Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 7 din 25 iunie 2019  pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT nr. 7 din 25 iunie 2019 pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară

EMITENT: Autoritatea de Supraveghere Financiară
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 542 din 2 iulie 2019
    În temeiul prevederilor art. 3 alin. (1) lit. b),art. 6 alin. (2), art. 14, art. 18 alin. (1) şi (2) şi ale art. 28 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,
    în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (14) şi (15) şi art. 176 din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 4 alin. (42) din Legea nr. 236/2018 privind distribuţia de asigurări, cu completările ulterioare, ale art. 14,art. 57 alin. (1) lit. g), art. 72 alin. (2) lit. k) şi art. 78 alin. (2) lit. h) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; ale art. 17 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 313/2005, cu modificările şi completările ulterioare; şi ale art. 28 alin. (1) din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare,
    în urma deliberărilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară din cadrul şedinţei din data de 25.06.2019,
    Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următorul regulament:
    ART. I
    Regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 899 din 11 decembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2 alineatul (2), litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) locuri de tranzacţionare supravegheate - pieţe reglementate, sisteme multilaterale de tranzacţionare sau/şi sisteme organizate de tranzacţionare, supravegheate de A.S.F.;"

    2. La articolul 3, partea introductivă a alineatului (1) şi alineatele (2)-(4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    (1) Cotele şi tarifele aferente tranzacţiilor derulate în cadrul locurilor de tranzacţionare supravegheate sunt prevăzute la pct. 1 şi 2 din anexa nr. 1 şi se suportă de către:
    (...)
    (2) Sumele provenind din cotele şi tarifele menţionate la alin. (1) se calculează zilnic de către administratorii locurilor de tranzacţionare.
    (3) Administratorii locurilor de tranzacţionare menţionaţi la alin. (2) notifică lunar A.S.F. şi toţi participanţii care tranzacţionează în cadrul locurilor de tranzacţionare administrate de aceştia cu privire la sumele reprezentând cota/tariful menţionată/menţionat la alin. (1), aplicate la valoarea tranzacţiilor/contractelor zilnice.
    (3^1) Participanţii care tranzacţionează în cadrul locurilor de tranzacţionare administrate de aceştia au obligaţia să efectueze viramentele aferente sumelor notificate, conform art. 35 alin. (1) şi (2).
    (4) Toţi participanţii menţionaţi la alin. (1) care tranzacţionează în cadrul locurilor de tranzacţionare supravegheate au obligaţia de a vira către A.S.F. sumele datorate conform notificării transmise de administratorii locurilor de tranzacţionare, conform art. 35 alin. (1) şi (2)."

    3. Articolul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Nivelul cotei percepute de A.S.F. pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate în afara locurilor de tranzacţionare supravegheate de A.S.F., cu excepţia tranzacţiilor cu instrumente financiare derivate, este evidenţiat la pct. 3 din anexa nr. 1.
    (2) Sumele provenind din cota prevăzută la alin. (1) se suportă de cumpărător şi se calculează zilnic de către depozitarii centrali în baza informaţiilor primite de la participanţii la sistemul de compensare-decontare şi registru sau, după caz, de la agenţii custode care decontează tranzacţiile efectuate în afara locurilor de tranzacţionare supravegheate de A.S.F.
    (3) Participanţii sau, după caz, agenţii custode prevăzuţi la alin. (2) au obligaţia să încaseze de la toţi clienţii pentru care efectuează sau decontează tranzacţii în afara locurilor de tranzacţionare supravegheate de A.S.F. sumele reprezentând cota prevăzută la alin. (1), aplicată la valoarea tranzacţiilor zilnice.
    (4) Depozitarii centrali prevăzuţi la alin. (2) notifică lunar A.S.F., participanţii sau, după caz, agenţii custode care decontează tranzacţii în afara locurilor de tranzacţionare supravegheate de A.S.F. cu privire la sumele reprezentând cota prevăzută la alin. (1), aplicată la valoarea tranzacţiilor zilnice.
    (5) Toţi participanţii sau, după caz, agenţii custode care decontează tranzacţii în afara locurilor de tranzacţionare supravegheate de A.S.F. au obligaţia de a vira către A.S.F. sumele datorate conform notificării transmise de depozitarii centrali, conform art. 35 alin. (1) şi (2)."

    4. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Sumele provenite din tarifele percepute pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate cu instrumente financiare derivate în afara locurilor de tranzacţionare supravegheate de A.S.F., prevăzute la pct. 4 din anexa nr. 1, se calculează şi se reţin lunar de către participanţi sau, după caz, agenţii custode de la fiecare client şi se virează de aceştia conform art. 35 alin. (1) şi (2)."

    5. La articolul 6, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplică în cazul ofertelor exceptate de la publicarea şi întocmirea unui prospect, prevăzute la alin. (4) al art. 1 din Regulamentul (UE) nr. 2017/1.129 al Parlamentului European şi al Consiliului din 14 iunie 2017 privind prospectul care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare sau al admiterii de valori mobiliare la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, şi de abrogare a Directivei 2003/71/CE, denumit în continuare Regulamentul (UE) nr. 2017/1.129, doar atunci când se întocmeşte un prospect de ofertă exclusiv în vederea admiterii la tranzacţionare şi se solicită A.S.F. aprobarea acestuia."

    6. După articolul 6 se introduce un nou articol, articolul 6^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 6^1
    (1) Nivelul tarifului perceput de A.S.F. pentru aprobarea unui document de înregistrare/document de înregistrare universal este prevăzut la pct. 6. din anexa nr. 1.
    (2) Dovada plăţii sumei prevăzute la alin. (1) se prezintă la A.S.F. odată cu depunerea cererii de aprobare a documentului de înregistrare/documentului de înregistrare universal.
    (3) În situaţia în care A.S.F aprobă un prospect de ofertă publică, prin aprobarea notei privind valorile mobiliare şi, după caz, a rezumatului, tariful prevăzut la alin. (1) se deduce din cota prevăzută la art. 6 alin. (1), ofertantul urmând să plătească, potrivit art. 6 alin. (2), diferenţa rezultată. În cazul în care tariful prevăzut la alin. (1) este mai mare decât suma rezultată din aplicarea cotei prevăzute la art. 6 alin. (2), deducerea nu se mai realizează, plata făcută potrivit alin. (1) nefiind returnată.
    (4) Tariful prevăzut la alin. (1) şi (2) se aplică corespunzător şi pentru depunerea unui document de înregistrare universal fără aprobare prealabilă. În cazul în care se solicită ulterior aprobarea respectivului document de înregistrare universal, plata făcută potrivit prezentului alineat se consideră a fi făcută în sensul alin. (1) şi (2), alin. (3) aplicându-se corespunzător."

