Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 4 din 20 decembrie 2016  privind organizarea exerciţiilor de simulare de criză de către Fondul de garantare a depozitelor bancare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT nr. 4 din 20 decembrie 2016 privind organizarea exerciţiilor de simulare de criză de către Fondul de garantare a depozitelor bancare

EMITENT: FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR BANCARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.050 din 27 decembrie 2016

    Având în vedere prevederile art. 42 alin. (2)-(4) şi art. 119 din Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare, denumită în continuare Lege,
    în temeiul art. 98 alin. (2) lit. x) şi art. 129 din Lege,

    Fondul de garantare a depozitelor bancare, denumit în continuare Fondul, emite prezentul regulament.

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Prezentul regulament se aplică instituţiilor de credit participante la Fond, în calitatea sa de schemă statutară de garantare a depozitelor oficial recunoscută pe teritoriul României.
    (2) În pregătirea şi derularea exerciţiilor de simulare de criză, în temeiul art. 129 din Lege, Fondul va solicita implicarea următorilor participanţi-instituţionali:
    - Banca Naţională a României, denumită în continuare BNR, în calitatea sa de autoritate administrativă competentă cu încadrarea depozitelor ca indisponibile, în condiţiile prevăzute de Lege, sau în calitate de autoritate de rezoluţie abilitată prin lege să dispună aplicarea unor măsuri de rezoluţie bancară la instituţiile de credit pe care le supraveghează;
    - Ministerul Finanţelor Publice, denumit în continuare MFP, abilitat prin lege să acorde împrumuturi Fondului în cazul insuficienţei resurselor financiare ale acestuia pentru efectuarea plăţilor de compensaţii sau pentru finanţarea măsurilor de rezoluţie;
    - una sau mai multe instituţii de credit pentru care se simulează situaţia de indisponibilizare a depozitelor sau aplicarea unor măsuri de rezoluţie, în funcţie de scenariul aferent fiecărui exerciţiu de simulare a crizei;
    - instituţia sau instituţiile de credit mandatate să efectueze plata compensaţiilor, în funcţie de scenariul selectat;
    - observatori externi, cum sunt alte autorităţi publice, firme de consultanţă, alte scheme de garantare a depozitelor.
    ART. 2
    Termenii şi expresiile utilizate în cuprinsul prezentului regulament au semnificaţia prevăzută în Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare, denumită în continuare Lege, în Legea nr. 312/2015 privind redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul financiar şi în Ghidul Autorităţii Bancare Europene privind simulările de criză ale schemelor de garantare a depozitelor în temeiul Directivei 2014/49/UE, denumit în continuare Ghidul ABE.
    ART. 3
    Orice instituţie de credit participantă la Fond este obligată să participe, la solicitarea Fondului, la pregătirea şi desfăşurarea exerciţiilor de simulare de criză.

