Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 3 din 22 noiembrie 2018  privind selectarea instituţiilor de credit pentru a fi mandatate de Fondul de garantare  a depozitelor bancare să efectueze plăţi de compensaţii către deponenţii garantaţi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT nr. 3 din 22 noiembrie 2018 privind selectarea instituţiilor de credit pentru a fi mandatate de Fondul de garantare a depozitelor bancare să efectueze plăţi de compensaţii către deponenţii garantaţi

EMITENT: Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1067 din 17 decembrie 2018
    Având în vedere prevederile art. 98 alin. (2) lit. x) şi art. 129 din Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare, denumită în continuare Legea,
    în temeiul art. 122 alin. (1) din Lege,
    Fondul de garantare a depozitelor bancare, denumit în continuare Fondul, emite prezentul regulament.
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Prezentul regulament stabileşte cadrul procedural pentru selectarea anuală a instituţiilor de credit în vederea mandatării pentru efectuarea plăţilor de compensaţii către deponenţii garantaţi ai instituţiilor de credit participante la Fond, respectiv ai sucursalelor înfiinţate în România de instituţiile de credit cu sediul în alt stat membru al Uniunii Europene, în situaţia în care depozitele acestora devin indisponibile.

    ART. 2
    În înţelesul prezentului regulament, termenii şi expresiile utilizate au semnificaţia prevăzută la art. 3 alin. (1) şi (2) din Lege.

    ART. 3
    (1) Până la data de 20 decembrie a fiecărui an Fondul transmite cereri prin care solicită oferte de participare la procesul de selectare din partea instituţiilor de credit care se situează în primele 10 poziţii din lista celor participante la Fond sub aspectul volumului total al depozitelor eligibile, conform celor mai recente informaţii contabile raportate Fondului în baza reglementărilor legale aplicabile.
    (2) Instituţiile de credit transmit Fondului ofertele de participare în forma prezentată în anexa nr. 1 până la data de 10 ianuarie a anului următor.

    ART. 4
    (1) Pentru a participa la procesul de selectare prevăzut la cap. II, instituţiile de credit solicitante trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
    a) să fie participante la schema statutară de garantare a depozitelor administrată de Fond şi să se situeze în primele 10 poziţii din lista celor participante la Fond sub aspectul volumului total al depozitelor eligibile;
    b) să nu fie implicate în litigii cu Fondul;
    c) să nu se afle sub incidenţa unor măsuri de intervenţie timpurie, de rezoluţie sau a altor măsuri prevăzute de Legea nr. 312/2015 privind redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul financiar, denumită în continuare Legea nr. 312/2015;
    d) să deţină un sistem informatic care să asigure:
    (i) efectuarea plăţilor de compensaţii dintr-o listă de plată centralizată având structura prezentată în anexa nr. 2;
    (ii) schimbul de fişiere pentru plata compensaţiilor între Fond şi instituţia de credit respectivă prin intermediul Reţelei de comunicaţii interbancare administrate de Banca Naţională a României;
    (iii) transmiterea zilnică a listei cu plăţile efectuate, însoţită de o recapitulaţie a acestora şi un extras de cont centralizat cu sumele totale plătite.

    e) să dispună de un serviciu de call center dedicat pe perioada efectuării plăţilor de compensaţii.

    (2) Pentru verificarea îndeplinirii condiţiei de la alin. (1) lit. c), Fondul solicită informaţii de la Banca Naţională a României în calitatea acesteia de autoritate competentă şi autoritate de rezoluţie conform Legii nr. 312/2015.

    CAP. II
    Selectarea instituţiilor de credit pentru a fi mandatate
    ART. 5
    Criteriile ce stau la baza selectării de către Fond a instituţiilor de credit sunt următoarele:
    a) numărul de unităţi teritoriale operaţionale şi numărul de judeţe în care sunt amplasate acestea;
    b) neperceperea de comisioane şi speze bancare de la beneficiarul compensaţiei şi de la Fond pentru plata de compensaţii;
    c) efectuarea plăţilor de compensaţii şi în valuta în care a fost acordată finanţarea de către schema de garantare a depozitelor din statul membru de origine;
    d) nivelul indicatorului de lichiditate stabilit prin Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 25/2011 privind lichiditatea instituţiilor de credit, cu modificările şi completările ulterioare;
    e) nivelul indicatorului de acoperire a necesarului de lichiditate stabilit prin Regulamentul delegat (UE) 2015/61 al Comisiei din 10 octombrie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte cerinţa de acoperire a necesarului de lichiditate pentru instituţiile de credit coroborat cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/322 al Comisiei din 10 februarie 2016 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 680/2014 de stabilire a unor standarde tehnice de punere în aplicare cu privire la raportarea în scopuri de supraveghere a instituţiilor referitoare la cerinţa de acoperire a necesarului de lichiditate;
    f) conformarea la cerinţele Băncii Naţionale a României privind rezervele minime obligatorii pe perioada ultimelor 12 luni;
    g) nivelul dobânzii bonificate pentru sumele din contul Fondului destinat plăţilor de compensaţii pe perioada efectuării acestora.