    7. La articolul 7, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    (1) Nivelul cotelor percepute de A.S.F. pentru ofertele publice de cumpărare şi de preluare sunt evidenţiate la pct. 7 din anexa nr. 1."

    8. La articolul 8, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Sumele provenite din cota prevăzută la alin. (1) se virează de către S.A.I. pentru O.P.C.V.M. aflate în administrarea lor, de către O.P.C.V.M. şi A.O.P.C./F.I.A. autoadministrate sau de către A.F.I.A. pentru A.O.P.C./F.I.A. aflate în administrarea lor, după caz."

    9. După articolul 15^1 se introduce un nou articol, articolul 15^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 15^2
    Prevederile art. 6^1 alin. (1), (2) şi (4) se aplică corespunzător şi în cazul în care aprobarea sau depunerea documentului de înregistrare/documentului de înregistrare universal nu este urmată de o ofertă publică. În cazul în care A.S.F. aprobă un prospect în vederea admiterii la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, în condiţiile în care admiterea nu este precedată de o ofertă publică, prin aprobarea notei privind valorile mobiliare şi, după caz, a rezumatului, tariful prevăzut la art. 6^1 alin. (1) se deduce din tariful prevăzut la pct. 1.21 din anexa nr. 3, ofertantul urmând să plătească, potrivit art. 15^1 alin. (4), diferenţa rezultată."

    10. Articolul 17 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 17
    Taxele specifice domeniului asigurărilor sunt prevăzute la pct. 1.38-1.44, pct. 1.70-1.78, pct. 2.15, pct. 2.16 şi pct. 5.3, 5.7 şi 5.8 din anexa nr. 3 şi se achită conform art. 35 alin. (1), la momentul depunerii cererilor sau până la termenul prevăzut la art. 20 alin. (2), după caz."

    11. La articolul 18, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 18
    (1) Taxa de autorizare prevăzută la pct. 1.38 şi 1.39 din anexa nr. 3 se virează în contul indicat de A.S.F. la momentul solicitării avizului prealabil de înregistrare la oficiul registrului comerţului în calitate de asigurător şi include autorizaţia de a practica doar o anumită clasă de asigurare.
    (...)
    (3) Un asigurător/reasigurător care solicită aprobarea pentru un transfer de portofoliu conform reglementărilor legale în vigoare achită la depunerea cererii taxa de aprobare de transfer de portofoliu, prevăzută la pct. 1.42 din anexa nr. 3."

    12. Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 19
    Pentru aprobarea modificărilor condiţiilor şi documentelor în baza cărora s-a acordat autorizaţia sau avizul, solicitată de un asigurător/reasigurător, intermediar principal sau de o entitate care organizează cursuri de pregătire profesională, precum şi pentru furnizarea oricăror informaţii/puncte de vedere, altele decât cele prevăzute la pct. 5.3 din anexa nr. 3, sau certificări din partea A.S.F., pentru a servi în relaţiile cu terţii, cu excepţia contractanţilor, păgubiţilor şi a instituţiilor sau autorităţilor publice, se percep taxele prevăzute la pct. 1.43 şi, respectiv, pct. 5.7 din anexa nr. 3."

    13. La articolul 20, alineatul (1) se abrogă.
    14. Articolul 25 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 25
    (1) Cota aplicată veniturilor din exploatare prevăzută la pct. 3 din anexa nr. 3 se aplică societăţilor de administrare a investiţiilor autorizate de A.S.F./administratorilor fondurilor de investiţii alternative din România înregistrate/ autorizate de A.S.F., menţionaţi la art. 4 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 74/2015 privind administratorii de fonduri de investiţii alternative, cu modificările şi completările ulterioare, societăţilor de administrare a vehiculelor investiţionale, administratorilor locurilor de tranzacţionare autorizaţi de A.S.F., depozitarilor centrali, contrapărţilor centrale, consultanţilor de investiţii şi depozitarilor avizaţi de A.S.F. pentru activitatea de depozitare.
    (2) Sumele percepute pentru monitorizarea entităţilor menţionate la alin. (1), cu excepţia consultanţilor de investiţii persoane fizice, se determină prin aplicarea cotei prevăzute la pct. 3 din anexa nr. 3 şi au drept bază de calcul veniturile din exploatare obţinute din activităţile supravegheate de A.S.F. - Sectorul instrumentelor şi investiţiilor financiare, desfăşurate de acestea, calculate conform reglementărilor contabile în vigoare aplicabile acestor entităţi, şi se virează trimestrial conform art. 35 alin. (1) şi (3). Sumele percepute pentru monitorizarea consultanţilor de investiţii persoane fizice se determină prin aplicarea cotei prevăzute la pct. 3 din anexa nr. 3 asupra veniturilor raportate conform anexei nr. 4 lit. A din prezentul regulament."

    15. Articolul 27 se abrogă.
    16. Articolul 29 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 29
    Suma aferentă tarifului perceput pentru menţinerea atestatului A.S.F. prevăzut la pct. 2.14 din anexa nr. 3 se virează anual în termen de maximum 10 zile calendaristice de la data expirării termenului de minimum 12 luni consecutive după încheierea ultimului curs organizat de organismul de formare profesională. Tariful este aplicat unui organism de formare profesională atestat de C.N.V.M./A.S.F. care doreşte să îşi menţină atestatul eliberat de C.N.V.M./A.S.F., dar nu a organizat cel puţin un curs într-o perioadă de 12 luni consecutive."

    17. La articolul 30, alineatele (1), (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 30
    (1) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevăzute la pct. 4.3 şi 4.4 din anexa nr. 3 se achită de către S.A.I./A.F.I.A. anual, în primele 15 zile ale lunii ianuarie pentru anul precedent, calculate pentru numărul de fonduri/compartimente existente la data de 31 decembrie a anului pentru care se efectuează plata.
    (2) Tarifele prevăzute la pct. 4.3 şi 4.4 din anexa nr. 3 se achită de către toate S.A.I./A.F.I.A. care au transmis în cursul anului pentru care se plăteşte tariful o notificare privind intenţia de distribuţie de titluri de participare pe teritoriul României.
    (3) Tarifele prevăzute la pct. 4.3 şi 4.4 nu se achită de către S.A.I./A.F.I.A. în situaţia în care acestea au transmis, până la data de 31 decembrie a anului pentru care se datorează tariful, o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă faptul că nu au desfăşurat activitate de distribuţie pe teritoriul României în anul calendaristic în care au notificat A.S.F. cu privire la intenţia de distribuire."

