Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 3 decembrie 2018  privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru numirea în funcţie a inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 3 decembrie 2018 privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru numirea în funcţie a inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare

EMITENT: Consiliul Superior al Magistraturii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1047 din 10 decembrie 2018
──────────
    Aprobat prin Hotărârea nr. 1.074 din 3 decembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1047 din decembrie .
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Inspecţia Judiciară este condusă de un inspector-şef, numit de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în urma unui concurs organizat în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentului regulament.

    ART. 2
    (1) Concursul pentru numirea în funcţia de inspector-şef se organizează de Consiliul Superior al Magistraturii.
    (2) Organizarea concursului pentru ocuparea postului de inspector-şef se anunţă cu cel puţin 3 luni înaintea datei acestuia.
    (3) Data, locul concursului şi calendarul de desfăşurare a concursului se aprobă de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Direcţiei resurse umane şi organizare, şi se afişează pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii, la aceeaşi dată cu anunţul de organizare a concursului.

    CAP. II
    Înscrierea la concurs
    ART. 3
    Pot participa la concursul prevăzut la art. 2 alin. (1) inspectorii judiciari în funcţie care au calitatea de judecător.

    ART. 4
    (1) Inspectorii îşi depun candidaturile în termenul stabilit prin calendarul de desfăşurare a concursului, la Consiliul Superior al Magistraturii.
    (2) Candidaturile vor fi însoţite de un proiect referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de inspector-şef, care se depune în 6 exemplare identice, pe suport hârtie, şi în format electronic, pe suport specific. Proiectul poate avea cel mult 30 de pagini.

    CAP. III
    Organizarea şi desfăşurarea concursului
    ART. 5
    (1) Comisia de organizare a concursului este condusă de un preşedinte, care este secretarul general al Consiliului Superior al Magistraturii. În cazul imposibilităţii îndeplinirii funcţiei de către acesta, comisia este condusă, în ordine, de secretarul general adjunct al Consiliului Superior al Magistraturii, de directorul Direcţiei resurse umane şi organizare sau de directorul adjunct al acestei direcţii.
    (2) Membrii comisiei de organizare se desemnează de către preşedintele acesteia dintre personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu funcţii de conducere şi execuţie, funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

    ART. 6
    Comisia de organizare a concursului are, în principal, următoarele atribuţii:
    1. centralizează cererile de înscriere la concurs, întocmeşte listele de înscriere, verifică îndeplinirea de către candidaţi a condiţiilor legale de participare la concurs, întocmeşte şi afişează lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concurs şi afişează lista finală a candidaţilor;
    2. îndeplineşte toate activităţile necesare pentru organizarea şi desfăşurarea concursului, cu excepţia celor date în competenţa comisiei de concurs.


    ART. 7
    (1) Comisia de concurs este formată din:
    a) 3 membri judecători, care fac parte din Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii şi au funcţionat la o instanţă de grad corespunzător celui necesar pentru ocuparea funcţiei de inspector judiciar, desemnaţi de Secţia pentru judecători;
    b) un membru procuror, care face parte din Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi a funcţionat la un parchet de grad corespunzător celui necesar pentru ocuparea funcţiei de inspector judiciar, desemnat de Secţia pentru procurori;
    c) un membru al Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentant al societăţii civile, desemnat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii;
    d) un psiholog desemnat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu rol consultativ.

    (2) Membrii comisiei de concurs prevăzuţi la alin. (1) lit. a)-c) desemnează, din rândul acestora, preşedintele comisiei de concurs.
    (3) Fiecare secţie a Consiliului Superior al Magistraturii şi, respectiv, Plenul Consiliului desemnează şi câte un supleant care îl va înlocui de drept pe acel membru al comisiei de concurs care, din motive întemeiate, nu îşi poate exercita atribuţiile. Înlocuirea se efectuează de preşedintele comisiei.