    CAP. II
    Programul exerciţiilor de simulare de criză
    ART. 4
    (1) Fondul elaborează un program multianual de exerciţii de simulare de criză, denumit în continuare Programul, luând în considerare prevederile Ghidului ABE.
    (2) Programul acoperă un orizont de timp de 2-5 ani.
    (3) Pentru fiecare exerciţiu de simulare de criză prevăzut în Program se precizează sfera de cuprindere a acestuia şi tipurile de intervenţii vizate de scenariul exerciţiului.
    (4) Instituţiile de credit implicate în exerciţiile de simulare de criză nu sunt nominalizate în Program.
    ART. 5
    (1) Scenariile exerciţiilor de simulare de criză sunt selectate astfel încât Programul, în ansamblul său, să acopere testarea funcţiilor prevăzute în Ghidul ABE pe care le îndeplineşte Fondul:
    a) plata compensaţiilor către deponenţi în cazul indisponibilizării depozitelor la o instituţie de credit;
    b) finanţarea măsurilor de rezoluţie a căror aplicare asigură continuitatea accesului deponenţilor la propriile depozite, în cazul în care BNR iniţiază un exerciţiu de simulare de criză care vizează aplicarea de măsuri de rezoluţie bancară.
    (2) Testarea capacităţii Fondului de a efectua plăţi de compensaţii este obligatorie în cadrul Programului. În vederea testării disponibilităţii resurselor financiare necesare îndeplinirii obligaţiilor Fondului în termenul prevăzut de lege, scenariul trebuie să prevadă indisponibilizarea depozitelor la una sau mai multe instituţii de credit.
    (3) Testele privind capacitatea Fondului de a efectua plăţi de compensaţii acoperă:
    a) capacitatea operaţională, care se referă la aspecte cum sunt accesul la date, personalul şi resursele implicate, comunicarea cu deponenţii şi cu publicul, instrumentele de plată utilizate, plata propriu-zisă a compensaţiilor şi perioada de derulare;
    b) capacitatea de finanţare, care vizează adecvarea resurselor financiare disponibile ale Fondului faţă de cele necesare îndeplinirii obligaţiilor sale de plată stabilite conform scenariilor.
    (4) Instituţiile de credit selectate pentru elaborarea scenariilor trebuie să aibă un profil care să asigure concordanţa între obiectivele exerciţiului de simulare, funcţia Fondului supusă testării, severitatea şi complexitatea scenariului şi acoperirea geografică.
    (5) Scenariile utilizate în cadrul Programului trebuie să aibă niveluri de severitate şi complexitate care să crească progresiv.
    ART. 6
    (1) Fondul revizuieşte Programul ori de câte ori este necesar.
    (2) Revizuirile au la bază rezultatele exerciţiilor de simulare derulate, eventualele intervenţii ale Fondului sub forma plăţilor de compensaţii sau finanţării unor măsuri de rezoluţie, precum şi eventualele modificări legislative.
    ART. 7
    Fondul transmite BNR şi ABE Programul, precum şi orice revizuire adusă acestuia.

    CAP. III
    Pregătirea şi derularea exerciţiilor de simulare de criză

    ART. 8
    Fondul este responsabil cu pregătirea şi derularea fiecărui exerciţiu de simulare de criză din cadrul Programului adoptat.
    ART. 9
    (1) Fondul constituie o echipă de coordonare a exerciţiului şi o echipă de testare. Componenţa echipei de coordonare a exerciţiului trebuie să fie diferită de cea de testare.
    (2) Fondul poate solicita unuia sau mai multor participanţi instituţionali dintre cei menţionaţi la art. 1 alin. (2) să desemneze reprezentanţi în cadrul celor două echipe, în funcţie de complexitatea scenariului pentru testare.
    (3) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) şi (2) testele privind lista compensaţiilor de plătit, pe care Fondul le realizează exclusiv cu personalul propriu.
    (4) În scopul asigurării obiectivităţii în stabilirea ipotezelor pentru simularea de criză, în derularea simulării şi în elaborarea unor concluzii imparţiale, la propunerea Fondului, la exerciţiile de simulare de criză pot participa observatori externi.
    ART. 10
    Cu cel puţin două luni înainte de testare, Fondul stabileşte şi comunică participanţilor instituţionali implicaţi data şi intervalul orar în care aceasta va avea loc.
    ART. 11
    (1) În termenul menţionat la art. 10, Fondul elaborează scenariul pe baza căruia se va derula exerciţiul, stabilind următoarele elemente:
    a) obiectivul(ele) exerciţiului;
    b) ariile testate, respectiv capacitatea operaţională şi/sau capacitatea de finanţare, prevăzute la art. 5 alin. (3);
    c) indicatorii cantitativi şi calitativi ce vor fi determinaţi;
    d) ipotezele de lucru (de exemplu, suma compensaţiilor de plată, suma cu care Fondul trebuie să finanţeze măsura de rezoluţie etc.);
    e) instituţia sau instituţiile de credit supuse testării.
    (2) Indicatorii cantitativi şi calitativi sunt stabiliţi potrivit anexei la prezentul regulament. Aspectele metodologice pentru parametrizarea indicatorilor cantitativi şi/sau calitativi utilizaţi în derularea exerciţiului de simulare a crizei, cum sunt valorile acestora, intervalele de variaţie, criteriile luate în considerare, se stabilesc de către Fond în funcţie de scenariul care stă la baza derulării fiecărui exerciţiu.
    (3) Fondul transmite BNR scenariul propus şi îl definitivează luând în considerare opinia acesteia.
    ART. 12
    Cu 10 zile înainte de derularea exerciţiului, Fondul furnizează un pachet standard de informaţii persoanelor desemnate de participanţii instituţionali potrivit art. 9 alin. (2). Pachetul conţine informaţii generale despre instituţia sau instituţiile de credit supuse testării şi informaţii necesare derulării exerciţiului, cum ar fi: (i) structura depozitelor, volumul resurselor schemei de garantare a depozitelor, volumul resurselor fondului de rezoluţie bancară etc., pentru testele privind funcţia de plăţi de compensaţii; (ii) volumul resurselor fondului de rezoluţie, măsura de rezoluţie dispusă de BNR, necesarul de finanţare a măsurii de rezoluţie etc., pentru testele privind finanţarea măsurilor de rezoluţie.
    ART. 13
    Fiecare persoană desemnată de participanţii instituţionali trebuie să cunoască atribuţiile specifice ale instituţiei pe care o reprezintă şi modalitatea în care interacţionează cu Fondul în cazul în care acesta trebuie să efectueze plăţi de compensaţii către deponenţii garantaţi ai unei instituţii de credit la care depozitele au devenit indisponibile sau, după caz, să finanţeze măsuri de rezoluţie dispuse de BNR.
    ART. 14
    Fondul îşi desemnează un reprezentant care va conduce exerciţiul.
    ART. 15
    (1) Fondul pune la dispoziţia participanţilor un formular standardizat pentru aprecieri, comentarii, propuneri etc., imediat după încheierea exerciţiului.
    (2) Fiecare persoană participantă are obligaţia de a completa şi de a transmite Fondului acest formular completat, cel târziu a doua zi după derularea exerciţiului.
    ART. 16
    (1) Fondul întocmeşte un raport privind exerciţiul de simulare, care cuprinde cel puţin următoarele elemente:
    a) aspectele semnificative şi problemele identificate sau discutate pe parcursul exerciţiului;
    b) măsurile ce trebuie întreprinse pentru remedierea deficienţelor constatate, responsabilitatea pentru punerea lor în aplicare, termenele de implementare şi raportare.
    (2) Măsurile prevăzute la alin. (1) lit. b) vor fi discutate şi stabilite de comun acord cu participanţii instituţionali responsabili cu implementarea lor.
    (3) Fondul transmite raportul către BNR pentru informare.
    ART. 17
    Fiecare participant instituţional va informa Fondul cu privire la modalitatea de implementare a măsurilor pentru care este responsabil, potrivit prevederilor art. 16 alin. (1) lit. b).

