Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENTUL din 6 martie 2009  disciplinei militare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENTUL din 6 martie 2009 disciplinei militare

EMITENT: MINISTERUL APARARII NATIONALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 187 din 25 martie 2009

CAP. I
Dispoziţii generale

SECŢIUNEA 1
Domeniul de aplicare a prevederilor regulamentului

ART. 1
Regulamentul disciplinei militare precizeazã modalitãţile de implementare a disciplinei militare la toate structurile din Ministerul Apãrãrii Naţionale şi competenţele comandanţilor de acordare a recompenselor şi de aplicare a sancţiunilor disciplinare tuturor militarilor ce sãvârşesc abateri disciplinare.
ART. 2
(1) Personalului militar din armatele unor state strãine care urmeazã cursurile instituţiilor militare de învãţãmânt din România i se aplicã prevederile prezentului regulament, cu particularitãţile stabilite de comun acord printr-un protocol cu reprezentanţii legali ai acestora.
(2) Sensurile unor termeni şi expresii utilizate în prezentul regulament sunt prevãzute în anexa nr. 1.

SECŢIUNEA a 2-a
Elementele definitorii ale disciplinei militare

ART. 3
(1) Disciplina militarã constã în respectarea de cãtre militari a normelor de ordine şi de comportament obligatorii pentru menţinerea stãrii funcţionale, îndeplinirea misiunilor specifice şi buna desfãşurare a activitãţilor din armatã.
(2) Îndeplinirea serviciului militar impune respectarea cu stricteţe a regulilor de disciplinã militarã specifice Armatei Române.
(3) Disciplina militarã constituie unul dintre factorii determinanţi ai capacitãţii de luptã a armatei şi se bazeazã atât pe acceptarea conştientã a normelor de comportament stabilite, cât şi pe acordarea recompenselor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute în prezentul regulament.
(4) Disciplina militarã implicã urmãtoarele mãsuri preventive:
a) exercitarea actului de comandã de cãtre comandanţi;
b) îndeplinirea întocmai a ordinelor, îndatoririlor şi atribuţiilor funcţionale de cãtre subordonaţi;
c) respectarea normelor de ordine interioarã, de comportare ostãşeascã şi civicã de cãtre militari;
d) asumarea rãspunderii pentru faptele proprii de cãtre tot personalul.
(5) Comandantul este obligat sã aplice mãsuri ferme pentru prevenirea şi combaterea faptelor care afecteazã disciplina militarã.
ART. 4
Direcţiile principale de acţiune pentru implementarea disciplinei militare sunt:
a) fundamentarea relaţiilor funcţionale din cadrul tuturor structurilor militare pe baza autoritãţii legii şi a regulamentelor militare, a ordinelor şi dispoziţiilor emise de autoritãţile competente;
b) adoptarea unor mãsuri preventive pentru implementarea disciplinei militare conform prevederilor art. 3 alin. (4);
c) formarea convingerilor, la toate categoriile de personal, privind corectitudinea actului de comandã;
d) promovarea unor atitudini ferme de cãtre comandanţii de la toate nivelurile ierarhice împotriva lipsei de profesionalism în planificarea, organizarea, desfãşurarea, conducerea, evaluarea şi controlul oricãrei activitãţi în cadrul structurilor militare;
e) asigurarea cadrului organizatoric pentru instruirea şi educarea întregului personal;
f) promovarea exemplului personal;
g) informarea oportunã a întregului personal cu privire la conţinutul actelor normative nou-apãrute, precum şi la completãrile survenite în cele existente din domeniul disciplinei militare.
ART. 5
Factorii care diminueazã disciplina militarã sunt:
a) neîndeplinirea de cãtre comandanţi a tuturor responsabilitãţilor şi atribuţiilor pe linia prevenirii şi sancţionãrii faptelor incompatibile cu calitatea de militar, încercarea de a ascunde abaterile disciplinare sãvârşite de cãtre subordonaţi sau de a diminua gravitatea acestora;
b) subminarea coeziunii structurilor militare şi/sau a coeziunii dintre diferitele categorii de personal;
c) tolerarea unor manifestãri, acţiuni denigratoare sau discriminatorii în rândul personalului;
d) lipsa de fermitate, ineficienţa aplicãrii sancţiunilor, precum şi inconsecvenţa acţiunilor educativ-preventive;
e) nivelul de trai al personalului subordonat;
f) cunoaşterea insuficientã a subordonaţilor;
g) lipsa de profesionalism.

SECŢIUNEA a 3-a
Îndatoririle şi rãspunderile militarilor

ART. 6
Îndatoririle principale ale cadrelor militare şi ale soldaţilor şi gradaţilor voluntari sunt prevãzute în <>Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în <>Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari.
ART. 7
(1) Comandanţii structurilor militare sunt rãspunzãtori de aducerea la cunoştinţa personalului din subordine, în pãrţile ce îl privesc, a ordinelor şi dispoziţiilor, precum şi de asigurarea înţelegerii corecte a acestora şi de implementarea disciplinei militare de cãtre personalul militar.
(2) Comandantul rãspunde de aplicarea normelor de disciplinã militarã în structura pe care o comandã.
(3) Militarii sunt rãspunzãtori pentru ordinele date şi legalitatea acestora, pentru modul de executare a ordinelor primite şi pentru faptele care încalcã ordinea de drept sau onoarea şi demnitatea militarã.
(4) Militarii sunt rãspunzãtori de aplicarea permanentã a prevederilor actelor normative specifice în vigoare ce reglementeazã disciplina militarã, în domeniul profesional în care îşi desfãşoarã activitatea.
(5) Autorul faptelor ce constituie abateri disciplinare este obligat sã raporteze imediat comandantului sãu nemijlocit despre sãvârşirea acestora.

CAP. II
Autoritatea militarã şi obligaţiile ce decurg din aceasta

SECŢIUNEA 1
Ierarhia militarã

ART. 8
Autoritatea, competenţele disciplinare şi rãspunderea disciplinarã ale fiecãrui militar sunt determinate de nivelul funcţiei şi gradului deţinut de acesta în ierarhia militarã.
ART. 9
Comandantul, în funcţie de situaţia operativã, tehnicã sau administrativã, poate acorda, în condiţiile legii, temporar, persoanelor subordonate nemijlocit delegare de competenţã, în întregime sau limitat, asupra unor atribuţii/sarcini ale sale. Acesta transferã acestor persoane autoritatea şi responsabilitatea asupra deciziilor luate în numele sãu din punctul de vedere al disciplinei militare. Delegarea de competenţã nu înlãturã integral rãspunderea comandantului.

SECŢIUNEA a 2-a
Autoritatea militarã

ART. 10
Comandantul reprezintã autoritatea militarã învestitã legal cu responsabilitãţi şi drepturi pentru exercitarea actului de comandã în cadrul unei structuri militare.
ART. 11
Recompensele şi sancţiunile se acordã/se aplicã numai pe linie directã de autoritate ierarhicã.
ART. 12
Persoanele civile cu funcţii de conducere au dreptul de a acorda recompense sau de a aplica sancţiuni disciplinare, potrivit funcţiilor similare încadrate de militari.
ART. 13
Ministrul apãrãrii naţionale este conducãtorul întregului personal al armatei şi are dreptul sã acorde recompensele, respectiv sã aplice sancţiunile disciplinare prevãzute în prezentul regulament.

SECŢIUNEA a 3-a
Particularitãţi în acordarea/aplicarea recompenselor/sancţiunilor de cãtre comandanţi

ART. 14
(1) Competenţele militarilor cu funcţii de comandã cu grade superioare/inferioare funcţiilor prevãzute în statul de organizare de a acorda/aplica recompense/sancţiuni sunt cele corespunzãtoare funcţiei pe care aceştia sunt încadraţi.
(2) Au aceleaşi competenţe de a acorda/aplica recompense/ sancţiuni disciplinare ca şi titularii funcţiilor respective urmãtoarele persoane:
a) militarii, pe timpul detaşãrii sau delegãrii;
b) ofiţerii împuterniciţi sã asigure îndeplinirea atribuţiilor unor funcţii pentru care se acordã indemnizaţie de comandã.
ART. 15
Când mai mulţi militari îndeplinesc o activitate/ misiune în comun, iar situaţia lor de subordonare nu a fost stabilitã, comandant este cel mai mare în grad, iar la grade egale comandant este cel mai mare în funcţie. Acesta poate propune acordarea/aplicarea recompenselor/sancţiunilor corespunzãtoare funcţiei pe care o deţine în unitatea din care face parte.
ART. 16
(1) Ofiţerul care conduce activitatea de control are, pe timpul desfãşurãrii acesteia, competenţe de a aplica/propune aplicarea de sancţiuni disciplinare corespunzãtoare funcţiei pe care o deţine.
(2) Sancţiunile aplicate se transmit în scris dupã terminarea activitãţii de control comandantului structurii controlate, care este obligat sã le punã în aplicare.
ART. 17
(1) Comandanţii garnizoanelor, şefii cursurilor din instituţiile militare de învãţãmânt, şefii comenduirilor de garnizoanã, şefii organelor de transporturi militare, precum şi comandanţii spitalelor, complexurilor de prestãri servicii, refacere şi cazare au dreptul sã propunã sancţionarea disciplinarã a militarilor cu grade şi funcţii egale sau inferioare, care au sãvârşit abateri de la disciplina militarã pe timpul:
a) executãrii serviciului interior şi a celui de control în garnizoanã;
b) detaşãrii/delegãrii, în interesul serviciului;
c) transportului pe cãi de comunicaţie feroviare, rutiere, aeriene sau navale;
d) concediului, permisiei sau învoirii;
e) internãrii în spital sau efectuãrii unui tratament.
(2) Propunerile de sancţionare prevãzute la alin. (1) sunt transmise comandanţilor nemijlociţi ai militarilor ce au sãvârşit abateri disciplinare şi care se aflã detaşaţi/delegaţi în unitãţile militare pe care aceştia le conduc, în maximum 6 luni de la data sãvârşirii abaterii disciplinare.
ART. 18
Soldaţii şi gradaţii voluntari numiţi sã conducã misiuni independente au dreptul de a propune acordarea recompenselor/aplicarea sancţiunilor similar comandantului de pluton.

