Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 23 septembrie 2020  de organizare şi funcţionare a Centrului Naţional de Excelenţă Sfântu Gheorghe pentru pregătirea elevilor la disciplina sportivă handbal    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 23 septembrie 2020 de organizare şi funcţionare a Centrului Naţional de Excelenţă Sfântu Gheorghe pentru pregătirea elevilor la disciplina sportivă handbal

EMITENT: Ministerul Educaţiei şi Cercetării
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 889 din 29 septembrie 2020
──────────
    Aprobat prin ORDINUL nr. 5.620 din 23 septembrie 2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 889 din 29 septembrie 2020.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    (1) Centrul Naţional de Excelenţă Sfântu Gheorghe pentru pregătirea elevilor la disciplina sportivă handbal, denumit în continuare C.N.E. Sfântu Gheorghe, este o unitate sportivă fără personalitate juridică, în structura Clubului Sportiv Şcolar Sfântu Gheorghe, specializată în pregătirea şi perfecţionarea junioarelor în handbalul feminin de performanţă.
    (2) C.N.E. Sfântu Gheorghe îşi desfăşoară activitatea în cadrul bazei sportive situate în municipiul Sfântu Gheorghe, Strada Stadionului.

    ART. 2
    Scopul C.N.E. Sfântu Gheorghe îl reprezintă selecţia, pregătirea şi perfecţionarea tinerelor cu calităţi deosebite pentru handbalul de înaltă performanţă, în vederea promovării lor în loturile naţionale. În paralel se urmăresc pregătirea lor şcolară şi asigurarea unui climat educativ corespunzător.

    ART. 3
    Activitatea financiar-contabilă se derulează în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Sfântu Gheorghe, cu evidenţiere distinctă pentru această activitate, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (M.E.C.) prin Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna, precum şi de Federaţia Română de Handbal (F.R.H.) şi de Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe prin Clubul Sportiv ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe, cu evidenţiere distinctă pentru această activitate.

    ART. 4
    (1) Prezentul regulament este elaborat în baza art. 57 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, a art. 18^1 alin. (2) lit. b) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, a Hotărârii Guvernului nr. 1.447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, cu modificările şi completările ulterioare, şi a adresei F.R.H. nr. 1.197/2020.
    (2) C.N.E. Sfântu Gheorghe este recunoscut de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi F.R.H. în baza programului de promovare a copiilor şi juniorilor.

    CAP. II
    Organizarea C.N.E. Sfântu Gheorghe
    ART. 5
    (1) C.N.E. Sfântu Gheorghe are următoarea structură de personal:
    - un director tehnic - antrenor coordonator;
    – un director administrativ;
    – 5 profesori-antrenori;
    – 4 antrenori;
    – un preparator fizic;
    – un kinetoterapeut;
    – un maseur;
    – un psiholog;
    – un medic.

    (2) Posturile din cadrul C.N.E. Sfântu Gheorghe sunt asigurate după cum urmează:
    a) 5 posturi de profesori-antrenori, prin detaşare, sunt asigurate de M.E.C. prin Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna, cu încadrare în numărul total de posturi finanţat de la bugetul de stat pentru M.E.C.;
    b) postul de director tehnic - antrenor coordonator, 4 posturi de antrenori, postul de preparator fizic, postul de maseur şi postul de psiholog sunt asigurate de F.R.H.;
    c) postul de director administrativ, postul de medic şi postul de kinetoterapeut sunt asigurate de Clubul Sportiv ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe.


    ART. 6
    (1) Consiliul de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe este format din 7 persoane, după cum urmează:
    - un reprezentant desemnat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna;
    – un reprezentant desemnat de primarul municipiului Sfântu Gheorghe;
    – 2 reprezentanţi desemnaţi de F.R.H.;
    – un reprezentant desemnat de C.N.E. Sfântu Gheorghe;
    – contabilul-şef/contabilul Clubului Sportiv Şcolar Sfântu Gheorghe;
    – un reprezentant al Clubului Sportiv ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe.

