtoarele:
a) ca drepturi se trec valoarea cuvenitã pe lunile în activitate din anul respectiv şi valoarea restanţelor din ultimii 3 ani, calculatã la valoarea financiarã a cotei-pãrţi anuale a drepturilor de echipament în vigoare la încetarea raporturilor de serviciu;
b) ca distribuţii se trece valoarea drepturilor de echipament primite pânã la data încetãrii raporturilor de serviciu echipament şi bani, inclusiv anticipaţiile.
(2) Diferenţa rezultatã constituie drepturile de echipament la încetarea raporturilor de serviciu.
ART. 33
(1) În caz de deces, urmaşii poliţiştilor decedaţi în timpul activitãţii primesc valoarea echipamentului restanţã pe ultimii 3 ani, precum şi valoarea cotei-pãrţi anuale din drepturile ce li se cuvin, aferentã timpului trecut de la începutul anului pânã inclusiv în luna când a intervenit decesul. La solicitarea urmaşilor, se poate asigura gratuit o uniformã pentru înhumare, pe bazã de cerere aprobatã de ordonatorul de credite.
(2) Echipamentul distribuit cu anticipaţie sau valoarea acestuia nu se mai recupereazã.
9. Obligaţiile poliţiştilor la încetarea raporturilor de serviciu
ART. 34
La trecerea în rezervã a poliţiştilor, unitãţile sunt obligate sã le aducã la cunoştinţã, sub semnãturã pe nota de lichidare, cã au urmãtoarele obligaţii:
a) sã nu înstrãineze prin donare, vânzare sau sub alte forme uniforma, cunoscând cã sunt interzise prin lege vânzarea, cumpãrarea, precum şi purtarea în public de cãtre persoane civile a uniformei de poliţist sau a unor articole din compunerea acesteia;
b) sã transforme în echipament de croialã civilã uniforma de care dispun, scoţându-i vipuştile şi accesoriile specifice.
10. Drepturile poliţiştilor care au aprobarea ministrului administraţiei şi internelor de a purta uniformã dupã încetarea raporturilor de serviciu
ART. 35
(1) Poliţiştilor luaţi în evidenţã ca rezervişti, cãrora li s-a acordat dreptul de a purta uniformã cu asigurarea gratuitã a articolelor din compunerea acesteia, li se distribuie echipament corespunzãtor corpului din care au fãcut parte, conform normei nr. 6 prevãzute în anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.061/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Poliţiştii luaţi în evidenţã ca rezervişti care au aprobarea de a purta uniformã, fãrã dreptul de a primi gratuit articolele de echipament, pot folosi în continuare echipamentul primit pe timpul activitãţii, dacã este întreţinut în condiţii corespunzãtoare şi se încadreazã în prevederile Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie. Acestor poliţişti li se pot distribui la cerere, contra cost la preţ de achiziţie, articolele de echipament necesare înlocuirii celor care nu mai corespund, precum şi cele nou-introduse în norme. Uniforma poate fi utilizatã numai în situaţiile prevãzute de Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, care sunt aduse la cunoştinţa poliţistului la încetarea raporturilor de serviciu.
ART. 36
(1) Aceste drepturi de echipament se asigurã de cãtre unitãţile din care au fãcut parte poliţiştii la data încetãrii raporturilor de serviciu.
(2) În situaţia în care, ulterior trecerii în rezervã, poliţiştii îşi stabilesc domiciliul pe raza altui judeţ sau a municipiului Bucureşti, pe baza solicitãrii scrise a acestora, unitatea din care au fãcut parte comunicã noii unitãţi situaţia drepturilor cuvenite, împreunã cu o copie de pe ordinul ministrului administraţiei şi internelor, prin care i s-a acordat dreptul de port al uniformei.
11. Rezolvarea drepturilor de echipament ale poliţiştilor puşi la dispoziţie sau suspendaţi din funcţie
ART. 37
Poliţiştilor luaţi în evidenţã ca rezervişti prin demisie, pentru abateri grave sau în urma unei hotãrâri judecãtoreşti le este interzis portul uniformei primite anterior datei de trecere în rezervã.
