Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENTUL din 27 iunie 2016  sitului Natura 2000 ROSPA0062 Lacurile de acumulare de pe Argeş    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENTUL din 27 iunie 2016 sitului Natura 2000 ROSPA0062 Lacurile de acumulare de pe Argeş

EMITENT: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 770 bis din 3 octombrie 2016
──────────
        *) Aprobat prin Ordinul nr. 1.183 din 27 iunie 2016, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 770 din 03 octombrie 2016.
──────────
    CAP. I
    INTRODUCERE ŞI CONTEXT
    1. Înfiinţare:
        Aria de Protecţie Specială Avifaunistică ROSPA 0062 "Lacurile de acumulare de pe Argeş" denumită în continuare Arie, este arie naturală protejată de interes comunitar - categoria arie de protecţie specială, declarată prin Hotărârea Guvernului nr. 1284/2007 privind declararea ariilor de protecţie specială avifaunistică ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România, cu modificările şi completările ulterioare,

    2. Suprapunere cu alte arii protejate:
        Se suprapune parţial cu Lacul Bascov, 162 ha, arie de protecţie specială avifaunistică pe teritoriul administrativ al comunei Bascov, şi Budeasa, judeţul Argeş, declarată prin Hotărârea Guvernului nr. 2151/2004 privind instituirea regimului de arie naturală protejată pentru noi zone.

    3. Scopul:
        Regulamentul urmăreşte constituirea unui cadru organizatoric şi stabilirea unui set de reguli, conform prevederilor legale în vigoare, în vederea protejării, conservării şi administrării durabile a speciilor şi habitatelor încredinţate, ţinând cont în special de presiunea antropică deosebită ce se exercită asupra perimetrelor protejate prin poziţionarea lor în zone dens populate pe cursul râului Argeş şi al lacurilor de acumulare.

    4. Suprafeţe:
        Suprafaţa totală a Ariei de Protecţie Specială Avifaunistică ROSPA 0062 "Lacurile de acumulare de Argeş" este de 2260 ha.

    5. Limite:
    5.1. Limitele Ariei de Protecţie Specială Avifaunistică ROSPA 0062 "Lacurile de acumulare de Argeş" au fost stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 1284/2007 privind declararea ariilor de protecţie specială avifaunistică ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România, cu modificările şi completările ulterioare.
    5.2. Limitele în format vectorial în proiecţie Stereo 70 se pot descărca de pe pagina oficială a autorităţii publice centrale care răspunde de protecţia mediului.

    6. Management
        Managementul ariilor naturale protejate de interes naţional şi/sau comunitar suprapuse Ariei de Protecţie Specială Avifaunistică "Lacurile de acumulare de Argeş" se va face diferenţiat fiind impus regimul cel mai restrictiv de protecţie.

    7. Definire Regulament
        Regulamentul Ariei cuprinde regulile specifice care trebuie aplicate în ROSPA0062 "Lacurile de acumulare de Argeş" pentru atingerea măsurilor de management specifice, constituit pe suprafaţa sitului şi parţial în afara acestuia.

    8. Reglementări
        Emiterea actelor de reglementare pentru planurile, proiectele, programele şi activităţile de pe teritoriul ROSPA 0062 Lacurile de acumulare de Argeş, care pot avea un impact negativ asupra speciilor şi habitatelor de interes comunitar, se supun avizării Custodelui, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

    9. Administrare
        Responsabilitatea administrării Ariei de Protecţie Specială Avifaunistică ROSPA 0062 revine Fundaţiei ECO-MONTAN 2000 (denumit în continuare, Custode), pe baza Convenţiei de Custodie nr. 213/29.03/2011 încheiată cu Ministerul Mediului şi Pădurilor

    CAP. II
    REGLEMENTAREA ACTIVITĂŢILOR ÎN ARIA NATURALĂ PROTEJATĂ "LACURILE DE ACUMULARE DE ARGEŞ"
    10. Accesul şi circulaţia în Arie
        Accesul/vizitarea Ariei în scop educativ, se face solitar sau în grupuri de maxim 20 persoane. Vizitarea zonelor insulare în grupuri mai mari de 3 persoane se face numai cu acordul scris al Custodelui.

