Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 31 august 2000  privind conferirea si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 31 august 2000 privind conferirea si descrierea Semnului onorific In Serviciul Armatei pentru maistri militari si subofiteri

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 436 din 3 septembrie 2000

CAP. 1
Conferirea Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri
ART. 1
Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri se conferã maiştrilor militari şi subofiţerilor din Ministerul Apãrãrii Naţionale, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Serviciul Roman de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Paza şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
ART. 2
Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri se conferã de Preşedintele României, prin decret, în baza propunerilor individuale ale ministrilor, respectiv ale conducãtorilor instituţiilor menţionate la art. 1.
ART. 3
Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri se conferã o data pe an, cu ocazia Zilei Naţionale a României.
ART. 4
(1) Conform prevederilor <>art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României, Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri se conferã pentru:
a) 15 ani de activitate în armata;
b) 20 de ani de activitate în armata;
c) 25 de ani de activitate în armata.
(2) În sensul prezentului regulament, prin activitate în armata se înţelege vechimea ca maistru militar sau subofiţer în activitate, în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
ART. 5
Maistrii militari şi subofiterii care sunt propuşi sa li se confere semnul onorific trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) sa aibã vechimea în calitate de maistru militar sau subofiţer în activitate prevãzutã la <>art. 10 pct. 4 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României;
b) sa aibã rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregãtirea profesionalã, evidentiate prin calificativele de cel puţin "Bun" în aprecierile de serviciu din ultimii 4 ani premergatori anului în care urmeazã sa li se confere decoratia. Dacã în aceasta perioada cei în cauza au obţinut un calificativ anual inferior calificativului "Bun", anul respectiv nu se ia în calcul.
ART. 6
Timpul cat maistrii militari şi subofiterii în activitate au fost condamnaţi cu suspendarea condiţionatã a executãrii pedepsei ori au fost condamnaţi cu executarea acesteia, însã au fost amnistiati sau gratiati înainte de a începe executarea, nu se ia în calculul vechimii în activitate în armata pentru conferirea semnului onorific, cu excepţia cazurilor în care, în urma rejudecarii cauzei, instanta competenta a pronunţat achitarea.
ART. 7
Miniştrii, respectiv conducãtorii instituţiilor menţionate la art. 1, comunica Cancelariei Ordinelor anual, în scris, pana la data de 1 iunie, numãrul maiştrilor militari şi subofiţerilor care vor fi decorati cu semnul onorific.
ART. 8
Pentru maistrii militari şi subofiterii îndreptãţiţi sa li se confere semnul onorific, durata activitãţii în armata se calculeazã pana la data de 31 august a anului în care sunt propuşi sa fie decorati.
ART. 9
(1) Tabelele cuprinzând propunerile nominale de conferire a Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri se trimit de miniştrii, respectiv de conducãtorii instituţiilor menţionate la art. 1, la Cancelaria Ordinelor pana la data de 31 august a fiecãrui an.
(2) Fac obiectul propunerilor de conferire a semnului onorific inclusiv maistrii militari şi subofiterii care au îndeplinit condiţiile de decorare şi au fost trecuţi în rezerva sau direct în retragere, pentru motive neimputabile lor, pana la data emiterii decretului prin care se conferã decoratiile.
ART. 10
(1) Maistrii militari şi subofiterii sancţionaţi pentru comiterea de abateri grave de la prevederile regulamentelor militare sau de la alte dispoziţii legale, în perioada de la ultima apreciere de serviciu şi pana la data de 31 august a anului când se conferã semnul onorific, nu mai sunt propuşi, iar dacã abaterile au fost sãvârşite în perioada 31 august-1 decembrie, ministrul, respectiv conducãtorul instituţiei menţionate la art. 1, solicita Cancelariei Ordinelor radierea acestora din tabelele cu propuneri.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica numai în situaţia în care abaterea grava sãvârşitã ar avea ca urmare şi acordarea unui calificativ inferior calificativului "Bun" în aprecierea de serviciu pentru anul în curs.