SECŢIUNEA a 4-a
Obligaţiile comandantului privind disciplina militarã

ART. 19
Potrivit funcţiei pe care este încadrat şi autoritãţii date de aceasta, comandantul este obligat:
a) sã cunoascã şi sã aplice, în toate împrejurãrile, îndatoririle ce îi revin conform actelor normative/actelor normative specifice în vigoare privind disciplina militarã;
b) sã ia decizii, sã le exprime prin ordine scurte, clare şi precise, sã asigure condiţiile necesare îndeplinirii acestora şi sã urmãreascã executarea lor, asumându-şi întreaga rãspundere privind disciplina militarã;
c) sã cultive şi sã dezvolte la subordonaţi sentimentul demnitãţii şi onoarei militare, rãspunderea personalã faţã de îndeplinirea atribuţiilor funcţionale şi a ordinelor primite, respectarea prevederilor legilor şi ale actelor normative specifice;
d) sã ordone executarea unor acţiuni numai în temeiul legii;
e) sã respecte drepturile şi libertãţile fundamentale ale subordonaţilor, precum şi personalitatea şi demnitatea acestora;
f) sã rezolve cererile subordonaţilor în limitele competenţelor pe care le are sau sã raporteze ierarhic când acestea depãşesc posibilitãţile sale de soluţionare;
g) sã fie principial, drept şi exigent în relaţiile de serviciu cu subordonaţii şi în aprecierea activitãţii lor;
h) sã fie exemplu pozitiv pentru subordonaţi în toate împrejurãrile;
i) sã ia toate mãsurile pentru prevenirea abaterilor disciplinare şi sã combatã practicile neregulamentare;
j) sã acorde recompense şi sã aplice sancţiuni disciplinare în concordanţã cu competenţele conferite de prezentul regulament;
k) sã analizeze starea disciplinei militare la termenele prevãzute prin reglementãrile în vigoare sau ori de câte ori este nevoie şi sã ia mãsurile ce se impun;
l) sã permitã subordonaţilor sã îşi justifice faptele ce le sunt reproşate.

SECŢIUNEA a 5-a
Obligaţiile militarilor subordonaţi privind disciplina militarã

ART. 20
Militarul subordonat are obligaţia sã cunoascã toate drepturile şi îndatoririle ce îi revin conform prezentului regulament şi sã execute ordinele, misiunile încredinţate şi atribuţiile ce îi revin conform regulamentelor în vigoare şi fişei postului, fiind rãspunzãtor de îndeplinirea acestora.
ART. 21
(1) Neîndeplinirea unui ordin dat de comandant sau altã autoritate legalã nu constituie abatere de la disciplina militarã dacã ordinul nu este dat în forma prevãzutã de lege şi nu este în concordanţã cu actele normative în vigoare, obiceiurile rãzboiului şi convenţiile internaţionale la care România este parte.
(2) În cazul prevãzut la alin. (1), militarii sunt obligaţi sã raporteze despre neexecutarea ordinului şefului nemijlocit al celui care a dat ordinul.

SECŢIUNEA a 6-a
Modalitãţile de realizare a disciplinei militare

ART. 22
Disciplina militarã se realizeazã prin:
a) respectarea strictã a actelor normative în vigoare şi a jurãmântului militar;
b) întãrirea coeziunii în cadrul structurilor militare şi afirmarea spiritului camaraderesc;
c) exigenţa faţã de sine şi faţã de subordonaţi;
d) aplicarea cu corectitudine şi obiectivitate a mãsurilor stimulative şi a celor coercitive;
e) desfãşurarea activitãţilor cu caracter educativ, pe categorii de militari şi individual;
f) exemplul personal în relaţiile de serviciu şi în societate.

CAP. III
Recompense şi sancţiuni disciplinare

SECŢIUNEA 1
Recompense

ART. 23
Cadrelor militare, precum şi soldaţilor şi gradaţilor voluntari, participanţi la acţiuni militare, în mod individual sau colectiv, li se acordã, în condiţiile legii, decoraţii, distincţii militare, precum şi titluri onorifice.
ART. 24
(1) Pentru acte de eroism, curaj şi devotament în executarea unor misiuni, precum şi pentru merite deosebite în îndeplinirea îndatoririlor ce le revin, cadrelor militare li se pot conferi decoraţii.
(2) Pentru vechime în activitate şi rezultate meritorii, cadrelor militare li se pot conferi medalii şi ordine militare.
(3) Pentru îndeplinirea exemplarã a atribuţiilor de serviciu, cadrelor militare li se pot acorda urmãtoarele recompense morale şi materiale:
a) mulţumiri;
b) felicitãri;
c) diplome de merit;
d) citarea prin ordin de zi pe unitate;
e) conferirea de distincţii şi însemne militare;
f) acordarea de arme de apãrare şi pazã cu înscrisuri gravate, în condiţiile legii;
g) premii în bani sau în obiecte.
ART. 25
Recompensele ce se pot acorda cadrelor militare în rezervã, pe timpul cât sunt concentrate sau mobilizate ori în retragere, sunt:
a) mulţumiri;
b) felicitãri;
c) conferirea de decoraţii;
d) conferirea de distincţii şi însemne militare;
e) premii în bani sau în obiecte.
ART. 26
(1) Pentru servicii excepţionale aduse statului şi poporului, pentru acte de eroism sãvârşite pe timpul îndeplinirii îndatoririlor militare ori pentru merite deosebite în activitate, soldaţilor şi gradaţilor voluntari le pot fi conferite, în condiţiile legii, decoraţii.
(2) Pentru îndeplinirea exemplarã a atribuţiilor de serviciu, soldaţilor şi gradaţilor voluntari li se pot acorda urmãtoarele recompense morale şi materiale:
a) mulţumiri;
b) felicitãri;
c) fotografierea lângã drapelul de luptã desfãşurat al unitãţii militare din care fac parte;
d) diplome de merit;
e) citarea prin ordin de zi pe unitate;
f) conferirea de distincţii şi însemne militare;
g) premii în bani sau în obiecte.
ART. 27
(1) Recompensele ce se pot acorda studenţilor din instituţiile militare de învãţãmânt superior sunt:
a) mulţumiri;
b) felicitãri;
c) permisii de merit;
d) premii în bani sau în obiecte;
e) fotografierea lângã drapelul de luptã desfãşurat al unitãţii militare din care fac parte;
f) diplome de merit;
g) citarea prin ordin de zi pe unitate;
h) scrisori de mulţumire;
i) certificat de merit;
j) conferirea de decoraţii;
k) înaintarea în gradul urmãtor;
l) înscrierea pe placa de onoare a gradului, numelui şi prenumelui studenţilor absolvenţi ca şefi de promoţii din instituţiile militare de învãţãmânt superior;
m) conferirea de distincţii şi însemne militare.
(2) Recompensele care se pot acorda elevilor militari din colegiile militare liceale şi şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri sunt prevãzute în "I.M.-3/14, Norme de organizare şi funcţionare a colegiilor militare liceale", aprobate prin Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.113/2006*, şi în "I.M.-3/3, Norme de organizare şi funcţionare a Şcolilor militare de maiştri militari şi subofiţeri", aprobate prin Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.85/2003*.
__________
* Ordinele ministrului apãrãrii naţionale nr. M.85/2003 şi M.113/2006 nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece aveau ca obiect reglementãri din sectorul de apãrare a ţãrii şi securitate naţionalã.

ART. 28
Recompensele se acordã fãrã pãrtinire, diferenţiat şi, dupã caz, individual sau în grup. Pentru aceeaşi faptã se acordã o singurã recompensã.
ART. 29
(1) Competenţele comandanţilor de a acorda recompense sunt prevãzute în anexa nr. 2.
(2) Competenţele comandanţilor de a acorda distincţii şi însemne militare sunt stabilite prin "S.M.G./M.R.U.-1.1, Instrucţiuni privind distincţiile militare onorifice din Armata României", aprobate prin Ordinul ministrului apãrãrii nr. M.152/2006**.
__________
** Ordinul ministrului apãrãrii nr. M.152/2006 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece avea ca obiect reglementãri din sectorul de apãrare a ţãrii şi securitate naţionalã.

SECŢIUNEA a 2-a
Particularitãţi privind acordarea recompenselor

ART. 30
Mulţumirile pot fi verbale sau scrise pentru cadrele militare, în funcţie de importanţa faptei, şi numai verbale pentru soldaţii şi gradaţii voluntari, precum şi pentru studenţii/elevii din instituţiile militare de învãţãmânt.
ART. 31
(1) Permisia de merit poate fi de pânã la 10 zile, la care se adaugã timpul necesar pentru deplasare, dus-întors.
(2) Militarilor recompensaţi cu permisii de merit li se pot asigura documente de transport, potrivit prevederilor legale în vigoare.
ART. 32
Felicitãrile se adreseazã verbal sau în scris, individual sau în grup, pe categorii de militari sau structuri militare.
ART. 33
Premiile în bani sau în obiecte se acordã în conformitate cu normele legale în vigoare; obiectele pe care se pot grava înscrisuri pot fi de utilitate personalã sau simbolice.
ART. 34
Înmânarea fotografiei militarului lângã drapelul de luptã desfãşurat al unitãţii militare din care face parte are loc în cadru festiv, la adunarea unitãţii/subunitãţii; activitatea se desfãşoarã distinct, nefiind cumulatã cu alte activitãţi.
ART. 35
Citarea prin ordin de zi pe unitate se face prin înscrierea gradului, numelui, prenumelui şi a faptei în ordinul de zi pe unitate dat de comandantul care îl recompenseazã.
ART. 36
Scrisorile de mulţumire se trimit pãrinţilor, soţiei sau, dupã caz, altor rude ale studentului recompensat din instituţia militarã de învãţãmânt superior.
ART. 37
Certificatul de merit se acordã studenţilor/elevilor din instituţiile militare de învãţãmânt la terminarea studiilor, pentru rezultate foarte bune în procesul de instruire şi o conduitã exemplarã. Modelul acestuia este prezentat în anexa nr. 3.
ART. 38
Înscrierea pe placa de onoare a gradului, numelui şi prenumelui studenţilor absolvenţi ca şefi de promoţii din instituţiile militare de învãţãmânt superior se face la finalizarea studiilor.

