Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 28 mai 2007  privind desemnarea transportatorilor aerieni comunitari in vederea operarii serviciilor aeriene in conformitate cu prevederile acordurilor privind serviciile aeriene incheiate de Romania cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 28 mai 2007 privind desemnarea transportatorilor aerieni comunitari in vederea operarii serviciilor aeriene in conformitate cu prevederile acordurilor privind serviciile aeriene incheiate de Romania cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 380 din 5 iunie 2007
REGULAMENT din 28 mai 2007
privind desemnarea transportatorilor aerieni comunitari în vederea operãrii serviciilor aeriene în conformitate cu prevederile acordurilor privind serviciile aeriene încheiate de România cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene
EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 380 din 5 iunie 2007



ART. 1
(1) Prezentul regulament stabileşte condiţiile în care transportatorii aerieni comunitari pot fi desemnaţi sã opereze servicii aeriene pe rute prevãzute în acordurile privind serviciile aeriene încheiate de România cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene, rute cãrora nu li se aplicã Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 privind accesul transportatorilor aerieni comunitari pe rutele aeriene intracomunitare, denumit în continuare Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 .
(2) În scopul prezentului regulament:
- transportator aerian comunitar înseamnã orice transportator aerian stabilit în România în conformitate cu prevederile legislaţiei comunitare şi care deţine o licenţã de transport aerian emisã în conformitate cu Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.407/92 privind licenţierea transportatorilor aerieni;
- rutã cu drepturi limitate de trafic înseamnã o rutã cãreia nu i se aplicã Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 şi pe care drepturile de trafic sunt limitate în conformitate cu prevederile unui acord privind serviciile aeriene încheiat de România cu un stat care nu este membru al Uniunii Europene.
ART. 2
(1) Informaţiile referitoare la drepturile de trafic şi alocarea acestora pe rutele dintre România şi statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene şi cu care România a încheiat acorduri privind serviciile aeriene sunt disponibile pe pagina de web a Ministerului Transporturilor (www.mt.ro).
(2) Programul planificãrii negocierilor acordurilor bilaterale privind serviciile aeriene se publicã pe pagina de web a Ministerului Transporturilor.
(3) Orice transportator aerian comunitar interesat în operarea serviciilor aeriene pe o rutã dintre România şi un stat care nu este membru al Uniunii Europene şi cu care România nu a încheiat un acord privind serviciile aeriene poate informa Ministerul Transporturilor despre intenţia sa şi despre eventualele cerinţe. Informaţiile primite de Ministerul Transporturilor vor fi luate în considerare în cazul negocierii unui acord privind serviciile aeriene cu statul respectiv.
ART. 3
(1) Orice transportator aerian comunitar interesat în operarea serviciilor aeriene pe rute care intrã sub incidenţa unor acorduri privind serviciile aeriene încheiate de România cu state care nu sunt membre ale Uniunii Europene şi cãrora nu li se aplicã Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 vor depune o cerere în scris la Direcţia generalã aviaţie civilã, denumitã în continuare DGAvC, din cadrul Ministerului Transporturilor, pentru o desemnare corespunzãtoare.
(2) În cazul în care cererea este fãcutã pentru o rutã cu drepturi limitate de trafic (incluzând limitarea capacitãţii şi a frecvenţelor de operare sau a numãrului transportatorilor aerieni cãrora li se permite sã opereze pe acea rutã), informaţiile despre cerere se vor publica pe pagina de web a Ministerului Transporturilor, împreunã cu un anunţ prin care transportatorii aerieni comunitari sunt invitaţi ca, în termen de 15 zile de la anunţ, sã depunã cereri pentru a fi desemnaţi în vederea operãrii pe ruta respectivã.
(3) Toate cererile primite în urma invitaţiei prevãzute la alin. (2) se publicã pe pagina de web a Ministerului Transporturilor.
(4) Cererile primite dupã expirarea termenului prevãzut la alin. (2) nu vor fi luate în considerare, iar solicitanţii vor fi informaţi în mod corespunzãtor de cãtre DGAvC.
