Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 4 iunie 2008  privind autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 4 iunie 2008 privind autorizarea, organizarea si practicarea vanatorii

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 501 din 3 iulie 2008

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Vânãtoarea este acţiunea de pândire, cãutare, stârnire, urmãrire, hãituire sau orice altã activitate având ca finalitate capturarea vânatului ori uciderea acestuia, desfãşuratã de una sau de mai multe persoane care deţin dreptul legal de a practica vânãtoarea, în conformitate cu prevederile <>Legii vânãtorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
(1) Autorizaţiile de vânãtoare sunt documentele cu regim special care atestã faptul cã o anumitã persoanã sau un grup de persoane nominalizate în acestea a obţinut de la gestionarul fondului de vânãtoare dreptul de a vâna în condiţiile legii pe acel fond de vânãtoare sau pe o porţiune din fondul de vânãtoare, în ziua sau în perioada pentru care sunt completate şi, respectiv, valabile autorizaţiile, la speciile de faunã cinegeticã prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 din <>Legea nr. 407/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în structura pe specii, sex şi numãr de exemplare aprobate.
(2) Prin gestionar al faunei de interes cinegetic, în sensul alin. (1), se înţelege persoana juridicã românã care a obţinut licenţa de funcţionare în condiţiile legii şi care deţine în gestiune fauna de interes cinegetic din cuprinsul unuia sau mai multor fonduri de vânãtoare.
(3) Autorizaţiile de vânãtoare epuizate sunt documentele primare oficiale care servesc la ţinerea evidenţei vânatului recoltat în cadrul cotei de recoltã.

CAP. II
Autorizaţii de vânãtoare

ART. 3
(1) La practicarea vânãtorii se folosesc urmãtoarele tipuri de autorizaţii de vânãtoare:
a) autorizaţie de vânãtoare individualã, care dã dreptul unei singure persoane de a practica vânãtoarea;
b) autorizaţie de vânãtoare colectivã, care dã dreptul mai multor persoane de a practica vânãtoare în acelaşi timp şi spaţiu. Acestea pot fi: tip A şi tip B.
(2) Pentru capturarea vânatului viu în scopul populãrii/repopulãrii se folosesc aceleaşi tipuri de autorizaţii prevãzute la alin. (1).
ART. 4
(1) Autorizaţiile de vânãtoare sunt documente cu regim special şi sunt prevãzute cu elemente de securizare specifice.
(2) Formularele autorizaţiilor de vânãtoare sunt prezentate în anexele nr. 1-3 la prezentul regulament.

SUBCAPITOLUL I
Tipãrirea, înregistrarea, gestionarea şi distribuirea autorizaţiilor de vânãtoare

ART. 5
(1) Administratorul faunei de interes cinegetic va asigura tipãrirea şi distribuirea autorizaţiilor de vânãtoare prin Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã"- S.A.
(2) Formularele documentelor prevãzute la art. 3 se tipãresc în blocuri de câte 100 de file, formate din 50 de seturi a câte 2 file fiecare, având urmãtoarele caracteristici:
a) prima filã prezintã elemente de securizare ale cãror caracteristici se stabilesc de Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A., este de culoare albã şi se tipãreşte faţã şi verso;
b) a doua filã se tipãreşte numai pe faţã pe hârtie autocopiativã a cãrei culoare se stabileşte de Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" - S.A.
(3) Numerotarea şi înserierea autorizaţiilor de vânãtoare se realizeazã dupã cum urmeazã:
a) autorizaţiile de vânãtoare individuale au seria AI, iar numerotarea începe cu numãrul 000001;
b) autorizaţiile de vânãtoare colective în grup restrâns au seria ACA, iar numerotarea începe cu numãrul 000001;
c) autorizaţiile de vânãtoare colective în grup mare au seria ACB, iar numerotarea începe cu numãrul 000001;
(4) Gestionarii fondurilor de vânãtoare procurã formularele, la preţul stabilit, de la Compania Naţionalã "Imprimeria Naţionalã" S.A.
(5) Blocurile cu documentele utilizate conţinând exemplarul 2 al acestora se arhiveazã şi se pãstreazã de cãtre gestionar pe o perioadã de 5 ani.
ART. 6
Distribuirea carnetelor de autorizaţii de vânãtoare cãtre gestionarii fondurilor de vânãtoare se face potrivit listei cuprinzând titularii contractelor de gestionare transmise de cãtre administrator unitãţilor tipografice judeţene, aparţinând Companiei Naţionale "Imprimeria Naţionalã" - S.A.