    (2) Consiliul de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe are următoarele atribuţii:
    a) aprobă strategia, bugetul, regulamentul intern al C.N.E. Sfântu Gheorghe, aprobă programele şi planurile de pregătire sportivă, avizate de Departamentul tehnic al F.R.H.;
    b) asigură coordonarea şi controlul curent al activităţii C.N.E. Sfântu Gheorghe şi prezintă anual, la cererea M.E.C., a Consiliului Local Sfântu Gheorghe sau a F.R.H., raportul de activitate al C.N.E. Sfântu Gheorghe.


    ART. 7
    (1) Pregătirea sportivilor şi sportivelor selecţionaţi în C.N.E. Sfântu Gheorghe este asigurată de un colectiv tehnic format din: directorul tehnic, 3-5 profesori-antrenori/antrenori, un medic, un psiholog, un kinetoterapeut, un preparator fizic şi un maseur.
    (2) Încadrarea personalului se realizează pe posturile asigurate conform prevederilor art. 5 alin. (2).

    ART. 8
    Colectivul tehnic propus de către Consiliul de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe este numit de către F.R.H. şi este condus nemijlocit de directorul tehnic care coordonează şi răspunde de întregul proces de instruire sportivă şi de educaţie.

    ART. 9
    Colectivul tehnic al C.N.E. Sfântu Gheorghe, în colaborare cu antrenorii federali şi antrenorii echipelor naţionale, constituie un cabinet metodic, care elaborează norme, criterii de selecţie, planuri, metode şi mijloace de pregătire şi perfecţionare, care se supun avizării F.R.H. şi se aplică ulterior avizării de toate structurile handbalistice feminine din România.

    ART. 10
    (1) Profesorii-antrenori/Antrenorii grupelor de junioare vor fi detaşaţi de la unităţile de învăţământ unde sunt titulari, în interesul învăţământului, de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna, cu avizul M.E.C.
    (2) Directorul tehnic este selectat de către F.R.H.
    (3) Directorul administrativ este selectat de către Clubul Sportiv ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe, cu avizul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, în urma consultării Comisiei pentru sport a Consiliului Local al Municipiului Sfântu Gheorghe.

    ART. 11
    Activitatea sportivă de performanţă în cadrul C.N.E. Sfântu Gheorghe se desfăşoară pe următoarele grupe de vârstă:
    a) grupa de junioare I, vârsta 18-19 ani - 16 sportive care reprezintă România în competiţiile amicale şi oficiale de junioare (prin sportivele selecţionate în lotul de tineret), iar pe plan intern participă la Campionatul Diviziei A sub denumirea „Centrul Naţional de Excelenţă Sfântu Gheorghe“, fără drept de promovare în Liga Naţională;
    b) grupa de junioare II, vârsta 16-17 ani - 16 sportive care reprezintă România în competiţiile amicale şi oficiale de junioare (prin sportivele selecţionate în lotul de junioare), iar pe plan intern participă la Campionatul naţional de junioare II sub denumirea „Centrul Naţional de Excelenţă Sfântu Gheorghe“, cu echipele cluburilor de provenienţă;
    c) grupa de junioare III, vârsta 14-15 ani - 16 sportive, care reprezintă România în competiţiile amicale şi oficiale de cadete (prin sportivele selecţionate în lotul de cadete), iar pe plan intern participă la Campionatul naţional de junioare III sub denumirea „Centrul Naţional de Excelenţă Sfântu Gheorghe“, cu echipele cluburilor de provenienţă.


    ART. 12
    Pentru competiţiile internaţionale, oficiale şi amicale, pot fi selecţionate şi sportive din alte cluburi, la propunerea colectivului tehnic al C.N.E. Sfântu Gheorghe, cu acordul Departamentului tehnic al F.R.H. şi al Consiliului de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe. La sfârşitul acţiunii, sportivele respective vor reveni la cluburile de provenienţă.