    ART. 6
    (1) Fondul evaluează ofertele instituţiilor de credit conform grilei de punctare prevăzute în anexa nr. 3.
    (2) Punctajul final acordat unei oferte este dat de suma punctajelor acordate pentru fiecare dintre criteriile de selectare prevăzute la art. 5.
    (3) În baza punctajului final acordat pentru fiecare ofertă, Fondul întocmeşte un clasament al instituţiilor de credit participante la procesul de selectare, în ordinea descrescătoare a punctajelor finale, conform tabelului din anexa nr. 4.
    (4) În cazul în care există două sau mai multe oferte care au obţinut acelaşi punctaj final, departajarea acestora se face în funcţie de punctajul obţinut la criteriul prevăzut la art. 5 lit. a).
    (5) Dacă şi punctajele obţinute la criteriul menţionat la alin. (4) sunt egale, ofertele se departajează prin însumarea punctajelor obţinute la criteriile prevăzute la art. 5 lit. b) şi g).

    ART. 7
    Stabilirea instituţiilor de credit selectate pentru a fi mandatate se face până la sfârşitul lunii februarie a fiecărui an pentru perioada următoarelor 12 luni cu avizul Consiliului de supraveghere al Fondului şi aprobarea Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României.

    ART. 8
    După stabilirea instituţiei/instituţiilor de credit în vederea mandatării conform art. 7, Fondul încheie un contract-cadru cu aceasta/acestea.

    CAP. III
    Dispoziţii finale
    ART. 9
    După încheierea procesului de selectare, Fondul are obligaţia de a notifica fiecare instituţie de credit care a transmis oferte de participare cu privire la rezultatele procesului de selectare.

    ART. 10
    În situaţia în care una dintre instituţiile de credit mandatate nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 4 alin. (1), Fondul poate relua procedura de selectare în vederea stabilirii unei alte instituţii de credit care să fie mandatată.

    ART. 11
    (1) Prezentul regulament se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare de la data publicării.
    (2) Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezentul regulament.

    ART. 12
    La data intrării în vigoare a prezentului regulament se abrogă Regulamentul nr. 5/2016 privind selectarea instituţiilor de credit mandatate de Fond să efectueze plăţile de compensaţii către deponenţii garantaţi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.048 din 27 decembrie 2016.



                    Preşedintele Consiliului de supraveghere al Fondului de garantare a depozitelor bancare,
                    Lucian Croitoru

    Bucureşti, 22 noiembrie 2018.
    Nr. 3.
    ANEXA 1





    OFERTANT
    ……………………………......
    (denumire instituţie de credit/adresă)

    Nr. …………/…………….
    FORMULAR DE OFERTĂ
    Către
    Fondul de garantare a depozitelor bancare
    Ca urmare a Cererii dumneavoastră de ofertă nr. .... (adresă FGDB) prin care ne invitaţi să participăm la procesul de selectare organizat în scopul mandatării instituţiilor de credit pentru efectuarea plăţilor de compensaţii, vă prezentăm mai jos oferta noastră de participare la procesul de selectare organizat de Fondul de garantare a depozitelor bancare (FGDB):
    1. Deţinerea unui sistem informatic care să asigure:
    - efectuarea plăţilor de compensaţii dintr-o listă de plată centralizată având structura prezentată în anexa nr. 2;
    – schimbul de fişiere pentru plata compensaţiilor între Fond şi instituţia de credit respectivă prin intermediul Reţelei de comunicaţii interbancare administrate de Banca Naţională a României;
    – transmiterea zilnică a listei cu plăţile efectuate, însoţită de o recapitulaţie a acestora şi un extras de cont centralizat cu sumele totale plătite;
    [ ] da
    [ ] nu

    2. Oferirea de servicii de call center dedicate pe perioada efectuării plăţilor de compensaţii:
    [ ] da
    [ ] nu

    3. Numărul de unităţi teritoriale operaţionale şi numărul de judeţe în care sunt amplasate acestea:
    .........................................................

    4. Neperceperea de comisioane şi speze bancare de la beneficiarul compensaţiei şi de la Fond pentru plata de compensaţii:
    [ ] da
    [ ] nu

    5. Efectuarea plăţilor de compensaţii şi în valuta în care a fost acordată finanţarea de către schema de garantare a depozitelor din statul membru de origine:
    [ ] da
    [ ] nu

    6. Nivelul indicatorului de lichiditate stabilit prin Regulamentul Băncii Naţionale a României nr. 25/2011 privind lichiditatea instituţiilor de credit, cu modificările şi completările ulterioare:
    - data raportării .................................
    – nivelul indicatorului aferent primei benzi de scadenţă ..........................

