Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 5 din 23 decembrie 2002  privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT nr. 5 din 23 decembrie 2002 privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 53 din 30 ianuarie 2003

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament stabileşte modul de încasare, raportare şi gestionare a veniturilor extrabugetare, care se constituie ca surse proprii de finanţare a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, denumita în continuare C.N.V.M., potrivit urmãtoarelor acte normative:
- <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2002 privind aprobarea Statutului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 514/2002 ;
- <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2002 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 513/2002 ;
- <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/2002 privind pieţele reglementate de mãrfuri şi instrumente financiare derivate, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 512/2002 ;
- <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/2002 privind valorile mobiliare, serviciile de investiţii financiare şi pieţele reglementate, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 525/2002 .
ART. 2
Încasarea veniturilor se face în conformitate cu prevederile art. 13 din Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, denumit în continuare Statutul C.N.V.M.
ART. 3
(1) C.N.V.M. stabileşte şi modifica nivelul cotelor prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. a)-d) din Statutul C.N.V.M., în cadrul limitei maxime.
(2) Cuantumul tarifelor şi comisioanelor prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. f), g) şi j) din Statutul C.N.V.M. este stabilit prin prezentul regulament.
(3) Cuantumul tarifelor, comisioanelor şi veniturilor prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. e) şi k) din Statutul C.N.V.M. se stabileşte de C.N.V.M. ca anexa la bugetul propriu de venituri şi cheltuieli şi se aproba de Parlamentul României.

CAP. 2
Determinarea, încasarea şi gestionarea veniturilor C.N.V.M.

ART. 4
(1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. pentru tranzacţiile derulate pe orice piata reglementatã, cu excepţia pieţelor reglementate de instrumente financiare derivate, este evidenţiat la pct. 1 din anexa care face parte integrantã din prezentul regulament.
(2) Sumele provenind din cota prevãzutã la alin. (1) se suporta de cumpãrãtor şi se calculeazã zilnic de cãtre:
- Bursa de Valori Bucureşti, pentru tranzacţiile efectuate pe piata bursiera;
- Societatea Comercialã "RASDAQ" - S.R.L., pentru tranzacţiile efecutate pe piata RASDAQ;
- pieţele reglementate, altele decât bursele de valori;
- societãţile de bursa, pentru tranzacţiile derulate pe orice piata la disponibil reglementatã.
(3) Entitatile prevãzute la alin. (2) au obligaţia sa retina suma reprezentând cota prevãzutã la alin. (1) aplicatã la valoarea tranzacţiilor zilnice şi sa efectueze viramentele respective, conform alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M.
(4) Virarea sumelor în contul C.N.V.M. se efectueazã bilunar, prima transa pana la data de 20 a lunii curente, pentru tranzacţiile derulate pe primele 15 zile, iar a doua transa cel mai târziu pana la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care se datoreazã, corespunzãtor volumului tranzacţiilor din luna de raportare.
ART. 5
(1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. din valoarea activului net înregistrat de fondurile deschise de investiţii şi societãţile de investiţii este evidenţiat la pct. 2 din anexa.
(2) Baza de calcul la care se aplica cota prevãzutã la alin. (1) este reprezentatã de valoarea activului net al fondurilor deschise de investiţii şi societãţilor de investiţii calculatã de societatea de depozitare pentru ultima zi lucrãtoare a fiecãrei luni calendaristice.
(3) Suma lunarã datoratã C.N.V.M. se calculeazã pe baza valorii activului net în conformitate cu prevederile alin. (2) şi se determina conform formulei:


Valoare activ net
────────────────── x nivel cota (%)
12


(4) Sumele provenite din cota prevãzutã la alin. (1) se vireazã de cãtre societãţile de investiţii autoadministrate şi de cãtre societãţile de administrare a investiţiilor pentru societãţile de investiţii şi pentru fondurile deschise de investiţii asupra cãrora îşi exercita activitatea de administrare.
(5) Virarea sumelor datorate de cãtre entitatile prevãzute la alin. (1) se va realiza lunar, în prima decada a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedenta, de cãtre societãţile de administrare a investiţiilor şi societãţile de investiţii autoadministrate, în contul indicat de C.N.V.M.
(6) Prevederile alin. (1)-(5) se aplica şi societãţilor de investiţii financiare, înfiinţate în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 133/1996 pentru transformarea Fondurilor Proprietãţii Private în societãţi de investiţii financiare.
(7) Sunt exceptate de la plata sumei prevãzute la alin. (3) organismele de plasament colectiv în valori mobiliare aflate în perioada de 90 de zile de la autorizare, în conformitate cu prevederile <>art. 53 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2002 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 513/2002 .
ART. 6
(1) Nivelul cotei percepute de C.N.V.M. pentru ofertele publice de vânzare este evidenţiat la pct. 3 din anexa.
(2) Sumele provenite din cota prevãzutã la alin. (1) se calculeazã la valoarea determinata pe baza subscrierilor realizate şi se vireazã de cãtre ofertant la data închiderii derulãrii ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.
(3) Dovada plãţii corecte a sumelor prevãzute la alin. (2) se prezintã la C.N.V.M. o data cu raportul privind rezultatele ofertei.
ART. 7
(1) Nivelul cotelor percepute de C.N.V.M. pentru ofertele publice de cumpãrare, respectiv de preluare, este evidenţiat la pct. 4 din anexa.
(2) Sumele provenite din aplicarea cotelor prevãzute la alin. (1) se calculeazã la valoarea determinata pe baza subscrierilor realizate în ofertele publice de cumpãrare, respectiv de preluare, şi se vireazã de cãtre ofertant la data închiderii derulãrii ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.
(3) Dovada plãţii corecte a sumelor prevãzute la alin. (2) se prezintã la C.N.V.M. o data cu raportul privind rezultatele ofertei.
ART. 8
Sumele provenite din aplicarea tarifelor şi comisioanelor stabilite în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. e) din Statutul C.N.V.M. se calculeazã şi se reţin lunar de cãtre societatea de bursa de la fiecare parte contractantã şi se vireazã de cãtre aceasta în contul indicat de C.N.V.M., în prima decada a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedenta.
ART. 9
(1) Tarifele şi comisioanele, percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. f) din Statutul C.N.V.M., privind operaţiunile efectuate de C.N.V.M. sunt evidentiate la pct. 5.1-5.6 din anexa.
(2) Eliberarea actelor individuale se va face cu condiţia prezentãrii cãtre C.N.V.M. a dovezii achitãrii sumelor datorate.
(3) Sumele provenite din tarifele de examinare şi de coordonare a activitãţii de formare profesionalã se calculeazã prin aplicarea la veniturile încasate de la beneficiarii serviciilor, de cãtre organismele de formare profesionalã acreditate de C.N.V.M., a cotei evidentiate la pct. 5.7 din anexa.
(4) Sumele datorate se vireazã în termen de maximum 5 zile calendaristice de la data încasãrii tarifelor de la beneficiarii serviciilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.
(5) Sumele percepute pentru monitorizarea entitatilor autorizate şi supravegheate de C.N.V.M. se determina prin aplicarea cotei prevãzute la pct. 5.8 din anexa şi au drept baza de calcul veniturile din exploatare obţinute lunar din activitãţile autorizate de C.N.V.M. realizate de acestea.
(6) Sumele datorate conform alin. (5) se vireazã trimestrial, în prima decada a primei luni din trimestrul urmãtor celui pentru care se datoreazã, în contul indicat de C.N.V.M.
ART. 10
(1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. g) şi j) din Statutul C.N.V.M. sunt evidentiate la pct. 6 şi 9 din anexa.
(2) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.1-6.3, precum şi la pct. 9.1 şi 9.2 din anexa se achitã de beneficiarii serviciilor la data efectuãrii operaţiunilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.
(3) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.4 din anexa se plãtesc de cãtre emitentii de valori mobiliare în prima decada a primei luni a anului urmãtor celui pentru care se datoreazã, în contul indicat de C.N.V.M.
ART. 11
(1) Veniturile C.N.V.M. se utilizeazã potrivit destinaţiei prevãzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al C.N.V.M., aprobat anual de Parlamentul României, potrivit prevederilor art. 14 alin. (3) din Statutul C.N.V.M.
(2) Utilizarea veniturilor încasate de C.N.V.M. se face conform prevederilor Statutului C.N.V.M. şi ale reglementãrilor C.N.V.M. emise în aplicarea legii.
(3) Veniturile rãmase neutilizate la închiderea exerciţiului bugetar rãmân la dispoziţia C.N.V.M., urmând sa fie folosite în anul urmãtor, conform prevederilor art. 14 alin. (4) din Statutul C.N.V.M.

CAP. 3
Raportarea şi supravegherea încasãrii veniturilor

ART. 12
(1) Entitatile care datoreazã sumele prevãzute la art. 4, 5, 8 şi art. 9 alin. (3) şi (5) au obligaţia sa informeze C.N.V.M. prin situaţii lunare întocmite în baza datelor prevãzute la alin. (2).
(2) Situaţiile lunare se transmit în forma scrisã şi în format electronic pana la data de 5 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedenta şi vor conţine cel puţin urmãtoarele:
- datele de identificare a debitorului;
- categoria de venit;
- scadenta plãţii;
- baza de calcul;
- nivelul cotei/comisionului;
- cuantumul sumei datorate, din care suma achitatã, inclusiv data şi numãrul documentului de plata, dupã caz;
- observaţii;
- semnãturile autorizate.
ART. 13
(1) În cazul constatãrii unor diferenţe între datele raportate şi situaţia rezultatã în urma verificãrilor efectuate, C.N.V.M. solicita în scris debitorului în cauza clarificãrile şi corecturile ce se impun.
(2) Debitorul este obligat sa rãspundã solicitãrii în termen de 5 zile lucrãtoare, iar C.N.V.M. va recalcula obligaţia de plata, conform dispoziţiilor legale în vigoare.