    18. Articolul 31 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 31
    (1) Sumele provenite din tarifele şi taxele prevăzute în anexa nr. 3 se achită la data depunerii cererilor sau, după caz, a efectuării operaţiunilor respective.
    (2) Tarifele/Taxele prevăzute la pct. 5.3 din anexa nr. 3 nu se aplică în cazul solicitărilor transmise de entităţile supravegheate de A.S.F. ori de patronatele/asociaţiile profesionale ale acestora, de contractanţi, de păgubiţi ori de asociaţiile de protecţie a consumatorilor sau de instituţii sau autorităţi publice, respectiv cele prevăzute la pct. 5.4 din anexa nr. 3 nu se aplică în cazul solicitărilor transmise de entităţile autorizate, reglementate şi/sau supravegheate de A.S.F. şi, respectiv, de către reprezentanţii autorităţilor publice."

    19. Articolul 34^1 se abrogă.
    20. La articolul 36, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 36
    (1) Entităţile obligate la plata sumelor menţionate la art. 25 alin. (2), art. 26 alin. (1) şi art. 35 alin. (2) au obligaţia să transmită A.S.F. situaţii lunare, până la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă.
    (2) Entităţile prevăzute la art. 3 alin. (3), art. 4 alin. (4), art. 5, art. 8 alin. (4), art. 25 alin. (1) şi art. 26 alin. (1) transmit raportarea aferentă lunii anterioare întocmită conform anexei nr. 4 lit. A, inclusiv raportările în care valoarea sumelor datorate către A.S.F. este zero. Pentru situaţiile rectificative se completează şi se transmite către A.S.F. raportarea întocmită conform anexei nr. 4 lit. B."

    21. La articolul 43, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Tarifele, taxele, cotele şi contribuţiile achitate de entităţile reglementate şi supravegheate de A.S.F. nu se restituie acestora în cazul respingerii, prin decizie motivată, a cererii de autorizare/aprobare/avizare/atestare/înregistrare, în cazul retragerii solicitării/documentaţiei de către solicitant sau în cazul clasării solicitării conform prevederilor legale incidente."

    22. Anexa nr. 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    ANEXA 1

    Cote şi tarife aferente tranzacţiilor cu instrumente financiare şi ofertelor publice

