Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 3 septembrie 2021  privind înfiinţarea, organizarea, funcţionarea comisiilor medicale şi/sau psihologice în siguranţa transporturilor care eliberează avize medicale şi/sau psihologice de aptitudini pentru funcţiile din siguranţa transporturilor, precum şi componenţa acestor comisii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 3 septembrie 2021 privind înfiinţarea, organizarea, funcţionarea comisiilor medicale şi/sau psihologice în siguranţa transporturilor care eliberează avize medicale şi/sau psihologice de aptitudini pentru funcţiile din siguranţa transporturilor, precum şi componenţa acestor comisii

EMITENT: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 848 bis din 6 septembrie 2021
──────────
    Aprobat prin ORDINUL nr. 1151/1752/2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 848 din 6 septembrie 2021.
──────────
    ART. 1
    (1) Comisiile medicale şi/sau psihologice în siguranţa transporturilor sunt organizate şi funcţionează în cadrul ambulatoriilor de specialitate/integrate din reţeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii precum şi în cadrul unităţilor specializate medicale şi/sau psihologice agreate de către acesta şi care au ca atribuţie eliberarea avizelor de aptitudine medicală şi/sau psihologică în urma examinărilor de specialitate pentru personalul cu atribuţii în siguranţa transporturilor.
    (2) Comisia medicală are în structură următoarele specialităţi medicale:
    a) medicină internă;
    b) chirurgie generală;
    c) oftalmologie;
    d) otorinolaringologie;
    e) neurologie;
    f) psihiatrie.

    (3) Din comisia medicală face parte şi secretarul comisiei (cadru mediu sanitar, registrator medical).
    (4) Aprobarea nominală a membrilor comisiei medicale de către Direcţia Medicală se va face cu respectarea specialităţilor medicale menţionate la alin.(2), câte un medic pentru fiecare specialitate în parte.
    (5) Examinarea psihologică a personalului din transporturi este efectuată de psihologul examinator. Treapta de specializare a psihologilor examinatori este cel puţin specialist în psihologia transporturilor. În vederea examinării psihologice a conducătorilor auto transporturi speciale de mărfuri periculoase (agabaritic şi ADR), treapta de specializare a psihologilor examinatori este cel puţin specialist în psihologia transporturilor.

    ART. 2
        La nivelul ambulatoriului de specialitate/integrat din reţeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii respectiv la nivelul unităţii medicale şi/sau psihologice agreate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii nu poate funcţiona decât o singură comisie medicală şi/sau psihologică în siguranţa transporturilor, cu excepţia celor care au puncte de lucru în alte localităţi, aprobate de către Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi formată din medicii de specialitate confirmaţi în specialităţile obligatorii/psihologi examinatori.

    ART. 3
    (1) Comisia prevăzută la art. 1 este coordonată de un preşedinte desemnat de către conducerea unităţii medicale şi/sau psihologice dintre membrii respectivei comisii în siguranţa transporturilor şi aprobat de către Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
    (2) În cazul în care unul dintre membrii comisiei medicale este indisponibil, reprezentantul legal al furnizorului de servicii medicale în care funcţionează comisia medicală va solicita în scris Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii aprobarea pentru înlocuirea acestuia, prezentând în acest scop următoarele documente: contractul individual de muncă cu minim 17,5 ore/săptămână, însoţit de un extras tip REVISAL/ REGES, certificatul de membru eliberat de Colegiului Medicilor din România, vizat la zi şi declaraţia pe proprie răspundere a medicului privind programul de activitate, vizată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, a Municipiului Bucureşti sau Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, după caz.
    (3) Preşedintele comisiei va notifica în scris, în termen de 3 zile lucrătoare, Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii orice modificare apărută în componenţa comisiei în siguranţa transporturilor.

    ART. 4
    (1) Comisia se întruneşte în vederea analizării fişelor medicale de siguranţa transporturilor şi pentru a stabili eliberarea avizelor medicale.
    (2) Hotărârile luate sunt consemnate de secretarul comisiei într-un proces verbal şi înregistrate într-un registru special prin grija secretariatului.
    (3) Psihologul examinator, după administrarea a minim 5 probe obligatorii pentru modurile de transport rutier şi aerian şi minim 7 probe pentru modurile de transport feroviar şi naval, specifice fiecărei funcţii de transport, întocmeşte profilul psihologic care urmăreşte aspectele specifice exigenţelor funcţiei respective şi emite avizul psihologic.

