Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 7 din 27 martie 2006 (*republicat*)  privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare*)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT nr. 7 din 27 martie 2006 (*republicat*) privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare*)

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 872 din 15 decembrie 2009 ───────────── *) Republicat in temeiul art. 3 din Ordinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 54/2009 privind aprobarea Regulamentului nr. 7/2009 pentru modificarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 736 din 29 octombrie 2009, dandu-se textelor o noua numerotare. Ordinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006 pentru aprobarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 306 din 5 aprilie 2006 si a fost modificat si completat prin: - Ordinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 86/2007 pentru aprobarea Regulamentului nr. 7/2007 de modificare a Regulamentului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 622 din 10 septembrie 2007; - Ordinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 54/2009 privind aprobarea Regulamentului nr. 7/2009 pentru modificarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 736 din 29 octombrie 2009. Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006 , a fost rectificat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 861 din 10 decembrie 2009.



Valoare activ net
───────────────── x nivel cotã (%)
12



(4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel mai târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã.
(5) Sumele provenite din cota prevãzutã la alin. (1) se vireazã de cãtre societãţile de administrare a investiţiilor (S.A.I.) pentru O.P.C.V.M. şi A.O.P.C. aflate în administrarea sa şi de cãtre O.P.C.V.M. şi A.O.P.C. autoadministrate.
ART. 6
(1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. pentru ofertele publice de vânzare este evidenţiat la pct. 3 din anexã.
(2) Sumele provenite din cota prevãzutã la alin. (1) se calculeazã la valoarea determinatã pe baza subscrierilor realizate şi se vireazã de cãtre ofertant la data închiderii derulãrii ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.
(3) Dovada plãţii corecte a sumelor prevãzute la alin. (2) se prezintã la C.N.V.M. o datã cu raportul privind rezultatele ofertei.
ART. 7
(1) Nivelul cotelor percepute de C.N.V.M. pentru ofertele publice de cumpãrare, respectiv de preluare, este evidenţiat la pct. 4 din anexã.
(2) Sumele provenite din aplicarea cotelor prevãzute la alin. (1) se calculeazã la valoarea determinatã pe baza subscrierilor realizate în ofertele publice de cumpãrare, respectiv de preluare, şi se vireazã de cãtre ofertant la data închiderii derulãrii ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.
(3) Dovada plãţii corecte a sumelor prevãzute la alin. (2) se prezintã la C.N.V.M. o datã cu raportul privind rezultatele ofertei.
ART. 8
(1) Sumele provenite din aplicarea tarifelor stabilite în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. e) din Statutul C.N.V.M, precum şi din aplicarea tarifelor pentru tranzacţiile derulate cu instrumente financiare derivate în cadrul oricãrui sistem alternativ de tranzacţionare se calculeazã şi se reţin lunar de cãtre operatorii de piaţã şi/sau operatorii de sistem de la fiecare parte contractantã şi se vireazã de cãtre aceştia în contul indicat de C.N.V.M., cel mai târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã.
(2) Sumele provenite din aplicarea tarifelor pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate cu instrumente financiare derivate în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare se calculeazã şi se reţin lunar de cãtre intermediari de la fiecare client şi se vireazã de cãtre aceştia în contul indicat de C.N.V.M., cel mai târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã.
ART. 9
(1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. f) din Statutul C.N.V.M., privind operaţiunile efectuate de C.N.V.M., sunt evidenţiate la pct. 5.1-5.7 din anexã.
(2) Eliberarea actelor individuale se va face cu condiţia prezentãrii cãtre C.N.V.M. a dovezii achitãrii sumelor datorate, cu excepţia cazului în care dovada achitãrii este cerutã ca document de autorizare/avizare/aprobare/înregistrare/atestare.
ART. 10
(1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. g) şi j) din Statutul C.N.V.M. sunt evidenţiate la pct. 6 şi 8 din anexã.
(2) Sumele percepute pentru monitorizarea entitãţilor autorizate şi supravegheate de C.N.V.M. se determinã prin aplicarea cotei prevãzute la pct. 6.1 din anexã şi au drept bazã de calcul veniturile din exploatare obţinute lunar din activitãţile autorizate de C.N.V.M. realizate de acestea, calculate conform reglementãrilor contabile elaborate de C.N.V.M.
(3) Sumele datorate conform alin. (2) se vireazã trimestrial, pânã la data de 25 a primei luni din trimestrul urmãtor celui pentru care se datoreazã, în contul indicat de C.N.V.M. În cazul în care aceste sume se plãtesc anticipat astfel:
a) pentru trimestrul I, pânã la data de 25 martie inclusiv;
b) pentru trimestrul II, pânã la data de 25 iunie inclusiv;
c) pentru trimestrul III, pânã la data de 25 septembrie inclusiv;
d) pentru trimestrul IV, pânã la data de 25 decembrie inclusiv, se acordã o reducere de 5%.