CAP. 4
Penalitãţi şi sancţiuni

ART. 14
Pentru nevirarea sumelor prevãzute în prezentul regulament la termenele stabilite, C.N.V.M. va calcula penalitãţi pe zi de întârziere în conformitate cu legislaţia aplicatã veniturilor bugetare.
ART. 15
(1) În cazul neraportarii în termenele stabilite a datelor necesare pentru calcularea veniturilor C.N.V.M. se aplica urmãtoarele penalitãţi:
a) majorarea cu 10% a sumei datorate la întârzieri de pana la 30 de zile calendaristice;
b) majorarea cu 30% pentru întârzieri cuprinse între 30 şi 60 de zile calendaristice;
c) majorarea cu 50% pentru întârzieri de peste 60 de zile calendaristice.
(2) În cazul raportarii eronate a bazei de calcul, C.N.V.M. aplica o penalitate de 50% la diferenţele constatate, la care se adauga în mod corespunzãtor şi penalitãţile prevãzute la art. 14.
ART. 16
Pentru neplata sumelor datorate la termenele şi în condiţiile stabilite prin prezentul regulament sau pentru întârzieri de peste 90 de zile în condiţiile art. 15 alin. (1), C.N.V.M. va recurge la executarea silitã a acestora, potrivit legii, şi poate hotãrî, dupã caz, sancţionarea entitatilor respective în conformitate cu prevederile art. 17 din Statutul C.N.V.M.
ART. 17
Sumele rezultate din penalitãţile aplicate corespunzãtor art. 14 şi 15 se constituie ca venit al C.N.V.M. în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. h) din Statutul C.N.V.M.

CAP. 5
Dispoziţii finale

ART. 18
C.N.V.M. actualizeazã periodic, prin ordin al preşedintelui, nivelul tarifelor percepute în conformitate cu evoluţia indicatorilor macroeconomici care stau la baza fundamentarii bugetului de stat.
ART. 19
La data intrãrii în vigoare a prezentului regulament se abroga <>Regulamentul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 6/2000 privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 229/2000 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori, pus în aplicare prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 11/2000 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 99 din 26 februarie 2001, precum şi orice alte dispoziţii contrare.



