Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 2 din 2012  pentru modificarea si completarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT nr. 2 din 2012 pentru modificarea si completarea Regulamentului nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 79 din 31 ianuarie 2012

     ARTICOL UNIC
    Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 872 din 15 decembrie 2009, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 1. - Prezentul regulament stabileşte veniturile care se constituie ca surse proprii de finanţare ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, denumitã în continuare C.N.V.M., potrivit urmãtoarelor acte normative:
    - Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 25/2002, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 514/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare Legea nr. 297/2004."

    2. Articolul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 2. - Constituirea veniturilor proprii se face în conformitate cu prevederile art. 13 din Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, denumit în continuare Statutul C.N.V.M."

    3. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 3. - (1) C.N.V.M. stabileşte şi modificã nivelul cotelor şi tarifelor prevãzute în Statutul C.N.V.M. la art. 13 alin. (2) lit. a)-d), în cadrul limitelor maxime.
    (2) Cuantumul tarifelor prevãzute la art. 13 alin. (2) lit. e), f), g) şi j) din Statutul C.N.V.M. este stabilit prin prezentul regulament.
    (3) Cuantumul tarifelor şi veniturilor prevãzute în Statutul C.N.V.M. la art. 13 alin. (2) lit. k) privind orice alte surse legale se stabileşte de C.N.V.M. ca anexã la bugetul propriu de venituri şi cheltuieli."

    4. La articolul 4, alineatele (3), (4) şi (7) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Entitãţile prevãzute la alin. (2) au obligaţia sã încaseze de la toţi participanţii care tranzacţioneazã pe pieţele reglementate şi/sau în cadrul sistemelor alternative de tranzacţionare sumele reprezentând cota prevãzutã la alin. (1), aplicatã la valoarea tranzacţiilor zilnice, şi sã efectueze viramentele respective, conform alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M.
    (4) Virarea sumelor datorate se va realiza lunar, cel târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice, corespunzãtor tranzacţiilor din luna precedentã, fãrã deducerea comisioanelor bancare din obligaţia de platã.
    ......................................................................
    (7) Intermediarii prevãzuţi la alin. (6) au obligaţia sã încaseze de la toţi clienţii pentru care efectueazã tranzacţii în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare sumele reprezentând cota prevãzutã la alin. (5), aplicatã la valoarea tranzacţiilor zilnice, şi sã efectueze viramentele respective, conform alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M."

    5. La articolul 5, alineatele (2) şi (5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Baza de calcul la care se aplicã cota prevãzutã la alin. (1) este, dupã caz, valoarea activului net al organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (O.P.C.V.M.) sau valoarea activului net al altor organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.) înregistrate la C.N.V.M., calculatã de societatea de administrare a investiţiilor, de societatea de investiţii autoadministratã sau de cãtre A.O.P.C. autoadministrat, dupã caz, şi certificatã de depozitar pentru ultima zi lucrãtoare a fiecãrei luni calendaristice.
    ....................................................................
    (5) Sumele provenite din cota prevãzutã la alin. (1) se vireazã de cãtre societãţile de administrare a investiţiilor (S.A.I.) pentru O.P.C.V.M. şi A.O.P.C. aflate în administrarea lor sau de cãtre O.P.C.V.M. şi A.O.P.C. autoadministrate, dupã caz."

    6. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 6. - (1) Nivelul minim şi nivelul de regularizare al cotei percepute de C.N.V.M. pentru ofertele publice de vânzare sunt prevãzute la pct. 3 din anexã.
    (2) Nivelul minim al cotei percepute de C.N.V.M. se calculeazã la valoarea totalã a ofertei de vânzare prevãzute în prospect şi se vireazã dupã aprobarea de C.N.V.M. a prospectului de ofertã, anterior ridicãrii de la sediul C.N.V.M. de intermediarul ofertei publice de vânzare a deciziei de aprobare emise de C.N.V.M. şi a documentelor aferente acesteia.
    (3) Dovada plãţii sumei prevãzute la alin. (2) se prezintã la C.N.V.M. pentru eliberarea deciziei de aprobare a prospectului de ofertã.
    (4) Nivelul de regularizare al cotei prevãzute la alin. (1) se calculeazã la valoarea determinatã pe baza subscrierilor realizate în cadrul ofertei publice de vânzare, ofertantul fiind obligat sã efectueze, dacã este cazul, plata diferenţei dintre nivelul de regularizare şi nivelul minim al cotei, la data închiderii ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.
    (5) Dovada plãţii sumei prevãzute la alin. (4) se prezintã la C.N.V.M. odatã cu raportul privind rezultatele ofertei.
    (6) În cazul ofertelor publice de vânzare pentru care preţul şi numãrul valorilor mobiliare oferite publicului nu sunt incluse în cadrul prospectului, suma corespunzãtoare nivelului minim al cotei percepute de C.N.V.M. se vireazã la data publicãrii anunţului publicitar care cuprinde preţul şi/sau numãrul valorilor mobiliare. Dovada plãţii sumei aferente cotei minime, precum şi, dupã caz, a celei aferente cotei de regularizare se prezintã la C.N.V.M. odatã cu raportul privind rezultatele ofertei."

    7. Articolul 7 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 7. - (1) Nivelul minim şi nivelul de regularizare al cotei percepute de C.N.V.M. pentru ofertele publice de cumpãrare şi de preluare sunt evidenţiate la pct. 4 din anexã.
    (2) Nivelul minim al cotei percepute de C.N.V.M. se aplicã la valoarea totalã a ofertei publice de cumpãrare/preluare, prevãzutã în documentul de ofertã, şi se vireazã dupã aprobarea de cãtre C.N.V.M. a documentului de ofertã, anterior ridicãrii de la sediul C.N.V.M. de cãtre intermediarul ofertei publice de cumpãrare/preluare a deciziei de aprobare emise de C.N.V.M. şi a documentelor aferente acesteia.
    (3) Dovada plãţii sumei prevãzute la alin. (2) se prezintã la C.N.V.M. la data eliberãrii deciziei de aprobare a documentului de ofertã.
    (4) Nivelul minim al cotei prevãzut la alin. (1) se datoreazã C.N.V.M. de cãtre intermediar indiferent de rezultatele ofertei.
    (5) Nivelul de regularizare al cotei prevãzute la alin. (1) se aplicã la valoarea ofertei publice de cumpãrare, respectiv de preluare, determinatã prin multiplicarea preţului de ofertã cu diferenţa dintre numãrul de acţiuni deţinute de ofertant şi de persoanele cu care acesta acţioneazã în mod concertat, dupã finalizarea ofertei, şi numãrul de acţiuni deţinut de ofertant şi de persoanele cu care acesta acţioneazã în mod concertat, la iniţierea ofertei, ofertantul fiind obligat sã efectueze, dacã este cazul, plata diferenţei dintre nivelul de regularizare şi nivelul minim al cotei, la data închiderii ofertei, în contul indicat de C.N.V.M.
    (6) Dovada plãţii sumei prevãzute la alin. (5) se prezintã la C.N.V.M. odatã cu raportul privind rezultatele ofertei."