(4) Sumele provenite din tarifele de examinare şi de coordonare a activitãţii de formare profesionalã se calculeazã prin aplicarea la veniturile încasate de la beneficiarii serviciilor, de cãtre organismele de formare profesionalã atestate de C.N.V.M., a cotei evidenţiate la pct. 6.1.1 din anexã.
(5) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.3, 6.8, 6.9, precum şi la pct. 8.1 din anexã se achitã de beneficiarii serviciilor la data efectuãrii operaţiunilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.
(6) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.4 şi 6.10 din anexã se achitã de cãtre beneficiarii serviciilor anticipat, în contul indicat de C.N.V.M.
(7) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.11, precum şi la pct. 8.2 din anexã se achitã de beneficiarii serviciilor, în contul indicat de C.N.V.M.
(8) Emitenţii valorilor mobiliare care se radiazã din evidenţele C.N.V.M. în baza unor acte individuale emise în cursul primului semestru al unui an calendaristic vor plãti 50% din tariful de menţinere a valorilor mobiliare prevãzut la pct. 6.5 din anexã pentru acel an calendaristic.
(9) Pentru perioada cuprinsã între deschiderea procedurii de insolvenţã, astfel cum este ea reglementatã de <>Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi reinserţia debitorului în activitatea comercialã sau, dupã caz, trecerea la faliment în condiţiile legii, obligaţia de platã prevãzutã la pct. 6.5 din anexã se suspendã.
ART. 11
(1) Veniturile proprii ale C.N.V.M. se utilizeazã potrivit destinaţiei prevãzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al C.N.V.M., aprobat anual de Parlamentul României, potrivit prevederilor art. 14 alin. (3) din Statutul C.N.V.M.
(2) Utilizarea veniturilor proprii încasate de C.N.V.M. se face conform prevederilor Statutului C.N.V.M. şi ale reglementãrilor C.N.V.M. emise în aplicarea legii.
(3) Veniturile proprii rãmase neutilizate la închiderea exerciţiului bugetar rãmân la dispoziţia C.N.V.M., urmând sã fie folosite în anul urmãtor, conform prevederilor art. 14 alin. (4) din Statutul C.N.V.M.

CAP. III
Încasarea veniturilor proprii

ART. 12
(1) Entitãţile care datoreazã sumele prevãzute la art. 4, 5, 8 şi art. 10 alin. (2) şi (4) au obligaţia sã informeze C.N.V.M. prin situaţii lunare întocmite în baza datelor prevãzute la alin. (2).
(2) Situaţiile lunare se transmit în formã scrisã şi în format electronic pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã şi vor conţine cel puţin urmãtoarele:
a) datele de identificare a debitorului;
b) categoria de venit;
c) scadenţa plãţii;
d) baza de calcul;
e) nivelul cotei/comisionului;
f) cuantumul sumei datorate, din care suma achitatã, inclusiv data şi numãrul documentului de platã, dupã caz;
g) observaţii;
h) semnãturile autorizate.
(3) Entitãţile care datoreazã sumele prevãzute la art. 10 alin. (2) au obligaţia sã transmitã, cel târziu pânã la data de 25 a lunii urmãtoare, balanţa de verificare din care sã rezulte distinct veniturile din exploatare.
ART. 13
(1) În cazul constatãrii unor diferenţe între datele raportate şi situaţia rezultatã în urma verificãrilor efectuate, C.N.V.M. solicitã în scris debitorului în cauzã clarificãrile şi corecturile ce se impun.
(2) Debitorul este obligat sã rãspundã solicitãrii în termen de 5 zile lucrãtoare, iar C.N.V.M. va recalcula obligaţia de platã, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

CAP. IV
Penalitãţi şi sancţiuni

ART. 14
Pentru nevirarea sumelor prevãzute în prezentul regulament la termenele stabilite, C.N.V.M. va calcula penalitãţi pe zi de întârziere, în conformitate cu legislaţia aplicatã veniturilor bugetare.
Art. 15
(1) În cazul neraportãrii în termenele stabilite a datelor necesare pentru calcularea veniturilor C.N.V.M. se aplicã urmãtoarele penalitãţi:
a) majorarea cu 10% a sumei datorate, pentru întârzieri de cel mult 30 de zile calendaristice;
b) majorarea cu 30% a sumei datorate, pentru întârzieri cuprinse între 31 şi 60 de zile calendaristice;
c) majorarea cu 50% a sumei datorate, pentru întârzieri de peste 60 de zile calendaristice.