SUBCAPITOLUL II

Eliberarea, valabilitatea, folosirea şi returnarea
autorizaţiilor de vânãtoare
ART. 7
(1) Autorizaţiile de vânãtoare se elibereazã în cadrul cotelor de recoltã aprobate pentru sezonul de vânãtoare respectiv sau al derogãrilor prevãzute de legislaţia în vigoare, pe fiecare fond de vânãtoare, numai de cãtre personalul împuternicit în acest sens, angajat al gestionarului, în condiţiile legii.
(2) Autorizaţiile de vânãtoare se elibereazã exclusiv celor în drept sã practice vânãtoare în condiţiile <>Legii nr. 407/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Autorizaţiile de vânãtoare se completeazã cu pix, citeţ:
a) de cãtre personalul împuternicit potrivit alin. (1), în toate rubricile care îl privesc, de cãtre organizatorul acţiunii de vânãtoare şi de cãtre vânãtor/vânãtori, în rubricile prevãzute de formular pentru faza premergãtoare acţiunii de vânãtoare;
b) de cãtre organizatorul acţiunii de vânãtoare şi de cãtre vânãtor/vânãtori, în rubricile prevãzute de formular, dupã încheierea acţiunii de vânãtoare, înainte însã de pãrãsirea fondului de vânãtoare pentru care au fost eliberate şi sunt valabile.
ART. 8
(1) Autorizaţiile de vânãtoare individuale se elibereazã unei singure persoane dintre cele prevãzute la art. 7 alin. (2), pentru o singurã specie de vânat, pentru un singur exemplar, pentru un singur fond de vânãtoare sau pe o porţiune dintr-un fond de vânãtoare, cu menţionarea acesteia.
(2) La eliberarea autorizaţiei de vânãtoare individuale, titularului i se elibereazã şi unul sau douã crotalii pentru vânat şi trofeu, dupã caz.
(3) Se pot elibera una sau mai multe autorizaţii de vânãtoare individuale pe acelaşi fond de vânãtoare în aceeaşi perioadã.
(4) Autorizaţiile de vânãtoare individuale se elibereazã:
a) vânãtorului solicitant şi sunt valabile numai dacã acesta este însoţit de personalul cu atribuţii de pazã şi de ocrotire a vânatului pe fondul de vânãtoare respectiv sau de o persoanã de specialitate împuternicitã de gestionar. Aceştia din urmã au calitatea de organizator şi se înscriu în autorizaţie;
b) personalului cu atribuţii de pazã şi de ocrotire a vânatului şi personalului tehnic de specialitate al gestionarului pentru realizarea, în condiţiile legii, a cotelor de recoltã.
(5) Prin excepţie de la alin. (1) şi (2), în cazul vânãtorii de selecţie la femele de cerb lopãtar se pot recolta mai multe exemplare pe aceeaşi autorizaţie, pentru care se elibereazã un numãr corespunzãtor de crotalii.
ART. 9
(1) În baza autorizaţiei de vânãtoare individuale se pot recolta urmãtoarele specii de faunã de interes cinegetic: caprã neagrã, cãprior, cerb comun, cerb lopãtar, marmotã, mistreţ, muflon, şacal şi cocoş de munte.
(2) În condiţiile alin. (1) se pot recolta şi exemplare din speciile de mamifere cuprinse în anexa nr. 2 la <>Legea nr. 407/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, dacã prin derogare au fost aprobate a se recolta exemplare din speciile respective.
(3) Practicarea vânãtorii în baza autorizaţiei de vânãtoare individuale se realizeazã prin metodele de vânãtoare prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 10
Termenul de valabilitate al autorizaţiilor de vânãtoare individuale este de maximum 30 de zile.
ART. 11
Înaintea acţiunilor de vânãtoare organizate în baza autorizaţiei de vânãtoare individuale deţinãtorul este obligat sã se prezinte la persoana înscrisã în autorizaţie ca organizator al acţiunii şi va intra în fondul de vânãtoare numai însoţit de aceasta. Persoana autorizatã poate fi însoţitã în fondul de vânãtoare de un singur invitat al acesteia, fãrã armã.
ART. 12
(1) Autorizaţia de vânãtoare colectivã tip A dã dreptul de a practica vânãtoarea unui grup de minimum douã şi maximum 5 persoane dintre cele prevãzute la art. 7 alin. (2), pe un singur fond de vânãtoare sau pe o porţiune dintr-un fond de vânãtoare. Numele vânãtorilor se înscrie în autorizaţia de vânãtoare la eliberarea acesteia. Se pot elibera una sau mai multe autorizaţii de vânãtoare în grup restrâns, la una sau mai multe specii, pe acelaşi fond de vânãtoare în aceeaşi perioadã.
(2) Autorizaţia de vânãtoare colectivã tip A se elibereazã pe numele unui organizator de vânãtoare care poate fi: o persoanã ce deţine calitatea de vânãtor sau o persoanã de specialitate angajatã şi împuternicitã de cãtre gestionar.
(3) În lipsa titularului de autorizaţie, atribuţiile acestuia pot fi preluate de oricare dintre persoanele înscrise în autorizaţie.
(4) În baza autorizaţiei de vânãtoare colective tip A se pot recolta urmãtoarele specii: bizam, câine enot, dihor comun, hermelinã, iepure de câmp, iepure de vizuinã, jder, mistreţ, nevãstuicã, şacal, viezure, vulpe, becaţinã comunã, ciocârlie de câmp, cioarã grivã, cioarã de semãnãturã, cormoran mare, coţofanã, fazan, gaiţã, gãinuşã de baltã, gâscã de varã, gârliţã mare, graur, guguştiuc, lişiţã, porumbel gulerat, porumbel de scorburã, potârniche, prepeliţã, raţã mare, raţã micã, raţã fluierãtoare, raţã cu cap castaniu, raţã moţatã, raţã sunãtoare, raţã lingurar, raţã suliţar, raţã cârâitoare, raţã cu cap negru, sitar de pãdure, stãncuţã, sturz de iarnã, sturz de vâsc, sturz cântãtor, sturz de vii şi turturicã, prin folosirea metodelor de vânãtoare prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 13
Termenul de valabilitate al autorizaţiilor de vânãtoare colective tip A este de maximum 30 de zile.
ART. 14
Autorizaţia de vânãtoare colectivã tip B dã dreptul de a practica vânãtoarea, la una sau mai multe specii de vânat, unui grup mai mare de douã persoane dintre cele prevãzute la art. 7 alin. (2). Se poate elibera în aceeaşi zi un numãr de maximum douã autorizaţii pentru un fond de vânãtoare.
ART. 15
(1) Autorizaţiile de vânãtoare colective tip B se elibereazã pe numele unui organizator de vânãtoare, care poate fi o persoanã ce deţine calitatea de vânãtor sau o persoanã de specialitate angajatã şi împuternicitã de gestionar.
(2) Termenul de valabilitate al autorizaţiilor de vânãtoare colective în grup mare este de o zi.
(3) În lipsa titularului de autorizaţie, atribuţiile şi rãspunderile acestuia pot fi preluate de oricare dintre vânãtorii participanţi la acţiune, prin însuşirea sub semnãturã a calitãţii de organizator.
ART. 16
În baza autorizaţiei de vânãtoare colective tip B se pot recolta speciile prevãzute la art. 12 alin. (4), prin folosirea metodelor de vânãtoare prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 17
(1) Pisicile şi câinii sãlbãticiţi sau hoinari se pot împuşca fãrã autorizaţie de vânãtoare de cãtre personalul cu atribuţii de pazã şi ocrotire a vânatului de pe fondul de vânãtoare respectiv ori de personalul tehnic de specialitate împuternicit al gestionarului fondurilor de vânãtoare, în baza atribuţiilor de serviciu.
(2) Pisicile şi câinii sãlbãticiţi sau hoinari se pot împuşca de cãtre vânãtori cu ocazia acţiunilor de vânãtoare organizate la diferite specii de faunã de interes cinegetic.
ART. 18
Autorizaţiile de vânãtoare în baza cãrora nu s-au realizat acţiuni de vânãtoare, în cadrul termenelor de valabilitate, precum şi cele utilizate în condiţiile prezentului regulament se vor depune de cãtre titularii acestora la unitãţile care le-au eliberat, în maximum 30 de zile de la data expirãrii termenului de valabilitate sau de la epuizare, dupã caz.

CAP. III
Crotalierea vânatului

ART. 19
(1) Crotalia reprezintã marca/sigiliul confecţionat din material plastic care se aplicã exemplarelor de vânat recoltate pe bazã de autorizaţie individualã, înainte de pãrãsirea fondului de vânãtoare.
(2) Crotalia are forma şi dimensiunile prevãzute în anexa nr. 5 la prezentul regulament.
(3) Codul alfanumeric compus din codul ISO al tãrii - RO, urmat de o serie de 7 cifre, este imprimat pe crotalie, iar literele şi cifrele au 3 mm lãţime şi 6 mm înãlţime.
(4) Crotaliile, aşa cum sunt definite la alin. (1), sunt supuse regimului mãrcilor şi sigiliilor.
ART. 20
Crotaliile se confecţioneazã de cãtre gestionarii fondurilor de vânãtoare prin unitãţi autorizate, obţinând în prealabil intervalul de serii de la administrator.
ART. 21
(1) Vânatului recoltat în baza autorizaţiei de vânãtoare individuale i se aplicã crotalia dupã recuperarea acestuia, astfel:
a) la tendonul unuia dintre membrele inferioare la mamifere;
b) prins de tars la cocoşul de munte.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), o crotalie se aplicã şi pe maxilarul inferior dacã se detaşeazã capul de carcasã, iar o altã crotalie se aplicã pe piele în cazul în care vânatul se jupoaie în fondul de vânãtoare.
ART. 22
În cazul exemplarelor de vânat purtãtoare de trofee convenţionale, seria crotaliei aplicate pe maxilar în condiţiile art. 21 alin. (2) se va înscrie şi în fişa de evaluare a trofeului respectiv.

