Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULI din 14 decembrie 2005  de organizare şi desfăşurare a examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar, sesiunea 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULI din 14 decembrie 2005 de organizare şi desfăşurare a examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar, sesiunea 2006

EMITENT: Camera Auditorilor Financiari din România
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 67 din 25 ianuarie 2006
──────────
    Aprobate prin Hotărârea nr. 55 din 14 decembrie 2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 67 din 25 ianuarie 2006.
──────────
    ART. 1
    Potrivit prevederilor art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 598 din 22 august 2003, cu modificările ulterioare, şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 983/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 634 din 13 iulie 2004, examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar se organizează de Camera Auditorilor Financiari din România, prin Departamentul de învăţământ şi admitere.

    ART. 2
    Pentru atribuirea calităţii de auditor financiar, Camera Auditorilor Financiari din România va organiza examenul de aptitudini profesionale pentru stagiarii în activitatea de audit financiar admişi la testul de acces la stagiu în decembrie 2002 şi care au finalizat cei 3 ani de stagiu şi au îndeplinit toate obligaţiile faţă de Cameră.

    ART. 3
    Înscrierea la examen
    (1) Înscrierile la examen se vor face odată cu acordarea vizei pentru anul 3 de stagiu, în perioada 15 ianuarie 15 februarie 2006.
    (2) În vederea înscrierii la examen, candidaţii vor depune la sediul din Bucureşti al Camerei Auditorilor Financiari din România, Str. Sirenelor nr. 67-69, următoarele acte:
    - caietul de stagiu completat şi raportul îndrumătorului de stagiu pentru anul 3 de stagiu - pentru acordarea vizei pentru anul 3 de stagiu;
    – cererea-model (conform anexei nr. 1) - se va afişa pe site-ul Camerei Auditorilor Financiari din România (www.cafr.ro);
    – declaraţia îndrumătorului de stagiu, prin care se atestă capacitatea stagiarului de a se prezenta la examen (conform anexei nr. 2) - se va afişa pe site-ul Camerei Auditorilor Financiari din România (www.cafr.ro);
    – copia documentului de achitare a taxei de înscriere, în sumă de 600 RON;
    – copie de pe buletinul/cartea de identitate;
    – 4 fotografii tip buletin.

    (3) Departamentul de învăţământ şi admitere va elibera în momentul înscrierii legitimaţia de participare la examen.
    (4) Pentru candidaţii care au finalizat anul 3 de stagiu, dar nu pot sau nu solicită să participe la această sesiune de examen, îndrumătorul de stagiu le va elibera un certificat de finalizare a stagiului, care le va oferi posibilitatea să se înscrie la sesiunea următoare.

    ART. 4
    Data de organizare a examenului şi centrele de examinare
    (1) Examenul va avea loc în perioada 15 martie 10 aprilie 2006 şi se va desfăşura pe parcursul a 3 zile de examinare.
    (2) Centrele de examinare unde se va organiza examenul de aptitudini profesionale sunt următoarele: Cluj-Napoca, Deva, Iaşi, Ploieşti, Constanţa, Piteşti şi Bucureşti.
    (3) Examenul va avea loc concomitent, la aceeaşi oră în toate centrele de examinare. Ora de începere a examenului se va anunţa cu cel puţin 10 zile înainte de fiecare sesiune de examen.
    (4) La înscriere candidaţilor li se va comunică centrul la care vor susţine examenul, potrivit arondării judeţelor pe centre - arondare stabilită de Camera Auditorilor Financiari din România, fără ca această opţiune să mai poată fi modificată ulterior.
    (5) Anunţul privind organizarea examenului se publică pe site-ul Camerei Auditorilor Financiari din România şi în cel puţin două cotidiene de circulaţie naţională şi cuprinde locul, data şi perioada în care vor avea loc înscrierile, locul şi data în care va avea loc examenul, precum şi alte informaţii suplimentare.

    ART. 5
    Subiectele de examen
    (1) Examenul va consta în susţinerea a 3 probe scrise:
    ● probă scrisă - din disciplinele prevăzute de art. 13 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999, republicată, cu modificările ulterioare;
    ● test-grilă - pentru disciplinele prevăzute de art. 13 lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999, republicată, cu modificările ulterioare. Grilele vor avea 4 variante de răspuns, din care un răspuns va fi corect;
    ● lucrare practică de audit.
    Lucrarea practică va fi structurată astfel: pe baza situaţiilor financiare şi a altor informaţii despre o societate comercială se vor aborda următoarele aspecte:
    - independenţă, acceptarea angajamentului;
    – planificare, eşantion, prag de semnificaţie;
    – 3 teste la alegere din cadrul secţiunilor de la G-P

    (Probe de audit) cu foile de lucru aferente.

