Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 25 noiembrie 2022  privind forma, însemnele specifice, modul de acordare şi durata de folosinţă a uniformelor şi a echipamentului de protecţie sau de lucru pentru personalul Autorităţii Navale Române    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 25 noiembrie 2022 privind forma, însemnele specifice, modul de acordare şi durata de folosinţă a uniformelor şi a echipamentului de protecţie sau de lucru pentru personalul Autorităţii Navale Române

EMITENT: Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1209 din 16 decembrie 2022
──────────
    Aprobat prin ORDINUL nr. 2.358 din 25 noiembrie 2022, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1209 din 16 decembrie 2022.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    (1) Personalul Autorităţii Navale Române, denumită în continuare ANR, poartă uniforma de serviciu cu gradele şi însemnele specifice sau, după caz, echipamentul de protecţie ori de lucru în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în diferite misiuni şi la festivităţi, precum şi pe durata frecventării unor cursuri de perfecţionare profesională.
    (2) Portul uniformei de serviciu sau, după caz, al echipamentului de protecţie ori de lucru cu ocazia deplasărilor de serviciu sau personale peste hotare este interzis, cu excepţia cazurilor în care acest fapt este aprobat în mod expres de conducerea ANR.
    (3) Este interzis portul uniformei de serviciu sau, după caz, al echipamentului de protecţie ori de lucru în locuri şi în împrejurări care pot aduce atingere prestigiului sau imaginii instituţiei.

    ART. 2
    (1) ANR suportă costul integral al uniformei de serviciu şi, după caz, al echipamentului de protecţie ori de lucru pentru personalul propriu.
    (2) Uniforma de serviciu este compusă din articolele de echipament descrise în prezentul regulament.
    (3) Articolele de echipament acordate anterior datei de intrare în vigoare a prezentului regulament se înlocuiesc, cu excepţia celor care corespund din punctul de vedere al culorii şi modelului de confecţionare.

    ART. 3
    Serviciile din cadrul ANR cu sarcini de achiziţie şi gestiune a articolelor de echipament au obligaţia de a ţine o fişă de evidenţă a acestora, pentru fiecare persoană, în care sunt trecute şi datele individuale privind măsurile.

    ART. 4
    În cazul pensionării sau al decesului unui angajat, uniforma de serviciu acordată sau, după caz, echipamentul de protecţie ori de lucru nu se restituie şi nu se datorează diferenţă de valoare pentru acestea, calculată corespunzător duratei normate de utilizare, rămasă neconsumată.

    ART. 5
    În cazul desfacerii contractului individual de muncă, al transferului sau al demisiei se reţin de la cel în cauză, prin angajament de plată, diferenţele de valoare, proporţional cu durata normată de utilizare a articolelor de echipament, rămase neconsumate.

    ART. 6
    Salariaţii ANR sunt obligaţi să cunoască regulile privind portul uniformelor de serviciu sau, după caz, al echipamentului de protecţie ori de lucru şi să aibă o ţinută îngrijită, bine întreţinută, ajustată, completă, purtată corect şi ordonat.

    ART. 7
    În cazul deteriorării, pierderii sau distrugerii articolelor de echipament din motive neimputabile, acestea se vor înlocui înainte de expirarea duratei normate de utilizare, în condiţiile art. 2 alin. (1).

    ART. 8
    Este interzisă modificarea articolelor de echipament sau înlocuirea componentelor acestora cu alte articole care nu sunt cuprinse în prezentul regulament.

    CAP. II
    Descrierea uniformei de serviciu
    SECŢIUNEA 1
    Uniforma de serviciu pentru sezonul rece
    ART. 9
    (1) Uniforma de serviciu pentru sezonul rece pentru bărbaţi se compune din: sacou, pantalon, cămaşă cu mânecă lungă, pulover, scurtă de iarnă, scurtă de primăvară/toamnă sau jachetă, pantofi, ghete sau cizme, caschetă, cravată.
    (2) Uniforma de serviciu pentru sezonul rece pentru femei se compune din: sacou, pantalon, fustă, cămaşă cu mânecă lungă, pulover, scurtă de iarnă, scurtă de primăvară/toamnă sau pardesiu, pantofi, ghete sau cizme, cravată, eşarfă.
    (3) Articolele de echipament prevăzute la alin. (1) şi (2) au următoarele caracteristici:
    a) Sacou bărbaţi
    Se confecţionează din stofă de culoare bleumarin, are croiala clasică, cu rever, încheiat la două rânduri a câte 3 nasturi.
    În partea inferioară are două buzunare cu clapă, dispuse lateral în ambele părţi, iar în partea superioară, în stânga, un buzunar ascuns, fără clapă. Mâneca este dreaptă, cu şliţ la manşetă şi are 3 nasturi.

