Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 27 septembrie 2004  privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiei vacante de manager economic si a celorlalte posturi vacante de personal din cadrul departamentelor economico-financiare si administrative ale curtilor de apel si tribunalelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 27 septembrie 2004 privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiei vacante de manager economic si a celorlalte posturi vacante de personal din cadrul departamentelor economico-financiare si administrative ale curtilor de apel si tribunalelor

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 929 din 12 octombrie 2004
CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezentul regulament reglementeazã condiţiile, modul de organizare şi desfãşurare a concursului sau, dupã caz, a probei practice pentru ocuparea funcţiei vacante de manager economic, respectiv a funcţiilor publice şi a posturilor vacante de personal contractual din cadrul departamentelor economico-financiare şi administrative ale curţilor de apel şi tribunalelor.
(2) Departamentul economico-financiar şi administrativ din cadrul tribunalelor asigurã activitatea economicã, financiarã şi administrativã şi pentru tribunalele specializate şi judecãtoriile din circumscripţia lor.
ART. 2
Managerii economici şi personalul din cadrul departamentelor economico-financiare şi administrative de la curţile de apel şi tribunale sunt încadraţi de cãtre preşedinţii curţilor de apel.

CAP. II
Ocuparea funcţiei vacante de manager economic şi a celorlalte funcţii publice din cadrul departamentului economico-financiar şi administrativ

