Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 22 octombrie 2004  de abilitare a persoanelor fizice si a persoanelor juridice pentru a presta servicii psihologice in domeniul protectiei muncii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 22 octombrie 2004 de abilitare a persoanelor fizice si a persoanelor juridice pentru a presta servicii psihologice in domeniul protectiei muncii

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.036 din 9 noiembrie 2004
CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament stabileşte condiţiile necesare pentru persoanele fizice şi juridice care solicitã abilitarea pentru a presta servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii, în conformitate cu prevederile art. 24 alin. (1) din Normele generale de protecţie a muncii, precum şi procedura de abilitare a acestora.
ART. 2
Pe baza evaluãrii capacitãţii şi competenţei solicitantului de a presta servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii, Comisia de evaluare pentru psihologi emite Certificatul de abilitare pentru a presta servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii, denumit în continuare Certificat de abilitare.
ART. 3
(1) Persoanele fizice şi persoanele juridice abilitate de Comisia de evaluare pentru psihologi pot încheia contracte de prestãri de servicii cu persoane juridice care desfãşoarã activitãţi cu personal angajat, în vederea verificãrii aptitudinilor psihoprofesionale ale acestuia, în scopul orientãrii şi îndrumãrii pe locuri de muncã, în concordanţã cu caracteristicile lor psihologice, în raport cu particularitãţile activitãţii şi cu condiţiile de muncã impuse de postul de lucru, în conformitate cu <>art. 18 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 90/1996 , republicatã, art. 11 lit. q) şi art. 24 din Normele generale de protecţie a muncii.
(2) Activitãţile prevãzute la alin. (1) sunt cele care revin angajatorului în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ART. 4
Serviciile psihologice în domeniul protecţiei muncii se pot efectua numai de cãtre persoanele cu studii şi competenţã în domeniu, dupã cum urmeazã:
a) persoanele cu studii superioare de specialitate în psihologie;
b) persoanele care au dobândit funcţia de psiholog pânã în anul 1990, cu obligaţia prezentãrii de documente justificative care sã ateste o experienţã de minimum 5 ani în domeniu.
ART. 5
Certificatul de abilitare se acordã pentru efectuarea activitãţilor prevãzute la art. 3 alin. (1), dacã sunt îndeplinite condiţiile prevãzute la art. 4, precum şi condiţiile generale şi specifice prevãzute în prezentul regulament.
ART. 6
Condiţiile generale pentru activitãţile menţionate la <>art. 3 alin. (1) sunt: cunoaşterea Legii nr. 90/1996 , republicatã, a Normelor generale de protecţie a muncii şi a Normelor specifice de securitate a muncii pentru activitãţile din economia naţionalã pentru care se solicitã certificatul de abilitare.
ART. 7
Pentru activitatea prevãzutã la art. 3 alin. (1) condiţiile specifice se referã la obligativitatea solicitantului de a demonstra cã pentru o perioadã de cel puţin 3 ani deţine sau are acces la:
a) spaţiu, în conformitate cu prevederile Normelor generale de protecţie a muncii;
b) aparaturã adecvatã;
c) baterii de teste pentru determinarea caracteristicilor psihoprofesionale ale solicitanţilor.