SECŢIUNEA a 3-a
Sancţiuni disciplinare

ART. 39
(1) Pentru abateri de la disciplina militarã, neîndeplinirea îndatoririlor, încãlcarea normelor de conduitã militarã, a regulilor de convieţuire socialã, cadrelor militare li se pot aplica urmãtoarele sancţiuni:
a) avertisment;
b) mustrare scrisã;
c) retrogradare în funcţie;
d) amânarea înaintãrii în gradul urmãtor pe timp de 1-2 ani;
e) trecerea în rezervã.
(2) Cadrelor militare în rezervã/retragere, pentru comportare nedemnã, în situaţii în care poartã uniforma militarã, li se retrage dreptul de a o purta. Retragerea dreptului de a purta uniforma militarã pentru cadrele militare în rezervã/retragere se face conform procedurii prevãzute la art. 6 alin. (2) din Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.146/2003*** privind ocaziile în care se poartã uniforma militarã de cãtre cadrele militare în rezervã şi în retragere.
__________
*** Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.146/2003 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece avea ca obiect reglementãri din sectorul de apãrare a ţãrii şi securitate naţionalã.

ART. 40
Pentru abateri de la disciplina militarã, neîndeplinirea îndatoririlor, încãlcarea normelor de conduitã militarã, a regulilor de convieţuire socialã, soldaţilor şi gradaţilor voluntari li se pot aplica urmãtoarele sancţiuni:
a) avertisment;
b) mustrare scrisã;
c) diminuarea soldei lunare cu 5%-20%, pe o perioadã de la o lunã la 3 luni;
d) amânarea promovãrii în grad, pe o perioadã de la unu la 2 ani;
e) desfacerea disciplinarã a contractului de muncã.
ART. 41
(1) Studenţilor din instituţiile militare de învãţãmânt superior li se pot aplica urmãtoarele sancţiuni:
a) avertisment;
b) mustrare verbalã;
c) retrogradarea în grad/funcţie;
d) exmatriculare.
(2) Sancţiunile ce se pot acorda elevilor militari din colegiile militare liceale şi şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri sunt cele prevãzute în "I.M.-3/14, Norme de organizare şi funcţionare a colegiilor militare liceale", aprobate prin Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.113/2006*, şi "I.M.-3/3, Norme de organizare şi funcţionare a Şcolilor militare de maiştri militari şi subofiţeri", aprobate prin Ordinul ministrului apãrãrii naţionale nr. M.85/2003*.
__________
* Ordinele ministrului apãrãrii naţionale nr. M.85/2003 şi M.113/2006 nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, deoarece aveau ca obiect reglementãri din sectorul de apãrare a ţãrii şi securitate naţionalã.

ART. 42
(1) Constituie abateri de la disciplina militarã urmãtoarele fapte care compromit onoarea şi demnitatea militarã:
a) acordarea de recompense nemeritate sau aplicarea de sancţiuni disciplinare nejustificate subordonaţilor;
b) împrumuturile de bani şi/sau bunuri materiale de la subordonaţi;
c) dezinformarea sau tãinuirea unor fapte de indisciplinã sãvârşite în unitate sau subunitate;
d) lipsa de sinceritate sau a curajului rãspunderii pentru faptele comise;
e) prezentarea de rapoarte, scrisori, cereri şi sesizãri individuale/petiţii în grup neconforme cu realitatea;
f) ascunderea sau nedeclararea identitãţii în cazul comiterii unor abateri sau refuzul de a se legitima la cererea comandanţilor şi superiorilor în grad sau a organelor militare de control;
g) prezentarea la program sau la intrarea în serviciu sub influenţa bãuturilor alcoolice/drogurilor sau consumul acestora în timpul programului, serviciului, exerciţiilor şi misiunilor; consumul de bãuturi alcoolice în unitate este permis doar în cadru organizat şi aprobat, în condiţiile stabilite de reglementãrile în vigoare;
h) lipsa de respect manifestatã faţã de comandanţi, superiori, egali sau inferiori în grad;
i) participarea voluntarã la manifestãrile unor comunitãţi religioase sau organizaţii prin care se aduc atingere demnitãţii militarului, statului sau naţiunii române şi emiterea unor opinii discriminatorii faţã de grupuri de persoane sau entitãţi sociale;
j) participarea la activitãţi cu caracter politic care au ca efect implicarea instituţiei militare;
k) portul neregulamentar al uniformei, gradelor şi însemnelor militare;
l) nerespectarea regulilor de igienã individualã şi colectivã;
m) instigarea altor militari sau favorizarea cu intenţie a acestora la sãvârşirea de fapte care constituie abateri disciplinare.
(2) Reprezintã abateri de la disciplina militarã urmãtoarele fapte privind exercitarea atribuţiilor funcţionale:
a) încãlcarea normelor de evaluare a performanţelor subordonaţilor;
b) nerespectarea atribuţiilor de serviciu sau superficialitate în îndeplinirea acestora;
c) neexecutarea la timp a controalelor stabilite prin reglementãrile în vigoare, din cauze ce ţin de persoana respectivã;
d) neacordarea la timp a drepturilor legale ce se cuvin militarilor;
e) dezinteresul în pregãtirea personalã;
f) neîntreţinerea armamentului şi a tehnicii din dotare;
g) încãlcarea reglementãrilor în vigoare privind protecţia informaţiilor clasificate naţionale, NATO şi UE;
h) ruperea de sigilii sau deschiderea neautorizatã a corespondenţei;
i) introducerea sau deţinerea, fãrã aprobarea persoanelor în drept, într-o unitate militarã, la bordul unei nave ori aeronave sau în orice alt loc unde staţioneazã militari a bãuturilor alcoolice, drogurilor sau a materialelor periculoase;
j) introducerea uneia sau a mai multor persoane, fãrã aprobare, într-o unitate militarã, la bordul unei nave sau aeronave, în raionul de dispunere/tabere sau cartiruire;
k) manifestarea de slãbiciune şi pãrtinire faţã de subordonaţii care comit abateri de la disciplina militarã;
l) încãlcarea normelor de conduitã militarã în unitate.
(3) Constituie abateri de la disciplina militarã urmãtoarele fapte privind îndeplinirea misiunilor/activitãţilor:
a) neîncadrarea în programul orar al unitãţii;
b) devierea, fãrã motiv, de la itinerarul fixat;
c) absenţa nemotivatã de la serviciu, pânã la 24 de ore;
d) neraportarea despre executarea ordinelor primite;
e) întârzierile în executarea sau transmiterea ordinelor primite;
f) încredinţarea vehiculului, navei sau aeronavei altei persoane ori pãrãsirea acestora fãrã aprobare;
g) neîndeplinirea misiunii în condiţiile ordonate;
h) sustragerea de la activitãţile ordonate pe linie de garnizoanã;
i) pãrãsirea fãrã aprobare a unitãţii sau a locului de dispunere/cartiruire ori a taberei;
j) pãtrunderea fãrã autorizare într-un loc cu acces limitat, semnalizat sau cunoscut în acest sens;
k) sustragerea de la îndeplinirea serviciului sau de la desfãşurarea activitãţilor specifice;
l) fumatul sau aprinderea focului în locuri nepermise;
m) nerespectarea normelor de protecţie a mediului, sãnãtate şi securitate în muncã şi P.S.I.
(4) Faptele prevãzute la alin. (1)-(3) constituie abateri de la disciplina militarã şi se sancţioneazã numai dacã nu constituie infracţiuni sau contravenţii.
ART. 43
(1) Competenţele comandanţilor de a aplica sancţiuni disciplinare sunt prevãzute în anexa nr. 4.
(2) În cazul în care un militar sãvârşeşte una dintre contravenţiile prevãzute la <>art. 2 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încãlcare a unor norme de convieţuire socialã, a ordinii şi liniştii publice, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, comandantul unitãţii din care face parte contravenientul, pe baza procesului-verbal de constatare, dacã este întemeiat, va dispune mãsuri pentru aplicarea dispoziţiilor art. 55 lit. b) sau c) din prezentul regulament, dupã caz.
ART. 44
Avertismentul este sancţiunea aplicatã pentru o abatere de la disciplina militarã. Prin aceasta se atrage atenţia militarului cã la o nouã abatere va primi o sancţiune mai asprã.
ART. 45
Mustrarea verbalã sau mustrarea scrisã, dupã caz, se aplicã pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu care nu afecteazã esenţial atribuţiile principale ale postului sau funcţiei. Mustrarea verbalã sau mustrarea scrisã, dupã caz, reprezintã o sancţiune mai asprã decât avertismentul.
ART. 46
Retrogradarea în grad se aplicã studenţilor/elevilor din instituţiile militare de învãţãmânt pentru lipsã de exigenţã şi de rãspundere în menţinerea şi întãrirea disciplinei militare.
ART. 47
Retrogradarea în funcţie a cadrelor militare în activitate şi a studenţilor/elevilor din instituţiile militare de învãţãmânt se aplicã în situaţia neîndeplinirii în mod repetat a atribuţiilor de serviciu, atunci când dovedesc constant lipsã de exigenţã şi de rãspundere pentru menţinerea şi întãrirea disciplinei militare. Propunerile de retrogradare în funcţie se fac de cãtre comandanţii nemijlociţi/direcţi, dupã caz.
ART. 48
(1) Trecerea în rezervã a cadrelor militare, precum şi desfacerea disciplinarã a contractului soldaţilor şi gradaţilor voluntari se aplicã atunci când se comit abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau ale altor dispoziţii legale.
(2) Exmatricularea studenţilor/elevilor din instituţiile militare de învãţãmânt se aplicã atunci când se comit abateri grave de la prevederile regulamentelor militare generale, ale regulamentelor de organizare şi funcţionare proprii sau ale altor dispoziţii legale.
ART. 49
Comandanţii unitãţilor militare împuterniciţi sau numiţi prin cumul de funcţii au competenţe de a acorda/aplica recompense/sancţiuni disciplinare ca şi titularii funcţiilor pe care aceştia le îndeplinesc.

