Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 5 din 3 martie 2014  pentru modificarea şi completarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT nr. 5 din 3 martie 2014 pentru modificarea şi completarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006

EMITENT: AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 168 din 10 martie 2014

    În temeiul prevederilor art. 1 alin. (2), art. 2 alin. (1) lit. a) şi d), art. 6 alin. (2), art. 14, 26 şi 27 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 113/2013, cu modificările şi completările ulterioare,
    în aplicarea dispoziţiilor prevăzute în Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare,
    în urma deliberărilor din şedinţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară din data de 26 februarie 2014,

    Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară emite următorul regulament:

    ART. I
    Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 872 din 15 decembrie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 4, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel târziu până la data de 15 a fiecărei luni calendaristice, corespunzător tranzacţiilor din luna precedentă, fără deducerea comisioanelor bancare din obligaţia de plată."

    2. La articolul 5, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel mai târziu până la data de 15 a fiecărei luni calendaristice pentru luna precedentă."

    3. La articolul 6, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 6. - (1) Nivelul minim şi nivelul de regularizare al cotei percepute de Autoritatea de Supraveghere Financiară, denumită în continuare A.S.F., pentru ofertele publice de vânzare sunt prevăzute la pct. 3 lit. a) şi b) din anexă."

    4. După articolul 6 se introduc trei noi articole, articolele 6^1, 6^2 şi 6^3, cu următorul cuprins:
    "Art. 6^1. - Prevederile art. 6 nu se aplică în cazul ofertelor exceptate de la publicarea şi întocmirea unui prospect, prevăzute la art. 15 din Regulamentul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 1/2006 privind emitenţii şi operaţiunile cu valori mobiliare, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 23/2006, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006.
    Art. 6^2. - (1) Nivelul cotei percepute de A.S.F. pentru ofertele publice prevăzute la art. 15 alin. (1) din Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006 este evidenţiat la pct. 3 lit. c) din anexă.
    (2) Sumele provenind din cota prevăzută la alin. (1) pentru ofertele ale căror tranzacţii se efectuează în cadrul sistemului operatorului de piaţă/de sistem se suportă de vânzător şi se calculează zilnic de către:
    a) operatorii de piaţă, pentru tranzacţiile efectuate pe pieţele reglementate administrate de aceştia;
    b) operatorii de sistem, pentru tranzacţiile efectuate în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare administrate de aceştia.
    (3) Operatorii de piaţă/de sistem prevăzuţi la alin. (2) au obligaţia să încaseze de la toţi participanţii care tranzacţionează pe pieţele reglementate şi/sau în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare sumele reprezentând cota prevăzută la alin. (1), aplicată la valoarea tranzacţiilor zilnice, şi să efectueze viramentele respective, conform alin. (4), în contul indicat de A.S.F.
    (4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel târziu până la data de 15 a fiecărei luni calendaristice, corespunzător tranzacţiilor din luna precedentă, fără deducerea comisioanelor bancare din obligaţia de plată.
    (5) Sumele provenind din cota prevăzută la alin. (1) pentru ofertele prevăzute la art. 15 alin. (1) din Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006, altele decât cele prevăzute la alin. (2), se suportă de emitent şi se calculează la valoarea totală a ofertei de vânzare determinată prin înmulţirea preţului cu numărul de valori mobiliare oferite.
    (6) Dovada plăţii sumei prevăzute la alin. (5) se prezintă la A.S.F. odată cu declaraţia sau, după caz, cu documentele prevăzute la art. 15 alin. (8) din Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006, care atestă că oferta se încadrează în excepţiile de la întocmirea şi publicarea unui prospect.
    Art. 6^3. - (1) Nivelul cotei percepute de A.S.F. pentru ofertele menţionate la art. 15 alin. (3) pct. 5 din Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006, care nu implică o modificare a înregistrărilor existente la Oficiul Registrului Comerţului, este prevăzut la pct. 3 lit. d) din anexă.
    (2) Sumele provenind din cota prevăzută la alin. (1) se suportă de către ofertant şi se calculează de către depozitarul central la valoarea totală a ofertei determinată prin înmulţirea preţului de ofertă cu valorile mobiliare oferite ori atribuite sau, în cazul ofertelor cu titlu gratuit, prin înmulţirea valorii nominale cu numărul valorilor mobiliare oferite sau atribuite.
    (3) Intermediarii, în numele ofertanţilor, au obligaţia de a transmite depozitarului central dovada virării sumelor prevăzute la alin. (2), în contul indicat de depozitarul central, odată cu documentele prevăzute la art. 15 alin. (5) lit. c) din Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006.
    (4) Depozitarii centrali au obligaţia să vireze lunar, cel mai târziu până la data de 15 a fiecărei luni calendaristice, în contul indicat de A.S.F., sumele colectate în luna precedentă conform alin. (3), fără deducerea comisioanelor bancare din obligaţia de plată."