ART. 38
(1) Poliţiştii puşi la dispoziţie faţã de care s-a pus în mişcare acţiunea penalã sau care sunt judecaţi în stare de libertate ori liberaţi provizoriu pe cauţiune, dar care îndeplinesc anumite sarcini şi atribuţii de serviciu, beneficiazã în continuare de drepturile de echipament ce li se cuvin conform normelor.
(2) Poliţiştii suspendaţi din funcţie ca urmare a arestãrii preventive nu mai beneficiazã de niciun drept de echipament începând cu data suspendãrii, în cazul acestora procedându-se astfel:
a) dacã, în urma dispunerii scoaterii de sub urmãrire penalã ori achitãrii, precum şi încetãrii urmãririi penale ori a procesului penal, poliţiştii au fost repuşi în toate drepturile anterioare, aceştia primesc drepturile de echipament avute la data suspendãrii, inclusiv cele de care au fost privaţi pe perioada suspendãrii. Dacã pe timpul suspendãrii a intervenit demisia sau pensionarea poliţiştilor, la data repunerii în drepturile anterioare, aceştia beneficiazã de drepturile de echipament cuvenite inclusiv pentru luna în care au încetat raporturile de serviciu;
b) dacã le-au încetat raporturile de serviciu în urma unei hotãrâri de condamnare rãmase definitivã, chiar dacã au beneficiat de suspendarea executãrii pedepsei, amnistie sau graţiere, nu mai au dreptul la echipament sau restanţe.
(3) Pe timpul suspendãrii raportului de serviciu din iniţiativa poliţiştilor, aceştia nu beneficiazã de drepturile de echipament. Poliţiştii femei şi bãrbaţi care beneficiazã de concediu pentru creşterea şi îngrijirea copiilor de pânã la 2 ani, respectiv îngrijirea copilului bolnav în vârstã de pânã la 3 ani, primesc integral drepturile de echipament.
B. Normele pentru echiparea studenţilor şi elevilor instituţiilor de învãţãmânt
(normele 7 şi 8 prevãzute în anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.061/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare)
ART. 39
(1) Din articolele de echipament prevãzute în norme se asigurã urmãtoarele uniforme: pentru oraş, clasã şi instruire.
(2) La intrarea în academie sau alte unitãţi de învãţãmânt pentru formarea poliţiştilor, studenţilor şi elevilor din anul I li se distribuie, de regulã, o uniformã de oraş compusã din echipament în stare nouã sau în stare bunã, în cazul articolelor cu o duratã mai mare de un an.
(3) Uniforma de instruire se asigurã din materialele în stare nouã - cele cu termenul de duratã de un an, iar în cazul celor cu duratã de serviciu mai mare de un an, din materiale în stare nouã în limita cotei-pãrţi anuale de înlocuire şi, pentru completare, materiale în stare bunã din existentul aflat asupra unitãţii.
(4) Uniforma de clasã se asigurã din materialele în stare nouã - cele cu termenul de duratã de un an, iar în cazul celor cu duratã de serviciu mai mare de un an, din materiale în stare nouã în limita cotei-pãrţi anuale de înlocuire şi, pentru completare, materiale în stare bunã din existentul aflat asupra unitãţii.
ART. 40
(1) Pentru executarea unor misiuni speciale sau a unor acţiuni ordonate, se poate asigura echipament civil în limitã de pânã la 20% din efectivul de studenţi sau elevi ai instituţiilor de învãţãmânt. Acest echipament constituie inventar de unitate, iar articolele componente se înlocuiesc pe mãsura uzãrii lor.
(2) Cantitãţile şi componenţa echipamentului civil se aprobã de inspectorii generali şi rectorul Academiei de Poliţie "Al. I. Cuza", la propunerea instituţiei respective, cu avizul Direcţiei logistice.