    8. Articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 8. - (1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. e) din Statutul C.N.V.M. pentru tranzacţiile cu instrumente financiare derivate sunt prevãzute la pct. 4^1 din anexã.
    (2) Sumele provenite din tarifele percepute pentru tranzacţiile prevãzute la alin. (1) se calculeazã şi se reţin lunar de operatorii de piaţã şi/sau de operatorii de sistem de la fiecare parte contractantã şi se vireazã în contul indicat de C.N.V.M., cel mai târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã."

    9. Articolul 9 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 9. - (1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. f) din Statutul C.N.V.M. privind operaţiunile efectuate de C.N.V.M. sunt prevãzute la pct. 5.1-5.7 din anexã.
    (2) Eliberarea actelor individuale se va face cu condiţia prezentãrii dovezii achitãrii sumelor datorate, cu excepţia cazurilor în care dovada achitãrii este cerutã în completarea cererii de autorizare/avizare/aprobare/înregistrare/atestare."

    10. Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 10. - (1) Tarifele percepute în conformitate cu prevederile art. 13 alin. (2) lit. g) şi j) din Statutul C.N.V.M. sunt prevãzute la pct. 6 şi 8 din anexã.
    (2) Sumele percepute pentru monitorizarea entitãţilor autorizate şi supravegheate de C.N.V.M. se determinã prin aplicarea cotei prevãzute la pct. 6.1 din anexã şi au drept bazã de calcul veniturile din exploatare obţinute lunar din activitãţile autorizate de C.N.V.M. realizate de acestea, calculate conform reglementãrilor contabile elaborate de C.N.V.M.
    (3) Sumele provenite din cota perceputã pentru monitorizarea activitãţii de distribuţie de titluri de participare desfãşurate de brokerii de pensii private, prevãzute la pct. 6.1^1 din anexã, se vireazã trimestrial în contul indicat de C.N.V.M. şi au drept bazã de calcul veniturile obţinute din prestarea activitãţii de distribuţie de titluri de participare.
    (4) Sumele datorate conform alin. (2) şi (3) se vireazã trimestrial, pânã la data de 25 a primei luni din trimestrul urmãtor celui pentru care se datoreazã, în contul indicat de C.N.V.M. În cazul în care aceste sume se plãtesc anticipat astfel:
    a) pentru trimestrul I, pânã la data de 25 martie inclusiv;
    b) pentru trimestrul II, pânã la data de 25 iunie inclusiv;
    c) pentru trimestrul III, pânã la data de 25 septembrie inclusiv;
    d) pentru trimestrul IV, pânã la data de 25 decembrie inclusiv, se acordã o reducere de 5%.
    (5) Sumele provenite din tarifele de examinare şi de coordonare a activitãţii de formare profesionalã se calculeazã de cãtre organismele de formare profesionalã prin aplicarea tarifelor prevãzute la pct. 6.1.1 din anexã.
    (6) Sumele datorate conform alin. (5) se vireazã în termen de maximum 5 zile calendaristice de la data încasãrii tarifelor de la beneficiarii serviciilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.
    (7) Sumele provenite din activitãţile de formare profesionalã continuã se calculeazã prin aplicarea tarifelor prevãzute la pct. 6.1.2 din anexã de cãtre organismele de formare profesionalã atestate de C.N.V.M.
    (8) Sumele datorate conform alin. (7) se vireazã în termen de maximum 5 zile calendaristice de la data încheierii cursului de formare profesionalã continuã, în contul indicat de C.N.V.M.
    (9) Sumele aferente tarifelor percepute pentru menţinerea atestatului C.N.V.M. prevãzute la pct. 6.1.3 din anexã se vireazã în termen de maximum 10 zile calendaristice de la data expirãrii termenului de 12 luni consecutive sau multiplu de 12 luni dupã încheierea ultimului curs organizat de organismul de formare profesionalã, în contul indicat de C.N.V.M.
    (10) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.3, 6.8, 6.9 şi 8.1 din anexã se achitã de beneficiarii serviciilor la data efectuãrii operaţiunilor respective, în contul indicat de C.N.V.M.
    (11) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.5 din anexã se plãtesc de cãtre emitenţii de valori mobiliare cel mai târziu în ultima lunã a semestrului I al anului pentru care aceste sume se datoreazã. Emitenţii valorilor mobiliare care se radiazã din evidenţele C.N.V.M. în baza unor acte individuale emise în cursul primului semestru al unui an calendaristic plãtesc 50% din tariful de menţinere a valorilor mobiliare prevãzut la pct. 6.5 din anexã pentru acel an calendaristic.
    (12) În perioada cuprinsã între deschiderea procedurii de insolvenţã, astfel cum este ea reglementatã de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi reinserţia debitorului în activitatea comercialã sau, dupã caz, trecerea la faliment în condiţiile legii, obligaţia de platã prevãzutã la pct. 6.5 din anexã se suspendã.
    (13) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.6 şi 6.7 din anexã se achitã de organismele de plasament colectiv (O.P.C.) anticipat pânã la data depunerii cererii de înscriere în Registrul C.N.V.M. pentru primul an, în contul indicat de C.N.V.M. Începând cu cel de-al doilea an, tarifele aferente operaţiunilor prevãzute la pct. 6.6 şi 6.7 din anexã se plãtesc de O.P.C. cel mai târziu în ultima lunã a semestrului I al anului pentru care aceste sume se datoreazã. În cazul încetãrii operaţiunilor prevãzute la pct. 6.6 şi 6.7 şi radierii din Registrul C.N.V.M. a unui O.P.C., în baza unui act individual emis în cursul primului semestru al unui an calendaristic, O.P.C. respectiv va plãti 50% din tarifele prevãzute la pct. 6.6. şi 6.7. din anexã pentru acel an calendaristic.
    (14) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.4 din anexã se achitã anticipat de cãtre beneficiarii serviciilor, în contul indicat de C.N.V.M.
    (15) Sumele provenite din tarifele percepute pentru operaţiunile prevãzute la pct. 6.11 şi 8.2 din anexã se achitã anticipat de beneficiarii serviciilor, în contul indicat de C.N.V.M."