CAP. IV
Organizarea şi practicarea vânãtorii

ART. 23
Vânarea exemplarelor din speciile de faunã sãlbaticã admise de lege se exercitã în scopul asigurãrii echilibrului ecologic, ameliorãrii calitãţii populaţiilor faunei de interes cinegetic, cercetãrii ştiinţifice, precum şi în scop didactic sau recreativ-sportiv.
ART. 24
La acţiunile de vânãtoare pot asista observatori, invitaţi şi candidaţi la dobândirea permisului de vânãtoare.
ART. 25
Responsabilitatea pentru modul în care se desfãşoarã acţiunile de vânãtoare revine organizatorului şi participanţilor la vânãtoare potrivit legii şi prezentului regulament.
ART. 26
În baza autorizaţiilor de vânãtoare individuale şi a celor colective tip A, prin metodele menţionate în anexa nr. 4 se poate practica vânãtoarea şi de la apusul pânã la rãsãritul soarelui, la urmãtoarele specii: cãprior, cerb comun, cerb lopãtar, mistreţ, şacal, viezure, vulpe, becaţinã comunã, cocoş de munte, gâscã de varã, gârliţã mare, lişiţã, raţã mare, raţã micã, raţã fluierãtoare, raţã cu cap castaniu, raţã moţatã, raţã sunãtoare, raţã lingurar, raţã suliţar, raţã cârâitoare, raţã cu cap negru, sitar de pãdure, precum şi la urs, lup, pisicã sãlbaticã şi râs, pentru situaţiile în care se aprobã recoltarea.


SUBCAPITOLUL I

Tipuri şi metode de vânãtoare

ART. 27
În funcţie de numãrul de vânãtori care participã la acţiunile de vânãtoare, aceasta poate fi:
A. vânãtoare individualã - se practicã de un singur vânãtor, însoţit de o persoanã de specialitate angajatã şi împuternicitã de gestionar, cu sau fãrã chemãtori, admise de lege;
B. vânãtoare colectivã tip A - se practicã de un numãr restrâns de vânãtori (minimum 2 şi maximum 5), cu sau fãrã câini de vânãtoare, cu sau fãrã atrape ori chemãtori, admise de lege;
C. vânãtoare colectivã tip B - se practicã de un numãr mai mare de 2 vânãtori cu sau fãrã câini de vânãtoare şi cu sau fãrã gonaşi.
ART. 28
Prin metodã de vânãtoare se înţelege modalitatea prin care se practicã acţiunea de vânãtoare aşa cum a fost definitã la art. 1 din prezentul regulament, aceste acţiuni clasificându-se astfel:
a) vânãtoarea "la pândã" constã în aşteptarea potenţialului vânat şi se poate exercita la: trecãtori, cadavrul animalului ucis de cãtre animalul sãlbatic ce face obiectul acţiunii respective de vânãtoare, locurile unde se produc pagube, vizuini, locurile de pasaj, locurile de înnoptat (locurile de rut);
b) vânãtoarea "la vizuinã" constã în stârnirea vânatului din vizuinã prin utilizarea câinilor de vânãtoare;
c) vânãtoarea "cu chemãtori şi/sau atrape" constã în atragerea vânatului cãtre vânãtor prin utilizarea unor chemãtori şi/sau atrape permise de lege;
d) vânãtoarea "la dibuit" ("apropiat") constã în apropierea vânãtorului de vânat;
e) vânãtoarea "la sãrite" constã în stârnirea vânatului utilizându-se sau nu câini de vânãtoare;
f) vânãtoarea "la nadã" constã în administrarea de hranã pentru ademenirea vânatului în vederea recoltãrii sau capturãrii în scop didactic, de cercetare ştiinţificã, pentru populãri, repopulãri, precum şi pentru prevenirea producerii de pagube sectorului cinegetic sau şeptelului, în condiţiile prevãzute de reglementãrile legale în vigoare;
g) vânãtoarea "la goanã" - constã în stârnirea şi hãituirea vânatului cu ajutorul gonaşilor şi/sau câinilor cãtre vânãtori.
ART. 29
Pentru exercitarea vânãtorii cu arme se folosesc exclusiv armele de foc şi muniţiile admise la vânãtoare, conform reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 30
Capturarea în stare vie a exemplarelor de vânat se realizeazã prin mijloace şi metode specifice fiecãrei specii, cu respectarea instrucţiunilor şi reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 31
Participanţii la acţiunile de vânãtoare sunt obligaţi sã respecte regulile de prevenire a accidentelor, prevãzute de prezentul regulament.


SUBCAPITOLUL II

Realizarea selecţiei la speciile sedentare de vânat la care selecţia
artificialã se poate realiza prin acţiuni de vânãtoare

ART. 32
(1) În acţiunea de management al populaţiilor de vânat sedentar, în scopul pãstrãrii şi ameliorãrii calitãţii acestora, este necesarã realizarea selecţiei artificiale. Selecţia artificialã constã în extragerea prin acţiuni de vânãtoare a exemplarelor degenerate, bolnave, accidentate, rãnite, cu deviaţii comportamentale evidente, din ambele sexe şi din toate categoriile de vârstã.
(2) În cazul speciilor de cervide se impune realizarea cotelor de recoltã în structura în care acestea sunt aprobate, respectiv "masculi de trofeu", "masculi de selecţie", "femele de selecţie" şi "tineret de selecţie". Pentru corecta identificare a exemplarelor de selecţie, este obligatoriu ca, la orice acţiune de vânãtoare organizatã în acest scop cu vânãtori, aceştia sã fie însoţiţi de o persoanã de specialitate angajatã şi împuternicitã de gestionar şi sã tragã numai asupra vânatului indicat de acesta.
ART. 33
(1) Prin exemplar "de viitor" dintr-o specie de vânat purtãtoare de trofeu convenţional se înţelege exemplarul tânãr, bine conformat, al cãrui trofeu corespunde din punctul de vedere al caracteristicilor cu vârsta sa şi care se impune a fi protejat, pentru a putea transmite caracterele acestuia la urmaşi.
(2) Prin exemplar "de trofeu" se înţelege acel exemplar dintr-o specie de vânat purtatoare de trofeu convenţional, al cãrui trofeu are o valoare cinegeticã încadratã în baremurile CIC medaliabile.
(3) Prin exemplar "de selecţie" se înţelege exemplarul dintr-o specie de vânat care nu corespunde din punct de vedere al caracteristicilor cantitative şi calitative cu vârsta sa şi care se impune a fi recoltat cât mai repede pentru a nu transmite caractere nedorite la urmaşi. Exemplarele de selecţie sunt exemplare de ambele sexe, indiferent de vârstã, cu evidente defecte de creştere, trofee anormale sau în regres, rãnite ori cu evidente deviaţii de comportament.