    ART. 5
        Comisiile avizează medical şi psihologic personalul care:
    a) urmează cursurile organizate de centrele de pregătire şi perfecţionare profesională a personalului cu atribuţii în siguranţa transporturilor, până la data absolvirii acestora;
    b) se angajează în funcţii cu atribuţii în siguranţa transporturilor;
    c) îşi schimbă funcţia cu atribuţii în siguranţa transporturilor, în cazul în care baremul medical şi/sau psihologic este superior faţă de cel stabilit pentru funcţia deţinută anterior;
    d) îşi desfăşoară activitatea în funcţii de siguranţa transporturilor; în acest caz personalul este examinat periodic pe moduri de transport, la cerere, la solicitarea conducerii unităţii sau a organelor de control abilitate;
    e) trebuie să se prezinte la controlul medical şi psihologic la termenele de revizuire stabilite de comisiile medicale şi psihologice în siguranţa transporturilor.


    ART. 6
    (1) Fiecare comisie medicală/psihologică/psiholog examinator trebuie să organizeze şi să gestioneze un fişier de siguranţa transporturilor în care se regăseşte:
    a) registrul unic de evidenţă a examinărilor din siguranţa transporturilor, având următoarele rubrici: număr curent, numele şi prenumele persoanei cu atribuţii în siguranţa transporturilor, codul numeric personal, motivul examinării (angajare, control periodic, schimbare în funcţie), modul de transport pentru care se solicită avizul, numărul dosarului personal de siguranţa transporturilor şi/ sau al caietului psihologic, persoana juridică angajatoare (adresa angajatorului sau a punctului de lucru), funcţia din siguranţa transporturilor, seria şi numărul avizului, rezultatul avizului obţinut, data eliberării avizului; în cazul unui aviz de inapt se va menţiona motivul inaptitudinii şi avizul obţinut în urma reexaminării la Comisia Centrală medicală şi psihologică în siguranţa transporturilor din cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate nr.1 Witting Bucureşti, cu perioada restrictivă a acestuia;
    b) dosarul personal de siguranţa transporturilor va conţine: fişele medicale personale tip siguranţa transporturilor şi/sau caietele psihologice, adeverinţele medicale de boli cronice eliberate de medicul de familie şi evidenţa zilelor de concediu medical pe ultimele 12 luni eliberată de angajator, chestionarele de stare de sănătate specifice fiecărui mod de transport al căror model este prevăzut în Anexa nr. 4. 1, copia avizelor, solicitarea angajatorului sau a persoanei fizice.

    (2) Comisia este obligată să păstreze 5 ani dosarul cu toate documentele medicale şi psihologice ce au stat la baza emiterii avizului, cu excepţia celor eliberate pentru transportul naval/maritim, care se vor păstra 6 ani.

    ART. 7
    (1) Persoanele care vor fi examinate, vor depune la fişierul de siguranţa transporturilor al comisiei medicale/psihologice din cadrul unităţilor agreate, din cadrul ambulatoriilor de specialitate/integrate care fac parte din reţeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii sau al psihologului examinator, după caz, adeverinţa medicală de boli cronice eliberată de medicul de familie, din care să reiasă dacă persoana examinată se află sau nu în evidenţa acestuia cu boli cronice şi, după caz, care sunt acestea şi evidenţa zilelor de concediu medical pe ultimele 12 luni, eliberată de angajator.
    (2) Comisia va notifica angajatorul dacă personalul cu atribuţii în siguranţa transporturilor nu a finalizat în termen de 10 zile lucrătoare examinările medicale şi psihologice la care a fost programat.
    (3) În cazul în care persoana care trebuia examinată nu a finalizat, din motive imputabile, în termenul prevăzut la alin. (2) examinările din fişa medicală, acesta va relua procedurile de examinare, fişa anterioară fiind anulată.

    ART. 8
     Rezultatele examinărilor medicale pentru personalul cu atribuţii în siguranţa transporturilor vor fi înscrise în fişele medicale personale tip siguranţa transporturilor, conform modelului prevăzut în Anexa nr. 4.2.

