Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 27 octombrie 2004  de organizare si functionare al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 27 octombrie 2004 de organizare si functionare al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

EMITENT: CONSILIUL PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 987 din 27 octombrie 2004
CAP. I
Organizarea Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est

ART. 1
(1) Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est, denumit în continuare Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã, este organismul regional deliberativ, fãrã personalitate juridicã, care este constituit şi funcţioneazã pe principii parteneriale la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, în scopul coordonãrii activitãţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regionalã.
(2) Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã îşi desfãşoarã activitãţile în concordanţã cu obiectivele politicii regionale stabilite prin <>Legea nr. 315/2004 privind dezvoltarea regionalã în România.
ART. 2
Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã este alcãtuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecãrei categorii de consilii locale municipale, orãşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii.
ART. 3
(1) Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ; aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru un mandat de câte un an, de cãtre preşedinţii consiliilor judeţene.
(2) În cazul în care preşedintele nu îşi poate îndeplini atribuţiile, acestea vor fi preluate de drept şi integral de cãtre vicepreşedinte.
(3) În absenţa motivatã a preşedintelui şi a vicepreşedintelui, lucrãrile reuniunilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã vor fi conduse de un membru al acestuia, ales prin votul deschis al majoritãţii membrilor prezenţi la reuniune.
ART. 4
Secretariatul Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã este constituit în cadrul fiecãrei agenţii pentru dezvoltare regionalã şi este asigurat prin personal specializat din cadrul acesteia.
ART. 5
(1) La fiecare reuniune a Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã participã de drept directorul general al agenţiei pentru dezvoltare regionalã.
(2) Prefecţii judeţelor care intrã în componenţa regiunii de dezvoltare pot participa fãrã drept de vot la lucrãrile Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã.
(3) În funcţie de problematica supusã dezbaterii şi cu acordul preşedintelui Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, la lucrãrile acestui organism pot participa, în calitate de invitaţi, fãrã drept de vot, şi alţi reprezentanţi ai consiliilor locale, municipale, orãşeneşti şi comunale, ai instituţiilor şi organizaţiilor cu atribuţii în domeniul dezvoltãrii regionale, reprezentanţi ai societãţii civile şi parteneri socioeconomici regionali relevanţi; aceştia pot face propuneri pe care Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã le poate dezbate şi supune la vot, dacã este cazul.
(4) În cazul reuniunilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã în cadrul cãrora se supun spre avizare sau aprobare proiecte de dezvoltare regionalã conform prevederilor <>art. 7 alin. (2) lit. c) şi d) din Legea nr. 315/2004 , membrii acestuia inclusiv invitaţii semneazã o declaraţie de confidenţialitate şi imparţialitate.
(5) Nerespectarea prevederilor legale în vigoare privind conflictul de interese, precum şi a declaraţiilor de confidenţialitate atrage rãspunderea membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã şi se pedepseşte conform dispoziţiilor legale în vigoare; membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, inclusiv preşedintele şi vicepreşedintele acestuia, nu mai pot deţine aceastã calitate şi nu pot fi realeşti pe o perioadã de cel puţin 5 ani de la data rãmânerii definitive a hotãrârii judecãtoreşti şi prin care se constatã vinovãţia acestora.