ANEXA 1

SURSELE
de finanţare ce se cuvin, potrivit legii, bugetului de venituri
şi cheltuieli al C.N.V.M. pentru anul 2003
┌────────┬───────────┬───────────────────────────┬─────────────────┬───────────┐
│Nr. crt.│ Categorie │ Fel operaţiune/ │ Baza legalã/act │Nivel tarif│
│ │ │ Entitate │normativ/articol │(lei)/cota │
│ │ │ │ │perceputã │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Cota de cel│a) Cota pentru tranzacţiile│art. 13 alin. 2 │0,08% din │
│ │mult 0,08% │derulate pe pieţele de │lit. a din OUG │valoarea │
│ │din valoa- │disponibil │nr. 25/2002 │tranzacţii-│
│ │rea tran- │ │aprobatã şi │lor deru- │
│ │zactiilor │b) Cota de 0,08% din │modificatã prin │late pe │
│ │derulate pe│valoarea tranzacţiilor │Legea 514/2002, │pieţele │
│ │orice piata│derulate de SSIF pe pieţele│ │reglementa-│
│ 1 │reglemen- │reglementate │ │te conform │
│ │tata, │ │ │legii │
│ │suportate │ │ │ │
│ │de cãtre │ │ │ │
│ │cumpãrãtor,│ │ │ │
│ │cu excepţia│ │ │ │
│ │pieţelor │ │ │ │
│ │reglemen- │ │ │ │
│ │tate de │ │ │ │
│ │instrumente│ │ │ │
│ │financiare │ │ │ │
│ │derivate │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Cota de cel│a) Cota asupra activului │art. 13 alin. 2 │0,1 % din │
│ │mult 0,1 % │net al organismelor de │lit. b din OUG │valoarea │
│ │din valoa- │plasament colectiv în │nr. 25/2002 │activului │
│ │rea acti- │valori mobiliare │aprobatã şi │net, │
│ 2 │vului net │ │modificatã prin │conform │
│ │al organis-│ │Legea 514/2002, │legii │
│ │melor de │ │ │ │
│ │plasament │ │ │ │
│ │colectiv în│ │ │ │
│ │valori │ │ │ │
│ │mobiliare │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Cota de cel│a) Cota achitatã la inchi- │art. 13 alin. 2 │0,5 % din │
│ │mult 0,5 % │derea ofertelor publice │lit. c din OUG │valoarea │
│ │din valoa- │de vânzare │nr. 25/2002 │realizatã │
│ 3 │rea ofer- │ │aprobatã şi │a ofertelor│
│ │telor │ │modificatã prin │publice de │
│ │publice de │ │Legea 514/2002, │vânzare, │
│ │vânzare │ │ │conform │
│ │ │ │ │legii │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Cota de cel│a) Cota diferenţiatã │art. 13 alin. 2 │1,5 % din │
│ │mult 2 % │achitatã la închiderea │lit. d din OUG │valoarea │
│ 4 │din valoa- │oferetei publice de │nr. 25/2002 │realizatã │
│ │rea ofer- │cumpãrare/preluare │aprobatã şi │a ofertelor│
│ │telor │ │modificatã prin │publice de │
│ │publice de │ │Legea 514/2002, │cumpãrare │
│ │cumpãrare- │ │ │1,7 % din │
│ │preluare │ │ │valoarea │
│ │ │ │ │realizatã a│
│ │ │ │ │ofertelor │
│ │ │ │ │publice de │
│ │ │ │ │preluare │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Tarife şi │ │Art. 13 lit. f │ │
│ │comisioane │ │din OUG 25/2002 │ │
│ │percepute │ │aprobatã şi │ │
│ │la activi- │ │modificatã prin │ │
│ 5 │tatile │ │Legea 514/2002, │ │
│ │pentru care│ │coroborat cu: │ │
│ │se emite de│ │ │ │
│ │cãtre CNVM │ │ │ │
│ │un act │ │ │ │
│ │individual │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Tarife per-│ │ │ │
│ │cepute │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │emiterea │ │ │ │
│5.1 │autoriza- │ │ │ │
│ │tiei de │ │ │ │
│ │funcţionare│ │ │ │
│ │a entita- │ │ │ │
│ │tilor │ │ │ │
│ │suraveghea-│ │ │ │
│ │te de CNVM:│ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi de Administrare a│art. 3 alin. 4, │ │
│ │ │investiţiilor │din OUG. 26/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│5.1.1 │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 513/2002 │ 30.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi de investiţii │art. 55 alin. 2 │ │
│ │ │ │din OUG. 26/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│5.1.2 │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 513/2002 │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Fonduri deschise de │art. 43 alin. 2 │ │
│ │ │investiţii │şi alin. 3 din │ │
│ │ │ │OUG. 26/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│5.1.3 │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 513/2002 │ 10.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi de servicii de │art. 149 alin. 1 │ │
│ │ │investiţii financiare │coroborat cu │ │
│5.1.4 │ │ │art. 151 li. b │ │
│ │ │ │din OUG 28/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea nr. 525/ │ │
│ │ │ │2002. │ 20.000.000│
│ │ │ │ ├───────────┤
│ │ │ │ │ 40.000.000│
│ │ │ │ ├───────────┤
│ │ │ │ │ 80.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi de servicii de │art. 18 alin. 1 │ │
│ │ │investiţii financiare │lit. a coroborat │ │
│5.1.5 │ │autorizate sa tranzactio- │cu art. 12 şi │ │
│ │ │neze la bursele de mãrfuri │art. 22 din OUG │ │
│ │ │cu obiectul de activitate, │27/2002 aprobatã │ │
│ │ │ │şi modificatã │ │
│ │ │ │prin Legea nr. │ │
│ │ │ │512/2002, │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │- servicii de brokeraj │ │ │
│5.1.5.1 │ │constând din vânzãri şi │ │ │
│ │ │cumpãrãri de instrumente │ │ │
│ │ │financiare derivate │ │ 20.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│5.1.5.2 │ │- servicii conexe │ │ 12.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │art. 3 alin. 8 │ │