    ART. 13
    (1) Sportivele pregătite în cadrul C.N.E. Sfântu Gheorghe vor fi selecţionate pe durata competiţiilor naţionale şi în urma trialurilor anuale organizate de F.R.H., procesul de selecţie fiind permanent.
    (2) Cele 48 de sportive selecţionate pentru C.N.E. Sfântu Gheorghe sunt transferate temporar pe linie sportivă la C.N.E. Sfântu Gheorghe, de la cluburile unde sunt legitimate, până la împlinirea vârstei de 19/20 de ani inclusiv, care nu le mai permite participarea la campionatele mondiale şi europene de tineret. În acest sens, Comisia centrală de competiţii a F.R.H. eliberează carnete speciale de legitimare a sportivelor C.N.E. Sfântu Gheorghe, în care vor fi menţionate cluburile sportive de provenienţă.
    (3) Transferul sportiv se realizează pe baza unui contract încheiat între C.N.E. Sfântu Gheorghe şi părinţii sau reprezentanţii legali ai sportivelor, avizat de către Consiliul de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe. Din partea Consiliului de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe, contractul se semnează de către coordonatorul centrului. Contractul se semnează de către sportivă şi părinţii sportivei, în situaţia sportivelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, reprezentantul legal al clubului de provenienţă al sportivei, antrenorul federal responsabil cu activitatea de juniori feminin şi se avizează de departamentul juridic al F.R.H. Contractele cuprind drepturile şi obligaţiile părţilor semnatare. Aceste contracte sunt transmise, în copie, Federaţiei Europene de Handbal. Clauza principală contractuală este obligaţia sportivei de a-şi desfăşura activitatea handbalistică de performanţă în România până la începutul anului competiţional care urmează după împlinirea vârstei de 20 de ani.
    (4) M.E.C., prin Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna şi unităţile de învăţământ implicate, asigură şcolarizarea centralizată a elevelor selecţionate. Şcolarizarea elevelor sportive se asigură la unităţi de învăţământ din municipiul Sfântu Gheorghe, în acelaşi profil sau unul apropiat, cu acordarea unor facilităţi legale: reduceri de frecvenţă, programe de educaţie remedială şi pregătire suplimentară, sesiuni prelungite de evaluare şi examinare, care să le permită sportivelor C.N.E. Sfântu Gheorghe realizarea unui volum de pregătire sportivă de 4-6 ore zilnic şi participarea la competiţiile naţionale şi internaţionale.

    ART. 14
    Sportivele şi colectivul tehnic beneficiază, pe tot parcursul activităţii din C.N.E. Sfântu Gheorghe, de toate drepturile stipulate în normativele financiare legale. Aceste drepturi sunt asigurate de F.R.H.

    ART. 15
    (1) Sportivele selecţionate în C.N.E. Sfântu Gheorghe care nu corespund cerinţelor handbalului de performanţă sau comit abateri disciplinare prevăzute în Regulamentul intern al C.N.E. Sfântu Gheorghe se întorc necondiţionat la cluburile de provenienţă, cu rezilierea unilaterală de către Consiliul de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe a contractelor încheiate.
    (2) Sportivele cu abateri disciplinare vor suporta şi sancţiunile prevăzute în regulamentul disciplinar al F.R.H., în regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţilor de învăţământ preuniversitar şi în statutul elevului.
    (3) În situaţia în care sportivele selecţionate sau părinţii acestora solicită transferul şcolar la o unitate şcolară din oraşul de reşedinţă, acestea pot primi acordul C.N.E. Sfântu Gheorghe şi îşi pot continua activitatea sportivă numai la clubul de provenienţă. În situaţia în care clubul de provenienţă doreşte transferul definitiv sau împrumutul sportivei la un alt club, acesta se poate realiza cu acordul scris al F.R.H. şi C.N.E. Sfântu Gheorghe, precum şi achitarea sumei cheltuite pentru activitatea acesteia în centru.
    (4) Locurile rămase disponibile prin plecarea unor sportive se completează cu alte sportive depistate şi triate.