    ART. 8
    (1) Nu pot fi numite în comisia de organizare a concursului sau în comisia de concurs persoanele care au soţul sau soţia, rude ori afini până la gradul al patrulea inclusiv în rândul candidaţilor. Dacă incompatibilitatea se iveşte ulterior desemnării membrilor comisiilor, membrul în cauză are obligaţia să se retragă şi să îi comunice de îndată această situaţie preşedintelui comisiei, în vederea înlocuirii sale.
    (2) Situaţiile de incompatibilitate a preşedintelui comisiei de concurs şi a membrilor acesteia care sunt magistraţi sunt soluţionate de secţia corespunzătoare din care fac parte aceştia, iar situaţiile de incompatibilitate a reprezentantului societăţii civile şi a psihologului sunt soluţionate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Situaţiile de incompatibilitate a membrilor comisiei de organizare sunt soluţionate de preşedintele acestei comisii, iar situaţiile de incompatibilitate a preşedintelui comisiei de organizare sunt soluţionate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

    ART. 9
    (1) După expirarea termenului de depunere a candidaturilor, listele cu candidaţii care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concurs se publică pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii.
    (2) Candidaţii respinşi în urma verificării pot formula contestaţii, în termen de 24 de ore de la publicarea pe site, la Consiliul Superior al Magistraturii. Contestaţiile vor fi soluţionate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, prin hotărâre care se comunică de îndată contestatorului.
    (3) După soluţionarea contestaţiilor se întocmeşte lista finală a candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la concurs, listă care se aduce la cunoştinţa publică prin modalitatea prevăzută la alin. (1).

    ART. 10
    (1) Concursul constă în prezentarea unui proiect referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de inspector-şef, urmărindu-se competenţele manageriale, gestiunea eficientă a resurselor, capacitatea de a-şi asuma decizii şi responsabilităţi, competenţele de comunicare şi rezistenţa la stres.
    (2) Candidaţii susţin oral, în faţa comisiei de concurs, proiectul prevăzut la alin. (1). Susţinerea proiectului are o durată de maximum 30 de minute, fiind urmată de întrebările comisiei de concurs şi răspunsurile candidatului.
    (3) După prezentarea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere de către fiecare candidat, psihologul va prezenta un raport consultativ.
    (4) Susţinerea proiectului este transmisă în direct pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii.

    ART. 11
    (1) Membrii comisiei de concurs, cu excepţia psihologului, primesc pentru fiecare candidat câte o fişă de notare nominală, care cuprinde şi numele membrului comisiei de concurs care a efectuat notarea şi semnătura acestuia.
    (2) Punctajul maxim ce poate fi acordat este de 100 de puncte.
    (3) Punctajul final obţinut de fiecare candidat se calculează ca medie aritmetică a punctajelor acordate de fiecare dintre membrii comisiei de concurs.
    (4) Pentru a ocupa funcţia de inspector-şef, candidatul trebuie să obţină cel puţin 70 de puncte.
    (5) Imediat după finalizarea probei, comisia de concurs centralizează fişele de notare şi stabileşte punctajele finale obţinute de candidaţi. Pe baza punctajelor finale se întocmeşte tabelul de clasificare a candidaţilor. Tabelul de clasificare a candidaţilor este comunicat comisiei de organizare, care asigură publicarea pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii.
    (6) Rezultatele sunt definitive şi nu pot fi contestate.

    ART. 12
    Susţinerea orală a proiectului se înregistrează cu mijloace audiovideo. Înregistrările se păstrează o perioadă de un an de la data desfăşurării probei, după care se distrug.

    ART. 13
    (1) Rezultatele finale ale concursului se prezintă Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea validării.
    (2) Plenul Consiliului Superior al Magistraturii poate invalida concursul, în tot sau în parte, în cazurile în care constată că nu au fost respectate condiţiile prevăzute de lege ori de regulament cu privire la organizarea concursului.

    ART. 14
    La propunerea comisiei de concurs, prin hotărârea de validare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii numeşte în funcţia de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare pe candidatul cu cel mai mare punctaj.

    ART. 15
    La punctaje egale, Plenul numeşte în funcţia de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare unul dintre candidaţi, având în vedere următoarele criterii: experienţa managerială anterioară, vechimea cea mai mare în funcţia de judecător sau procuror, gradul profesional cel mai mare.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale
    ART. 16
    Toate documentele întocmite pentru concurs se păstrează în arhiva Consiliului Superior al Magistraturii, prin grija Direcţiei resurse umane şi organizare.

    ART. 17
    Toate termenele stabilite în cadrul prezentului regulament se calculează potrivit art. 181 şi următoarele din Codul de procedură civilă.

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016