(2) În cazul raportãrii eronate a bazei de calcul, C.N.V.M. aplicã o penalitate de 50% la diferenţele constatate, la care se adaugã în mod corespunzãtor şi penalitãţile prevãzute la art. 14.
ART. 16
Pentru neplata sumelor datorate la termenele şi în condiţiile stabilite prin prezentul regulament sau pentru întârzieri de peste 90 de zile în condiţiile art. 15 alin. (1), C.N.V.M. va recurge la executarea silitã a acestora, potrivit legii, şi poate hotãrî, dupã caz, sancţionarea entitãţilor respective în conformitate cu prevederile art. 17 din Statutul C.N.V.M.
ART. 17
Sumele rezultate din penalitãţile aplicate corespunzãtor art. 14 şi 15, precum şi cele menţionate la pct. 7 din anexã se constituie ca venit al C.N.V.M. în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. h) din Statutul C.N.V.M.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 18
(1) C.N.V.M. poate actualiza semestrial nivelul tarifelor percepute în conformitate cu evoluţia indicatorilor macroeconomici care stau la baza fundamentãrii bugetului de stat.
(2) C.N.V.M. poate încasa în valutã (EUR sau USD la cursul Bãncii Naţionale a României din ziua plãţii) tarifele şi cotele datorate de cãtre entitãţile din state membre care urmeazã sã fie înregistrate în Registrul C.N.V.M. şi sã tranzacţioneze pe piaţa de capital, prestând servicii pe teritoriul României.
(3) Tarifele prevãzute în anexã se aplicã pentru actele individuale emise începând cu data intrãrii în vigoare a prezentului regulament.
ART. 19
Tarifele achitate de entitãţile reglementate şi supravegheate de C.N.V.M. nu se restituie acestora în cazul respingerii, prin decizie motivatã, a cererii de autorizare/avizare/atestare/înregistrare.
ART. 20
Cota prevãzutã la art. 4 alin. (1) se aplicã tuturor tranzacţiilor efectuate în cadrul sistemelor de tranzacţionare administrate de Societatea Comercialã "BVB" - S.A., urmând a fi încasatã de Societatea Comercialã "BVB" - S.A. şi viratã, conform art. 4 alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M.
ART. 21
(1) Prezentul regulament intrã în vigoare la data publicãrii acestuia şi a ordinului de aprobare a acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va fi publicat în Buletinul C.N.V.M. şi pe site-ul C.N.V.M. (www.cnvmr.ro).
(2) La data intrãrii în vigoare a prezentului regulament se abrogã Regulamentul nr. 2/2005 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 11/2005 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 248 din 28 martie 2005, şi Regulamentul nr. 12/2005 de modificare a Regulamentului nr. 2/2005 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 56/2005 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 929 din 18 octombrie 2005.

ANEXÃ
------
la regulament
-------------





────────┬────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┬───────────┐
Nr.crt. │ Categoria de venituri, │ Felul operaţiunii/entitãţii │Nivelul ta-│
│ conform art. 13 din │ │rifului │
│ Statutul C.N.V.M. │ │(lei)/cotã │
│ │ │perceputã │
│ │ │ conform │
│ │ │Regulamen- │
│ │ │tului │
│ │ │C.N.V.M. │
│ │ │nr. <>7/2006 │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
1. │Cotã de cel mult 0,08% din │a) Cotã din valoarea tranzacţiilor │ 0,08%│
│valoarea tranzacţiilor │derulate pe pieţele reglementate şi/ │ │
│derulate pe orice piaţã │sau în cadrul sistemelor alternative │ │
│reglementatã, suportate de │de tranzacţionare: │ │
│cãtre cumpãrãtor, cu │b) Cotã din valoarea tranzacţiilor: │ 0,04%│
│excepţia pieţelor │- cu obligaţiuni, inclusiv cele │ │
│reglementate de instrumente │convertibile în acţiuni; │ 0,04%│
│financiare derivate │- cu drepturi de preferinţã; │ 0,04%│
│Cota prevãzutã la alin.(2) lit. │-cu drepturi de alocare: │ 0,0004%│
│a) şi e) din Ordonanţa de │c) Cotã din valoarea tranzacţiilor cu│ │
│Urgenţã a Guvernului nr. <>25/2002│titluri de stat derulate pe pieţele │ │
│, aprobatã prin Legea nr. │reglementate şi în cadrul sistemelor │ │
│<>514/2002 , se aplicã şi │alternative de tranzacţionare │ │
│sistemelor alternative de │ │ │
│tranzacţionare │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
2. │Cotã de cel mult 0,1% din │Cota asupra activului net al orga- │ │
│valoarea activului net al │nismelor de plasament colectiv │ │
│organismelor de plasament │(O.P.C.) │ 0,1%│
│colectiv în valori mobiliare │ │ │
│Cota prevãzutã la alin. (2) lit.│ │ │
│b) din Ordonanţa de Urgenţã a │ │ │
│Guvernului nr. <>25/2002 , aprobatã│ │ │
│prin <>Legea nr. 514/2002 , se │ │ │
│aplicã şi altor organisme de │ │ │
│plasament colectiv, altele │ │ │
│decât organismele de plasament │ │ │
│colectiv, în valori mobiliare │ │ │
│(O.P.C.V.M.) │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
