Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 7 din 21 octombrie 2009  pentru modificarea   Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT nr. 7 din 21 octombrie 2009 pentru modificarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 736 din 29 octombrie 2009

ART. I
<>Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006 , modificat prin <>Regulamentul nr. 7/2007 , se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) C.N.V.M. stabileşte şi modificã nivelul cotelor şi tarifelor prevãzute în Statutul C.N.V.M. la art. 13 alin. (2) lit. a)-d), alin. (4), precum şi la alin. (5) al aceluiaşi articol, în cadrul limitei maxime.
(2) Cuantumul tarifelor prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. f), g) şi j) din Statutul C.N.V.M. este stabilit prin prezentul regulament.
(3) Cuantumul tarifelor şi veniturilor prevãzute în Statutul C.N.V.M. la art. 13 alin. (2) lit. e) şi k) şi alin. (4) privind cuantumul tarifelor pentru tranzacţiile cu instrumente financiare derivate derulate în cadrul oricãrui sistem alternativ de tranzacţionare se stabileşte de C.N.V.M. ca anexã la bugetul propriu de venituri şi cheltuieli şi se aprobã de Parlamentul României."
2. La articolul 4, dupã alineatul (4) se introduc trei noi alineate, alineatele (5)-(7), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare, cu excepţia tranzacţiilor cu instrumente financiare derivate, este evidenţiat la pct. 6.12 din anexã.
(6) Sumele provenind din cota prevãzutã la alin. (5) se suportã de cumpãrãtor şi se calculeazã zilnic de cãtre intermediari.
(7) Intermediarii de la alin. (6) au obligaţia sã încaseze de la toţi clienţii pentru care efectueazã tranzacţii în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare sumele reprezentând cota prevãzutã la alin. (5) aplicatã la valoarea tranzacţiilor zilnice şi sã efectueze viramentele respective, conform alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M."
3. Articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Sumele provenite din aplicarea tarifelor stabilite în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. e) din Statutul C.N.V.M, precum şi din aplicarea tarifelor pentru tranzacţiile derulate cu instrumente financiare derivate în cadrul oricãrui sistem alternativ de tranzacţionare se calculeazã şi se reţin lunar de cãtre operatorii de piaţã şi/sau operatorii de sistem de la fiecare parte contractantã şi se vireazã de cãtre aceştia în contul indicat de C.N.V.M., cel mai târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã.
(2) Sumele provenite din aplicarea tarifelor pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate cu instrumente financiare derivate în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare se calculeazã şi se reţin lunar de cãtre intermediari de la fiecare client şi se vireazã de cãtre aceştia în contul indicat de C.N.V.M., cel mai târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã."
4. La articolul 9, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. f) din Statutul C.N.V.M., privind operaţiunile efectuate de C.N.V.M., sunt evidenţiate la pct. 5.15.7 din anexã."
5. Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. g) şi j) din Statutul C.N.V.M. sunt evidenţiate la pct. 6 şi 8 din anexã.
(2) Sumele percepute pentru monitorizarea entitãţilor autorizate şi supravegheate de C.N.V.M. se determinã prin aplicarea cotei prevãzute la pct. 6.1 din anexã şi au drept bazã de calcul veniturile din exploatare obţinute lunar din activitãţile autorizate de C.N.V.M. realizate de acestea, calculate conform reglementãrilor contabile elaborate de C.N.V.M.
(3) Sumele datorate conform alin. (2) se vireazã trimestrial, pânã la data de 25 a primei luni din trimestrul urmãtor celui pentru care se datoreazã, în contul indicat de C.N.V.M. În cazul în care aceste sume se plãtesc anticipat astfel:
a) pentru trimestrul I, pânã la data de 25 martie inclusiv;
b) pentru trimestrul II, pânã la data de 25 iunie inclusiv;
c) pentru trimestrul III, pânã la data de 25 septembrie inclusiv;
d) pentru trimestrul IV, pânã la data de 25 decembrie inclusiv, se acordã o reducere de 5%.