CAP. II
Funcţionarea Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã

ART. 6
(1) Reuniunile Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã se pot desfãşura numai în prezenţa a cel puţin jumãtate plus unu din numãrul membrilor ce îl constituie şi cu condiţia reprezentãrii tuturor judeţelor din cadrul regiunii.
(2) Dacã la o şedinţã a Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã nu sunt întrunite condiţiile de participare formulate la alin. (1), atunci ea se amânã, urmând sã fie convocatã o nouã şedinţã în termen de 15 zile. Şedinţa convocatã în urma unei amânãri se desfãşoarã chiar dacã nu întruneşte condiţiile prevãzute la alin. (1), iar hotãrârile adoptate de Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã în cadrul acestei şedinţe sunt obligatorii.
(3) Membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã care nu pot participa din motive obiective la reuniunile acestuia desemneazã, prin mandat scris, un înlocuitor.
(4) Mandatul scris privind numirea unui înlocuitor la şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã cuprinde şi motivarea neparticipãrii la şedinţa consiliului şi se depune şi se înregistreazã înaintea acesteia la secretariatul consiliului din cadrul agenţiei pentru dezvoltare regionalã.
(5) În exercitarea atribuţiilor ce îi revin Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã adoptã hotãrâri prin consens. Dacã acesta nu se realizeazã, hotãrârile vor fi luate cu votul majoritãţii simple a membrilor prezenţi. În caz de paritate, votul preşedintelui este decisiv.
(6) Hotãrârile adoptate se comunicã instituţiei naţionale cu atribuţii în domeniul dezvoltãrii regionale, membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, precum şi celor interesaţi, de cãtre secretariatul acestui organism, în termen de 15 zile lucrãtoare de la data adoptãrii.
ART. 7
(1) Şedinţele ordinare ale Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã se desfãşoarã trimestrial, la convocarea preşedintelui sau, în absenţa acestuia, a vicepreşedintelui.
(2) În cazuri deosebite, şedinţele extraordinare ale Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã se pot organiza la solicitarea unei treimi din numãrul total al membrilor consiliului regional, a directorului general al agenţiei pentru dezvoltare regionalã, precum şi la cererea Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionalã.
(3) Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã poate adopta hotãrâri prin procedurã scrisã.
(4) Acordul membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã privind adoptarea hotãrârilor prin procedurã scrisã se transmite de cãtre aceştia, în format electronic şi pe fax, pe adresa preşedintelui şi a vicepreşedintelui Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, precum şi pe adresa secretariatului consiliului, constituit în cadrul agenţiei pentru dezvoltare regionalã.
(5) Hotãrârile se considerã aprobate în procedurã scrisã dacã acordul este dat de majoritatea simplã a membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, în termen de 5 zile lucrãtoare de la data primirii propunerii de hotãrâre. În caz de paritate, acordul preşedintelui este decisiv.
(6) În textul fiecãrei hotãrâri adoptate prin procedurã scrisã conform alin. (3)-(5) se specificã modalitatea de adoptare a acesteia.
(7) Hotãrârile adoptate în procedurã scrisã se comunicã de cãtre secretariatul Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, în decurs de 5 zile lucrãtoare de la data adoptãrii acestora, instituţiilor şi persoanelor prevãzute la art. 6 alin. (6).
ART. 8
(1) Convocarea şi transmiterea invitaţiilor la şedinţele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã se fac în scris de cãtre secretariatul acestuia, cu cel puţin 10 zile lucrãtoare înainte de data desfãşurãrii reuniunii. În mod obligatoriu acestea conţin ziua, ora, locul desfãşurãrii şi ordinea de zi, precum şi adresa site-ului de pe care pot fi atribuite informaţii privind reuniunea respectivã.
(2) Ordinea de zi a şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã şi, dupã caz, materialele care urmeazã a fi supuse dezbaterii se publicã pe site-ul agenţiei pentru dezvoltare regionalã cu cel puţin 5 zile înainte de data şedinţei.
ART. 9
(1) La începutul fiecãrei şedinţe, preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã supune la vot ordinea de zi a acesteia, care se aprobã cu votul majoritãţii membrilor prezenţi.
(2) Ordinea de zi poate fi completatã şi cu alte probleme decât cele comunicate iniţial, cu aprobarea a douã treimi din numãrul membrilor prezenţi.
(3) La sfârşitul fiecãrei şedinţe se stabileşte data viitoarei şedinţe ordinare.