SUBCAPITOLUL III

Reguli de prevenire a accidentelor în timpul practicãrii
vânãtorii şi obligaţii ale organizatorilor şi ale vânãtorilor

ART. 34
Se interzice organizarea vânãtorii în condiţii de furtunã, precum şi urmãrirea vânatului mare rãnit (urs, mistreţ) în condiţiile lipsei de vizibilitate.
ART. 35
(1) Arma de vânãtoare se foloseşte pe fondurile de vânãtoare numai pentru recoltarea vânatului şi combaterea dãunãtorilor vânatului.
(2) În afara fondurilor de vânãtoare arma de vânãtoare se transportã descãrcatã şi introdusã în toc.
ART. 36
(1) Muniţia trebuie sã fie corespunzãtoare tipului şi calibrului armei utilizate categoriei speciei de vânat care trebuie recoltat.
(2) Se interzice utilizarea alicelor cu diametru mai mare de 5 mm.
ART. 37
La vânãtoare se vor folosi numai armele care sunt în stare de funcţionare.
ART. 38
(1) Se interzice folosirea armei pentru sprijin sau lovirea vânatului rãnit.
(2) Se interzice lovirea armei de arbori, stânci sau alte obiecte dure.
ART. 39
În timpul odihnei, arma va fi descãrcatã şi aşezatã numai în locuri care oferã o bunã stabilitate.
ART. 40
Se interzice îndreptarea armei spre alte persoane, chiar dacã aceasta este descãrcatã.
ART. 41
(1) Cartuşele care rãmân blocate pe ţeavã se scot cu instrumente adecvate.
(2) În caz de rateu, arma nu se va deschide imediat, se va aştepta cu ţeava îndreptatã în jos timp de aproximativ un minut.
ART. 42
Se interzice punerea mâinii pe gura ţevilor.
ART. 43
Organizatorii acţiunilor de vânãtoare au urmãtoarele obligaţii:
1. sã aibã asupra lor autorizaţia de vânãtoare colectivã tip A sau, dupã caz, tip B, completatã corect;
2. sã verifice la toţi vânãtorii participanţi permisul de armã, permisul de vânãtoare sau ordinul de serviciu, armamentul, muniţia şi asigurarea obligatorie împotriva accidentelor;
3. sã efectueze instructajul pentru prevenirea accidentelor;
4. sã prezinte vânãtorilor principalele reguli de practicare a vânãtorii, speciile de vânat în care se poate trage, numãrul de exemplare permis a se vâna şi altele asemenea;
5. sã informeze şi sã instruiascã vânãtorii asupra semnalelor sonore - de începere şi de încetare a goanei utilizate în timpul vânãtorii;
6. sã informeze vânãtorii şi gonaşii asupra pericolelor care pot fi întâlnite pe terenul de vânãtoare - zone abrupte, stâncãrii, grohotişuri, ape curgãtoare, canale, mlaştini, arbori aninaţi, zone de formare a avalanşelor;
7. sã interzicã exercitarea vânãtorii de cãtre persoanele aflate în stare de ebrietate, precum şi consumul de alcool în timpul vânãtorii;
8. sã stabileascã amplasarea vânãtorilor în stand şi sã informeaze fiecare vânãtor asupra poziţiei ocupate de vecini şi, în funcţie de situaţie, asupra poziţiei vânãtorilor amplasaţi pe flancuri;
9. sã stabileascã direcţiile şi unghiurile de tragere, reperele între care se permite tirul, precum şi interdicţiile de tragere în funcţie de amplasarea vânãtorilor în standuri;
10. sã stabileascã componenţa echipelor de gonaşi şi conducãtorii acestora, în funcţie de tipul de vânat, şi sã îi instruieascã asupra modului de desfãşurare a fiecãrei goane, pentru vânãtorile colective la goanã;
11. sã interzicã folosirea altor câini, în afara celor din rasele admise la vânãtoare;
12. sã anunţe prin semnale sonore începerea şi încetarea goanei, precum şi a tirului;
13. sã conducã vânãtorii în fondul de vânãtoare numai dacã posedã asigurare împotriva accidentelor de vânãtoare şi dacã autorizaţia, permisul de vânãtoare, legitimaţia de membru al unei organizaţii vânãtoreşti, permisul de armã şi armamentul sunt regulamentare;
15. sã crotalieze şi sã înscrie în autorizaţia de vânãtoare individualã vânatul împuşcat şi numãrul crotaliei, imediat dupã ce acesta a fost recuperat, înainte de a pãrãsi fondul de vânãtoare;
16. sã excludã vânãtorii care nu respectã regulile privind organizarea şi practicarea vânãtorii în timpul în care se aflã în fondul de vânãtoare;
17. sã constituie echipe pentru urmãrirea vânatului mare rãnit;
18. sã organizeze şi sã supravegheze transportul vânatului mare împuşcat pânã la mijlocul de transport.
ART. 44
Persoanele autorizate sã practice vânãtoarea individual, la fiecare ieşire în teren, au urmãtoarele obligaţii:
1. sã prezinte organizatorului autorizaţia de vânãtoare, permisul de vânãtoare, permisul de armã sau, dupã caz, ordinul de serviciu, crotaliile corespunzãtoare şi asigurarea obligatorie împotriva accidentelor;
2. sã se prezinte cu armament şi muniţii care trebuie sã aibã caracteristicile necesare pentru împuşcarea exemplarului din specia înscrisã în autorizaţia de vânãtoare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, şi sã le prezinte organizatorului pentru control;
3. la vânãtoarea de selecţie vor trage numai în exemplarul indicat de organizator;
4. la urs, cerb comun, cerb lopãtar, caprã neagrã vor folosi numai arme cu ţevi ghintuite şi cartuşe cu glonţ, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, iar la mistreţ, cãprior şi muflon se pot folosi şi arme de vânãtoare cu ţeava lisã, însã numai cu muniţie cu proiectil unic;
5. înainte de a se încãrca arma se verificã şi se curãţã ţevile de eventualele depuneri de frunze, pãmânt, zãpadã etc.;
6. încãrcarea armei se face la locul de vânãtoare, dupã ce se asigurã cã pe direcţia de tragere nu se aflã alte persoane;
7. încãrcarea armei basculante se va face cu ţevile îndreptate în jos, închiderea realizându-se prin ridicarea patului;
8. carabinele se încarcã ţinându-se cu ţeava în sus;
9. imediat dupã încãrcare arma trebuie asiguratã;
10. arma se poartã în mânã sau pe umãr, asiguratã, pânã la identificarea vânatului;
11. înainte de acţionarea siguranţei şi declanşarea focului asupra vânatului, vânãtorul se va asigura cã pe direcţia lui de tragere nu sunt persoane;
12. declanşarea focului se va face numai dupã identificarea clarã a vânatului;
13. declanşarea focului asupra vânatului în mişcare pe jos, la ridicare sau în zbor se va face numai dupã asigurarea cã prin ricoşare nu pot fi provocate accidente;
14. când se utilizeazã barca, vânãtorul se va aşeza cu spatele la barcagiu şi se va ţine arma îndreptatã cu ţeava în sus; tirul este permis numai în faţã şi lateral;
15. vânãtorile de urşi la nadã se vor realiza numai din observatoare deschise, în prezenţa personalului tehnic de specialitate al gestionarului;
16. vânãtorul trebuie sã cunoascã amplasarea observatoarelor, a locului unde este expusã hrana şi sã fie dotat cu armã cu glonţ de calibru corespunzãtor;
17. se interzice apropierea vânãtorului de locul unde este amplasatã nada;
18. declanşarea focului din observator se va face numai dupã identificarea precisã a vânatului;
19. personalul care aprovizioneazã locul de nadã cu hranã va avea asupra sa armã cu glonţ sau cartuş cu proiectil unic încãrcatã şi asiguratã.
ART. 45
La vânãtorile colective, vânãtorii au obligaţia sã respecte urmãtoarele reguli:
