Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 24 decembrie 2009  privind modelul si insemnele uniformei, modul de acordare si portul acesteia de catre inspectorii Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R.    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 24 decembrie 2009 privind modelul si insemnele uniformei, modul de acordare si portul acesteia de catre inspectorii Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R.

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 6 ianuarie 2010

CAP. I
Portul şi modul de acordare a uniformei de serviciu cu însemnele specifice şi a echipamentului de protecţie

ART. 1
(1) Au dreptul la uniformã de serviciu cu însemnele specifice şi la echipament de protecţie inspectorii şi inspectorii de trafic ai Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. care efectueazã inspecţia şi controlul asupra transporturilor rutiere şi a activitãţilor conexe acestora, denumiţi în continuare inspectori A.R.R.
(2) În timpul exercitãrii inspecţiei şi controlului asupra transporturilor rutiere şi a activitãţilor conexe acestora, inspectorii A.R.R. au obligaţia de a purta uniforma de serviciu cu însemnele specifice şi în mod suplimentar echipamentul de protecţie, în cazul efectuãrii acţiunilor de control în trafic.
(3) Uniforma de serviciu cu însemnele specifice poate fi purtatã şi pe drumul de la domiciliu la locul de muncã, în timpul deplasãrilor efectuate în interesul serviciului în diferite misiuni, la mitinguri, festivitãţi, precum şi pe durata frecventãrii unor cursuri de perfecţionare profesionalã.
(4) Sunt interzise scoaterea din ţarã a uniformei de serviciu cu însemnele specifice/echipamentului de protecţie, cu excepţia cazurilor în care existã o solicitare, aprobatã de conducerea Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R., precum şi purtarea acesteia/acestuia în locuri şi în condiţii care ar putea prejudicia prestigiul instituţiei.
ART. 2
Uniforma de serviciu cu însemnele specifice şi echipamentul de protecţie se acordã gratuit inspectorilor A.R.R., costul acestora fiind suportat de cãtre Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R.
ART. 3
(1) Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R. are obligaţia sã ţinã evidenţa acordãrii uniformei de serviciu cu însemnele specifice şi a echipamentului de protecţie inspectorilor A.R.R.
(2) Evidenţa prevãzutã la alin. (1) se ţine pe luni, începând cu data acordãrii acestora.
ART. 4
(1) În perioada suspendãrii din funcţie, uniforma de serviciu cu însemnele specifice şi echipamentul de protecţie nu se acordã, iar perioada suspendãrii din funcţie nu se include în calculul duratei normate de folosinţã a componentelor uniformei de serviciu cu însemnele specifice şi a echipamentului de protecţie.
(2) Pe durata suspendãrii din funcţie se interzice utilizarea uniformei de serviciu cu însemnele specifice, precum şi a echipamentului de protecţie.
ART. 5
În cazul în care inspectorul A.R.R. pierde dreptul de a efectua inspecţia şi controlul asupra transporturilor rutiere şi activitãţilor conexe acestora, uniforma de serviciu cu însemnele specifice şi echipamentul de protecţie vor fi predate instituţiei, indiferent dacã durata normatã de folosinţã este îndeplinitã sau nu.
ART. 6
Inspectorii A.R.R. sunt obligaţi sã întreţinã uniforma de serviciu cu însemnele specifice, precum şi echipamentul de protecţie în stare corespunzãtoare, sã le foloseascã în mod îngrijit şi sã respecte cu stricteţe ţinuta impusã de portul acesteia.
ART. 7
(1) În cazul deteriorãrii, pierderii sau distrugerii din cauze obiective a uniformei de serviciu cu însemnele specifice/echipamentului de protecţie, se va putea acorda o nouã uniformã de serviciu cu însemnele specifice/echipament de protecţie înainte de expirarea duratei normate de folosinţã, cu aprobarea conducerii instituţiei.
(2) În cazul deteriorãrii, pierderii sau distrugerii uniformei de serviciu cu însemnele specifice/echipamentului de protecţie din cauze subiective (utilizare defectuoasã, neglijenţã etc.), se poate acorda o nouã uniformã de serviciu cu însemnele specifice, cu plata diferenţei de valoare stabilite proporţional cu durata normatã de folosinţã neconsumatã pentru uniforma veche.
ART. 8
Este interzisã modificarea uniformei de serviciu cu însemnele specifice şi a echipamentului de protecţie sau înlocuirea componentelor acestora cu alte articole de îmbrãcãminte care nu sunt cuprinse în prezentul regulament.