    b) Sacou damă
    Se confecţionează din stofă de culoare bleumarin, are croiala clasică, uşor cambrat, cu rever, cu un şliţ central în partea din spate jos, încheiat la un singur rând cu 3 nasturi.
    În partea inferioară are două buzunare cu clapă, dispuse lateral în ambele părţi, iar în partea superioară, în stânga, un buzunar ascuns, fără clapă. Mâneca este dreaptă, cu şliţ la manşetă şi are 3 nasturi.

    c) Pantalon
    Se confecţionează din acelaşi material ca sacoul şi are croiala dreaptă, fără manşetă, prevăzut cu două buzunare laterale şi cu un buzunar la spate, orizontal, închis cu un nasture. Modelul pantalonului este similar pentru bărbaţi şi femei.

    d) Fustă
    Se confecţionează din acelaşi material ca sacoul şi are croiala dreaptă cu tăietura clasică, având lungimea până la jumătatea genunchiului.

    e) Cămaşă
    Se confecţionează din material de culoare albă, cu mânecă lungă, cu un buzunar exterior în partea stângă. Cămaşa se poartă numai cu sacoul sau cu puloverul. Pentru femei, cămaşa este uşor cambrată şi despicată lateral în partea de jos.

    f) Pulover
    Se confecţionează din material de culoare bleumarin, cu fermoar şi 2 buzunare laterale, cu apărători la coate şi umeri şi cu epoleţi fixaţi în cusătura umărului. Modelul puloverului este similar pentru bărbaţi şi femei.

    g) Scurtă de iarnă
    Se confecţionează din stofă de culoare bleumarin, are croiala dreaptă, tip trei sferturi, cu revere. În partea inferioară are două buzunare cu clapă, dispuse lateral în ambele părţi, iar în partea centrală are două buzunare ascunse, fără clapă, poziţionate în ambele părţi, paralel cu linia nasturilor. Pentru femei croiala este uşor cambrată pe talie. Se încheie la două rânduri a câte 4 nasturi.

    h) Scurtă de primăvară/toamnă
    Se confecţionează din material de culoare bleumarin, având acelaşi model ca şi scurta de iarnă.

    i) Jachetă
    Se confecţionează din material de culoare bleumarin cu lungimea până în talie, are revere şi se încheie cu un singur rând de nasturi ascunşi sau cu fermoar. Are două buzunare cu clapă, aplicate pe piept, două buzunare ascunse, oblice, la nivelul taliei, este prevăzută cu elastic sau nasturi pentru reglarea pe talie şi cu epoleţi fixaţi în cusătura umărului.

    j) Pardesiu
    Se confecţionează din material de culoare bleumarin cu epoleţi fixaţi în cusătura umărului, mâneci cu sau fără manşetă şi se încheie la un rând cu 4 nasturi ascunşi. Croiala este uşor cambrată, iar sub linia taliei este prevăzut cu 2 buzunare oblice. Spatele pardesiului este prevăzut cu şliţ la terminaţie.

    k) Caschetă bărbaţi
    Se confecţionează din material de culoare neagră. Calota caschetei are formă ovală şi este din material de culoare albă. Pe banda de susţinere, pe partea exterioară, se aplică o bandă de ţesătură întăritoare mai subţire, de culoare neagră. Cozorocul este negru lăcuit, prins de o bandă de lac negru, cu câte un nasture mic din metal.
    Cascheta, care are aplicată pe vizieră frunze de laur, este prevăzută în partea din faţă cu un şnur auriu. Emblema se montează pe locul dintre marginea superioară a cozorocului şi extrema din faţă a calotei.