    7. Nivelul indicatorului de acoperire a necesarului de lichiditate stabilit prin Regulamentul delegat (UE) 2015/61 al Comisiei din 10 octombrie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte cerinţa de acoperire a necesarului de lichiditate pentru instituţiile de credit coroborat cu Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/322 al Comisiei din 10 februarie 2016 de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 680/2014 de stabilire a unor standarde tehnice de punere în aplicare cu privire la raportarea în scopuri de supraveghere a instituţiilor referitoare la cerinţa de acoperire a necesarului de lichiditate:
    - data raportării ...................................
    – nivelul indicatorului (%) ............................

    8. Conformarea la cerinţele Băncii Naţionale a României privind rezervele minime obligatorii pe perioada ultimelor 12 luni:

┌────────┬─────────┬──────────┬──────────┐
│ │Nivel │Nivel │Grad │
│Perioadă│solicitat│constituit│conformare│
│ │BNR │ │(%) │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 (2/ │
│ │ │ │1x100) │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
├────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │
└────────┴─────────┴──────────┴──────────┘


    9. Nivelul dobânzii bonificate pentru sumele din contul Fondului destinat plăţilor de compensaţii pe perioada efectuării acestora:
    .........................................................


    Perioada de valabilitate a ofertei este ...............................................
    Cu stimă,
    Semnătura .......................................
                            (numele, funcţia şi semnătura persoanelor autorizate să reprezinte ofertantul, ştampila)

    ANEXA 2





    Fondul de garantare a depozitelor bancare
    LISTA COMPENSAŢIILOR DE PLĂTIT
    Lista compensaţiilor de plătit se transmite de Fond instituţiilor de credit mandatate sub forma următoarelor fişiere în format txt, cu separator de câmp § (section sign), cu structura de mai jos:
    1. Fişierul conţinând informaţii privind plata persoanelor fizice garantate - LIST_PL_PF_BBBB.txt

