Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 3 iunie 1999  privind portul, conditiile de acordare si descrierea uniformei, echipamentului de protectie si insemnelor distinctive ale pompierilor civili    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 3 iunie 1999 privind portul, conditiile de acordare si descrierea uniformei, echipamentului de protectie si insemnelor distinctive ale pompierilor civili

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 272 din 15 iunie 1999
I. Dispozitii generale

1. Personalul din serviciile de pompieri civili are dreptul la uniforma, echipament de protectie si insemne distinctive, pe care le va purta in timpul executarii serviciului.
2. Uniforma poate fi purtata si in timpul deplasarilor in interes de serviciu, la festivitatile si manifestarile oficiale, precum si in orice alte ocazii, din dispozitia sefului serviciului de pompieri civili.
Portul uniformei de catre personalul serviciilor de pompieri civili trebuie sa asigure:
a) crearea sentimentului de incredere a populatiei in persoana pompierului si reflectarea respectului pe care trebuie sa il impuna apartenenta la un serviciu de pompieri civili;
b) autoritatea si prestigiul personalului serviciului de pompieri civili in fata publicului si a salariatilor;
c) recunoasterea misiunii profund umanitare si a calitatii de salvator a pompierului civil, precum si a aceleia de persoana investita cu atributii de control al respectarii normelor de prevenire si stingere a incendiilor.
3. Portul uniformei confera personalului din serviciile de pompieri civili recunoasterea calitatii de functionare in slujba cetatenilor.
4. Este interzis portul uniformei si al echipamentului de protectie in locuri si in imprejurari care ar putea aduce prejudicii prestigiului serviciului de pompieri civili.
5. Cheltuielile pentru acordarea uniformei, insemnelor distinctive si a echipamentului de protectie se suporta, dupa caz, de catre organizatorul serviciului sau de pompierii civili, in conditiile prevazute de lege.
6. Pompierii civili au obligatia sa intretina in stare corespunzatoare uniforma, echipamentul de protectie si insemnele distinctive, sa le poarte in mod ingrijit, sa cunoasca si sa respecte cu strictete regulile privind portul acestora.
7. In cazul deteriorarii, pierderii sau distrugerii uniformei datorita riscului normal al serviciului, organizatorul serviciului de pompieri civili este obligat sa acorde o noua uniforma, conform legii.
8. Fiecarui pompier civil care participa la actiuni de interventie i se va asigura in mod gratuit un set de echipament de protectie adecvat, care va fi inlocuit, in cazul degradarii partiale sau totale, de catre organizatorul serviciului.
9. Se interzice modificarea uniformei, echipamentului de protectie si a insemnelor distinctive, precum si portul acestora cu alte articole de imbracaminte sau incaltaminte care nu sunt cuprinse in prezentul regulament.
10. Uniformele si echipamentul de protectie existente se scot din folosinta pe masura uzarii acestora, dar nu mai tarziu de data de 31 decembrie 2000.