    11. Dupã articolul 10 se introduc douã noi articole, articolele 10^1 şi 10^2, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 10^1. - Sumele provenite din tarifele percepute pentru monitorizarea tranzacţiilor derulate cu instrumente financiare derivate în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare, prevãzute la pct. 6.10 din anexã, se calculeazã şi se reţin lunar de intermediari de la fiecare client şi se vireazã de intermediari în contul indicat de C.N.V.M., cel mai târziu pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã.
    Art. 10^2. - Sumele reprezentând rambursarea unor costuri aferente activitãţilor desfãşurate de C.N.V.M. în conformitate cu dispoziţiile prevãzute în Regulamentul (CE) nr. 1.060/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 privind agenţiile de rating de credit, cu modificãrile ulterioare, se primesc de C.N.V.M. de la ESMA în conformitate cu prevederile aplicabile din regulamentul european."

    12. La articolul 11, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 11. - (1) Veniturile proprii ale C.N.V.M. se utilizeazã potrivit destinaţiei prevãzute în bugetul anual al C.N.V.M., potrivit prevederilor art. 14 alin. (3) din Statutul C.N.V.M."

    13. Articolul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12. - (1) Entitãţile care datoreazã sumele prevãzute la art. 4, 5, 8, art. 10 alin. (2), (3) şi (5) şi art. 101 au obligaţia sã informeze C.N.V.M. prin situaţii lunare întocmite pe baza datelor prevãzute la alin. (2).
    (2) Situaţiile lunare se transmit în formã scrisã şi în format electronic pânã la data de 25 a fiecãrei luni calendaristice pentru luna precedentã şi vor conţine cel puţin urmãtoarele:
    a) datele de identificare a debitorului;
    b) categoria de venit;
    c) scadenţa plãţii;
    d) baza de calcul;
    e) nivelul cotei/tarifului;
    f) cuantumul sumei datorate, din care suma achitatã, inclusiv data şi numãrul documentului de platã, dupã caz;
    g) observaţii;
    h) semnãturile autorizate.
    (3) Entitãţile care datoreazã sumele prevãzute la art. 10 alin. (2) au obligaţia sã transmitã, cel târziu pânã la data de 25 a lunii urmãtoare, balanţa de verificare."

    14. Articolul 14 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 14. - Pentru nevirarea sumelor prevãzute în prezentul regulament la termenele stabilite, C.N.V.M. va calcula penalitãţi pentru fiecare zi de întârziere, în conformitate cu legislaţia aplicatã veniturilor bugetare."

    15. La articolul 15, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) În cazul raportãrii eronate a bazei de calcul, C.N.V.M. aplicã o penalitate de 50% la diferenţele de venit constatate, la care se adaugã în mod corespunzãtor şi penalitãţile prevãzute la art. 14."

    16. La articolul 18, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 18. (1) C.N.V.M. poate actualiza nivelul tarifelor percepute în conformitate cu evoluţia indicatorilor macroeconomici care stau la baza fundamentãrii bugetului de stat."

    17. Articolul 20 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 20. - Cota prevãzutã la art. 4 alin. (1) se aplicã tuturor tranzacţiilor efectuate în cadrul sistemelor de tranzacţionare administrate de Societatea Comercialã Bursa de Valori Bucureşti - S.A. şi de Societatea Comercialã Sibex Sibiu Stock Exchange - S.A., urmând a fi încasatã de Societatea Comercialã Bursa de Valori Bucureşti - S.A. şi, respectiv, de Societatea Comercialã Sibex Sibiu Stock Exchange - S.A. şi viratã, conform art. 4 alin. (4), în contul indicat de C.N.V.M."

    18. La articolul 21, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) La data intrãrii în vigoare a prezentului regulament se abrogã Regulamentul nr. 2/2005 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 11/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 248 din 28 martie 2005, şi Regulamentul nr. 12/2005 de modificare a Regulamentului nr. 2/2005 privind veniturile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 56/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 929 din 18 octombrie 2005, precum şi orice dispoziţie contrarã."

    19. Anexa se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul regulament.

    ANEXĂ la regulament
    -------------------
    (Anexã la regulament)
    ---------------------