CAP. II
Procedura de acordare a Certificatului de abilitare

ART. 8
În vederea obţinerii Certificatului de abilitare, persoanele fizice şi juridice interesate vor înainta Comisiei de evaluare pentru psihologi un dosar cuprinzând documentele necesare conform prezentului regulament.
ART. 9
Pentru persoanele fizice care solicitã abilitarea dosarul trebuie sã conţinã urmãtoarele documente:
a) cerere-tip de acordare a Certificatului de abilitare (anexa nr. 1), în douã exemplare semnate în original;
b) curriculum vitae;
c) copii de pe documentele care atestã pregãtirea profesionalã în domeniul psihologiei;
d) cazier judiciar;
e) autorizaţie de la primãrie pentru desfãşurarea de activitãţi independente, potrivit legii, şi dovada înmatriculãrii la registrul comerţului.
ART. 10
(1) Pentru persoanele juridice care solicitã abilitarea dosarul trebuie sã conţinã urmãtoarele documente:
a) cerere-tip de acordare a Certificatului de abilitare (anexa nr. 1), în douã exemplare semnate în original;
b) actul constitutiv al societãţii comerciale, cu menţionarea, în cadrul obiectului de activitate al persoanei juridice, a activitãţilor de prestãri de servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii;
c) fişa de prezentare a persoanei juridice;
d) copii de pe documentele care atestã pregãtirea profesionalã conform art. 4, atât pentru coordonatorul activitãţii, cât şi pentru specialiştii în psihologie care desfãşoarã activitatea de prestãri de servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii, desfãşuratã în cadrul persoanei juridice;
e) copii de pe documentele care sã ateste pentru coordonatorul activitãţii o vechime în specialitate, ca psiholog, de minimum 3 ani. Se poate considera drept vechime în specialitate absolvirea masteratului în psihologie;
f) curriculum vitae al coordonatorului activitãţii, precum şi al personalului de specialitate care desfãşoarã activitatea de prestãri de servicii psihologice;
g) cazierul judiciar al coordonatorului şi al personalului de specialitate care desfãşoarã activitãţi de prestãri de servicii psihologice;
h) documente care sã ateste angajarea de cãtre persoana juridicã a coordonatorului activitãţii de prestãri de servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii şi a personalului de specialitate.
(2) La interviu persoana juridicã va fi reprezentatã de patronul firmei şi de persoana sau persoanele nominalizate sã coordoneze activitatea de psihologie în domeniul protecţiei muncii.
(3) Din fişa de prezentare a persoanei juridice trebuie sã rezulte:
a) competenţa persoanei juridice, exprimatã prin numãr de salariaţi (specialişti), documente referitoare la sediu (amplasament, schiţa spaţiului disponibil), existenţa unui cabinet psihologic amenajat corespunzãtor (dotat cu mobilier, aparaturã, materiale, mijloace de calcul etc.);
b) compatibilitatea obiectivelor din sfera de activitate a persoanei juridice cu cerinţele actelor normative din domeniul protecţiei muncii;
c) pregãtirea profesionalã şi experienţa personalului de specialitate (coordonator, specialişti), cursuri de formare şi instruire/perfecţionare absolvite.
ART. 11
Persoanele fizice sau juridice care solicitã acordarea Certificatului de abilitare anexeazã la dosarul ce se înainteazã Comisiei de evaluare pentru psihologi o documentaţie metodologicã din care sã reiasã urmãtoarele:
a) lista de aparate, teste şi alte mijloace de evaluare psihologicã folosite şi contractul de leasing sau facturã de achiziţie;
b) o scurtã descriere a metodologiei de lucru care sã demonstreze compatibilitatea dintre cerinţele profesiilor pentru care solicitã abilitarea şi metodele de evaluare utilizate.
ART. 12
Persoanele fizice sau juridice care solicitã acordarea Certificatului de abilitare vor depune dosarele la Comisia de evaluare pentru psihologi.
ART. 13
Comisia de evaluare pentru psihologi se organizeazã pe lângã Asociaţia Psihologilor din România, care stabileşte regulamentele privind organizarea şi funcţionarea comisiei, precum şi cel privind desfãşurarea examenului în vederea obţinerii Certificatului de abilitare.
ART. 14
(1) Accesul la examenul scris şi la interviu este condiţionat de îndeplinirea tuturor condiţiilor legate de conţinutul dosarului înaintat Comisiei de evaluare pentru psihologi.
(2) Comisia de evaluare pentru psihologi organizeazã şi asigurã desfãşurarea examenului scris şi a interviului în vederea obţinerii Certificatului de abilitare. Examenul scris şi interviul se desfãşoarã la sediul Asociaţiei Psihologilor din România.
(3) Examenul scris şi interviul se susţin de cãtre toţi solicitanţii, cu excepţia psihologilor care deţin titlul de doctor în psihologie şi care se prezintã numai la interviu.
(4) Examenul scris şi interviul se finalizeazã cu aprobarea sau cu respingerea solicitãrii de abilitare.
(5) În cazul în care solicitantul nu promoveazã examenul, dosarul se restituie, pe bazã de semnãturã, dupã anunţarea rezultatului.
ART. 15
(1) Valabilitatea Certificatului de abilitare este de 3 ani.
(2) Modificarea oricãrei condiţii iniţiale în baza cãreia s-a obţinut certificatul conduce la încetarea valabilitãţii acestuia.
(3) Modificãrile ulterioare survenite în organizarea persoanei juridice şi în componenţa personalului angajat conduc la încetarea valabilitãţii Certificatului de abilitare.
(4) Modificãrile intervenite la alin. (2) şi (3) impun prezentarea din nou a dosarului de cãtre persoana juridicã la Comisia de evaluare pentru psihologi şi susţinerea examenului scris şi a interviului de specialiştii nou-angajaţi. Reluarea valabilitãţii se realizeazã prin acte adiţionale la Certificatul de abilitare, consemnându-se noua situaţie survenitã. În orice situaţie valabilitatea Certificatului de abilitare nu poate depãşi 3 ani.
ART. 16
Comisia de evaluare pentru psihologi transmite dupã fiecare şedinţã inspectoratelor teritoriale de muncã evidenţa persoanelor fizice şi juridice abilitate pentru a presta servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii.
ART. 17
Comisia de evaluare pentru psihologi, împreunã cu inspectoratele teritoriale de muncã, asigurã supravegherea activitãţii şi respectãrii condiţiilor pentru care a fost emis Certificatul de abilitare. Constatarea unor nereguli în desfãşurarea activitãţii de prestãri de servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii se consemneazã într-un proces-verbal şi Comisia de evaluare pentru psihologi adoptã sancţiuni care pot merge pânã la retragerea Certificatului de abilitare. Abaterile pentru care se adoptã sancţiuni şi tipul de sancţiuni sunt stabilite prin regulamentul de funcţionare al Comisiei de evaluare pentru psihologi.