┌────┬──────────────┬─────────────────┬─────────┐
│ │ │Precizări │Nivelul │
│Nr. │Categoria de │(operaţiunea, │tarifului│
│crt.│venituri │baza de calcul │(lei)/ │
│ │ │căreia i se │cotei (%)│
│ │ │aplică cota etc.)│ │
├────┼──────────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │ │a) Cotă din │ │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │tranzacţiilor cu │ │
│ │ │instrumente │ │
│ │ │financiare, cu │ │
│ │ │excepţia celor │ │
│ │ │prevăzute la lit.│ │
│ │ │b), c), d) şi e) │ │
│ │ │b) Cotă din │ │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │tranzacţiilor │ │
│ │ │derulate de către│ │
│ │ │intermediarii │ │
│ │ │care au calitate │ │
│ │ │de «Market Maker»│ │
│ │ │sau de «Furnizor │ │
│ │ │de lichiditate» │ │
│ │ │în raport cu un │ │
│ │ │instrument │ │
│ │ │financiar pentru │ │
│ │ │tranzacţiile │ │
│ │Cotă din │efectuate în │ │
│ │valoarea │scopul de Market │ │
│ │tranzacţiilor │Making sau de │ │
│ │cu instrumente│menţinere a │ │
│ │financiare │lichidităţii │a) 0,06% │
│ │derulate în │pieţei şi care │b) 0% │
│ │cadrul │sunt astfel │c) 0,04% │
│1. │locurilor de │identificate în │d1) 0,02%│
│ │tranzacţionare│sistemele back │d2) 0,04%│
│ │supravegheate,│office ale │d3) 0,04%│
│ │cu excepţia │administratorilor│e) 0% │
│ │tranzacţiilor │locurilor de │ │
│ │cu instrumente│tranzacţionare │ │
│ │financiare │c) Cotă din │ │
│ │derivate │valoarea │ │
│ │ │tranzacţiilor │ │
│ │ │derulate cu │ │
│ │ │instrumente │ │
│ │ │financiare de tip│ │
│ │ │ETF (Exchange │ │
│ │ │Traded Fund) │ │
│ │ │d) Cotă din │ │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │tranzacţiilor: │ │
│ │ │d1) cu │ │
│ │ │obligaţiuni, │ │
│ │ │inclusiv cele │ │
│ │ │convertibile în │ │
│ │ │acţiuni; │ │
│ │ │d2) cu drepturi │ │
│ │ │de preferinţă; │ │
│ │ │d3) cu drepturi │ │
│ │ │de alocare. │ │
│ │ │e) Cotă din │ │
│ │ │valoarea │ │
│ │ │tranzacţiilor cu │ │
│ │ │titluri de stat │ │
├────┼──────────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │ │a) Tariful pentru│ │
│ │ │tranzacţiile cu │ │
│ │ │instrumentele │ │
│ │ │financiare │ │
│ │ │derivate │ │
│ │ │menţionate în │ │
│ │ │Legea nr. 126/ │ │
│ │ │2018 la anexa nr.│ │
│ │ │1 secţiunea C, │ │
│ │ │altele decât cele│ │
│ │ │menţionate la │ │
│ │ │art. 2 alin. (3) │ │
│ │ │din Legea nr. 126│ │
│ │Tarife │/2018, cu │ │
│ │aplicabile │excepţia celui │ │
│ │tranzacţiilor │prevăzut la lit. │ │
│ │cu instrumente│b) │a) 0,03 │
│ │financiare │b) Tariful pentru│lei/ │
│2. │derivate │tranzacţiile cu │contract │
│ │derulate în │instrumentele │b) 0,01 │
│ │cadrul │financiare │lei/ │
│ │locurilor de │derivate │contract │
│ │tranzacţionare│menţionate în │ │
│ │supravegheate │Legea nr. 126/ │ │
│ │ │2018 la anexa nr.│ │
│ │ │1 secţiunea C, │ │
│ │ │altele decât cele│ │
│ │ │menţionate la │ │
│ │ │art. 2 alin. (3) │ │
│ │ │din Legea nr. 126│ │
│ │ │/2018, derulate │ │
│ │ │de către │ │
│ │ │intermediarii │ │
│ │ │care au calitate │ │
│ │ │de «Market Maker»│ │
│ │ │în raport cu un │ │
│ │ │instrument │ │
│ │ │derivat │ │
├────┼──────────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │Cote percepute│ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │monitorizarea │ │ │
│ │tranzacţiilor │ │ │
│ │efectuate în │ │ │
│ │afara │ │ │
│ │locurilor de │ │ │
│ │tranzacţionare│a) Cotă │ │
│ │supravegheate │aplicabilă │ │
│ │de Autoritatea│tranzacţiilor cu │ │
│ │de │instrumente │ │
│ │Supraveghere │financiare, cu │ │
│ │Financiară │excepţia celor │a) 0,06% │
│3. │(A.S.F.) cu │menţionate la │b) 0,02% │
│ │instrumentele │lit. b) │ │
│ │financiare │b) Cotă │ │
│ │menţionate în │aplicabilă │ │
│ │Legea nr. 126/│tranzacţiilor │ │
│ │2018 la anexa │«turnaround» │ │
│ │nr. 1 │ │ │
│ │secţiunea C, │ │ │
│ │altele decât │ │ │
│ │cele │ │ │
│ │menţionate la │ │ │
│ │art. 2 alin. │ │ │
│ │(3) din Legea │ │ │
│ │nr. 126/2018 │ │ │
├────┼──────────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │Tarif perceput│ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │monitorizarea │ │ │
│ │tranzacţiilor │ │ │
│ │cu │ │ │
│ │instrumentele │ │ │
│ │financiare │ │ │
│ │derivate │ │ │
│ │menţionate în │ │ │
│ │Legea nr. 126/│ │0,25 lei/│
│ │2018 la anexa │Tarif aplicabil │contract,│
│ │nr. 1 │tranzacţiilor cu │dar nu │
│4. │secţiunea C, │instrumente │mai mult │
│ │altele decât │financiare │de │
│ │cele │derivate │500.000 │
│ │menţionate la │ │lei │
│ │art. 2 alin. │ │ │
│ │(3) din Legea │ │ │
│ │nr. 126/2018, │ │ │
│ │derulate în │ │ │
│ │afara │ │ │
│ │locurilor de │ │ │
│ │tranzacţionare│ │ │
│ │supravegheate │ │ │
│ │de A.S.F. │ │ │
├────┼──────────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │ │a) Cotă din │ │
│ │ │valoarea ofertei │ │
│ │ │publice de │ │
│ │ │vânzare/în │ │
│ │ │vederea admiterii│ │
│ │ │la tranzacţionare│ │
│ │ │pe pieţe │ │
│ │ │reglementate, │ │
│ │ │sisteme │ │
│ │ │multilaterale de │ │
│ │ │tranzacţionare şi│ │
│ │ │/sau sisteme │ │
│ │ │organizate de │ │
│ │ │tranzacţionare, │ │
│ │ │cu excepţia lit. │ │
│ │ │b) │a) 0,1%, │
│ │ │b) Cotă din │dar nu │
│ │ │valoarea │mai mult │
│ │ │ofertelor publice│de │
│ │ │de vânzare │1.000.000│
│ │ │aferente │lei │
│ │ │obligaţiunilor │b) 0,05%,│
│ │Cotă din │corporative, │dar nu │
│ │valoarea │obligaţiunilor │mai mult │
│5. │ofertelor │emise de │de │
│ │publice de │autorităţi ale │500.000 │
│ │vânzare │administraţiei │lei │
│ │ │publice centrale │c) 0,1%, │
│ │ │şi locale şi │dar nu │
│ │ │titlurilor de │mai mult │
│ │ │stat │de │
│ │ │c) Cotă din │1.000.000│
│ │ │valoarea │lei │
│ │ │ofertelor publice│ │
│ │ │transfrontaliere │ │
│ │ │efectuate de un │ │
│ │ │emitent pentru │ │
│ │ │care România este│ │
│ │ │stat membru de │ │
│ │ │origine şi care │ │
│ │ │intenţionează să │ │
│ │ │deruleze o ofertă│ │
│ │ │publică de │ │
│ │ │vânzare/admitere │ │
│ │ │la tranzacţionare│ │
│ │ │pe o piaţă │ │
│ │ │dintr-un stat │ │
│ │ │membru, altul │ │
│ │ │decât România │ │
├────┼──────────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │Tarif document│Aprobare a unui │ │
│ │de │document de │ │
│6. │înregistrare/ │înregistrare/ │4.500 lei│
│ │document de │document de │ │
│ │înregistrare │înregistrare │ │
│ │universal │universal │ │
├────┼──────────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │ │a) Cotă din │ │
│ │Cotă din │valoarea ofertei │ │
│ │valoarea │publice de │ │
│7. │ofertelor │cumpărare │a) 1% │
│ │publice de │b) Cotă din │b) 1,5% │
│ │cumpărare/ │valoarea ofertei │ │
│ │preluare │publice de │ │
│ │ │preluare │ │
└────┴──────────────┴─────────────────┴─────────┘

"

    23. La anexa nr. 2 numărul curent 1, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬──────────────┬─────────┐
│ │ │Precizări │ │
│ │ │(operaţiunea, │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│baza de calcul│tarifului│
│crt.│venituri │căreia i se │/taxei/ │
│ │ │aplică cota │cotei (%)│
│ │ │etc.) │ │
├────┼────────────┼──────────────┼─────────┤
│ │Cote/Taxe │ │ │
│ │din valoarea│ │ │
│ │activului │ │ │
│ │net/ │c) Taxă lunară│ │
│ │Contribuţii │din valoarea │ │
│ │brute │contribuţiilor│ │
│ │încasate, │brute încasate│ │
│1. │aferente │de fondurile │0,25% │
│ │fondurilor │de pensii │ │
│ │de pensii │private (pilon│ │
│ │private/ │II) │ │
│ │organismelor│ │ │
│ │de plasament│ │ │
│ │colectiv │ │ │
│ │(O.P.C.) │ │ │
└────┴────────────┴──────────────┴─────────┘

"