(4) Sumele provenite din tarifele de examinare şi de coordonare a activitãţii de formare profesionalã se calculeazã prin aplicarea la veniturile încasate de la beneficiarii serviciilor, de cãtre organismele de formare profesionalã atestate de C.N.V.M., a cotei evidenţiate la pct. 6.1.1 din anexã.
(5) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.3, 6.8, 6.9, precum şi la pct. 8.1 din anexã se achitã de beneficiarii serviciilor la data efectuãrii operaţiunilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.
(6) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.4 şi 6.10 din anexã se achitã de cãtre beneficiarii serviciilor anticipat, în contul indicat de C.N.V.M.
(7) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.11, precum şi la pct. 8.2 din anexã se achitã de beneficiarii serviciilor, în contul indicat de C.N.V.M.
(8) Emitenţii valorilor mobiliare care se radiazã din evidenţele C.N.V.M. în baza unor acte individuale emise în cursul primului semestru al unui an calendaristic vor plãti 50% din tariful de menţinere a valorilor mobiliare prevãzut la pct. 6.5 din anexã pentru acel an calendaristic.
(9) Pentru perioada cuprinsã între deschiderea procedurii de insolvenţã, astfel cum este ea reglementatã de <>Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi reinserţia debitorului în activitatea comercialã sau, dupã caz, trecerea la faliment în condiţiile legii, obligaţia de platã prevãzutã la pct. 6.5 din anexã se suspendã."
6. Articolul 18 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - (1) C.N.V.M. poate actualiza semestrial nivelul tarifelor percepute în conformitate cu evoluţia indicatorilor macroeconomici care stau la baza fundamentãrii bugetului de stat.
(2) C.N.V.M. poate încasa în valutã (EUR sau USD la cursul Bãncii Naţionale a României din ziua plãţii) tarifele şi cotele datorate de cãtre entitãţile din state membre care urmeazã sã fie înregistrate în Registrul C.N.V.M şi sã tranzacţioneze pe piaţa de capital, prestând servicii pe teritoriul României.
(3) Tarifele prevãzute în anexã se aplicã pentru actele individuale emise începând cu data intrãrii în vigoare a prezentului regulament."
7. Anexa la <>Regulamentul nr. 7/2006 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"ANEXĂ
la regulament




┌────────┬────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┬───────────────────┐
│ Nr. │ Categoria de venituri, │ Felul operaţiunii/entitãţii │ Nivelul tarifului │
│ crt. │conform art. 13 din Statutul C.N.V.M│ │ (lei)/cotã │
│ │ │ │ perceputã conform │
│ │ │ │ Regulamentului │
│ │ │ │C.N.V.M. nr. 7/2006│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 1. │Cotã de cel mult 0,08% din valoarea │a) Cotã din valoarea tranzacţiilor │ 0,08%│
│ │tranzacţiilor derulate pe orice │derulate pe pieţele reglementate şi/│ │
│ │piaţã reglementatã, suportate de │sau în cadrul sistemelor alternative│ │
│ │cãtre cumpãrãtor, cu excepţia │de tranzacţionare; │ │
│ │pieţelor reglementate de instrumente│b) Cotã din valoarea tranzacţiilor: │ 0,04%│
│ │financiare derivate │- cu obligaţiuni, inclusiv cele │ 0,04%│
│ │Cota prevãzutã la alin. (2) lit. a) │convertibile în acţiuni; │ │
│ │şi e) din Ordonanţa de urgenţã a │- cu drepturi de preferinţã; │ 0,04%│
│ │Guvernului nr. 25/2002, aprobatã │- cu drepturi de alocare; │ 0,04%│
│ │prin <>Legea nr. 514/2002 , se aplicã │c) Cotã din valoarea tranzacţiilor │ │
│ │şi sistemelor alternative de │cu titluri de stat derulate pe │ │
│ │tranzacţionare. │pieţele reglementate şi în cadrul │ │
│ │ │sistemelor alternative de │ │
│ │ │tranzacţionare │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 2. │Cotã de cel mult 0,1% din valoarea │Cota asupra activului net al │ 0,1%│
│ │activului net al organismelor de │organismelor de plasament colectiv │ │
│ │plasament colectiv în valori │(O.P.C.) │ │
│ │mobiliare │ │ │
│ │Cota prevãzutã la alin. (2) lit. b) │ │ │
│ │din Ordonanţa de urgenţã a │ │ │
│ │Guvernului nr. 25/2002, aprobatã │ │ │