(5) Cererile prevãzute la alin. (1) şi (3) vor fi scrise în limba românã şi vor conţine urmãtoarele informaţii:
a) copia licenţei de transportator aerian;
b) descrierea serviciilor planificate (rute, program de zbor, tipul aeronavelor şi înmatricularea acestora etc.);
c) data planificatã pentru începerea serviciilor aeriene;
d) posibilele aranjamente de piaţã încheiate cu alţi transportatori aerieni;
e) servicii de conexiune, dacã este cazul;
f) accesibilitatea serviciului şi elementele de suport pentru beneficiari (reţea de distribuţie a biletelor, servicii pe internet etc.);
g) politica tarifarã pentru ruta respectivã;
h) elemente şi garanţii care sã permitã evaluarea capacitãţii operaţionale şi financiare a transportatorului aerian solicitant de a opera serviciul aerian respectiv, care sã acopere cel puţin primii 2 ani de operare (un plan de afaceri pentru ruta solicitatã care sã cuprindã cel puţin informaţii referitoare la: statutul aeronavelor utilizate, posibilitãţile operaţionale de a asigura o altã aeronavã în cazul în care aeronava planificatã nu poate opera din cauze neprevãzute, capacitatea financiarã de a începe şi menţine operarea chiar în condiţiile unui trafic foarte scãzut, integrarea noului serviciu în serviciile aeriene deja efectuate, prognoza impactului serviciului aerian asupra diferitelor categorii de pasageri).
(6) DGAvC poate solicita informaţii suplimentare necesare în procesul de evaluare a cererilor.
ART. 4
(1) În cazul unei rute fãrã limitãri de drepturi de trafic, desemnarea va fi emisã de cãtre Ministerul Transporturilor, în conformitate cu prevederile acordurilor corespunzãtoare privind serviciile aeriene, dupã primirea cererii şi a informaţiilor prevãzute la art. 3.
(2) Cererile care concureazã pentru capacitatea neutilizatã pe o rutã cu drepturi limitate de trafic vor fi evaluate de cãtre DGAvC pe baza urmãtoarelor criterii:
a) satisfacerea cererii de transport aerian (frecvenţa serviciilor şi capacitatea oferitã, servicii directe sau indirecte, zilele de operare etc.); prezenţa garanţiilor cu privire la susţinerea serviciului pentru o perioadã de cel puţin 2 ani;
b) data propusã pentru începerea operãrii şi perioada de operare;
c) accesibilitatea beneficiarilor la serviciile oferite (reţeaua de vânzãri bilete, servicii bazate pe internet etc.);
d) politica tarifarã, incluzând preţurile biletelor;
e) conexiunile serviciilor oferite cu reţeaua existentã de rute, dacã este cazul;
f) performanţele aeronavelor din punctul de vedere al protecţiei mediului, inclusiv poluarea sonorã.
(3) Situaţia transportatorilor aerieni în ceea ce priveşte plata tarifelor aeroportuare în România, precum şi a celor pentru serviciile de navigaţie aerianã poate fi luatã în consideraţie ca un criteriu de selecţie.
ART. 5
(1) Ministerul Transporturilor va lua decizia privind cererile pentru desemnarea în vederea operãrii serviciilor aeriene pe o rutã cu drepturi limitate de trafic în termen de 60 de zile de la publicarea anunţului prevãzut la art. 3 alin. (2).
(2) Drepturile de trafic se acordã pe o perioadã nedefinitã.
(3) Decizia prevãzutã la alin. (1) se publicã pe pagina de web a Ministerului Transporturilor şi se comunicã în scris, de cãtre DGAvC, tuturor solicitanţilor. Dupã publicarea deciziei, Ministerul Transporturilor va desemna transportatorul aerian în vederea efectuãrii serviciilor aeriene pe ruta respectivã.
(4) Drepturile de trafic care au fost acordate pentru operarea serviciilor aeriene pe o rutã care nu intrã sub incidenţa Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 nu pot fi cesionate de cãtre un transportator aerian altui transportator aerian.
(5) Dacã, ca urmare a unei desemnãri emise de Ministerul Transporturilor în conformitate cu art. 4 alin. (1) sau art. 5 alin. (3), autoritatea competentã a unui stat terţ care nu este membru al Uniunii Europene nu acordã transportatorului aerian desemnat autorizaţia de operare corespunzãtoare pentru acea rutã sau revocã o astfel de autorizaţie, transportatorul aerian va notifica imediat, în scris, Ministerul Transporturilor.