    (2) Subiectele pentru examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar sunt stabilite de Comisia de elaborare a subiectelor, formată din persoane aprobate de Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România.

    ART. 6
    Tematică şi bibliografie
    Camera Auditorilor Financiari din România va publică tematica şi bibliografia cu cel puţin 30 de zile înainte de data susţinerii examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar.

    ART. 7
    Desfăşurarea examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar
    (1) Intrarea în sală a candidaţilor se va face cu o jumătate de oră înainte de ora de începere a examenului, pe baza legitimaţiei de acces şi a cărţii/buletinului de identitate.
    (2) Odată cu începerea examenului se interzice intrarea oricărui candidat în sala de examen.
    (3) Fiecare candidat va primi:
    a) pentru proba grilă - un exemplar de grile, o foaie de răspuns tip şi ciorne;
    b) pentru proba scrisă - un exemplar cu întrebările, foi de răspuns, care vor avea ştampila Camerei Auditorilor Financiari din România şi vor fi numerotate de candidaţi şi verificate de către supraveghetori;
    c) pentru proba practică - informaţiile şi cerinţele pentru proba practică, foi de răspuns, care vor avea ştampila Camerei Auditorilor Financiari din România şi vor fi numerotate de candidaţi şi verificate de către supraveghetori.

    (4) Candidaţii vor completa în colţul din dreapta sus: numele, prenumele, localitatea de domiciliu, numărul de pe legitimaţia de acces.
    (5) La ieşirea din sală, candidaţii vor preda toate materialele primite, vor semna pentru predarea lucrării de examen, iar supraveghetorul de sală va semna în colţul din dreapta sus, după care va îndoi şi va sigila acest colţ.
    (6) Candidaţii nu au voie în sala de examen cu nici un material în afară de: pix/stilou şi calculator electronic.

    ART. 8
    Rezultatele examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar
    (1) Verificarea probelor de examen se va face de către o comisie de verificare, aprobată de Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România.
    (2) Pe baza punctajelor obţinute, evidenţiate în listinguri, Comisia de verificare va întocmi procesul-verbal de stabilire a rezultatelor examenului de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar.
    (3) Rezultatele examenului de aptitudini profesionale se vor publică pe site-ul Camerei Auditorilor Financiari din România până la data de 25 aprilie 2006.
    (4) Rezultatul afişat de Comisia de verificare se poate contesta în termen de 48 de ore (două zile lucrătoare) de la afişare. Contestaţiile se depun la sediul Camerei Auditorilor Financiari din România.
    (5) Soluţionarea contestaţiilor va fi făcută de o comisie formată din alte persoane decât cele din Comisia de verificare. Comisia va reexamina testele şi va comunică rezultatele celor în cauză în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii contestaţiilor.

    ANEXA 1

    la reguli
    CERERE
    de înscriere la examenul de aptitudini
    profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar,
    sesiunea 2006
        Subsemnatul/subsemnata ..................................................., născut/născută la data de ........... în comuna (oraşul) ..................., cu domiciliul în localitatea ................, str. ............... nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judeţul/sectorul ..................., legitimat/legitimată cu buletinul/cartea de identitate/paşaportul seria ..... nr. ............., eliberat/eliberată de ......................... la data de .........., cod numeric personal (CNP) ....................................., telefon: acasă ..........., serviciu ..............., mobil ................, solicit înscrierea la examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar, sesiunea 2006.
        Anexez:
    - declaraţia îndrumătorului de stagiu, prin care se atestă finalizarea celor 3 ani de stagiu şi capacitatea stagiarului de a se prezenta la examen;
    – copie de pe buletinul/cartea de identitate;
    – 4 fotografii tip buletin;
    – copie de pe documentul de achitare a taxei de înscriere de 600 RON, achitată prin virament în contul RO09 RNCB 0069 0076 6442 0001, deschis la Banca Comercială Română - S.A., Sucursala Libertăţii, sau în numerar la sediul Camerei Auditorilor Financiari din România, unde au loc înscrierile.

    ................ ..................
    (data) (semnătura)

    ANEXA 2

        la reguli
                          DECLARAŢIA ÎNDRUMĂTORULUI DE STAGIU
        Numele ..........................
        Prenumele .......................
        Numărul carnetului de membru al CAFR ........................
        Asociat în S.C. .................... Nr. autorizaţiei ...................
        Declar că domnul/doamna ............................. a desfăşurat stagiul de pregătire practică sub îndrumarea mea în perioada .................... şi a dobândit pe perioada stagiului toate cunoştinţele necesare pentru a se putea prezenta la examenul de aptitudini profesionale pentru atribuirea calităţii de auditor financiar.
        Totodată menţionez că pe perioada în care am fost îndrumător de stagiu am avut în derulare angajamente de audit în calitate de persoană fizică/juridică.
    Data Semnătura şi ştampila
    ............. .........................
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016