1. deplasarea vânãtorilor în teren, între goane, se face în linişte şi în şir indian;
2. la aşezarea în stand, fiecare vânãtor trebuie sã cunoascã locul de amplasare a vecinilor;
3. este interzisã schimbarea locului indicat de organizator;
4. este interzis consumul de bãuturi alcoolice în timpul acţiunii de vânãtoare;
5. încãrcarea armei se va face numai în stand, dupã ce vânãtorul şi-a ocupat locul indicat de organizator;
6. arma se descarcã în stand, dupã semnalul de încetare a goanei;
7. este interzisã pãrãsirea standului în timpul vânãtorii;
8. urmãrirea vânatului rãnit se va face dupã încetarea goanei şi numai cu aprobarea organizatorului;
9. se executã foc în vânat doar dupã ce acesta a fost foarte bine identificat şi numai dacã se aflã sub distanţa de tir eficient;
10. nu se trage în vânatul aflat în faţa vecinului;
11. înainte de pãrãsirea standului pentru goana urmãtoare, arma se descarcã, deplasarea între goane fãcându-se doar cu arma frântã sau cu închizãtorul deschis, astfel încât acest lucru sã fie vizibil; nu se pãrãseşte standul pânã ce nu sunt strânse toate tuburile trase pentru a fi duse ulterior la un container destinat deşeurilor;
12. ridicarea vânatului cãzut se va realiza numai dupã încetarea goanei;
13. în situatia amplasãrii standurilor pe o singurã linie, se interzice declanşarea focului sub un unghi mai mic de 45° faţã de linia vânãtorilor, tirul fiind permis în faţa şi în spatele liniei vânãtorilor;
14. în situaţia amplasãrii standurilor în linie pe o distanţã mai micã de 200 m, cu unul sau douã flancuri, declanşarea focului de cãtre vânãtorii aflaţi pe flancuri este permisã numai în spatele liniei flancului, cu respectarea unghiului minim de tragere de 45°;
15. în teren liber se interzice tirul în faţã cu arma cu alice când gonaşii au ajuns la 200 m de linia standului;
16. în teren liber se interzice tirul în faţã cu arma cu glonţ sau cartuş cu proiectil unic, când gonaşii au ajuns la 500 m de linia standului;
17. interzicerea tirului în faţã se semnalizeazã sonor de cãtre organizator. Dupã acest semnal, tirul este permis numai în spatele liniei standurilor;
18. pentru executarea tirului asupra vânatului care a trecut linia standului trecerea armei încãrcate peste acesta, se va face numai cu ţeava în sus;
19. pentru urmãrirea vânatului mare rãnit, se stabilesc de cãtre organizator echipele de cãutare şi recuperare, formate din minimum 2 vânãtori dotaţi cu armament corespunzãtor şi câini de vânãtoare;
20. vânãtorii au obligaţia de a avertiza gonaşii, în cazul în care vânatul mare rãnit se deplaseazã în direcţia acestora;
21. în cazul vânãtorilor la pândã, cu mai multe standuri alãturate, fiecare vânãtor trebuie sã cunoascã locurile în care sunt aşezaţi ceilalţi vânãtori;
22. declanşarea focului se va face numai dupã identificarea clarã a vânatului;
23. pãrãsirea standului se va face la ora sau la semnalul stabilit de organizator.
ART. 46
La vânãtorile colective, gonaşii au obligaţia sã respecte urmãtoarele reguli:
1. sã se deplaseze în goanã aliniaţi cu vecinii, la distanţã egalã de aceştia, pe traseul sau dupã direcţia indicatã de organizator;
2. sã facã permanent zgomot pentru a fi uşor identificaţi de vânãtori, mai ales atunci când se apropie de linia acestora;
3. sã avertizeze vânãtorii în momentul observãrii vânatului, conform regulilor stabilite de organizatorul vânãtorii la începutul acesteia;
4. sã nu se apropie de vânatul mare cãzut şi nici de cel rãnit;
5. sã poarte elemente care permit identificarea sa;
6. la vânãtorile de mistreţ şi urs, fiecare echipã de 4 gonaşi va fi condusã de cãtre un vânãtor înarmat pregãtit sã tragã în orice moment în vânatul rãnit, observat pe parcurs de cãtre gonaşii din echipã;
7. gonaşii au obligaţia de a confirma recepţionarea semnalului de avertizare;
8. observatorii, invitaţii, candidaţii la obţinerea permisului de vânãtoare vor respecta regulile stabilite de organizatorul acţiunii de vânãtoare.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 47
(1) Recuperarea tuturor autorizaţiilor de vânãtoare eliberate constituie obligaţia gestionarilor fondurilor de vânãtoare.
(2) Pentru autorizaţiile de vânãtoare pierdute ori deteriorate vânãtorul sau organizatorul, dupã caz, va depune în acest sens, la sediul gestionarului, o declaraţie pe propria rãspundere, menţionând în mod obligatoriu rezultatele acţiunii.
ART. 48
(1) Dreptul de a vâna al persoanelor înscrise în autorizaţiile de vânãtoare se pierde în cazul în care acestea sunt expirate sau prezintã modificãri de formã sau de conţinut ori vânãtoarea se desfãşoarã în afara perioadei legale.
(2) Posesorii autorizaţiilor de vânãtoare individuale pierd dreptul de a vâna, în afara situaţiei prevãzute la alin. (1), şi în cazul în care aceştia sunt surprinşi în fondul de vânãtoare neînsoţiţi de organizatorii înscrişi în autorizaţiile de vânãtoare.
(3) Posesorul autorizaţiei de vânãtoare colectivã de tip A sau tip B pierd dreptul de a vâna, în afara situaţiei prevãzute la alin. (1) şi în cazul în care trag asupra altor specii de faunã decât cele înscrise în autorizaţie sau care nu respectã regulile de practicare a vânãtorii, ocazie cu care pe autorizaţia de vânãtoare, în dreptul vânãtorului respectiv, se vor înscrie data şi ora la care acesta a fost exclus de la acţiunea respectivã, precum şi vânatul recoltat pânã la acel moment.
ART. 49
În situaţiile prevãzute la art. 48 alin. (1) şi (2) agentul constatator are obligaţia sã reţinã autorizaţiile de vânãtoare şi sã le predea unitãţii emitente, împreunã cu o copie a documentului de constatare încheiat la faţa locului.
ART. 50
Autorizaţiile de vânãtoare recuperate şi declaraţiile depuse ca urmare a pierderii sau deteriorãrii acestora constituie documente legale pentru evidenţa modului de realizare a cotelor de recoltã aprobate.
ART. 51
Autorizaţiile de vânãtoare completate corespunzãtor sau, dupã caz, crotaliile, sunt documente, respectiv mijloace legale în baza cãrora se pot transporta exemplarele din speciile de faunã sãlbaticã de interes vânãtoresc împuşcate sau capturate.
ART. 52
Arhivarea autorizaţiilor de vânãtoare se face separat pe fiecare tip de autorizaţie de vânãtoare, iar evidenţa vânatului recoltat (pe autorizaţii, specii şi numãr de exemplare) se ţine la zi pe suport electronic şi hârtie.
ART. 53
În toate cazurile, vânãtoarea se practicã în condiţii de eticã vânãtoreascã şi de protecţie a vânatului, cu respectarea prevederilor <>Legii nr. 407/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 54
Valorificarea vânatului recoltat prin acţiunile de vânãtoare se face cu respectarea reglementãrilor sanitare veterinare în vigoare.
ART. 55
Organizatorii acţiunilor de vânãtoare au obligaţia de a instrui participanţii la vânãtoare (vânãtori, gonaşi, candidaţi la permisul de vânãtoare etc.) cu privire la regulile de prevenire a accidentelor prevãzute la cap. IV subcap. III.