┌───────────────┬───────────┬────┬───────┬────────────────┐
│ │Denumire │Tip │Lungime│Explicaţii │
│ │câmp │câmp│câmp │ │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Cod unic │
│Identificatorul│ │ │ │atribuit │
│unic al │Cod_dep │N │15 │fiecărui │
│deponentului │ │ │ │deponent de │
│ │ │ │ │către instituţia│
│ │ │ │ │de credit │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│Nume deponent │Nume │C │100 │Conţine numele │
│ │ │ │ │deponentului. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│Prenume │ │ │ │Conţine │
│deponent │Prenume │C │100 │prenumele │
│ │ │ │ │deponentului. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│Data naşterii │Data_n │D │8 │Data naşterii │
│ │ │ │ │deponentului │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Conţine seria şi│
│ │ │ │ │numărul actului │
│ │ │ │ │de identitate al│
│ │ │ │ │deponentului │
│ │ │ │ │(care poate fi │
│Serie şi număr │ │ │ │buletin de │
│act identitate │AI │C │30 │identitate, │
│ │ │ │ │carte de │
│ │ │ │ │identitate, │
│ │ │ │ │paşaport ori alt│
│ │ │ │ │act de │
│ │ │ │ │identitate emis │
│ │ │ │ │conform legii). │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Conţine ţara │
│Ţara actului de│ │ │ │unde a fost emis│
│identitate │Tara_AI │C │3 │actul de │
│ │ │ │ │identitate al │
│ │ │ │ │deponentului. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Conţine codul │
│Cod numeric │ │ │ │numeric personal│
│personal │CNP │C │13 │al deponentului │
│ │ │ │ │din actul de │
│ │ │ │ │identitate. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Se completează │
│ │ │ │ │„T“ pentru │
│Nerezident │Nerezident │L │1 │cetăţenii │
│ │ │ │ │nerezidenţi în │
│ │ │ │ │România. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│Ţară │Tara │C │3 │Ţara de │
│ │ │ │ │rezidenţă │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Judeţul/ │
│Judeţ │Judet │C │100 │Provincia/Statul│
│ │ │ │ │/Regiunea de │
│ │ │ │ │domiciliu │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│Localitate │Localitate │C │100 │Localitatea de │
│ │ │ │ │domiciliu │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Conţine adresa │
│ │ │ │ │de domiciliu a │
│ │ │ │ │deponentului, cu│
│Adresa │Adresa │C │100 │excepţia │
│ │ │ │ │informaţiilor │
│ │ │ │ │din câmpurile: │
│ │ │ │ │Ţară, Judeţ, │
│ │ │ │ │Localitate. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Codul poştal │
│Cod poştal │Cod_p │C │30 │aferent adresei │
│ │ │ │ │deponentului │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│Compensaţia │Compensatie│N │19,2 │Compensaţia │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Valuta în care │
│Valuta │Valuta │C │3 │este exprimată │
│ │ │ │ │compensaţia │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Codul băncii │
│Cod bancă în │Cod_banca_f│C │4 │pentru care se │
│faliment │ │ │ │plăteşte │
│ │ │ │ │compensaţia │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │În cazul listei │
│ │ │ │ │iniţiale de │
│ │ │ │ │plată se │
│ │ │ │ │completează cu │
│ │ │ │ │valoarea „01“, │
│ │ │ │ │iar în cazul │
│Numărul listei │ │ │ │listelor cu │
│de plată │Nr_list │C │2 │modificări şi │
│ │ │ │ │adăugări │
│ │ │ │ │ulterioare │
│ │ │ │ │acestui câmp i │
│ │ │ │ │se atribuie în │
│ │ │ │ │continuare │
│ │ │ │ │numere începând │
│ │ │ │ │cu „02“. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│Identificatorul│ │ │ │ │
│unic al │ │ │ │Poziţia │
│înregistrării │Cod_fond │C │10 │deponentului în │
│(numărul curent│ │ │ │listă │
│în listă) │ │ │ │ │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Se completează │
│ │ │ │ │doar pentru │
│ │ │ │ │listele de │
│Data corecţiei │Data_cor │D │8 │corecţii şi │
│ │ │ │ │conţine data la │
│ │ │ │ │care se trimit │
│ │ │ │ │corecţiile │
│ │ │ │ │(zz.ll.aa). │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Se completează │
│ │ │ │ │doar pentru │
│ │ │ │ │listele de │
│Cod corecţie │Cod_cor │C │1 │corecţii cu: │
│ │ │ │ │a - pentru │
│ │ │ │ │adăugare; │
│ │ │ │ │s - pentru │
│ │ │ │ │ştergere. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Unitatea │
│ │ │ │ │plătitoare a │
│ │ │ │ │mandatarului. Se│
│Data plăţii │Data_pl │D │8 │completează data│
│ │ │ │ │la care se │
│ │ │ │ │efectuează plata│
│ │ │ │ │(zz.ll.aa). │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Codul intern al │
│Unitatea │ │ │ │unităţii │
│plătitoare │Unit_pl │C │4 │mandatarului │
│ │ │ │ │care a efectuat │
│ │ │ │ │plata │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Suma │
│ │ │ │ │compensaţiei │
│ │ │ │ │plătite efectiv │
│Suma plătită │Suma_casa │N │19,2 │titularului de │
│prin casierie │ │ │ │depozit sau │
│ │ │ │ │reprezentantului│
│ │ │ │ │acestuia prin │
│ │ │ │ │casierie │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Suma │
│ │ │ │ │compensaţiei │
│ │ │ │ │plătite efectiv │
│Suma plătită │ │ │ │titularului de │
│prin virament │Suma_cont │N │19,2 │depozit sau │
│în cont │ │ │ │reprezentantului│
│ │ │ │ │acestuia prin │
│ │ │ │ │virament în cont│
│ │ │ │ │bancar │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │În cazul │
│ │ │ │ │plăţilor prin │
│ │ │ │ │transfer bancar,│
│ │ │ │ │mandatarul │
│Cont │Cont │C │35 │completează │
│ │ │ │ │numărul contului│
│ │ │ │ │curent şi │
│ │ │ │ │unitatea bancară│
│ │ │ │ │unde acesta este│
│ │ │ │ │deschis. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Banca la care │
│Banca │Banca_c │C │30 │este deschis │
│ │ │ │ │contul în care │
│ │ │ │ │se plăteşte │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Subunitatea la │
│Unitatea │ │ │ │care este │
│bancară │Unit_c │C │30 │deschis contul │
│ │ │ │ │în care se │
│ │ │ │ │plăteşte │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Codul unităţii │
│ │ │ │ │se completează │
│Cod unitate │Cod_u_c │C │4 │în cazul în care│
│bancară │ │ │ │plata se face │
│ │ │ │ │într-un cont al │
│ │ │ │ │mandatarului. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼────────────────┤
│ │ │ │ │Se înscriu │
│ │ │ │ │datele de │
│ │ │ │ │identificare ale│
│ │ │ │ │titularului în │
│ │ │ │ │cazul în care │
│ │ │ │ │acestea diferă │
│ │ │ │ │de cele din │
│ │ │ │ │listă. │
│ │ │ │ │În cazul în care│
│ │ │ │ │plata se │
│ │ │ │ │efectuează către│
│ │ │ │ │altă persoană │
│Observaţii │Obs │C │200 │decât titularul,│
│ │ │ │ │se înscriu │
│ │ │ │ │datele de │
│ │ │ │ │identificare ale│
│ │ │ │ │acesteia - │
│ │ │ │ │numele şi │
│ │ │ │ │prenumele, seria│
│ │ │ │ │şi numărul │
│ │ │ │ │actului de │
│ │ │ │ │identitate, │
│ │ │ │ │codul numeric │
│ │ │ │ │personal şi │
│ │ │ │ │adresa. │
└───────────────┴───────────┴────┴───────┴────────────────┘