│ │prin <>Legea nr. 514/2002 , se aplicã │ │ │
│ │şi altor organisme de plasament │ │ │
│ │colectiv, altele decât organismele │ │ │
│ │de plasament colectiv în valori │ │ │
│ │mobiliare (O.P.C.V.M.) │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 3. │Cotã de cel mult 0,5% din valoarea │Cotã de cel mult 0,5% din valoarea │ 0,5%│
│ │ofertelor publice de vânzare*) │ofertelor publice de vânzare*) │ │
│ │ │Cotã din valoarea ofertelor publice │ 0,1%│
│ │*) Nu se aplicã pentru cazurile │de vânzare în vederea admiterii la │ │
│ │prevãzute la art. 15 alin. (1) │tranzacţionare pe pieţe reglementate│ │
│ │lit. b) pct. 1, 2 şi 3 din │şi sisteme alternative de │ │
│ │<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006 . │tranzacţionare*) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │*) Se aplicã şi în cazul ofertelor │ │
│ │ │publice transfrontaliere efectuate │ │
│ │ │de un emitent pentru care România │ │
│ │ │este stat membru de origine şi care │ │
│ │ │intenţioneazã sã deruleze o ofertã │ │
│ │ │publicã de vânzare/admitere la │ │
│ │ │tranzacţionare pe o piaţã dintr-un │ │
│ │ │stat membru, altul decât România. │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 4. │Cotã de cel mult 2% din valoarea │a) cotã din valoarea ofertei publice│ 1,50%│
│ │ofertelor publice de cumpãrare- │de cumpãrare │ 2%│
│ │preluare │b) cotã din valoarea ofertei publice│ │
│ │ │de preluare │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5. │Tarife percepute la activitãţile │ │ │
│ │pentru care se emite de cãtre │ │ │
│ │C.N.V.M. un act individual │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de autorizare │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.1. │ │Emiterea unui act individual de │ 15.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a societãţilor de servicii de │ │
│ │ │investiţii financiare/sucursalelor │ │
│ │ │intermediarilor │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.2. │ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a: │ │
│ │ │- consultanţilor de investiţii: │ │
│ │ │● persoane fizice │ 2.500 lei│
│ │ │● persoane juridice │ 7.500 lei│
│ │ │- traderilor │ 7.500 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.2. │ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare/│ │
│ │ │validare a: │ │
│ │ │- conducãtorilor; │ 5.000 lei│
│ │ │- membrilor consiliului de adminis- │ 5.000 lei│
│ │ │traţie al operatorului de piaţã, │ │
│ │ │depozitarului central, casei de │ │
│ │ │compensare şi contrapãrţii centrale;│ │
│ │ │- reprezentantului compartimentului │ 1.000 lei│
│ │ │de control intern; │ │
│ │ │- agentului pentru servicii de │ 1.000 lei│
│ │ │investiţii financiare. │ │
│ │ │Notã: │ │
│ │ │Tariful se va percepe pentru fiecare│ │
│ │ │persoanã fizicã autorizatã în parte.│ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.4. │ │Emiterea unui act individual de │ 15.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a societãţilor de administrare a │ │
│ │ │investiţiilor/sucursalelor societã- │ │
│ │ │ţilor de administrare a │ │
│ │ │investiţiilor │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.5. │ │Emiterea unui act individual de │ 10.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a fondurilor deschise de investiţii │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.6. │ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a societãţii de investiţii care: │ │
│ │ │- sunt administrate de o societate │ 20.000 lei│
│ │ │de administrare a investiţiilor │ │
│ │ │(S.A.I.) │ │
│ │ │- se autoadministreazã │ 30.000 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.7. │ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a operatorilor de: │ │
│ │ │- piaţã │ 150.000 lei│
│ │ │- sistem │ 50.000 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.8. │ │Emiterea unui act individual de │ 25.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare/│ │
│ │ │aprobare a autorizãrii pieţelor │ │