    l) Cravată bărbaţi
    Se confecţionează din material de mătase de culoare bleumarin. Pe material, la o distanţă de 30 cm de vârful cravatei sunt brodate 2 ancore în cruce de culoare albă, cu dimensiunea de 20 mm.

    m) Cravată femei
    Se confecţionează din material de mătase de culoare bleumarin, ataşată încrucişat de primul nasture al cămăşii. Pe vârfurile cravatei sunt brodate 2 ancore în cruce de culoare albă, cu dimensiunea de 10 mm.

    n) Eşarfă
    Se confecţionează din mătase imprimată, având formă dreptunghiulară, în culorile alb, bej şi bleumarin, cu 2 ancore imprimate.

    o) Pantofi, ghete sau cizme
    Se confecţionează din piele de culoare neagră.



    SECŢIUNEA a 2-a
    Uniforma de serviciu pentru sezonul cald
    ART. 10
    (1) Uniforma de serviciu pentru sezonul cald pentru bărbaţi se compune din: pantalon, cămaşă cu mânecă scurtă, bluză, tricou, pantofi, caschetă sau şapcă, cravată.
    (2) Uniforma de serviciu pentru sezonul cald pentru femei se compune din: pantalon, fustă, cămaşă cu mânecă scurtă, bluză, tricou, pantofi, cravată, eşarfă.
    (3) Articolele de echipament prevăzute la alin. (1) şi (2) au următoarele caracteristici:
    a) Cămaşă
    Se confecţionează din material de culoare albă. Are format clasic, cu mânecă scurtă, cu epoleţi pe umăr şi cu două buzunare la piept, cu clapă şi nasturi. Pentru femei, cămaşa este uşor cambrată, despicată în partea de jos, cu anchior şi cu revere, cu două buzunare la piept, cu clapă şi nasturi. Se poartă cu cravată sau eşarfă.

    b) Bluză
    Se confecţionează din material de culoare bej, deschisă la gât, format clasic, cu epoleţi pe umăr şi cu 2 buzunare la piept, cu clapă şi nasturi. Pentru femei, bluza este uşor cambrată, deschisă la gât, cu 2 fante rotunjite în partea de jos şi cu epoleţi pe umăr.

    c) Tricou
    Se confecţionează din material uni, de culoare albă şi bleumarin, cu mânecă scurtă, guler tip polo, cu epoleţi pe umăr şi se încheie cu 3 nasturi. În partea stângă a pieptului are brodată sigla ANR. Pentru femei, tricoul este uşor cambrat.

    d) Pantalon
    Se confecţionează din material subţire uni, de culoare bleumarin şi bej, cu croiala dreaptă, fără manşetă, prevăzut cu două buzunare laterale şi cu un buzunar la spate, orizontal, închis cu un nasture. Modelul pantalonului este similar pentru bărbaţi şi femei.

    e) Fustă
    Se confecţionează din material subţire uni, de culoare bleumarin şi bej şi are croiala dreaptă cu tăietura clasică, având lungimea până la jumătatea genunchiului.

    f) Caschetă bărbaţi
    Modelul este descris la art. 9 alin. (3) lit. k).

    g) Şapcă
    Se confecţionează din material de bumbac subţire uni de culoare albă şi bleumarin, având model clasic, se reglează în diametru prin intermediul unui sistem special, metalic, fixat pe 2 benzi, la spatele acesteia. Pe cozoroc, în ambele părţi laterale, este brodată din fir auriu câte o ramură de laur, iar în centrul cozorocului sunt brodate cu fir de culoare aurie literele „A“ „N“ „R“. Se poartă ca alternativă la caschetă, la uniforma pentru sezonul cald.

    h) Eşarfă
    Modelul este descris la art. 9 alin. (3) lit. n).

    i) Pantofi
    Se confecţionează din piele de culoare neagră sau bej.

    j) Set de vară
    Uniforma de serviciu pentru personalul ce execută control pe plaje şi în punctele de agrement se compune din pantalon scurt, tricou, espadrile şi şapcă, cu următoarele caracteristici:
    (i) Pantalon
    Se confecţionează din material ripsat bleumarin, cu croială dreaptă şi cu manşetă deasupra genunchiului. Este prevăzut cu două buzunare laterale oblice. La spate are două buzunare orizontale aplicate, cu clapă închisă cu nasture şi cu pliu. Acelaşi model de buzunar este aplicat şi pe piciorul drept. Modelul pantalonului este similar pentru bărbaţi şi femei.

