Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 6 aprilie 2006  privind atribuirea locuintelor de serviciu din fondul locativ al Ministerului Justitiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 6 aprilie 2006 privind atribuirea locuintelor de serviciu din fondul locativ al Ministerului Justitiei

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 342 din 17 aprilie 2006
CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Locuinţele de serviciu din fondul locativ al Ministerului Justiţiei se închiriazã judecãtorilor de la instanţele din raza curţilor de apel, personalului de specialitate juridicã asimilat judecãtorilor şi procurorilor, funcţionarilor publici şi personalului contractual din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi procurorilor detaşaţi în Ministerul Justiţiei sau în unitãţi subordonate acestuia care nu au fond locativ propriu de locuinţe, pe durata detaşãrii.
ART. 2
Închirierea locuinţelor de serviciu pentru persoanele prevãzute la art. 1 se face în conformitate cu dispoziţiile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 177/2002 privind salarizarea şi alte drepturi ale magistraţilor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 347/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Legii nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarului public, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Legii locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care se completeazã cu dispoziţiile Codului civil privind contractul de locaţiune, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.275/2000 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Legii locuinţei nr. 114/1996 , cu modificãrile ulterioare, ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 privind protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 241/2001 , precum şi ale prezentului regulament.
ART. 3
(1) Prezentul regulament se aplicã în vederea atribuirii locuinţelor de serviciu din fondul locativ al Ministerului Justiţiei.
(2) Prin fond locativ al Ministerului Justiţiei, în accepţiunea prezentului regulament, se înţelege:
- locuinţele aflate atât în proprietatea, cât şi în administrarea Ministerului Justiţiei ori, dupã caz, aflate numai în administrarea Ministerului Justiţiei;
- locuinţele aflate în proprietatea Ministerului Justiţiei şi în administrarea instanţelor.