    5. La articolul 8, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Sumele provenite din tarifele percepute pentru tranzacţiile prevăzute la alin. (1) se calculează şi se reţin lunar de operatorii de piaţă şi/sau de operatorii de sistem de la fiecare parte contractantă şi se virează în contul indicat de A.S.F., cel mai târziu până la data de 15 a fiecărei luni calendaristice pentru luna precedentă."

    6. La articolul 9, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
    "(1^1) Sumele provenite din tariful perceput pentru operaţiunile prevăzute la pct. 5.1.1^1 din anexă se achită de către beneficiarii serviciilor, în contul indicat de A.S.F."

    7. La articolul 10, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) Sumele datorate conform alin. (2) şi (3) se virează trimestrial, până la data de 15 a primei luni din trimestrul următor celui pentru care se datorează, în contul indicat de A.S.F. În cazul în care aceste sume se plătesc anticipat astfel:
    a) pentru trimestrul I, până la data de 15 martie inclusiv;
    b) pentru trimestrul II, până la data de 15 iunie inclusiv;
    c) pentru trimestrul III, până la data de 15 septembrie inclusiv;
    d) pentru trimestrul IV, până la data de 15 decembrie inclusiv, se acordă o reducere de 5%."

    8. Articolul 10^1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 10^1. - Sumele provenite din tarifele percepute pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate cu instrumente financiare derivate în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare, prevăzute la pct. 6.10 din anexă, se calculează şi se reţin lunar de intermediari de la fiecare client şi se virează de intermediari în contul indicat de A.S.F., cel mai târziu până la data de 15 a fiecărei luni calendaristice pentru luna precedentă."

    9. La articolul 12, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 12. - (1) Entităţile care datorează sumele prevăzute la art. 4, 5, 6^2, 6^3, 8, art. 10 alin. (2), (3) şi (5) şi art. 10^1 au obligaţia să informeze A.S.F. prin situaţii lunare întocmite pe baza datelor prevăzute la alin. (2)."

    10. La articolul 12, partea introductivă a alineatului (2) şi alineatul (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Situaţiile lunare se transmit în formă scrisă şi în format electronic până la data de 15 a fiecărei luni calendaristice pentru luna precedentă şi vor conţine cel puţin următoarele:
    .................................................................
    (3) Entităţile care datorează sumele prevăzute la art. 10 alin. (2) au obligaţia să transmită, cel târziu până la data de 15 a lunii următoare, balanţa de verificare."