ART. 41
Echiparea studenţilor şi elevilor aparţinând altor ministere, precum şi a celor din alte ţãri, care urmeazã cursurile instituţiilor de învãţãmânt pentru formarea poliţiştilor, se realizeazã conform actelor normative şi convenţiilor încheiate.
C. Alte norme
1. Pentru înzestrarea cu echipament specific
(norma 9 prevãzutã în anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.061/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare)
ART. 42
Materialele de echipament prevãzute în normã fãrã duratã de serviciu, ca inventar de unitate, se propun pentru declasare şi casare şi se înlocuiesc atunci când din cauza uzurii normale nu mai pot fi folosite în scopul cãruia îi sunt destinate.
ART. 43
În raport cu nevoile, Direcţia logisticã poate aproba înlocuirea/substituirea unor materiale de echipament specific cu altele asemãnãtoare, care sã asigure aceleaşi condiţii de protecţie.
ART. 44
(1) Asigurarea echipamentului special, de protecţie, precum şi a altor materiale de resortul echipamentului, pentru poliţişti şi personalul contractual din unitãţile de poliţie, care nu sunt prevãzute în prezenta normã, se asigurã potrivit dispoziţiilor legale în vigoare aplicate în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi în stat.
(2) Pentru personalul din formaţiunile prevãzute la cap. IV se pot asigura şi alte materiale de protecţie adecvate misiunilor şi lucrãrilor pe care acesta le executã. Materialele necesare se stabilesc de inspectoratele generale respective, cu avizul Direcţiei logistice, şi constituie acţiune nenormatã.
(3) Se considerã, de asemenea, acţiune nenormatã asigurarea la sectorul cazier judiciar a prosoapelor şi sãpunului pentru persoanele amprentate.
ART. 45
(1) De prevederile acestei norme beneficiazã şi personalul din Direcţia Generalã de Paşapoarte, Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, Oficiul Român pentru Imigrãri şi Direcţia Generalã Anticorupţie, pe timpul executãrii unor misiuni similare.
(2) Pentru personalul din Direcţia Generalã Anticorupţie care participã la acţiuni de prindere în flagrant se asigurã bluze sau veste inscripţionate cu denumirea formaţiunii, în funcţie de necesarul aprobat de ordonatorul de credite, care au regim de inventar de unitate.
(3) Pentru activitãţi şi misiuni speciale, la nivelul unitãţilor se pot constitui câte 5 uniforme complete - de reprezentare şi de serviciu - şi 5 rânduri de echipament specific formaţiunilor de poliţie, cu regim de garderobã. Utilizarea acestora este aprobatã de ordonatorul de credite şi numai pentru perioada de desfãşurare a activitãţilor şi misiunilor de acest fel.
ART. 46
(1) Prevederile prezentei norme se aplicã studenţilor şi elevilor instituţiilor militare de învãţãmânt trimişi în practicã, poliţiştilor delegaţi sau detaşaţi, pe timpul îndeplinirii misiunilor, precum şi celor aflaţi în misiuni şi locuri de muncã pentru care norma prevede echipament specific, acesta asigurându-se de cãtre unitatea în care personalul respectiv executã misiunea.
(2) Studenţii şi elevii care urmeazã cursuri de calificare şi perfecţionare în specialitãţile/muncile prevãzute în normã beneficiazã pe durata cursurilor de aceleaşi materiale de protecţie ca şi celelalte efective care presteazã aceste munci.
ART. 47
De prevederile prezentei norme beneficiazã gratuit şi personalul contractual ce executã misiuni similare.

CAP. III
Dispoziţii privind achiziţionarea şi distribuirea materialelor

1. Asigurarea drepturilor de echipament
ART. 48
Drepturile de echipament ce se cuvin poliţiştilor se asigurã:
a) prin distribuirea din depozitul unitãţii a articolelor de echipament care se confecţioneazã în producţie de serie;
b) prin executarea de confecţii individuale, pe mãsuri şi cu probe, pentru cazurile prevãzute la art. 49 alin. (2) şi (3).