┌────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────┬────────────────────────────┐
│ Nr. │ Categoria de venituri, conform │ Precizãri (operaţiunea, │ Nivelul tarifului (lei)/ │
│ crt. │ art. 13 din Statutul C.N.V.M. │ baza de calcul cãreia │ cotei (%) │
│ │ │ i se aplicã cota etc.) │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 1.│Cotã de cel mult 0,08% din valoarea│a) Cotã din valoarea tranzac-│ a) 0,08%*)│
│ │tranzacţiilor cu instrumente │ţiilor cu instrumente │ │
│ │financiare care fac obiectul │financiare, cu excepţia celor│ │
│ │reglementãrii şi/sau supravegherii │prevãzute la lit. b) şi c) │ │
│ │Comisiei Naţionale a Valorilor │ │*) │
│ │Mobiliare (C.N.V.M.), derulate pe │ │1. Pentru exerciţiul finan- │
│ │pieţe reglementate sau în cadrul │ │ciar 2012, cota din valoarea│
│ │sistemelor alternative de tranzac- │ │tranzacţiilor derulate pe │
│ │ţionare (SAT), suportatã de cãtre │ │pieţele reglementate şi/sau │
│ │cumpãrãtor, cu excepţia tranzac- │ │în cadrul sistemelor alter- │
│ │ţiilor cu instrumente financiare │ │native de tranzacţionare de │
│ │derivate │ │cãtre intermediarii care au │
│ │ │ │calitate de Market Maker în │
│ │ │ │raport cu un instrument │
│ │ │ │financiar este 0,04%. │
│ │ │ │2. Pentru exerciţiul finan- │
│ │ │ │ciar 2012, cota din valoarea│
│ │ │ │tranzacţiilor derulate cu │
│ │ │ │instrumente financiare de │
│ │ │ │tip ETF (Exchange Traded │
│ │ │ │Fund) pe pieţele reglemen- │
│ │ │ │tate şi/sau în cadrul │
│ │ │ │sistemelor alternative de │
│ │ │ │tranzacţionare este zero │
│ │ │ │(0%). │
│ │ │b) Cotã din valoarea │ │
│ │ │tranzacţiilor: │ │
│ │ │b1) cu obligaţiuni, inclusiv │ b1) 0,04%│
│ │ │cele convertibile în acţiuni │ │
│ │ │b2) cu drepturi de preferinţã│ b2) 0,04%│
│ │ │b3) cu drepturi de alocare │ b3) 0,04%│
│ │ │c) Cotã din valoarea tranzac-│ c) 0,0004%│
│ │ │ţiilor cu titluri de stat │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 2.│Cotã lunarã de cel mult 0,1% din │ │ 0,1%│
│ │valoarea activului net al organis- │ │ │
│ │melor de plasament colectiv │ │ │
│ │(O.P.C.) │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 3.│Cotã de cel mult 0,5% din valoarea │a) Cotã din valoarea ofertei │ a) Nivel minim*) 0,3%│
│ │ofertelor publice de vânzare │publice de vânzare*) │Nivel de regularizare**)0,5%│
│ │NOTĂ: │ │*) Nu se aplicã în cazul: │
│ │Nu se aplicã pentru cazurile │ │1. ofertelor publice de │
│ │prevãzute la art. 15 alin. (1) │ │vânzare a unor acţiuni │
│ │lit. b) pct. 1, 2 şi 3 din │ │deţinute, în numele statului│
│ │Regulamentul Comisiei Naţionale │ │român, de cãtre o instituţie│
│ │a Valorilor Mobiliare nr. 1/2006, │ │publicã; │
│ │aprobat prin Ordinul Comisiei │ │2. ofertelor publice de │
│ │Naţionale a Valorilor Mobiliare │ │vânzare de obligaţiuni │
│ │nr. 23/2006, cu modificãrile şi │ │emise de autoritãţi ale │
│ │completãrile ulterioare, denumit │ │administraţiei publice │
│ │în continuare Regulamentul │ │centrale şi locale. │
│ │C.N.V.M. nr. 1/2006. │ │**) Pentru exerciţiul │
│ │ │ │financiar 2012, nivelul de │
│ │ │ │regularizare prevãzut la │
│ │ │ │pct. 3 lit. a) este de │
│ │ │ │0,35%, în cazul unei oferte │
│ │ │ │publice de vânzare a unor │
│ │ │ │acţiuni deţinute, în numele │
│ │ │ │statului român, de cãtre │
│ │ │ │o instituţie publicã. │
│ │ │b) Cotã din valoarea ofertei │ b) Nivel minim 0%│
│ │ │publice de vânzare în vederea│ Nivel de regularizare 0,1%│
│ │ │admiterii la tranzacţionare │ │
│ │ │pe pieţe reglementate şi │ │
│ │ │sisteme alternative de │ │
│ │ │tranzacţionare*) │ │
│ │ │ │ │
│ │ │*) Se aplicã şi în cazul │ │
│ │ │ofertelor publice transfron- │ │
│ │ │taliere efectuate de un │ │
│ │ │emitent pentru care România │ │
│ │ │este stat membru de origine │ │
│ │ │şi care intenţioneazã sã │ │
│ │ │deruleze o ofertã publicã │ │
│ │ │de vânzare/admitere la │ │
│ │ │tranzacţionare pe o piaţã │ │
│ │ │dintr-un stat membru, altul │ │
│ │ │decât România. │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 4.│Cotã de cel mult 2% din valoarea │a) Cotã din valoarea ofertei │ a) Nivel minim 0,8%│
│ │ofertelor publice de cumpãrare/ │publice de cumpãrare │ Nivel de regularizare 1,5%│
│ │preluare │b) Cotã din valoarea ofertei │ b) Nivel minim 1%│
│ │ │publice de preluare │ Nivel de regularizare 1,8%│
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 4^1.│Tarife şi cote pentru tranzacţiile │a) Tarif pentru tranzacţiile │a) 0,08 lei/contract, │
│ │cu instrumente financiare derivate │cu instrumente financiare │perceput de la fiecare parte│
│ │ │derivate derulate pe pieţele │contractantã*) │
│ │ │reglementate sau în cadrul │ │
│ │ │sistemelor alternative de │*) Pentru exerciţiul finan- │
│ │ │tranzacţionare, cu excepţia │ciar 2012, tariful pentru │
│ │ │instrumentelor financiare │tranzacţiile cu instrumente │
│ │ │derivate având ca suport │financiare derivate derulate│
│ │ │certificatele de emisii de │pe pieţele reglementate sau │
│ │ │gaze cu efect de serã │în cadrul sistemelor │
│ │ │ │alternative de tranzacţio- │
│ │ │ │nare de cãtre intermediarii │
│ │ │ │care au calitate de Market │
│ │ │ │Maker în raport cu un │
│ │ │ │instrument financiar derivat│
│ │ │ │este 0,04 lei/contract. │
│ │ │b) Tarif pentru tranzacţiile │b) 2,00 lei/contract, │
│ │ │derulate pe pieţele reglemen-│perceput de la fiecare parte│
│ │ │tate cu instrumente finan- │contractantã │
│ │ │ciare derivate având ca │ │
│ │ │suport certificatele de │ │
│ │ │emisii de gaze cu efect de │ │
│ │ │serã │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.│Tarife şi cote percepute la activi-│ │ │
│ │tãţile pentru care se emite de │ │ │
│ │cãtre C.N.V.M. un act individual │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de autorizare │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.1.│ │Emiterea unui act individual │ 15.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a societãţilor de │ │
│ │ │servicii de investiţii │ │
│ │ │financiare/sucursalelor │ │
│ │ │intermediarilor │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.2.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a: │ │
│ │ │a) consultanţilor de │ │
│ │ │investiţii: │ │
│ │ │a1) persoane fizice │ a1) 2.000 lei│
│ │ │a2) persoane juridice │ a2) 7.500 lei│
│ │ │b) traderilor │ b) 7.500 lei│
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.3.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare/validare a: │ │