    (ii) Tricou
    Modelul este descris la art. 10 alin. (3) lit. c).

    (iii) Pantofi
    Sunt de tip espadrile din piele naturală de culoare neagră.





    CAP. III
    Descrierea echipamentului individual de protecţie şi a echipamentului individual de lucru
    ART. 11
    (1) Personalul ANR poartă echipament individual de protecţie (E.I.P.) şi/sau echipament individual de lucru (E.I.L.) compatibil cu sarcinile specifice din fişa postului, care trebuie să corespundă condiţiilor existente la locul de muncă în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu şi în diferite misiuni.
    (2) ANR reglementează acordarea echipamentului de protecţie individual şi a echipamentului de lucru individual pentru personalul propriu conform dispoziţiilor legale. ANR trebuie să asigure buna funcţionare şi o stare de igienă satisfăcătoare prin intermediul întreţinerii, reparării şi înlocuirii echipamentului. În cazul pierderii sau distrugerii articolelor de echipament din motive neimputabile, acestea se vor înlocui înainte de expirarea duratei normate de utilizare.

    ART. 12
    (1) Echipamentul individual de protecţie reprezintă totalitatea mijloacelor individuale de protecţie necesare îndeplinirii atribuţiilor de serviciu cu respectarea legislaţiei în vigoare privind siguranţa şi securitatea în muncă. Acesta trebuie să asigure protecţia personalului ANR împotriva tuturor factorilor de risc şi trebuie să corespundă condiţiilor existente la locul de muncă, fără să conducă el însuşi la un risc mărit.
    (2) Echipamentul individual de protecţie se compune din geacă de protecţie, combinezon de protecţie, mănuşi de protecţie, cască de protecţie, ghete de protecţie, lanternă antiexplozie de mână, bluză şi pantalon din bumbac.
    (3) Articolele de echipament individual de protecţie prevăzute la alin. (2) au următoarele caracteristici:
    a) Geacă de protecţie
    Se confecţionează din material impermeabil, rezistent la vânt, care asigură respirabilitatea, de culoare roşie sau, după caz, bleumarin. Trebuie să fie prevăzută cu material fleece/bluză polar detaşabil/ă, manşete interioare elastice, manşete exterioare ajustabile cu scai, glugă ascunsă şi platcă pentru epoleţi pe umăr.

    b) Combinezon de protecţie
    Se confecţionează din material ignifug, cu proprietăţi antistatice, de culoare roşie sau, după caz, bleumarin. Materialul combinezonului trebuie să asigure protecţie împotriva căldurii radiante, convective şi de contact. Are buzunare laterale ascunse în zona şoldurilor, buzunare pe piept pentru depozitare, iar închiderea se realizează cu fermoar din alamă. Este prevăzut cu elastic la spate, manşete exterioare ajustabile cu scai la mâneci şi la pantalon şi platcă pentru epoleţi pe umăr.

    c) Mănuşi de protecţie
    Se realizează din material de culoare neagră, gri sau, după caz, bleumarin şi sunt prevăzute cu manşetă tricotată.

    d) Cască de protecţie
    Se confecţionează din ABS de culoare albă, antistatic, prevăzută cu aerisire pentru o bună circulaţie a aerului, cu posibilitate de accesorizare, va avea un profil ridicat cu vârf scurt pentru o vizibilitate optimă şi antifoane pentru o compatibilitate optimă.

    e) Lanternă antiexplozie de mână
    Trebuie să aibă lumină albă, cu rază de răspândire de nivel mediu spre lung, antiexplozie, cu posibilitate de ataşare pe casca de protecţie sau prindere cu şnur.

    f) Ghete de protecţie
    Se realizează, în partea superioară, din piele naturală rezistentă la apă, de culoare neagră sau maro sau bleumarin, cu bombeu metalic, având talpa confecţionată din material antistatic PU/TPU. Trebuie să asigure protecţie completă S3 şi protecţie gleznă 360 de grade.

    g) Bluză bumbac
    Se confecţionează din material de bumbac de culoare bleumarin, prevăzută cu buzunare pentru depozitare şi un buzunar faţă, întărit la spate.

    h) Pantalon bumbac
    Se confecţionează din material de bumbac, rezistent la uzură, de culoare bleumarin, cu cusătură dublă, prevăzut cu elastic în talie şi buzunare pentru depozitare.