│ │ │ │din OUG 26/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │Control intern │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 513/2002, │ │
│ │ │ │art. 37 alin. 3 │ │
│ │ │ │din OUG 27/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 512/2002, │ │
│ │ │ │art. 150 alin. 2 │ │
│ │ │ │din OUG 28/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│5.1.6 │ │ │Legea 525/2002 │ 2.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Agenţi pentru servicii de │art. 150 alin. 1 │ │
│ │ │investiţii financiare │şi alin. 3 din │ │
│ │ │ │OUG 28/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea nr. 525/ │ │
│5.1.7 │ │ │2002 │ 2.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Consultanţi de investiţii │art. 39 alin. 3 │ │
│ │ │ │din OUG 27/2002, │persoana │
│ │ │ │aprobatã şi │fizica │
│ │ │ │modificatã de │ 10.000.000│
│ │ │ │Legea 512/2002, ├───────────┤
│ │ │ │art. 160 alin. 2 │ │
│ │ │ │din OUG 28/2002, │ │
│ │ │ │aprobatã şi │persoana │
│ │ │ │modificatã prin │juridicã │
│ │ │ │Legea nr. 525/ │ 50.000.000│
│5.1.8 │ │ │2002 │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Asociaţii/societãţi ca │art. 168 alin. 5 │ │
│ │ │organism cu putere de │din OUG 28/2002 │ │
│ │ │autoregimentare │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea nr. 525/ │ │
│5.1.9 │ │ │2002 │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │art. 17 din OUG │ │
│ │ │Depozitar │26/2002 aprobatã │ │
│ │ │ │şi modificatã │ │
│ │ │ │prin Legea 513/ │ │
│5.1.10 │ │ │2002 │100.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Agenţi de compensare şi │art. 164 alin. 2 │ │
│ │ │depozitare │din OUG 28/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea nr. 525/ │ │
│5.1.11 │ │ │2002 │100.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi de registru │art. 162 alin. 2 │ │
│ │ │ │din OUG 28/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│5.1.12 │ │ │Legea 525/2002 │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societate de bursa care │ │ │
│ │ │administreazã burse de │ │ │
│ │ │mãrfuri cu urmãtoarele │ │ │
│5.1.13 │ │obiecte de activitate │ │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │- vânzãri-cumpãrãri de │ │ │
│ │ │mãrfuri şi titluri │art. 5 alin. 5 şi│ │
│5.1.13.1│ │reprezentative de mãrfuri │art. 13 alin. 1 │ 20.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤coroborat cu art.├───────────┤
│ │ │- vânzãri-cumpãrãri de │12 din OUG 27/ │ │
│ │ │instrumente financiare │2002 aprobatã şi │ │
│5.1.13.2│ │derivate │modificatã prin │ 30.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤Legea 512/2002 ├───────────┤
│ │ │- navlosiri şi negocieri │ │ │
│ │ │de asigurãri maritime şi │ │ │
│ │ │fluviale de nave şi │ │ │
│5.1.13.3│ │incarcatura │ │ 40.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │- vânzãri-cumpãrãri de alte│ │ │
│ │ │instrumente autorizate │ │ │
│5.1.13.4│ │de C.N.V.M. │ │ 30.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │- organizarea de licitaţii │ │ │
│ │ │pentru vânzãri şi achiziţii│ │ │
│ │ │de produse, servicii şi │art. 6 din OUG │ │
│ │ │lucrãri, active ale │27/2002 aprobatã │ │
│ │ │persoanelor juridice şi │şi modificatã │ │
│5.1.13.5│ │fizice │prin Legea. 512/ │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤2002 ├───────────┤
│ │ │- alte activitãţi conexe │ │ │
│ │ │calificate astfel de CNVM │ │ │
│ │ │cum ar fi organizarea de │ │ │
│ │ │licitaţii cu creanţe │ │ │
│5.1.13.6│ │comerciale │ │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │- operaţiuni de compensare │art. 56 coroborat│ │
│ │ │decontare │cu art. 57 din │ │
│ │ │ │OUG 27/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│5.1.13.7│ │ │Legea 512/2002 │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi de brokeraj cu │ │ │
│5.1.13.8│ │obiectul de activitate │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │- servicii de brokeraj │ │ │
│ │ │constând din vânzãri şi │art. 18 alin. 1 │ │
│ │ │cumpãrãri de mãrfuri şi │lit. c coroborat │ │
│ │ │titluri reprezentative de │cu art. 12 şi │ │
│5.1.13.9│ │mãrfuri │art. 22 din OUG │ 5.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤27/2002 aprobatã ├───────────┤
│ │ │- servicii de brokeraj │şi modificatã │ │
│ │ │constând din vânzãri şi │prin Legea 512/ │ │
│ │ │cumpãrãri de instrumente │2002 │ │
│ │ │financiare derivate │ │ │
│5.1.13. │ │ │ │ │
│10 │ │ │ │ 10.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │- servicii de brokeraj │ │ │
│ │ │constând din navlosiri, │ │ │
│ │ │asigurãri maritime şi │ │ │
│ │ │fluviale de nave şi │ │ │
│5.1.13. │ │incarcatura │ │ │
│11 │ │ │ │ 10.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│5.1.13. │ │- servicii conexe │ │ 12.000.000│
│12 │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Trader pentru vânzãri şi │art. 34 alin. 2 │ │
│ │ │cumpãrãri de instrumente │din OUG 27/2002 │ │