│ │ │reglementate, de constituire şi │ │
│ │ │administrare de un sistem alternativ│ │
│ │ │de tranzacţionare │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.1.9. │ │Emiterea unui act individual de │ 200.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a depozitarilor centrali, a caselor │ │
│ │ │de compensare şi a contrapãrţilor │ │
│ │ │centrale │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.10. │ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a vehiculelor investiţionale: │ │
│ │ │a) societãţilor de securitizare: │ │
│ │ │- pentru constituire │ 20.000 lei│
│ │ │- pentru funcţionare │ 10.000 lei│
│ │ │b) constituirea şi funcţionarea unui│ 20.000 lei│
│ │ │fond de securitizare │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.11. │ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a societãţilor de administrare a │ │
│ │ │vehiculelor investiţionale: │ │
│ │ │a) de constituire │ 10.000 lei│
│ │ │b) de funcţionare │ 5.000 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.12. │ │Emiterea unui act individual de │ 15.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a societãţilor de management de │ │
│ │ │portofoliu al unor vehicule │ │
│ │ │investiţionale │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.13. │ │Emiterea unui act individual de │ 1.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de: │ │
│ │ │- autorizare a modificãrii în modul │ │
│ │ │de organizare şi funcţionare/a │ │
│ │ │condiţiilor avute în vedere la data │ │
│ │ │autorizãrii entitãţilor autorizate, │ │
│ │ │reglementate şi supravegheate*) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │*) Tariful se percepe pentru fiecare│ │
│ │ │înfiinţare/desfiinţare de sedii │ │
│ │ │secundare. │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.14. │ │Emiterea unui act individual de │ 1.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a modificãrilor intervenite în │ │
│ │ │conţinutul minim al reglementãrilor │ │
│ │ │interne ale societãţilor de │ │
│ │ │administrare a investiţiilor şi ale │ │
│ │ │O.P.C. autoadministrate │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.15. │ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a: │ │
│ │ │- dobândirii unei participaţii │ 5.000 lei│
│ │ │calificate în cadrul entitãţilor │ │
│ │ │autorizate, altele decât operatorii │ │
│ │ │de piaţã şi depozitarii centrali │ │
│ │ │- intenţiei de achiziţie a 5% din │ 50.000 lei│
│ │ │drepturile de vot la un operator de │ │
│ │ │piaţã şi la un depozitar central │ │
│ │ │ │ │
│ │ │Notã: │ │
│ │ │Obligaţia de platã a acestui tarif │ │
│ │ │revine persoanei care solicitã │ │
│ │ │C.N.V.M. aprobarea dobândirii/ │ │
│ │ │majorãrii participaţiei calificate. │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.16. │ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │ca investitor calificat: │ │
│ │ │- persoanã fizicã │ 5.000 lei│
│ │ │- persoanã juridicã │ 10.000 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.17. │ │Emiterea unui act individual de │ 5.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a reglementãrilor emise de │ │
│ │ │operatorii de piaţã, operatorii de │ │
│ │ │sistem, depozitarii centrali, casele│ │
│ │ │de compensare,contrapãrţile centrale│ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.18. │ │Aprobarea anunţului preliminar │ 1.000 lei│
│ │ │pentru ofertele publice │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.19. │ │Aprobarea anunţului întocmit în │ 20.000 lei│
│ │ │vederea exercitãrii dreptului │ │
│ │ │prevãzut la art. 206 din Legea nr. │ │
│ │ │297/2004 │ │
│ │ │Aprobarea anunţului întocmit în │ 0 lei│
│ │ │vederea exercitãrii dreptului │ │
│ │ │prevãzut la art. 207 din Legea nr. │ │
│ │ │297/2004 │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.20. │ │Aprobarea prospectului întocmit în │ 5.000 lei│
│ │ │vederea admiterii la tranzacţionare │ │
│ │ │pe o piaţã reglementatã, în │ │
│ │ │condiţiile în care admiterea nu este│ │