    ART. 13
    (1) Echipamentul individual de lucru reprezintă totalitatea mijloacelor individuale utilizate în procesul de muncă pentru protejarea îmbrăcăminţii personale a angajaţilor ANR împotriva uzurii şi murdăririi excesive. Acesta nu îndeplineşte funcţii de protecţie împotriva accidentelor şi bolilor profesionale.
    (2) Echipamentul individual de lucru este alcătuit din salopetă sau halat, după caz.

    CAP. IV
    Însemnele specifice
    ART. 14
    În cadrul ANR, diferenţierea pe funcţii se realizează prin folosirea de însemne distinctive specifice studiilor absolvite şi poziţiei ierarhice deţinute în cadrul instituţiei.

    ART. 15
    Însemnele specifice şi caracteristicile acestora sunt următoarele:
    a) Galoanele cu trese, descrise în planşele nr. 1, 2 şi 3, prevăzute în anexa la prezentul regulament
    Pentru personalul cu studii medii galoanele tip manşon sunt formate din trese circulare, din fir galben metalic, aplicate pe mătase ripsată de culoare bleumarin, cu lăţimea de 10 mm, dispuse după caz, la distanţă de 3 mm între ele. La sacou, tresele se aplică pe partea din afara mânecii, având lungimea egală cu distanţa dintre cusături.
    Pentru personalul cu studii superioare galoanele tip manşon sunt formate din trese circulare, din fir galben metalic, aplicate pe mătase ripsată de culoare bleumarin, la distanţă de 3 mm între ele, cu lăţimea de 30 mm şi, respectiv, 10 mm, acestea din urmă fiind dispuse după caz. La sacou, tresele cu lăţimea de 30 mm se aplică pe mătase ripsată de culoare bleumarin, pe partea din afara mânecii, la o distanţă de 50 mm de marginea mânecii.
    Pentru directorul general, directorul general adjunct şi directorii de direcţie din cadrul ANR, precum şi pentru directorii şi directorii adjuncţi de căpitănie zonală, galoanele tip manşon sunt formate din trese circulare, din fir galben metalic, aplicate pe mătase ripsată de culoare bleumarin, la distanţă de 3 mm între ele, cu lăţimea de 40 mm, 30 mm şi, respectiv, 10 mm, acestea din urmă fiind dispuse după caz. La sacou, tresele cu lăţimea de 40 mm se aplică pe mătase ripsată de culoare bleumarin, pe partea din afara mânecii, la o distanţă de 50 mm de marginea mânecii.
    La scurta de iarnă, scurta de primăvară/toamnă, jachetă, pardesiu, pulover, cămaşa cu mânecă scurtă, bluză şi tricou galoanele se poartă pe epoleţi.

    b) Insigna metalică mare, descrisă în planşa nr. 4, prevăzută în anexa la prezentul regulament
    Insigna metalică mare are forma unei elipse de 6 cm x 4 cm din metal alb bombat, fondul este din email bleumarin cu două ancore încrucişate, înconjurate de o cunună din frunze de laur, din metal alb. În partea superioară are stema României, aşezată între braţele cununii şi inscripţia „Autoritatea Navală Română“, poziţionată central, în jurul celor două ancore încrucişate.
    Se poartă de către personalul cu atribuţii de inspecţie şi control privind siguranţa navigaţiei.

    c) Insigna metalică mică, descrisă în planşa nr. 4
    Insigna metalică mică are formă rotundă, cu diametrul de 1,5 cm, cu o bordură aurie şi fondul din email bleumarin, în centru având aplicate două ancore de culoare aurie. Are sistem de prindere tip fluture.
    Insigna se poartă la cămaşă, la rever sau pe eşarfă.