SECŢIUNEA a 4-a
Aplicarea şi executarea sancţiunilor disciplinare

ART. 50
(1) Abaterea de la disciplina militarã este singurul temei legal al sancţiunii disciplinare.
(2) Sancţiunea disciplinarã se stabileşte individual şi se aplicã numai dupã ce s-a probat vinovãţia celui în cauzã.
(3) Abaterile de la disciplina militarã se sancţioneazã numai dacã s-a luat cunoştinţã de acestea în termen de 6 luni de la sãvârşire.
ART. 51
(1) Pentru o abatere de la disciplina militarã se aplicã o singurã sancţiune disciplinarã.
(2) Pentru sãvârşirea concomitent a mai multor abateri de la disciplina militarã se aplicã sancţiunea disciplinarã cea mai asprã.
ART. 52
În cazul în care fapta militarului a fost sesizatã ca abatere de la disciplina militarã şi ca infracţiune, procedura angajãrii rãspunderii disciplinare se suspendã pânã la dispunerea neînceperii urmãririi penale, a scoaterii de sub urmãrire penalã ori a încetãrii urmãririi penale sau pânã la data la care instanţa judecãtoreascã dispune achitarea sau încetarea procesului penal.
ART. 53
La individualizarea sancţiunii disciplinare se va ţine seama de cauzele şi gravitatea abaterii de la disciplina militarã, de împrejurãrile în care aceasta a fost sãvârşitã, gradul de vinovãţie şi consecinţele abaterii, comportarea generalã, precum şi de existenţa în antecedentele persoanei a altor sancţiuni disciplinare.
ART. 54
Comandantul organizeazã şi conduce activitãţile de pregãtire şi educare a personalului în scopul prevenirii şi eliminãrii abaterilor de la disciplina militarã, iar în cazul sãvârşirii acestora ia mãsuri ferme de sancţionare a celor vinovaţi şi de eliminare a cauzelor care le-au provocat.
ART. 55
Pentru o abatere disciplinarã comandantul poate lua una dintre urmãtoarele mãsuri:
a) sã atragã atenţia subordonatului asupra faptei sãvârşite şi a consecinţelor acesteia şi sã-i indice modul de comportare în viitor;
b) sã aplice o sancţiune disciplinarã, conform competenţelor, sau sã facã propuneri pentru sancţionarea disciplinarã cãtre persoanele care au aceastã competenţã;
c) sã facã propuneri sau sã ordone cercetarea şi judecarea faptei în consiliul de onoare sau în consiliul de judecatã ori în comisia de cercetare prealabilã, conform competenţelor prevãzute de actele normative în vigoare.
ART. 56
(1) Pentru soldaţii şi gradaţii voluntari, aplicarea şi executarea sancţiunilor disciplinare se fac în conformitate cu dispoziţiile art. 29 şi <>art. 30 alin. (1) din Legea nr. 384/2006 .
(2) Cercetarea prealabilã disciplinarã a soldaţilor şi gradaţilor voluntari trebuie sã se încheie în cel mult 25 de zile calendaristice de la data luãrii la cunoştinţã de sãvârşirea abaterii.
ART. 57
Sub sancţiunea nulitãţii absolute, nicio sancţiune disciplinarã dintre cele prevãzute la art. 39, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusã pentru cadrele militare mai înainte de cercetarea şi judecarea faptelor de cãtre consiliile de onoare sau consiliile de judecatã, dupã caz.
ART. 58
Comandantul nemijlocit al comandantului care a aplicat sancţiunea, în cazul în care apreciazã cã aceasta nu este în concordanţã cu gradul de vinovãţie probatã, ordonã reanalizarea cazului într-un termen de pânã la 5 zile lucrãtoare de la data când a fost informat despre aceasta.
ART. 59
(1) Sancţiunea disciplinarã se executã, de regulã, imediat dupã ce a fost stabilitã şi adusã la cunoştinţa militarului sancţionat, cu excepţia urmãtoarelor situaţii:
a) în cazul în care militarul sancţionat disciplinar se gãseşte în curs de îndeplinire a unei misiuni; în acest caz, sancţiunea se va executa dupã înapoierea sa la unitatea de care aparţine;
b) în cazul în care militarul se aflã în afara orelor de program, iar comandanţii de subunitãţi lipsesc din unitate; în aceastã situaţie ofiţerul de serviciu pe unitate ia cunoştinţã de sãvârşirea abaterii de la disciplina militarã şi, în funcţie de gravitatea abaterii sãvârşite de militar, raporteazã comandantului unitãţii, imediat sau la începerea programului;
c) în cazul în care militarul se aflã sub influenţa bãuturilor alcoolice/drogurilor sau manifestã tulburãri de comportament; în acest caz, aplicarea sancţiunii disciplinare se amânã pânã când acesta revine la starea normalã, confirmatã de medicul de specialitate;
d) sancţiunea amânãrii înaintãrii în gradul urmãtor pe timp de 1-2 ani este adusã la cunoştinţã în termen de 30 de zile militarului care a sãvârşit abaterea de la disciplina militarã, urmând ca termenul efectelor sancţiunii sã înceapã sã curgã de la data când militarul sancţionat îndeplineşte condiţiile de înaintare în grad, conform Ghidului carierei militare.
(2) Militarul sancţionat disciplinar în afara unitãţii militare de cãtre comandanţi faţã de care nu se aflã în relaţii de subordonare, dar care au acest drept, este obligat ca la sosirea în unitate sã raporteze imediat, pe cale ierarhicã, comandantului unitãţii militare despre aceasta.
ART. 60
(1) Decizia privind aplicarea unei sancţiuni disciplinare se emite în formã scrisã şi se ia în termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data luãrii la cunoştinţã de abaterile disciplinare.
(2) Modelul deciziei privind aplicarea unei sancţiuni disciplinare este prevãzut în anexa nr. 5.

SECŢIUNEA a 5-a
Suspendarea, amânarea, anularea şi radierea sancţiunilor disciplinare

ART. 61
Sancţiunile disciplinare se pot suspenda, amâna sau anula numai prin decizia persoanei care le-a aplicat, a şefilor direcţi ai acesteia, precum şi prin decizia eşalonului superior sau a instanţei de contencios.
ART. 62
(1) Amânarea şi suspendarea sancţiunilor disciplinare se pot aplica în urmãtoarele situaţii:
a) la crizã;
b) la rãzboi;
c) calamitate naturalã;
d) internãri în spital;
e) efectuarea unui tratament medical;
f) alte situaţii obiective.
(2) Suspendarea sancţiunilor disciplinare este mãsura care implicã întârzierea executãrii sancţiunii faţã de termenele legale, pe o perioadã determinatã, datoratã unor situaţii precum cele prevãzute la alin. (1). Executarea sancţiunii se reia la terminarea termenului de suspendare.
ART. 63
Amânarea sancţiunilor disciplinare este mãsura care implicã întârzierea aplicãrii sancţiunii faţã de termenele legale, datoratã unor situaţii precum cele prevãzute la art. 62 alin. (1). Amânarea aplicãrii sancţiunii are loc pânã când situaţia revine la normalitate.
ART. 64
(1) Anularea unei sancţiuni disciplinare constituie mãsura prin care o sancţiune disciplinarã este desfiinţatã, retroactiv, de la data emiterii deciziei privind aplicarea sancţiunii, efectele acesteia fiind nule. Anularea unei sancţiuni disciplinare se specificã în documentele de evidenţã.
(2) Comandantul care a aplicat o sancţiune disciplinarã şi ia cunoştinţã, pe orice cale, de aplicarea eronatã a acesteia, fãrã temei legal sau asupra altei persoane, este obligat sã emitã o decizie de anulare a sancţiunii aplicate, imediat dupã ce a constatat acest fapt.
(3) Comandantul poate anula sancţiunile disciplinare pe care le-a aplicat, în totalitate sau parţial, înainte de executare sau pe timpul executãrii acestora.
ART. 65
Sancţiunile disciplinare aplicate de eşalonul superior sunt amânate, suspendate sau anulate fie la iniţiativa acestui eşalon, în cadrul unei mãsuri de ansamblu, fie la propunerea comandantului nemijlocit/direct al celui sancţionat.
ART. 66
(1) Prin radierea unei sancţiuni disciplinare se prezumã cã acea sancţiune nu mai existã pentru viitor.
(2) Sancţiunile disciplinare se radiazã de drept dupã cum urmeazã:
a) avertismentul şi mustrarea scrisã - se radiazã în termen de 6 luni de la aplicare;
b) diminuarea soldei lunare cu 5%-20% şi amânarea înaintãrii/promovãrii în gradul urmãtor pe o perioadã de la unu la 2 ani - se radiazã în termen de un an de la expirarea termenului pentru care au fost aplicate;
c) retrogradarea în funcţie - se radiazã în termen de un an calendaristic de la data aplicãrii sancţiunii. Dupã curgerea acestui termen, cadrul militar poate candida pentru ocuparea unei funcţii conform gradului şi pregãtirii sale.
(3) Radierea sancţiunilor disciplinare se constatã prin act administrativ al comandantului unitãţii. Radierea sancţiunilor disciplinare se specificã în documentele de evidenţã.
(4) Pentru motive întemeiate, comandantul poate acorda, conform competenţelor prevãzute în anexa nr. 4, ca recompensã, radierea unei sancţiuni disciplinare, cu excepţia trecerii în rezervã, desfacerii contractului de muncã sau exmatriculãrii, dupã caz, înaintea termenelor prevãzute la alin. (2).