    11. Mijloace motorizate
    11.1. Este interzis accesul şi circulaţia cu mijloace motorizate pe teritoriul zonelor insulare fără acordul scris al Custodelui.
    11.2. Prin excepţie, în zonele insulare, accesul public este permis numai proprietarilor deţinătorilor de terenuri agricole sau păduri şi împuterniciţilor acestora.
    11.3. Excepţiile de la restricţia de acces şi circulaţie cu autovehicule se vor aplica pentru: Custode, personalul silvic, personalul organelor statului cu competenţe în teritoriu - poliţie, protecţia civilă, autorităţi de mediu, autorităţi de gospodărirea apelor, ambulanţa, personalul împuternicit pentru patrulări/controale, în cazul în care aceste categorii sunt în exerciţiul funcţiunii, pe bază de delegaţie.
    11.4. Accesul auto sau cu alte mijloace cu motor cu combustie internă în zona Ariei Protecţie Specială Avifaunistică se poate face până la limita ariei şi pe căile de acces special marcate şi amenajate;

    12. Competiţii sportive
        Este interzisă desfăşurarea de competiţii sportive cu mijloace motorizate pe suprafeţele acvatice de pe teritoriul Ariei.

    13. Ambarcaţiuni
        În perimetrul sitului unde sunt localizate zone de cuibărit, este interzisă circulaţia cu ambarcaţiuni cu motor în tot timpul anului şi cu ambarcaţiuni fără motor în perioadele de reproducere a păsărilor acvatice şi a peştilor. Excepţie fac ambarcaţiunile conduse de personalul Custodelui şi cele care au acordul scris al acestuia, precum şi ambarcaţiunile personalului silvic, gestionarii fondurilor de vânătoare şi pescuit, personalul organelor statului cu competenţe pe teritoriu - poliţie, protecţia civilă, autorităţi de mediu, autorităţi de gospodărirea apelor, ambulanţa, personalului împuternicit pentru patrulări/controale, în cazul în care aceste categorii sunt în exerciţiul funcţiunii, pe bază de delegaţie.

    14. Cuibărit
        Accesul în zonele cu stuf ce adăpostesc locuri de cuibărit este interzis în perioada 1 martie-15 august.

    15. Limitări
        Custodele poate lua măsuri pentru limitarea accesului pe perioade limitate în zonele de aglomerare a păsărilor în perioada de migraţie şi iernare.

    16. Vizitare
        Vizitarea unor obiective turistice sau a zonelor insulare se face numai după achitarea tarifului stabilit conform legislaţiei în vigoare.

    CAP. III
    ACTIVITĂŢI DE SILVICULTURĂ, VÂNĂTOARE ŞI PESCUIT
    17. Silvicultura
    17.1. Pe terenurile care fac parte din fondul forestier inclus în Arie şi în vecinătatea acesteia, se execută numai lucrările care sunt în concordanţă cu planul de management sau cu măsurile de conservare valabile până la aprobarea planului de management al Ariei, cu respectarea reglementărilor în vigoare.
    17.2. Alte lucrări silvice decât cele prevăzute în amenajamentele silvice se execută doar cu avizul Custodelui.
    17.3. Amenajarea/reamenajarea pădurilor se face conform normelor de amenajare a pădurilor în arii naturale protejate, cu respectarea masurilor de conservare stabilite pentru speciile şi habitatele de interes comunitar ce fac obiectul desemnării sitului, indiferent de forma de proprietate.
    17.4. Se interzice plantarea de specii de arbori exotici, atât pe terenurile care fac parte din fondul forestier, cât şi pe terenurile aparţinând diverşilor proprietari din afara fondului forestier, fiind încurajată înfiinţarea/replantarea unor arborete formate din specii autohtone specifice arealului.