│ │ │precedatã de o ofertã publicã │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.21. │ │Aprobarea prospectului întocmit │ 3.000 lei│
│ │ │pentru cazurile prevãzute la art. 15│ │
│ │ │alin. (1) lit. b) pct. 1, 2 şi 3 din│ │
│ │ │<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006 │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.22. │ │Aprobarea prospectului întocmit │ │
│ │ │pentru cazurile prevãzute la art. 15│ │
│ │ │alin. (1) lit. b) pct. 5 din │ │
│ │ │<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006 , │ │
│ │ │pentru valorile mobiliare oferite, │ │
│ │ │alocate sau care urmeazã sã fie │ │
│ │ │alocate: │ │
│ │ │- cu titlu gratuit │ 3.000 lei│
│ │ │- cu titlu oneros │ 0,5% din valoarea│
│ │ │ │ acestora, dar nu│
│ │ │ │ mai puţin de│
│ │ │ │ 3.000 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.23. │ │Aprobarea prospectului preliminar în│ 2.500 lei│
│ │ │vederea evaluãrii succesului unei │ │
│ │ │viitoare oferte │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.1.24. │ │Emiterea unui act individual de │ 7.500 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare │ │
│ │ │a agenţilor care reprezintã │ │
│ │ │interesele deţinãtorilor de │ │
│ │ │obligaţiuni ipotecare/instrumente │ │
│ │ │financiare securitizate │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.2. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de avizare │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.2.1. │ │Emiterea unui act individual de │ 20.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de avizare │ │
│ │ │depozitar al activelor O.P.C. │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.2.2. │ │Emiterea unui act individual de │ 10.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de │ │
│ │ │înregistrare a: │ │
│ │ │- altor organisme de plasament │ │
│ │ │colectiv (A.O.P.C.); │ │
│ │ │- O.P.C. nearmonizate din state │ │
│ │ │membre/O.P.C. din state nemembre │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.2.3. │ │Emiterea unui act individual de │ 1.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de avizare │ │
│ │ │a modificãrilor aduse documentelor │ │
│ │ │depuse în vederea înregistrãrii la │ │
│ │ │C.N.V.M. a entitãţilor menţionate la│ │
│ │ │pct. 5.2.1 şi 5.2.2 │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.2.4. │ │Emiterea unui act individual de │ 500 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de avizare a │ │
│ │ │a agenţilor de distribuţie ai S.A.I.│ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.2.5. │ │Emiterea unui act individual de │ 0,15 % din│
│ │ │soluţionare a cererii de avizare a │ valoarea│
│ │ │transferurilor directe prevãzute la │transferurilor, dar│
│ │ │la art. 81 alin. (1) lit. g^4 din │ nu mai puţin de│
│ │ │<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 13/2005 │ 5.000 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.3. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ 10.000 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de înregistrare a grupurilor│ │ │
│ │la C.N.V.M. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.3.1. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ 1.000 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de radiere din evidenţele │ │ │
│ │C.N.V.M. a grupurilor │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.4. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ 2.500 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de validare a agentului care│ │ │
│ │reprezintã interesele deţinãtorilor │ │ │
│ │de obligaţiuni/instrumente │ │ │
│ │financiare securitizate │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.5. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ 5.000 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de confirmare a calitãţii de│ │ │
│ │operator independent │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.6. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ 10.000 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de avizare a delegãrii de │ │ │