    24. La anexa nr. 3 numărul curent 1, punctele 1.1, 1.4, 1.7, 1.9 şi 1.10 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│Precizări (operaţiunea, baza de calcul căreia i se aplică cota etc.) │tarifului│
│crt.│venituri │ │/taxei/ │
│ │ │ │cotei (%)│
├────┼────────────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ │1.1. autorizare societăţi de servicii de investiţii financiare/sucursale │15.000 │
│ │ │societăţi din ţări terţe │lei │
│ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ │........................................................................... │ │
│ │Tarif/Taxă ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │de │1.4. autorizare administrator care deţine controlul asupra furnizării unui │7.500 lei│
│ │soluţionare │indice de referinţă │ │
│ │a cererilor ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │de │............................................................................│ │
│ │autorizare/ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│1. │avizare/ │1.7. autorizare fond deschis de investiţii/subfond al unui fond deschis de │10.000 │
│ │aprobare/ │investiţii/fond de investiţii alternative/subfond al unui fond de investiţii│lei │
│ │atestare şi │alternative │ │
│ │retragere ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │autorizaţie/│............................................................................│ │
│ │atestat ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │entităţi │1.9. autorizare operatori de piaţă │150.000 │
│ │reglementate│ │lei │
│ │ ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ │1.10. autorizare/aprobare a autorizării pieţelor reglementate, de │25.000 │
│ │ │constituire şi administrare a unui sistem multilateral de tranzacţionare/ │lei │
│ │ │sistem organizat de tranzacţionare │ │
└────┴────────────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘

"

    25. La anexa nr. 3 numărul curent 1, după punctul 1.10 se introduce un nou punct, punctul 1.10^1, cu următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ │ │ │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│Precizări (operaţiunea, baza de calcul căreia i se aplică │tarifului/ │
│crt.│venituri │cota etc.) │taxei/cotei │
│ │ │ │(%) │
├────┼────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┤
│ │Tarif/Taxă │ │
│ │de │ │
│ │soluţionare │............................................................................│
│ │a cererilor │ │
│ │de │ │
│ │autorizare/ │ │
│ │avizare/ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┤
│1. │aprobare/ │ │ │
│ │atestare şi │ │ │
│ │retragere │1.10^1. autorizare şi înregistrare în Registrul A.S.F. a unui│ │
│ │autorizaţie/│mecanism de publicare aprobat/furnizor de sisteme │5.000 lei │
│ │atestat │centralizate de raportare/mecanism de raportare aprobat │ │
│ │entităţi │ │ │
│ │reglementate│ │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

"

    26. La anexa nr. 3 numărul curent 1, punctul 1.11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬─────────────────────┬───────────┐
│ │ │Precizări │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│(operaţiunea, baza de│tarifului/ │
│crt.│venituri │calcul căreia i se │taxei/cotei│
│ │ │aplică cota etc.) │(%) │
├────┼────────────┼─────────────────────┴───────────┤
│ │Tarif/Taxă │ │
│ │de │ │
│ │soluţionare │.................................│
│ │a cererilor │ │
│ │de │ │
│ │autorizare/ │ │
│ │avizare/ ├─────────────────────┬───────────┤
│1. │aprobare/ │ │ │
│ │atestare şi │ │ │
│ │retragere │1.11. autorizare │ │
│ │autorizaţie/│depozitari centrali/ │200.000 lei│
│ │atestat │contrapărţi centrale │ │
│ │entităţi │ │ │
│ │reglementate│ │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────┴─────────────────────┴───────────┘

"

    27. La anexa nr. 3 numărul curent 1, punctul 1.17 se abrogă.
    28. La anexanr. 3 numărul curent 1, punctele 1.18, 1.20, 1.22, 1.24, 1.26 şi 1.27 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │Categoria de│Precizări (operaţiunea, baza de calcul căreia i se aplică │Nivelul │
│crt.│venituri │cota etc.) │tarifului/taxei│
│ │ │ │/cotei (%) │
├────┼────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│ │ │.............................................................................│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│ │ │1.18. autorizare: │ │
│ │ │a) reglementări emise de operatorii de piaţă, depozitarii │a) 5.000 lei │
│ │ │centrali, contrapărţile centrale; │b) 5.000 lei │
│ │ │b) reguli de funcţionare a unui sistem multilateral de │ │
│ │ │tranzacţionare/sistem organizat de tranzacţionare. │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│ │ │.............................................................................│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│ │ │1.20. aprobare anunţ întocmit în vederea exercitării │ │
│ │ │dreptului prevăzut la: │ │
│ │Tarif/Taxă │a) art. 42 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de │a) 20.000 lei │
│ │de │instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă; │b) 0 lei │
│ │soluţionare │b) art. 43 din Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de │ │
│ │a cererilor │instrumente şi operaţiuni de piaţă. │ │
│ │de ├─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│ │autorizare/ │.............................................................................│
│ │avizare/ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│1. │aprobare/ │1.22. aprobare document întocmit pentru cazurile prevăzute la│ │
│ │atestare şi │art. 1 alin. (4) lit. f) şi g) din Regulamentul (UE) nr. 2017│3.000 lei │
│ │retragere │/1.129. │ │
│ │autorizaţie/├─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│ │atestat │.............................................................................│
│ │entităţi ├─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│ │reglementate│1.24. avizare/înregistrare a altor organisme de plasament │ │
│ │ │colectiv (A.O.P.C.)/fonduri de investiţii alternative │10.000 lei │
│ │ │(F.I.A.) │ │
│ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
│ │ │.............................................................................│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
│ │ │1.26. avizare/autorizare agent de distribuţie al S.A.I. │500 lei │
│ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │1.27. avizare transferuri directe prevăzute la art. 81 alin. │0,15% din │
│ │ │(1) lit. g^4) şi j) din Regulamentul nr. 13/2005 privind │valoarea │
│ │ │autorizarea şi funcţionarea depozitarului central, caselor de│transferurilor,│
│ │ │compensare şi contrapărţilor centrale, aprobat prin Ordinul │dar nu mai │
│ │ │Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 60/2005, cu │puţin de 5.000 │
│ │ │modificările şi completările ulterioare │lei │
└────┴────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘

"