    ART. 9
    (1) Comisia medicală/psihologică/psihologul examinator transmite Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii rapoarte lunare privind activitatea desfăşurată, în format electronic asumate prin semnătura electronică extinsă/calificată a reprezentantului legal al unităţii agreate, care conţin următoarele informaţii:
    a) numărul total de examinări;
    b) numărul de examinări pe mod de transport (rutier, feroviar, naval, aerian);
    c) numărul de examinări pe tipuri (şcolarizare, angajare, schimbarea funcţiei, examinare periodică);
    d) numărul de persoane declarate inapt, cu precizarea specialităţii medicale, modul de transport;
    e) numărul de avize restrictive, cu precizarea specialităţii medicale care l-a declarat apt cu restricţii, modul de transport.

    (2) Comisia va transmite, în format electronic, Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în termen de 2 zile lucrătoare, numele persoanei examinate declarată inapt şi avizul de inaptitudine emis.

    ART. 10
    (1) În urma examinării, comisia medicală/ psihologică/ psihologul examinator va emite unul dintre avizele de aptitudine/inaptitudine medicală şi /sau psihologică, respectiv: apt, apt cu restricţii/recomandări, inapt temporar, inapt;
    (2) Modelele avizelor sunt prezentate în Anexa nr. 4.4 - Aviz medical şi în Anexa nr. 4.5 - Aviz psihologic. Acestea vor fi tipizate, înseriate şi numerotate prin tipărire.
    (3) Rezultatele examinărilor medicale şi/sau psihologice pentru personalul cu atribuţii în siguranţa navigaţiei maritime şi/sau fluviale vor fi înscrise în fişele medicale personale conform Anexei nr. 4.2, eliberându-se, pentru personalul cu atribuţii în siguranţa transporturilor maritime "Certificatul medical şi psihologic", conform modelului prevăzut în Anexa nr. 4.6, iar pentru personalul cu atribuţii în siguranţa transporturilor fluviale avizul medical şi cel psihologic, conform Anexei nr. 4.4 şi Anexei nr. 4.5. Persoana care va solicita examinarea medicală va completa obligatoriu "Chestionarul stare de sănătate", conform Anexei nr.4.1 care se va ataşa la fişa de examinare medicală de siguranţa transporturilor, precum şi declaraţia pe proprie răspundere că nu a mai fost examinată medical la o altă unitate medicală pentru funcţia pentru care solicită examinarea prezentă, în ultimele 12 luni.
    (4) Avizul medical de inapt se va elibera de către comisia medicală în 4 exemplare autocopiative şi se va comunica în cel mult 24 ore în scris, angajatorului, persoanei fizice examinate, medicului de familie care a eliberat adeverinţa medicală de boli cronice, iar un exemplar va rămâne la fişierul de siguranţa transporturilor.
    (5) Avizul psihologic de inapt se va elibera de către comisia psihologică/psihologul examinator în 3 exemplare autocopiative şi se va comunica în cel mult 24 ore în scris, angajatorului, persoanei fizice examinate iar un exemplar va rămâne la fişierul de siguranţa transporturilor.
    (6) Comisia psihologică/psihologul examinator va raporta în cel mult 24 ore, în scris, avizele psihologice de ianptitudine, Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
    (7) Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în baza raportării avizelor psihologice de ianptitudine de către Comisia psihologică/psihologul examinator, solicită angajatorului, în maximum 30 de zile de la comunicării, o copie a ultimului aviz psihologic, aflat în perioada de valabilitate, emis pe numele angajatului.
    (8) Angajatorul este obligat ca, în termen de 5 zile de la solicitarea Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, să comunice acesteia copia avizului psihologic solicitat, semnat de reprezentantul legal, cu menţiunea 'conform cu originalul".
    (9) În situaţia în care există neconcordanţe între avizul transmis de angajator şi avizul comunicat de Comisia psihologică/psihologul examinator, Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii va dispune o acţiune de control operativ la Comisia psihologică/psihologul examinator care a emis avizul psihologic de apt în vederea stabilirii existenţei ori inexistenţei unor încălcări ale reglementărilor legale aplicabile în materie de siguranţa transporturilor şi/sau a respectării dispoziţiilor legale privind efectuarea examinărilor medicale şi/sau psihologice pentru persoanele cu atribuţii în siguranţa transporturilor.