    d) Ecusonul de identificare
    Ecusonul de identificare al personalului ANR este confecţionat din metal auriu, are forma dreptunghiulară cu laturile de 15, respectiv 80 mm, pe care este aplicată în partea din stânga o bandă tricoloră, respectiv albastru, galben şi roşu, deasupra căreia se află inscripţia „A“ „N“ „R“, în continuare având inscripţionat cu majuscule de culoare bleumarin numele de familie al fiecărui angajat.

    e) Semnul distinctiv, descris în planşa nr. 4
    Semnul distinctiv al personalului ANR şi al organelor teritoriale îl reprezintă două ancore încrucişate, brodate din fir galben de mătase pe stofă bleumarin 20 x 20 mm, aplicate pe mânecile sacoului deasupra galoanelor, pe mânecile scurtei de iarnă, scurtei de primăvară/toamnă, jachetei şi pardesiului, la o distanţă de 80 mm de marginea acestora. Semnul distinctiv se aplică şi pe galoanele care se poartă pe epoleţi, în partea dinspre guler.

    f) Emblema pentru caschete şi şapcă, descrisă în planşa nr. 4
    Este brodată cu fir galben pe stofă de culoare bleumarin, formând o cunună din frunze de laur în interiorul căreia sunt două ancore încrucişate.
    Directorul general/Directorul general adjunct, directorii de direcţii/căpitănii zonale şi căpitanii şefi de port au aplicate la marginea vizierei caschetei frunze de stejar, din fir metalic auriu.

    g) Nasturi, descrişi în planşa nr. 4
    Sunt din metal galben, având imprimate în centru două ancore încrucişate.
    Dimensiunile nasturilor sunt de 15 mm şi, respectiv, 22 mm în diametru.
    Nasturii cu diametrul de 15 mm se poartă la şapcă şi la mânecile sacoului, iar cei cu diametrul de 22 mm la sacou.



    ART. 16
    Echipamentul individual de protecţie şi echipamentul individual de lucru au aplicate în partea stângă a pieptului o bandă tricoloră, respectiv albastru, galben şi roşu, literele „R“ „N“ „A“ şi denumirea departamentului cu atribuţii conform sarcinilor de serviciu, după caz, iar pe spate este inscripţionat „ROMANIAN NAVAL AUTHORITY.“

    CAP. V
    Durata de utilizare
    Uniforma de serviciu

┌────┬──────────────┬────────┬─────────┐
│Nr. │Denumirea │U.M. │Durata de│
│crt.│articolului │(bucăţi/│utilizare│
│ │ │perechi)│(luni) │
├────┴──────────────┴────────┴─────────┤
│Sezonul rece │
├────┬──────────────┬────────┬─────────┤
│1. │Scurtă de │1 │36 │
│ │iarnă │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│ │Scurtă de │ │ │
│ │primăvară/ │ │ │
│2. │toamnă sau │1 │36 │
│ │jachetă │ │ │
│ │bărbaţi │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│ │Scurtă de │ │ │
│3. │primăvară/ │1 │36 │
│ │toamnă sau │ │ │
│ │pardesiu damă │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│4. │Sacou damă/ │1 │24 │
│ │bărbaţi │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│5. │Pantalon │3 │24 │
│ │bărbaţi │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│6. │Pantalon damă │2 │24 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│7. │Fustă │2 │24 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│8. │Cămaşă cu │3 │12 │
│ │mânecă lungă │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│9. │Pulover │1 │24 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│10. │Caschetă │1 │48 │
│ │bărbaţi │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│11. │Cravată │2 │24 │
│ │bărbaţi │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│12. │Cravată damă │2 │24 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│13. │Pantofi │2 │24 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│14. │Ghete sau │2 │24 │
│ │cizme │ │ │
├────┴──────────────┴────────┴─────────┤
│Sezonul cald │
├────┬──────────────┬────────┬─────────┤
│15. │Cămaşă albă cu│3 │12 │
│ │mânecă scurtă │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│16. │Bluză bej │1 │12 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│17. │Tricou alb şi │3 │12 │
│ │bleumarin │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│ │Pantaloni │ │ │
│18. │bleumarin │2 │24 │
│ │bărbaţi │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│19. │Pantaloni bej │2 │24 │
│ │bărbaţi │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│20. │Pantaloni │2 │24 │
│ │bleumarin damă│ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│21. │Pantaloni bej │2 │24 │
│ │damă │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│ │Fustă │ │ │
│22. │bleumarin şi │2 │24 │
│ │bej │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│23. │Şapcă │2 │24 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│24. │Pantofi │2 │24 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│25. │Eşarfă │2 │24 │
├────┼──────────────┼────────┼─────────┤
│26. │Set de vară │2 │24 │
└────┴──────────────┴────────┴─────────┘