    29. La anexa nr. 3 numărul curent 1, punctul 1.28 se abrogă.
    30. La anexa nr. 3 numărul curent 1, punctele 1.30, 1.35, 1.37 şi 1.43 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ │ │ │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│Precizări (operaţiunea, baza de calcul căreia i se aplică cota │tarifului/ │
│crt.│venituri │etc.) │taxei/cotei│
│ │ │ │(%) │
├────┼────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┤
│ │ │.............................................................................│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┤
│ │ │1.30. avizare transfer al unui organism de plasament colectiv de │ │
│ │ │la o societate de administrare a investiţiilor la o altă │ │
│ │ │societate de administrare a investiţiilor, respectiv, după caz, │1.000 lei │
│ │ │de la un administrator de fonduri de investiţii alternative la un│ │
│ │Tarif/Taxă │alt administrator de fonduri de investiţii alternative │ │
│ │de ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┤
│ │soluţionare │.............................................................................│
│ │a cererilor ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┤
│ │de │1.35. atestare calitate de organism de formare profesională │6.500 lei │
│ │autorizare/ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┤
│ │avizare/ │.............................................................................│
│1. │aprobare/ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┤
│ │atestare şi │1.37. retragere a autorizaţiei/avizului/atestatului la cererea │a) 200 lei │
│ │retragere │entităţii, pentru: │b) 1.000 │
│ │autorizaţie/│a) persoană fizică; │lei │
│ │atestat │b) persoană juridică/entitate fără personalitate juridică. │ │
│ │entităţi ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┤
│ │reglementate│.............................................................................│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┤
│ │ │1.43. aprobarea modificărilor condiţiilor şi documentelor în baza│ │
│ │ │cărora este acordată autorizaţia de funcţionare pentru societăţi │ │
│ │ │sau autorizaţia de funcţionare/avizul de desfăşurare a │500 lei“ │
│ │ │activităţii de distribuţie pentru intermediarii principali sau │ │
│ │ │autorizaţia/avizul pentru o entitate care organizează cursuri de │ │
│ │ │pregătire profesională │ │
└────┴────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘

"

    31. La anexa nr. 3 numărul curent 1, punctul 1.44^1 se abrogă.
    32. La anexa nr. 3 numărul curent 1, punctele 1.67 şi 1.69 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬──────────────────────────┬─────────┐
│ │ │Precizări (operaţiunea, │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│baza de calcul căreia i se│tarifului│
│crt.│venituri │aplică cota etc.) │/taxei/ │
│ │ │ │cotei (%)│
├────┼────────────┼──────────────────────────┴─────────┤
│ │ │................................. │
│ │ ├──────────────────────────┬─────────┤
│ │ │1.67. aprobare membru │ │
│ │ │structură de conducere/ │ │
│ │ │persoană cu funcţie-cheie,│ │
│ │ │respectiv autorizarea │ │
│ │ │modificării autorizaţiei │1.000 lei│
│ │ │de funcţionare ca urmare a│/persoană│
│ │ │modificării componenţei │evaluată │
│ │ │consiliului de │ │
│ │ │administraţie/consiliului │ │
│ │ │de supraveghere, directori│ │
│ │ │/membri ai directoratului │ │
│ │ ├──────────────────────────┴─────────┤
│ │Tarif/Taxă │....................................│
│ │de ├──────────────────────────┬─────────┤
│ │soluţionare │1.69. cererea de aprobare │ │
│ │a cererilor │a proiectelor de achiziţie│ │
│ │de │^1) şi/sau a acţionarilor │ │
│ │autorizare/ │semnificativi^2): │ │
│ │avizare/ │a) participaţii mai mari │ │
│1. │aprobare/ │sau egale cu 50% (cotă │ │
│ │atestare şi │aplicabilă taxei de │ │
│ │retragere │autorizare): │ │
│ │autorizaţie/│b) participaţii mai mici │a) 75% │
│ │atestat │de 50%: │b) │
│ │entităţi │(i) persoană fizică; │(i) 5.000│
│ │reglementate│(ii) persoană juridică │lei │
│ │ │lei; │(ii) │
│ │ │(iii) persoane care │10.000 │
│ │ │acţionează în mod │lei │
│ │ │concertat. │(iii) │
│ │ │^1) În cazul unui proiect │10.000 │
│ │ │de achiziţie de către │lei │
│ │ │persoane care acţionează │ │
│ │ │în mod concertat tariful │ │
│ │ │se aplică o singură dată. │ │
│ │ │^2) La înfiinţarea │ │
│ │ │entităţii reglementate │ │
│ │ │tariful pentru evaluarea │ │
│ │ │acţionarilor este inclus │ │
│ │ │în tariful de autorizare a│ │
│ │ │entităţii reglementate. │ │
└────┴────────────┴──────────────────────────┴─────────┘

"

    33. La anexa nr. 3 numărul curent 2, punctele 2.2 şi 2.3 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬──────────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │Precizări (operaţiunea, baza de │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│calcul căreia i se aplică cota │tarifului│
│crt.│venituri │etc.) │/taxei/ │
│ │ │ │cotei (%)│
├────┼────────────┼──────────────────────────────────┴─────────┤
│ │ │................................. │
│ │ ├──────────────────────────────────┬─────────┤
│ │ │2.2. înscriere în Registrul A.S.F.│ │
│ │ │a entităţilor ce se autorizează/ │a) 1.000 │
│ │ │avizează de A.S.F.: │lei │
│ │Tarif/Taxă │a) persoană juridică/entitate fără│b) 100 │
│ │de înscriere│personalitate juridică; │lei │
│ │/ │b) persoană fizică. │ │
│ │înregistrare├──────────────────────────────────┴─────────┤
│ │/menţinere/ │............................................│
│2. │radiere în/ ├──────────────────────────────────┬─────────┤
│ │din │2.3. înscriere în Registrul A.S.F.│ │
│ │evidenţele │a instituţiilor de credit din │ │
│ │şi │România care prestează servicii şi│ │
│ │registrele │activităţi de investiţii: │a) 20.000│
│ │A.S.F. │a) cu instrumentele financiare │lei │
│ │ │menţionate în anexa nr. 1 │b) 1.000 │
│ │ │secţiunea C din Legea nr. 126/ │lei │
│ │ │2018; b) exclusiv cu instrumentele│ │
│ │ │financiare menţionate la art. 2 │ │
│ │ │alin. (3) din Legea nr. 126/2018. │ │
└────┴────────────┴──────────────────────────────────┴─────────┘

"