    18. Vânătoarea
    18.1. Activităţile de gospodărire a vânatului se vor organiza şi desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 407/2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu avizul custodelui.
    18.2. În vederea conservării speciilor de interes cinegetic, gestionarii fondurilor de vânătoare a căror suprafaţă se suprapune parţial suprafeţei Ariei, vor delimita zonele de linişte a faunei cinegetice - zone în care exercitarea vânătorii este interzisă - astfel încât să fie constituite în suprafaţa Ariei.
    18.3. Se interzice popularea cu specii exotice de interes cinegetic, a fondurilor de vânătoare din cuprinsul Ariei. Orice activitate de populare cu specii de faună de interes cinegetic se va face cu aprobarea prealabilă a Custodelui.
    18.4. Se interzic activităţile de vânătoare în rezervaţia naturală Bascov.

    19. Piscicultura
    19.1. Activităţile privind protecţia fondului piscicol, pescuitul şi acvacultura se supun prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările şi completările şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 317/2009, cu modificările şi completările ulterioare.
    19.2. Pescuitul industrial sau în scop comercial este interzis în cuprinsul Ariei.
    19.3. Este interzis pescuitul în afara perioadei stabilite prin legislaţia specifica în vigoare, excepţie făcând bazinele acvatice amenajate pentru piscicultură.
    19.4. Se interzice păstrarea exemplarelor de peşte şi alte vieţuitoare acvatice cu dimensiuni sub cele admise la pescuit în bazinele piscicole naturale, conform legislaţiei în vigoare. Exemplarele cu dimensiunile sub limita minimă celei reglementate nu vor putea fi reţinute, acestea fiind redate mediului acvatic imediat după capturarea lor.
    19.5. Se interzice popularea apelor naturale din cuprinsul Ariei cu specii exotice de peşti.

    20. Specii şi habitate
    20.1. Pentru speciile şi habitatelor de interes comunitar şi care se află sub regim strict de protecţie, precum şi speciile incluse în lista roşie naţională sunt interzise:
    a) orice formă de recoltare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare, în oricare dintre stadiile ciclului lor biologic;
    b) perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare şi de migraţie;
    c) distrugerea, deteriorarea şi/sau culegerea intenţionată a ouălelor şi cuiburilor din natură, chiar dacă sunt goale;
    d) deteriorarea şi/sau distrugerea locurilor de reproducere sau odihnă;
    e) deţinerea, transportul, comerţul sau schimburile în orice scop fără autorizaţia autorităţii de mediu competente.

    20.2. Faptele ilegale din domeniile vânătorii şi pescuitului pot fi constatate şi de personalul Custodelui în vedere informării instituţiilor abilitate.

    21. Monitorizare
        Acţiunile de monitorizare a faunei de interes cinegetic, cele de protecţia fondului piscicol şi de pescuit de pe toată suprafaţa Ariei se organizează în comun de către personalul de specialitate al deţinătorilor şi administratorilor legali şi Custodele Ariei.

    22. Gospodărirea şi exploatarea pajiştilor
    22.1. Utilizarea pajiştilor de pe teritoriul Ariei este permisă doar pentru localităţile care deţin păşuni în zona imediată, în condiţiile prevăzute în prezentul Regulament, în baza unui contract încheiat cu administratorul legal al păşunii şi avizat de Custodele Ariei.
    22.2. Amplasarea de stâne şi locuri de târlire se face la o distanţă de minim 300 m de malul apelor sau a habitatelor umede şi numai cu avizul Custodelui.

    23. Gospodărirea terenurilor cu vegetaţie erbacee, încadrate prin Planurile Urbanistice Generale în categoria păşuni sau fâneţe se supune următoarelor reglementări:
    a) să nu fie arate, discuite, scarificate;
    b) se interzice schimbarea categoriei de folosinţă, fără aprobarea Custodelui;
    c) să nu fie incendiată vegetaţia ierboasă fără acordul Custodelui;
    d) să nu se afecteze regimul hidrologic al pajiştilor, prin drenare, desecare;
    e) să fie îndepărtate speciile de plante invazive;
    f) să fie păstraţi arborii solitari sau pâlcurile de arbori existenţi;
    g) să fie păstrate aliniamentele de arbori şi arbuşti de la marginea parcelelor;
    h) îndepărtarea tufărişului se va realiza în perioada 1 august - 28 februarie, cu menţinerea pe suprafeţe a minim 5%, maxim 10% tufăriş.