ART. 49
(1) În situaţia când echipamentul se aprovizioneazã teritorial în producţie de serie, acesta se repartizeazã unitãţilor, în raport cu cererile de materiale aprobate, pe mãrimi (talii, grosimi şi numere) şi culorile structurilor, prin depozitele centrale.
(2) Poliţiştilor care au talii excepţionale li se executã la societãţi comerciale de profil, pe bazã de comenzi individuale, articolele de echipament care nu corespund din punctul de vedere al mãsurilor/mãrimilor cu cele executate în producţie de serie.
(3) În cazul unor poliţişti, bãrbaţi şi femei, cu mãrimi deosebite sau care prezintã anomalii fizice (torace sau abdomen dezvoltat, braţele mai lungi etc.), dar cãrora li se poate distribui echipament din producţia de serie, cu unele ajustãri, acestea se executã pe plan local, cu aprobarea şefului structurii logistice (similari), iar costul manoperei se achitã de unitate pe baza devizului de lucrãri efectuate şi a facturii emise de societatea comercialã executantã.
ART. 50
(1) Echipamentul care se confecţioneazã pe mãsuri şi cu probe se executã numai pe baza mãsurãtorilor (talii, grosimi şi numere) luate individual. Dupã executarea confecţiilor şi efectuarea recepţiei cantitative şi calitative, acestea se ridicã de unitate, în mod centralizat, de la furnizor, se introduc în depozit, dupã care se distribuie poliţiştilor.
(2) Unitãţile stabilesc, prin clauze contractuale cu furnizorul de confecţii, ca acesta sã execute gratuit eventualele retuşuri ce sunt necesare dupã distribuirea confecţiilor la cadre.
ART. 51
Pentru asigurarea unei echipãri corespunzãtoare, poliţiştii pot solicita unele articole de echipament, peste limita cotei-pãrţi anuale, contra cost, acestea fiind solicitate prin raport separat. Ele se distribuie numai dupã achitarea integralã a contravalorii lor la organul financiar-contabil al unitãţii, la preţurile din lista de preţuri în vigoare, comunicatã de Direcţia logisticã.
ART. 52
Când prin acte normative se aprobã schimbarea culorii/modelului uniformei sau se introduc articole noi de echipament, trecerea la noua ţinutã se face treptat, pe mãsura asigurãrii drepturilor de echipament prevãzute de norme.
ART. 53
(1) Articolele de echipament prevãzute în normele 7-9 se asigurã unitãţilor, cu ocazia echipãrilor sezoniere, în limita cantitãţilor aprobate anual de ordonatorii de credite ierarhic superiori.
(2) Cantitãţile anuale de echipament pot fi diminuate sau suplimentate în funcţie de unele misiuni şi de existentul real de materiale stabilit cu ocazia inventarierilor.
ART. 54
Pe timp de iarnã, elevilor şi studenţilor li se pot asigura câte douã pãturi.
ART. 55
Echipamentul necesar efectivelor participante la diferite festivitãţi se solicitã şi se asigurã conform instrucţiunilor şi dispoziţiilor emise de organizatori.
2. Evidenţa tehnico-operativã şi contabilã a unor materiale de echipament
ART. 56
(1) Echipamentul pentru poliţişti distribuit în cadrul drepturilor anuale se scade din evidenţa contabilã pe baza bonului de consum, în care se preiau din buletinele de distribuţie-retragere totalul cantitãţilor distribuite şi preţurile aferente din evidenţa contabilã a unitãţilor.
(2) Articolele de echipament distribuite se opereazã în cererile de echipament anuale numai la preţurile înscrise în acestea, stabilite de cãtre Direcţia logisticã.