    CAP. IV
    Dispoziţii tranzitorii

    ART. 18
    Primul Program este transmis către BNR şi ABE în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a Ghidului ABE.
    ART. 19
    (1) În cadrul Programului prevăzut la art. 18, Fondul efectuează, până la 3 iulie 2019, exerciţii de simulare de criză în cadrul cărora vor fi testate următoarele:
    a) capacitatea de întocmire şi transmitere a listei compensaţiilor de plătit pentru toate instituţiile de credit participante;
    b) capacitatea operaţională în scenariul unei plăţi de compensaţii, cu respectarea criteriilor prevăzute în Ghidul ABE cu privire la dimensiunea instituţiei de credit testate şi la procesele şi resursele critice din cadrul Fondului;
    c) capacitatea de finanţare, cu respectarea criteriilor cantitative prevăzute în Ghidul ABE.
    (2) Fondul va raporta către BNR cu privire la fiecare din testările prevăzute la alin. (1).
    (3) La finalizarea Programului prevăzut la alin. (1), Fondul va raporta asupra rezultatelor exerciţiilor de simulare către BNR şi ABE, potrivit art. 8 pct. 98 din Ghidul ABE.

    CAP. V
    Dispoziţii finale

    ART. 20
    Fondul gestionează informaţiile primite pentru derularea exerciţiilor de simulare de criză potrivit prevederilor Legii în ceea ce priveşte scopul şi durata păstrării lor.
    ART. 21
    Fondul va emite proceduri proprii privind derularea simulărilor de criză, potrivit art. 98 alin. (3) pct. j) din Lege.
    ART. 22
    Anexa cuprinzând ariile testate şi indicatorii aferenţi face parte integrantă din prezentul regulament.
    ART. 23
    Prezentul regulament se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data publicării.

                 Preşedintele Consiliului de supraveghere al
                 Fondului de garantare a depozitelor bancare,
                               Lucian Croitoru

    Bucureşti, 20 decembrie 2016.
    Nr. 4.