    24. Custodele monitorizează activitatea umană sub multiplele sale aspecte în arie, pentru a identifica eventualele efecte negative şi a stabili elementele necesare remedierii aspectelor neconforme apărute.
    CAP. IV
    FOLOSIREA TERENURILOR ARABILE
    25. OMG
        Este interzisă în condiţiile legii, cultivarea sub orice formă a organismelor modificate genetic.

    26. Reglementări
        Suprafaţa terenurilor arabile din vecinătatea Ariei se supune următoarelor reglementări:
    a) să nu fie construite clădiri sau alte construcţii, fără aprobarea Custodelui Ariei;
    b) să nu fie incendiată vegetaţia ierboasă, miriştile şi resturile vegetale fără acordul Custodelui;
    c) să fie îndepărtate speciile de plante invazive;
    d) să fie păstraţi arborii solitari sau pâlcurile de arbori existenţi;
    e) să fie păstrate aliniamentele de arbori şi arbuşti de la marginea parcelelor;
    f) să fie păstrată o bandă nearată de minim 10 m de la malul habitatelor acvatice - râuri, pâraie sau umede - mlaştini, braţe moarte.


    CAP. V
    CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ
    27. Orientare
        Cercetarea ştiinţifică în Arie va fi orientată, pe cât posibil, spre realizarea scopului Ariei.

    28. Avizare
        Activităţile de cercetare ştiinţifică pe teritoriul Ariei se desfăşoară cu avizul Custodelui, care sprijină logistic, la solicitare şi în măsura posibilităţilor, activitatea de cercetare.
        La finalizarea cercetărilor, titularii temelor de cercetare vor pune la dispoziţia Custodelui în termen de 30 de zile un raport de cercetare fără ca acest aspect să aducă atingere în vreun mod dreptului de autor asupra cercetării şi rezultatelor obţinute.

    CAP. VI
    TURISM, REGULI DE VIZITARE
    29. Vizitare
        În Arie sunt permise activităţi de turism şi de educaţie ecologică, cu respectarea regulilor de vizitare, potrivit prezentului Regulament.

    30. Marcaje
        Întreţinerea marcajelor turistice, deschiderea de noi trasee şi amplasarea panourilor indicatoare şi informative se fac numai cu avizul Custodelui şi în cazul traseelor noi, după omologarea acestora conform prevederilor legale.

    31. Panouri
        Este strict interzisă distrugerea sau degradarea panourilor informative şi indicatoare, precum şi a plăcilor, stâlpilor sau a semnelor, precum şi a oricăror amenajări de pe suprafaţa ariei naturale protejate.

    32. Camparea
        Camparea pe teritoriul Ariei se reglementează astfel:
    32.1. Camparea este permisă în locurile amenajate de deţinătorii de terenuri cu avizul Custodelui;
    32.2. Accesul cu bicicleta este liber pe zona terestră a ariei; face excepţie zona insulară;
    32.3 Camparea şi accesul sunt libere pe suprafaţa ariei, până la limita luciului apei, în condiţiile legii şi a reglementărilor privind colectarea deşeurilor;
    32.4. În zonele insulare ale Ariei nu este permisă camparea;
    32.5. Săparea de şanţuri în jurul corturilor sau utilizarea oricăror materiale de origine vegetală (ferigi, muşchi, etc.) sub corturi este interzisă;
    32.6. Camparea în afara perimetrelor permise se poate face numai pentru personalul Custodelui şi voluntarii care lucrează pe teritoriul Ariei cu aprobarea Custodelui, în situaţia în care sarcinile primite o impun.


    33. Competiţii şi manifestări
        Organizarea de competiţii şi manifestările de grup de orice fel, cursuri care presupun accesul pe teren în zona Ariei şi în tabere se face numai cu avizul Custodelui.