(3) Cererile de echipament se închid la finele anului, stabilindu-se valoarea totalã a drepturilor de echipament distribuite - în naturã sau bani -, şi, prin comparaţie cu drepturile cuvenite, se calculeazã valoarea restanţelor sau a eventualelor anticipaţii ce se vor reporta pe cererile din anul urmãtor.
ART. 57
(1) Se scad din evidenţã în momentul distribuţiei articolele de echipament menţionate mai jos, care se acordã gratuit în folosinţã, conform normelor studenţilor şi elevilor: batiste, ciorapi/şosete, chiloţi, embleme coifurã, însemne grad, ecusoane.
(2) Articolele de echipament sau alte materiale de resort, solicitate şi oferite membrilor delegaţiilor strãine din structuri similare, aflate în vizitã în ţara noastrã, sau oferite de delegaţiile române cu ocazia vizitelor oficiale efectuate în cadrul relaţiilor de protocol în alte ţãri, se scad din evidenţã pe baza bonului de consum, la care se anexeazã documentele justificative întocmite în conformitate cu prevederile legale în domeniu.
ART. 58
(1) Echipamentul aflat asupra studenţilor şi elevilor bolnavi de tuberculozã pulmonarã, clasaţi "inapt serviciu", care necesitã continuarea tratamentului într-un sanatoriu sau spital, rãmâne în proprietatea acestora.
(2) În situaţia în care echipamentul bolnavului de tuberculozã rãmâne în unitatea de învãţãmânt, acesta se distruge prin ardere, cu avizul medicului.
(3) Scãderea din evidenţa contabilã a acestui echipament se face pe baza bonului de consum, la care se anexeazã dispoziţia zilnicã a şefului unitãţii pentru trecerea în rezervã a elevului sau studentului ca "inapt serviciu - bolnav de tuberculozã pulmonarã" şi inventarul materialelor aflate asupra acestuia la internarea în spital/sanatoriu.
ART. 59
(1) Studenţii şi elevii decedaţi în timpul cursurilor de învãţãmânt se înmormânteazã într-o ţinutã nouã, de oraş, completã, în funcţie de anotimp. De asemenea, se asigurã o pernã, o faţã de pernã şi un cearşaf.
(2) Scãderea din evidenţa contabilã a acestor materiale se face cu bon de consum, emis în baza dispoziţiei zilnice şi a unui proces-verbal în care se menţioneazã numãrul, data şi emitentul actului de deces.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 60
Poliţiştii care participã la misiuni de menţinere a pãcii în strãinãtate primesc uniforma de reprezentare şi de serviciu din cota-parte anualã de echipament a acestora şi ca inventar de unitate orice articol de echipament din compunerea echipamentului specific necesar desfãşurãrii în bune condiţii a acestora, în cantitãţile stabilite de structura de logisticã a inspectoratelor generale sau a unitãţilor necuprinse în structura acestora, cu aprobarea şefilor inspectoratelor generale sau a şefilor unitãţilor necuprinse în structura acestora şi cu avizul Direcţiei logistice.
ART. 61
Poliţiştilor le este interzisã cumpãrarea articolelor de echipament din compunerea uniformelor de la operatorii economici.
ART. 62
Direcţia logisticã poate elabora dispoziţii în legãturã cu uniformele şi drepturile de echipament ale poliţiştilor, cu respectarea prevederilor legale şi ale prezentelor reguli pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor.