│ │ │financiare derivate │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│5.1.14 │ │ │Legea 512/2002 │ 5.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Broker │art. 31 alin. 1 │ │
│ │ │ │din OUG 27/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│5.1.15 │ │ │Legea 512/2002 │ 2.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Casa de compensaţie │art. 56 │ │
│ │ │ │din OUG 27/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│5.1.16 │ │ │Legea 512/2002 │100.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Membru compensator general │art. 62 alin. 2 │ │
│ │ │ │din OUG 27/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│5.1.17 │ │ │Legea 512/2002 │ 15.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Terife │ │art. 100 alin. 1 │ │
│ │pentru │ │din OUG 26/2002 │ │
│ │emiterea │ │aprobatã şi │ │
│ │autoriza- │ │modificta prin │ │
│ │tiei enti- │ │Legea nr. 513/ │ │
│ │tatilor │ │2002, art. 185 │ │
│ │care au │ │alin. 2 din OUG │ │
│ │desfãşurat │ │28/2002 aprobatã │ │
│ │activitãţi │ │şi modificatã │ │
│ │în baza │ │prin Legea nr. │ │
│ │unei auto- │ │525/2002, │ │
│ │rizatii │ │coroborat cu: │ │
│ │emise ante-│ │ │ │
│ │rior intra-│ │ │ │
│ │rii în vi- │ │ │ │
│ │goare a │ │ │ │
│ │noii legis-│ │ │ │
│5.2 │latii: │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi de administrare │ │ │
│5.2.1 │ │a investiţiilor │ │ 15.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │Fonduri deschise de │ │ │
│5.2.2 │ │investiţii │ │ 5.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│5.2.3 │ │Depozitar │ │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│5.2.4 │ │Societãţi de servicii de │ │ 10.000.000│
│ │ │investiţii financiare │ ├───────────┤
│ │ │ │ │ 20.000.000│
│ │ │ │ ├───────────┤
│ │ │ │ │ 40.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Agenţi pentru servicii de │ │ │
│5.2.5 │ │investiţii financiare │ │ 1.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Consultanţi de investiţii │persoane fizice │ 5.000.000│
│ │ │ ├─────────────────┼───────────┤
│5.2.6 │ │ │persoane juridice│ 25.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Pieţe reglementate (altele │ │ │
│ │ │decât Bursa de valori) cf. │ │ │
│ │ │OUG 28/2002 aprobatã şi │ │ │
│ │ │modificatã prin Legea nr. │ │ │
│5.2.7 │ │525/2002 │ │150.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Asociaţii/societãţi ca │ │ │
│ │ │organism cu putere de │ │ │
│5.2.8 │ │autoreglementare │ │ 25.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Agenţi de compensare şi │ │ │
│5.2.9 │ │depozitare │ │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Persoane juridice specia- │ │ │
│ │ │lizate în operaţiuni de │ │ │
│ │ │compensare decontare şi │ │ │
│5.2.10 │ │depozitare │ │150.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│5.2.11 │ │Societãţi de registru │ │ 25.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Tarife │actele ce au stat la baza │art. 3 alin. 5, │ │
│ │pentru │obţinerii autorizaţiei de │art. 19., art. 40│ │
│ │autoriza- │funcţionare a entitatilor │alin. 5, art. 42,│ │
│5.3 │rea/aviza- │supravegheate │art. 53 alin. 3, │ │
│ │rea modifi-│ │art. 55 alin. 3 │ │
│ │carilor │ │din OUG 26/2002 │ │
│ │intervenite│ │aprobatã şi │ │
│ │în: │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 513/2002, │ │
│ │ │ │art. 5 alin. 6 şi│ │
│ │ │ │alin. 7 şi art. │ │
│ │ │ │13 alin. 1 din │ │
│ │ │ │OUG nr. 27/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 512/2002, │ │
│ │ │ │art. 16 lit. a, │ │
│ │ │ │art. 21 alin. 1, │ │
│ │ │ │art. 154 alin. 3,│ │
│ │ │ │art. 162 alin. 2 │ │
│ │ │ │din OUG 28/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea nr. 525/ │ │
│ │ │ │2002, │ 5.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Terife │ │ │ │
│ 5.4 │percepute │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │eliberarea:│ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│5.4.1 │ │atestatelor de societate │art. 136 din OUG │ │
│ │ │detinuta public sau de tip │nr. 28/2002 │ │
│ │ │închis │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 525/2002, │ │
│ │ │ │coroborat cu │ │
│ │ │ │art. 138 din OUG │ │
│ │ │ │nr. 28/2002 │ │
│ │ │ │modificat prin │ │
│ │ │ │OUG nr. 122/2002,│ │
│ │ │ │coroborat cu art.│ │
│ │ │ │9 alin. 3 din OUG│ │
│ │ │ │nr. 25/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea nr. 514/ │ │
│ │ │ │2002 │ 5.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │atestatelor de organism de │art. 13 alin. 2 │ │
│ │ │formare profesionalã pentru│lit. f coroborat │ │
│ │ │pieţele reglementate │cu art. 9 alin. 1│ │
│ │ │ │şi 3 din OUG │ │
│5.4.2 │ │ │nr. 25/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 514/2002, │ 50.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│5.4.3 │ │atestatelor profesionale │ │ 500.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│5.5 │Tarif │ │ │ │
│ │perceput │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │avizarea: │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │art. 41 din │ │