    34. Deşeuri
        Deşeurile rezultate din activităţile de turism şi/sau vizitare a Ariei se evacuează de pe teritoriul Ariei, urmând a fi depuse la staţiile sau punctele de colectare autorizate situate în afara ariei.

    35. Animale de companie
        Accesul câinilor şi a altor animale de companie în zonele insulare nu este permis; patrulele organizate cu scop de pază pot utiliza în acţiunile lor câini utilitari.

    36. Focul
        Aprinderea focului pe teritoriul Ariei se reglementează astfel:
    36.1. Focurile de tabără sunt permise doar în vetrele special amenajate în acest scop în perimetrele permise pentru campare, cu lemn de foc asigurat de administratorii locului de campare. Se vor respecta normele de prevenire şi stingere a incendiilor;
    36.2. Sunt strict interzise adunatul şi defrişarea vegetaţiei lemnoase de orice fel din interiorul zonei insulare fără Avizul Custodelui.
    36.3. Este interzisă aprinderea focului în fondul forestier şi în zonele cu vegetaţie forestieră din afara fondului forestier, cu excepţia locurilor special amenajate de către administratorii terenului.
    36.4. Aprinderea focului pe suprafaţa ariei în zona de luncă inundabilă este interzisă, cu excepţia vetrelor de foc special amenajate în acest sens sau a grătarelor prevăzute cu picioare-stativ;
    36.5. În locurile de campare în care nu se asigură lemn de foc de către proprietari, se permite doar utilizarea lemnului adus de turişti sau a primusului.


    CAP. VII
    PROTECŢIA FACTORILOR DE MEDIU
    37. Regimul deşeurilor
        Regimul deşeurilor pe teritoriul Ariei se reglementează astfel:
    37.1. Este interzisă abandonarea deşeurilor de orice fel pe teritoriul Ariei.
    37.2. Gestionarii locurilor de campare pentru care se percepe taxă de campare au responsabilitatea depozitării temporare a deşeurilor cu respectarea condiţiilor legale, astfel încât să nu existe posibilitate de acces pentru câini şi animale sălbatice.
    37.3. Gestionarii suprafeţelor acvatice de pe teritoriul Ariei care primesc pescari sportivi, au responsabilitatea depozitării temporare a deşeurilor şi transportării acestora la punctele legale de colectare a deşeurilor, făcând dovada transportării şi predării lunare a deşeurilor.
    37.4. Autorităţile publice locale de pe raza Ariei au responsabilitatea asigurării colectării şi transportului deşeurilor menajere din localităţi la punctele legale de colectare a deşeurilor.
    37.5. Deţinătorii cu orice titlu a terenurilor din cuprinsul Ariei au obligaţia de a asigura luarea măsurilor de salubrizare/curăţare a terenurilor.


    38. Vegetaţia
    38.1. Se interzice tăierea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a vegetaţiei naturale.
    38.2. Se interzice tăierea, ruperea sau scoaterea din rădăcini a arborilor, puieţilor sau lăstarilor, precum şi însuşirea celor rupţi sau doborâţi de fenomene naturale sau de către alte persoane.

    39. Colectarea de specii de floră, faună sălbatică în scopul comercializării se poate face numai de persoane autorizate conform legii şi cu acordul scris al Custodelui.
    40. Este interzis spălatul vehiculelor, rufelor, recipienţilor şi altele precum şi utilizarea de detergenţi în apele din cuprinsul Ariei.
    41. Se interzice prelevarea de apă din habitatele umede din cuprinsul Ariei fără acordul scris al Custodelui.
    42. Construcţii şi lucrări de investiţii
        Construirea de noi drumuri şi/sau poduri în cuprinsul Ariei este interzisă fără acordul Custodelui.