ANEXĂ
la reguli

TABEL
privind modul de asigurare a articolelor de
echipament prevãzute de norme, care se distribuie absolvenţilor
instituţiilor de învãţãmânt, precum şi pentru cei
încadraţi din sursã externã în corpul poliţiştilor,
la acordarea gradului profesional de ofiţer sau agent
- acordarea drepturilor de echipament sub forma cotei-pãrţi anuale -




┌──────┬────────────────────────────────────┬─────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────┐
│ Nr. │ │ │ Cantitãţi ce se distribuie: │ │
│ crt. │Denumirea articolelor de echipament │ U/M ├───────────┬──────────┬──────────┤ │
│ │ │ │ Din │ O datã │ │ │
│ │ │ │prevederile│ pentru │ Total │ Observaţii │
│ │ │ │ normelor │totdeauna │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 1 │Şapcã din stofã pentru iarnã │ buc. │ - │ 1 │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 2 │Şapcã din stofã pentru varã │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 3 │Şepcuţã de varã │ │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 4 │Şapcã din tercot │ │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 5 │Cãciulã │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 6 │Costum de iarnã (sacou cu 2 │ buc. │ - │ 1 │ 1 │Femeile primesc │
│ │pantaloni lungi) │ │ │ │ │fustã în loc de un │
│ │ │ │ │ │ │pantalon lung. │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┤ │
│ 7 │Costum de varã (sacou cu 2 pantaloni│ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
│ │lungi) │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 8 │Scurtã cu mesadã şi guler din blanã │ buc. │ - │ 1 │ 1 │ │
│ │naturalã │ │ │ │ │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 9 │Impermeabil pentru ploaie │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 10 │Complet modular (scurtã şi bluzon) │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 11 │Bluzã matlasatã cu mâneci detaşabile│ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 12 │Pantalon tercot varã │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 13 │Pantalon tercot iarnã │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 14 │Pulover │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 15 │Cãmaşã albã │ buc. │ - │ 2 │ 2 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 16 │Cãmaşã │ buc. │ 2 │ 2 │ 4 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 17 │Cãmaşã-bluzã │ buc. │ 2 │ - │ 2 │Se distribuie o │
│ │ │ │ │ │ │bucatã cu mânecã │
│ │ │ │ │ │ │lungã şi o bucatã cu│
│ │ │ │ │ │ │mânecã scurtã. │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 18 │Tricou cu mânecã scurtã │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 19 │Pantofi pentru iarnã │ pereche │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 20 │Pantofi pentru varã │ pereche │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 21 │Ghete de iarnã │ pereche │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 22 │Ghete de varã │ pereche │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 23 │Ghete scurte cu şiret │ pereche │ 1 │ - │ 1 │Pentru femei se │
│ │ │ │ │ │ │asigurã cizme. │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 24 │Cravatã │ buc. │ 2 │ - │ 2 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 25 │Fular │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 26 │Mãnuşi din piele │ pereche │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 27 │Centurã │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 28 │Curea pentru pantaloni │ buc. │ 1 │ - │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 29 │Ciorapi (şosete) │ pereche │ 4 │ 6 │ 10 │Femeile primesc │
│ │ │ │ │ │ │ciorapi cu chilot │
│ │ │ │ │ │ │(dresuri). │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 30 │Geantã transport echipament │ buc. │ - │ 1 │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 31 │Cearşaf │ buc. │ - │ 4 │ 4 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 32 │Faţã pernã │ buc. │ - │ 2 │ 2 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 33 │Pãturã (pled) │ buc. │ - │ 1 │ 1 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 34 │Suport cu grad profesional │ pereche │ 5 │ 2 │ 7 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 35 │Suport de grad pentru mânecã │garniturã│ 1 │ 1 │ 2 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 36 │Epoleţi cu grad profesional │ pereche │ 1 │ 1 │ 2 │Pentru sacouri │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 37 │Petliţe │ pereche │ 1 │ 1 │ 2 │Pentru sacouri │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 38 │Ecuson mânecã │ buc. │ 7 │ 2 │ 9 │ │
├──────┼────────────────────────────────────┼─────────┼───────────┼──────────┼──────────┼────────────────────┤
│ 39 │Eghilet cu accesorii/şnur pentru │ buc. │ 1 │ - │ 1 │Eghiletul se acordã │
│ │ceremonie │ │ │ │ │pentru ofiţeri, iar │
│ │ │ │ │ │ │şnurul pentru agenţi│
└──────┴────────────────────────────────────┴─────────┴───────────┴──────────┴──────────┴────────────────────┘



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016