│ │cãtre S.A.I./O.P.C. autoadministrate│ │ │
│ │a activitãţilor prevãzute la art. 55│ │ │
│ │alin. (1) din <>Legea nr. 297/2004 , │ │ │
│ │cu modificãrile şi completãrile │ │ │
│ │ulterioare │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de înscriere în Registrul │ │ │
│ │C.N.V.M. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.1. │Emiterea unui act individual de │ │ │
│ │soluţionare a cererii de înscriere │ │ │
│ │în Registrul C.N.V.M. a entitãţilor │ │ │
│ │ce se autorizeazã/avizeazã de │ │ │
│ │C.N.V.M., pentru: │ │ │
│ │- persoane juridice │ │ 1.000 lei│
│ │- persoane fizice │ │ 100 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.2. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de înscriere în Registrul │ │ │
│ │C.N.V.M. a entitãţilor care nu sunt │ │ │
│ │subiect al autorizãrii/avizãrii │ │ │
│ │C.N.V.M. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.7.2.1.│ │Emiterea unui act individual de │ 20.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii înscriere în │ │
│ │ │Registrul C.N.V.M. a instituţiilor │ │
│ │ │de credit din România ca intermediar│ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.7.2.2.│ │Emiterea unui act individual de │ 7.500 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de înscriere a│ │
│ │ │administratorilor speciali/ │ │
│ │ │lichidatorilor/evaluatorilor/ │ │
│ │ │experţilor independenţi: │ │
│ │ │- persoane fizice │ 1.000 lei│
│ │ │- persoane juridice │ 5.000 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.7.2.3.│ │Operarea în Registrul C.N.V.M. a │ 1.000 lei│
│ │ │modificãrilor în modul de organizare│ │
│ │ │şi funcţionare a entitãţilor │ │
│ │ │menţionate la pct. 5.7.2.1-5.7.2.2 │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.7.2.4.│ │Emiterea unui act individual de │ 15.000 lei│
│ │ │soluţionare a cererii de înscriere a│ │
│ │ │agenţiilor de rating şi a sucursa- │ │
│ │ │lelor acestora │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.3. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de formare profesionalã │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.7.3.1.│ │Emiterea unui act individual care │ 10.000 lei│
│ │ │atestã calitatea de organism de │ │
│ │ │formare profesionalã │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.7.3.2.│ │Emiterea unui act individual care │ 2.500 lei│
│ │ │atestã modificarea condiţiilor de │ │
│ │ │autorizare a organismelor de formare│ │
│ │ │profesionalã │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.7.3.3.│ │Emiterea unui act individual care │ 100 lei│
│ │ │atestã formarea profesionalã a │ │
│ │ │persoanelor fizice │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│5.7.3.4.│ │Modificarea deciziei de autorizare a│ 200 lei│
│ │ │cursului organizat de organismele de│ │
│ │ │formare profesionalã │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.4. │Tarif perceput pentru emiterea unui │Retragerea autorizaţiilor/avizelor/ │ │
│ │act individual de soluţionare a │atestatelor la solicitarea │ │
│ │cererii de retragere a autorizaţiei/│entitãţilor respective, astfel: │ │
│ │avizului/atestatului la cererea │- persoane fizice │ 200 lei│
│ │entitãţii │- persoane juridice │ 1.000 lei│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.5. │Tarif perceput pentru emiterea unui │ │ 500 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de radiere, la cererea │ │ │
│ │entitãţii, a fiecãruia dintre │ │ │
│ │instrumentele financiare │ │ │
│ │înregistrate la C.N.V.M. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.6. │Tarif perceput pentru emiterea │ │ 200 lei│
│ │atestatului de radiere, la cererea │ │ │
│ │agenţilor de distribuţie ai S.A.I. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.7. │Tarif perceput pentru emiterea unui │Emiterea avizelor la rãspunsuri │ 7.500 lei│
│ │act individual de soluţionare a │oficiale la chestiuni privind │ │
