Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENTUL din 29 iunie 2016  Sitului ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENTUL din 29 iunie 2016 Sitului ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea

EMITENT: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 826 bis din 19 octombrie 2016

──────────
    Aprobat prin Ordinul nr. 1.205 din 29 iunie 2016, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 826 din 19 octombrie 2016
──────────

    ART. 1
     Situl de importanţă comunitară ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea, denumit în continuare ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea, a fost instituit prin Ordinului ministrului mediului şi dezvoltării durabile nr. 1964/2007 privind instituirea regimului de arie naturală protejată a siturilor de importanţă comunitară, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene natura 2000 în România, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2
    Scopul declarării sitului ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea este conservarea habitatelor naturale şi a speciilor sălbatice de floră şi faună sălbatică menţionate în formularul standard publicat pe pagina web a autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului

    ART. 3
    (1) Limitele situl de importanţă comunitară ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea sunt prezentate pe pagina web a autorităţii centrale pentru protecţia mediului.
    (2) În piesele grafice/desenate ale documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism vor fi incluse limitele sitului ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea.
    (3) Autorităţile publice locale competente au obligaţia actualizării documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi a documentaţiilor locale de urbanism prin integrarea prevederilor referitoare la situl Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea.
    (4) La elaborarea şi la actualizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi urbanism ce cuprind şi suprafeţe din situl Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea sau din imediata vecinătate a acesteia este necesar avizul custodelui.

    ART. 4
     Responsabilitatea managementului sitului Natura 2000ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea revine custodelui, care asigură coordonarea unitară a tuturor activităţilor de pe raza acestuia, în vederea conservării biodiversităţii specifice, în conformitate cu Planul de management.

    ART. 5
    (1) Persoanele care au acces în sit sunt proprietarii şi administratorii de terenuri din sit şi din vecinătatea acestuia.
    (2) Pentru public, accesul/vizitarea sitului ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea se face solitar sau în grupuri de maxim 20 persoane.
    (3) Este interzis publicului accesul şi circulaţia cu mijloace motorizate în interiorul ariei de protecţie fără acordul scris al custodelui.
    (4) Circulaţia cu mijloace motorizate pe drumurile de exploatare agricolă şi forestieră este permisă numai proprietarilor/deţinătorilor de terenuri agricole şi forestiere incluse în sit.
    (5) Se interzice practicarea de sporturi cu mijloace motorizate pe suprafeţele acvatice de pe teritoriul sitului.

    ART. 6
    (1) Activităţile privind protecţia fondului piscicol, pescuitul şi acvacultura se supun prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 49/2011,cu modificările şi completările ulterioare şi Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Pescuitul în scop comercial este interzis în sit.
    (3) Se interzice pescuitul în perioada 11 aprilie - 09 iunie inclusiv, a fiecărui an, pentru oricare specie de peşte, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice.
    (4) Se interzice păstrarea exemplarelor de peşte şi alte vieţuitoare acvatice cu dimensiuni sub cele admise la pescuit în bazinele piscicole naturale, conform legislaţiei în vigoare. Exemplarele cu dimensiunile sub limita minimă celei reglementate vor fi redate mediului acvatic imediat după capturarea lor.
    (5) Se interzice popularea cu specii de peşti exotici a apelor naturale din cuprinsul sitului.
    (6) Faptele ilegale privind pescuitul pot fi constatate şi sancţionate de personalul custodelui şi al celorlalte organe ale statului cu atribuţii în sit.

    ART. 7
     Amplasarea de stâne şi locuri de târlire se face la o distanţă de minim 300 m de bazinul acvatic, numai cu avizul custodelui.

    ART. 8
    (1) Este interzisă aruncarea sau depozitarea pe malul sau în albia râului Siret a deşeurilor de orice fel.
    (2) Este interzisă introducerea în apa râului Siret de substanţe explozibile, curent electric, narcotice sau alte substanţe periculoase.
    (3) Este interzisă spălarea autovehiculelor, utilajelor şi ambalajelor care au în conţinut uleiuri, combustibili lichizi, lubrifianţi, substanţe periculoase, pesticide.
    (4) Este interzisă folosirea substanţelor chimice în interiorul ecosistemelor acvatice şi în zona de protecţie a acestora. Acţiunile de combatere a unor dăunători forestieri se vor face doar cu obţinerea avizelor necesare de la instituţiile abilitate şi cu avizul custodelui.

    ART. 9
     Gospodărirea terenurilor cu păşuni incluse în sit se supune următoarelor reglementări:
    a) să nu fie arate, discuite, scarificate;
    b) se interzice schimbarea categoriei de folosinţă, fără aprobarea custodelui;
    c) să nu fie incendiată vegetaţia ierboasă fără acordul custodelui;
    d) să nu se afecteze regimul hidrologic al pajiştilor, prin drenare, desecare;
    e) să fie combătute speciile de plante exotice invazive;
    f) să fie păstraţi arborii solitari sau pâlcurile de arbori existenţi;
    g) să se menţină tufişurile pe malul apei.