CAP. III
Procedura de reînnoire şi/sau de extindere a Certificatului de abilitare

ART. 18
Reînnoirea Certificatului de abilitare se face la expirarea termenului de valabilitate, la modificarea condiţiilor iniţiale sau în situaţia extinderii domeniului de valabilitate a acestuia.
ART. 19
Pentru reînnoirea Certificatului de abilitare, dupã expirarea termenului de valabilitate, personalul de specialitate trebuie sã facã dovada cã a urmat cursuri de instruire şi perfecţionare profesionalã în domeniul psihologiei. Cheltuielile pentru aceste cursuri sunt suportate de cãtre titularul Certificatului de abilitare.
ART. 20
Cererea de reînnoire a Certificatului de abilitare, însoţitã de dosarul persoanei fizice sau al persoanei juridice, se va depune, înainte de expirarea termenului de valabilitate a acestuia, la Comisia de evaluare pentru psihologi.
ART. 21
În vederea reînnoirii şi/sau extinderii Certificatului de abilitare persoanele fizice şi persoanele juridice abilitate vor prezenta urmãtoarele documente:
a) cerere pentru reînnoirea şi/sau extinderea Certificatului de abilitare (anexa nr. 1), în douã exemplare, semnate în original;
b) Certificatul de abilitare, în original;
c) copie de pe documentele care certificã obţinerea titlului de doctor în psihologie, absolvirea de masterate, cursuri postuniversitare, cursuri de instruire şi perfecţionare profesionalã în domeniul psihologiei, dupã caz;
d) autorizaţie de la primãrie pentru desfãşurarea activitãţii independente, potrivit legii, sau, în cazul persoanei juridice, actul constitutiv (statut şi/sau contract de societate) şi dovada înmatriculãrii societãţii comerciale la registrul comerţului;
e) documente care sã ateste cã pentru perioada urmãtorilor 3 ani întruneşte condiţiile necesare stipulate la art. 7;
f) un raport de activitate, pe perioada valabilitãţii ultimei abilitãri, care sã conţinã: numãrul de examinãri efectuate; tipul de examinãri; modificãrile survenite în metodologia de lucru, respectiv achiziţia de noi probe, teste. Acest raport se include în dosarul de reînnoire a Certificatului de abilitare.
ART. 22
Psihologii care solicitã reînnoirea Certificatului de abilitare susţin un interviu la Comisia de evaluare pentru psihologi în condiţiile prevãzute la art. 13.

CAP. IV
Obligaţiile şi rãspunderile persoanelor fizice atestate şi ale persoanelor juridice abilitate sã presteze servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii

ART. 23
Persoanele fizice şi persoanele juridice abilitate sã presteze servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii au urmãtoarele obligaţii:
a) sã înainteze Comisiei de evaluare pentru psihologi un raport anual asupra activitãţii desfãşurate. Raportul se înainteazã în cursul lunii ianuarie pentru anul expirat, în conformitate cu anexa nr. 3;
b) cunoaşterea legislaţiei în domeniul securitãţii şi sãnãtãţii în muncã, a Normelor generale de protecţie a muncii şi a normelor specifice de securitate a muncii pentru unitãţile cu care încheie contracte de prestãri de servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii;
c) cunoaşterea metodelor de evaluare a nivelului de risc profesional şi de stabilire a locurilor de muncã cu pericol deosebit;
d) respectarea strictã a regulilor şi mãsurilor de confidenţialitate a actului psihologic privind persoanele examinate;
e) cunoaşterea metodelor de analizã a muncii, a metodelor de psihodiagnostic, evaluare şi selecţie psihologicã a personalului;
f) menţinerea capacitãţilor tehnice, organizatorice şi de dotare a cabinetelor de psihologie, care sã permitã prestarea serviciilor psihologice în domeniul protecţiei muncii în condiţiile pentru care a fost emis Certificatul de abilitare.
ART. 24
Persoanele fizice şi juridice care deţin Certificatul de abilitare au rãspunderea pentru:
a) calitatea şi legalitatea serviciilor prestate;
b) sesizarea în scris a patronului sau managerului asupra problemelor de ordin psihologic ale salariaţilor supuşi examinãrii psihologice şi care pot genera accidente de muncã sau boli profesionale;
c) sesizarea în scris a inspectoratelor teritoriale de muncã asupra unor riscuri care pot genera accidente cu urmãri grave, constatate cu prilejul prestãrii serviciilor psihologice;
d) prestarea serviciilor psihologice numai în domeniile (ramuri, subramuri şi activitãţi) şi condiţiile pentru care s-a eliberat Certificatul de abilitare.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 25
Contractul de prestãri de servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii, încheiat între prestator şi beneficiar, nu absolvã patronul sau managerul de rãspunderea ce îi revine, potrivit legii, pentru asigurarea securitãţii şi sãnãtãţii salariaţilor sãi în exercitarea profesiei şi a atribuţiilor pentru care au fost angajaţi.
ART. 26
(1) Comisia de evaluare pentru psihologi actualizeazã şi transmite periodic inspectoratelor teritoriale de muncã lista cu persoanele fizice şi juridice abilitate sã presteze servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii.
(2) Inspectoratele teritoriale de muncã semnaleazã Comisiei de evaluare pentru psihologi, precum şi altor organe abilitate, dupã caz, abaterile constatate de cãtre inspectorii de specialitate din teritoriu.
ART. 27
Tarifele pentru plata serviciilor prestate se stabilesc, în funcţie de complexitatea acestor servicii, pe bazã de negocieri între pãrţile contractante.
ART. 28
Prezentul ordin este valabil pânã la intrarea în funcţiune a comisiilor de specialitate ale Colegiului Psihologilor din România în conformitate cu <>Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberã practicã, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 1 iunie 2004.
ART. 29
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul regulament şi au urmãtorul conţinut:
- anexa nr. 1 - Cerere de solicitare a Certificatului de abilitare;
- anexa nr. 2 - Certificat de abilitare pentru a presta servicii psihologice în domeniul prrotecţiei muncii;
- anexa nr. 3 - Raport de activitate anual.

ANEXA 1
-------
la regulament
-------------


Numãrul şi data de înregistrare
la persoana solicitantã
......./..........

Cãtre
Comisia de abilitare a persoanelor fizice şi persoanelor juridice
pentru a presta servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii

Prin prezenta vã rugãm sã analizaţi dosarul anexat, în vederea eliberãrii
Certificatului de abilitare pentru a presta servicii psihologice în domeniul
protecţiei muncii. Avem competenţã, capacitate şi personal cu pregãtire
corespunzãtoare. În susţinerea celor de mai sus vã prezentãm urmãtoarele:
1. Denumirea/Numele şi prenumele, precum şi sediul/adresa persoanei
juridice/fizice:
......................................................................
......................................................................
codul poştal ......., telefon acasã ....., telefon la serviciu ........,
fax ........... .
2. Numele şi prenumele patronului sau ale persoanei fizice:
.....................................................................
.....................................................................
3. Numele şi prenumele, pregãtirea profesionalã şi experienţa personalului
care va presta asemenea servicii*1):
.....................................................................
.....................................................................
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Pregãtirea
crt. Numele şi prenumele profesionalã Funcţii îndeplinite*2)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────
......................................................................
......................................................................
......................................................................
......................................................................
......................................................................
......................................................................
......................................................................
4. Activitãţile pentru care se solicitã Certificatul de abilitare
(conform art. 3 din Regulamentul de abilitare a persoanelor fizice şi
persoanelor juridice pentru a presta servicii psihologice în domeniul
protecţiei muncii):
.....................................................................
.....................................................................
5. Ramurile şi subramurile economiei naţionale pentru care se solicitã
Certificatul de abilitare (conform Clasificãrii activitãţilor din economia
naţionalã):
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................