    2. Fişierul conţinând informaţii privind plata persoanelor juridice garantate - LIST_PL_PJ_BBBB.txt
    Lista persoanelor juridice include şi persoanele fizice autorizate, persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent, persoanele fizice având profesii liberale, conform legii, precum şi alte persoane fizice a căror activitate economică este reglementată prin legi speciale, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, entităţile fără personalitate juridică.

┌───────────────┬───────────┬────┬───────┬─────────────────┐
│ │Denumire │Tip │Lungime│Explicaţii │
│ │câmp │câmp│câmp │ │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Cod unic atribuit│
│Identificatorul│ │ │ │fiecărui deponent│
│unic al │Cod_dep │N │15 │de către │
│deponentului │ │ │ │instituţia de │
│ │ │ │ │credit │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│Denumirea │ │ │ │Conţine denumirea│
│persoanei │Nume │C │150 │persoanei │
│juridice │ │ │ │juridice. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Conţine codul │
│ │ │ │ │unic de │
│Identificator │ │ │ │înregistrare/ │
│fiscal │CUI │C │15 │codul fiscal │
│ │ │ │ │atribuit │
│ │ │ │ │persoanei │
│ │ │ │ │juridice. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Numărul de │
│ │ │ │ │înregistrare la │
│Numărul de │ │ │ │registrul │
│înregistrare la│ │ │ │comerţului sau │
│registrul │ │ │ │alt registru ori │
│comerţului sau │RC │C │30 │numărul │
│al autorizaţiei│ │ │ │autorizaţiei de │
│de funcţionare │ │ │ │funcţionare a │
│ │ │ │ │persoanei │
│ │ │ │ │juridice, după │
│ │ │ │ │caz │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Conţine tipul │
│ │ │ │ │persoanei │
│ │ │ │ │juridice │
│ │ │ │ │(detaliat în │
│ │ │ │ │fişierul │
│ │ │ │ │TIP_PJ_BBBB.txt).│
│ │ │ │ │Se completează cu│
│ │ │ │ │codul tipului de │
│ │ │ │ │client din │
│ │ │ │ │evidenţele │
│ │ │ │ │instituţiei de │
│ │ │ │ │credit. │
│Tipul persoanei│Tip_pj │C │10 │Descrierea │
│juridice │ │ │ │tipului de │
│ │ │ │ │persoană │
│ │ │ │ │juridică, precum │
│ │ │ │ │şi │
│ │ │ │ │disponibilitatea │
│ │ │ │ │informaţiilor │
│ │ │ │ │despre „CUI“ şi │
│ │ │ │ │„RC“ pentru tipul│
│ │ │ │ │respectiv de │
│ │ │ │ │persoană juridică│
│ │ │ │ │sunt evidenţiate │
│ │ │ │ │în fişierul │
│ │ │ │ │TIP_PJ_BBBB.txt. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Se completează │
│ │ │ │ │„T“ pentru │
│Nerezident │Nerezident │L │1 │persoanele │
│ │ │ │ │juridice străine │
│ │ │ │ │nerezidente în │
│ │ │ │ │România. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│Ţară │Tara │C │3 │Ţara unde se află│
│ │ │ │ │sediul │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Judeţul/Provincia│
│Judeţ │Judet │C │100 │/Statul/Regiunea │
│ │ │ │ │unde se află │
│ │ │ │ │sediul │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│Localitate │Localitate │C │100 │Localitatea unde │
│ │ │ │ │se află sediul │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Conţine adresa │
│ │ │ │ │sediului │
│ │ │ │ │deponentului, cu │
│Sediul │Adresa │C │100 │excepţia │
│ │ │ │ │informaţiilor din│
│ │ │ │ │câmpurile: Ţară, │
│ │ │ │ │Judeţ, │
│ │ │ │ │Localitate. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Codul poştal │
│Cod poştal │Cod_p │C │30 │aferent sediului │
│ │ │ │ │deponentului │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│Compensaţia │Compensatie│N │19,2 │Compensaţia │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Valuta în care │
│Valuta │Valuta │C │3 │este exprimată │
│ │ │ │ │compensaţia │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Codul băncii │
│Cod banca în │Cod_banca_f│C │4 │pentru care se │
│faliment │ │ │ │plăteşte │
│ │ │ │ │compensaţia │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │În cazul listei │