SECŢIUNEA a 6-a
Rãspunderea disciplinarã

ART. 67
În cazul sãvârşirii unei fapte cu caracter infracţional de cãtre un militar subordonat, comandantul unitãţii militare trebuie sã sesizeze imediat organul de urmãrire penalã. Comandantul este obligat sã raporteze comandantului ierarhic despre aceastã situaţie.
ART. 68
Dacã pentru fapta sãvârşitã s-a dispus neînceperea urmãririi penale, scoaterea de sub urmãrire penalã, încetarea procesului penal intentat militarului ori achitarea acestuia, militarul poate fi sancţionat, dacã fapta comisã constituie abatere de la disciplina militarã, în condiţiile prezentului regulament.
ART. 69
Pentru abateri disciplinare, militarii pot fi trimişi, dupã caz, în faţa consiliului de onoare, consiliului de judecatã sau a comisiei de cercetare prealabilã, având permanent dreptul la audienţã, apãrare şi petiţie. Consiliile de onoare, consiliile de judecatã sau comisiile de cercetare prealabilã funcţioneazã potrivit regulamentelor proprii.

SECŢIUNEA a 7-a
Cãi de atac împotriva deciziei privind aplicarea sancţiunii disciplinare

ART. 70
(1) Militarii nemulţumiţi de sancţiunea aplicatã ca urmare a sãvârşirii abaterilor de la disciplina militarã se pot adresa comandantului nemijlocit al celui care a emis decizia de sancţionare, printr-un raport scris în care sã argumenteze demersul lor.
(2) Comandantul nemijlocit al celui care a emis decizia privind aplicarea sancţiunii disciplinare a unui militar din subordine şi care a fost sesizat prin raport scris despre aceasta este obligat sã numeascã o comisie de cercetare, care va propune o nouã decizie. Prin aceastã decizie se poate lua mãsura menţinerii sau anulãrii sancţiunii disciplinare ori se poate aplica o altã sancţiune disciplinarã.
(3) Termenul în care se poate înainta raportul prevãzut la alin. (1) este de 30 de zile lucrãtoare de la data comunicãrii deciziei privind aplicarea sancţiunii disciplinare. Înaintarea raportului prevãzut la alin. (1) suspendã aplicarea sancţiunii disciplinare.
(4) Decizia prevãzutã la alin. (2) poate fi atacatã la instanţa de contencios administrativ competentã, cu respectarea prevederilor <>Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. IV
Aducerea la cunoştinţã, evidenţa recompenselor şi a sancţiunilor disciplinare. Analiza stãrii disciplinei militare

SECŢIUNEA 1
Aducerea la cunoştinţã a recompenselor şi a sancţiunilor disciplinare

ART. 71
Recompensele se aduc la cunoştinţa militarilor astfel:
a) cadrelor militare, soldaţilor şi gradaţilor voluntari - verbal sau în scris, conform prezentului regulament;
b) studenţilor şi elevilor din instituţiile militare de învãţãmânt - verbal, în faţa personalului subunitãţii/unitãţii.
ART. 72
Sancţiunile disciplinare se aduc la cunoştinţa militarilor astfel:
a) cadrelor militare, soldaţilor şi gradaţilor voluntari - în scris, confidenţial ori la adunarea ordonatã a cadrelor militare, respectiv a soldaţilor şi gradaţilor voluntari, unde participã numai militarii cu grade egale sau mai mari decât ale militarilor sancţionaţi;
b) studenţilor şi elevilor din instituţiile militare de învãţãmânt - verbal, în faţa subunitãţii/unitãţii, şi/sau în scris.
ART. 73
(1) Aducerea la cunoştinţã a sancţiunilor disciplinare pentru abaterile sãvârşite de militari pe timpul îndeplinirii serviciului interior sau a celui de luptã permanent se face dupã ieşirea acestora din serviciu.
(2) În cazul sãvârşirii unor abateri grave, militarii consideraţi vinovaţi sunt înlocuiţi imediat din serviciile menţionate la alin. (1).

SECŢIUNEA a 2-a
Evidenţa recompenselor şi a sancţiunilor disciplinare

ART. 74
Comandanţii sunt obligaţi sã raporteze ierarhic, verbal sau în scris, despre toate recompensele acordate şi sancţiunile disciplinare aplicate, potrivit reglementãrilor în vigoare.
ART. 75
Evidenţa recompenselor şi a sancţiunilor disciplinare se ţine astfel:
a) pentru cadrele militare, în fişa matricolã din memoriul original al acestora şi în registrul de evidenţã a recompenselor şi sancţiunilor pentru cadrele militare;
b) pentru soldaţi şi gradaţi voluntari, în fişa matricolã din dosarul personal al acestora şi în registrul de evidenţã a recompenselor şi sancţiunilor pentru soldaţi şi gradaţi voluntari;
c) pentru studenţii/elevii din instituţiile militare de învãţãmânt, la companie/similare, în registrul de evidenţã nominalã a studenţilor/elevilor, unde se înscriu motivul recompensãrii/ sancţionãrii şi numele comandantului care a aplicat acea mãsurã, precum şi la nivel de instituţie de învãţãmânt militar, în fişele de evidenţã a studenţilor/elevilor.
ART. 76
Comandantul unitãţii militare este obligat sã controleze fişele matricole ale cadrelor militare, iar şeful de stat major al unitãţii, registrele cu evidenţa nominalã şi fişele de evidenţã a soldaţilor şi gradaţilor voluntari, pentru a constata dacã recompensele acordate şi sancţiunile disciplinare aplicate sunt regulamentare, iar evidenţa lor este ţinutã corect.

SECŢIUNEA a 3-a
Analiza stãrii disciplinei militare

ART. 77
Periodic, la fiecare structurã militarã, comandantul analizeazã starea disciplinei militare, urmãrind stabilirea modului în care este influenţat procesul de instrucţie şi de învãţãmânt, cauzele care au favorizat producerea de evenimente ori abateri disciplinare, şi ordonã mãsuri pentru prevenirea acestora.
ART. 78
Nivelul disciplinei militare se analizeazã la fiecare structurã militarã în cadrul activitãţii de evaluare periodicã a stãrii structurilor militare, astfel:
a) la pluton - zilnic;
b) la companie/similarã - sãptãmânal;
c) la batalion/similar, regiment/similar, brigadã/similar semestrial, de regulã la sfârşitul etapelor de instrucţie în prima decadã a lunii urmãtoare, şi când comandantul apreciazã cã este necesar, în cadrul şedinţelor de lucru;
d) la divizie/similar - anual, în ultima decadã a anului de instrucţie, şi când comandantul apreciazã cã este necesar, în cadrul şedinţelor de lucru;
e) la instituţiile militare de învãţãmânt - la sfârşitul fiecãrui an de învãţãmânt şi când comandantul apreciazã cã este necesar, în cadrul şedinţelor de lucru;
f) la statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, la comandamentele de armã, la Comandamentul operaţional întrunit - anual şi când comandantul apreciazã cã este necesar, în cadrul şedinţelor de lucru.
ART. 79
Analiza stãrii disciplinei militare pe garnizoanã se organizeazã şi se desfãşoarã anual, pânã la data de 15 ianuarie pentru anul precedent, şi este condusã de cãtre comandantul garnizoanei. La aceastã activitate participã comandanţii unitãţilor militare, cadrele nominalizate de cãtre comandantul garnizoanei şi invitaţi din rândul autoritãţilor publice locale, precum şi al structurilor de ordine publicã şi siguranţã naţionalã.
ART. 80
Structurile militare, de la batalion corp aparte în sus, înainteazã pe cale ierarhicã rapoartele-sintezã privind starea disciplinei militare pe anul precedent, astfel încât, în termen de 15 zile de la finalizarea anului de instrucţie, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele de armã, Comandamentul operaţional întrunit, direcţiile centrale şi celelalte structuri subordonate nemijlocit structurilor centrale sã poatã centraliza rapoartele de la toţi subordonaţii nemijlociţi şi, ulterior, sã elaboreze propriile rapoarte-sintezã.
ART. 81
(1) Pe baza rapoartelor-sintezã primite de la structurile militare subordonate, în termen de 30 de zile de la finalizarea anului de instrucţie, structurile centrale ale Ministerului Apãrãrii Naţionale centralizeazã, elaboreazã şi trimit Serviciului poliţie militarã din Statul Major General "Sinteza privind starea disciplinei militare în - denumirea structurii militare - şi structurile subordonate/coordonate, în anul de instrucţie ......".
(2) Serviciul poliţie militarã din Statul Major General centralizeazã şi analizeazã documentele primite şi pe baza lor elaboreazã şi prezintã ministrului apãrãrii naţionale, în termen de 20 de zile, "Sinteza privind starea disciplinei militare în Armata României" pentru anul de instrucţie precedent.
(3) Analiza stãrii disciplinei militare va cuprinde tematica prevãzutã în anexa nr. 6, adaptatã la specificul structurii militare respective.
(4) Sinteza privind starea disciplinei militare va avea tematica prevãzutã în anexa nr. 7, adaptatã la specificul structurii militare respective, şi va fi clasificatã "SECRET DE SERVICIU".
(5) Circuitul informaţional al sintezelor privind starea disciplinei militare este prezentat în anexa nr. 8.
ART. 82
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezentul regulament.