│ │cererii de interpretare oficialã a │aplicarea legii şi a normelor │ │
│ │reglementãrilor │reglementare │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.8. │Tarif perceput pentru emiterea de │ │ 1.000 lei│
│ │acte individuale, altele decât cele │ │ │
│ │menţionate expres în prezenta anexã │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 5.7.9. │Tarif perceput pentru acordarea de │ │ 1.000 lei│
│ │consultanţã de cãtre C.N.V.M.,pentru│ │ │
│ │întocmirea documentaţiei aferente │ │ │
│ │autorizaţiilor, avizelor, │ │ │
│ │atestatelor, ofertelor publice, în │ │ │
│ │baza unei cereri │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6. │Tarife percepute pentru prestarea de│ │ │
│ │servicii cãtre entitãţile │ │ │
│ │supravegheate sau terţe persoane │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.1. │Cotã aplicatã la veniturile din │Societãţi de servicii de investiţii │ 1% din veniturile│
│ │exploatare perceputã pentru moni- │financiare cu activitãţile lor/ │ din exploatare│
│ │torizarea entitãţilor supravegheate,│S.A.I./societãţi de administrare a │ obţinute din│
│ │cu excepţia societãţilor de │vehiculelor investiţionale/traderi/ │ activitãţi│
│ │investiţii │operatori de piaţã/operatori de │ monitorizate de│
│ │ │sistem/depozitari centrali cu │ C.N.V.M.│
│ │ │activitãţile lor/casa de compensare/│ │
│ │ │contraparte centralã/instituţii de │ │
│ │ │credit/intermediari şi societãţi de │ │
│ │ │administrare a investiţiilor din │ │
│ │ │statele membre sau nemembre │ │
│ │ │înregistrate în Registrul C.N.V.M. │ │
│ │ │pentru activitãţile desfãşurate în │ │
│ │ │România/consultanţi de investiţii/ │ │
│ │ │depozitari │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.1.1. │ │Organisme de formare profesionalã │ 30% din veniturile│
│ │ │ │ încasate de la│
│ │ │ │ beneficiarii│
│ │ │ │ cursurilor de│
│ │ │ │ formare│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.2. │Tarif pentru eliberarea de duplicate│ │ 5 lei/paginã│
│ │ale actelor individuale emise de │ │ │
│ │C.N.V.M. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.3. │Tarif pentru eliberarea de copii ale│Persoane fizice/juridice interesate │ │
│ │documentelor cu caracter public │- pe suport hârtie │ 0,5 lei/pag.│
│ │referitoare la emitenţii de valori │- pe suport magnetic │ 0,5 lei/pag.│
│ │mobiliare şi la instrumentele │ │ fiecãrui fişier│
│ │financiare, aflate în pãstrarea şi │ │ conţinut, plus│
│ │administrarea C.N.V.M. │ │ costul suportului│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.4. │Tarif pentru înregistrarea la │ │ 1.000 lei│
│ │C.N.V.M. a fiecãruia dintre │ │ │
│ │instrumentele financiare prevãzute │ │ │
│ │la art. 2 alin. (1) pct. 11 lit. a) │ │ │
│ │şi pct. 12 din <>Legea nr. 297/2004 *) │ │ │
│ │ │ │ │
│ │*) Pentru exerciţiul financiar 2010,│ │ │
│ │nivelul tarifului pentru │ │ │
│ │înregistrarea la C.N.V.M. a │ │ │
│ │titlurilor de stat este 0. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.5. │Tarif de menţinere a valorilor │- societãţi cu capital social/ │ 350 lei/an│
│ │mobiliare la C.N.V.M. pentru: │valoare emisiune de pânã la 200.000 │ │
│ │ │lei inclusiv │ │
│ │ ├────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │- societãţi cu capital social/ │ 500 lei/an│
│ │ │valoare emisiune de pânã la 200.000 │ │
│ │ │lei, pânã la 300.000 lei inclusiv │ │
│ │ ├────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │- societãţi cu capital social/ │ 1.000 lei/an│
│ │ │valoare emisiune peste 300.000 lei, │ │
│ │ │pânã la un milion lei inclusiv │ │
│ │ ├────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │- societãţi cu capital social/ │ 2.000 lei/an│
│ │ │valoare emisiune peste un milion, │ │
│ │ │pânã la 5 milioane inclusiv │ │
│ │ ├────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │- societãţi cu capital social/ │ 3.000 lei/an│
│ │ │valoare emisiune peste 5 milioane, │ │
│ │ │pânã la 10 milioane inclusiv │ │