CAP. II
Modelul uniformei de serviciu cu însemnele specifice, precum şi al echipamentului de protecţie

ART. 9
Componentele uniformei cu însemnele specifice şi durata de folosinţã normatã a acestora sunt prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 10
Modelul uniformei de serviciu cu însemnele specifice, precum şi al echipamentului de protecţie sunt prevãzute în anexa nr. 2.
A. Uniforma de serviciu cu însemnele specifice
● Pantalon de culoare bleumarin (fig. 1)
Pantalonul de varã este confecţionat din tercot hidrofobizat, compoziţie 67% poliester şi 33% bumbac, densitate 200 gr/mp.
Pantalonul de iarnã este confecţionat din tercot hidrofobizat, compoziţie 67% poliester şi 33% bumbac, densitate 211 gr/mp.
Pantalonul are croiala dreaptã, fãrã manşetã, este prevãzut cu 4 buzunare laterale şi douã buzunare la spate, iar gãicile de la curea vor avea o lãţime de 3,5 cm şi vor fi prinse la capãt cu un nasture.
● Cãmaşã [fig. 2a) şi 2b)]
Cãmãşile se confecţioneazã în douã variante:
- cu mânecã lungã - se confecţioneazã din tercot sofian de culoare bleu, compoziţie 67% poliester şi 33% bumbac, densitate 183 gr/mp. Cãmãşile sunt croite drept şi sunt prevãzute cu epoleţi, guler şi cu douã buzunare cu clapetã şi nasture, exterior pe piept, în partea stângã şi dreapta. În faţã în dreptul pieptului şi în spate în dreptul omoplaţilor cãmaşa este prevãzutã cu o dungã subţire de culoare bleumarin. Mânecile lungi sunt prevãzute cu manşete care se închid cu 2 nasturi de culoare bleu, de format mic, confecţionaţi din material plastic;
- cu mânecã scurtã - se confecţioneazã din tercot sofian de culoare bleu, compoziţie 67% poliester şi 33% bumbac, densitate 183 gr/mp. Cãmãşile sunt croite drept şi sunt prevãzute cu epoleţi, guler şi cu douã buzunare cu clapetã şi nasture, exterior pe piept, în partea stângã şi dreapta. În faţã în dreptul pieptului şi în spate în dreptul omoplaţilor cãmaşa este prevãzutã cu o dungã subţire de culoare bleumarin.
● Pulover (fig. 3)
Se va confecţiona din lânã 75%, acril 25%, fineţe 5-8, culoare bleumarin. Platca din zona omoplaţilor şi zona coatelor vor fi dublate cu tercot de culoare bleumarin.
● Curea
Cureaua este confecţionatã din piele de culoarea neagrã şi este de 3,5 cm lãţime.
● Cravatã
Este de culoare bleumarin cu şi confecţionatã din poliester 100%.
● Scurtã cu mesadã şi guler pentru toamnã-iarnã (fig. 4)
Este confecţionatã din piele de vacã de culoare bleumarin şi are aplicatã pe mâneca stângã emblema. În faţã în dreptul pieptului este prevãzutã cu o dungã reflectorizantã de un centimetru, ce se continuã pe spate în dreptul omoplaţilor, iar în dreapta faţã este înscrisã cu însemnul ARR de culoare alb-reflectorizant, de mãrimea 2,5 cm. Este prevãzutã cu mesadã detaşabilã şi cu guler de blanã sinteticã de culoare bleumarin.
● Cascheta (fig. 5)
Este confecţionatã din stofã teflonatã de culoare bleumarin, cu cozoroc de 6 cm confecţionat din plastic negru, are şnur împletit de culoare galbenã, iar pe partea din faţã are aplicatã sigla "cuc ARR". Va fi prevãzutã şi cu o husã confecţionatã din material impermeabil de culoare bleumarin ce acoperã calota, husã necesarã pentru timp ploios.
● Cãciulã (fig. 6)
Cãciula de culoare bleumarin este confecţionatã din blanã sinteticã şi la partea din faţã a cãciulii se aplicã sigla "cuc ARR", similar cu cascheta.
● Vestã de varã reflectorizantã (fig. 7)
Se confecţioneazã din material reflectorizant de culoare galben-citron, având în partea de jos douã dungi reflectorizante de 5 cm, conform STAS EN 471/2003.
● Bluzon pentru primãvarã-toamnã cu mesadã şi mâneci detaşabile (fig. 8)
Bluzonul este confecţionat din material de culoare galben-citron, cu proprietãţi reflectorizante, pe care se aplicã dungi din material special reflectorizant de culoare gri deschis, şi este personalizat în partea din spate cu înscrisul "AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ". Mesada este detaşabilã şi are densitatea vatelinei 150 gr/mp.
● Scurtã pentru iarnã (fig. 9)
Scurta este confecţionatã din material de culoare galben-citron, cu proprietãţi reflectorizante, pe care se aplicã dungi din material special reflectorizant de culoare gri deschis, şi este personalizatã în partea din spate cu înscrisul "AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ". Are cãptuşealã matlasatã cu densitatea vatelinei 150 gr/mp.
● Mãnuşi
Mãnuşile sunt confecţionate din piele şi au culoarea neagrã.
● Geantã
Geanta destinatã pãstrãrii documentelor are culoarea neagrã şi este confecţionatã din piele. Va avea o singurã încuietoare metalicã pe mijloc, în colţul din stânga sus, cu douã compartimente şi va fi inscripţionatã cu sigla "ARR".
B. Însemnele specifice
1. Ecusonul (fig. 9.1) - se poartã în partea stângã a pieptului pe bluzon, vestã şi scurtã şi este confecţionat din material textil, are forma dreptunghiularã cu dimensiunile 80 mm lãţime şi 30 mm înãlţime. Pe acesta se vor înscrie numãrul legitimaţiei de control, numele şi iniţiala prenumelui persoanei.
2. Emblema (fig. 9.2) - se confecţionatã din material textil şi se poartã pe braţul stâng al cãmãşii cu mânecã scurtã, mânecã lungã, puloverului, scurtei, scurtei cu mesadã şi guler pentru toamnã-iarnã şi al bluzonului. Are dimensiunea de 88 mm înãlţime şi de 70 mm lãţime, iar semiluna are lãţimea de 24 mm.
3. Sigla "cuc ARR" (fig. 9.3) - se confecţioneazã din material textil, sigla este brodatã şi este aplicatã pe partea frontalã a caschetei/cãciulii, în centru, şi are dimensiunea de 50 mm înãlţime şi 70 mm lãţime.
C. Echipamentul de protecţie
În timpul acţiunilor de inspecţie şi control în trafic inspectorii A.R.R. au obligaţia de a purta echipamentul de protecţie care, în funcţie de anotimp, se compune din:
1. vestã de varã reflectorizantã;
2. scurtã reflectorizantã cu mâneci detaşabile;
3. scurtã reflectorizantã pentru iarnã;
4. baston reflectorizant.
Echipamentul de protecţie este confecţionat din material de culoare galben-citron, cu proprietãţi reflectorizante, pe care se aplicã dungi din material special reflectorizant de culoare gri deschis.
Echipamentul de protecţie este personalizat atât la partea din faţã, cât şi la cea din spate, cu înscrisul "AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ".