II. Descrierea uniformei, a echipamentului de protectie si a insemnelor distinctive

A. Uniforma
Uniforma pentru pompieri este de culoare bleumarin inchis (bleu Rembrandt) si se compune din: veston, pantalon pentru barbati, pantalon si fusta pentru femei, camasa cu maneca lunga, camasa-bluza, bluzon, scurta, cravata, pantofi si ghete pentru barbati, pantofi si cizme pentru femei, fular, pulover, caciula, sapca, manusi si curea.
1. Veston (plansele nr. 1 si 2)
Vestonul se confectioneaza din stofa, adaptata in varianta de vara si in varianta de iarna, fiind croit drept, putin cambrat in talie, cu slit in spate, si se incheie cu patru nasturi din metal.
Vestonul este prevazut la exterior, in ambele parti, cu patru buzunare cu clapeta: doua la partea superioara, aplicate pe piept la nivelul primului nasture, si doua la partea inferioara, ascunse, la nivelul ultimului nasture. De asemenea, la interior, vestonul este prevazut cu doua buzunare ascunse, inchise cu nasturi.
Vestonul are epoleti care se prind la partea dinspre gat cu nasturi metalici.
Nasturii vestonului sunt confectionati din material auriu perlat si usor bombati.
Modelul vestonului pentru femei este acelasi ca si cel pentru barbati, cu exceptia celor doua pense pe piept, iar partea dreapta se incheie peste cea stanga.
2. Pantalon (plansele nr. 1 si 2)
Pantalonul se confectioneaza in varianta iarna-vara, din acelasi material ca si vestonul, si are croiala dreapta, fara manseta.
Lungimea pantalonului ajunge pana la partea superioara a tocului incaltamintei, iar latimea variaza intre 210 mm si 270 mm, in raport cu talia.
Pantalonul este prevazut cu doua buzunare laterale si un buzunar la spate, inchis prin clapeta cu un nasture de format mic.
Modelul pantalonului este similar pentru barbati si femei.
3. Fusta (plansa nr. 2)
Fusta se confectioneaza pentru femei, in varianta vara-iarna, din acelasi material ca si vestonul.
Croiala fustei este dreapta, largimea acesteia se stabileste in raport cu talia, iar lungimea este de cel putin 50 mm sub rotula genunchiului.
Vestonul impreuna cu pantalonul, la barbati, si vestonul impreuna cu fusta sau cu pantalonul, la femei, se poarta numai cu camasa si cravata.
4. Camasa cu maneca lunga (plansa nr. 3)
Camasa cu maneca lunga este de culoare bleu, croita drept, avand manecile prevazute cu mansete care se inchid cu nasturi de format mic, confectionati din plastic.
Camasa cu maneca lunga se confectioneaza din tercot si se poarta numai cu cravata si cu veston sau cu bluzon. In ocazii speciale camasa poate avea culoarea alba.
5. Camasa-bluza (plansa nr. 3)
Camasa-bluza are culoarea bleu, este confectionata din tercot, inchisa la gat si incheiata cu 5 nasturi. La partea superioara are doua buzunare cu clape care se inchid cu cate un nasture de format mic, confectionat din plastic.
Maneca este scurta, terminata cu manseta, iar pe umar bluza are epoleti care se prind cu nasturi la partea dinspre gat.
Camasa-bluza se confectioneaza cu banda la terminatie. Se poate realiza si in varianta cu maneca lunga. Se poarta cu cravata sau descheiata la gat.
6. Bluzon (plansa nr. 4)
Bluzonul are culoarea bleumarin inchis (bleu Rembrandt), se confectioneaza din tercot, are revere rasfrante, se incheie cu fermoar pe interior si la trei nasturi (butoni de prindere) pe exterior, iar pe umar are epoleti.