    ANEXĂ

                  Ariile testate*1) şi indicatorii aferenţi

┌─────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ I. Aria testată: capacitatea operaţională │ Indicatori │
├─────────────────────────────────────────────────────────┤ │
│1. Accesul la date │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│1.1. Date despre IC, deponenţi şi depozite: │I(1) - calitatea listei │
│- aranjamentele în vigoare pentru ca Fondul să poată │compensaţiilor de plătit, │
│solicita şi obţine lista compensaţiilor de plătit de la │deficienţele principale, cauzele│
│IC [fişier SCV*2)], calitatea datelor din această listă │acestor deficienţe, remedierile │
│şi respectarea termenelor de transmitere; │necesare (indicator calitativ) │
│- modul de întocmire a listei compensaţiilor de plătit se│I(2) - funcţionalitatea │
│poate testa fie pe baza unui anumit scenariu, fie prin │aranjamentelor în vigoare pentru│
│derularea unui exerciţiu de rutină pentru toate IC sau │ca Fondul să poată solicita şi │
│pentru anumite IC; │obţine lista compensaţiilor de │
│- calitatea datelor din lista compensaţiilor de plătit │plătit de la IC (indicator │
│poate fi testată pentru toate înregistrările din listă │calitativ) │
│sau pe un eşantion cuprinzând anumite categorii de │I(3) - timpul în care se │
│deponenţi, cu condiţia ca eşantionul să fie ales de Fond │primeşte lista compensaţiilor de│
│şi să fie suficient de mare şi diversificat pentru a fi │plătit de la data solicitării │
│reprezentativ pentru totalitatea depozitelor eligibile │(indicator cantitativ) │
│din evidenţele IC; │I(4) - ponderea înregistrărilor │
│- calitatea datelor din lista compensaţiilor de plătit │din listă care nu respectă │
│este evaluată prin prisma completitudinii datelor │standardele de completare (date │
│necesare Fondului pentru a plăti compensaţii (identitate │lipsa, date incorecte, lipsa │
│deponenţi, detalii de contact, sume etc.), iar Fondul va │datelor necesare pentru │
│stabili care sunt standardele pentru o înregistrare │efectuarea plăţii) (indicator │
│validă pe deponent (CNP/CUI corect, adresa corectă etc.) │cantitativ) │
│şi va determina numărul înregistrărilor care nu respectă │ │
│standardele şi ponderea acestora în total înregistrări │ │
│din lista compensaţiilor de plătit sau din eşantionul │ │
│selectat; │ │
│- în cazul IC la care s-a constatat o calitate │ │
│necorespunzătoare a listei compensaţiilor de plătit, │ │
│testarea se va relua, de preferat în cel mult 2 ani, │ │
│pentru a se verifica dacă deficienţele constatate au │ │
│fost remediate; │ │
│- Fondul va testa şi calitatea datelor privind soldurile │ │
│temporar ridicate [sumele care se încadrează în │ │
│prevederile art. 62 alin. (1) din Lege]. │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│1.2. Informaţii privind probleme detectate la o IC care │I(5) - calitatea aranjamentelor │
│ar putea atrage intervenţia Fondului │în vigoare pentru ca Fondul să │
│- aranjamentele în vigoare (prevederi legale sau │obţină informaţii în legătură cu│
│administrative, acorduri de cooperare etc.) pentru ca │o posibilă intervenţie a sa, de │
│Fondul să obţină informaţii despre problemele detectate │la BNR, în legătură cu │
│la o IC care ar putea atrage intervenţia sa; │problemele detectate la o IC, │
│- evaluarea trebuie să determine dacă BNR, în calitate de│inclusiv dacă Fondul primeşte la│
│autoritate de supraveghere sau în calitate de autoritate │timp informaţii despre o │
│de rezoluţie, pune la dispoziţia Fondului informaţiile │posibilă deteriorare a situaţiei│
│necesare, suficient de devreme pentru ca acesta să poată │financiare a unei IC (indicator │
│pregăti intervenţia. │calitativ) │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│2. Personalul şi alte resurse operaţionale │I(6) - adecvarea resurselor de │
│- Fondul testează dacă dispune de resursele necesare │personal, buget şi a altor │
│pentru a face faţă unei creşteri bruşte de activitate │resurse care ar fi disponibile │