ART. 6
(1) DGAvC va monitoriza modul în care un transportator aerian comunitar, desemnat sã opereze servicii aeriene pe o rutã cu drepturi limitate de trafic, opereazã serviciile respective în conformitate cu cererea depusã şi cu condiţiile din decizia finalã privind desemnarea, prevãzutã la art. 5.
(2) Orice transportator aerian comunitar are dreptul sã conteste eficienţa utilizãrii drepturilor de trafic pe o rutã cu drepturi limitate de trafic şi sã solicite desemnarea în vederea operãrii serviciilor aeriene pe acea rutã, oferind condiţii de operare mai bune decât transportatorul aerian deja desemnat.
(3) În cazul prevãzut la alin. (2), DGAvC va efectua o reevaluare a desemnãrii iniţiale. Totuşi, o astfel de reevaluare nu va putea fi efectuatã într-o perioadã mai micã de 5 ani de la efectuarea unei desemnãri sau a unei alte reevaluãri.
(4) Transportatorul aerian desemnat va fi informat despre orice decizie de reevaluare. Decizia va fi publicatã pe pagina de web a Ministerului Transporturilor. Procesul de reevaluare se va desfãşura dupã procedura prevãzutã la art. 3-5.
ART. 7
(1) Ministerul Transporturilor va retrage o desemnare emisã în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (3), dacã:
a) transportatorul aerian nu a început operarea serviciilor aeriene pe ruta specificatã în termen de 6 luni de la data desemnãrii;
b) serviciul aerian este întrerupt şi nu este reluat în termen de 6 luni, cu excepţia cazurilor în care întreruperea respectivã se datoreazã unor cauze care nu intrã sub controlul transportatorului aerian;
c) autoritatea competentã a unui alt stat nu a acordat autorizaţia de operare corespunzãtoare transportatorului aerian desemnat sau revocã o astfel de autorizaţie;
d) transportatorul aerian a notificat DGAvC cu privire la intenţia sa de a opri operarea pe ruta specificatã.
(2) Ministerul Transporturilor poate, de asemenea, sã retragã o desemnare, dacã:
a) transportatorul aerian nu reuşeşte sã îndeplineascã obligaţiile asumate privind frecvenţa zborurilor, capacitatea, tarifele şi distribuţia biletelor, pe baza cãrora Ministerul Transporturilor a luat decizia de desemnare;
b) transportatorul aerian a înregistrat în mod repetat datorii cãtre aeroporturile române sau cãtre furnizorii români de servicii de navigaţie aerianã.
(3) DGAvC va notifica în scris transportatorul aerian respectiv despre intenţia de a-i retrage desemnarea pe o anumitã rutã, precum şi cu privire la motivele pe care se bazeazã o astfel de decizie. O astfel de notificare va fi trimisã, de asemenea, cãtre toţi transportatorii aerieni comunitari care au solicitat desemnarea în vederea operãrii serviciilor aeriene pe ruta respectivã, în conformitate cu prevederile art. 3, permiţându-le totodatã acestora sã facã observaţii şi comentarii.
(4) Transportatorul aerian desemnat are dreptul de a trimite cãtre DGAvC, în termen de 15 zile dupã primirea notificãrii prevãzute la alin. (3), comentariile sale privind motivaţia retragerii desemnãrii şi, de asemenea, noile obligaţii pe care doreşte sã şi le asume privind operarea serviciilor aeriene pe ruta respectivã.
(5) În termen de 30 de zile de la expirarea termenului prevãzut la alin. (4), Ministerul Transporturilor va lua o decizie privind retragerea desemnãrii. În cazul în care desemnarea este retrasã, decizia privind retragerea va intra în vigoare dupã 3 luni de la notificarea acesteia cãtre transportatorul aerian respectiv. Pentru o nouã desemnare se va aplica procedura prevãzutã la art. 3-5.
ART. 8
Acţiunile împotriva deciziei Ministerului Transporturilor de a nu desemna un transportator aerian comunitar în vederea operãrii serviciilor aeriene pe o rutã care intrã sub incidenţa unui acord privind serviciile aeriene încheiat de România cu un stat care nu este membru al Uniunii Europene şi cãreia nu i se aplicã Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 2.408/92 sau de a retrage o desemnare intrã sub incidenţa <>Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 , cu modificãrile ulterioare.

--------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016