    ART. 11
    (1) Avizele medicale de apt, conform Anexei nr. 4.4, precum şi certificatele medicale şi psihologice conform Anexei nr. 4.6, se întocmesc în 4 exemplare autocopiative, se semnează de către preşedintele comisiei şi se transmit conform art. 10, alin. (4). Originalul avizului este transmis unităţii angajatoare în maxim 5 zile lucrătoare de la data emiterii avizului;
    (2) Avizele psihologice de apt, conform Anexei nr.4.5 se vor elibera de către psihologul examinator în 3 exemplare autocopiative şi se vor comunica în maxim 5 zile lucrătoare, în scris, conform art. 10.
    (3) Pentru personalul cu atribuţii în siguranţa transportului maritim, după eliberarea avizului psihologic, psihologul examinator va completa la rubrica "psihologie" la Anexa nr. 4.6, dacă examenul psihologic s-a efectuat în aceeaşi perioadă cu examenul medical, iar în cazul în care nu este necesară şi examinarea psihologică se va menţiona "aviz psihologic în termen".

    ART. 12
        Avizul de inapt temporar va fi urmat în mod obligatoriu de un aviz cu caracter definitiv Apt/Inapt, după rezolvarea afecţiunii medicale care a determinat retragerea temporară din funcţia cu atribuţii în siguranţa transporturilor.

    ART. 13
    (1) Contestaţia avizului medical sau psihologic se poate face de către persoana juridică angajatoare, la solicitarea scrisă a persoanei fizice, în termen de 30 zile calendaristice de la data emiterii avizului de către unitatea medicală/psihologică/psihologul examinator la Comisia Centrală. Pot depune contestaţii, în nume propriu, şi persoanele fizice care au solicitat, în vederea angajării, examinarea medicală/psihologică pentru siguranţa transporturilor.
    (2) Comisia medicală şi/sau psihologică/psihologul examinator care l-a declarat inapt, va transmite Comisiei Centrale, până la data programată, o copie conform cu originalul a documentaţiei medicale sau psihologice în care vor fi raportate motivele care au condus la stabilirea avizului contestat.

    ART. 14
     Solicitarea de reexaminare întocmită de către angajator, la cererea persoanei fizice, va fi însoţită de o fişă personală, conform modelului prezentat în Anexa 4.7 şi o copie de pe avizul de inapt în siguranţa transporturilor.

    ART. 15
        În cazul şcolilor/centrelor de pregătire profesională pentru funcţiile cu atribuţii în siguranţa transporturilor, autorizate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii unde examenele medicale şi psihologice constituie o condiţie obligatorie de admitere, programarea pentru examinare se face de comun acord între comisie şi conducerea şcolii/centrului, la solicitarea scrisă a acesteia.

    ART. 16
        Este interzisă deţinerea de documente de examinare de către persoana examinată pe perioada completării fişei medicale/psihologice de siguranţa transporturilor.

    ART. 17
        Avizele medicale şi psihologice eliberate de comisiile medicale şi/sau psihologice/ psihologul examinator în siguranţa transporturilor vor avea aplicate ştampila unităţii, lângă semnătura preşedintelui comisiei, precum şi ştampila cu timbru sec în partea dreaptă sus a avizului. Conţinutul şi forma ştampilei cu timbru sec vor fi identice cu cele ale ştampilei cu tuş.

    ART. 18
    (1) Seria avizelor va cuprinde indicativul judeţului în care se află unitatea medicală/psihologică, iar numărul avizului va avea două componente: prima componentă va fi identică cu numărul certificatului de agreare, iar a doua va fi identică cu numărul avizului tipărit. Numerele avizelor medicale şi/sau psihologice sunt consecutive, pe perioada valabilităţii certificatului de agreare.
    (2) Tipizatele vor fi achiziţionate de fiecare unitate medicală/psihologică agreată conform reglementărilor în vigoare.
    (3) Tipizatele se înregistrează în registrul unic printr-un număr curent, iar evidenţa seriei şi numerelor avizelor medicale sau psihologice eliberate, precum şi aplicarea ştampilei cu timbru sec şi a celei cu tuş, se va realiza conform organizării interne a fiecărei unităţi medicale/psihologice agreate.

    ART. 19
     Anexele 4.1 - 4.7 fac parte integrantă din prezenta Anexă.