│cauzate de o intervenţie (buget, personal, spaţiu, │într-un scenariu de intervenţie │
│resurse IT, call center etc.), inclusiv în cazul │(indicator cantitativ şi │
│realocării resurselor existente sau externalizării │calitativ) │
│temporare a unor servicii; │I(7) - adecvarea resurselor de │
│- evaluarea trebuie să ia în calcul nu numai o │personal, buget şi a altor │
│suplimentare de buget, ci şi o activare a aranjamentelor │resurse suplimentare care ar │
│pregătite pentru situaţii de criză (de exemplu, angajare │putea fi atrase în timp scurt în│
│de personal pe durată determinată) │caz de necesitate (indicator │
│ │cantitativ şi calitativ) │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│3. Comunicarea cu deponenţii şi cu publicul │I(8) - timpul necesar pentru a │
│- Fondul evaluează procesele care ţin de comunicare ce │crea un call center şi site-uri │
│urmează să se deruleze în cazul unei plăţi de │sau pagini de internet ad-hoc │
│compensaţii, analizând inclusiv strategia de comunicare │(indicator cantitativ) │
│şi resursele disponibile. │I(9) - capacitatea site-ului sau│
│ │a call center-ului din punct de │
│ │vedere al numărului de conectări│
│ │sau de apeluri (indicator │
│ │cantitativ) │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│4. Instrumente de plată │I(10) - analiza instrumentelor │
│- Fondul testează capacitatea sa de a efectua plăţile │de plată disponibile (indicator │
│către deponenţi. │calitativ) │
│- Fondul evaluează calitatea proceselor existente de │I(11) - adecvarea instrumentelor│
│colectare a datelor pentru efectuarea plăţilor, a │de plată disponibile în cazul │
│proceselor care ţin de plata prin instituţia de credit │unui număr mare de plăţi │
│mandatată, precum şi instrumentele de plată disponibile. │(indicator calitativ) │
│- Fondul utilizează şi scenarii de stres care implică un │ │
│număr mare de plăţi. │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│5. Plata compensaţiilor şi perioada de derulare a │I(12) - pentru scenariile de │
│acesteia │plată de compensaţii - perioada │
│- Fondul determină perioada de timp de la data │de timp de la declararea │
│indisponibilizări depozitelor până la data la care │indisponibilităţii depozitelor │
│fondurile sunt puse la dispoziţia deponenţilor şi │până la data la care fondurile │
│stabileşte diferenţa faţă de perioada prevăzută de │sunt puse la dispoziţia │
│legislaţie. În cazul finanţării unor măsuri de rezoluţie,│deponenţilor (indicator │
│Fondul determină perioada de timp de la data primirii │cantitativ) │
│solicitării din partea autorităţii de rezoluţie până la │I(13) - în cazul soldurilor │
│data punerii la dispoziţie a contribuţiei Fondului la │temporar ridicate prevăzute la │
│finanţarea măsurilor de rezoluţie. │art. 62 alin. (1) din Lege - │
│ │perioada de timp de la data la │
│ │care depozitele au devenit │
│ │indisponibile până la data la │
│ │care sumele sunt puse la │
│ │dispoziţia deponenţilor │
│ │(indicator cantitativ) │
│ │I(14) - pentru scenariile de │
│ │rezoluţie - perioada de timp │
│ │cuprinsă între data primirii │
│ │solicitării autorităţii de │
│ │rezoluţie şi data punerii la │
│ │dispoziţie a contribuţiei │
│ │Fondului la finanţarea măsurilor│
│ │de rezoluţie (indicator │
│ │cantitativ) │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│6. Cooperarea dintre Fond şi SGD din ţara gazdă*3) │I(15) - capacitatea de a extrage│
│- Fondul testează sistemele existente pentru plata │datele necesare despre │
│deponenţilor de la sucursalele din UE ale băncilor │deponenţii sucursalelor din alte│
│participante. │ţări UE (indicator calitativ) │
│- Fondul verifică dacă poate obţine lista compensaţiilor │I(16) - timpul necesar │
│de plată în formatul solicitat pentru deponenţii │pregătirii şi transmiterii către│
│sucursalelor din UE ale IC participante. │SGD din ţara gazdă a fişierelor │
│- Fondul determină timpul necesar pregătirii fişierelor │cu instrucţiunile de plată de la│