│ │ │ │ │iniţiale de plată│
│ │ │ │ │se completează cu│
│ │ │ │ │valoarea „01“, │
│ │ │ │ │iar în cazul │
│Numărul listei │ │ │ │listelor cu │
│de plată │Nr_list │C │2 │modificări şi │
│ │ │ │ │adăugări │
│ │ │ │ │ulterioare │
│ │ │ │ │acestui câmp i se│
│ │ │ │ │atribuie în │
│ │ │ │ │continuare numere│
│ │ │ │ │începând cu „02“.│
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│Identificatorul│ │ │ │ │
│unic al │ │ │ │Poziţia │
│înregistrării │Cod_fond │C │10 │deponentului în │
│(numărul curent│ │ │ │listă │
│în listă) │ │ │ │ │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Se completează │
│ │ │ │ │doar pentru │
│ │ │ │ │listele de │
│Data corecţiei │Data_cor │D │8 │corecţii şi │
│ │ │ │ │conţine data la │
│ │ │ │ │care se trimit │
│ │ │ │ │corecţiile │
│ │ │ │ │(zz.ll.aa). │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Se completează │
│ │ │ │ │doar pentru │
│ │ │ │ │listele de │
│Cod corecţie │Cod_cor │C │1 │corecţii cu: │
│ │ │ │ │a - pentru │
│ │ │ │ │adăugare │
│ │ │ │ │s - pentru │
│ │ │ │ │ştergere │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Unitatea │
│ │ │ │ │plătitoare a │
│ │ │ │ │mandatarului. Se │
│Data plăţii │Data_pl │D │8 │completează data │
│ │ │ │ │la care se │
│ │ │ │ │efectuează plata │
│ │ │ │ │(zz.ll.aa). │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Codul intern al │
│Unitatea │Unit_pl │C │4 │unităţii │
│plătitoare │ │ │ │mandatarului care│
│ │ │ │ │a efectuat plata │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Suma compensaţiei│
│ │ │ │ │plătite efectiv │
│Suma plătită │ │ │ │titularului de │
│prin casierie │Suma_casa │N │19,2 │depozit sau │
│ │ │ │ │reprezentantului │
│ │ │ │ │acestuia prin │
│ │ │ │ │casierie │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Suma compensaţiei│
│ │ │ │ │plătite efectiv │
│Suma plătită │ │ │ │titularului de │
│prin virament │Suma_cont │N │19,2 │depozit sau │
│în cont │ │ │ │reprezentantului │
│ │ │ │ │acestuia prin │
│ │ │ │ │virament în cont │
│ │ │ │ │bancar │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │În cazul plăţilor│
│ │ │ │ │prin transfer │
│ │ │ │ │bancar, │
│ │ │ │ │mandatarul │
│Cont │Cont │C │35 │completează │
│ │ │ │ │numărul contului │
│ │ │ │ │curent şi │
│ │ │ │ │unitatea bancară │
│ │ │ │ │unde acesta este │
│ │ │ │ │deschis │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Subunitatea la │
│Banca │Banca_c │C │30 │care este deschis│
│ │ │ │ │contul în care se│
│ │ │ │ │plăteşte │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Subunitatea la │
│Unitatea │Unit_c │C │30 │care este deschis│
│bancară │ │ │ │contul în care se│
│ │ │ │ │plăteşte │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Codul unităţii se│
│ │ │ │ │completează în │
│Cod unitate │Cod_u_c │C │4 │cazul în care │
│bancară │ │ │ │plata se face │
│ │ │ │ │într-un cont al │
│ │ │ │ │mandatarului. │
├───────────────┼───────────┼────┼───────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │Se înscriu datele│
│ │ │ │ │de identificare │
│ │ │ │ │ale titularului │
│ │ │ │ │în cazul în care │
│ │ │ │ │acestea diferă de│
│ │ │ │ │cele din listă. │
│ │ │ │ │În cazul în care │
│ │ │ │ │plata se │
│ │ │ │ │efectuează către │
│ │ │ │ │altă persoană │
│Observaţii │Obs │C │200 │decât titularul, │
│ │ │ │ │se înscriu datele│
│ │ │ │ │de identificare │
│ │ │ │ │ale acesteia - │
│ │ │ │ │numele şi │
│ │ │ │ │prenumele, seria │
│ │ │ │ │şi numărul │
│ │ │ │ │actului de │
│ │ │ │ │identitate, codul│
│ │ │ │ │numeric personal │
│ │ │ │ │şi adresa. │
└───────────────┴───────────┴────┴───────┴─────────────────┘


    3. Fişierul tipurilor de persoane juridice TIP_PJ_BBBB.txt - conţine codificarea şi descrierea tipului de persoană juridică introdusă în câmpul „Tip_pj“