*1) Se va completa numai de cãtre persoanele juridice.
*2) Se vor completa funcţiile îndeplinite în activitatea de prestãri
de servicii în domeniul protecţiei muncii din cadrul persoanei juridice
(coordonator al activitãţii, psiholog examinator).


ANEXA 2
-------
la regulament
-------------


ASOCIAŢIA PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA
Comisia de evaluare pentru psihologi

CERTIFICAT DE ABILITARE
pentru a presta servicii psihologice în domeniul protecţiei muncii
Nr. ...... din .......

Se abiliteazã pregãtirea profesionalã, experienţa, capacitatea şi
competenţa persoanei fizice/juridice .........., cu domiciliul/sediul în
........., pentru a presta servicii psihologice în domeniul protecţiei
muncii pentru urmãtoarele:
- domeniu: examinarea psihologicã în vederea angajãrii şi repartizãrii
personalului pe locuri de muncã şi a autorizãrii exercitãrii meseriilor şi
profesiilor, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare;
- activitãţile, conform anexei care face parte integrantã din prezentul
certificat.
Serviciile prestate vor respecta <>Legea protecţiei muncii nr. 90/1996 ,
republicatã, şi Normele generale de protecţie a muncii.
Valabil pânã la ........, cu posibilitate de prelungire.


Preşedintele
Comisiei de evaluare pentru psihologi,
...................................



ANEXĂ
------
la Certificatul de abilitare nr. .... din .....
-----------------------------------



LISTA
activitãţilor de prestãri de servicii psihologice în domeniul
protecţiei muncii, pentru care se elibereazã Certificatul de
abilitare a capacitãţii profesionale pentru:

psiholog .................,
cu domiciliul în .........*)

Activitatea de prestãri de servicii psihologice în domeniul protecţiei
muncii din cadrul persoanei fizice/juridice este desfãşuratã de psiholog
........., absolvent al facultãţii de ........., specializarea ......... .
- Verificarea aptitudinilor psihoprofesionale ale solicitanţilor, în
scopul orientãrii şi îndrumãrii acestora pe locuri de muncã şi profesiuni,
în concordanţã cu caracteristicile lor psihologice în raport cu
particularitãţile activitãţii şi cu condiţiile de muncã impuse de postul
de lucru, potrivit art. 18 alin. (1) lit. k) din Legea protecţiei muncii
nr. 90/1996, republicatã, şi art. 11 lit. q) din Normele generale de
protecţie a muncii.


Secretarul
Comisiei de evaluare pentru psihologi,
..................................


------------
*) Se vor completa numele/denumirea şi adresa persoanei fizice/juridice.


ANEXA 3
-------
la regulament
-------------


Denumirea persoanei juridice/Numele persoanei fizice ......../.........
.......................................................................
adresa ...............................................................,
localitatea ......................, judeţul ..........................,
cod poştal ....., telefon ....., fax ........ e-mail ........., posesor
al Certificatului de abilitare pentru a presta servicii psihologice în
domeniul protecţiei muncii nr. ...... din ....... .


RAPORT DE ACTIVITATE
pentru perioada ...........

I. Tabel sintetic asupra activitãţii de examinare

┌─────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele beneficiarului│ Examinãri psihologice │
│(persoanã juridicã) ├───────────┬─────────┬─────────┬──────────┬──────────┤
│ │La angajare│Periodice│ Alte │ Total │Nr. avize │
│ │ │ │examinãri│ examinãri│ de inap- │
│ │ │ │ │ │ titudini │
├─────────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
├─────────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
├─────────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
├─────────────────────┼───────────┼─────────┼─────────┼──────────┼──────────┤
│ Total │ │ │ │ │ │
└─────────────────────┴───────────┴─────────┴─────────┴──────────┴──────────┘

II. Modificãri survenite în structura personalului
......................................................................
III. Modificãri survenite în metodologia de examinare psihologicã (noi
achiziţii de probe, aparate, tehnicã de calcul) .......................
.......................................................................
IV. Modificãri survenite în perfecţionarea profesionalã (noi forme de
studii absolvite, cursuri, training-uri, specializãri etc.) ...........
.......................................................................
V. Aspecte deosebite survenite în activitate, în ceea ce priveşte relaţiile
cu beneficiarii .......................................................
.......................................................................
VI. Aspecte deosebite în raporturile cu alţi psihologi şi persoane fizice
care desfãşoarã activitãţi de prestãri de servicii psihologice în domeniul
protecţiei muncii .....................................................
.......................................................................


Data .......... Semnãtura şi parafa psihologului
...............................
(persoanã fizicã sau coordonatorul
activitãţii la persoanele juridice)


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016