    ART. 10
     Colectarea speciilor de faună şi floră sălbatică, altele decât cele protejate prin lege, se poate face pe suprafaţa ariei naturale protejate ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea, cu avizul custodelui;

    ART. 11
     Exploatarea masei lemnoase din sit se execută conform amenajamentelor silvice în vigoare.

    ART. 12
     Vânătoarea se organizează şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare şi a legislaţiei specifice ariilor naturale protejate

    ART. 11
    (1) Orice plan sau proiect care nu are o legătură directă cu situl Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea, dar care ar putea afecta în mod semnificativ situl, singur sau în combinaţie cu alte planuri ori proiecte, este supus unei evaluări adecvate a efectelor potenţiale asupra sitului, având în vedere obiectivele de conservare ale acestuia.
    (2) Persoanele fizice sau juridice care realizează planuri sau programe în perimetrul sitului au obligaţia de a executa lucrările de refacere a habitatului, de asigurare a migrării faunei piscicole, de ameliorare a calităţii apei şi de monitorizare a zonelor de impact.
    (3) Este interzisă dezvoltarea de infrastructură, alta decât cea de vizitare şi a îmbunătăţirilor funciare, altele decât cele deja existente, precum şi schimbarea categoriei de utilizare a terenurilor care pot afecta suprafeţele şi funcţiile habitatelor speciilor de interes conservativ.
    (4) În procedura de emitere a actelor de reglementare pentru planuri, proiecte şi/sau activităţi pe raza ariei naturale protejate ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea este necesar avizul custodelui.

    ART. 12
    (1) Custodele susţine cercetarea ştiinţifică ce se desfăşoară în situl Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea şi are ca scop conservarea speciilor de interes conservativ şi a habitatelor acestora.
    (2) Colectarea de probe şi eşantioane de pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea pentru teme de cercetare ştiinţifică, analize sau ca material didactic se face cu avizul custodelui.
    (3) Activităţile de cercetare ştiinţifică pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea se desfăşoară cu avizul custodelui, care le sprijină logistic şi financiar, în limita posibilităţilor.
    (4) Activitatea colaboratorilor externi se va desfăşura pe baza unui contract de cercetare, încheiat cu custodele sitului, iar rezultatul cercetărilor este pus la dispoziţia custodelui.

    ART. 13
     Custodele acţionează permanent pentru includerea sitului Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu- Bucecea în programe de cercetare naţională şi internaţională.

    ART. 14
     Finanţarea pentru activităţile desfăşurate în situl Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu- Bucecea se asigură din fonduri provenite:
    a) din bugetul de stat sau al autorităţilor locale;
    b) din activităţi proprii şi din sistemul de tarife, de acordare de avize;
    c) din proiecte întocmite de custode sau în colaborare cu alte organizaţii/instituţii şi finanţate prin programe locale, naţionale sau internaţionale;
    d) din subvenţii, donaţii, sponsorizări, contribuţii.


    ART. 15
     Custodele are obligaţia de a sesiza instituţiile abilitate despre orice încălcare a prezentului regulament, a cărei soluţionare nu ţine de competenţa sa.

    ART. 16
     Custodele poate institui un sistem de tarife de vizitare a sitului, conform prevederilor legale în vigoare.

    ART. 17
    (1) Este interzis focul deschis/incendierea vegetaţiei pe suprafaţa sitului Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu- Bucecea
    (2) Custodele va lua măsuri privind prevenirea şi gestionarea incendiilor şi va interveni în situl Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu- Bucecea cu dotările şi mijloacele tehnice adecvate de intervenţie în caz de incendiu.

    ART. 18
     În cazul situaţiilor de forţă majoră, generate de calamităţi naturale, instituţiile abilitate intervin pentru eliminarea sau limitarea efectelor acestor fenomene, conform prevederilor legale.

    ART. 19
     Distrugerea sau degradarea panourilor informative şi indicatoare, a plăcilor, a stâlpilor sau a semnelor de marcaj pentru situl Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea este interzisă.

    ART. 20
     Fotografierea sau filmarea în scop comercial, în perimetrul sitului Natura 2000 ROSCI0391 Siretul Mijlociu - Bucecea, se face cu avizul custodelui şi cu acordul proprietarului pentru proprietatea privată a acestuia.

    ART. 21
     Verificarea respectării prezentului regulament se va face de custode sau de alte persoane, potrivit legislaţiei în vigoare.

    ART. 22
     Nerespectarea prevederilor prezentului Regulament se sancţionează conform legislaţiei în vigoare.


     -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016