     11. La anexă, punctele 1, 3 şi 4^1 se modifică şi vor avea următorul cuprins:


┌────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│"Nr.│ Categoria de venituri, conform │ Precizări │Nivelul tarifului (lei)/cotei (%)│
│crt.│ art. 13 din Statutul C.N.V.M. │(operaţiunea, baza de calcul căreia│ │
│ │ │ i se aplică cota etc.) │ │
├────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 1.│Cotă de cel mult 0,08% din valoarea│a) Cotă din valoarea tranzacţiilor │ a) 0,08%*) │
│ │tranzacţiilor cu instrumente │cu instrumente financiare, cu │ │
│ │financiare care fac obiectul │excepţia celor prevăzute la │*) 1. Pentru perioada 15 martie- │
│ │reglementării şi/sau supravegherii │lit. b) şi c) │15 septembrie 2014, cota din │
│ │Autorităţii de Supraveghere │ │valoarea tranzacţiilor derulate │
│ │Financiară, denumită în continuare │ │pe pieţele reglementate şi/sau în│
│ │A.S.F., derulate pe pieţe │ │cadrul sistemelor alternative de │
│ │reglementate sau în cadrul │ │tranzacţionare de către │
│ │sistemelor alternative de │ │intermediarii care au calitate de│
│ │tranzacţionare (SAT), suportată de │ │Market Maker în raport cu un │
│ │către cumpărător, cu excepţia │ │instrument financiar este 0,04%. │
│ │tranzacţiilor cu instrumente │ │2. Pentru perioada 15 martie-15 │
│ │financiare derivate │ │septembrie 2014, cota din │
│ │ │ │valoarea tranzacţiilor derulate │
│ │ │ │cu instrumente financiare de tip │
│ │ │ │ETF (Exchange Traded Fund) pe │
│ │ │ │pieţele reglementate şi/sau în │
│ │ │ │cadrul sistemelor alternative de │
│ │ │ │tranzacţionare este 0,04%. │
│ │ │b) Cotă din valoarea tranzacţiilor:│ │
│ │ │- b1) cu obligaţiuni, inclusiv cele│ b1) 0,04% │
│ │ │convertibile în acţiuni; │ │
│ │ │- b2) cu drepturi de preferinţă; │ b2) 0,04% │
│ │ │- b3) cu drepturi de alocare. │ b3) 0,04% │
│ │ │c) Cotă din valoarea tranzacţiilor │ c) 0,0004% │
│ │ │cu titluri de stat │ │
├────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│............................................................................................................. │
├────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│ 3.│Cotă de cel mult 0,5% din valoarea │a) Cotă din valoarea ofertei │a) Nivel minim*) 0,3% │
│ │ofertelor publice de vânzare │publice de vânzare*) │Nivel de regularizare**) 0,5% │
│ │ │ │ │
│ │ │ │*) Nu se aplică în cazul: │
│ │ │ │1. ofertelor publice de vânzare a│
│ │ │ │unor acţiuni deţinute, în numele │
│ │ │ │statului român, de către o │
│ │ │ │instituţie publică; │
│ │ │ │2. ofertelor publice de vânzare │
│ │ │ │de obligaţiuni emise de │
│ │ │ │autorităţi ale administraţiei │
│ │ │ │publice centrale şi locale. │
│ │ │ │**) Pentru perioada 15 martie- │
│ │ │ │15 septembrie 2014, nivelul de │
│ │ │ │regularizare prevăzut la lit. a) │
│ │ │ │este de 0,35%, în cazul unei │
│ │ │ │oferte publice de vânzare a unor │
│ │ │ │acţiuni deţinute, în numele │
│ │ │ │statului român, de către o │
│ │ │ │instituţie publică. │
│ │ │ │ │
│ │ │b) Cotă din valoarea ofertei │b) Nivel minim 0% │
│ │ │publice de vânzare în vederea │Nivel de regularizare 0,1%***) │
│ │ │admiterii la tranzacţionare pe │ │
│ │ │pieţe reglementate şi sisteme │***) Pentru perioada 15 martie- │
│ │ │alternative de tranzacţionare*) │15 septembrie 2014, nivelul de │
│ │ │ │regularizare prevăzut la lit. b) │
│ │ │*) Se aplică şi în cazul ofertelor │este de 0,05%, în cazul │
│ │ │publice transfrontaliere efectuate │obligaţiunilor corporative, al │
│ │ │de un emitent pentru care România │obligaţiunilor emise de │
│ │ │este stat membru de origine şi care│autorităţi ale administraţiei │
│ │ │intenţionează să deruleze o ofertă │publice centrale şi locale, │
│ │ │publică de vânzare/admitere la │precum şi în cazul titlurilor │
│ │ │tranzacţionare pe o piaţă dintr-un │de stat. │
│ │ │stat membru, altul decât România. │ │
│ │ │ │ │
│ │ │c) Cotă din valoarea ofertei │c) 0,1% din valoarea ofertei │
│ │ │publice menţionate la art. 15 │publice │
│ │ │alin. (1) din Regulamentul Comisiei│ │
│ │ │Naţionale a Valorilor Mobiliare │ │
│ │ │nr. 1/2006 privind emitenţii şi │ │
│ │ │operaţiunile cu valori mobiliare, │ │
│ │ │aprobat prin Ordinul Comisiei │ │
│ │ │Naţionale a Valorilor Mobiliare │ │
│ │ │nr. 23/2006, cu modificările şi │ │
│ │ │completările ulterioare, denumit │ │
│ │ │în continuare Regulamentul │ │
│ │ │C.N.V.M. nr. 1/2006. │ │
│ │ │ │ │
│ │ │d) Cotă din valoarea ofertelor │d) 0,3% din valoarea ofertei │
│ │ │publice menţionate la art. 15 │ │
│ │ │alin. (3) pct. 5) din Regulamentul │ │
│ │ │C.N.V.M. nr. 1/2006, care nu │ │
│ │ │implică o modificare a │ │
│ │ │înregistrărilor la Oficiul │ │
│ │ │Registrului Comerţului, denumit în │ │
│ │ │continuare ORC. │ │
├────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│..............................................................................................................│
├────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│4^1.│Tarife şi cote pentru tranzacţiile │a) Tarif pentru tranzacţiile cu │a) 0,08 lei/contract, perceput de│
│ │cu instrumente financiare derivate │instrumente financiare derivate │la fiecare parte contractantă*) │
│ │ │derulate pe pieţele reglementate │ │
│ │ │sau în cadrul sistemelor │*) Pentru perioada 15 martie- │
│ │ │alternative de tranzacţionare, cu │15 septembrie 2014, tariful │
│ │ │excepţia instrumentelor financiare │pentru tranzacţiile cu │
│ │ │derivate având ca suport │instrumente financiare derivate │
│ │ │certificatele de emisii de gaze cu │derulate pe pieţele reglementate │
│ │ │efect de seră │sau în cadrul sistemelor │
│ │ │ │alternative de tranzacţionare de │
│ │ │ │către intermediarii care au │
│ │ │ │calitate de Market Maker în │
│ │ │ │raport cu un instrument derivat │
│ │ │ │este 0,04 lei/contract. │
│ │ │ │ │
│ │ │b) Tarif pentru tranzacţiile │b) 2,00 lei/contract, perceput de│
│ │ │derulate pe pieţele reglementate cu│la fiecare parte contractantă" │
│ │ │instrumente financiare derivate │ │
│ │ │având ca suport certificatele de │ │
│ │ │emisii de gaze cu efect de seră │ │
└────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