    34. La anexa nr. 3 numărul curent 2, după punctul 2.5 se introduce un nou punct, punctul 2.5^1, cu următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬─────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│Precizări (operaţiunea, baza de calcul căreia│tarifului│
│crt.│venituri │i se aplică cota etc.) │/taxei/ │
│ │ │ │cotei (%)│
├────┼────────────┼─────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ │ │.......................................................│
│ │ ├─────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ │ │2.5^1. înregistrare în Registrul A.S.F. │ │
│ │Tarif/Taxă │administrator care deţine controlul asupra │ │
│ │de înscriere│furnizării unui indice de referinţă: │ │
│ │/ │a) în cazul prevăzut la art. 34 alin. (1) │ │
│ │înregistrare│lit. b) din Regulamentul (UE) 2016/1.011 al │ │
│ │/menţinere/ │Parlamentului European şi al Consiliului din │ │
│2. │radiere în/ │8 iunie 2016 privind indicii utilizaţi ca │a) 5.000 │
│ │din │indici de referinţă în cadrul instrumentelor │lei │
│ │evidenţele │financiare şi al contractelor financiare sau │b) 2.500 │
│ │şi │pentru a măsura performanţele fondurilor de │lei │
│ │registrele │investiţii şi de modificare a Directivelor │ │
│ │A.S.F. │2008/48/CE şi 2014/17/UE şi a Regulamentului │ │
│ │ │(UE) nr. 596/2014, denumit în continuare │ │
│ │ │Regulamentul (UE) 2016/1.011; │ │
│ │ │b) în cazul prevăzut la art. 34 alin. (1) │ │
│ │ │lit. c) din Regulamentul (UE) 2016/1.011. │ │
└────┴────────────┴─────────────────────────────────────────────┴─────────┘

"

    35. La anexa nr. 3 numărul curent 2, punctul 2.6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬─────────────────┬─────────┐
│ │ │Precizări │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│(operaţiunea, │tarifului│
│crt.│venituri │baza de calcul │/taxei/ │
│ │ │căreia i se │cotei (%)│
│ │ │aplică cota etc.)│ │
├────┼────────────┼─────────────────┼─────────┤
│ │ │2.6. înscriere în│ │
│ │ │Registrul A.S.F. │ │
│ │ │a societăţilor de│ │
│ │ │administrare a │ │
│ │ │investiţiilor, │ │
│ │Tarif/Taxă │administratorilor│ │
│ │de înscriere│de fonduri de │ │
│ │/ │investiţii │ │
│ │înregistrare│alternative │ │
│ │/menţinere/ │autorizaţi, │ │
│2. │radiere în/ │societăţilor de │3.000 lei│
│ │din │servicii de │ │
│ │evidenţele │investiţii │ │
│ │şi │financiare, │ │
│ │registrele │instituţiilor de │ │
│ │A.S.F. │credit care │ │
│ │ │distribuie │ │
│ │ │titluri de │ │
│ │ │participare pe │ │
│ │ │teritoriul │ │
│ │ │României │ │
└────┴────────────┴─────────────────┴─────────┘

"

    36. La anexa nr. 3 numărul curent 2, după punctul 2.6 se introduce un nou punct, punctul 2.6^1, cu următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬───────────────────────────────┬────────────────┐
│Nr. │Categoria de│Precizări (operaţiunea, baza de│Nivelul │
│crt.│venituri │calcul căreia i se aplică cota │tarifului/taxei/│
│ │ │etc.) │cotei (%) │
├────┼────────────┼───────────────────────────────┴────────────────┤
│ │Tarif/Taxă │ │
│ │de înscriere│…………………….....................................………│
│ │/ │ │
│ │înregistrare│ │
│ │/menţinere/ ├───────────────────────────────┬────────────────┤
│2. │radiere în/ │ │ │
│ │din │2.6^1. înscriere în Registrul │ │
│ │evidenţele │A.S.F. a operatorului │5.000 lei │
│ │şi │independent │ │
│ │registrele │ │ │
│ │A.S.F. │ │ │
└────┴────────────┴───────────────────────────────┴────────────────┘

"

    37. La anexa nr. 3 numărul curent 2, punctele 2.7 şi 2.8 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│Precizări (operaţiunea, baza de calcul│tarifului│
│crt.│venituri │căreia i se aplică cota etc.) │/taxei/ │
│ │ │ │cotei (%)│
├────┼────────────┼──────────────────────────────────────┴─────────┤
│ │ │…………………….....................................………│
│ │ ├──────────────────────────────────────┬─────────┤
│ │ │2.7. radiere din Registrul A.S.F., la │ │
│ │ │cerere, a instituţiei de credit din │ │
│ │ │România care prestează servicii şi │ │
│ │ │activităţi de investiţii: │a) 1.500 │
│ │Tarif/Taxă │a) cu instrumentele financiare │lei │
│ │de înscriere│menţionate în anexa nr. 1 secţiunea C │b) 200 │
│ │/ │din Legea nr. 126/2018; │lei │
│ │înregistrare│b) exclusiv cu instrumentele │ │
│ │/menţinere/ │financiare menţionate la art. 2 alin. │ │
│2. │radiere în/ │(3) din Legea nr. 126/2018. │ │
│ │din ├──────────────────────────────────────┴─────────┤
│ │evidenţele │…………………….....................................………│
│ │şi ├──────────────────────────────────────┬─────────┤
│ │registrele │2.8. radiere din Registrul A.S.F., la │ │
│ │A.S.F. │cerere, a societăţii de administrare a│ │
│ │ │investiţiilor, administratorului de │ │
│ │ │fonduri de investiţii alternative │1.000 lei│
│ │ │autorizat, societăţii de servicii de │ │
│ │ │investiţii financiare, instituţiei de │ │
│ │ │credit care distribuie titluri de │ │
│ │ │participare pe teritoriul României │ │
└────┴────────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┘

"

    38. La anexa nr. 3 numărul curent 2, după punctul 2.8 se introduce un nou punct, punctul 2.8^1, cu următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬───────────────────┬─────────┐
│ │ │Precizări │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│(operaţiunea, baza │tarifului│
│crt.│venituri │de calcul căreia i │/taxei/ │
│ │ │se aplică cota │cotei (%)│
│ │ │etc.) │ │
├────┼────────────┼───────────────────┴─────────┤
│ │Tarif/Taxă │ │
│ │de înscriere│……………..........………………………………….│
│ │/ │ │
│ │înregistrare├───────────────────┬─────────┤
│ │/ menţinere/│ │ │
│2. │radiere în/ │2.8^1. radiere din │ │
│ │din │Registrul A.S.F., │ │
│ │evidenţele │la cerere, a │200 lei │
│ │şi │operatorului │ │
│ │registrele │independent │ │
│ │A.S.F. │ │ │
└────┴────────────┴───────────────────┴─────────┘

