Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT nr. 12 din 20 decembrie 2012  pentru aplicarea prevederilor art. 6 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului institutional si autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finantelor Publice, de a scoate la licitatie certificatele de emisii de gaze cu efect de sera atribuite Romaniei la nivelul Uniunii Europene si a art. 18 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 al Comisiei din 12 noiembrie 2010 privind calendarul, administrarea si alte aspecte ale licitarii certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera in temeiul Directivei 2003/87/CE a Parlamentului European si a Consiliului de stabilire a unui sistem de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de sera in cadrul Comunitatii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT nr. 12 din 20 decembrie 2012 pentru aplicarea prevederilor art. 6 lit. a) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului institutional si autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finantelor Publice, de a scoate la licitatie certificatele de emisii de gaze cu efect de sera atribuite Romaniei la nivelul Uniunii Europene si a art. 18 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 al Comisiei din 12 noiembrie 2010 privind calendarul, administrarea si alte aspecte ale licitarii certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera in temeiul Directivei 2003/87/CE a Parlamentului European si a Consiliului de stabilire a unui sistem de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de sera in cadrul Comunitatii

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 895 din 28 decembrie 2012

    ART. 1
    Prezentul regulament stabileşte norme în vederea aplicării prevederilor art. 6 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, denumită în continuare OUG nr. 115/2011, şi a art. 18 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 al Comisiei din 12 noiembrie 2010 privind calendarul, administrarea şi alte aspecte ale licitării certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în temeiul Directivei 2003/87/CE a Parlamentului European şi a Consiliului de stabilire a unui sistem de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de seră în cadrul Comunităţii, denumit în continuare Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 .
    ART. 2
    Termenii şi expresiile utilizate în prezentul regulament au semnificaţia prevăzută în Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010, în Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Legea nr. 297/2004, şi în reglementările emise de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.) în aplicarea acesteia.
    ART. 3
    O societate de servicii de investiţii financiare poate presta activitatea de licitare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră emise în baza Directivei 2003/87/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 13 octombrie 2003 de stabilire a unui sistem de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de seră în cadrul Comunităţii şi de modificare a Directivei 96/61/CE a Consiliului şi a reglementărilor comunitare emise în aplicarea acesteia, cu respectarea prevederilor prezentului regulament.
    ART. 4
    O societate de servicii de investiţii financiare poate participa în nume propriu în cadrul licitaţiilor de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, dacă deţine un capital iniţial prevăzut la art. 7 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 297/2004,
    ART. 5
    Societăţile de servicii de investiţii financiare sunt eligibile de a solicita admiterea la licitaţii pentru a licita direct în numele clienţilor lor, în cadrul licitaţiilor cu certificate de emisii de gaze, în conformitate cu prevederile art. 18 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 , în baza autorizaţiei C.N.V.M.
    ART. 6
    (1) În vederea autorizării pentru a licita în cadrul licitaţiilor cu certificate de emisii de gaze în numele clienţilor, conform prevederilor art. 18 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 , o societate de servicii de investiţii financiare, denumită în continuare S.S.I.F., trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    a) nivelul capitalului minim iniţial al S.S.I.F. să fie cel prevăzut la art. 7 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 297/2004 ;
    b) respectă regulile de conduită prevăzute la art. 59 alin. (2) şi (5) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 .
    (2) S.S.I.F. menţionată la alin. (1) are obligaţia întocmirii unor proceduri interne, prin care să se asigure o politică adecvată şi suficientă pentru respectarea de către societate, conducătorii, administratorii, angajaţii şi colaboratorii acesteia a regulilor de conduită prevăzute la art. 59 alin. (2) şi (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 , care trebuie să cuprindă cel puţin următoarele:
    a) reguli şi proceduri pentru prevenirea şi evitarea conflictelor de interese;
    b) reguli şi proceduri cu privire la relaţiile cu clienţii în scopul de a se asigura respectarea prevederilor art. 59 alin. (2) lit. j) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 ;
    c) reguli şi proceduri pentru asigurarea confidenţialităţii şi păstrării în siguranţă a datelor şi informaţiilor legate de activităţile desfăşurate în legătură cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră;
    d) reguli şi proceduri cu privire la relaţiile cu clienţii în scopul de a asigura că administratorii, conducătorii, angajaţii şi colaboratorii societăţii de servicii de investiţii financiare acţionează întotdeauna în cel mai bun interes al acestora, în mod echitabil şi fără discriminare şi că aceste persoane nu obţin niciun avantaj din utilizarea informaţiilor confidenţiale de care iau cunoştinţă în activitatea de licitare în cadrul licitaţiilor cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră, în special acolo unde poate apărea o situaţie de conflict de interese între societatea de servicii de investiţii financiare şi client;
    e) reguli şi proceduri privind gestionarea plângerilor clienţilor cu privire la respectarea regulilor de conduită menţionate la art. 59 alin. (2) şi (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 .
    ART. 7