│ │ │Pieţelor la disponibil │OUG 27/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│5.5.1 │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea nr. │ │
│ │ │ │512/2002 │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │art. 46 alin. 1 │ │
│ │ │Instrumentelor │şi art. 47 din │ │
│5.5.2 │ │financiare derivate │OUG 27/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea nr. 512/ │ │
│ │ │ │2002 │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi bancare │ │ │
│5.5.3 │ │pentru prestarea de: │art. 18 alin. 1 │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤lit. b din OUG │ │
│ │ │- servicii de brokeraj │27/2002 aprobatã │ │
│ │ │constând din vânzãri şi │şi modificatã │ │
│ │ │cumpãrãri de │prin Legea │ │
│ │ │instrumente financiare │nr. 512/2002 │ │
│5.5.3.1 │ │derivate, │ │ 20.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│5.5.3.2 │ │- servicii conexe │ │ 12.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţii comerciale │art. 18 alin. 1 │ │
│ │ │pentru vânzãri şi cumpãrãri│lit. d din OUG │ │
│ │ │de mãrfuri şi titluri │27/2002 aprobatã │ │
│ │ │reprezentative de mãrfuri │şi modificatã │ │
│5.5.4 │ │ │prin Legea nr. │ │
│ │ │ │512/2002 │ 20.000.00│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │art. 86 alin. 1 │ │
│ │ │Anunţului preliminar │din OUG nr. 28/ │ │
│5.5.5 │ │pentru oferte publice │2002 aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 525/2002 │ 2.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Contractului de │art. 57 alin.2 │ │
│5.5.6 │ │administrare a │coroborat cu │ 2.000.000│
│ │ │societãţilor de │alin. 1 din OUG │ │
│ │ │investiţii │nr. 26/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 513/2002, │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Tarif de │ │art. 128 alin. 2 │ │
│ │inregis- │ │din OUG nr. 28/ │ │
│5.6 │trare │ │2002 aprobatã şi │ │
│ │ │auditor/cenzor extern │modificatã prin │ │
│ │ │independent │Legea 525/2002, │ │
│ │ ├───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │- persoana fizica │ │ 500.000│
│ │ ├───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │- persoana juridicã │ │ 1.000.000│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │30% din │
│ │ │ │ │veniturile │
│ │ │ │ │încasate de│
│5.7 │ │ │ │organismele│
│ │ │ │ │de formare │
│ │ │ │ │profesio- │
│ │Tarif de │ │ │nala │
│ │examinare │a activitãţii de │ │acreditat │
│ │şi de │formare profesionalã │ │de la bene-│
│ │coordonare │ │ │ficiarii │
│ │ │ │ │serviciilor│
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Cota │ │art. 13 alin. 2 │ │
│ │aplicatã la│ │lit. f coroborat │ │
│ │veniturile │ │cu art. 9 alin. 3│ │
│ │de exploa- │ │din OUG nr. 25/ │ │
│ │tare │ │2002 aprobatã şi │ │
│ │obţinute │ │modificatã prin │ │
│5.8 │pentru │ │Legea nr. 514/ │ │
│ │activi- │ │2002, │ │
│ │tatile │ │ │ │
│ │autorizate,│ │ │ │
│ │perceputã │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│ │monitori- │ │ │ │
│ │zarea │ │ │ │
│ │entitatilor│ │ │ │
│ │suprave- │ │ │ │
│ │gheate de │ │ │
│ │CNVM: │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│5.8.1 │ │Societãţi de Administrare a│ │1% din │
│ │ │Investitiilora │ │veniturile │
│ │ │ │ │de exploa- │
│ │ │ │ │tare │
│ │ │ │ │obţinute │
│ │ │ │ │din activi-│
│ │ │ │ │tatea de │
│ │ │ │ │adminis- │
│ │ │ │ │trare │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │ │ │1 % din │
│5.8.2 │ │Depozitar │ │veniturile │
│ │ │ │ │de exploa- │
│ │ │ │ │tare obti- │
│ │ │ │ │nute din │
│ │ │ │ │activitatea│
│ │ │ │ │de depozi- │
│ │ │ │ │tare │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Societãţi de Servicii de │ │ │
│ │ │Investiţii Financiare cu │ │ │
│5.8.3 │ │activitãţile lor, │ │1 % din │
│ │ │ │ │veniturile │
│ │ │ │ │de exploa- │
│ │ │ │ │tare │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │Consultanţi de investiţii │ │1% din │
│ │ │ │ │veniturile │
│5.8.4 │ │ │ │realizate │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│5.8.5 │ │Pieţe reglementate │ │1% din │
│ │ │ │ │veniturile │
│ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │exploatare │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│5.8.6 │ │Agenţi de compensare şi │ │1 % din │
│ │ │depozitare │art. 13 alin. 2 │veniturile │
│ │ │ │lit. f coroborat │din comi- │
│ │ │ │cu art. 9 alin. 3│sionul de │
│ │ │ │din OUG nr. 25/ │compensare │
│ │ │ │2002 aprobatã şi │şi depo- │
│ │ │ │modificatã prin │zitare │
│ │ │ │Legea 514/2002 │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│5.8.7 │ │Societãţi de registru │ │1 % din │
│ │ │ │ │veniturile │
│ │ │ │ │de exploa- │
│ │ │ │ │tare │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │Persoane juridice │ │1 % din │
│ │ │specializate în operaţiuni │ │veniturile │
│5.8.8 │ │de compensare şi │ │de exploa- │
│ │ │depozitare │ │tare pentru│
│ │ │ │ │activitatea│
│ │ │ │ │autorizata │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│5.8.9 │ │Societate de bursa pe: │ │1 % din │