3. │Cotã de cel mult 0,5% din │Cotã de cel mult 0,5% din valoarea │ 0,5%│
│valoarea ofertelor publice de │ofertelor publice de vânzare*) │ │
│vânzare*) │Cotã din valoarea ofertelor publice │ 0,1%│
│ │de vânzare în vederea admiterii la │ │
│*)Nu se aplicã pentru cazurile │tranzacţionare pe pieţe reglementate │ │
│prevãzute la art. 15 alin. (1) │şi sisteme alternative de tranzacţio-│ │
│lit. b) pct. 1, 2 şi 3 din │nare*) │ │
│<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006│*) Se aplicã şi în cazul ofertelor │ │
│ │publice transfrontaliere efectuate de│ │
│ │un emitent pentru care România este │ │
│ │stat membru de origine şi care inten-│ │
│ │ţioneazã sã deruleze o ofertã publicã│ │
│ │de vânzare/admitere la tranzacţionare│ │
│ │pe o piaţã dintr-un stat membru, │ │
│ │altul decât România. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
4. │Cotã de cel mult 2% din │a) cotã din valoarea ofertei publice │ 1,50%│
│valoarea ofertelor publice de │de cumpãrare │ │
│cumpãrare-preluare │ │ │
│ │b) cotã din valoarea ofertei publice │ │
│ │de preluare │ 2%│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5. │Tarife percepute la activitãţi- │ │ │
│le pentru care se emite de cãtre│ │ │
│C.N.V.M. un act individual │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ │
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de autorizare │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.1. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ 15.000 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare a │ │
│ │societãţilor de servicii de investi- │ │
│ │ţii financiare/sucursalelor interme- │ │
│ │diarilor │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.2. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de autorizare a: │ │
│ │- consultanţilor de investiţii: │ │
│ │● persoane fizice │ 2.500 lei│
│ │● persoane juridice │ 7.500 lei│
│ │- traderilor │ 7.500 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.3. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de autorizare/vali-│ │
│ │dare a: │ │
│ │- conducãtorilor; │ 5.000 lei│
│ │- membrilor consiliului de admini- │ 5.000 lei│
│ │straţie al operatorului de piaţã, de-│ │
│ │pozitarului central, casei de compen-│ │
│ │sare şi contrapãrţii centrale; │ │
│ │- reprezentantului compartimentului │ 1.000 lei│
│ │de control intern; │ │
│ │- agentului pentru servicii de in- │ 1.000 lei│
│ │vestiţii financiare. │ │
│ │Notã: │ │
│ │Tariful se va percepe pentru fiecare │ │
│ │persoanã fizicã autorizatã în parte. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.4. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ 15.000 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare a so-│ │
│ │cietãţilor de administrare a investi-│ │
│ │ţiilor/sucursalelor societãţilor de │ │
│ │administrare a investiţiilor │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.5. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ 10.000 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare a │ │
│ │fondurilor deschise de investiţii │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.6. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de autorizare a so-│ │
│ │cietãţii de investiţii care: │ │
│ │- sunt administrate de o societate de│ │
│ │administrare a investiţiilor (S.A.I.)│ 20.000 lei│
│ │- se autoadministreazã │ 30.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.7. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de autorizare a │ │
│ │operatorilor de: │ │
│ │- piaţã �.000 lei│
│ │- sistem │ 50.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.8. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ 25.000 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare/apro-│ │
│ │bare a autorizãrii pieţelor regle- │ │
│ │mentate, de constituire şi admini- │ │
│ │strare de un sistem alternativ de │ │
│ │tranzacţionare │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.9. │ │Emiterea unui act individual de solu-�.000 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare a │ │
│ │depozitarilor centrali, a caselor de │ │
│ │compensare şi a contrapãrţilor │ │
│ │centrale │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.10.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de autorizare a │ │
│ │vehicule investiţionale: │ │
│ │a) societãţilor de securizare: │ │
│ │- pentru constituire │ 20.000 lei│
│ │- pentru funcţionare │ 10.000 lei│
│ │b) constituirea şi funcţionarea unui │ │
│ │fond de securitizare │ 20.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.11.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de autorizare a so-│ │
│ │cietãţilor de administrare a vehicu- │ │
│ │lelor investiţionale: │ │