CAP. 2
Brevetele Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri
ART. 11
Brevetul reprezintã documentul oficial prin care se atesta conferirea decoratiilor. Pana la emiterea brevetului, instituţiile prevãzute la art. 1 pot elibera titularilor, pe baza decretului de conferire a decoratiei, adeverinte care sa ateste conferirea Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri.
ART. 12
Brevetul pentru Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri are pe suprafata sa stema tarii şi are înscrise date privind denumirea acestui semn, numãrul şi data decretului de conferire, numele şi prenumele posesorului, cu iniţialã tatãlui, indicativul unitãţii militare din care face parte, meritele pentru care se acorda semnul onorific: pentru 15 ani, 20 de ani sau 25 de ani de activitate în armata şi pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregãtirea profesionalã.
ART. 13
Brevetele pentru Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri sunt validate prin semnatura sau parafa ministrilor, respectiv a conducãtorilor instituţiilor menţionate la art. 1, şi a cancelarului ordinelor.
ART. 14
Brevetele pentru Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri poarta doua numere, astfel:
a) numãrul "IX.4." şi literele: a) - pentru 15 ani de activitate în armata; b) - pentru 20 de ani de activitate în armata sau c) pentru 25 de ani de activitate în armata, care corespunde cu numãrul de ordine din ierarhia decoratiilor, prevãzut la <>art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României;
b) numãrul de înregistrare în evidenta Cancelariei Ordinelor.

CAP. 3
Însemnul şi descrierea Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri
ART. 15
(1) Însemnul pentru Semnul onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri este o piesa ovala, confectionata din tombac, având înãlţimea de 35 mm şi lãţimea de 31 mm, cu bordura uşor reliefata; la margini este stantata, în relief uşor, o cununa deschisã, din frunze de laur la stanga şi frunze de stejar la dreapta, legate jos cu o funda, lãţimea cununei fiind de 4 mm.
(2) Pe avers, suprapunand parţial cununa, este redata în partea superioarã a câmpului o cruce de Malta, cu bratele de 24 mm, având un medalion central cu diametrul de 12 mm; în medalion este înscris numãrul cu cifre latine aurite: "XV", "XX" sau "XXV", înalte de 7 mm.
(3) Pe revers, în jumãtatea superioarã, este vulturul cruciat, înalt de 15 mm, care tine în gheare spada şi sceptrul şi are pe piept armele României; în partea inferioarã a câmpului este inscripţia "RASPLATA/SERVICIULUI/MILITAR", cu litere înalte de 3 mm.
(4) Însemnul este surmontat de un inel de la care porneşte o semicununa formatã din doua ramuri de laur legate sus cu o bara; lãţimea semicununei este de 31 mm şi înãlţimea este de 14 mm.
(5) Panglica este din rips moarat galben, strabatuta de şase benzi albastre, late fiecare de câte 1,5 mm; lãţimea panglicii este de 35 mm şi are înãlţimea aparenta de 50 mm.
ART. 16
Diferenţa dintre categorii este urmãtoarea:
a) pentru 15 ani de activitate în armata, piesa este brunata;
b) pentru 20 de ani de activitate în armata, piesa este argintata;
c) pentru 25 de ani de activitate în armata, piesa este aurita.
ART. 17
(1) Ecranul (cutia) care conţine distincţia este imbracat(a) în pergamoid galben şi în interior este captusit(a) cu mãtase albastra.
(2) Pe capacul cutiei este imprimata cu albastru titulatura decoratiei.
ART. 18
Modelul desenat al Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri este reprezentat grafic în anexa care face parte din prezentul regulament.

CAP. 4
Baretele Semnului onorific În Serviciul Armatei pentru maiştri militari şi subofiteri
ART. 19
(1) O data cu semnul onorific se acorda şi bareta.
(2) Bareta, lungã de 18 mm şi lata de 10 mm, are culorile panglicii reduse cu 50%; pe centru este aplicat numãrul cu cifre latine "XV", "XX" sau "XXV", confectionat din tombac brunat, înalt de 8 mm. Panglica este prinsã pe un suport metalic care are, pe spate, o agrafa de prindere.

Descrierea <<Semnului onorific pentru maiştri militari şi subofiteri>> se gãseşte publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 436 din 3 septembrie 2000, la pagina 13.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016