    Echipament individual de protecţie

┌────┬────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │Tipul E.I.P.│Durata de folosire a E.I.P. de către salariaţii din cadrul ANR şi │
│crt.│acordat │căpităniilor zonale │
│ │individual │ │
├────┴────────────┼───────────┬─────────┬───────┬───────┬─────────────┬─────────┬──────────┤
│ÎMBRĂCĂMINTE DE │Inspecţii │Inspecţii│ │ISM/ │Inspectoratul│Cercetare│Siguranţa │
│PROTECŢIE ŞI │mărfuri │terminale│PSC/FSC│ISPS │tehnic │poluare │navigaţiei│
│SECURITATE │periculoase│gas-free │ │ │ │ │ │
├────┬────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │Geacă de │1 buc./ 36 │1 buc./ │1 buc./│1 buc./│1 buc./ 36 de│1 buc./ │1 buc./ 36│
│1. │protecţie │de luni │36 de │36 de │36 de │luni │36 de │de luni │
│ │ │ │luni │luni │luni │ │luni │ │
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│2. │Combinezon │1 buc./ 6 │1 buc./ 6│1 buc./│1 buc./│1 buc./ 6 │1 buc./ 6│1 buc./ 6 │
│ │de protecţie│luni │luni │6 luni │6 luni │luni │luni │luni │
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │1 │1 │ │ │ │
│3. │Mănuşi de │1 pereche/ │1 pereche│pereche│pereche│1 pereche/ 1 │1 pereche│1 pereche/│
│ │protecţie │1 lună │/ 1 lună │/ 1 │/ 1 │lună │/ 1 lună │1 lună │
│ │ │ │ │lună │lună │ │ │ │
├────┴────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ÎNCĂLŢĂMINTE DE │Inspecţii │Inspecţii│ │ISM/ │Inspectoratul│Cercetare│Siguranţa │
│PROTECŢIE │mărfuri │terminale│PSC/FSC│ISPS │tehnic │poluare │navigaţiei│
│ │periculoase│gas-free │ │ │ │ │ │
├────┬────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │1 pereche│1 │1 │ │1 pereche│ │
│4. │Ghete de │1 pereche/ │/ 24 de │pereche│pereche│1 pereche/ 24│/ 24 de │1 pereche/│
│ │protecţie │24 de luni │luni │/ 24 de│/ 24 de│de luni │luni │24 de luni│
│ │ │ │ │luni │luni │ │ │ │
├────┴────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│DIVERSE │Inspecţii │Inspecţii│ │ISM/ │Inspectoratul│Cercetare│Siguranţa │
│ECHIPAMENTE DE │mărfuri │terminale│PSC/FSC│ISPS │tehnic │poluare │navigaţiei│
│PROTECŢIE │periculoase│gas-free │ │ │ │ │ │
├────┬────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │Cască de │1 buc./ 48 │1 buc./ │1 buc./│1 buc./│1 buc./ 48 de│1 buc./ │1 buc./ 48│
│5. │protecţie │de luni │48 de │48 de │48 de │luni │48 de │de luni │
│ │ │ │luni │luni │luni │ │luni │ │
├────┼────────────┼───────────┼─────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │Lanternă │1 buc./ 48 │1 buc./ │1 buc./│1 buc./│1 buc./ 48 de│1 buc./ │1 buc./ 48│
│6. │antiexplozie│de luni │48 de │48 de │48 de │luni │48 de │de luni │
│ │de mână │ │luni │luni │luni │ │luni │ │
└────┴────────────┴───────────┴─────────┴───────┴───────┴─────────────┴─────────┴──────────┘