    ART. 16
    (1) La încheierea activităţii în cadrul C.N.E. Sfântu Gheorghe, sportivele devenite senioare se pot transfera la oricare club din România. Suma transferului, stabilită prin regulamentele F.R.H., revine cluburilor de unde au fost selecţionate iniţial sportivele.
    (2) Cluburile de seniori încheie contracte ferme cu sportivele absolvente. Aceste contracte devin anexe la contractele de bază încheiate de sportive cu F.R.H. şi depuse la Federaţia Europeană de Handbal.
    (3) Prin transferul definitiv, după plata grilei de transfer, clubului beneficiar i se cedează şi dreptul de transfer al sportivei. Până la vârsta de 24 de ani, clubul o poate transfera numai pe teritoriul României sau, cu acordul F.R.H., şi în străinătate.
    (4) Sportivele netransferate definitiv pot fi împrumutate pe o perioadă de maximum un an, existând posibilitatea prelungirii împrumutului, în baza Regulamentului de transfer şi împrumut al C.N.E. Sfântu Gheorghe, valabil la acea dată.
    (5) În această perioadă, sportivele pot fi transferate în străinătate, dacă este cazul, numai cu acordul F.R.H., cu garantarea de către acestea, prin contract, a participării necondiţionate a sportivelor respective la convocările loturilor naţionale ale României.
    (6) Transferul internaţional, în aceste cazuri, se va realiza numai cu acordul F.R.H., după achitarea sumei de transfer stabilite între F.R.H. şi clubul din străinătate. Suma primită de la clubul beneficiar se redirecţionează de către F.R.H. către clubul formator.
    (7) Orice modificare privind transferul sportivelor din C.N.E. Sfântu Gheorghe se face numai cu acordul F.R.H.

    CAP. III
    Finanţarea şi dotarea C.N.E. Sfântu Gheorghe
    ART. 17
    M.E.C., prin Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sfântu Gheorghe, asigură:
    a) şcolarizarea sportivelor eleve selecţionate în C.N.E. Sfântu Gheorghe;
    b) 50% din cheltuielile privind alocaţia de masă sportivelor şi colectivului tehnic, timp de 300 de zile anual, conform legislaţiei în vigoare.


    ART. 18
    Ministerul Tineretului şi Sportului (M.T.S.), prin F.R.H., asigură următoarele:
    a) sumele necesare derulării calendarului internaţional al grupelor de cadete şi junioare la competiţiile oficiale şi amicale;
    b) 50% din cheltuielile privind alocaţia de masă pentru sportive şi antrenori, timp de 300 de zile anual, conform legislaţiei în vigoare;
    c) participarea la toate competiţiile sportive oficiale;
    d) susţinătoarele de efort şi medicamentele necesare tratamentelor şi recuperării;
    e) indemnizaţiile de efort lunare pentru sportive şi colectivul tehnic al C.N.E. Sfântu Gheorghe, componente ale loturilor naţionale, conform Normelor financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.447/2007, cu modificările şi completările ulterioare, şi normelor interne prevăzute de M.T.S.;
    f) încheierea asigurărilor pentru accidente sportive pentru toate sportivele C.N.E. Sfântu Gheorghe.


    ART. 19
    Clubul Sportiv ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe asigură:
    a) contravaloarea serviciilor prestate de un director tehnic administrativ, un medic şi un kinetoterapeut;
    b) dotarea cabinetului metodic al C.N.E. Sfântu Gheorghe (televizoare, cameră video, casete video, tablă magnetică, retroproiector, telefon, fax etc.) din incinta hotelului „Sport“;
    c) punerea la dispoziţia C.N.E. Sfântu Gheorghe a bazei sportive situate în municipiul Sfântu Gheorghe, Str. Stadionului, în funcţie de disponibilitatea acesteia şi potrivit unui program stabilit;
    d) transportul local şi intern pentru competiţii;
    e) cazarea sportivelor la hotelul din cadrul bazei sportive municipale;
    f) plata contravalorii utilităţilor la cazare;
    g) anual, un set complet de echipament pentru pregătire/jocuri în competiţiile interne şi internaţionale, amicale şi oficiale la categoriile respective de vârstă;
    h) cheltuielile legate de organizarea jocurilor oficiale şi de pregătire din municipiul Sfântu Gheorghe (chirie sală, barem arbitraj, asistenţă medicală, servicii de pază şi ordine, servicii sonorizare etc.);
    i) dotarea cabinetului medical;
    j) dotarea sălii de studiu;
    k) dotarea cu minimum 3 maşini de spălat.