    ANEXA 4.1

                              CHESTIONAR STARE DE SĂNĂTATE

┌──────────────────────────────────────┐
│Categoria examinată: │
│[] Angajare │
│[] Verificare periodică │
│[] Examinare specială │
├─────────────┬────────────────────────┤
│Nume: │Prenume: │
├─────────────┼────────────────────────┤
│Data │Sex: [] Masculin [] │
│naşterii: │Feminin │
├─────────────┴────────────────────────┤
│Ocupaţie: │
├──────────────────────────────────────┤
│Domiciliu: │
├──────────────────────────────────────┤
│Angajator: │
│De când? │
├──────────────────────────────────────┤
│Activitate actuală: │
├──────────────────────────────────────┤
│Ultima examinare pentru siguranţa │
│transporturilor: │
│Unitatea sanitară: │
│Data: │
├──────────────────────────────────────┤
│Aţi fost desemnat inapt pentru │
│siguranţa transporturilor? │
│[] Nu [] Da │
│Dacă Da Data: │
│Detalii: │
├──────────────────────────────────────┤
│Aveţi probleme cu sănătatea: │
│[] Nu [] Da │
│Dacă Da: Care? │
├──────────────────────────────────────┤
│Aţi avut probleme de sănătate sau │
│accidente legate de muncă de la ultima│
│examinare? │
│[] Nu [] Da │
│Dacă Da: Detalii: │
├──────────────────────────────────────┤
│Aţi avut în ultimii 5 ani vreo boală, │
│accidente, răniri, otrăviri, care să │
│necesite spitalizare sau │
│intervenţie chirurgicală? │
│[] Nu [] Da │
│Dacă Da: Care? │
├──────────────────────────────────────┤
│Aţi fost examinat psihologic vreodată?│
│[] Nu [] Da │
│Dacă Da: Pentru ce? │
├──────────────────────────────────────┤
│Luaţi medicamente în prezent? │
│[] Nu [] Da │
│Dacă Da, precizaţi următoarele: │
│Medicamente: │
│Dozare: │
│Data primei prescripţii: │
│Motiv: │
├──────────────────────────────────────┤
│Fumaţi? │
│[] Nu [] Fost fumator din data de: │
│[] Da │
│Dacă Da: Care este cantitatea zilnică?│
├──────────────────────────────────────┤
│Consumati bauturi alcoolice? │
│[] Nu [] Da │
│Dacă Da: Care este cantitatea zilnică?│
├──────────────────────────────────────┤
│Consumaţi droguri sau substanţe │
│etnobotanice? │
│[] Nu [] Da │
│Dacă Da: Ce şi cât? │
└──────────────────────────────────────┘

        Aţi avut sau aveţi una dintre bolile de mai jos?
        Răspundeţi la fiecare întrebare cu DA sau NU; dacă DA, vă rugăm precizaţi la observaţii.

┌───────────┬──┬──┬─────────────┬──┬──┬─────────────────┬──┬──┬───────┬──┬──┐
│ │da│nu│ │da│nu│ │da│nu│ │da│nu│
├───────────┼──┼──┼─────────────┼──┼──┼─────────────────┼──┼──┼───────┼──┼──┤
│Boli ale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ochilor / │ │ │Sindrom de │ │ │Boli cardiace │ │ │Diabet │ │ │
│operaţii la│ │ │apnee în somn│ │ │ │ │ │zaharat│ │ │
│ochi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──┼──┼─────────────┼──┼──┼─────────────────┼──┼──┼───────┼──┼──┤
│Ameţeli, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cazuri de │ │ │Probleme │ │ │Boli │ │ │ │ │ │
│leşin, │ │ │psihice │ │ │gastrointestinale│ │ │Cancer │ │ │
│pierderea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│conştienţei│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──┼──┼─────────────┼──┼──┼─────────────────┼──┼──┼───────┼──┼──┤
│ │ │ │Dezintoxicări│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │datorate │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Insomnii │ │ │consumului de│ │ │Surzenie │ │ │Boli │ │ │
│ │ │ │alcool, │ │ │ │ │ │renale │ │ │
│ │ │ │medicamente, │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │droguri │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──┼──┼─────────────┼──┼──┼─────────────────┼──┼──┼───────┼──┼──┤
│ │ │ │Astm sau boli│ │ │ │ │ │Femei: │ │ │
│Epilepsie, │ │ │ale │ │ │Boli ale sângelui│ │ │Sunteti│ │ │
│paralizie │ │ │plămânilor │ │ │(de ex: anemie) │ │ │gravidă│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │? │ │ │
├───────────┼──┼──┼─────────────┴──┴──┴─────────────────┴──┴──┴───────┴──┴──┤
│Alte boli? │ │ │ │
└───────────┴──┴──┴─────────────────────────────────────────────────────────┘