ANEXA 1
la regulament






Gestionar (personalizat) Regim special ┌───────────────┐
│ Loc pentru │
Seria AI nr. .... │ aplicarea │
│ elementelor │
│ de securizare │
└───────────────┘


AUTORIZAŢIE DE VÂNĂTOARE INDIVIDUALĂ


Data emiterii .............

Dl. .............................., domiciliat în localitatea .......................
str. .................................. nr. ..., judeţul (sectorul) .....................,
posesor al Permisului de vânãtoare/Ordinului de serviciu seria ....... nr. ........, este
autorizat sa vâneze, în perioada ..........., pe fondul de vânãtoare nr ...,
denumit ............... în locul ..........................., în prezenţa organizatorului
de vânãtoare*) ................................, domiciliat în localitatea ...............,
str........................... nr. ......, pentru care a primit urmãtoarele
crotalii ..................................................................................
judeţul (sectorul) ................, un numãr de ................ exemplare din
specia ........................., sexul ...................................., pentru care
a primit urmãtoarele crotalii .............................................................


*) Nu se completeazã în cazul în care titularul autorizaţiei este personal de specialitate al gestionarului, în baza atribuţiilor de serviciu.

Semnãtura titularului de autorizaţie
...................................

Director (Împuternicit),
Numele şi prenumele ...................
Semnãtura ..................

NOTĂ:
Rubricile autorizatiei vor fi completate numai cu pixul.
Titularul autorizatiei va fi obligatoriu însoţit în teren de organizator.
Autorizaţia expiratã, cea cu modificãri, cea aflatã asupra altei persoane decât titularul, precum şi cea aflatã asupra vânãtorului neînsoţit de organizator nu sunt valabile, se reţin de cãtre agentul constatator şi se predau unitãţii emitente.
Obligatiile organizatorului:
- verificã permisul de vânãtoare, permisul de armã şi asigurarea obligatorie;
- verificã arma de vânãtoare şi muniţia din dotarea vânãtorului;
- conduce vânãtorul în fondul de vânãtoare, îl informeazã despre vânat, despre regulile de protectie a muncii etc.
- completeazã dupã fiecare ieşire rubricile autorizaţiei;
- imediat dupã recuperarea vânatului împuşcat aplicã crotaliile şi completeazã autorizaţia;
- în situaţii de indisciplinã, reţine autorizaţia de vânãtoare şi o predã emitentului;
- dupã consumarea autorizaţiei bareazã spaţiile rãmase libere din tabelul cuprinzând menţiuni cu privire la exercitarea vânãtorii.
Obligatiile vânãtorului:
- la fiecare ieşire în teren, se va prezenta la organizator cu permisul de armã, permisul de vânãtoare, autorizaţia de vânãtoare individualã, precum şi cu arma şi muniţia corespunzãtoare;
- nu iese în fondul de vânãtoare decât însoţit de personalul de teren împuternicit/organizator;
- nu va trage decât în vânatul bine identificat, prevãzut în autorizaţie, iar în cazul vânãtorii de selecţie la cervide, numai în cel indicat de organizator;
- la sfârşitul fiecarei zile de vânãtoare va cere delegatului desemnat de conducerea gestionarului/organizatorului sã completeze autorizaţia de vânãtoare cu datele specifice;
- nu va încredinţa autorizaţia de vânãtoare altor persoane decât delegatului desemnat de conducerea gestionarului/organizatorului pentru completarea cu datele specifice;
- în termen de ... zile de la consumarea autorizaţiei, o depune la gestionar.

