Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 25 februarie 2004  de lucru al Comisiei mixte de frontiera romano-ucrainenela - (Anexa la   Hotararea Guvernului nr. 721/2005 )    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 25 februarie 2004 de lucru al Comisiei mixte de frontiera romano-ucrainenela - (Anexa la Hotararea Guvernului nr. 721/2005 )

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 208 bis din 7 martie 2006

Constituitã în conformitate cu articolul 21 din Tratatul dintre România şi Ucraina privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene, colaborarea şi asistenţã mutualã în probleme de frontierã, semnat la Cernãuţi, la 17 iunie 2003, denumit în continuare Tratat, Comisia mixtã de frontierã româno-ucraineanã, denumitã în continuare Comisia mixtã de frontierã, a elaborat Regulamentul de lucru al Comisiei mixte de frontierã româno-ucrainene, denumit în continuare Regulament, prevãzut la punctul 7, articolul 21 din Tratat.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Comisia mixtã de frontierã se compune din delegaţia românã şi ucraineanã, denumite în continuare Pãrţi. Fiecare delegaţie este formatã din: şeful delegaţiei, locţiitorul acestuia şi cinci membri.
Pentru executarea lucrãrilor în teren se constituie Grupuri mixte de lucru.
ART. 2
1. Limbile oficiale ale reuniunilor Comisiei mixte de frontierã şi Grupurilor mixte de lucru vor fi românã şi ucraineanã.
Toate procesele-verbale şi minutele se vor întocmi şi semna în câte douã exemplare originale, în limbile românã şi ucraineanã, textele fiind egal autentice.
2. Procesele verbale sunt semnate de şefii delegaţiilor şi autentificate cu ştampilele de cauciuc ale delegaţiilor.
ART. 3
Şefii delegaţiilor Comisiei mixte de frontierã se vor informa reciproc în scris despre numirile şi schimbãrile în componenţa delegaţiilor lor, numirile şefilor Grupurilor mixte de lucru şi subgrupurilor de lucru, a experţilor şi specialiştilor care sunt folosiţi la lucrãri.
ART. 4
În cazul absenţei şefului delegaţiei, atribuţiile acestuia sunt îndeplinite de locţiitor.

CAP. II
Sarcinile Comisiei mixte de frontierã

ART. 5
Comisia mixtã de frontierã, în scopul îndeplinirii sarcinilor stabilite în Tratat:
a) efectueazã la fiecare 7 ani în sectoarele de uscat şi la fiecare 5 ani pe apele de frontierã verificarea în comun a traseului liniei frontierei de stat;
b) pe baza rezultatelor verificãrilor traseului frontierei de stat, elaboreazã anexele şi completãrile la documentele de demarcare în vigoare, în conformitate cu dispoziţiile Tratatului, precum şi ale art. 1-4 din Tratatul dintre Guvernul Republicii Populare Române şi Guvernul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste privind regimul frontierei de stat româno-sovietice, colaborare şi asistenţã mutualã pe probleme de frontierã, semnat la Bucureşti la 27 februarie 1961, ale Tratatului cu privire la relaţiile de bunã vecinãtate şi cooperare dintre România şi Ucraina, semnat la Constanţa la 2 iunie 1997, şi ale Acordului conex acestuia, încheiat prin schimb de scrisori ale miniştrilor afacerilor externe ai celor douã state;
c) pregãteşte materialele privind necesitatea refacerii malurilor deteriorate ale apelor de frontierã şi readucerii albiei acestora în poziţia iniţialã, în conformitate cu documentele menţionate la art. 1 din Tratat;
d) la nevoie, pregãteşte propuneri privind schimbul cu sectoarele de teritorii limitrofe frontierei de stat;
e) rezolvã problemele privind fixarea semnelor de frontierã suplimentare, mutarea acelora care sunt în pericol de distrugere sau a pãrţilor din acestea pe locuri ce prezintã siguranţã;
f) pune de acord caracteristicile tehnice ale semnelor de frontierã;
g) îndeplineşte alte sarcini referitoare la întreţinerea liniei frontierei de stat;
h) elaboreazã instrucţiuni tehnice pentru Grupurile mixte de lucru;
i) constituie Grupuri mixte de lucru, care se compun din subgrupuri române şi ucrainene pentru efectuarea mãsurãtorilor şi altor lucrãri în teren precum şi analiza şi prelucrarea lor, stabileşte sarcinile acestora, îndrumã şi verificã activitatea lor;
j) elaboreazã indicaţii tehnice privind executarea comunã a verificãrii şi întreţinerii a semnelor şi culoarelor de frontierã.
ART. 6
1. Pe perioada lucrãrilor privind verificarea traseului liniei frontierei de stat, membrilor Comisiei mixte de frontierã şi persoanelor folosite de aceasta pentru lucrãri li se elibereazã legitimaţii pentru trecerea frontierei de stat.
2. Membrii Comisiei mixte de frontierã şi persoanele invitate de aceasta la lucrãrile sale nu pot fi privaţi de libertate pe teritoriul statului celeilalte Pãrţi. Lucrurile personale, documentele de serviciu, mijloacele tehnice şi mijloacele de transport sunt inviolabile şi sunt scutite de taxe vamale sau de altã naturã.
ART. 7
Timpul, ordinea şi locul trecerii frontierei de stat de cãtre membrii Comisiei mixte, experţii şi alţi specialişti care executã lucrãri la frontiera de stat se stabilesc pentru fiecare caz de cãtre Comisia mixtã de frontierã.
ART. 8
1. Procesul verbal şi documentele tehnice elaborate de Grupurile mixte de lucru sunt aprobate de Comisia mixtã de frontierã.
2. Şefii Grupurilor mixte de lucru, pe timpul îndeplinirii sarcinilor, vor ţine legãtura în permanenţã, punând de comun acord activitãţile cu şefii delegaţiilor.