        Observaţii: Cunoscând dispoziţiile prevederilor art.326 din Codul Penal privind falsul în declaraţii, declar pe proprie răspundere că datele de mai sus sunt reale, complete şi corecte în fiecare detaliu.

┌───────────┬────┬─────────────────────┐
│ │ │Semnătura │
│Localitate,│Data│solicitantului/ │
│ │ │solicitantei │
└───────────┴────┴─────────────────────┘


    ANEXA 4.2


┌────────────────────────────────┬──────────┐
│ │Operator │
│................................│de date cu│
│(unitatea medicală) │caracter │
│Nr. fişă ....../............... │personal │
│ │nr. │
│ │..........│
└────────────────────────────────┴──────────┘

                 FIŞĂ MEDICALĂ PERSONALĂ TIP SIGURANŢA TRANSPORTURILOR
                           Examinare pentru *) .............
        *) admiterea în şcoală, angajare, reangajare, schimbare de funcţie, control periodic, sesizare
        Dl. (d-na) .................... CNP ...................., C.I. seria ..... nr. .......... emitent .................... valabil până la ..........
        Domiciliul actual: localitatea ...................., str. .................... nr. ..., bloc ..., sc. ... et. ..., ap. ..., judeţ/sector ..........
        Şcoala/Unitatea angajatoare ....................
        funcţia ...................., vechime în S.T. ...... ani
        Declar că până în prezent nu am avut pierderi de cunoştinţă.
        Declar că nu am mai fost examinat la altă comisie pentru aceeaşi funcţie în ultimele 12 luni.
        De asemenea, mă oblig să anunţ medicul de familie, că prin natura serviciului particip la siguranţa transporturilor.

                   semnătura persoanei examinate ....................
        CONCLUZIILE COMISIEI MEDICALE .......... proces verbal nr. .......... data ..........
        Dg. ..............................
        Avizul: APT/INAPT pentru funcţia ...........
        Recomandări: ..................................................
        Aviz valabil până la data de ..........
        Preşedintele comisiei
    - semnătură, parafă medic

        Antecedente personale
        (se atestă de medicul internist pe baza fişei de consultaţie sau pe baza adeverinţei eliberate de medicul de familie)
    1. MEDICINA INTERNĂ: nr. reg. .......... data ..........
        T.A .......... puls .......... EKG (se efectuează persoanelor examinate la angajare şi anual după vârsta de 40 de ani) ..............................
        Dg. ........................................
        Propuneri APT/INAPT
        Recomandări ....................

                              (semnătură şi parafă medic)

    2. CHIRURGIE GENERALĂ: nr. reg. .......... data ..........
        Dg. ........................................
        Propuneri APT/INAPT
        Recomandări ....................

                              (semnătură şi parafă medic)

    3. OFTALMOLOGIE: nr. reg. .......... data ..........

        Vedere OD = ...... după corecţie OD = ...... cu .... d ......
               OS = ...... OS = ...... cu .... d ......


        câmp vizual ......
        *) TIOD ...... *) TIOS ......
        *) Se va efectua persoanelor examinate cu vârsta peste 45 ani, cu o periodicitate de 2 ani
        Simţ cromatic: tabele pseudoizocromatice ....................................
        anomaloscop ........................
        cromatoscop ........................
        Dg. ........................
        Propuneri APT/INAPT
        Recomandări ..............................

                              (semnătură şi parafă medic)

    4. ORL: nr. reg. .......... data ..........
        Audiometrie:
        Examen clinic obiectiv şi funcţional
        Dg. ........................
        Propuneri APT/INAPT
        Recomandări ..............................

                              (semnătură şi parafă medic)


    5. NEUROLOGIE: nr. reg. .......... data ..........
        EEG pentru funcţiile din baremul I sau la indicaţie
        Dg. ........................
        Propuneri APT/INAPT
        Recomandări ..............................