│ │a) de constituire │ 10.000 lei│
│ │b) de funcţionare │ 5.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.12.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ 15.000 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare a so-│ │
│ │cietãţilor de management de portofo- │ │
│ │liu al unor vehicule invetiţionale │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.13.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ 1.000 lei│
│ │ţionare a cererii de: │ │
│ │- autorizare a modificãrii în modul │ │
│ │de organizare şi funcţionare/a con- │ │
│ │diţiilor avute în vedere la data au- │ │
│ │torizãrii entitãţilor autorizate, │ │
│ │reglementate şi supravegheate*) │ │
│ │*) Tariful se percepe pentru fiecare │ │
│ │înfiinţare/desfiinţare de sedii │ │
│ │secundare. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.14.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ 1.000 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare a mo-│ │
│ │dificãrilor intervenite în conţinutul│ │
│ │minim al reglementãrilor interne ale │ │
│ │societãţilor de administrare a inves-│ │
│ │tiţiilor şi ale O.P.C. auto- │ │
│ │administrate │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.15.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de autorizare a: │ │
│ │- dobândirii unei participaţii cali- │ │
│ │ficate în cadrul entitãţilor autori- │ │
│ │zate, altele decât operatorii de │ │
│ │piaţã şi depozitarii centrali │ 5.000 lei│
│ │- intenţiei de achiziţie a 5% din │ │
│ │drepturile de vot la un operator de │ │
│ │piaţã şi la un depozitar central │ 50.000 lei│
│ │Notã: │ │
│ │Obligaţia de platã a acestui tarif │ │
│ │revine persoanei care solicitã │ │
│ │C.N.V.M. aprobarea dobândirii/ma- │ │
│ │jorãrii participaţiei calificate. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.16.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de autorizare ca │ │
│ │investitor calificat: │ │
│ │- persoanã fizicã │ 5.000 lei│
│ │- persoanã juridicã │ 10.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.17.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ 5.000 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare a │ │
│ │reglementãrilor emise de operatorii │ │
│ │de piaţã, operatorii de sistem, de- │ │
│ │pozitarii centrali, casele de compen-│ │
│ │sare, contrapãrţile centrale │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.18.│ │Aprobarea anunţului preliminar pentru│ │
│ │ofertele publice │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.19.│ │Aprobarea anunţului întocmit în ve- │ 20.000 lei│
│ │derea exercitãrii dreptului prevãzut │ │
│ │la <>art. 206 din Legea nr. 297/2004 │ │
│ │Aprobarea anunţului întocmit în ve- │ 0 lei│
│ │derea exercitãrii dreptului prevãzut │ │
│ │la <>art. 207 din Legea nr. 297/2004 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.20.│ │Aprobarea prospectului întocmit în │ 5.000 lei│
│ │vederea admiterii la tranzacţionare │ │
│ │pe o piaţã reglementatã, în condi- │ │
│ │ţiile în care admiterea nu este pre- │ │
│ │cedatã de o ofertã publicã │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.21.│ │Aprobarea prospectului simplificat │ 3.000 lei│
│ │întocmit pentru cazurile prevãzute │ │
│ │la art. 15 alin. (1) lit. b) │ │
│ │pct. 1, 2 şi 3 din Regulamentul │ │
│ │C.N.V.M. nr. <>1/2006 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.22.│ │Aprobarea prospectului simplificat │ │
│ │întocmit pentru cazul prevãzut la │ │
│ │art. 15 alin. (1) lit. b) pct. 5 din │ │
│ │<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006 , │ │
│ │pentru valorile mobiliare oferite, │ │
│ │alocate sau care urmeazã sã fie │ │
│ │alocate: │ │
│ │- cu titlu gratuit │ 3.000 lei│
│ │- cu titlu oneros 𗈔,5% din │
│ │ │valoarea │
│ │ │acestora, │
│ │ │dar nu mai │
│ │ │puţin de │
│ │ 𗈗.000 lei │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.23.│ │Aprobarea prospectului preliminar în │ │
│ │vederea evaluãrii succesului unei │ │
│ │viitoare oferte │ 2.500 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.1.24.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ 7.500 lei│
│ │ţionare a cererii de autorizare a │ │
│ │agenţilor care reprezintã interesele │ │
│ │deţinãtorilor de obligaţiuni ipote- │ │
│ │care/instrumente financiare │ │
│ │securitizate │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ │
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de avizare │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2.1. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ 20.000 lei│
│ │ţionare a cererii de avizare depozi- │ │
│ │tar al activelor O.P.C. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2.2. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ 10.000 lei│