┌────┬──────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │Tipul │ │
│Nr. │E.I.P. │Durata de folosire a E.I.P. de către salariaţii din │
│crt.│acordat │cadrul ANR şi căpităniilor zonale │
│ │individual│ │
├────┴──────────┼────────┬─────────┬───────────┬─────────┬───────┬────────┤
│ÎMBRĂCĂMINTE DE│ │Motorişti│Conducători│ │Şoferi │Femei de│
│PROTECŢIE ŞI │Marinari│/ │şalupă │Muncitori│auto │serviciu│
│SECURITATE │ │Mecanici │ │ │ │ │
├────┬──────────┼────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────┤
│ │Geacă de │1 buc./ │1 buc./ │1 buc./ 24 │1 buc./ │1 buc./│1 buc./ │
│1. │protecţie │24 de │24 de │de luni │24 de │48 de │48 de │
│ │ │luni │luni │ │luni │luni │luni │
├────┼──────────┼────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────┤
│ │Combinezon│1 buc./ │1 buc./ 6│1 buc./ 6 │1 buc./ 6│1 buc./│ │
│2. │de │6 luni │luni │luni │luni │6 luni │... │
│ │protecţie │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────┤
│3. │Bluză │... │... │... │... │... │1 buc./ │
│ │bumbac │ │ │ │ │ │6 luni │
├────┼──────────┼────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────┤
│4. │Pantalon │... │... │... │... │... │1 buc./ │
│ │bumbac │ │ │ │ │ │6 luni │
├────┼──────────┼────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────┤
│ │ │1 │ │ │ │1 │1 │
│5. │Mănuşi de │pereche/│1 pereche│1 pereche/ │1 pereche│pereche│pereche/│
│ │protecţie │1 lună │/ 1 lună │1 lună │/ 1 lună │/ 3 │3 luni │
│ │ │ │ │ │ │luni │ │
├────┴──────────┼────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────┤
│ÎNCĂLŢĂMINTE DE│ │Motorişti│Conducători│ │Şoferi │Femei de│
│PROTECŢIE │Marinari│/ │şalupă │Muncitori│auto │serviciu│
│ │ │Mecanici │ │ │ │ │
├────┬──────────┼────────┼─────────┼───────────┼─────────┼───────┼────────┤
│ │ │1 │1 pereche│ │1 pereche│1 │1 │
│6. │Ghete de │pereche/│/ 24 de │1 pereche/ │/ 24 de │pereche│pereche/│
│ │protecţie │24 de │luni │24 de luni │luni │/ 48 de│48 de │
│ │ │luni │ │ │ │luni │luni │
└────┴──────────┴────────┴─────────┴───────────┴─────────┴───────┴────────┘



    Echipament individual de lucru

┌────┬─────────────┬───────────────────┐
│ │ │Tipul şi durata de │
│ │Salariaţii cu│folosire a E.I.L. │
│ │următoarele │de către salariaţii│
│Nr. │funcţii din │din cadrul ANR şi │
│crt.│cadrul ANR şi│căpităniilor zonale│
│ │căpităniilor ├──────────┬────────┤
│ │zonale │Salopetă │Halat │
│ │ │(bumbac) │(bumbac)│
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│1. │Marinari │1 buc./6 │... │
│ │ │luni │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│2. │Conducători │1 buc./6 │... │
│ │şalupă │luni │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│3. │Muncitori │1 buc./6 │... │
│ │ │luni │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│4. │Şoferi auto │1 buc./6 │... │
│ │ │luni │ │
├────┼─────────────┼──────────┼────────┤
│5. │Femei de │... │1 buc./6│
│ │serviciu │ │luni │
└────┴─────────────┴──────────┴────────┘


    CAP. VI
    Dispoziţii finale
    ART. 17
    Anexa face parte integrantă din prezentul regulament.

    ANEXA 1

    la regulament
    *) Anexa este reprodusă în facsimil.
    Modelele însemnelor specifice şi caracteristicile acestora

    PLANŞA Nr. 1 - STUDII MEDII
 (a se vedea imaginea asociată)

    PLANŞA Nr. 2 - STUDII SUPERIOARE
 (a se vedea imaginea asociată)

    PLANŞA Nr. 3 - CONDUCERE ANR
 (a se vedea imaginea asociată)

    PLANŞA Nr. 4
    Insignă metalică mare
    Insignă metalică mică
    Semnul distinctiv
    Emblemă pentru caschetă
    Nasture
 (a se vedea imaginea asociată)

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016