Bluzonul este prevazut cu patru buzunare drepte, doua la partea superioara si doua la partea inferioara, prevazute cu clape si nasturi (butoni de prindere); la partea interioara are doua buzunare ascunse, iar partea de jos se termina cu elastic.
Lungimea bluzonului trebuie sa depaseasca talia cu 100 mm - 150 mm.
Bluzonul poate fi confectionat si din piele.
7. Scurta (plansa nr. 4)
Scurta are culoarea bleumarin inchis (bleu Rembrandt), este croita drept, tip trei sferturi, se confectioneaza din postav sau din piele, iar pe umar are epoleti.
Scurta va avea la exterior doua buzunare la partea inferioara, iar la interior, doua buzunare ascunse; se va incheia in fata la un rand de nasturi ascunsi, iar ajustarea pe talie se va face printr-un cordon cu doua catarame din metal.
8. Cravata
Cravata se confectioneaza din matase sau din tesatura poliesterica tip matase si va avea culoarea neagra sau bleumarin.
9. Pantofi, cizme, ghete
Pantofii si ghetele pentru barbati sunt confectionate din piele de culoare neagra sau din inlocuitori tip piele, iar ghetele sunt imblanite sau captusite. Se poarta cu ciorapi negri sau bleumarin.
Pantofii si cizmele pentru femei sunt confectionate din piele de culoare neagra sau din inlocuitori tip piele, iar cizmele vor fi imblanite.
10. Fular
Fularul se confectioneaza din fibre de lana sau de tip luna de culoare bleumarin inchis (bleu Rembrandt).
11. Pulover
Puloverul se confectioneaza din fire de lana sau de tip lana de culoare bleumarin inchis (bleu Rembrandt). Se poate realiza cu guler inalt sau anchior, cu sau fara maneci, cu epoleti sau fara epoleti. Acesta va fi prevazut cu platca la umeri, iar cel cu maneci va avea cotiere din tercot. In partea superioara stanga va fi prevazut cu un buzunar din tercot.
12. Sapca (plansa nr. 5)
Sapca se confectioneaza din material de acelasi tip si culoare cu vestonul.
Calota sepcii este de forma ovala, cu o lungime totala de 250 mm, iar distanta dintre aceasta si banda de sustinere este de 50 mm imprejurul sepcii. In fata, unde calota este sustinuta interior cu un arc de otel pentru evitarea deformarii, distanta pana la varful acesteia este de 100 mm.
Pe banda de sustinere, pe partea exterioara, este aplicata o banda de tesatura intaritoare, cu latimea de 50 mm, avand culoarea vestonului.
Cozorocul este de culoare neagra, de forma ovala, si se fixeaza la sapca intr-un unghi de 45 gr. fata de banda acesteia.
Lateral, in stanga si in dreapta sepcii, pe banda de sustinere exterioara, la imbinarea acesteia cu cozorocul se fixeaza doi nasturi din metal, de format mic, identici cu cei utilizati la veston. Nasturii sunt legati peste partea superioara de imbinare a benzii de sustinere cu cozorocul printr-un snur dublu, impletit din doua culori, rosu antic si galben.
Emblema se monteaza pe locul dintre marginea superioara a cozorocului si extrema din fata a calotei.
13. Caciula (plansa nr. 5)
Caciula se confectioneaza din material de acelasi tip si culoare cu scurta.
Calota caciulii are forma ovala, nu este dublata pe partea exterioara si este captusita in interior.
Clapa din fata este putin rotunjita, iar cea din spate formeaza doua urechi laterale, prevazute cu bentita si nasture pentru incheierea acestora deasupra capului si sub barbie.
Clapele sunt dublate pe partea exterioara cu blana naturala sau cu imitatie de blana de culoare bleumarin inchis (bleu Rembrandt).
Pe clapa din fata, la mijloc, se aplica emblema.
14. Manusi
Manusile se confectioneaza din piele si au culoarea neagra.
15. Curea
Cureaua se confectioneaza din piele si are culoarea neagra.