CAP. II
Locuinţa de serviciu

ART. 4
Beneficiazã de locuinţã de serviciu, pânã la dobândirea unei locuinţe proprietate personalã, în localitatea în care îşi desfãşoarã activitatea, categoriile de persoane prevãzute la art. 1 care nu au înstrãinat şi nu deţin o locuinţã proprietate personalã în localitatea în care îşi desfãşoarã activitatea.
ART. 5
(1) Nu beneficiazã de locuinţã de serviciu judecãtorii şi procurorii sau personalul de specialitate juridicã asimilat acestora, precum şi celelalte categorii de personal din cadrul Ministerului Justiţiei care ar avea dreptul la locuinţã de serviciu în condiţiile prezentului regulament, ai/ale cãror soţi/soţii au înstrãinat în timpul cãsãtoriei sau deţin în proprietate o locuinţã în localitatea în care categoriile de persoane respective îşi desfãşoarã activitatea.
(2) Nu beneficiazã de locuinţã de serviciu judecãtorii şi procurorii sau personalul de specialitate juridicã asimilat acestora, precum şi celelalte categorii de personal din cadrul Ministerului Justiţiei care ar avea dreptul la locuinţã de serviciu în condiţiile prezentului regulament, ai cãror copii aflaţi în întreţinerea lor au înstrãinat o locuinţã proprietate personalã dupã data numirii în funcţie a solicitantului sau deţin în proprietate o locuinţã ori li s-a atribuit locuinţã de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale în localitatea în care categoriile de persoane respective îşi desfãşoarã activitatea.
(3) Nu beneficiazã de locuinţã de serviciu judecãtorii şi procurorii sau personalul de specialitate juridicã asimilat acestora şi celelalte categorii de personal din cadrul Ministerului Justiţiei care au dreptul la locuinţã de serviciu în condiţiile prezentului regulament, care deţin personal sau soţul/soţia acestora o locuinţã din fondul locativ de stat ori o locuinţã de serviciu obţinutã de soţ/soţie în localitatea în care îşi desfãşorã activitatea solicitantul.
(4) În cazul în care titularul contractului de închiriere nu mai poate beneficia de locuinţã de serviciu din fondul locativ al Ministerului Justiţiei, contractul poate fi încheiat cu soţul/soţia care se încadreazã în dispoziţiile prezentului regulament.
ART. 6
La atribuirea locuinţelor de serviciu se va ţine seama de urmãtoarele criterii (c):
c(1) - funcţia deţinutã în sistem;
c(2) - existenţa unei soluţii locative alternative la locuinţa de serviciu, inclusiv posibilitatea legalã a decontãrii chiriei;
c(3) - numãrul de copii aflaţi în întreţinere (minori, respectiv majori aflaţi în continuarea studiilor, în vârstã de pânã la 25 de ani);
c(4) - soţul/soţia se încadreazã în prevederile art. 3;
c(5) - starea de sãnãtate a solicitantului şi a membrilor de familie ai acestuia (soţ/soţie, copii aflaţi în întreţinere);
c(6) - situaţia familialã a solicitantului;
c(7) - vechimea cererii privind atribuirea unei locuinţe de serviciu.
ART. 7
Punctajul cuvenit în cadrul fiecãrui criteriu este urmãtorul (p):
p(c1) - funcţia deţinutã în sistem:
§ judecãtori şi procurori - 10 puncte;
§ personal de specialitate juridicã asimilat judecãtorilor şi procurorilor şi funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Justiţiei - 8 puncte;
§ funcţionari publici cu funcţii de execuţie - 6 puncte;
§ personal contractual - 2 puncte;
p(c2) - existenţa unei soluţii locative alternative legale la locuinţa de serviciu, inclusiv posibilitatea legalã a decontãrii chiriei:
§ nu - 10 puncte;
§ da - 0 puncte;
p(c3) - numãrul de copii aflaţi în întreţinere (minori, respectiv majori aflaţi în continuarea studiilor, în vârstã de pânã la 25 de ani):
§ un copil - 2 puncte;
§ 2 copii - 4 puncte;
§ 3 copii - 6 puncte;
§ 4 copii - 8 puncte;
§ 5 sau mai mulţi copii - 10 puncte;
p(c4) - soţul/soţia se încadreazã în prevederile art. 3:
§ da - 10 puncte;
§ nu - 0 puncte;
p(c5) - starea de sãnãtate a solicitantului sau a membrilor de familie ai acestuia (soţ/soţie, copii aflaţi în întreţinere):
§ invaliditate gradul I - 10 puncte;
§ invaliditate gradul II - 8 puncte;
§ boli incurabile - 6 puncte;
§ TBC - 4 puncte;
§ boli cardiovasculare - 2 puncte;
p(c6) - situaţia familialã a solicitantului:
§ familie monoparentalã - 10 puncte;
§ cãsãtorit - 8 puncte;
§ necãsãtorit - 5 puncte;
p(c7) - vechimea cererii privind atribuirea unei locuinţe de serviciu:
§ 3 puncte pentru fiecare an întreg.
ART. 8
Ponderea criteriilor sus-menţionate în calculul final al punctajului este urmãtoarea (P):
P(c1) - funcţia deţinutã în sistem - 7;
P(c2) - existenţa unei soluţii locative alternative la locuinţa de serviciu, inclusiv posibilitatea legalã a decontãrii chiriei - 6;
P(c3) - numãrul de copii aflaţi în întreţinere (minori, respectiv majori aflaţi în continuarea studiilor, dar nu cu vârstã mai mare de 25 de ani) - 5;
P(c4) - soţul/soţia se încadreazã în prevederile art. 3 - 4;
P(c5) - starea de sãnãtate a solicitantului şi a membrilor de familie ai acestuia (soţ/soţie, copii aflaţi în întreţinere) - 3;
P(c6) - situaţia familialã a solicitantului - 2;
P(c7) - vechimea cererii privind atribuirea unei locuinţe de serviciu - 1.
ART. 9
Modul de calcul al punctajului final:
Numãrul de puncte obţinute de solicitant în cadrul fiecãrui criteriu se înmulţeşte cu ponderea criteriului respectiv, iar rezultatele astfel obţinute se însumeazã dupã urmãtoarea formulã:
Σ P(ci) x p(ci) = P(c1) x p(c1) + P(c2) x p(c2) + ...... P(c7) x p(c7),
unde i - de la 1 la 7.
ART. 10
(1) În scopul repartizãrii locuinţelor de serviciu, ministrul justiţiei va desemna prin ordin o comisie unicã în cadrul Ministerului Justiţiei.
(2) Lucrãrile comisiei vor fi consemnate în procese-verbale care trebuie sã cuprindã motivele de admitere sau de respingere a cererilor privind atribuirea unei locuinţe de serviciu.
(3) Repartizarea locuinţelor de serviciu se face cu majoritate simplã de voturi, prin hotãrâri.
(4) Fiecare solicitare este evaluatã individual de fiecare membru al comisiei, iar punctajul final se stabileşte ca urmare a deliberãrii membrilor comisiei.
(5) În caz de egalitate, se vor avea în vedere punctajele realizate de fiecare solicitant per criteriu, în ordinea descrescãtoare a ponderii criteriilor. În caz de imposibilitate de departajare, decide ministrul justiţiei, motivat.
(6) Hotãrârile comisiei pot fi contestate potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificãrile ulterioare.
ART. 11
Cererile privind atribuirea unei locuinţe de serviciu vor fi depuse la secretarul general al Ministerului Justiţiei şi vor fi însoţite de urmãtoarele înscrisuri:
a) declaraţie autenticã pe propria rãspundere a solicitantului cã nici el şi nici copiii aflaţi în întreţinere nu au înstrãinat, nu deţin în proprietate şi nu li s-a atribuit de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale o locuinţã în localitatea în care îşi desfãşoarã activitatea solicitantul şi, dupã caz, aceeaşi declaraţie a soţului/soţiei;
b) declaraţie autenticã pe propria rãspundere a soţului/soţiei cã nu deţine locuinţã de serviciu în localitatea în care îşi desfãşoarã activitatea solicitantul;
c) actul de identitate (buletin/carte de identitate) al solicitantului şi, dupã caz, al soţului/soţiei, în fotocopie;
d) adeverinţã de la locul de muncã al soţului/soţiei, în original;
e) certificatul de naştere al copilului, în fotocopie;
f) certificatul de cãsãtorie al solicitantului, în fotocopie;
g) adeverinţã de la unitatea de învãţãmânt frecventatã de copilul major, în original;
h) înscrisuri cu caracter medical, în fotocopie.
ART. 12
Se va urmãri ca, în mãsura posibilitãţilor, la atribuirea locuinţelor de serviciu, numãrul de camere al locuinţei sã fie în concordanţã cu numãrul membrilor de familie, prin familie înţelegându-se soţul/soţia şi copiii aflaţi în întreţinere.
ART. 13
Chiriile pentru locuinţele de serviciu se stabilesc în baza criteriilor prevãzute la <>art. 26 şi urmãtoarele din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 241/2001 .
ART. 14
(1) Contractul de închiriere va avea urmãtoarele anexe:
- procesul-verbal de predare-primire a locuinţei;
- fişa suprafeţei locative închiriate;
- fişa de calcul pentru stabilirea chiriei lunare.
(2) Contractul de închiriere, precum şi cele 3 anexe vor fi semnate de ordonatorul principal de credite.
ART. 15
(1) Contractul de închiriere cu privire la locuinţa de serviciu înceteazã la data încetãrii contractului de muncã, fãrã posibilitate de prelungire.
(2) Prin excepţie de la regula instituitã la alin. (1), în cazul în care raportul de muncã înceteazã ca urmare a pensionãrii pentru limitã de vârstã, titularul contractului de închiriere şi, dupã caz, soţul sau soţia acestuia îşi pãstreazã drepturile locative pe tot parcursul vieţii.
ART. 16
Atribuirea locuinţelor de serviciu, încheierea contractelor de închiriere şi administrarea acestor locuinţe pot fi delegate instanţelor de cãtre ministrul justiţiei, la propunerea comisiei, dispoziţiile prezentului ordin cu privire la condiţiile şi procedura de atribuire aplicându-se în mod corespunzãtor.
ART. 17
Cererile de atribuire a unei locuinţe de serviciu împreunã cu documentele anexate rãmân în arhiva comisiei şi vor fi avute în vedere cu ocazia atribuirii de noi locuinţe de serviciu.

CAP. III
Evidenţa încasãrii şi utilizãrii veniturilor din chirii

ART. 18
Sumele încasate în numerar din chiriile plãtite de persoanele care beneficiazã de locuinţã de serviciu se vor vira la bugetul de stat, prin ordin de platã, în termen de 3 zile de la încasare, iar pentru sumele achitate direct prin virament la bugetul de stat în contul Ministerului Justiţiei, deschis la Direcţia de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, se vor transmite copii de pe ordinul de platã şi de pe extrasul de cont la Direcţia financiar-contabilitate din cadrul Ministerului Justiţiei.
ART. 19
Neplata în termen a chiriei atrage penalitãţile prevãzute de lege, cuantumul acestora putând depãşi cuantumul chiriei restante.
ART. 20
În conformitate cu <>art. 249 din Hotãrârea Guvernului nr. 84/2005 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004 , locatarii care deţin locuinţã de serviciu, conform contractelor de locaţiune încheiate, vor plãti anual impozitul aferent imobilului aflat în folosinţã.
ART. 21
Ministerul Justiţiei asigurã plata tuturor cheltuielilor pentru apartamentele libere, neatribuite.
___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016