│ │ţionare a cererii de înregistrare a: │ │
│ │- altor organisme de plasament │ │
│ │colectiv (A.O.P.C.); │ │
│ │- O.P.C. nearmonizate din state │ │
│ │membre/O.P.C. din state nemembre │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2.3. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ 1.000 lei│
│ │ţionare a cererii de avizare a modi- │ │
│ │ficãrilor aduse documentelor depuse │ │
│ │în vederea înregistrãrii la C.N.V.M. │ │
│ │a entitãţilor menţionate la │ │
│ │pct. 5.2.1 şi 5.2.2 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2.4. │ │Emiterea unui act individual de solu-│ 500 lei│
│ │ţionare a cererii de avizare a agen- │ │
│ │ţilor de distribuţie ai S.A.I. │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.2.5. │ │Emiterea unui act individual de solu-𗈔,15% din │
│ │ţionare a cererii de avizare a │valoarea │
│ │transferurilor directe prevãzute la │transfe- │
│ │art. 81 alin. (1) lit. g^4 din │rurilor, │
│ │Regulamentul C.N.V.M. nr. <>13/2005 │dar nu mai │
│ │ │puţin de │
│ │ │ 5.000 lei │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.3. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ 10.000 lei│
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de înregistrare │ │ │
│a grupurilor la C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.3.1. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ 1.000 lei│
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de radiere din │ │ │
│evidenţele C.N.V.M. a │ │ │
│grupurilor │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.4. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ 2.500 lei│
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de validare a │ │ │
│agentului care reprezintã inte- │ │ │
│resele deţinãtorilor de obli- │ │ │
│gaţiuni/instrumente financiare │ │ │
│securitizate │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.5. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ 5.000 lei│
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de confirmare │ │ │
│a calitãţii de operator │ │ │
│independent │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.6. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ 10.000 lei│
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de avizare a │ │ │
│delegãrii de cãtre S.A.I./O.P.C.│ │ │
│autoadministrate a activitãţilor│ │ │
│prevãzute la art. 55 alin. (1) │ │ │
│din <>Legea nr. 297/2004 , cu │ │ │
│modificãrile şi completãrile │ │ │
│ulterioare │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ │
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de înscriere în │ │ │
│Registrul C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.1. │Emiterea unui act individual de │ │ │
│soluţionare a cererii de înscri-│ │ │
│ere în Registrul C.N.V.M. a │ │ │
│entitãţilor ce se autorizeazã/ │ │ │
│avizeazã de C.N.V.M., pentru: │ │ │
│- persoane juridice │ │ 1.000 lei│
│- persoane fizice │ │ 100 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.2. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ │
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de înscriere în │ │ │
│Registrul C.N.V.M. a entitãţilor│ │ │
│care nu sunt subiect al autori- │ │ │
│zãrii/avizãrii C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.2.1.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ 20.000 lei│
│ │ţionare a cererii de înscriere în │ │
│ │Registrul C.N.V.M. a instituţiilor │ │
│ │de credit din România ca intermediar │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.2.2.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ │
│ │ţionare a cererii de înscriere a ad- │ │
│ │ministratorilor speciali/lichida- │ │
│ │torilor/evaluatorilor/experţilor │ │
│ │independenţi: │ │
│ │- persoane fizice │ 1.000 lei│
│ │- persoane juridice │ 5.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.2.3.│ │Operarea în Registrul C.N.V.M. a mo- │ 1.000 lei│
│ │dificãrilor în modul de organizare şi│ │
│ │funcţionare a entitãţilor menţionate │ │
│ │la pct. 5.7.2.1-5.7.2.2 │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.2.4.│ │Emiterea unui act individual de solu-│ 15.000 lei│
│ │ţionare a cererii de înscriere a │ │
│ │agenţiilor de rating şi a sucursa- │ │
│ │lelor acestora │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.3. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ │
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de formare │ │ │
│profesionalã │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.3.1.│ │Emiterea unui act individual care │ │
│ │atestã calitatea de organism de │ │
│ │formare profesionalã │ 10.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.3.2.│ │Emiterea unui act individual care │ │