│ │ │a) conducãtorilor, operato- │ a) 5.000 lei│
│ │ │rului de piaţã, depozitarului│ │
│ │ │central, casei de compensare,│ │
│ │ │contrapãrţii centrale; │ │
│ │ │b) membrilor consiliului de │ b) 5.000 lei│
│ │ │administraţie al operatorului│ │
│ │ │de piaţã, depozitarului │ │
│ │ │central, casei de compen- │ │
│ │ │sare/contrapãrţii centrale; │ │
│ │ │c) reprezentantului compar- │ c) 1.000 lei│
│ │ │timentului de control intern;│ │
│ │ │d) agentului pentru servicii │ d) 1.000 lei│
│ │ │de investiţii financiare. │ │
│ │ │ │ │
│ │ │NOTĂ: │ │
│ │ │Tariful se percepe pentru │ │
│ │ │fiecare persoanã fizicã │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.4.│ │Emiterea unui act individual │ 15.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a societãţii de │ │
│ │ │administrare a investiţiilor/│ │
│ │ │a unei sucursale a societãţii│ │
│ │ │de administrare a │ │
│ │ │investiţiilor │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.5.│ │Emiterea unui act individual │ 10.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a unui fond │ │
│ │ │deschis de investiţii │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.6.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a societãţii de │ │
│ │ │investiţii care: │ │
│ │ │a) este administratã de │ a) 20.000 lei│
│ │ │o societate de administrare │ │
│ │ │a investiţiilor (S.A.I.); │ │
│ │ │b) se autoadministreazã │ b) 30.000 lei│
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.7.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a operatorilor de:│ │
│ │ │a) piaţã │ a) 150.000 lei│
│ │ │b) sistem │ b) 50.000 lei│
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.8.│ │Emiterea unui act individual │ 25.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare/aprobare a autori-│ │
│ │ │zãrii pieţelor reglementate, │ │
│ │ │de constituire şi │ │
│ │ │administrare a unui sistem │ │
│ │ │alternativ de tranzacţionare │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.9.│ │Emiterea unui act individual │ 200.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a depozitarilor │ │
│ │ │centrali, caselor de │ │
│ │ │compensare şi contrapãrţilor │ │
│ │ │centrale │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.10.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a vehiculelor │ │
│ │ │investiţionale: │ │
│ │ │a) societãţi de securitizare:│ │
│ │ │a1) pentru constituire │ a1) 20.000 lei│
│ │ │a2) pentru funcţionare │ a2) 10.000 lei│
│ │ │b) constituirea şi funcţio- │ b) 20.000 lei│
│ │ │narea unui fond de │ │
│ │ │securitizare │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.11.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a societãţilor de │ │
│ │ │administrare a vehiculelor │ │
│ │ │investiţionale: │ │
│ │ │a) de constituire │ a) 10.000 lei│
│ │ │b) de funcţionare │ b) 5.000 lei│
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.12.│ │Emiterea unui act individual │ 15.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a societãţilor de │ │
│ │ │management de portofoliu al │ │
│ │ │unor vehicule investiţionale │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.13.│ │Emiterea unui act individual │ 1.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a modificãrii în │ │
│ │ │modul de organizare şi │ │
│ │ │funcţionare/a condiţiilor │ │
│ │ │avute în vedere la data │ │
│ │ │autorizãrii entitãţilor │ │
│ │ │autorizate, reglementate şi │ │
│ │ │supravegheate │ │
│ │ │ │ │
│ │ │NOTĂ: │ │
│ │ │Tariful se percepe şi pentru │ │
│ │ │autorizarea înfiinţãrii/ │ │
│ │ │desfiinţãrii unui sediu │ │
│ │ │secundar. │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.14.│ │Emiterea unui act individual │ 1.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a modificãrilor │ │
│ │ │intervenite în conţinutul │ │
│ │ │minim al reglementãrilor │ │
│ │ │interne ale societãţilor de │ │
│ │ │administrare a investiţiilor │ │
│ │ │şi ale O.P.C. autoadminis- │ │
│ │ │trate │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.15.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a: │ │
│ │ │a) dobândirii unei partici- │ a) 5.000 lei│
│ │ │paţii calificate în cadrul │ │
│ │ │entitãţilor autorizate, │ │
│ │ │altele decât operatorii de │ │
│ │ │piaţã şi depozitarii │ │
│ │ │centrali; │ │
│ │ │b) intenţiei de achiziţie a │ b) 50.000 lei│
│ │ │5% din drepturile de vot la │ │
│ │ │un operator de piaţã sau la │ │
│ │ │un depozitar central │ │
│ │ │ │ │
│ │ │NOTĂ: │ │
│ │ │Obligaţia de platã a acestui │ │
│ │ │tarif revine persoanei care │ │
│ │ │solicitã C.N.V.M. aprobarea │ │
│ │ │dobândirii/majorãrii │ │
│ │ │participaţiei calificate. │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.16.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare ca investitor │ │
│ │ │calificat: │ │
│ │ │a) persoanã fizicã │ a) 5.000 lei│
│ │ │b) persoanã juridicã │ b) 10.000 lei│
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.17.│ │Emiterea unui act individual │ 5.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a reglementãrilor │ │
│ │ │emise de operatorii de piaţã,│ │
│ │ │operatorii de sistem, │ │
│ │ │depozitarii centrali, │ │
│ │ │casele de compensare, │ │
│ │ │contrapãrţile centrale │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.18.│ │Aprobarea anunţului preli- │ 1.000 lei│
│ │ │minar pentru o ofertã publicã│ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.19.│ │Aprobarea anunţului întocmit │ │
│ │ │în vederea exercitãrii │ │
│ │ │dreptului prevãzut la: │ │
│ │ │a) art. 206 din Legea nr. │ a) 20.000 lei│
│ │ │297/2004 │ │
│ │ │b) art. 207 din Legea nr. │ b) 0 lei│
│ │ │297/2004 │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.20.│ │Aprobarea prospectului │ 5.000 lei│
│ │ │întocmit în vederea admiterii│ │
│ │ │la tranzacţionare pe o piaţã │ │
│ │ │reglementatã, în condiţiile │ │
│ │ │în care admiterea nu este │ │
│ │ │precedatã de o ofertã publicã│ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.21.│ │Aprobarea prospectului │ 3.000 lei│
│ │ │simplificat întocmit pentru │ │
│ │ │cazurile prevãzute la art. 15│ │
│ │ │alin. (1) lit. b) pct. 1, 2 │ │
│ │ │şi 3 din Regulamentul C.N.V.M│ │
│ │ │nr. 1/2006 │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.22.│ │Aprobarea prospectului │ │
│ │ │simplificat întocmit pentru │ │
│ │ │cazul prevãzut la art. 15 │ │
│ │ │alin. (1) lit. b) pct. 5 din │ │
│ │ │Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/ │ │