B. Echipamentul de protectie

Echipamentul de protectie se compune din: combinezon-salopeta, cascheta simpla, costum de interventie, cizme tip pompier, casca tip pompier, manusi de protectie si centura de siguranta.
1. Combinezon-salopeta (plansa nr. 6)
Combinezonul-salopeta se confectioneaza din bumbac sau din tesatura tip bumbac, de culoare bleumarin inchis, in variantele combinezon sau bluza si pantalon.
Modelul combinezonului-salopeta are patru buzunare cu burduf, prevazute cu clapa, doua in partea superioara si doua in partea inferioara.
Manecile vor fi largi, confortabile si prevazute cu posibilitatea ajustarii largimii la incheietura mainii.
Inchiderea fantei de imbracare si a buzunarelor se va realiza cu fermoare si cu capse rezistente la coroziune.
Pentru personalul din formatiile de salvare si de prim ajutor combinezonul-salopeta va avea culoarea rosie.
2. Cascheta simpla (plansa nr. 5)
Cascheta simpla se confectioneaza din tesatura tip bumbac sau poliester, de culoare rosu antic. In partea din fata, central, se aplica emblema pentru sapca, cascheta si caciula.
3. Costum de interventie (plansa nr. 7)
Costumul de interventie se compune din:
a) haina;
b) pantalon.
a) Haina
Haina este de culoare gri-mustar, confectionata dintr-un material care sa asigure izolare termica, protectie impotriva flacarii, a actiunii substantelor chimice si a apei, precum si rezistenta mecanica.
Haina este croita drept, tip trei sferturi, cu guler rotunjit, lat, prevazut cu arici. Sub guler mai exista o banda care, la ridicarea acestuia, se prinde astfel incat sa acopere tot gatul.
Haina este prevazuta la partea inferioara cu doua buzunare largi si la partea superioara, in stanga, cu un buzunar.
Manecile sunt model raglan cu clin, iar pentru ajustarea largimii la incheietura mainii sunt prevazute clape cu arici. Pe maneci, in partea inferioara lateral, sunt prevazute doua inele pentru prinderea manusilor de protectie.
Haina se va incheia cu fermoar ascuns, protejat cu o platca prevazuta cu carabiniere.
Pe fata si pe spate, in dreptul pieptului si la partea inferioara, precum si pe maneci sunt prevazute benzi reflectorizante.
b) Pantaloni
Pantalonii sunt de aceeasi culoare, confectionati din acelasi material cu haina si prevazuti cu piept si betelii cu cleme pentru ajustare pe corp.
Pantalonii se incheie cu fermoar, iar pe partile laterale si la partea inferioara vor fi prevazuti cu benzi reflectorizante.
4. Casca tip pompier
Casca se prezinta in doua variante: casca fara vizor si casca cu vizor si este de culoare galbena, realizata din poliester armat cu fibre de sticla sau sintetice.
La partea superioara casca este prevazuta cu o nervura longitudinala pentru intarire si cu un suport pentru fixarea lampii de iluminat, iar in interior este prevazuta cu un sistem de protectie si de fixare pe cap.
In varianta cu vizor casca este prevazuta cu aparatoare impermeabila pentru gat si cu un vizor din stiplex.
5. Cizme tip pompier
Cizmele sunt confectionate in doua variante:
a) din piele, cu caramb scurt;
b) din cauciuc, cu caramb scurt sau lung.
In ambele variante talpa cizmelor este din cauciuc cu insertie metalica (brant metalic din tabla de inox). Cele din piele au si bombeul metalic.
Pentru incaltare usoara cizmele sunt prevazute cu doua gaici laterale.
6. Manusi de protectie
Manusile se confectioneaza dintr-un material care sa indeplineasca urmatoarele conditii: izolare termica, protectie impotriva flacarilor si a agentilor chimici cu care se intra in contact pe timpul interventiilor, precum si rezistenta mecanica (contra patrunderii obiectelor taioase sau ascutite). Sunt prevazute cu 5 degete si cu carabiniere metalice pentru prinderea intre ele, de centura de siguranta sau de manecile hainei.
7. Centura de siguranta
Centura de siguranta se confectioneaza din chinga lata de terom (poliester), de culoare bordo, si se incheie printr-o pafta metalica din doua piese.
Centura de siguranta este prevazuta cu 4 inele de trei marimi diferite, corespunzatoare modului de utilizare.
In raport cu efectele negative ale produselor cu care se intra in contact pe timpul interventiilor, se asigura si alte tipuri de echipamente de protectie.
C. Insemnele distinctive
1. Emblema pentru ierarhizare (plansa nr. 8)