ANEXA 1
la regulament


COMPONENTELE UNIFORMEI
cu însemnele specifice şi durata de folosinţã normatã a acestora


┌───────────────────────────────────────┬─────────────┬───────────────────────┐
│ Denumirea articolelor uniformei │ Unitate │ Prevederi │
│ │ de mãsurã ├───────────┬───────────┤
│ │ │ Cantitatea│ Durata │
│ │ │ │ (luni) │
├───────────────────────────────────────┴─────────────┴───────────┴───────────┤
│ Îmbrãcãminte │
├───────────────────────────────────────┬─────────────┬───────────┬───────────┤
│Pantaloni varã │ bucatã │ 2 │ 36 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Pantaloni iarnã │ bucatã │ 2 │ 36 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Cãmaşã cu mânecã lungã │ bucatã │ 5 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Cãmaşã cu mânecã scurtã │ bucatã │ 5 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Pulover │ bucatã │ 2 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Scurtã cu mesadã şi guler pentru toamnã│ bucatã │ 1 │ 36 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Caschetã │ bucatã │ 2 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Cãciulã │ bucatã │ 1 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Cravatã │ bucatã │ 2 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┴─────────────┴───────────┴───────────┤
│ Echipament divers │
├───────────────────────────────────────┬─────────────┬───────────┬───────────┤
│Mãnuşi │ pereche │ 1 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Geantã │ bucatã │ 1 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Curea │ bucatã │ 1 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┴─────────────┴───────────┴───────────┤
│ Însemnele specifice │
├───────────────────────────────────────┬─────────────┬───────────┬───────────┤
│Ecuson │ bucatã │ 2 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Emblemã │ bucatã │ 10 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Cuc │ bucatã │ 2 │ 24 │
├───────────────────────────────────────┴─────────────┴───────────┴───────────┤
│ Echipament de protecţie │
├───────────────────────────────────────┬─────────────┬───────────┬───────────┤
│Scurtã reflectorizantã pentru iarnã │ bucatã │ 1 │ 36 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Bluzon reflectorizant primãvarã-toamnã │ bucatã │ 1 │ 36 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Vestã de varã reflectorizantã │ bucatã │ 1 │ 36 │
├───────────────────────────────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┤
│Baston reflectorizant │ bucatã │ 1 │ 36 │
└───────────────────────────────────────┴─────────────┴───────────┴───────────┘
ANEXA 2
la regulament

MODELUL UNIFORMEI DE SERVICIU
cu însemnele specifice şi
MODELUL ECHIPAMENTULUI DE PROTECŢIE


Fig. 1

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 1 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 5 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 2a

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 2a se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 6 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 2b

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 2b se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 6 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 3

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 3 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 7 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 4

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 4 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 7 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 5

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 5 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 8 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 6

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 6 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 9 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 7

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 7 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 9 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 8

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 8 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 10 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 9

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 9 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 10 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 9.1

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 9.1 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 11 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 9.2

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 9.2 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 11 (a se vedea imaginea asociatã).


Fig. 9.3

--------------
NOTĂ(CTCE)
Fig. 9.3 se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 7 din 6 ianuarie 2010, la pagina 12 (a se vedea imaginea asociatã).


--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016