ANEXA 1


───────
la regulament
─────────────

GLOSAR

Abatere de la disciplina militarã - faptã în legãturã cu atribuţiile de serviciu şi care constã într-o acţiune sau inacţiune sãvârşitã cu vinovãţie de cãtre militar, prin care acesta a încãlcat normele legale, regulamentele militare, ordinele şi dispoziţiile legale ale comandanţilor ierarhici.
Comandant - persoanã care conduce o unitate, o subunitate, un compartiment funcţional sau un grup de militari; în sensul regulamentului, prin comandant se înţelege şi "şef" sau "conducãtor", dupã caz.
Lipsã de respect - atitudine caracterizatã prin absenţa consideraţiei faţã de cineva; nerespectarea prevederilor regulamentare privind autoritatea şi ierarhia militarã.
Mãsurã - dispoziţie/hotãrâre/prevedere luatã pentru realizarea unui anumit scop.
Militar - cetãţean român cãruia i s-a acordat grad militar în raport cu pregãtirea sa militarã şi de specialitate, în condiţiile prevãzute de lege.
Normã - regulã, dispoziţie obligatorie stabilitã prin lege sau prin uz; ordine recunoscutã ca obligatorie sau recomandabilã.
Ordin - dispoziţie obligatorie, scrisã sau verbalã, datã de o autoritate militarã pentru a fi executatã întocmai.
Ordine publicã - ordine politicã, economicã şi socialã dintr-un stat, care se asigurã printr-un ansamblu de norme şi mãsuri şi se traduce prin funcţionarea normalã a aparatului de stat, menţinerea liniştii cetãţenilor şi respectarea drepturilor acestora.
Rezultate foarte bune - realizãri care se situeazã la limita superioarã a baremelor/standardelor de performanţã.
Sancţiune disciplinarã - mãsura coercitivã cu scop educativ ce se aplicã militarului care comite abateri de la prevederile actelor normative, care nu constituie infracţiuni.
Serviciu militar - activitate menitã sã asigure funcţionarea, perfecţionarea şi conducerea organismului militar în timp de pace şi de rãzboi.
Comisie de cercetare prealabilã - comisia numitã în condiţiile <>art. 30 alin. (1) din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, a cãrei organizare şi funcţionare se stabilesc prin ordin al ministrului apãrãrii naţionale.
Subordonare - raport ierarhic între comandant şi subordonaţii sãi, în temeiul cãruia comandantul ordonã, îndrumã şi controleazã activitatea subordonaţilor, iar aceştia au obligaţia de a executa ceea ce li se cere.


ANEXA 2


la regulament
-------------

COMPETENŢELE COMANDANŢILOR DE A ACORDA RECOMPENSE

a) Cadrelor militare în activitate





┌──────────────────────────────┬────┬─────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┐
│ │Mul-│ │Premii │ Diplome │ Citarea │Acordarea │ Confe- │Conferirea│
│ Recompense │ţu- │Feli-│în bani │ de │ prin │de arme de│ rirea │ de │
│ / │miri│ci- │sau în │ merit │ordin de │apãrare şi│ de │distincţii│
│ │ │tãri │obiecte │ │ zi pe │ pazã cu │ deco- │ şi │
│ Funcţii │ │ │ │ │ unitate │înscrisuri│ raţii │însemne │
│ │ │ │ │ │ │ gravate │ │militare │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│Comandant de pluton (similar)*│ Da │ Da │ - │ - │Propuneri│ - │ - │ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Comandant de companie │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(similar) │ Da │ Da │Propuneri│ - │Propuneri│ - │ - │Conform │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤"S.M.G./ │
│Comandant de batalion │ │ │ │ │ │ │ │M.R.U.-1.1│
│(similar) │ Da │ Da │Propuneri│Propuneri│Propuneri│ - │ - │Instruc- │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ţiuni │
│Comandant de batalion corp │ │ │ │ │ │ │ │privind │
│aparte(similar) │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │ - │ - │distinc- │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ţiile │
│Comandant de regiment │ │ │ │ │ │ │ │militare │
│(similar) │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │ - │ - │onorifice │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤din Armata│
│Comandant de brigadã (similar)│ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │Propuneri│României",│
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤aprobate │
│Comandant de divizie (similar)│ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │Propuneri│prin │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤Ordinul │
│Şef de stat major de categorie│ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│minis- │
│de forţe ale armatei/ │ │ │ │ │ │ │ │trului │
│comandant de comandament de │ │ │ │ │ │ │ │apãrãrii │
│armã, şef direcţie/similar │ │ │ │ │ │ │ │nr. M.152/│
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ 2006 │
│Secretarul general al │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Ministerului Apãrãrii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Naţionale │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Şeful Corpului de control şi │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inspecţie │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Şeful Statului Major General │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Secretar de stat │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Ministrul apãrãrii naţionale │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ │
└──────────────────────────────┴────┴─────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┘


---------
* Militarul care îndeplineşte o funcţie al cãrei grad, prevãzut în statul de organizare, este similar.

b) Cadrelor militare în rezervã/în retragere


┌─────────────────────────────────┬────┬─────┬─────────┬─────────┬─────────────┐
│ Recompense │Mul-│ │Premii │ Confe- │ Conferirea │
│ │ţu- │Feli-│în bani │ rirea │ de │
│ / │miri│ci- │sau în │ de │ distincţii │
│ Funcţii │ │tãri │obiecte │ deco- │ şi │
│ │ │ │ │ raţii │ însemne │
│ │ │ │ │ │ militare │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────────┤
│Comandant de batalion corp │ │ │ │ │ │
│aparte (similar) │ Da │ Da │Propuneri│ - │ │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤ │
│Comandant de regiment (similar) │ Da │ Da │Propuneri│ - │ │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤Conform │
│Comandant de brigadã (similar) │ Da │ Da │Propuneri│ - │"S.M.G./ │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤M.R.U.-1.1, │
│Comandant de divizie (similar) │ Da │ Da │ Da │Propuneri│Instrucţiuni │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤privind │
│Şef de stat major de categorie │ Da │ Da │ Da │Propuneri│distincţiile │
│de forţe ale armatei/comandant │ │ │ │ │militare │
│de comandament de armã, şef │ │ │ │ │onorifice │
│direcţie/similar │ │ │ │ │din Armata │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤României", │
│Secretarul general al │ │ │ │ │aprobate prin│
│Ministerului Apãrãrii Naţionale │ Da │ Da │ Da │Propuneri│Ordinul │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤ministrului │
│Şeful Corpul de control şi │ │ │ │ │apãrãrii │
│inspecţie │ Da │ Da │ Da │Propuneri│nr. M.152/ │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤ 2006 │
│Şeful Statului Major General │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤ │
│Secretar de stat │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ │
├─────────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┤ │
│Ministrul apãrãrii naţionale │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ │
└─────────────────────────────────┴────┴─────┴─────────┴─────────┴─────────────┘



c) Soldaţilor şi gradaţilor voluntari





┌──────────────────────────────┬────┬─────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┐
│ │Mul-│ │Premii │Fotogra- │ │ Confe- │ Citarea │Conferirea│
│ │ţu- │Feli-│în bani │fierea │ │ rirea │ prin │ de │
│ Recompense │miri│ci- │sau în │lângã │ Diplome │ de │ ordin │distincţii│
│ │ │tãri │obiecte │drapelul │ de │ deco- │ de zi pe│ şi │
│ / │ │ │ │de luptã │ merit │ raţii │ unitate │însemne │
│ │ │ │ │desfãşu- │ │ │ │militare │
│ Funcţii │ │ │ │rat al │ │ │ │ │
│ │ │ │ │unitãţii │ │ │ │ │
│ │ │ │ │militare │ │ │ │ │
│ │ │ │ │din care │ │ │ │ │
│ │ │ │ │face │ │ │ │ │
│ │ │ │ │parte │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤
│Comandant de pluton (similar) │ Da │ Da │Propuneri│Propuneri│Propuneri│ - │Propuneri│ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Comandant de companie │ │ │ │ │ │ │ │Conform │
│(similar) │ Da │ Da │Propuneri│Propuneri│Propuneri│ - │Propuneri│"S.M.G./ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤M.R.U.-1.1│
│Comandant de batalion │ │ │ │ │ │ │ │Instruc- │
│(similar) │ Da │ Da │Propuneri│Propuneri│Propuneri│ - │Propuneri│ţiuni │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤privind │
│Comandant de batalion corp │ │ │ │ │ │ │ │distinc- │
│aparte (similar) │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│Propuneri │ Da │ţiile │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤militare │
│Comandant de regiment │ │ │ │ │ │ │ │onorifice │
│(similar) │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│Propuneri │ Da │din Armata│
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤României",│
│Comandant de brigadã (similar)│ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │ Da │aprobate │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤prin │
│Comandant de divizie (similar)│ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │ Da │Ordinul │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ministrulu│
│Şef de stat major de categorie│ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │ Da │apãrãrii │
│de forţe ale armatei/comandant│ │ │ │ │ │ │ │nr. M.152/│
│de comandament de armã, şef │ │ │ │ │ │ │ │ 2006 │
│direcţie/similar │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Secretarul general al │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Ministerului Apãrãrii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Naţionale │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │ Da │ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Şeful Corpul de control şi │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inspecţie │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │ Da │ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Şeful Statului Major General │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │ Da │ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Secretar de stat │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │ Da │ │
├──────────────────────────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┤ │
│Ministrul apãrãrii naţionale │ Da │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri │ Da │ │
└──────────────────────────────┴────┴─────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┘