    12. La anexă, după punctul 5.1.1 se introduce un nou punct, punctul 5.1.1^1, cu următorul cuprins:


┌────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ "Nr. │ Categoria de venituri, conform │ Precizări │Nivelul tarifului (lei)/cotei (%)│
│ crt. │ art. 13 din Statutul C.N.V.M. │(operaţiunea, baza de calcul căreia│ │
│ │ │ i se aplică cota etc.) │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│5.1.1^1.│ │Emiterea unui act individual de │ 10.000 lei" │
│ │ │soluţionare a cererii de autorizare│ │
│ │ │a unei societăţi de servicii de │ │
│ │ │investiţii financiare/instituţii de│ │
│ │ │credit pentru a licita în cadrul │ │
│ │ │licitaţiilor cu certificate de │ │
│ │ │emisii de gaze în numele clienţilor│ │
│ │ │lor, conform prevederilor art. 18 │ │
│ │ │alin. (3) din Regulamentul (UE) │ │
│ │ │nr. 1.031/2010 al Comisiei din │ │
│ │ │12 noiembrie 2010 privind │ │
│ │ │calendarul, administrarea şi alte │ │
│ │ │aspecte ale licitării │ │
│ │ │certificatelor de emisii de gaze cu│ │
│ │ │efect de seră în temeiul Directivei│ │
│ │ │2003/87/CE a Parlamentului European│ │
│ │ │şi a Consiliului de stabilire a │ │
│ │ │unui sistem de comercializare a │ │
│ │ │cotelor de emisie de gaze cu efect │ │
│ │ │de seră în cadrul Comunităţii │ │
└────────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