"

    39. La anexa nr. 3 numărul curent 2, după punctul 2.9 se introduce un nou punct, punctul 2.9^1, cu următorul cuprins:
    "

┌────┬────────────┬───────────────────┬─────────┐
│ │ │Precizări │Nivelul │
│Nr. │Categoria de│(operaţiunea, baza │tarifului│
│crt.│venituri │de calcul căreia i │/taxei/ │
│ │ │se aplică cota │cotei (%)│
│ │ │etc.) │ │
├────┼────────────┼───────────────────┴─────────┤
│ │Tarif/Taxă │ │
│ │de înscriere│……………..........………………………………….│
│ │/ │ │
│ │înregistrare├───────────────────┬─────────┤
│ │/menţinere/ │ │ │
│2. │radiere în/ │2.9^1. radiere din │ │
│ │din │Registrul A.S.F., │ │
│ │evidenţele │la cerere, a │200 lei │
│ │şi │agentului de │ │
│ │registrele │distribuţie al unui│ │
│ │A.S.F. │S.A.I. │ │
│ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────────────────┴─────────┘

"

    40. La anexa nr. 3 numărul curent 4, punctul 4.2 se abrogă.
    41. La anexa nr. 3 numărul curent 5, punctele 5.3, 5.5 şi 5.6 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "

┌────┬───────────┬───────────────────┬─────────┐
│ │ │Precizări │Nivelul │
│Nr. │Categoria │(operaţiunea, baza │tarifului│
│crt.│de venituri│de calcul căreia i │/taxei/ │
│ │ │se aplică cota │cotei (%)│
│ │ │etc.) │ │
├────┼───────────┼───────────────────┴─────────┤
│ │ │……………..........………………………………….│
│ │ ├───────────────────┬─────────┤
│ │ │5.3. taxă │ │
│ │ │interpretare │ │
│ │ │oficială a │ │
│ │ │reglementărilor │ │
│ │ │A.S.F. în vigoare, │ │
│ │ │aplicabile │ │
│ │ │entităţilor │ │
│ │ │prevăzute la art. 2│ │
│ │ │alin. (1) lit. b) │ │
│ │ │din Ordonanţa de │ │
│ │ │urgenţă a │ │
│ │ │Guvernului nr. 93/ │ │
│ │ │2012, cu excepţia │ │
│ │ │entităţilor │ │
│ │ │supravegheate de │a) 10.000│
│ │ │A.S.F. ori a │lei │
│ │ │patronatelor/ │b) 300 │
│ │ │asociaţiilor │lei │
│ │ │profesionale ale │ │
│ │ │acestora, │ │
│ │ │contractanţilor, │ │
│ │ │păgubiţilor ori a │ │
│ │ │asociaţiilor de │ │
│ │ │protecţie a │ │
│ │ │consumatorilor şi a│ │
│ │ │instituţiilor sau │ │
│ │ │autorităţilor │ │
│ │Tarife şi │publice, după cum │ │
│ │taxe din │urmează: │ │
│ │alte │a) persoane │ │
│5. │activităţi │juridice; │ │
│ │desfăşurate│b) persoane fizice.│ │
│ │de A.S.F. ├───────────────────┴─────────┤
│ │ │……………..........………………………………….│
│ │ ├───────────────────┬─────────┤
│ │ │5.5. avizare firmă │ │
│ │ │de audit în vederea│ │
│ │ │desfăşurării │ │
│ │ │activităţii de │ │
│ │ │audit financiar la │25.000 │
│ │ │entităţile │lei │
│ │ │autorizate, │ │
│ │ │reglementate şi │ │
│ │ │supravegheate de │ │
│ │ │A.S.F. │ │
│ │ ├───────────────────┼─────────┤
│ │ │5.6. notificare │ │
│ │ │persoană fizică │ │
│ │ │care oferă │ │
│ │ │informaţii privind │ │
│ │ │instrumentele │ │
│ │ │financiare, │ │
│ │ │serviciile de │ │
│ │ │investiţii sau │ │
│ │ │serviciile │300 lei │
│ │ │auxiliare în numele│ │
│ │ │S.S.I.F./ │ │
│ │ │instituţiei de │ │
│ │ │credit, în │ │
│ │ │conformitate cu │ │
│ │ │prevederile art. 87│ │
│ │ │alin. (1) din Legea│ │
│ │ │nr. 126/2018 │ │
└────┴───────────┴───────────────────┴─────────┘

"

    42. La anexa nr. 3 numărul curent 5, după punctul 5.6 se introduc două noi puncte, punctele 5.7 şi 5.8, cu următorul cuprins:
    "

┌────┬───────────┬─────────────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │Nivelul │
│Nr. │Categoria │Precizări (operaţiunea, baza de │tarifului│
│crt.│de venituri│calcul căreia i se aplică cota etc.) │/taxei/ │
│ │ │ │cotei (%)│
├────┼───────────┼─────────────────────────────────────┴─────────┤
│ │ │………………....................................……………│
│ │ ├─────────────────────────────────────┬─────────┤
│ │ │5.7 furnizarea oricăror informaţii, │ │
│ │ │puncte de vedere, altele decât cele │ │
│ │ │prevăzute la pct. 5.3, sau │ │
│ │Tarife şi │certificări din partea A.S.F. │300 lei │
│ │taxe din │destinate a servi în relaţiile cu │ │
│5. │alte │terţii, cu excepţia contractanţilor, │ │
│ │activităţi │păgubiţilor şi a instituţiilor sau │ │
│ │desfăşurate│autorităţilor publice │ │
│ │de A.S.F. ├─────────────────────────────────────┼─────────┤
│ │ │5.8. taxă de eliberare a duplicatului│ │
│ │ │autorizaţiei conform art. 8 alin. │ │
│ │ │(14) din Legea nr. 237/2015, cu │0 lei │
│ │ │modificările şi completările │ │
│ │ │ulterioare │ │
└────┴───────────┴─────────────────────────────────────┴─────────┘

"



    ART. II
    Prezentul regulament se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în Buletinul A.S.F. şi pe site-ul A.S.F şi intră în vigoare la data publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ART. III
    Regulamentul Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 16/2014 privind veniturile Autorităţii de Supraveghere Financiară, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 899 din 11 decembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările şi completările aduse prin prezentul regulament, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.



                    Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară,
                    Leonardo Badea

    Bucureşti, 25 iunie 2019.
    Nr. 7.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016