    Autorizaţia C.N.V.M. se eliberează în baza unei cereri pentru prestarea activităţii de licitare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în conformitate cu prevederile art. 18 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 , însoţită de procedurile menţionate la art. 6 alin. (2), precum şi de dovada plăţii tarifului stabilit prin Regulamentul nr. 7/2006 privind veniturile Comisiei N aţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 30/2006, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulamentul C.N.V.M. nr. 7/2006, în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii de autorizare însoţite de documentaţia completă.
    ART. 8
    În exercitarea atribuţiilor sale, reprezentantul compartimentului de control intern al societăţii de servicii de investiţii financiare prevăzut la art. 68 din Regulamentul nr. 32/2006 privind serviciile de investiţii financiare, aprobat prin Ordinul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 121/2006, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulamentul C.N.V.M. nr. 32/2006, are obligaţia verificării respectării prevederilor prezentului regulament.
    ART. 9
    (1) Instituţiile de credit autorizate de Banca Naţională a României sunt eligibile de a solicita admiterea la licitaţii pentru a licita în numele clienţilor lor, în cadrul licitaţiilor cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră, în conformitate cu prevederile art. 18 alin. (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 , numai după înscrierea acestora în Registrul C.N.V.M. în calitate de intermediari şi în baza unei autorizaţii eliberate de C.N.V.M., potrivit prevederilor art. 6 lit. a) din OUG nr. 115/2011.
    (2) Autorizaţia C.N.V.M. pentru confirmarea eligibilităţii de a solicita admiterea la licitaţii, menţionată la alin. (1), se eliberează în baza unei cereri semnate de reprezentantul legal al instituţiei de credit, însoţită de procedurile prevăzute la art. 6 alin. (2), precum şi de dovada plăţii tarifului stabilit prin Regulamentul C.N.V.M. nr. 7/2006, în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii însoţite de documentaţia completă.
    (3) Instituţiile de credit au obligaţia să notifice C.N.V.M. orice modificare a procedurilor prevăzute la art. 6 alin. (2) în termen de maximum două zile lucrătoare de la data producerii acestora.
    (4) La încetarea activităţii, instituţia de credit are obligaţia să transmită la C.N.V.M. o cerere de retragere a autorizaţiei emise de C.N.V.M.
    ART. 10
    O instituţie de credit poate depune cererea de autorizare pentru a licita în cadrul licitaţiilor cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră în numele clienţilor lor, concomitent cu cererea de înscriere a acestora în Registrul C.N.V.M. ca intermediar, prevăzută la art. 29 din Regulamentul C.N.V.M. nr. 32/2006, precum şi ulterior, pe toată durata înscrierii ca intermediar a acestei instituţii în Registrul C.N.V.M.
    ART. 11
    (1) Orice solicitare a C.N.V.M. de informaţii suplimentare sau de modificare a documentelor prezentate iniţial întrerupe termenele prevăzute la art. 7 şi 9 care reîncep să curgă de la data depunerii respectivelor informaţii sau modificări, depunere care nu poate fi făcută mai târziu de 30 de zile de la data solicitării C.N.V.M., sub sancţiunea respingerii cererii.
    (2) În situaţia în care documentele depuse sunt incomplete, ilizibile sau se constată depunerea acestora într-o formă necorespunzătoare ori lipsa unor documente, precum şi în situaţia în care nu se respectă punctual prevederile reglementărilor învigoare, acestea vor fi returnate solicitantului.
    ART. 12
    C.N.V.M. este în drept să nu acorde autorizaţia de funcţionare dacă S.S.I.F./instituţia de credit care a solicitat eliberarea autorizaţiei nu îndeplineşte condiţiile impuse de prezentul regulament.
    ART. 13
    În cazul respingerii unei cereri de autorizare în conformitate cu prevederile prezentului regulament, C.N.V.M. va emite o decizie motivată, care poate fi contestată în termen de maximum 30 de zile de la data comunicării ei.
    ART. 14
    Retragerea autorizaţiei unei S.S.I.F. acordate în conformitate cu prevederile art. 6 are loc la cererea acesteia sau ca sancţiune conform prevederilor art. 17.
    ART. 15
    Societăţile de servicii de investiţii financiare/ instituţiile de credit menţionate în prezentul regulament trebuie să întocmească şi să transmită C.N.V.M., cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de sfârşitul următoarei zile lucrătoare, rapoarte detaliate diferenţiate pe activitatea prestată în numele clienţilor lor, respectiv pe cont propriu, după caz, care vor cuprinde informaţii referitoare la tipul contractului achiziţionat în cadrul licitaţiilor, numărul contractelor achiziţionate, preţul contractelor respective, volumul certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră achiziţionate, data şi ora tranzacţiei respective.
    ART. 16
    Ulterior achiziţionării certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în cadrul licitaţiilor desfăşurate în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1.031/2010 , acestea pot fi tranzacţionate în cadrul pieţelor reglementate din România, în conformitate cu reglementările proprii ale acestora.
    ART. 17
    (1) Constituie contravenţii nerespectarea regulilor de conduită prevăzute la art. 59 alin. (2) şi (3) din Regulamentul (UE) nr. 1.031/2010 , precum şi nerespectarea procedurilor menţionate la art. 6 alin. (2) de către S.S.I.F. şi instituţiile de credit autorizate în conformitate cu prevederile prezentului regulament.
    (2) Săvârşirea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) se sancţionează de către C.N.V.M. conform art. 272 alin. (2) lit. a) şi g) şi art. 273 din titlul X din Legea nr. 297/2004.
    (3) Săvârşirea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) se constată de către C.N.V.M. conform Legii nr. 297/2004.
    ART. 18
    Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării acestuia şi a ordinului de aprobare în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se publică în Buletinul C.N.V.M. şi pe site-ul www.cnvmr.ro

                        Preşedintele Comisiei Naţionale
                             a Valorilor Mobiliare,
                             Eugenia Carmen Negoiţă

                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016