d) Studenţilor din instituţiile militare de învãţãmânt





┌───────────┬────┬─────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────────┐
│ Recompense│Mul-│ │ │Premii │Fotogra- │ │ Citarea │ Confe- │ │ │ │Înscri- │Conferirea│
│ /Funcţii │ţu- │Feli-│Permisii │în bani │fierea │ │ prin │ rirea │ │ │ │ erea │ de │
│ │miri│ci- │ de │sau în │lângã │ Diplome │ ordin │ de │Scrisori │Certi- │Înainta- │pe placa │distincţii│
│ │ │tãri │ merit │obiecte │drapelul │ de │ de zi pe│ deco- │ de │ficat │ rea │de onoare│ şi │
│ │ │ │ │ │de luptã │ merit │ unitate │ raţii │multumire│ de │ în grad │a şefilor│ însemne │
│ │ │ │ │ │desfãşu- │ │ │ │ │ merit │ │ de │ militare │
│ │ │ │ │ │rat al │ │ │ │ │ │ │promoţii │ │
│ │ │ │ │ │unitãţii │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │militare │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │din care │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │face │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │parte │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│Comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de grupã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(similar) │ Da │ Da │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│Comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de pluton │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(similar) │ Da │ Da │Propuneri│ - │ - │ - │ - │ - │Propuneri│Propuneri│Propuneri│Propuneri│ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│Comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de companie│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(similar) │ Da │ Da │Propuneri│Propuneri│Propuneri│Propuneri │Propuneri│ - │Propuneri│Propuneri│Propuneri│Propuneri│Conform │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤"S.M.G./ │
│Comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │M.R.U.-1.1│
│de batalion│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Instruc- │
│(similar) │ Da │ Da │Propuneri│Propuneri│Propuneri│Propuneri │Propuneri│ - │Propuneri│Propuneri│Propuneri│Propuneri│ţiuni │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤privind │
│Comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │distinc- │
│de batalion│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ţiile │
│corp aparte│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │militare │
│(similar) │ Da │ Da │ 5 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │ - │ Da │ Da │ Da │ - │onorifice │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤din Armata│
│Comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │României",│
│de regiment│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │aprobate │
│(similar) │ Da │ Da │ 5 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ - │prin │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤Ordinul │
│Comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ministrului│
│de brigadã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │apãrãrii │
│(similar) │ Da │ Da │ 6 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ - │nr. M.152/│
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ 2006 │
│Comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de divizie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(similar) │ Da │ Da │ 7 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ Da │ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│Şef de stat│ Da │ Da │ 7 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ Da │ │
│major de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│categorie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de forţe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│armatei/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│comandant │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de coman- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│dament de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│armã, şef │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│direcţie/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│similar* │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│Secretarul │ Da │ Da │ 8 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ - │ │
│general al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Ministe- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│rului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Apãrãrii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Naţionale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│Şeful │ Da │ Da │ 8 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ - │ │
│Corpului de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│control şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inspecţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│Şeful │ Da │ Da │ 8 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ Da │ │
│Statului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Major │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│General* │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│Secretar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│de stat* │ Da │ Da │ 8 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ - │ │
├───────────┼────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤ │
│Ministrul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│apãrãrii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│naţionale │ Da │ Da │ 10 zile │ Da │ Da │ Da │ Da │Propuneri│ Da │ Da │ Da │ Da │ │
└───────────┴────┴─────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────────┘



--------------
* Comandanţi, şefi sau conducãtori care au în subordine instituţii militare de învãţãmânt.


ANEXA 3
-------
la regulament
-------------

- Model -

ROMÂNIA
MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

CERTIFICAT DE MERIT

Se acordã dlui/dnei ............, nãscut la data de ........, în localitatea ............., judeţul ............., la încheierea studiilor în - instituţia militarã de învãţãmânt - pentru rezultate foarte bune obţinute în procesul de învãţãmânt şi pen

tru conduitã exemplarã.
Ai învãţat de la pãrinţii, bunicii, dascãlii şi comandanţii tãi sã fii cel mai bun. ŞI EŞTI!
Te felicit, OSTAŞ AL ROMÂNIEI! Sunt convins cã vei câştiga un loc în Marea Carte a Neamului Românesc, dacã Ţara îţi va cere sã o aperi.
Eşti devotat, vrednic, cu credinţã şi nãdejde în Dumnezeu.
Alãturi de pãrinţii tãi, de toţi cei care te cunosc şi te apreciazã, sunt mândru de tine şi eu,


Comandantul tãu,
L.S.

Data ..................

NOTĂ:
Certificatul se tipãreşte la Centrul Tehnic Editorial al Armatei pe hârtie velinã, pe fond vernil, având imprimat pe margini un chenar alcãtuit din frunze de laur stilizate, de-a lungul unei eşarfe tricolore.
Peste întreaga suprafaţã a diplomei se vor imprima desene, în filigran, cu scene semnificative din instruirea armatei.
Fondul certificatului va avea imprimatã sigla Ministerului Apãrãrii Naţionale.


ANEXA 4
-------
la regulament
-------------

COMPETENŢELE COMANDANŢILOR DE A APLICA SANCŢIUNI DISCIPLINARE

a) Cadrelor militare





┌─────────────────────────────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬─────────────┐
│ Sancţiuni │Avertis-│ │Amânarea │ Retro- │ Trecerea │
│ / │ ment │ Mustrare │înaintãrii│ gradare │ în │
│ │ │ scrisã │în gradul │ în │ rezervã │
│ Funcţii │ │ │ urmãtor │ funcţie │ │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de pluton (similar) │ Da │Propuneri*│ - │ - │ - │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de companie (similar) │ Da │Propuneri*│ - │ - │ - │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de batalion (similar) │ Da │ Da* │ - │ - │ - │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de batalion corp │ │ │ │ │ │
│aparte (similar) │ Da │ Da* │Propuneri*│Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de regiment (similar) │ Da │ Da* │Propuneri*│Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de brigadã (similar) │ Da │ Da* │Propuneri*│Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de divizie (similar) │ Da │ Da* │Propuneri*│Propuneri*│ Da*/ │
│ │ │ │ │ │Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Şef de stat major de categorie │ Da │ Da* │ Da*/ │ Da*/ │ Da*/ │
│de forţe ale armatei/comandant │ │ │Propuneri*│Propuneri*│Propuneri* │
│de comandament de armã, şef │ │ │ │ │ │
│direcţie/similar │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Secretarul general al │ Da │ Da* │ Da*/ │ Da*/ │ Da*/ │
│ Ministerului Apãrãrii Naţionale │ │ │Propuneri*│Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Şeful Corpului de control şi │ Da │ Da* │ Da*/ │ Da*/ │ Da*/ │
│inspecţie │ │ │Propuneri*│Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Şeful Statului Major General │ Da │ Da* │ Da*/ │ Da*/ │ Da*/ │
│ │ │ │Propuneri*│Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Secretar de stat │ Da │ Da* │ Da*/ │ Da*/ │ Da*/ │
│ │ │ │Propuneri*│Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼─────────────┤
│Ministrul apãrãrii naţionale │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da*/ │
│ │ │ │ │ │Propuneri* │
└─────────────────────────────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴─────────────┘



------------
* Potrivit competenţelor pe linie de personal, pe baza hotãrârilor consiliilor de onoare sau a consiliilor de judecatã, dupã caz.


b) Soldaţilor şi gradaţilor voluntari





┌─────────────────────────────────┬────────┬──────────┬───────────┬──────────┬─────────────┐
│ Sancţiuni │Avertis-│ │Diminuarea │Amânarea │Desfacerea │
│ │ ment │ Mustrare │ soldei │promovãrii│disciplinarã │
│ / │ │ scrisã │cu 5%-20% │ în grad │a contrac- │
│ Funcţii │ │ │pe 1-3 luni│ pe o │ tului de │
│ │ │ │ │perioadã │ muncã │
│ │ │ │ │de 1-2 ani│ │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de pluton (similar) │ Da │Propuneri*│Propuneri* │Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de companie (similar) │ Da │Propuneri*│Propuneri* │Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de batalion (similar) │ Da │Propuneri*│Propuneri* │Propuneri*│Propuneri* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de batalion corp aparte│ │ │ │ │ │
│ (similar) │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de regiment (similar) │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de brigadã (similar) │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Comandant de divizie (similar) │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Şef de stat major al categoriei │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
│de forţe ale armatei/comandant │ │ │ │ │ │
│de comandament de armã, şef │ │ │ │ │ │
│direcţie/similar │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Secretarul general al │ │ │ │ │ │
│Ministerului Apãrãrii Naţionale │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Şeful Corpului de control şi │ │ │ │ │ │
│inspecţie │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Şeful Statului Major General │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Secretar de stat │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
├─────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼─────────────┤
│Ministrul apãrãrii naţionale │ Da │ Da* │ Da* │ Da* │ Da* │
└─────────────────────────────────┴────────┴──────────┴───────────┴──────────┴─────────────┘



---------
* Pe baza actelor de constatare întocmite de cãtre comisiile de cercetare, dreptul de aplicare aparţinând comandantului unitãţii militare în care aceştia sunt încadraţi.

c) Studenţilor din instituţiile militare de învãţãmânt





┌────────────────────────────────┬────────┬──────────┬───────────┬──────────┬──────────────┐
│ Sancţiuni │Avertis-│ │Retrogra- │Retrogra- │ │
│ / │ ment │ Mustrare │ dare │ dare în │Exmatriculare │
│ Funcţii │ │ verbalã │ în grad │ funcţie │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────────┤
│Comandant de grupã (similar) │ Da │Propuneri │ - │ - │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ │
│Comandant de pluton (similar) │ Da │ Da │Propuneri │ - │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤Conform │
│Comandant de companie (similar) │ Da │ Da │Propuneri │Propuneri │regulamentelor│
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤de organizare │
│Comandant de batalion (similar) │ Da │ Da │Propuneri │Propuneri │şi funcţionare│
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ale institu- │
│Comandant de batalion corp │ │ │ │ │ţiilor │
│aparte (similar) │ Da │ Da │ Da │ Da │militare de │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤învãţãmânt │
│Comandant de regiment (simiar) │ Da │ Da │ Da │ Da │din care fac │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤parte │
│Comandant de brigadã (similar) │ Da │ Da │ Da │ Da │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ │
│Comandant de divizie (similar) │ Da │ Da │ Da │ Da │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ │
│Şef de stat major de categorie │ Da │ Da │ Da │ Da │ │
│de forţe ale armatei/comandant │ │ │ │ │ │
│de comandament de armã, şef │ │ │ │ │ │
│direcţie/similar │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ │
│Secretarul general al │ │ │ │ │ │
│Ministerului Apãrãrii Naţionale │ Da │ Da │ Da │ Da │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ │
│Şeful Corpului de control şi │ │ │ │ │ │
│inspecţie │ Da │ Da │ Da │ Da │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ │
│Şeful Statului Major General │ Da │ Da │ Da │ Da │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ │
│Secretar de stat │ Da │ Da │ Da │ Da │ │
├────────────────────────────────┼────────┼──────────┼───────────┼──────────┤ │
│Ministrul apãrãrii naţionale │ Da │ Da │ Da │ Da │ │
└────────────────────────────────┴────────┴──────────┴───────────┴──────────┴──────────────┘




ANEXA 5
-------
la regulament
-------------

- Model -

DECIZIE PRIVIND APLICAREA UNEI SANCŢIUNI DISCIPLINARE

a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinarã;
b) înscrierea prevederilor care au fost încãlcate de militar;
c) motivele pentru care au fost înlãturate apãrãrile formulate de militar în timpul cercetãrii prealabile/judecãrii faptei în consiliul de onoare sau consiliul de judecatã, dupã caz;
d) temeiul de drept în baza cãruia sancţiunea disciplinarã se aplicã;
e) termenul în care sancţiunea poate fi contestatã şi cãtre cine trebuie înaintatã contestaţia;
f) termenul de la care începe şi perioada de aplicare a sancţiunii.