│ │ ├────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │- societãţi cu capital social/ │ 4.000 lei/an│
│ │ │valoare emisiune peste 10 milioane │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.6. │Tarif perceput pentru activitãţile │ │1.000 lei/an pentru│
│ │de distribuire pe teritoriul │ │ fiecare subfond al│
│ │României a titlurilor de participare│ │ unui fond│
│ │emise de O.P.C.V.M. pentru fiecare │ │ compartimentat│
│ │subfond al unui fond compartimentat │ │ (umbrella fund)│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.7. │Tarif perceput pentru activitatea │ │ 5.000 lei/an│
│ │de distribuire pe teritoriul │ │ │
│ │României a titlurilor de participare│ │ │
│ │emise de O.P.C. nearmonizate din │ │ │
│ │state membre/O.P.C. din state │ │ │
│ │nemembre │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.8. │Tarif pentru publicarea unor │Persoane fizice şi juridice │ 60 lei/paginã, dar│
│ │documente pe website-ul C.N.V.M.*) │prevãzute în reglementãrile C.N.V.M.│ nu mai puţin de│
│ │ │ │ 180 lei│
│ │*) Nu se aplicã rapoartelor │ │ │
│ │transmise, în conformitate cu │ │ │
│ │prevederile art. 112 din │ │ │
│ │<>Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006 de │ │ │
│ │entitãţile ale cãror valori │ │ │
│ │mobiliare sunt admise la tran- │ │ │
│ │zacţionare pe o piaţã reglementatã. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.9. │Tarif pentru accesarea anumitor │ │ 35 lei/lunã│
│ │secţiuni ale website-ului C.N.V.M. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.10. │Tarif perceput pentru acordarea de │ │ 1.000 lei│
│ │consultanţã, la cerere, de cãtre │ │ │
│ │C.N.V.M. în vederea înfiinţãrii unei│ │ │
│ │entitãţi supuse autorizãrii/avizãrii│ │ │
│ │de cãtre C.N.V.M. │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.11. │Tarif perceput pentru organizarea de│ │Tariful/participant│
│ │cursuri şi seminarii realizate de │ │ se stabileşte prin│
│ │Centrul de Cercetare şi Formare │ │decizie a C.N.V.M.,│
│ │Profesionalã din cadrul C.N.V.M. │ │ pentru fiecare│
│ │ │ │ curs/seminar sau│
│ │ │ │ categorie de│
│ │ │ │ curs/seminar│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 6.12. │Tarif pentru monitorizarea │ │ 0,15% din│
│ │tranzacţiilor efectuate în afara │ │ valoarea│
│ │pieţelor reglementate/sistemelor │ │ tranzacţiilor│
│ │alternative de tranzacţionare │ │ raportate│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 7. │Penalitãţi stabilite prin │Entitãţile supuse supravegherii │ 0,15% pentru│
│ │reglementãri proprii ca sancţiuni │C.N.V.M. │ fiecare zi de│
│ │patrimoniale │ │ întârziere│
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 8. │Activitãţi de editurã, publicitate, │ │ │
│ │multiplicare │ │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 8.1. │Tarif perceput pentru publicarea în │a) acte individuale privind │ 50 lei/pag.│
│ │Buletinul C.N.V.M. (forma tipãritã │entitãţile autorizate de C.N.V.M.: │ │
│ │şi forma electronicã) │b) declararea furtului de valori │ 25 lei/pag.│
│ │ │mobiliare sau instrumente financiare│ │
│ │ │c) rapoarte cerute de C.N.V.M. │ 150 lei│
│ │ │privind operaţiuni reclamate şi │ │
│ │ │rapoarte curente ale societãţilor │ │
│ │ │admise la tranzacţionare care conţin│ │
│ │ │conţin pânã la douã pagini │ │
│ │ │d) rapoarte cerute de C.N.V.M. │ 60 lei/pag.│
│ │ │privind operaţiuni reclamate şi │ │
│ │ │rapoarte curente ale societãţilor │ │
│ │ │admise la tranzacţionare care conţin│ │
│ │ │peste douã pagini │ │
├────────┼────────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────────────────┤
│ 8.2. │Tarif perceput pentru vânzarea de │ │ Tariful se│
│ │ghiduri, broşuri şi alte materiale │ │ stabileşte│
│ │de specialitate │ │ prin decizie a│
│ │ │ │ C.N.V.M. pentru│
│ │ │ │ fiecare material"│
└────────┴────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┴───────────────────┘



ART. II
La data intrãrii în vigoare a prezentului regulament orice dispoziţie contrarã se abrogã.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016