┌─────────────┬─────────┬────┬───────┬────────────────────┐
│ │Denumire │Tip │Lungime│Explicaţii │
│ │câmp │câmp│câmp │ │
├─────────────┼─────────┼────┼───────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │Conţine codul │
│Cod tip │ │ │ │folosit de │
│persoană │Tip_pj │C │10 │instituţia de credit│
│juridică │ │ │ │în câmpul Tip_pj din│
│ │ │ │ │fişierul │
│ │ │ │ │LIST_PL_PJ_BBBB.txt.│
├─────────────┼─────────┼────┼───────┼────────────────────┤
│Descriere tip│ │ │ │Conţine descrierea │
│persoană │Descriere│C │100 │detaliată a tipului │
│juridică │ │ │ │de persoană │
│ │ │ │ │juridică. │
├─────────────┼─────────┼────┼───────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │Se completează cu │
│Identificator│CUI │L │1 │„T“ dacă tipul de │
│fiscal │ │ │ │persoană juridică │
│ │ │ │ │trebuie să aibă CUI.│
├─────────────┼─────────┼────┼───────┼────────────────────┤
│Numărul de │ │ │ │ │
│înregistrare │ │ │ │ │
│la registrul │ │ │ │Se completează cu │
│comerţului │RC │L │1 │„T“ dacă tipul de │
│sau al │ │ │ │persoană juridică │
│autorizaţiei │ │ │ │trebuie să aibă RC. │
│de │ │ │ │ │
│funcţionare │ │ │ │ │
└─────────────┴─────────┴────┴───────┴────────────────────┘

    OBSERVAŢII
    CODURILE TIPURILOR DE PERSOANĂ JURIDICĂ SUNT CELE PRIMITE DE LA BANCA ALE CĂREI DEPOZITE AU DEVENIT INDISPONIBILE ŞI AU DOAR CARACTER INFORMATIV.


    4. FIŞIERUL CONŢINÂND UNITĂŢILE PLĂTITOARE ALE MANDATARULUI - UNIT_PL.TXT

┌──────────┬──────────┬────┬───────┬─────────────┐
│ │Denumire │Tip │Lungime│Explicaţii │
│ │câmp │câmp│câmp │ │
├──────────┼──────────┼────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Conţine codul│
│Unitate │Unit_pl │C │4 │intern al │
│ │ │ │ │unităţii │
│ │ │ │ │mandatarului.│
├──────────┼──────────┼────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Conţine │
│Denumire │Den_unit │C │50 │denumirea │
│unitate │ │ │ │unităţii │
│ │ │ │ │mandatarului.│
├──────────┼──────────┼────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Ţara unde are│
│Ţară │Tara │C │3 │sediul │
│ │ │ │ │unitatea │
│ │ │ │ │mandatarului.│
├──────────┼──────────┼────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Judeţul/ │
│ │ │ │ │Provincia/ │
│ │ │ │ │Statul/ │
│Judeţ │Judet │C │100 │Regiunea unde│
│ │ │ │ │are sediul │
│ │ │ │ │unitatea │
│ │ │ │ │mandatarului │
├──────────┼──────────┼────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Localitatea │
│ │ │ │ │unde are │
│Localitate│Localitate│C │100 │sediul │
│ │ │ │ │unitatea │
│ │ │ │ │mandatarului │
├──────────┼──────────┼────┼───────┼─────────────┤
│ │ │ │ │Conţine │
│ │ │ │ │adresa │
│ │ │ │ │unităţii │
│ │ │ │ │mandatarului,│
│Adresa │Adresa │C │100 │cu excepţia │
│ │ │ │ │informaţiilor│
│ │ │ │ │din │
│ │ │ │ │câmpurile: │
│ │ │ │ │Ţară, Judeţ, │
│ │ │ │ │Localitate. │
└──────────┴──────────┴────┴───────┴─────────────┘