Am luat cunoştinţã.
Titular de autorizaţie,
..................................................
(semnãtura)




MENŢIUNI CU PRIVIRE LA EXERCITAREA VÂNĂTORII





┌─────┬────────┬─────────────┬────────┬─────────┬──────────────────────────────────┬───────────┬───────┐
│ Nr. │ Data │ A vãzut │ A tras │ A împuş-│ Vânat recoltat │ Semnã - │ Semnã-│
│ crt.│ ieşirii│ vânatul │ în │ cat sau ├─────────────────────┬────────────┤tura orga- │ tura │
│ │ în │ specificat │ vânat │ a rãnit │ Numãrul crotaliilor │ Semnatura │ nizatoru-│ vâ- │
│ │ teren │ pe │ │ vânat │ aplicat pe exempla- │ de │ lui │ nã- │
│ │ │ autorizaţie │ │ │ rul de vânat │ primire │ │ to- │
│ │ │ │ │ │ împuscat │ în gestiune│ │ ru- │
│ │ │ │ │ │ │ a vânatului│ │ lui │
│ │ │ │ │ │ │ împuşcat │ │ │
│ │ │ │ │ ┼──────┬───────┬──────┼─────┬──────┤ │ │
│ │ │ │ │ │ Ten- │ Ma- │ pie- │ Re- │ Re- │ │ │
│ │ │ │ │ │ don │ xi- │ le │ ţi- │ ţi- │ │ │
│ │ │ │ │ │ sau │ lar │ │ nut │ nut │ │ │
│ │ │ │ │ │ tars │ │ │ vâ- │ or- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ na- │ ga- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ tor │ ni- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ za- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ tor │ │ │
├─────┼────────┼─────────────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼──────┼─────┼──────┼───────────┼───────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├─────┼────────┼─────────────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼──────┼─────┼──────┼───────────┼───────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼─────────────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼──────┼─────┼──────┼───────────┼───────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼─────────────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼──────┼─────┼──────┼───────────┼───────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼─────────────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼──────┼─────┼──────┼───────────┼───────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼─────────────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼──────┼─────┼──────┼───────────┼───────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼─────────────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼──────┼─────┼──────┼───────────┼───────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────┼─────────────┼────────┼─────────┼──────┼───────┼──────┼─────┼──────┼───────────┼───────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴────────┴─────────────┴────────┴─────────┴──────┴───────┴──────┴─────┴──────┴───────────┴───────┘



ANEXA 2
la regulament




Gestionar (personalizat) Regim special ┌───────────────┐
│ Loc pentru │
Seria ACA nr. .... │ aplicarea │
│ elementelor │
│ de securizare │
└───────────────┘

AUTORIZAŢIE DE VÂNĂTOARE COLECTIVĂ
TIP A
Data emiterii .............

Dl ......................................................, domiciliat în localitatea .....................................................................,
str. ..................................... nr. ....., judeţul (sectorul) .............,
în calitate*) de ...................................................,este autorizat sã
organizeze şi sã conducã vânãtoarea în grup restrâns, în condiţiile legii, în perioada
................., pe fondul de vânãtoare nr. ........ denumit .........................,
zona .................................., din judeţul ...................................,
pentru recoltarea urmãtoarelor specii şi numãr de exemplare de vânat: ........................................................................................


*) Se completeazã, dupã caz, cu: vânãtor sau personal de specialitate ori împuternicit al gestionarului.
NOTĂ:
Autorizaţia de vânãtoare este valabilã pentru 2-5 vânãtori, inclusiv organizatorul, dacã acesta este vânãtor. Coloanele 1 şi 2 din procesul-verbal se completeazã obligatoriu înainte de începerea acţiunii de vânãtoare, iar celelalte date se completeazã obligatoriu înaintea pãrãsirii fondului de vânãtoare, pentru fiecare zi de vânãtoare.
Autorizaţia expiratã şi cea cu modificãri, cea aflatã asupra altei persoane decât titularul nu sunt valabile, se reţin de cãtre agentul constatator şi se predau unitãţii emitente.

Pot participa vânãtorii:
1. ....................................
2. ....................................
3. ....................................
4. ....................................
5. ....................................



Gestionar,
Numele si prenumele ......................
Semnãtura ..................
L.S.

Vânãtorii participanţi vor fi înscrişi şi vor semna pentru instruire şi pentru primirea vânatului în procesul-verbal de mai jos, care face parte integrantã din prezenta autorizaţie.

Am primit autorizaţia şi mã oblig
sã o returnez în maximum ..........de zile
de la epuizare sau expirare.
Semnãturã organizatorului .............




PROCES - VERBAL
pentru instruire, participarea la vânãtoare şi recoltarea vânatului



┌──────┬─────────────┬───────────┬──────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Nr. │ Numele şi │ Semnãturã │ Vânat împuşcat (specii, numãr) │ Semnaturã │
│ crt. │ prenumele │ pentru ├────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┤ pentru │
│ │ vânãtorului │ instruire │ │ │ │ │ │ primirea │
│ │ │ conform ├────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤ vânatului │
│ │ │ anexei │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Data vânãtorii .......... │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ X │ │ │ │ │ │ X │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Organizator ........... │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Data vânãtorii .......... │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ X │ │ │ │ │ │ X │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Organizator ........... │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Data vânãtorii .......... │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ X │ │ │ │ │ │ X │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Organizator ........... │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Data vânãtorii .......... │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ │ TOTAL │ X │ │ │ │ │ │ X │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Organizator ........... │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3
la regulament




Gestionar (personalizat) Regim special ┌───────────────┐
│ Loc pentru │
Seria ACB nr. .... │ aplicarea │
│ elementelor │
│ de securizare │
└───────────────┘

AUTORIZAŢIE DE VÂNĂTOARE COLECTIVĂ
TIP B
Data emiterii .............



Dl ............................................ .................., având calitatea de................................................................., este autorizat
sã organizeze şi sã conducã vânãtoarea colectivã din data de ................, pe fondul
de vânãtoare nr. ................,denumit ......................, zona ..............,
judeţul ........................., pentru recoltarea urmãtorului vânat (specii, numãr de
exemplare etc.): ...................................................................
Numele vânãtorilor şi ale candidaţilor la permisul de vânãtoare se vor înscrie în
procesul-verbal de cãtre organizator.
Participanţii la vânãtoare (vânãtori, gonaci, candidaţi) vor fi înscrişi şi vor semna,
înainte de începerea acţiunii de vânãtoare, pentru instructajul privind regulile de
prevenire a accidentelor în timpul practicãrii vânãtorii.

Am primit autorizaţia.
Semnãtura organizatorului .......................

Gestionar,
Numele şi prenumele .........................
Semnãtura ...........................
L. S.






PROCES-VERBAL
pentru instruire, participarea la vânãtoare, recoltarea vânatului

Participã un numãr de ...... vânãtori şi ........candidaţi la permisul de vânãtoare

Organizator ....................................