Comandant, Data .........
...............
L.S.


ANEXA 6
-------
la regulament
-------------

TEMATICA
privind analiza stãrii disciplinei militare

- ghid orientativ -

1. Analiza stãrii disciplinei militare cuprinde:
a) activitatea desfãşuratã de cãtre comandant pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţionale, cunoaşterea şi aplicarea la timp a prevederilor actelor normative, în scopul dezvoltãrii rãspunderii militarilor;
b) organizarea şi executarea controalelor pe linia disciplinei militare, mãsurile luate şi modul de rezolvare a neregulilor constatate pe timpul acestora;
c) eficacitatea mãsurilor întreprinse şi a analizelor efectuate în scopul prevenirii abaterilor disciplinare şi evenimentelor;
d) cunoaşterea şi aplicarea cerinţelor rezultate din prevederile actelor normative ce reglementeazã activitatea din unitatea militarã privind pãstrarea bunurilor armatei, precum şi pentru prevenirea pagubelor materiale;
e) numãrul, natura şi urmãrile evenimentelor, cauzele care le-au generat şi rãspunderea ce revine celor care se fac vinovaţi de producerea acestora;
f) respectarea disciplinei rutiere;
g) organizarea şi executarea serviciului interior şi a celui de pazã, pãstrarea armamentului şi a muniţiei, aplicarea mãsurilor de prevenire şi de stingere a incendiilor;
h) respectarea programului şi orarului zilnic, a ordinii interioare în subunitãţi şi în parcurile de tehnicã militarã, a reglementãrilor în vigoare privind conduita şi ţinuta militarilor în toate împrejurãrile;
i) influenţa exercitatã de starea disciplinei militare asupra îndeplinirii planului cu principalele activitãţi, a celui de producţie şi a programului de învãţãmânt;
j) cunoaşterea subordonaţilor, a preocupãrilor şi a nevoilor acestora;
k) modul de rezolvare a rapoartelor, propunerilor şi sesizãrilor, precum şi asigurarea drepturilor personalului militar şi civil;
l) cunoaşterea situaţiei efectivelor, evidenţa acestora, participarea militarilor la instrucţie, preocuparea pentru reducerea rãspândirilor;
m) respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la gestionarea documentelor şi asigurarea protecţiei informaţiilor clasificate;
n) analiza securitãţii şi sãnãtãţii în muncã şi a protecţiei mediului în zona de responsabilitate;
o) recompensarea celor merituoşi şi sancţionarea celor vinovaţi;
p) alte probleme specifice.
2. Analiza stãrii disciplinei militare pe garnizoanã cuprinde, în plus:
a) modul de îndeplinire a activitãţilor prevãzute în planul de colaborare între unitãţile militare ale Ministerului Apãrãrii Naţionale şi cele ale celorlalte structuri din sistemul de apãrare, ordine publicã şi siguranţã naţionalã;
b) relaţiile dintre unitãţile militare din garnizoanã, dintre acestea şi autoritãţile administraţiei publice locale/operatorii economici, precum şi dintre militari şi populaţia civilã;
c) organizarea şi desfãşurarea controlului circulaţiei, cu accent pe urmãrirea folosirii autovehiculelor militare în garnizoanã; mãsurile luate împotriva acelora care au încãlcat regulile de circulaţie şi de exploatare a autovehiculelor;
d) actele de indisciplinã sãvârşite de militarii unitãţilor militare din garnizoanã în afara cazãrmii;
e) modul de comportare a militarilor din unitãţile militare din afara garnizoanei, care îndeplinesc diferite misiuni pe teritoriul garnizoanei - exerciţii, trageri de luptã, exerciţii de mobilizare etc.


ANEXA 7
-------
la regulament
-------------

TEMATICA
sintezei privind starea disciplinei militare

- ghid orientativ -

1. Introducere
2. Analiza evenimentelor
2.1. Situaţia comparativã a evenimentelor sãvârşite în semestrul/anul de instrucţie şi semestrul/anul de instrucţie precedent
2.2. Situaţia evenimentelor, pe structuri militare, şi urmãrile acestora
2.3. Participanţi - pe categorii de personal
2.4. Urmãri - morţi, rãniţi, pagube materiale
2.5. Cauzele care au generat evenimentele
2.6. Situaţia celor mai semnificative evenimente şi urmãrile acestora
2.7. Nominalizarea structurilor militare în care s-au înregistrat cele mai multe evenimente
2.8. Prezentarea celor mai elocvente evenimente
3. Situaţia abaterilor disciplinare, pe categorii de personal, şi a sancţiunilor aplicate
4. Situaţia pagubelor
5. Situaţia cererilor, reclamaţiilor, sesizãrilor şi a rapoartelor
5.1. Situaţia numericã a cererilor şi reclamaţiilor, pe categorii de personal, şi modul de soluţionare a acestora în semestrul/anul de instrucţie analizat, comparativ cu semestrul/anul de instrucţie precedent
5.2. Domenii vizate şi modul de implicare a comandanţilor structurilor respective în rezolvarea cererilor şi reclamaţiilor
6. Concluzii
7. Mãsuri adoptate pentru menţinerea ordinii interioare cu fermitate şi a disciplinei militare - ordine şi dispoziţii emise, numãrul controalelor executate şi eficienţa acestora etc.
8. Propuneri
9. Anexe.


ANEXA 8
-------
la regulament
-------------

CIRCUITUL INFORMAŢIONAL
al sintezelor privind
starea disciplinei militare





┌──┬────────────────┬──────┬───────────┬──────┬────┬────┬────┬──────────┬───────┬────┬────┬────────┬────────┬──────┬────┐
│N │ Denumirea │Arti- │ Frecvenţa │Insti-│Ba- │Bri-│Di- │Şef de │Struc- │De- │Sta-│Secre- │Direcţii│Servi-│Mi- │
│r.│ documentului │colul │ şi data │tuţie │ta- │ga- │vi- │stat major│turi │par-│tul │taria- │subor- │ciul │nis-│
│ │ │din │ înain- │mili- │li- │dã │zie │al cate- │subor- │ta- │Ma- │tul │donate │poli- │trul│
│c │ │regu- │ tãrii │tarã │on │(si-│(si-│goriei de │donate │men-│jor │general │nemij- │ţie │apã-│
│r │ │lament│ │de │(si-│mi- │mi- │forţe ale │nemij- │te │Ge- │al │locit │mili- │rã- │
│t.│ │unde │ │în- │mi- │lar)│lar)│armatei/ │locit │ │ne- │Minis- │minis- │tarã/ │rii │
│ │ │este │ │vãţã- │lar)│ │ │comandant │struc- │ │ral │terului │trului │Statul│na- │
│ │ │pre- │ │mânt │ │ │ │de coman- │turilor│ │ │Apãrãrii│apãrãrii│Major │ţio-│
│ │ │vãzut │ │ │ │ │ │dament de │cen- │ │ │Naţio- │naţio- │Gene- │nale│
│ │ │ │ │ │ │ │ │armã │trale │ │ │nale │nale │ral │ │
├──┼────────────────┼──────┼───────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼────┼────┼────────┼────────┼──────┼────┤
│ │"Sinteza privind│ │În termen │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │starea disci- │ │de 15 zile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │plinei militare │ │de la fina-│ E │ E │ E │ E │ P │ P │ - │ - │ - │ - │ - │ - │
│ │în - denumirea │ │lizarea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │structurii │ │anului de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │militare - │ │instrucţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1.│şi structurile │ 81 ├───────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼────┼────┼────────┼────────┼──────┼────┤
│ │subordonate/ │ │În termen │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coordonate, │ │de 30 de │ │ │ │ │ C │ C │ │ │ │ │ │ │
│ │în anul de │ │zile de la │ - │ - │ - │ - │ S │ S │ P │ P │ P │ P │ - │ - │
│ │instrucţie │ │finalizarea│ │ │ │ │ E │ E │ │ │ │ │ │ │
│ │......." │ │anului de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │instrucţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────┼──────┼───────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼────┼────┼────────┼────────┼──────┼────┤
│ │"Sinteza privind│ │În termen │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │starea disci- │ │de 60 de │ │ │ │ │ │ │ C │ C │ C │ C │ │ │
│ │plinei militare │ │zile de la │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ S │ S │ S │ S │ P │ - │
│ │în Armata │ │finalizarea│ │ │ │ │ │ │ E │ E │ E │ E │ │ │
│ │României" pentru│ │anului de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2.│anul de │ 81 │instrucţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │instrucţie │ ├───────────┼──────┼────┼────┼────┼──────────┼───────┼────┼────┼────────┼────────┼──────┼────┤
│ │precedent │ │În termen │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ C │ │
│ │ │ │de 20 de │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ - │ S │ P │
│ │ │ │zile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ E │ D │
└──┴────────────────┴──────┴───────────┴──────┴────┴────┴────┴──────────┴───────┴────┴────┴────────┴────────┴──────┴────┘



Legendã:
E - elaborare; C - centralizare; S - sintetizare; P - structuri la care se promoveazã; D - decizie.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016