    ANEXA 3





    Fondul de garantare a depozitelor bancare
    GRILA DE PUNCTARE

┌────┬─────────────────┬───────┬───────┐
│Nr. │Criterii de │Punctaj│Punctaj│
│crt.│selectare │acordat│maxim │
├────┼─────────────────┼───────┼───────┤
│0 │1 │2 │3 │
├────┼─────────────────┴───────┼───────┤
│ │Numărul de unităţi │ │
│1. │teritoriale şi numărul de│ │
│ │judeţe în care sunt │ │
│ │amplasate acestea │ │
├────┼─────────────────┬───────┤ │
│ │a) numărul de │ │ │
│ │unităţi │max. 20│ │
│ │teritoriale │ │ │
├────┼─────────────────┴───────┤ │
│ │Formulă de calcul: │ │
│ │numărul de unităţi │ │
│ │teritoriale al ofertei/ │ │
│ │numărul de unităţi │ │
│ │teritoriale din oferta cu│30 │
│ │cele mai multe unităţi x │ │
│ │20 │ │
├────┼─────────────────┬───────┤ │
│ │b) numărul de │ │ │
│ │judeţe în care │ │ │
│ │sunt amplasate │max. 10│ │
│ │unităţile │ │ │
│ │teritoriale │ │ │
├────┼─────────────────┴───────┤ │
│ │Formulă de calcul: │ │
│ │numărul de judeţe în care│ │
│ │ofertantul are unităţi │ │
│ │teritoriale/42 x 10 │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Neperceperea de │ │
│ │comisioane şi speze │ │
│2. │bancare de la │20 │
│ │beneficiarul compensaţiei│ │
│ │şi de la Fond pentru │ │
│ │plata de compensaţii │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Efectuarea plăţilor de │ │
│ │compensaţii şi în valuta │ │
│ │în care a fost acordată │ │
│3. │finanţarea de către │20 │
│ │schema de garantare a │ │
│ │depozitelor din statul │ │
│ │membru de origine │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│4. │Nivelul indicatorului de │ │
│ │lichiditate^1 │ │
├────┼─────────────────┬───────┤ │
│ │a) mai mare de │10 │10 │
│ │1,2 │ │ │
├────┼─────────────────┼───────┤ │
│ │b) între 1 şi 1,2│5 │ │
├────┼─────────────────┴───────┼───────┤
│ │Nivelul indicatorului de │ │
│5. │acoperire a necesarului │ │
│ │de lichiditate^2 │ │
├────┼─────────────────┬───────┤ │
│ │a) mai mare de │10 │10 │
│ │150% │ │ │
├────┼─────────────────┼───────┤ │
│ │b) între 100% şi │5 │ │
│ │150% │ │ │
├────┼─────────────────┴───────┼───────┤
│ │Conformarea la cerinţele │ │
│ │Băncii Naţionale a │ │
│6. │României privind │10 │
│ │rezervele minime │ │
│ │obligatorii pe perioada │ │
│ │ultimelor 12 luni │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Nivelul dobânzii │ │
│ │bonificate pentru sumele │ │
│7. │din contul Fondului │ │
│ │destinat plăţilor de │ │
│ │compensaţii pe perioada │ │
│ │efectuării acestora │ │
├────┼─────────────────────────┤ │
│ │Formulă de calcul: │ │
│ │Oferta cu cel mai ridicat│ │
│ │nivel al dobânzii │ │
│ │bonificate primeşte │20 │
│ │punctajul maxim; prin │ │
│ │raportare la nivelul │ │
│ │maxim al dobânzii │ │
│ │bonificate, ofertele de │ │
│ │participare se ordonează │ │
│ │descrescător şi se │ │
│ │punctează cu câte două │ │
│ │puncte în minus faţă de │ │
│ │punctajul ofertei │ │
│ │anterioare. │ │
├────┼─────────────────┬───────┼───────┤
│ │TOTAL │X │120 │
└────┴─────────────────┴───────┴───────┘

    ^1 Conform ultimelor date raportate la Banca Naţională a României, calculat pentru prima bandă de scadenţă.
    ^2 Conform ultimelor date raportate la Banca Naţională a României.

    ANEXA 4





    Fondul de garantare a depozitelor bancare
    CLASAMENTUL
    instituţiilor de credit participante la procesul de selectare

┌────┬────────────┬───────────┬────────────┬───────────┬───────────────────────────┬───────────┬───────────┬─────────┐
│ │ │ │ │Efectuarea │ │ │ │ │
│ │ │ │ │plăţilor de│ │Conformarea│Nivelul │ │
│ │ │ │Neperceperea│compensaţii│Riscul de lichiditate │la │dobânzii │ │
│ │ │Numărul de │de │şi în │ │cerinţele │bonificate │ │
│ │ │unităţi │comisioane │valuta în │ │Băncii │pentru │ │
│ │ │teritoriale│şi speze │care a fost├─────────────┬─────────────┤Naţionale a│sumele din │ │
│ │Instituţia │şi numărul │bancare de │acordată │ │ │României │contul │ │
│Nr. │de credit │de judeţe │la │finanţarea │ │ │privind │Fondului │Punctajul│
│crt.│participantă│în care │beneficiarul│de către │ │nivelul │rezervele │destinat │final │
│ │ │sunt │compensaţiei│schema de │nivelul │indicatorului│minime │plăţilor de│ │
│ │ │amplasate │şi de la │garantare a│indicatorului│de acoperire │obligatorii│compensaţii│ │
│ │ │acestea │Fond pentru │depozitelor│de │a necesarului│pe perioada│pe perioada│ │
│ │ │ │plata de │din statul │lichiditate │de │ultimelor │efectuării │ │
│ │ │ │compensaţii │membru de │ │lichiditate │12 luni │acestora │ │
│ │ │ │ │origine │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼─────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────────┴────────────┴───────────┴─────────────┴─────────────┴───────────┴───────────┴─────────┘


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016