│ │atestã modificarea condiţiilor de │ │
│ │autorizare a organismelor de formare │ │
│ │profesionalã │ 2.500 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.3.3.│ │Emiterea unui act individual care │ │
│ │atestã formarea profesionalã a │ │
│ │persoanelor fizice │ 100 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.3.4.│ │Modificarea deciziei de autorizare a │ │
│ │cursului organizat de organismele de │ │
│ │formare profesionalã │ 200 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.4. │Tarif perceput pentru emiterea │Retragerea autorizaţiilor/avizelor/ │ │
│unui act individual de soluţio- │atestatelor la solicitarea entitã- │ │
│nare a cererii de retragere │ţilor respective, astfel: │ │
│a autorizaţiei/avizului/atesta- │- persoane fizice │ 200 lei│
│tului la cererea entitãţii │- persoane juridice │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.5. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ 500 lei│
│unui act individual de soluţio- │ │ │
│nare a cererii de radiere, la │ │ │
│cererea entitãţii, a fiecãruia │ │ │
│dintre instrumentele financiare │ │ │
│înregistrate la C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.6. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ 200 lei│
│atestatului de radiere, la cere-│ │ │
│rea agenţilor de distribuţie ai │ │ │
│S.A.I. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.7. │Tarif perceput pentru emiterea │Emiterea avizelor la rãspunsuri │ 7.500 lei│
│unui act individual de soluţio- │oficiale la chestiuni privind aplica-│ │
│nare a cererii de interpretare │rea legii şi a normelor reglementare │ │
│oficialã a reglementãrilor │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.8. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ │
│de acte individuale, altele │ │ │
│decât cele menţionate expres în │ │ │
│prezenta anexã │ │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
5.7.9. │Tarif perceput pentru acordarea │ │ │
│de consultanţã de cãtre │ │ │
│C.N.V.M., pentru întocmirea do- │ │ │
│cumentaţiei aferente autoriza- │ │ │
│ţiilor, avizelor, atestatelor, │ │ │
│ofertelor publice, în baza unei │ │ │
│cereri │ │ 1.000 lei│
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6. │Tarife percepute pentru presta- │ │ │
│rea de servicii cãtre entitãţile│ │ │
│supravegheate sau terţe persoane│ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1. │Cotã aplicatã la veniturile din │Societãţi de servicii de investiţii 𗈕% din ve- │
│exploatare perceputã pentru │financiare cu activitãţile lor/ │niturile │
│monitorizarea entitãţilor supra-│S.A.I./societãţi de administrare a │din exploa-│
│vegheate, cu excepţia societã- │vehiculelor investiţionale/traderi │tare obţi- │
│ţilor de investiţii │/operatori de piaţã/operatori de │nute din │
│ │sistem/depozitari centrali cu acti- │activitãţi │
│ │vitãţile lor/casa de compensare/ │monitori- │
│ │contraparte centralã/instituţii de │zate de │
│ │credit/intermediari şi societãţi de │C.N.V.M. │
│ │administrare a investiţiilor din │ │
│ │statele membre sau nemembre înre- │ │
│ │gistrate în Registrul C.N.V.M. │ │
│ │pentru activitãţile desfãşurate │ │
│ │în România/consultanţi de inves- │ │
│ │tiţii/depozitari │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.1.1. │ │ Organisme de formare profesionalã 󧓦% din ve-│
│ │ │niturile │
│ │ │încasate │
│ │ │de la bene-│
│ │ │ficiarii │
│ │ │cursurilor │
│ │ │de │
│ │ │formare │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.2. │Tarif pentru eliberarea de du- │ │ │
│plicate ale actelor individuale │ │ 5 lei │
│emise de C.N.V.M. │ │ /paginã │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.3. │Tarif pentru eliberarea de copii│Persoane fizice/juridice interesate │ │
│ale documentelor cu caracter │- pe suport hârtie 𗈔,5 lei/ │
│public referitoare la emitenţii │ │ pag. │
│de valori mobiliare şi la │- pe suport magnetic 𗈔,5 lei/ │
│instrumentele financiare, aflate│ │pag. fie- │
│în pãstrarea şi administrarea │ │cãrui fi- │
│C.N.V.M. │ │şier con- │
│ │ │ţinut, │
│ │ │plus │
│ │ │costul │
│ │ │suportului │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.4. │Tarif pentru înregistrarea la │ │ 1.000 lei│
│C.N.V.M. a fiecãruia dintre in- │ │ │
│strumentele financiare prevã- │ │ │
│zute la art. 2 alin. (1) pct. │ │ │
󧓓 lit. a) şi pct. 12 din │ │ │
│<>Legea nr. 297/2004 *) │ │ │
│*) Pentru exerciţiul financiar │ │ │
�, nivelul tarifului pentru │ │ │
│înregistrarea la C.N.V.M. a │ │ │
│titlurilor de stat este 0. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.5. │Tarif de menţinere a valorilor │- societãţi cu capital social/valoare│ │
│mobiliare la C.N.V.M. pentru: │emisiune de pânã la 200.000 lei │ │