ART. 3
(1) Concursul de ocupare a funcţiei vacante de manager economic pentru curţi de apel şi tribunale se organizeazã de cãtre curţile de apel, cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(2) La concurs se pot înscrie persoanele care au o vechime în specialitate de minimum 5 ani şi îndeplinesc urmãtoarele condiţii:
a) au cetãţenia românã şi domiciliul în România;
b) au capacitate deplinã de exerciţiu;
c) sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei;
d) au studii superioare economice;
e) nu au fost condamnate pentru sãvârşirea unei infracţiuni contra umanitãţii, contra statului sau contra autoritãţii, de serviciu sau în legãturã cu serviciul, care împiedicã înfãptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de curupţie sau a unei infracţiuni sãvârşite cu intenţie, care le-ar face incompatibile cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
f) nu au fost destituite dintr-o funcţie publicã în ultimii 7 ani;
g) nu au desfãşurat activitate de poliţie politicã, astfel cum este definitã prin lege.
ART. 4
(1) Data şi condiţiile de desfãşurare a concursului se publicã, prin grija conducerii curţilor de apel, în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, cu cel puţin 30 de zile înainte de data desfãşurãrii concursului şi se aduc la cunoştinţã publicului prin mass-media. Condiţiile de participare şi de desfãşurare a concursului, bibliografia şi alte date necesare desfãşurãrii concursului se afişeazã la sediul curţilor de apel.
(2) Comisia de concurs precum şi cea de soluţionare a contestaţiilor se constituie prin ordin al preşedintelui curţii de apel, fiecare fiind formatã din 3 membri, astfel:
a) un funcţionar public de specialitate de la instanţele din raza curţii de apel;
b) un cadru didactic din învãţãmântul superior economic acreditat;
c) un funcţionar public din cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.
(3) Membrii comisiei de concurs şi ai comisiei de soluţionare a contestaţiilor trebuie sã prezinte cazierul administrativ eliberat de Agenţia Naţionalã a Funcţionarilor Publici.
(4) Secretariatul comisiei de concurs şi secretariatul comisiei de soluţionare a contestaţiilor se asigurã de cãtre instanţa care organizeazã concursul.
ART. 5
(1) În termen de maximum 20 de zile de la data publicãrii anunţului, candidaţii depun la secretariatul comisiei de concurs dosarul de concurs, care va conţine:
a) copie de pe actul de identitate;
b) formularul de înscriere;
c) copii de pe diplomele de studii şi alte acte care atestã efectuarea unor specializãri;
d) copie de pe carnetul de muncã sau, dupã caz, o adeverinţã care sã ateste vechimea în muncã şi, dupã caz, în specialitate;
e) curriculum vitae;
f) cazierul judiciar;
g) adeverinţa care sã ateste starea de sãnãtate corespunzãtoare;
h) declaraţia pe propria rãspundere sau adeverinţa care sã ateste cã nu a desfãşurat activitãţi de poliţie politicã.
(2) Copiile de pe actele prevãzute la alin. (1) se prezintã însoţite de documentele originale şi se certificã pentru conformitate cu originalul de cãtre secretariatul comisiei de concurs sau se prezintã în formã legalizatã.
(3) Formularul de înscriere se pune la dispoziţie candidaţilor prin secretariatul comisiei de concurs de la curţile de apel.
ART. 6
(1) În termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data expirãrii termenului prevãzut la art. 5 alin. (1), comisia de concurs are obligaţia de a selecta dosarele de concurs pe baza îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs.
(2) Rezultatele selectãrii dosarelor de înscriere se afişeazã cu menţiunea "admis" sau "respins" la sediul curţii de apel, în termenul prevãzut la alin. (1). Decizia de respingere a dosarului trebuie motivatã.
ART. 7
(1) Concursul constã într-o probã scrisã şi un interviu, care se noteazã fiecare cu puncte de la 1 la 100.
(2) Subiectele de concurs se stabilesc pe baza tematicii de concurs, astfel încât sã reflecte atât cunoştinţele de specialitate ale candidaţilor, cât şi calitãţile de conducere şi organizare.
ART. 8
(1) Proba scrisã constã în redactarea unei lucrãri sau în rezolvarea unor teste grilã.
(2) Seturile de subiecte pentru proba scrisã se semneazã de toţi membrii comisiei de concurs şi se închid în plicuri sigilate purtând ştampila instituţiei organizatoare a concursului.
(3) Durata probei scrise se stabileşte de comisia de concurs în funcţie de gradul de dificultate şi de complexitate al subiectelor, dar nu poate depãşi 3 ore.
ART. 9
(1) Intrarea candidaţilor în sãlile de concurs se va face pe baza listelor întocmite pentru fiecare salã şi a actului de identitate.
(2) Candidaţii care nu se vor afla în salã în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine proba scrisã.
(3) Înainte de a se dicta subiectele, candidaţii îşi înscriu numele şi prenumele pe colţul foii ce urmeazã a fi lipit, dupã care se aplicã ştampila instanţei organizatoare.
(4) Plicul cu subiectele de concurs va fi desfãcut de un candidat care va semna şi procesul-verbal.
(5) Pe toatã durata desfãşurãrii probei scrise, în sãlile de concurs au acces numai membrii comisiei de concurs şi ai comisiei de supraveghere.
(6) În vederea elaborãrii lucrãrii scrise candidaţii vor primi coli de hârtie având sigiliul instanţei. Se va putea folosi numai cernealã de culoare albastrã sau pix cu pastã de culoare albastrã.
(7) La expirarea timpului prevãzut pentru susţinerea probei scrise, candidaţii vor preda lucrarea, sub semnãturã, comisiei de supraveghere.
(8) Pe toatã durata desfãşurãrii probei scrise este interzisã pãrãsirea sãlii de concurs de cãtre candidaţi. În cazuri excepţionale, pãrãsirea temporarã a sãlii de concurs se va putea face numai cu însoţitor.
(9) Orice fraudã sau încercare de fraudã doveditã se sancţioneazã prin eliminare din concurs. În aceste cazuri delegaţii care supravegheazã lucrãrile sesizeazã de îndatã comisia de concurs, care întocmeşte un proces-verbal despre constatãrile fãcute şi mãsurile luate, iar lucrarea se anuleazã cu menţiunea "fraudã".
ART. 10
(1) Interviul se susţine, de regulã, în cel mult 5 zile lucrãtoare de la data susţinerii probei scrise.
(2) Fiecare membru al comisiei de concurs poate adresa întrebãri candidatului.
ART. 11
(1) Pentru a fi declaraţi admişi candidaţii trebuie sã obţinã un punctaj minim de 50 de puncte pentru fiecare dintre probele de concurs.
(2) Promovarea probei scrise este obligatorie pentru susţinerea interviului.
ART. 12
La finalizarea fiecãrei probe a concursului se întocmeşte câte un proces-verbal. La finalizarea concursului se întocmeşte un proces-verbal care sã conţinã modul de desfãşurare a acestuia şi rezultatele obţinute de candidaţi, semnat de membrii comisiei de concurs.
ART. 13
(1) Dupã afişarea rezultatelor obţinute la proba scrisã, candidaţii nemulţumiţi pot face contestaţie, în termen de 48 de ore de la data afişãrii punctajelor pentru proba scrisã, la sediul curţii de apel, sub sancţiunea decãderii din acest drept.
(2) Nu se admit contestaţii cu privire la notele obţinute la interviu.
ART. 14
Comunicarea rezultatelor la contestaţiile depuse se face prin afişare la sediul curţii de apel, imediat dupã soluţionarea contestaţiilor.
ART. 15
Candidaţii declaraţi admişi sunt numiţi, în condiţiile legii, pe baza punctajului final obţinut, în funcţia de manager economic, prin ordin al preşedintelui curţii de apel.
ART. 16
Dispoziţiile prezentului capitol se aplicã în mod corespunzãtor şi în ceea ce priveşte modul de ocupare a posturilor vacante aferente funcţiilor publice din cadrul departamentelor economico-financiare şi administrative ale instanţelor.