                              (semnătură şi parafă medic)

    6. PSIHIATRIE: nr. reg. .......... data ..........
        Dg. ........................
        Propuneri APT/INAPT
        Recomandări ..............................

                              (semnătură şi parafă medic)

        LABORATOR ANALIZE MEDICALE: nr. reg. .......... data ..........
        Hemoleucogramă completă ..........
        TEST serologic VDRL ..........
        Test HIV ..........
        Glicemie ..........
        Uree ..........
        GPT ..........
        GOT ..........
        Gamma GT ..........
        Colesterol total ..........
        Sumar urină ..........
        Creatinină ..........
        Analize toxicologice pentru depistarea drogurilor ..........

                              (semnătură şi parafă medic)
        La recomandările medicilor de specialitate examinatori se vor efectua radiografie pulmonară sau ecografie abdominală, precum şi alte investigaţii clinice şi paraclinice.

    ANEXA 4.3

                                  CHESTIONAR STOP BANG
        Sforăiţi?
        DA [] Nu [] Sforăiţi zgomotos (destul de zgomotos încât să se audă cu uşile închise sau încât persoana cu care împărţiţi patul să vă împingă cu cotul pentru că sforăiţi noaptea)?

        Sunteţi obosit(ă)?
        DA [] Nu [] Vă simţiţi adesea obosit(ă), extenuat(ă) sau somnoros(oasă) în timpul zilei (de exemplu, adormiţi în timp ce conduceţi maşina)?

        Se observă?
        DA [] Nu [] A observat cineva că aţi încercat să respiraţi sau că vă sufocaţi/aveţi respiraţia întretăiată în timpul somnului?

        Aveţi hipertensiune?
        DA [] Nu [] Aveţi sau primiţi tratament pentru hipertensiune arterială?
    DA [] Nu [] Aveţi un indice de masă corporală de peste 35 kg/mp?

        DA [] Nu [] Aveţi peste 50 de ani?
        DA [] Nu [] Aveţi o circumferinţă mare a gâtului? (măsurată în dreptul mărului lui Adam)
        Pentru bărbaţi, circumferinţa gulerului cămăşii are minim 43 de cm?
        Pentru femei, circumferinţa gulerului cămăşii are minim 41 de cm?

        DA [] Nu [] Sex = Masculin?
        Criterii de acordare a punctajului:
        Pentru populaţia generală
        Risc scăzut de apnee obstructivă de somn: Da la 0 - 2 întrebări
        Risc mediu de apnee obstructivă de somn: Da la 3 - 4 întrebări
        Risc crescut de apnee obstructivă de somn: Da la 5 - 8 întrebări
        sau Da la 2 sau mai multe din primele 4 întrebări + sex masculin
        sau Da la 2 sau mai multe din primele 4 întrebări + IMC > 35kg/mp
        sau Da la 2 sau mai multe din primele 4 întrebări + circumferinţa gâtului (43 cm la bărbaţi, 41 cm la femei)
        Proprietate a University Health Network.


    ANEXA 4.4

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 4.5

 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 4.6.

                            CERTIFICAT MEDICAL ŞI PSIHOLOGIC
                     MEDICAL AND PSYCHOLOGICAL FITNESS CERTIFICATE
        Date despre navigator Seafarer information
        Numele ........................ Prenumele ...................
        First name .................... Last name ...................
        Data naşterii: ziua ... luna ......... anul .... Locul naşterii: Oraşul ......... Ţara ............
        Date of birth: day .... month......... year .... Place of birth: City ........... Country..........
        CNP ...............
        Sexul: masculin: ... feminin ...
        Gender:male ........ feminin ...

        Naţionalitate ............... Rang....
        Nationality ................. Rank....

        Adresa aplicantului
        Address of applicant...............................................................................

        Înălţimea ...... Greutatea ...... Tensiunea ....... Pulsul ...... Respiraţia.......
        Height ......(m) Weight .....(kg) Blood pressure... Pulse ....... Respiration......