CAP. III
Şedinţele Comisiei mixte de frontierã

ART. 9
1. Şedinţele ordinare şi extraordinare ale Comisiei mixte de frontierã se desfãşoarã ori de câte ori este necesar, alternativ pe teritoriul statului fiecãrei Pãrţi. Şedinţele ordinare se desfãşoarã cel puţin de douã ori pe an.
2. Şeful delegaţiei care organizeazã şedinţa trimite invitaţia şefului celeilalte delegaţii cu o lunã înaintea desfãşurãrii întâlnirii. Invitaţia va cuprinde propuneri cu locul, perioada şi ordinea de zi a şedinţei precum şi componenţa delegaţiei Pãrţii care trimite invitaţia.
Odatã cu invitaţia, Partea primitoare trimite şi proiectul procesului verbal al şedinţei Comisiei mixte de frontierã.
3. Şeful delegaţiei care este invitat trebuie sã informeze cu 14 zile înainte de începerea şedinţei despre componenţa delegaţiei, ora şi locul sosirii precum şi pãrerile legate de ordinea de zi. În cazul în care perioada propusã nu convine, în rãspuns va fi propusã altã perioadã a desfãşurãrii şedinţei.
ART. 10
1. Comisia mixtã de frontierã, cu acordul şefilor delegaţiilor, poate discuta şi alte probleme, care sunt de competenţa acesteia dar care nu sunt cuprinse în ordinea de zi.
2. Comisia mixtã de frontierã poate examina unele probleme nemijlocit la frontiera de stat, în conformitate cu pct. 11-12, art. 21 din Tratat.
3. Când este cazul, şefii delegaţiilor, de comun acord, pot da dispoziţii şefilor Grupurilor mixte de lucru dupã şedinţe. Aceste dispoziţii vor fi incluse în procesul verbal al viitoarei şedinţe a Comisiei mixte de frontierã.
4. Pãrţile vor face schimb de date din reţeaua topogeodezicã şi de materiale cartografice şi aerofotogrametrice pentru o fâşie de 5 kilometri de-a lungul liniei frontierei de stat, inclusiv acele documente care, potrivit legislaţiilor interne ale Pãrţilor, au caracter clasificat sau nesecret.
Pãrţile sunt obligate sã acorde materialelor şi informaţiilor primite un caracter şi un grad de protecţie echivalent.
Niciuna dintre Pãrţi nu are dreptul sã predea nici unei terţe pãrţi aceste materiale şi informaţii fãrã acordul prealabil în scris al Pãrţii care a furnizat materialele şi informaţiile respective.
ART. 11
În cazul în care Comisia mixtã de frontierã nu va putea ajunge la o hotãrâre comunã în legãtura cu unele probleme, acestea se vor rezolva pe cale diplomaticã.
ART. 12
Comisia mixtã, în baza rezultatelor desfãşurãrii verificãrii traseului liniei frontierei de stat, va pregãti urmãtoarele documente de frontierã:
- Proces-verbal - descriere a traseului liniei frontierei de stat între România şi Ucraina;
- Albumul hãrţilor topografice ale frontierei de stat între România şi Ucraina;
- Procesele verbale pentru semnele de frontierã care sunt fixate pe frontiera de stat dintre România şi Ucraina, cu schiţele crochiu topografice;
- Tabelul de coordonate ale semnelor de frontierã;
- Procesul verbal final al verificãrii în comun a frontierei de stat între România şi Ucraina.
Documentele de frontierã, pregãtite de Comisia mixtã de frontierã româno-ucraineanã pe baza rezultatelor verificãrii traseului liniei frontierei de stat, se întocmesc în douã exemplare, fiecare în limbile românã şi ucraineanã şi vor intra în vigoare la data primirii ultimei notificãri privind îndeplinirea procedurilor interne ale fiecãrui stat.
ART. 13
Procesul verbal final al verificãrii comune a traseului frontierei de stat dintre România şi Ucraina va fi autentificat cu ştampile de cauciuc ale ambelor delegaţii, iar noile documente de frontierã ale verificãrii comune se autentificã cu ştampile de metal ale ambelor delegaţii.
ART. 14
1. Delegaţiile se folosesc de ştampile de cauciuc şi de metal, confecţionate în conformitate cu legislaţia internã a României şi Ucrainei şi vor face schimb de imagini imprimate ale acestora.
2. Textul pe ştampila de cauciuc şi de metal al delegaţiei române va fi urmãtorul: "România - Şeful delegaţiei române" - în exterior; "Comisia mixtã de frontierã româno-ucraineanã" - în interior şi stemã - central.
3. Textul pe ştampila de cauciuc şi de metal al delegaţiei ucrainene va fi:
__________
NOTĂ (CTCE)
Textul pe ştampila de cauciuc şi de metal al delegaţiei ucrainene se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 208 bis din 7 martie 2006, la pagina 292 (a se vedea imaginea asociatã).