Emblema pentru ierarhizare are forma dreptunghiulara, de culoare neagra, care se prinde pe maneca stanga pe partea laterala, la 100 mm de marginea inferioara a acesteia. Emblema va avea latimea de 40 mm si lungimea in functie de numarul de trese, marginea bordata cu fir auriu, fixandu-se pe maneca prin coasere. La camasa-bluza emblema pentru ierarhizare se aplica pe partea din fata a manecii, la nivelul cusaturii mansetei.
Pentru ierarhizare se utilizeaza trese din tesatura aurita, cu latimea de 5 mm, avand o distanta de 5 mm intre ele si intre ele si marginea epoletului.
In raport cu functia indeplinita, seful de serviciu va avea 4 trese, seful compartimentului de prevenire si seful formatiei de interventie, salvare si prim ajutor vor avea 3 trese, seful de tura va avea doua trese, iar seful de grupa va avea o tresa.
2. Insemnul profesional pentru rever (plansa nr. 9)
Insemnul profesional pentru rever va fi confectionat din metal inoxidabil de culoare aurie.
Se fixeaza pe reverul gulerului vestonului sau al camasii-bluza, pe ambele parti, la o distanta de 10 mm de marginea gulerului.
3. Emblema pentru sapca, cascheta si caciula (plansa nr. 9)
Emblema pentru sapca, cascheta si caciula are dimensiunile 60 mm x 60 mm si se confectioneaza din metal inoxidabil de culoare aurie. Poate fi realizata si in varianta brodata. La partea superioara a emblemei (intre lauri) este redata (se amplaseaza) stema Romaniei in culorile oficiale.
4. Emblema pentru maneca (plansa nr. 10)
Emblema pentru maneca are forma de scut cu dimensiunile 100 mm x 80 mm si se confectioneaza din fibre poliesterice. Fondul este rosu antic, are inscris cu negru la partea superioara SERVICIUL DE POMPIERI CIVILI, la partea inferioara denumirea localitatii sau a agentului economic, iar in centru este redat, in culoare galbena, insemnul profesional. Pe margine emblema are prevazut un snur tricolor in culorile drapelului national.
5. Eghilet
Eghiletul este confectionat din snur impletit, in culorile rosu antic si galben. Are lungimea de 450 mm si se poarta in ocazii speciale, montat pe sub epoletul stang al vestonului sau camasii si pe nasturele buzunarului stang superior de pe piept.
6. Steagul serviciului de pompieri civili (plansa nr. 11)
Steagul serviciului de pompieri civili are forma dreptunghiulara si dimensiunile 90 cm x 120 cm, se confectioneaza din matase visinie, imitatie brocart, cu franjuri si ciucuri de culoare galbena, avand doua fete.
Fata 1 (institutionala) a steagului va cuprinde in centru insemnul profesional brodat cu matase in culori diferite (casca - aurie, egreta - rosie, laurii - aurii, scara si toporasele - argintii), la partea superioara este inscris cuvantul ROMANIA, brodat cu matase galbena, iar la partea inferioara este inscrisa denumirea serviciului, brodata cu matase galbena.
Fata 2 (locala) a steagului va cuprinde in centru stema localitatii, brodata cu matase in culori diferite, iar la partea inferioara, denumirile localitatii si judetului, brodate cu matase galbena.
Hampa va fi din lemn lacuit, in culoare natur, cu lungimea de 2.700 mm si cu diametrul de 40 mm. Hampa se va termina la partea superioara cu un capat metalic, de culoare galbena, avand lungimea de 300 mm, iar la partea inferioara va avea un cilindru de inmanusare.
La partea superioara a hampei se monteaza o esarfa tricolora, in culorile oficiale ale drapelului national, avand o latime de 100 mm si capetele inegale, unul de 450 mm si celalalt de 300 mm.
7. Fanionul serviciului de pompieri civili (plansa nr. 12) Fanionul serviciului de pompieri civili este confectionat din matase visinie; are dimensiunile laturilor in raport de doua treimi (orientativ 200/300 mm) si este brodat pe margine cu un snur tricolor terminat cu ciucure.
Pe fata fanionului insemnul profesional este brodat cu matase, in culorile care au fost folosite la steag, avand inscris la partea superioara cuvantul ROMANIA, iar la partea inferioara, denumirea serviciului de pompieri civili.
Fanionul poate fi asezat pe un suport cu picior.
8. Toporasul (plansa nr. 13)
Toporasul are in compunere:
a) corpul toporasului, avand lungimea de 160 mm, confectionat din otel inox;
b) coada, cu lungimea de 300 mm, confectionata din lemn.
Toporasul este purtat pe timpul ceremonialurilor sau al manifestarilor oficiale, la ordin, prins cu doua carabiniere de centura de siguranta.