                           Declaraţia preşedintelui comisiei
                     Declaration of the president of the committee
    I. Confirm verificarea documentelor de identificare la punctul de examinare Da/Nu
        Confirm that identification documents were checked at the point of examination Y/N

    II. Rezultatele examenelor medicale
        Rezults of medical examination (section A - I/9 Cod STCW)

┌────────────┬────────────┬────────────┐
│ │2. Medicină │3. │
│1. Chirurgie│internă apt/│Neurologie │
│apt/ inapt │inapt │apt/ inapt │
│Surgery fit/│Internal │Neurology │
│unfit │disease fit/│fit/ unfit │
│ │unfit │ │
├────────────┼────────────┼────────────┤
│4. │5. │6. Test │
│Psihologie │Psihiatrie │sânge apt/ │
│apt/ inapt │apt/inapt │inapt │
│Psychology │Psychiatry │Blood test │
│fit/ unfit │fit/unfit │fit/ unfit │
├────────────┼────────────┼────────────┤
│7. ORL apt/ │8. │9. │
│inapt │Oftalmologie│Stomatologie│
│Ear, nose, │apt/ inapt │apt/ inapt │
│throat fit/ │Ophtalmology│Dentistry │
│unfit │fit/ unfit │fit/ unfit │
└────────────┴────────────┴────────────┘

        Aplicantul este direct răspunzător de orice boală care este ascunsă la prezentul examen medical.
        The applicant is directly responsible of any illness which is hidden at the present medical examination.

    III. Navigatorul are/nu are nici o tulburare a acuităţii vizuale, a vederii colorate sau orice afecţiune medicală ce poate fi agravată de serviciul pe mare sau să pună în pericol sănătatea altor persoane. Da/Nu
        The seafarer has /doesn't have any visual acuity modification, any colour vision modification or any medical condition likely to be aggravated by service at sea. Y/N
        Data ultimului test al vederii colorate .........../Date of last colour vision test ..............

    IV. Data examinării: zi .... lună ..... an .....
        Date of examination: day.... month .... year....

    V. Data expirării certificatului: zi .... lună ..... an .....
        Expiry date of certificate: day.... month .... year....

    VI. Apt pentru efectuarea serviciului de cart Da/Nu
        Fit for lookout duties Y/N

        Numele instituţiei autorizate să emită certificatul
        Ştampila originală
        Name of authorized institution/official stamp

                                 Preşedintele comisiei
                 Numele, prenume, grad profesional persoană autorizată
                           Signature of the authorized person

        Am fost informat despre conţinutul certificatului şi dreptul de reexaminare conform paragrafului 6 din secţiunea A-I/9
        (Confirm has been informed of the contents of the certificate)
        Semnătura aplicantului (în prezenţa medicului examinator) ...........................
        Signature of applicant (in the presence of the examining physician) .................
        Eliberat în conformitate cu prevederile STCW 1978, cu amendamentele în vigoare şi ale Convenţiei maritime a muncii MLC 2006.
        Issued in accordance with the requirements of the STCW 1978, as amended, and the Maritime Labour Convention, 2006.

    ANEXA 4.7

        Unitatea: .......................
        Adresa: .........................
                                     FIŞA PERSONALĂ
        Nume: .......................
        Prenume: ....................
        Vârsta: [][] Sex: M []/F []
        Data naşterii: [][]/[][]/[][][][] CNP .......................
        Starea civilă: căsătorit []/necăsătorit []
        Studiile:
        generale [] liceu teoretic [] liceu tehnic [] şcoala profesională [] superioare [] (menţionaţi facultatea):
        Vechime în funcţie: [][]
        Vechime în unitate: [][]
        Funcţia actuală:
        Funcţii avute în siguranţa transporturilor:
        Locul de munca (caracteristici, specificul solicitării, tip de transport feroviar - metrou, auto, naval, aerian)
        Se solicită reexaminarea din punct de vedere: medical [] psihologic []
        pentru motivul: aviz de inaptitudine [], restricţie [], promovare [], schimbare de funcţie [], menţinere în funcţie [], la sesizare []
        Având în vedere calificarea, experienţa şi activitatea desfăşurată propunem:
    - analizarea şi avizarea pentru menţinerea în funcţia actuală sau într-una din funcţiile ................... existând posibilitatea schimbării şi trecerii pe aceste funcţii;
    – ne asumăm răspunderea pentru cele consemnate în prezenta fişă personală.


┌────────────────────┬─────────────────┐
│Conducătorul │Inspector │
│unităţii │personal │
└────────────────────┴─────────────────┘


                                         ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016