    ART. 20
    Administraţia locală a municipiului Sfântu Gheorghe, prin Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, asigură finanţarea anuală a C.N.E. Sfântu Gheorghe din bugetul local, prin transferarea sumelor în bugetul Clubului Sportiv ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe.

    ART. 21
    Gestionarea bunurilor şi a fondurilor se face de către Consiliul de coordonare.

    ART. 22
    Destinaţia fondurilor primite de C.N.E. Sfântu Gheorghe poate fi schimbată la propunerea Consiliului de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe cu acordul instituţiilor care asigură finanţarea, în condiţiile legii.

    ART. 23
    Bunurile primite în natură sau cele procurate din fondurile alocate C.N.E. Sfântu Gheorghe au următorul regim:
    a) bunurile destinate îmbunătăţirii condiţiilor din cămin şi cantină intră în proprietatea Clubului Sportiv ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe;
    b) bunurile destinate pregătirii sportive (echipamente şi materiale sportive) aflate în proprietatea F.R.H. şi ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe se află în regim de custodie la ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe şi rămân în inventarul proprietarilor care au efectuat dotarea sau finanţarea cu destinaţie, până când aceştia hotărăsc altfel;
    c) bunurile consumabile urmează regimul normal de decontare, potrivit normelor legale în vigoare.


    ART. 24
    Efectuarea operaţiunilor financiar-contabile referitoare la fondurile şi bunurile alocate C.N.E. Sfântu Gheorghe se face de către Clubul Sportiv Şcolar Sfântu Gheorghe, cu evidenţiere distinctă pentru această activitate pentru finanţarea asigurată de M.E.C., respectiv de către Clubul Sportiv ACS SEPSI SIC Sfântu Gheorghe, cu evidenţiere distinctă pentru această activitate pentru finanţarea asigurată de F.R.H. şi de Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe

    ART. 25
    Decontarea cheltuielilor efectuate de C.N.E. Sfântu Gheorghe se face în termen de 15 zile de la încheierea lunii calendaristice, separat, către fiecare finanţator.

    ART. 26
    Compartimentele financiar-contabile ale M.E.C. (prin Inspectoratul Şcolar al Judeţului Covasna), ale administraţiei locale a municipiului Sfântu Gheorghe şi ale F.R.H. vor controla şi vor verifica periodic activitatea financiară a C.N.E. Sfântu Gheorghe.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale
    ART. 27
    (1) C.N.E. Sfântu Gheorghe funcţionează pe termen nelimitat, în baza unui regulament intern propriu, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, precum şi a legislaţiei în materie.
    (2) Regulamentul intern este supus spre aprobare Consiliului de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe.

    ART. 28
    (1) Încetarea activităţii C.N.E. Sfântu Gheorghe poate surveni ca urmare a:
    a) neîndeplinirii condiţiilor de asigurare financiară şi materială a centrului;
    b) ineficienţei procesului de instruire şi educaţie, ca urmare a rezultatelor slabe obţinute în competiţiile interne sau internaţionale;
    c) gestionării necorespunzătoare sau frauduloase a mijloacelor materiale sau băneşti alocate;
    d) nerespectării angajamentelor financiare de către unul dintre finanţatori.

    (2) Încetarea activităţii se face la propunerea Consiliului de coordonare al C.N.E. Sfântu Gheorghe, cu aprobarea Consiliului de administraţie al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Covasna, F.R.H. şi Consiliului Local Sfântu Gheorghe, prin act administrativ emis de M.E.C.

    ART. 29
    Orice modificare a prezentului regulament se face numai prin ordin emis de ministrul educaţiei şi cercetării.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016