CAP. III
Atribuţiile Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã

ART. 10
(1) Principalele atribuţii ale Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã sunt cele prevãzute la art. 7 alin. (2) şi <>art. 9 lit. n) şi j) din Legea nr. 315/2004 .
(2) Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã elaboreazã rapoarte semestriale, precum şi un raport anual de activitate. Aceste rapoarte se transmit spre informare Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionalã în maximum 30 de zile de la sfârşitul perioadei menţionate.
(3) Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã numeşte şi elibereazã din funcţie directorul general al agenţiei pentru dezvoltare regionalã.
(4) Numirea directorului general al agenţiei pentru dezvoltare regionalã se face prin concurs, conform prevederilor <>art. 8 alin. (6) din Legea nr. 315/2004 , precum şi altor prevederi legislative în vigoare.
(5) Eliberarea din funcţie a directorului general al agenţiei pentru dezvoltare regionalã se face de cãtre Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã în conformitate cu prevederile Codului muncii şi ale altor acte normative care reglementeazã domeniul relaţiilor de muncã.
(6) Hotãrârea privind eliberarea din funcţie a directorului general al agenţiei pentru dezvoltare regionalã se transmite în scris, în termen de maximum 5 zile de la data emiterii acesteia, spre informare, instituţiei naţionale cu atribuţii în domeniul dezvoltãrii regionale. În şedinţa imediat urmãtoare, secretariatul Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionalã informeazã membrii consiliului naţional.
(7) Hotãrârea Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã privind eliberarea din funcţie a directorului general al agenţiei pentru dezvoltare regionalã este însoţitã de procesul-verbal detaliat al şedinţei, precum şi de o fundamentare documentatã care sã ateste cauzele care au determinat eliberarea din funcţie a acestuia.
(8) În cazul încetãrii raporturilor de serviciu ale directorului general al agenţiei pentru dezvoltare regionalã, perioada de interimat va fi asiguratã de o persoanã din cadrul agenţiei, desemnatã de Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã şi care are o experienţã continuã de cel puţin 3 ani în domeniul implementãrii proiectelor de dezvoltare regionalã.
ART. 11
Preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã are urmãtoarele atribuţii principale:
a) convoacã, coordoneazã pregãtirea şi conduce şedinţele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
b) aprobã proiectul ordinii de zi, lista cuprinzând invitaţii, precum şi materialele ce urmeazã sã fie transmise cu ocazia convocãrii şedinţelor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
c) semneazã hotãrârile şi procesele-verbale ale şedinţelor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, rapoartele semestriale, precum şi raportul anual de activitate ale acestuia;
d) aprobã modificãrile la procesele-verbale ale şedinţelor, ţinând seama de propunerile şi observaţiile vicepreşedintelui, ale membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, precum şi ale secretariatului acestuia;
e) împreunã cu vicepreşedintele reprezintã Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã în cadrul Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionalã;
f) reprezintã regiunea şi Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã în relaţiile cu alte regiuni din ţarã şi din strãinãtate;
g) alte atribuţii care rezultã din prevederile <>Legii nr. 315/2004 .
ART. 12
Vicepreşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã are urmãtoarele atribuţii:
a) preia, pe bazã de mandat scris semnat de preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, atribuţiile acestuia, dacã preşedintele, din motive justificate, nu le poate îndeplini;
b) participã la organizarea şedinţelor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
c) face observaţii şi propuneri cu privire la conţinutul şi modul de întocmire a procesului-verbal al şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
d) îndeplineşte alte atribuţii stabilite de Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã;
e) împreunã cu preşedintele reprezintã Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã în cadrul Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionalã.
ART. 13
Activitãţile principale ale secretariatului Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã sunt:
a) pregãtirea documentelor necesare convocãrii reuniunilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
b) publicarea pe site-ul agenţiei pentru dezvoltare regionalã a ordinii de zi a şedinţelor, a proceselor-verbale ale acestora, precum şi a materialelor pentru care Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã hotãrãşte publicarea;
c) convocarea şi transmiterea invitaţiilor la şedinţele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã conform prevederilor art. 7 alin. (1) şi (2) şi art. 8 alin. (1) şi (2);
d) întocmirea procesului-verbal al şedinţelor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã şi transmiterea formei finale semnate de preşedintele consiliului, precum şi a hotãrârilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã instituţiei naţionale cu atribuţii în domeniul dezvoltãrii regionale, membrilor consiliului, precum şi celor interesaţi, în termen de 15 zile de la data la care a avut loc şedinţa;
e) înregistrarea acordului transmis prin procedurã scrisã conform art. 7 alin. (3)-(5) şi transmiterea hotãrârilor adoptate în termen de 5 zile lucrãtoare de la data aprobãrii acestora, instituţiilor şi persoanelor prevãzute la art. 6 alin. (6);
f) redactarea rapoartelor semestriale, precum şi a raportului anual de activitate, ale Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã şi transmiterea acestora, dupã aprobarea lor de cãtre consiliul regional, în maximum 30 de zile de la sfârşitul perioadei menţionate, spre informare, Consiliului Naţional pentru Dezvoltare Regionalã;
g) primirea şi înregistrarea mandatelor scrise privind numirea unor înlocuitori la şedinţele Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
h) asigurarea, între şedinţe, a asistenţei de specialitate preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
i) înregistrarea şi pãstrarea în condiţii specifice adecvate a declaraţiilor de confidenţialitate şi imparţialitate date de membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã, conform art. 5 alin. (5);
j) primirea şi distribuirea corespondenţei destinate Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
k) constituirea şi pãstrarea unui registru de evidenţã complet privind şedinţele şi activitãţile Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
l) asigurarea activitãţilor de registraturã şi arhivare a documentelor privind activitãţile Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã;
m) alte activitãţi care sunt stabilite de Consiliul pentru Dezvoltare Regionalã.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 14
Membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã îşi exercitã atribuţiile cu titlu gratuit.
ART. 15
Adoptarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã se face cu votul a douã treimi din numãrul membrilor acestuia şi numai în prezenţa a cel puţin unui reprezentant din fiecare judeţ.
ART. 16
Modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului pentru Dezvoltare Regionalã se poate face cu votul a douã treimi din numãrul membrilor acestuia şi numai în prezenţa a cel puţin unui reprezentant din fiecare judeţ.

Preşedintele Consiliului
pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est,
Lucian Flaişer
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016