│ │inclusiv │ 350 lei/an│
│ ├─────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │- societãţi cu capital social/valoare│ │
│ │emisiune peste 200.000 lei, pânã la │ │
│ �.000 lei inclusiv │ 500 lei/an│
│ ├─────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │- societãţi cu capital social/valoare│ │
│ │emisiune peste 300.000 lei, pânã la │ 1.000 │
│ │un milion lei inclusiv │ lei/an │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │- societãţi cu capital social/valoare│ │
│ │emisiune peste un milion, pânã la 5 │ 2.000 │
│ │milioane inclusiv │ lei/an │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │- societãţi cu capital social/valoare│ │
│ │emisiune peste 5 milioane, pânã la 10│ 3.000 │
│ │milioane inclusiv │ lei/an │
│ ├─────────────────────────────────────┼───────────┤
│ │- societãţi cu capital social/valoare│ 4.000 │
│ │emisiune peste 10 milioane │ lei/an │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.6. │Tarif perceput pentru activitã- │ 𗈕.000 │
│ţile de distribuire pe terito- │ │lei/an │
│riul României a titlurilor de │ │pentru │
│participare emise de O.P.C.V.M. │ │fiecare │
│pentru fiecare subfond al unui │ │subfond al │
│fond compartimentat │ │unui fond │
│ │ │comparti- │
│ │ │mentat │
│ │ │(umbrella │
│ │ │fund) │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.7. │Tarif perceput pentru activita- │ │ 5.000 │
│tea de distribuire pe teritoriul│ │ lei/an │
│României a titlurilor de parti- │ │ │
│cipare emise de O.P.C. nearmo- │ │ │
│nizate din state membre/O.P.C. │ │ │
│din state nemembre │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.8. │Tarif pentru publicarea unor do-│Persoane fizice şi juridice prevãzute󧔄 lei/ │
│cumente pe website-ul C.N.V.M.*)│în reglementãrile C.N.V.M. │paginã, dar│
│*) Nu se aplicã rapoartelor │ │nu mai │
│transmise, în conformitate cu │ │puţin de │
│prevederile art. 112 din │ � lei │
│<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006│ │ │
│de entitãţile ale cãror valori │ │ │
│mobiliare sunt admise la tran- │ │ │
│zacţionare pe o piaţã │ │ │
│reglementatã. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.9. │Tarif pentru accesarea anumitor │ 󧓫 lei/lunã│
│secţiuni ale website-ului │ │ │
│C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.10. │Tarif perceput pentru acordarea │ │ 1.000 lei │
│de consultanţã, la cerere, de │ │ │
│cãtre C.N.V.M. în vederea │ │ │
│înfiinţãrii unei entitãţi supuse│ │ │
│autorizãrii/avizãrii de cãtre │ │ │
│C.N.V.M. │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.11. │Tarif perceput pentru organiza- │ │Tariful/ │
│rea de cursuri şi seminarii rea-│ │participant│
│lizate de Centrul de Cercetare │ │se stabi- │
│şi Formare Profesionalã din │ │leşte prin │
│cadrul C.N.V.M. │ │decizie a │
│ │ │C.N.V.M., │
│ │ │pentru │
│ │ │fiecare │
│ │ │curs/semi- │
│ │ │nar sau │
│ │ │categorie │
│ │ │de curs/ │
│ │ │seminar │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
6.12. │Tarif pentru monitorizarea tran-│ 𗈔,15% din │
│zacţiilor efectuate în afara │ │valoarea │
│pieţelor reglementate/sisteme- │ │tranzacţii-│
│lor alternative de tranzacţio- │ │lor │
│nare │ │raportate │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
7. │Penalitãţi stabilite prin regle-│Entitãţile supuse supravegherii 𗈔,15% │
│mentãri proprii ca sancţiuni │C.N.V.M. │pentru │
│patrimoniale │ │fiecare zi │
│ │ │de întâr- │
│ │ │ziere │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
8. │Activitãţi de editurã, publici- │ │ │
│tate, multiplicare │ │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
8.1. │Tarif perceput pentru publicarea│a) acte individuale privind entitã- 󧓺 lei/pag.│
│în Buletinul C.N.V.M. (forma │ţile autorizate de C.N.V.M.: │ │
│tipãritã şi forma electronicã) │b) declararea furtului de valori 󧓡 lei/pag.│
│ │mobiliare sau instrumente financiare │ │
│ │c) rapoarte cerute de C.N.V.M. pri- │ 150 lei│
│ │vind operaţiuni reclamate şi rapoarte│ │
│ │curente ale societãţilor admise la │ │
│ │tranzacţionare care conţin pânã la │ │
│ │douã pagini │ │
│ │d) rapoarte cerute de C.N.V.M. pri- 󧔄 lei/pag.│
│ │vind operaţiuni reclamate şi ra- │ │
│ │poarte curente ale societãţilor │ │
│ │admise la tranzacţionare care │ │
│ │conţin peste douã pagini │ │
────────┼────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────┤
8.2. │Tarif perceput pentru vânzarea │ │Tariful se │
│de ghiduri, broşuri şi alte │ │stabileşte │
│materiale de specialitate │ │prin deci- │
│ │ │zie a │
│ │ │C.N.V.M. │
│ │ │pentru │
│ │ │fiecare │
│ │ │material │
────────┴────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┴───────────┘



------









Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016