│cu instrucţiuni de plată pentru a fi transmise SGD din │momentul transmiterii de către │
│ţara gazdă şi stabileşte eventualele întârzieri faţă de │IC a listei compensaţiilor de │
│termenele legale/faţă de termenele stabilite în acordul │plătit (indicator cantitativ) │
│de cooperare bilateral. │I(17) - calitatea canalelor de │
│- Fondul transmite un fişier de test către SGD din ţara │transmitere a fişierelor cu │
│gazdă pentru a testa canalele de transmitere şi pentru a │instrucţiunile de plată │
│obţine confirmarea acesteia că fişierul conţine toate │(indicator calitativ) │
│datele necesare pentru efectuarea plăţilor. │I(18) - confirmarea de la SGD-ul│
│ │din ţara gazdă că fişierele │
│ │transmise sunt corespunzătoare │
│ │pentru efectuarea plăţilor │
│ │(indicator cantitativ şi/sau │
│ │calitativ) │
│ │I(19) - capacitatea de a │
│ │respecta termenele legale/ │
│ │prevăzute în acordurile │
│ │bilaterale (indicator │
│ │cantitativ) │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│ II. Aria testată: capacitatea de finanţare │ Indicatori │
├─────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
│- Fondul testează adecvarea resurselor sale financiare │I(20) - adecvarea resurselor │
│necesare îndeplinirii obligaţiilor de plată stabilite │ex-ante pentru acoperirea │
│conform scenariilor utilizate. │necesarului - deficitul se va │
│- Fondul testează adecvarea resurselor sale financiare │exprima în valoare absolută şi │
│ex-ante existente la momentul la care se derulează │ca procent din total │
│exerciţiul de simulare de criză, luând în considerare │I(21) - evaluarea calitativă a │
│sumele efectiv disponibile la data la care trebuie │capacităţii Fondului de a-şi │
│plătite compensaţiile; aceasta presupune o testare a │lichidiza plasamentele în │
│lichidităţii plasamentelor efectuate şi a angajamentelor │termenul stabilit │
│de plată, inclusiv în condiţii de stres. │I(22) - adecvarea resurselor │
│- Dacă resursele colectate ex-ante sunt insuficiente, │ex-post şi a mecanismelor de │
│Fondul testează adecvarea contribuţiilor extraordinare │finanţare alternative pentru │
│ex-post şi a mecanismelor de finanţare alternative │acoperirea deficitului de │
│pentru a acoperi deficitul în termenul legal de plată a │resurse ex-ante - Fondul │
│compensaţiilor; utilizarea contribuţiilor extraordinare │determină deficitul rămas după │
│trebuie să ia în considerare şi posibilele constrângeri │utilizarea contribuţiilor │
│(solicitarea de către unele IC, potrivit legii, a │ex-post şi a mecanismelor de │
│amânării totale sau parţiale a plăţii sumelor respective,│finanţare alternative (indicator│
│precum şi respectarea plafonului anual de 0,5% din │cantitativ) │
│depozitele acoperite la 31 decembrie a anului anterior │I(23) - evaluarea calitativă a │
│celui de plată). │aranjamentelor în vigoare pentru│
│- Pentru utilizarea mecanismelor de finanţare │utilizarea mecanismelor de │
│alternative, Fondul trebuie să facă o evaluare obiectivă │finanţare alternative - │
│a acestora, pe baza elementelor cunoscute la data │disponibilitate, cantitate - │
│efectuării exerciţiului de simulare. │(indicator calitativ) │
└─────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘


──────────
    *1) Ariile testate reprezintă capacitatea operaţională şi, respectiv, capacitatea de finanţare.
    *2) Fişierul SCV (Single Customer View) este fişierul care conţine datele necesare efectuării plăţii compensaţiilor - abreviere consacrată, preluată din traducerea oficială a Ghidului ABE.
    *3) Se aplică doar în măsura în care FGDB identifică situaţii în care bănci participante deţin sucursale în ţări UE, iar aceste bănci nu sunt identificate de BNR ca fiind bănci de importanţă sistemică.
──────────

    Legendă:
    IC - instituţia de credit;
    SGD - Schema de garantare a depozitelor;
    I(n) - Indicatorul nr. "n", unde "n" ia valori de la 1-23.

                                  -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016