│ │ │ │ │veniturile │
│ │ │- pieţele reglementate │ │de exploa- │
│5.8.9.1.│ │de mãrfuri şi titluri │ │tare pentru│
│ │ │financiare │ │activitatea│
│ │ │ │ │autorizata │
│ │ │ │ ├───────────┤
│5.8.9.2.│ │- pieţele instrumentelor │ │1 % din │
│ │ │financiare derivate │ │veniturile │
│ │ │ │ │de exploa- │
│ │ │ │ │tare pentru│
│ │ │ │ │activitatea│
│ │ │ │ │autorizata │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │- servicii conexe care │ │1% din │
│5.8.9.3.│ │pot fi prestate de │ │veniturile │
│ │ │bursele de mãrfuri │ │de exploa- │
│ │ │ │ │tare pentru│
│ │ │ │ │activitatea│
│ │ │ │ │autorizata │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Tarife │ │ │ │
│ │percepute │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │
│6 │prestarea │ │ │ │
│ │de servicii│ │ │ │
│ │cãtre │ │ │ │
│ │entitatile │ │ │ │
│ │suprave- │ │ │ │
│ │gheate │ │ │ │
│ │sau terţe │ │ │ │
│ │persoane │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│6.1 │ │Tarif perceput pentru │ │ │
│ │ │eliberarea de copii ale │art. 13 alin. 2 │ 5000/pag│
│ │ │documentelor cu caracter │lit. g din OUG │ │
│ │ │public aflate în pãstrarea │25/2002 │ │
│ │ │şi administrarea OEVM │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 514/2002 │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │Tarif perceput │ │ 3.000.000│
│ │ │pentru eliberarea de │ │ │
│6.2 │ │certificat de │ │ │
│ │ │înregistrare a │ │ │
│ │ │valorilor mobiliare │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │art. 13 alin. 2 │ │
│ │ │ │lit. g din OUG │ │
│6.3 │ │Tarif perceput pentru │25/2002 aprobatã │ │
│ │ │înregistrarea la OEVM a │şi modificatã │ │
│ │ │societãţilor deţinute │prin Legea │ │
│ │ │public │514/2002 corobo- │ │
│ │ │ │rat cu art. 105 │ │
│ │ │ │din OUG. 28/2002 │ 5.000.000│
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ │ │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 525/2002 │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Tarif de menţinere a │ │ │
│6.4 │ │valorilor mobiliare la │ │ │
│ │ │OEVM │ │ │
│ │ │- societãţi cap. social/ │ │ │
│ │ │val. de emisiune (*) 3 │ │ 10.000.000│
│ │ │mld pana la 10 mld │ │ /an │
│ │ │inclusiv │ │ │
│ │ │ │art. 13 alin. 2 │ │
│ │ ├───────────────────────────┤lit. g din OUG ├───────────┤
│ │ │ │25/2002 aprobatã │ │
│ │ │- societãţi cap. social │şi modificatã │ │
│ │ │peste 10 mld pana la │prin Legea │ 15.000.000│
│ │ │50 mld inclusiv │514/2002 corobo- │ /an │
│ │ │ │rat cu art. 105 │ │
│ │ ├───────────────────────────┤din OUG. 28/2002 ├───────────┤
│ │ │- societãţi cap. social │aprobatã şi modi-│ │
│ │ │peste 50 mld pana la │ficata prin Legea│ 20.000.000│
│ │ │100 mld inclusiv │525/2002 │ /an │
│ │ ├───────────────────────────┤ ├───────────┤
│ │ │- societãţi cap. social │ │ 30.000.000│
│ │ │peste 100 mld │ │ /an │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│7 │Penalitãţi │ │art. 13 lit. h │0,15% │
│ │stabilite │ │din OUG 25/2002 │pentru │
│ │prin regle-│ │aprobatã şi │fiecare zi │
│ │mentari │ │modificata prin │de intar- │
│ │proprii ca │ │Legea 514/2002 │ziere │
│ │sancţiuni │ │ │ │
│ │patrimo- │ │ │ │
│ │niale │ │ │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │art. 13 lit. i │ │
│ │ │ │din OUG │ │
│ │ │ │nr. 25/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi │ │
│ 8 │Donaţii │ │modificatã prin │ │
│ │ │ │Legea 514/2002, │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │art. 13 lit. j │ │
│ │Activitãţi │ │din OUG │ │
│ │de editura,│ │nr. 25/2002 │ │
│ 9 │publicitate│ │aprobatã şi │ │
│ │multipli- │ │modificatã prin │ │
│ │care │ │Legea 514/2002, │ │
│ │ │ │coroborat cu: │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │Tarif per- │Acte individuale ale │art. 7 alin. 10 │ │
│ │ceput ptr. │entitatilor, emise de │lit. b din OUG │ │
│9.1 │publicarea │CNVM, convocatoare │25/2002 aprobatã │ 100.000│
│ │în Buleti- │pentru AGA din │şi modificatã de │ │
│ │nul Oficial│cadrul societãţilor de │Legea 514/2002 │ │
│ │al CNVM │investiţii autorizate │coroborat cu │ │
│ │ │de CNVM, declararea │art. 61 alin. 2 │ │
│ │ │furtului de valori │din OUG 26/2002 │ │
│ │ │mobiliare sau │aprobatã şi modi-│ │
│ │ │instrumente │ficata de Legea │ │
│ │ │financiare │513/2002 şi │ │
│ │ │ │art. 46 alin. 4 │ │
│ │ │ │din OUG 28/2002 │ │
│ │ │ │aprobatã şi modi-│ │
│ │ │ │ficata de Legea │ │
│ │ │ │525/2002 │ │
├────────┼───────────┼───────────────────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │Rapoarte cerute de │ │ │
│ │ │CNVM privind │Art. 106 alin. 2 │ │
│9.2 │ │operaţiuni reclamate şi │şi art. 123 │ │
│ │ │rapoarte curente │alin. 1 din OUG │ 1.000.000│
│ │ │ale societãţilor │28/2002 aprobatã │ │
│ │ │deţinute public │şi modificatã de │ │
│ │ │ │Legea 525/2002 │ │
└────────┴───────────┴───────────────────────────┴─────────────────┴───────────┘





────────────
*) Valoarea de emisiune = valoarea nominalã* numãrul de valori mobiliare.


──────────────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016