TABELUL Nr. 1

ARTICOLE DE ECHIPAMENT
ce compun uniforma pompierilor civili




Nr. U.M.
crt. Denumirea articolului (bucati sau perechi)
-------------------------------------------------------------------------------
1. Sapca completa pentru iarna 1
2. Sapca completa pentru vara 1
3. Caciula completa 1
4. Costum de iarna pentru barbati:
. veston; 1
. pantalon 2
5. Costum de vara pentru barbati:
. veston; 1
. pantalon 2
6. Costum de iarna pentru femei:
. veston; 1
. fusta; 2
. pantalon 1
7. Costum de vara pentru femei:
. veston; 1
. fusta; 2
. pantalon 1
8. Camasa 3
9. Camasa-bluza 3
10. Pulover 1
11. Scurta 1
12. Bluzon 1
13. Pantofi pentru barbati 1
14. Pantofi pentru femei 1
15. Ghete pentru barbati 1
16. Cizme pentru femei 1
17. Cravata 2
18. Fular 1
19. Curea pentru pantaloni 1
20. Manusi 1
21. Insemne distinctive:
. emblema pentru ierarhizare; 4
. insemn profesional pentru rever; 8
. emblema pentru maneca. 5
-------------------------------------------------------------------------------


TABELUL Nr. 2

ARTICOLELE
din care se compune echipamentul de protectie



Nr. U.M. Durata de folosire
crt. Denumirea articolului (bucati sau perechi) (ani) Observatii
-------------------------------------------------------------------------------
1. Cascheta simpla 2 1
2. Combinezon-salopeta 2 1
3. Casca tip pompier 1 - inventar
4. Costum de interventie:
a) haina trei sferturi; 1 - inventar
b) pantalon 1 - inventar
5. Centura de siguranta 1 - inventar
6. Manusi de protectie 1 - inventar
7. Cizme tip pompier 1 - inventar
-------------------------------------------------------------------------------


PLANSA Nr. 1

COSTUM PENTRU BARBATI - Veston + Pantalon se gaseste la pag. nr. 6 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 2
COSTUM PENTRU FEMEI - Veston + Fusta + Pantalon se gaseste la pag. nr. 7 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 3
Camasa cu maneca lunga + Camasa-bluza se gaseste la pag. nr. 8 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 4
Bluzon + Scurta se gaseste la pag. nr. 9 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 5
Sapca + Cascheta simpla + Caciula se gaseste la pag. nr. 10 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 6
Combinezon-salopeta se gaseste la pag. nr. 11 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 7
COSTUM DE INTERVENTIE - Haina + Pantalon se gaseste la pag. nr. 12 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 8
Emblema pentru ierarhizare se gaseste la pag. nr. 13 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 9
Insemnul profesional se gaseste la pag. nr. 14 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 10
Emblema pentru maneca se gaseste la pag. nr. 14 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 11
Steagul serviciului de pompieri civili + Esarfa tricolora se gaseste la pag. nr. 15 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 12
Fanionul serviciului de pompieri civili se gaseste la pag. nr. 16 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

PLANSA Nr. 13
Toporas - se gaseste la pag. nr. 17 din Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 272/15.06.1999

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016