│ │ │2006, pentru valorile mobili-│ │
│ │ │are oferite, alocate sau care│ │
│ │ │urmeazã sã fie alocate: │ │
│ │ │a) cu titlu gratuit │a) 3.000 lei │
│ │ │b) cu titlu oneros │b) 0,5% din valoarea │
│ │ │ │acestora, dar nu mai puţin │
│ │ │ │de 3.000 lei │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.23.│ │Aprobarea prospectului preli-│ 2.500 lei│
│ │ │minar în vederea evaluãrii │ │
│ │ │succesului unei viitoare │ │
│ │ │oferte │ │
│ │ │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.1.24.│ │Emiterea unui act individual │ 7.500 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │autorizare a agenţilor care │ │
│ │ │reprezintã interesele deţinã-│ │
│ │ │torilor de obligaţiuni │ │
│ │ │ipotecare/instrumente │ │
│ │ │financiare securitizate │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.2.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de avizare/înregistrare │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.2.1.│ │Emiterea unui act individual │ 20.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │înregistrare ca depozitar al │ │
│ │ │activelor O.P.C. │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.2.2.│ │Emiterea unui act individual │ 10.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │avizare/înregistrare a: │ │
│ │ │- altor organisme de │ │
│ │ │plasament colectiv (A.O.P.C.)│ │
│ │ │- O.P.C. V.M. din state │ │
│ │ │membre/O.P.C. din alte state │ │
│ │ │membre/O.P.C. din state │ │
│ │ │nemembre │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.2.3.│ │Emiterea unui act individual │ 1.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │avizare a modificãrilor aduse│ │
│ │ │documentelor depuse în │ │
│ │ │vederea înregistrãrii la │ │
│ │ │C.N.V.M. a entitãţilor │ │
│ │ │prevãzute la pct. 5.2.1 şi │ │
│ │ │5.2.2 │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.2.4.│ │Emiterea unui act individual │ 500 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │avizare a agenţilor de │ │
│ │ │distribuţie ai S.A.I. │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.2.5.│ │Emiterea unui act individual │0,15% din valoarea │
│ │ │de soluţionare a cererii de │transferurilor, dar nu mai │
│ │ │avizare a transferurilor │puţin de 5.000 lei │
│ │ │directe prevãzute la art. 81 │ │
│ │ │alin. (1) lit. g4) din │ │
│ │ │Regulamentul Comisiei │ │
│ │ │Naţionale a Valorilor │ │
│ │ │Mobiliare nr. 13/2005 privind│ │
│ │ │autorizarea şi funcţionarea │ │
│ │ │depozitarului central,caselor│ │
│ │ │de compensare şi contrapãrţi-│ │
│ │ │lor centrale, aprobat prin │ │
│ │ │Ordinul Comisiei Naţionale a │ │
│ │ │Valorilor Mobiliare nr. 60/ │ │
│ │ │2005, cu modificãrile şi │ │
│ │ │completãrile ulterioare │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.3.│Tarif perceput pentru emiterea unui│a) înregistrarea grupurilor │ a)10.000 lei│
│ │act individual privind: │la C.N.V.M. │ │
│ │ │b) radierea grupurilor din │ b) 1.000 lei│
│ │ │evidenţele C.N.V.M. │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.4.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ 2.500 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de validare a agentului │ │ │
│ │care reprezintã interesele deţinã- │ │ │
│ │torilor de obligaţiuni/instrumente │ │ │
│ │financiare securitizate │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.5.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ 5.000 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de confirmare a calitãţii │ │ │
│ │de operator independent │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.6.│Tarif perceput pentru emiterea unui│a) pentru activitatea │ a)10.000 lei│
│ │act individual de soluţionare a │prevãzutã la art. 55 alin. │ │
│ │cererii de avizare a delegãrii de │(1) lit. a) din Legea │ │
│ │cãtre S.A.I./O.P.C. autoadminis- │nr. 297/2004 │ │
│ │trate a activitãţilor prevãzute la │b) pentru activitatea │ b) 1.000 lei│
│ │art. 55 alin. (1) din Legea │prevãzutã la art. 55 alin. │ │
│ │nr. 297/2004 │(1) lit. b) şi c) din Legea │ │
│ │ │ nr. 297/2004 │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de înscriere în Registrul │ │ │
│ │C.N.V.M. │ │ │
│ │ │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.1.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │înscriere în Registrul │ │
│ │ │C.N.V.M. a entitãţilor ce se │ │
│ │ │autorizeazã/avizeazã de │ │
│ │ │C.N.V.M.: │ │
│ │ │a) persoanã juridicã │ a) 1.000 lei│
│ │ │b) persoanã fizicã │ b) 100 lei│
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.2.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de înscriere în Registrul │ │ │
│ │C.N.V.M. a entitãţilor care nu sunt│ │ │
│ │subiect al autorizãrii/avizãrii │ │ │
│ │C.N.V.M. │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.2.1.│ │Emiterea unui act individual │ 20.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │înscriere în Registrul │ │
│ │ │C.N.V.M. a instituţiilor de │ │
│ │ │credit din România ca │ │
│ │ │intermediar │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.2.2.│ │Emiterea unui act individual │ │
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │înscriere a administratorului│ │
│ │ │special/lichidatorului/ │ │
│ │ │evaluatorului/expertului │ │
│ │ │independent/auditorului IT: │ │
│ │ │a) persoanã fizicã │ a) 1.000 lei│
│ │ │b) persoanã juridicã │ b) 5.000 lei│
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.2.3.│ │Operarea în Registrul C.N.V.M│ 1.000 lei│
│ │ │a modificãrilor în modul de │ │
│ │ │organizare şi funcţionare a │ │
│ │ │entitãţilor prevãzute la │ │
│ │ │pct. 5.7.2.1-5.7.2.2 │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.2.4.│ │Emiterea unui act individual │ 3.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │înscriere în Registrul │ │
│ │ │C.N.V.M. a instituţiilor de │ │
│ │ │credit, brokerilor de pensii │ │
│ │ │private care distribuie │ │
│ │ │titluri de participare pe │ │
│ │ │teritoriul României │ │
│ │ │ │ │
│ │ │NOTĂ: │ │
│ │ │Tariful nu se aplicã institu-│ │
│ │ │ţiilor de credit înscrise în │ │
│ │ │Registrul public al C.N.V.M. │ │
│ │ │ca intermediari │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.3.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ │
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii legate de formarea │ │ │
│ │profesionalã │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.3.1.│ │Emiterea unui act individual │ 10.000 lei│
│ │ │care atestã calitatea de │ │