┌──────┬─────────────┬───────────┬──────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Nr. │ Numele şi │ Semnãturã │ Vânat împuşcat (specii, numãr) │ Semnaturã │
│ crt. │ prenumele │ pentru ├────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┤ pentru │
│ │ vânãtorului │ instruire │ │ │ │ │ │ primirea │
│ │ │ conform ├────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┤ vânatului │
│ │ │ anexei │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Data vânãtorii .......... │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 12 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 13 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 14 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 15 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 16 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 17 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 18 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 19 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 20 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 21 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 22 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 23 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 24 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 25 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 26 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 27 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 28 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 29 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 30 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 31 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 32 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 33 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 34 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 35 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 36 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 37 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 38 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 39 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 40 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 41 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 42 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Numele si prenumele candidaţilor la permisul de vânãtoare │
├──────┬─────────────┬───────────┬────────┬─────────┬──────────┬─────────┬──────────┬───────────┤
│ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 6 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 7 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 8 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 9 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 10 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼─────────────┼───────────┼────────┼─────────┼──────────┼─────────┼──────────┼───────────┤
│ 11 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────┴─────────────┴───────────┴────────┴─────────┴──────────┴─────────┴──────────┴───────────┤
│ Au participat ...... vânãtori şi .........candidaţi la permisul de vânãtoare │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Centralizatorul recoltei de vânat





┌────────┬────────────┬────────────┬────────┬────────────────────────────┐
│ Nr. │ Specia │ Cantitatea │ U.M. │ Destinaţia (buc.) │ Am primit în gestiune şi
│ crt. │ │ │ ├─────────────┬──────────────┤ raspund, pânã la predarea
│ │ │ │ │ la vânatori │ la gestionar │ şi valorificarea acestuia,
├────────┼────────────┼────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┤ de integritatea şi calitatea
│ │ │ │ │ │ │ lui.
├────────┼────────────┼────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ Gestionar,
├────────┼────────────┼────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ Numele şi prenumele
├────────┼────────────┼────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ ........................
├────────┼────────────┼────────────┼────────┼─────────────┼──────────────┤ Semnãtura
│ │ │ │ │ │ │
└────────┴────────────┴────────────┴────────┴─────────────┴──────────────┘ ........................
Organizator

Semnãtura ................... Data ......................




ANEXA 4
la regulament


METODE DE VÂNĂTOARE
ce se pot practica în funcţie de tipul
autorizaţiei de vânãtoare şi speciile de vânat



*Fond 8*
┌─────┬────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────────┬────┐
│ Nr. │ Specia de vânat │ La │ La │ La │ La │ La │ La │
│ crt.│ │ pândã │ vizuina │ nadã │ dibuit │ sãrite │goa-│
│ │ │ │ cu câini │ │ │ │ nã │
│ │ ├─────┬───┼──────┬───┼─────┬───┼─────┬───┼─────┬───┬───┬────┤
│ │ │indi-│TIP│ indi-│TIP│indi-│TIP│indi-│TIP│indi-│TIP│TIP│TIP │
│ │ │vidu-│ A │ vidu-│ A │vidu-│ A │vidu-│ A │vidu-│ A │ B │ B │
│ │ │ala │ │ ala │ │ ala │ │ala │ │ala │ │ │ala │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │11 │12 │ 13 │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 1. │ Bizam │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 2. │ Capra neagrã │ X │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 3. │ Cãprior │ XX │ │ │ │ │ │ XX │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 4. │ Cerb comun │ XX │ │ │ │ │XX │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 5. │ Cerb lopãtar │ XX │ │ │ │ │ │ XX │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 6. │ Câine enot │ │ X │ │ X │ │ X │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 7. │ Dihor comun │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 8. │ Hermelinã │ │ X │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 9. │ Iepure de câmp │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ X │ X │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 10. │ Iepure de vizuinã │ │ X │ │ │ │ │ │ │ │ X │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 11. │ Jder │ │ X │ │ │ │ X │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 12. │ Marmotã │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 13. │ Mistreţ │ XX │ X │ │ │ │ │ X │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 14. │ Muflon │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 15. │ Nevãstuicã │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 16. │ Sacal │ XX │XX │ X │ X │ XX │ X │ X │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 17. │ Viezure │ │XX │ │ X │ │ │ │ │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 18. │ Vulpe │ │XX │ │ X │ │ X │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 19. │ Becaţinã comunã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │XX │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 20. │ Ciocârlia de câmp │ │ X │ │ │ │ │ │ │ │ X │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 21. │ Cioarã grivã │ │ X │ │ │ │ X │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 22. │ Cioarã de semãnãturã │ │ X │ │ │ │ X │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 23. │ Cocoşul de munte │ XX │ │ │ │ │ │ XX │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 24. │ Coţofanã │ │ X │ │ │ │ X │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 25. │ Fazan │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ X │ X │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 26. │ Gaiţã │ │ X │ │ │ │ X │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 27. │ Gãinuşã de baltã │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 28. │ Gâsca de varã │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 29. │ Gârliţa mare │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 30. │ Graur │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 31. │ Guguştiuc │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 32. │ Lişiţa │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 33. │ Porumbel gulerat │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 34. │ Porumbel de scorburã │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 35. │ Potârniche │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ X │ X │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 36. │ Prepeliţã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ X │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 37. │ Raţã mare │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ X │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 38. │ Raţã micã │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 39. │ Raţã fluierãtoare │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 40. │ Raţã cu cap castaniu │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 41. │ Raţã moţatã │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 42. │ Raţã sunãtoare │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 43. │ Raţã lingurar │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 44. │ Raţã suliţar │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 45. │ Raţã cârâitoare │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 46. │ Raţã pestriţã │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 47. │ Raţã cu cap negru │ │XX │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 48. │ Sitar de pãdure │ │XX │ │ │ │ │ │ │ │XX │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 49. │ Stãncuţã │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 50. │ Sturz de iarnã-cocoşarul │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 51. │ Sturz de vâsc │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 52. │ Sturz cântãtor │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 53. │ Sturzul viilor │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 54. │ Turturicã │ │ X │ │ │ │ │ │ X │ │ │ │ │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 55. │ Urs*) │ XX │ X │ │ │ XX │ X │ X │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 56. │ Lup*) │ XX │ X │ │ │ XX │ X │ X │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 57. │ Pisicã sãlbaticã*) │ XX │ X │ X │ X │ │ │ X │ X │ │ │ │ X │
├─────┼────────────────────────────┼─────┼───┼──────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼─────┼───┼───┼────┤
│ 58. │ Râs*) │ XX │ X │ │ │ │ │ X │ X │ │ │ │ X │
└─────┴────────────────────────────┴─────┴───┴──────┴───┴─────┴───┴─────┴───┴─────┴───┴───┴────┘


*) Pentru situaţiile în care se aprobã recoltarea.


NOTĂ:
1. Se marcheazã cu X medoda de vânãtoare admisã, în baza celor 3 tipuri de autorizaţii de vânãtoare, pentru specia respectivã.
2. Se marcheazã cu XX metoda de vânãtoare admisã a se practica şi de la apusul pânã la rãsãritul soarelui.

ANEXA 5
la regulament


FORMA ŞI DIMENSIUNILE CROTALIEI

NOTA(CTCE)
Forma şi dimensiunile crotaliei se gasesc în Monitorul Oficial, Partea I nr. 501/03.06.2008, pag. 15 (a se vedea imaginea asociatã).


-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016