    CAP. VIII
    MĂSURI SPECIALE PENTRU PROTECŢIA PĂSĂRILOR
    43. Accesul cu ambarcaţiuni:
    43.1. Accesul cu orice tip ambarcaţiuni pe luciul lacurilor în perioada 15 noiembrie - 1 martie este strict interzis.
    43.2. În perimetrul Ariei pentru "Lacul Bascov" şi "Lacul Budeasa" accesul ambarcaţiunilor cu motor cu combustie internă este interzis în tot timpul anului exceptând cazurile de forţă majoră.
    43.3. În perimetrul Ariei pentru "Lacul Prundu " accesul ambarcaţiunilor cu motor cu combustie internă este permis în perioada 15 iunie - 1 octombrie, pe baza permisului de acces eliberat de către Custode.
    43.4. În vederea obţinerii permisului de acces în perimetrul ariilor naturale protejate pentru ambarcaţiuni cu motor cu combustie internă, ambarcaţiunile vor fi înscrise în Registrul de evidenţă.
    43.5. Custodele poate limita accesul ambarcaţiunilor pe luciul lacului dacă numărul acestora sau tipul lor aduce prejudicii avifaunei aflate în zonă.

    44. Alte măsuri privind protecţia păsărilor:
    44.1. Accesul în zonele cu stuf este interzis în perioada 1 martie - 1 iunie.
    44.2. Accesul pe insule, depozite de aluviuni sau alte structuri naturale aflate în apă,este interzis, fără acordul Custodelui, excepţie cazurile de forţă majoră
    44.3. Perturbarea liniştii în zona de luncă inundabilă este interzisă.
    44.4. Custodele poate lua masuri pentru limitarea accesului pe perioade limitate în zonele de aglomerare în perioada de migraţie şi iernare.

    CAP. IX
    EXPLOATAREA AMENAJĂRILOR HIDROTEHNICE
    45.1. Lucrările de exploatare şi întreţinere a lucrărilor hidrotehnice şi de gospodărire a apelor din perimetrul ariei, atunci când pot genera un impact semnificativ asupra faunei şi habitatelor, se vor face cu notificarea prealabilă Custodelui.
    45.2. Golirea şi dragarea lacurilor nu se va face în perioadele de cuibărire şi iernare a păsărilor;
    45.3. Administratorul amenajărilor hidrotehnice şi Custodele vor comunica reciproc şi în mod operativ, prin includerea în fluxul informaţional a situaţiilor excepţionale apărute în exploatare, cauzate de viituri, poluări accidentale, alunecări de maluri;
    CAP. X
    SANCŢIUNI
    46. Încălcarea dispoziţiilor prezentului Regulament atrage, după caz, răspunderea contravenţională, penală, materială sau civilă conform legislaţiei în vigoare.
    47. Aplicarea prezentului Regulament se face de către Custode şi de către personalul organelor statului cu competenţe în zonă.
    CAP. XI
    DISPOZIŢII FINALE
    48. Personalul Custodelui, împuternicit cu legitimaţie de control, are dreptul de acces pe terenurile din cuprinsul Ariei, indiferent de formă de proprietate.
    49. Orice persoană fizică sau juridică are obligaţia de a asista personalul Custodelui în activitatea de verificare şi control şi a facilita controlul activităţilor ai căror titulari sunt, precum şi prelevarea de probe.
    50. Orice persoană fizică sau juridică are obligaţia să se legitimeze la solicitarea expresă a personalului de control al Custodelui.
    51. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute prin Regulament se fac de personalul împuternicit în acest scop de autoritatea publică centrală pentru protecţia mediului,, de personalul împuternicit de agenţiile teritoriale pentru protecţia mediului, Garda de Mediu, Jandarmerie, Inspecţia Piscicolă, Inspecţia Apelor, inspectoratele silvice teritoriale, oficiile teritoriale cinegetice, de ofiţerii şi subofiţerii de poliţie, precum şi de personalul împuternicit al administraţiei publice judeţene şi locale.
    52. În cazul producerii de fenomene de forţă majoră -inundaţii, incendii, calamităţi, epizootii, focare de infecţii şi altele - instituţiile abilitate intervin conform prevederilor legale, cu obligativitatea înştiinţării prealabile a Custodelui.
    53. Aria şi zonele de protecţie vor fi evidenţiate în mod obligatoriu în planurile naţionale, zonale şi locale de amenajare a teritoriului şi de urbanism.
    54. Prezentul Regulament poate fi modificat la propunerea Custodelui, cu aprobarea autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016