│ │ │organism de formare │ │
│ │ │profesionalã │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.3.2.│ │Emiterea unui act individual │ 1.000 lei│
│ │ │de soluţionare a cererii de │ │
│ │ │aprobare a modificãrilor │ │
│ │ │aduse unora dintre elementele│ │
│ │ │cuprinse în documentele │ │
│ │ │depuse la C.N.V.M. pentru │ │
│ │ │atestarea organismelor de │ │
│ │ │formare profesionalã │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.3.3.│ │Emiterea unui act individual │ 100 lei│
│ │ │care atestã formarea profe- │ │
│ │ │sionalã a persoanei fizice │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.3.4.│ │Modificarea deciziei de │ 200 lei│
│ │ │autorizare a unui curs │ │
│ │ │organizat de un organism de │ │
│ │ │formare profesionalã │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.4.│Tarif perceput pentru emiterea unui│Pentru: │ │
│ │act individual de soluţionare a │a) persoanã fizicã │ a) 200 lei│
│ │cererii de retragere a autoriza- │b) persoanã juridicã │ b) 1.000 lei│
│ │ţiei/avizului/atestatului la │ │ │
│ │cererea entitãţii │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.5.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ 500 lei│
│ │act individual de soluţionare a │ │ │
│ │cererii de radiere, la cerere, a │ │ │
│ │unui instrument financiar │ │ │
│ │înregistrat la C.N.V.M. │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.6.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ 1.500 lei│
│ │act individual de radiere din │ │ │
│ │Registrul public al C.N.V.M., la │ │ │
│ │cerere, a instituţiei de credit din│ │ │
│ │România înscrise ca intermediar │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.6.1.│Tarif perceput pentru emiterea unui│ │ 1.000 lei│
│ │act individual de radiere din │ │ │
│ │Registrul C.N.V.M., la cerere, a │ │ │
│ │instituţiei de credit şi a │ │ │
│ │brokerului de pensii private care │ │ │
│ │distribuie titluri de participare │ │ │
│ │pe teritoriul României │ │ │
│ │ │ │ │
│ │NOTĂ: │ │ │
│ │Tariful nu se aplicã instituţiilor │ │ │
│ │de credit înscrise în Registrul │ │ │
│ │public al C.N.V.M. ca intermediari │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│5.7.6.2.│Tarif perceput pentru emiterea unui│Pentru: │ │
│ │act individual de radiere din │a) persoanã fizicã │ a) 500 lei│
│ │Registrul C.N.V.M., la cerere, a │b) persoanã juridicã │ b) 1.500 lei│
│ │administratorului special/ │ │ │
│ │lichidatorului/evaluatorului/ │ │ │
│ │expertului independent/auditorului │ │ │
│ │IT │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.7.│Tarif perceput pentru emiterea unui│Emiterea unui aviz │ 10.000 lei│
│ │act individual de soluţionare a │constituind rãspuns oficial │ │
│ │cererii de interpretare oficialã a │la chestiuni privind │ │
│ │reglementãrilor │aplicarea legii şi a normelor│ │
│ │ │reglementare │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 5.7.8.│Tarif perceput pentru emiterea, la │ │ 1.000 lei│
│ │cerere, a unui act individual care │ │ │
│ │nu se încadreazã în categoriile │ │ │
│ │prevãzute expres la pct. 5 │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.│Tarife şi cote percepute pentru │ │ │
│ │prestarea de servicii cãtre │ │ │
│ │entitãţi supravegheate sau terţe │ │ │
│ │persoane │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.1.│Cotã aplicatã la veniturile din │Aplicabil pentru: Societãţi │1% din veniturile din │
│ │exploatare perceputã pentru │de servicii de investiţii │exploatare obţinute din │
│ │monitorizarea entitãţilor │financiare cu activitãţile │activitãţi monitorizate de │
│ │supravegheate de C.N.V.M. cu │lor/S.A.I./societãţi de │C.N.V.M., dar nu mai puţin │
│ │excepţia societãţilor de investiţii│administrare a vehiculelor │de 500 lei/trimestru │
│ │ │investiţionale/traderi/ │ │
│ │ │operatori de piaţã/operatori │ │
│ │ │de sistem/depozitari centrali│ │
│ │ │cu activitãţile lor/casa de │ │
│ │ │compensare/contraparte │ │
│ │ │centralã/instituţii de │ │
│ │ │credit/intermediari şi │ │
│ │ │societãţi de administrare a │ │
│ │ │investiţiilor din statele │ │
│ │ │membre sau nemembre │ │
│ │ │înregistrate în Registrul │ │
│ │ │C.N.V.M. pentru activitãţile │ │
│ │ │desfãşurate în România/ │ │
│ │ │consultanţi de investiţii/ │ │
│ │ │depozitari │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.1^1.│Cotã perceputã pentru monitorizarea│ │1% din veniturile obţinute │
│ │activitãţii de distribuţie de │ │din prestarea activitãţii de│
│ │titluri de participare, desfãşuratã│ │distribuţie de titluri de │
│ │de instituţiile de credit şi de │ │participare │
│ │brokerii de pensii private │ │ │
│ │NOTĂ: │ │ │
│ │Cota nu se aplicã instituţiilor de │ │ │
│ │credit înscrise în Registrul public│ │ │
│ │al C.N.V.M. ca intermediari │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.1.1.│Tarif perceput organismelor de │ │100 lei/cursant/curs urmat │
│ │formare profesionalã atestate de │ │ │
│ │C.N.V.M care organizeazã cursuri de│ │ │
│ │formare profesionalã │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.1.2.│Tarif perceput organismelor de │ │50 lei/cursant/curs formare │
│ │formare profesionalã atestate de │ │profesionalã continuã urmat │
│ │C.N.V.M care organizeazã cursuri de│ │ │
│ │formare profesionalã continuã │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.1.3.│Tarif perceput pentru menţinerea │ │ 5.000 lei│
│ │atestatului C.N.V.M. organismului │ │ │
│ │de formare profesionalã pe o │ │ │
│ │perioadã de maximum 12 luni │ │ │
│ │consecutive sau multiplu de 12 luni│ │ │
│ │NOTĂ: │ │ │
│ │Tariful este aplicat unui organism │ │ │
│ │de formare profesionalã atestat de │ │ │
│ │C.N.V.M. care doreşte sã îşi │ │ │
│ │menţinã atestatul eliberat de │ │ │
│ │C.N.V.M., dar nu a organizat cel │ │ │
│ │puţin un curs într-o perioadã de │ │ │
│ │18 luni consecutive │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.2.│Tarif pentru eliberarea de │ │ 5 lei/paginã│
│ │duplicate ale actelor individuale │ │ │
│ │emise de C.N.V.M. │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.3.│Tarif pentru eliberarea de copii │a) pe suport hârtie │a) 0,5 lei/paginã │
│ │ale documentelor cu caracter public│b) pe suport magnetic │b) 0,5 lei/pagina fiecãrui │
│ │referitoare la emitenţii de valori │ │fişier conţinut, plus costul│
│ │mobiliare şi la instrumentele │ │suportului │
│ │financiare, aflate în pãstrarea şi │ │ │