    13. La anexă, punctul 5.1.3 se modifică şi va avea următorul cuprins:


┌────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ "Nr. │ Categoria de venituri, conform │ Precizări │Nivelul tarifului (lei)/cotei (%)│
│ crt. │ art. 13 din Statutul C.N.V.M. │(operaţiunea, baza de calcul căreia│ │
│ │ │ i se aplică cota etc.) │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 5.1.3.│ │Emiterea unui act individual de │ │
│ │ │soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare/ validare a: │ │
│ │ │a) conducătorilor, operatorului de │ a) 5.000 lei │
│ │ │piaţă, depozitarului central, casei│ │
│ │ │de compensare, contrapărţii │ │
│ │ │centrale; │ │
│ │ │b) membrilor consiliului de │ b) 5.000 lei │
│ │ │administraţie al operatorului de │ │
│ │ │piaţă, depozitarului central, casei│ │
│ │ │de compensare/contrapărţii │ │
│ │ │centrale; │ │
│ │ │c) reprezentantului compartimen- │ c) 1.000 lei │
│ │ │tului de control intern/ │ │
│ │ │reprezentantului compartimentului │ │
│ │ │de conformitate; │ │
│ │ │d) agentului pentru servicii de │ d) 1.000 lei │
│ │ │investiţii financiare; │ │
│ │ │e) agentului delegat. │ e) 1.000 lei" │
│ │ │ │ │
│ │ │NOTĂ: │ │
│ │ │Tariful se percepe pentru fiecare │ │
│ │ │persoană. │ │
└────────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


    14. La anexă, punctul 5.1.16 se abrogă.
    15. La anexă, punctul 5.1.21 se modifică şi va avea următorul cuprins:


┌────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ "Nr. │ Categoria de venituri, conform │ Precizări │Nivelul tarifului (lei)/cotei (%)│
│ crt. │ art. 13 din Statutul C.N.V.M. │(operaţiunea, baza de calcul căreia│ │
│ │ │ i se aplică cota etc.) │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 5.1.21.│ │Aprobarea documentului întocmit │ 3.000 lei" │
│ │ │pentru cazurile prevăzute la │ │
│ │ │art. 15 alin. (3) pct. 2 şi 3 din │ │
│ │ │Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006 │ │
└────────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


    16. La anexă, punctele 5.1.22 şi 5.1.23 se abrogă.
    17. La anexă, punctele 5.2.2, 6.4, 6.11 şi 6.12 se modifică şi vor avea următorul cuprins:


┌────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ "Nr. │ Categoria de venituri, conform │ Precizări │Nivelul tarifului (lei)/cotei (%)│
│ crt. │ art. 13 din Statutul C.N.V.M. │(operaţiunea, baza de calcul căreia│ │
│ │ │ i se aplică cota etc.) │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 5.2.2.│ │Emiterea unui act individual de │ 10.000 lei │
│ │ │soluţionare a cererii de avizare/ │ │
│ │ │înregistrare a: │ │
│ │ │- altor organisme de plasament │ │
│ │ │colectiv (A.O.P.C.); │ │
│ │ │- O.P.C. nearmonizate din alte │ │
│ │ │state membre/O.P.C. din state │ │
│ │ │nemembre. │ │
├────────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│..................................................................................................................│
├────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│ 6.4.│Tarif pentru înregistrarea la │ │ 1.000 lei │
│ │A.S.F. a instrumentelor financiare │ │ │
│ │ │ │NOTĂ: │
│ │ │ │Pentru perioada 15 martie- │
│ │ │ │15 septembrie 2014, tariful │
│ │ │ │pentru înregistrarea la A.S.F. a │
│ │ │ │titlurilor de stat este 500 lei. │
├────────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│..................................................................................................................│
├────────┬───────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┤
│ 6.11.│Tarif perceput pentru organizarea │ │Tariful/participant se stabileşte│
│ │de cursuri şi seminare realizate de│ │prin decizie A.S.F. pentru │
│ │A.S.F. │ │fiecare curs/seminar sau │
│ │ │ │categorie de curs/seminar │
├────────┼───────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│ 6.12.│Cotă percepută pentru monitorizarea│ │0,15% din valoarea tranzacţiilor │
│ │tranzacţiilor efectuate în afara │ │raportate │
│ │pieţelor reglementate/sistemelor │ │NOTĂ: │
│ │alternative de tranzacţionare │ │Pentru perioada 15 martie- │
│ │ │ │15 septembrie 2014, cota pentru │
│ │ │ │tranzacţiile derulate în afara │
│ │ │ │pieţelor reglementate şi/sau │
│ │ │ │sistemelor alternative de │
│ │ │ │tranzacţionare de tipul │
│ │ │ │tranzacţiilor turnaround este │
│ │ │ │0,04%." │
└────────┴───────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


    ART. II
    Prezentul regulament se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în Buletinul Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi pe site-ul acesteia şi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                       Prim-vicepreşedintele Autorităţii
                          de Supraveghere Financiară,
                                 Daniel Dăianu

    Bucureşti, 3 martie 2014.
    Nr. 5.

                                     --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016