în traducere - "Comisia mixtã de frontierã ucraineano-românã - Delegaţia ucraineanã".

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 15
1. Fiecare Parte suportã propriile cheltuieli.
2. Cheltuielile legate de verificarea traseului şi marcarea liniei frontierei de stat se suportã de cãtre Pãrţi în mod egal.
ART. 16
1. Locul de dislocare a delegaţiei române:
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontierã Române
Bucureşti
Str. Rãzoare nr. 2-4
tel.: 040214132116
fax: 040214132116
e-mail: d4.s2.igpf@mai.gov.ro
2. Locul de dislocare a delegaţiei ucrainene:
Administraţia Serviciului de Stat a Frontierei Ucrainei
01034, Kiev-34
str. Volodymyrska, 26
tel.: (38044) 239-85-11
fax: (38044) 239-84-80
e-mail: Ogavrasev@pvu.gov.ua
3. În cazul schimbãrii adresei, numerelor de telefon, fax şi adresei poştei electronice, şefii delegaţiilor se vor informa urgent, în scris.
ART. 17
1. Prezentul Regulament va fi aprobat de Guvernele României şi Ucrainei.
2. Comisia mixtã de frontierã, de comun acord, poate sã aducã modificãri şi completãri la prezentul Regulament, care sunt consemnate în Procese verbale separate, vor face parte integrantã al prezentului Regulament şi vor intra în vigoare în conformitate cu prevederile punctului 1 al acestui articol.
3. Prezentul Regulament îşi înceteazã valabilitatea odatã cu Tratatul.

Regulamentul este întocmit în douã exemplare, fiecare în limba românã şi ucraineanã, ambele texte fiind egal autentice.

Semnat la Iaşi, la 25 februarie 2005

Şeful delegaţiei române
în Comisia mixtã de frontierã
Chestor principal de poliţie
Zamfir Geantã

Şeful delegaţiei ucrainene
în Comisia mixtã de frontierã
General-maior
Boris Trehubov

----


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016