│ │administrarea C.N.V.M. │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.4.│Tarif pentru înregistrarea la │ │ 1.000 lei│
│ │C.N.V.M. a unuia dintre │ │NOTĂ: │
│ │instrumentele financiare prevãzute │ │Pentru exerciţiul financiar │
│ │la art. 2 alin. (1) pct. 11 lit. a)│ │2012, nivelul tarifului │
│ │şi pct. 12 din Legea nr. 297/2004 │ │pentru înregistrarea la │
│ │ │ │C.N.V.M. a titlurilor de │
│ │ │ │stat este 0. │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.5.│Tarif de menţinere a valorilor │a) societãţi cu capital │ a) 350 lei/an│
│ │mobiliare la C.N.V.M. pentru: │social/valoare emisiune de │ │
│ │ │pânã la 200.000 lei inclusiv │ │
│ │ ├─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │b) societãţi cu capital │ b) 500 lei/an│
│ │ │social/valoare emisiune peste│ │
│ │ │200.000 lei, pânã la │ │
│ │ │300.000 lei inclusiv │ │
│ │ ├─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │c) societãţi cu capital │ c) 1.000 lei/an│
│ │ │social/valoare emisiune peste│ │
│ │ │300.000 lei, pânã la un │ │
│ │ │milion lei inclusiv │ │
│ │ ├─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │d) societãţi cu capital │ d) 2.000 lei/an│
│ │ │social/valoare emisiune peste│ │
│ │ │un milion lei, pânã la │ │
│ │ │5 milioane lei inclusiv │ │
│ │ ├─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │e) societãţi cu capital │ e) 3.000 lei/an│
│ │ │social/valoare emisiune peste│ │
│ │ │5 milioane lei, pânã la │ │
│ │ │10 milioane lei inclusiv │ │
│ │ ├─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ │ │f) societãţi cu capital │ f) 4.000 lei/an│
│ │ │social/valoare emisiune peste│ │
│ │ │10 milioane lei │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.6.│Tarif perceput pentru activitãţile │ │ 5.000 lei/an│
│ │de distribuire pe teritoriul │ │NOTĂ: │
│ │României a titlurilor de │ │Pentru O.P.C.V.M. │
│ │participare emise de O.P.C.V.M. din│ │compartimentate (umbrella │
│ │alte state membre │ │fund), tariful este │
│ │NOTĂ: │ │aplicabil fiecãrui subfond, │
│ │Tariful nu se aplicã entitãţilor │ │dupã cum urmeazã: │
│ │prevãzute la pct. 6.1^1 │ │a) 4.000 lei/an - pentru 2- │
│ │ │ │10 subfonduri ale aceluiaşi │
│ │ │ │O.P.C.V.M. │
│ │ │ │b) 3.000 lei/an - pentru 11-│
│ │ │ │20 de subfonduri ale │
│ │ │ │aceluiaşi O.P.C.V.M. │
│ │ │ │c) 2.000 lei/an - mai mult │
│ │ │ │de 20 de subfonduri ale │
│ │ │ │aceluiaşi O.P.C.V.M. │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.7.│Tarif perceput pentru activitatea │ │ 10.000 lei/an│
│ │de distribuire pe teritoriul │ │NOTĂ: │
│ │României a titlurilor de │ │Pentru O.P.C. nearmonizate │
│ │participare emise de O.P.C. │ │din state membre/O.P.C. din │
│ │nearmonizate din state │ │state nemembre │
│ │membre/O.P.C. din state nemembre │ │compartimentate (umbrella │
│ │ │ │fund), tariful este │
│ │ │ │aplicabil fiecãrui │
│ │ │ │subfond, dupã cum urmeazã: │
│ │ │ │a) 8.000 lei/an - pentru 2- │
│ │ │ │10 subfonduri ale aceluiaşi │
│ │ │ │O.P.C. │
│ │ │ │b) 6.000 lei/an - pentru 11-│
│ │ │ │20 de subfonduri ale │
│ │ │ │aceluiaşi O.P.C. │
│ │ │ │c) 4.000 lei/an - mai mult │
│ │ │ │de 20 de subfonduri ale │
│ │ │ │aceluiaşi O.P.C. │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.8.│Tarif pentru publicarea unor │Se aplicã persoanelor fizice │60 lei/paginã, dar nu mai │
│ │documente pe website-ul C.N.V.M. │şi juridice prevãzute în │puţin de 150 lei │
│ │NOTĂ: │reglementãrile C.N.V.M. │ │
│ │Tariful nu se aplicã rapoartelor │ │ │
│ │transmise, în conformitate cu │ │ │
│ │prevederile art. 112 din │ │ │
│ │Regulamentul C.N.V.M. nr. 1/2006, │ │ │
│ │de entitãţile ale cãror valori │ │ │
│ │mobiliare sunt admise la │ │ │
│ │tranzacţionare pe o piaţã │ │ │
│ │reglementatã. │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.9.│Tarif pentru accesarea anumitor │ │ 35 lei/lunã│
│ │secţiuni ale website-ului C.N.V.M. │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.10.│Tarif perceput pentru monitorizarea│ │ 0,25 lei/contract│
│ │tranzacţiilor derulate cu │ │ │
│ │instrumente financiare derivate în │ │ │
│ │afara unei pieţe reglementate sau a│ │ │
│ │unui sistem alternativ de │ │ │
│ │tranzacţionare │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.11.│Tarif perceput pentru organizarea │ │Tariful/participant se │
│ │de cursuri şi seminare realizate de│ │stabileşte prin decizie a │
│ │Centrul de Cercetare şi Formare │ │C.N.V.M., pentru fiecare │
│ │Profesionalã din cadrul C.N.V.M. │ │curs/seminar sau categorie │
│ │ │ │de curs/seminar │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 6.12.│Cotã perceputã pentru monitorizarea│ │0,15% din valoarea │
│ │tranzacţiilor efectuate în afara │ │tranzacţiilor raportate │
│ │pieţelor reglementate/sistemelor │ │ │
│ │alternative de tranzacţionare │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 7.│Penalitãţi stabilite prin │Se aplicã entitãţilor supuse │0,15% pentru fiecare zi de │
│ │reglementãri proprii ca sancţiuni │supravegherii C.N.V.M. în │întârziere │
│ │patrimoniale │situaţia depãşirii termenului│ │
│ │ │de platã stabilit prin │ │
│ │ │regulament │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 8.│Activitãţi de editurã, publicitate,│ │ │
│ │multiplicare │ │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 8.1.│Tarif perceput pentru publicarea în│a) acte individuale privind │a) 50 lei/paginã │
│ │Buletinul C.N.V.M. (forma tipãritã │entitãţile autorizate de │ │
│ │şi forma electronicã) │C.N.V.M. │ │
│ │ │b) declararea furtului de │b) 25 lei/paginã │
│ │ │valori mobiliare sau alte │ │
│ │ │instrumente financiare │ │
│ │ │c) rapoarte cerute de C.N.V.M│c) 150 lei │
│ │ │privind operaţiuni reclamate │ │
│ │ │şi rapoarte curente ale │ │
│ │ │societãţilor admise la │ │
│ │ │tranzacţionare care conţin │ │
│ │ │pânã la douã pagini │ │
│ │ │d) rapoarte cerute de C.N.V.M│d) 60 lei/paginã │
│ │ │privind operaţiuni reclamate │ │
│ │ │şi rapoarte curente ale │ │
│ │ │societãţilor admise la │ │
│ │ │tranzacţionare care conţin │ │
│ │ │peste douã pagini │ │
├────────┼───────────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────────────┤
│ 8.2.│Tarif perceput pentru vânzarea de │Tariful se stabileşte prin │ │
│ │ghiduri, broşuri şi alte materiale │decizie a C.N.V.M. pentru │ │
│ │de specialitate │fiecare material │ │
└────────┴───────────────────────────────────┴─────────────────────────────┴────────────────────────────┘


                            ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016