CAP. III
Ocuparea posturilor vacante de personal contractual din cadrul departamentului economico-financiar şi administrativ

ART. 17
Poate fi angajatã cu contract individual de muncã în cadrul departamentului economico-financiar şi administrativ al curţilor de apel şi al tribunalelor persoana care îndeplineşte urmãtoarele condiţii:
a) este cetãţean român cu domiciliul în România şi are capacitatea deplinã de exerciţiu;
b) are studii în conformitate cu cerinţele postului;
c) nu are antecedente penale şi se bucurã de o bunã reputaţie;
d) este aptã din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei;
e) a promovat concursul sau, dupã caz, proba practicã organizatã potrivit prezentului regulament.
ART. 18
(1) Pentru înscrierea la concurs sau la proba practicã candidaţii vor prezenta:
a) copie de pe actul de identitate;
b) copie de pe actul doveditor al studiilor urmate;
c) certificatul de cazier judiciar;
d) curriculum vitae;
e) copie de pe carnetul de muncã;
f) adeverinţa care sã ateste starea de sãnãtate corespunzãtoare.
(2) Copiile de pe actele prevãzute la alin. (1) se prezintã însoţite de documentele originale şi se certificã pentru conformitate cu originalul de cãtre secretariatul comisiei de concurs sau se prezintã în formã legalizatã.
(3) Candidaţii vor depune şi o recomandare privind profilul profesional şi moral de la ultimul loc de muncã, dacã este cazul.
ART. 19
Concursul constã în susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice, precum şi a unui interviu.
ART. 20
(1) Data şi locul susţinerii concursului, tematica, numãrul posturilor vacante, termenul pentru depunerea actelor de înscriere la concurs se aduc la cunoştinţã celor interesaţi prin afişare la sediul instanţei şi prin intermediul mass-media, cu cel puţin 30 de zile înainte de data fixatã.
(2) Cererile pentru înscrierea la concurs se adreseazã preşedintelui instanţei şi se depun cu cel puţin 10 zile înainte de data concursului, la sediul curţii de apel.
ART. 21
În funcţie de specificul posturilor scoase la concurs şi de numãrul candidaţilor, preşedintele curţii de apel stabileşte comisia de concurs, precum şi comisia de soluţionare a contestaţiilor.
ART. 22
(1) Timpul destinat pentru elaborarea lucrãrii scrise este de douã ore din momentul comunicãrii subiectelor.
(2) Prevederile art. 9 se aplicã în mod corespunzãtor.
ART. 23
(1) Corectarea lucrãrilor scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice se face pe baza unui barem stabilit de membrii comisiei de concurs.
(2) Lucrarea scrisã va fi notatã cu note de la 1 la 10 de cãtre fiecare membru al comisiei de concurs.
(3) Nota finalã a lucrãrii scrise va fi media aritmeticã a notelor acordate de cãtre fiecare membru al comisiei de concurs.
ART. 24
Pentru a fi declaraţi admişi la proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice candidaţii trebuie sã obţinã cel puţin nota 5.
ART. 25
(1) Candidaţii nemulţumiţi de notele acordate pot depune contestaţie în termen de 48 de ore de la data afişãrii rezultatelor.
(2) Contestaţiile se soluţioneazã de cãtre comisia de soluţionare a contestaţiilor în termen de 48 de ore şi se afişeazã la sediul curţii de apel.
ART. 26
Personalul care desfãşoarã activitãţi administrative, de gospodãrire, de întreţinere-reparaţii şi de deservire este angajat pe bazã de probã practicã şi de interviu.
ART. 27
(1) În urma susţinerii probei practice candidatul va fi declarat admis sau respins.
(2) Criteriile de evaluare a candidaţilor la proba practicã se stabilesc în funcţie de natura posturilor vacante scoase la concurs.
(3) Nu se admit contestaţii cu privire la rezultatele obţinute la proba practicã.
ART. 28
(1) Candidaţii declaraţi admişi la proba de verificare a cunoştinţelor teoretice sau la proba practicã vor susţine în interviu.
(2) Interviul se noteazã cu note de la 1 la 10 de cãtre fiecare membru al comisiei.
(3) Nu se admit contestaţii cu privire la notele obţinute la interviu.
ART. 29
Media generalã (nota) de promovare a concursului este de cel puţin 7.
ART. 30
(1) Repartizarea candidaţilor admişi la concurs se face în ordinea descrescãtoare a mediilor generale (notelor) obţinute, în funcţie de posturile vacante existente.
(2) La medii (note) egale, comisia va stabili candidatul declarat admis în raport cu nivelul studiilor de bazã sau suplimentare absolvite şi, în subsidiar, în raport cu vechimea în muncã.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 31
Lucrãrile scrise şi procesele-verbale privind rezultatele concursului vor fi anexate la dosarele personale ale candidaţilor declaraţi admişi.
ART. 32
Dosarele, lucrãrile scrise, procesele-verbale referitoare la ceilalţi candidaţi şi alte lucrãri privind concursul se arhiveazã şi se pãstreazã potrivit nomenclatoarelor arhivistice.
ART. 33
Dispoziţiile <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.209/2003 privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici şi, dupã caz, ale legislaţiei muncii în ceea ce priveşte personalul contractual sunt aplicabile în mãsura în care prezentul regulament nu dispune altfel.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016