Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 21 iulie 2010  privind evaluarea performantelor profesionale individuale, promovarea si avansarea personalului contractual din aparatul propriu al Ministerului Culturii si Patrimoniului National, precum si din cadrul unitatilor care functioneaza in subordinea ori in coordonarea acestuia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 21 iulie 2010 privind evaluarea performantelor profesionale individuale, promovarea si avansarea personalului contractual din aparatul propriu al Ministerului Culturii si Patrimoniului National, precum si din cadrul unitatilor care functioneaza in subordinea ori in coordonarea acestuia

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 592 din 20 august 2010

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament reglementeazã evaluarea performanţelor profesionale individuale, promovarea şi avansarea personalului contractual din aparatul propriu al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, precum şi din cadrul unitãţilor care funcţioneazã în subordinea ori în coordonarea acestuia.
ART. 2
(1) Regulamentul stabileşte cadrul general pentru realizarea urmãtoarelor obiective:
a) asigurarea concordanţei dintre cerinţele şi standardele postului, descrise în fişa postului, şi calitãţile angajatului: profesionale, aptitudinale şi atitudinale;
b) asigurarea unui sistem motivaţional, care sã determine creşterea performanţelor profesionale individuale, prin avansarea sau promovarea în grade ori trepte profesionale imediat superioare.
(2) Pentru atingerea acestor obiective prezentul regulament prevede:
a) evaluarea posturilor în funcţie de caracteristicile descriptive privind exigenţele şi performanţele pe care acestea le impun angajaţilor;
b) evaluarea performanţelor profesionale ale angajaţilor în raport cu cerinţele posturilor.

CAP. II
Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului contractual

ART. 3
Evaluarea performanţelor profesionale individuale are ca scop aprecierea obiectivã a activitãţii personalului, prin compararea gradului de îndeplinire a obiectivelor şi criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectivã cu rezultatele obţinute în mod efectiv.
ART. 4
Evaluarea performanţelor profesionale individuale trebuie fãcutã cu probitate, deontologie profesionalã, realism şi obiectivitate.
ART. 5
Procedura evaluãrii se realizeazã în urmãtoarele etape:
a) completarea fişei de evaluare de cãtre evaluator;
b) interviul;
c) contrasemnarea fişei de evaluare.
ART. 6
În sensul prezentului regulament, are calitatea de evaluator:
a) persoana aflatã în funcţia de conducere care coordoneazã compartimentul în cadrul cãruia îşi desfãşoarã activitatea salariatul aflat într-o funcţie de execuţie sau care coordoneazã activitatea acestuia;
b) persoana aflatã în funcţia de conducere ierarhic superioarã, potrivit structurii organizatorice a autoritãţii sau instituţiei publice, pentru salariatul aflat într-o funcţie de conducere;
c) persoana aflatã într-o funcţie de conducere în cadrul ministerului, care coordoneazã domeniul de activitate pentru directorul general/directorul, dupã caz, al instituţiilor publice din subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, cãreia nu i se aplicã prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de culturã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 269/2009 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 7
(1) Sunt supuşi evaluãrii anuale salariaţii care au desfãşurat activitate cel puţin 6 luni în cursul perioadei evaluate.
(2) Sunt exceptaţi de la evaluarea anualã salariaţii care ocupã funcţia de debutant şi care sunt evaluaţi la sfârşitul perioadei de debut.
ART. 8
(1) Activitatea profesionalã se apreciazã anual, prin evaluarea performanţelor profesionale individuale.
(2) Perioada evaluatã este cuprinsã între 1 ianuarie şi 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate pe funcţia respectivã.
(3) Perioada de evaluare este cuprinsã între 1 şi 28 februarie din anul urmãtor perioadei evaluate.
ART. 9
În mod excepţional, evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului contractual se face şi în cursul perioadei evaluate, în urmãtoarele cazuri:
a) atunci când pe parcursul perioadei evaluate contractul individual de muncã al salariatului evaluat înceteazã sau se modificã, în condiţiile legii. În acest caz, salariatul va fi evaluat pentru perioada de pânã la încetarea sau modificarea raporturilor de muncã;
b) atunci când pe parcursul perioadei evaluate raportul de muncã al evaluatorului înceteazã, se suspendã sau se modificã, în condiţiile legii. În acest caz, evaluatorul are obligaţia ca, înainte de încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de muncã ori, dupã caz, într-o perioadã de cel mult 15 zile calendaristice de la încetarea ori modificarea raporturilor de muncã, sã realizeze evaluarea performanţelor profesionale individuale ale salariaţilor din subordine. Calificativul acordat se va lua în considerare la evaluarea anualã a performanţelor profesionale individuale ale acestora;
c) atunci când pe parcursul perioadei evaluate salariatul dobândeşte o diplomã de studii de nivel superior şi urmeazã sã fie promovat, în condiţiile legii, într-o funcţie corespunzãtoare studiilor absolvite.
ART. 10
(1) Criteriile generale de evaluare a personalului contractual sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(2) În funcţie de specificul activitãţii autoritãţii sau instituţiei publice şi de activitãţile efectiv desfãşurate de cãtre salariat, evaluatorul poate stabili şi alte criterii de evaluare care, astfel stabilite, se aduc la cunoştinţa salariatului evaluat la începutul perioadei evaluate.
(3) Salariaţii care exercitã, cu caracter temporar, o funcţie de conducere vor fi evaluaţi pentru perioada exercitãrii temporare, pe baza criteriilor de evaluare stabilite pentru funcţia de conducere respectivã.
ART. 11
Persoanele care au calitatea de evaluator, potrivit art. 6, completeazã fişele de evaluare, al cãror model este prevãzut în anexa nr. 2a, respectiv nr. 2b, dupã cum urmeazã:
a) stabilesc gradul de îndeplinire a obiectivelor, prin raportare la atribuţiile stabilite prin fişa postului, întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 3;
b) stabilesc calificativul final de evaluare a performanţelor profesionale individuale;
c) consemneazã, dupã caz, rezultatele deosebite ale salariatului, dificultãţile obiective întâmpinate de acesta în perioada evaluatã şi orice alte observaţii pe care le considerã relevante;
d) stabilesc obiectivele şi criteriile specifice de evaluare pentru urmãtoarea perioadã de evaluare;
e) stabilesc eventualele necesitãţi de formare profesionalã pentru anul urmãtor perioadei evaluate.
ART. 12
(1) Interviul, ca etapã a procesului de evaluare, reprezintã un schimb de informaţii care are loc între evaluator şi persoana evaluatã, în cadrul cãruia:
a) se aduc la cunostinţa persoanei evaluate notãrile şi consemnãrile fãcute de evaluator în fişa de evaluare;
b) se semneazã şi se dateazã fişa de evaluare de cãtre evaluator şi de cãtre persoana evaluatã.
(2) În cazul în care între persoana evaluatã şi evaluator existã diferenţe de opinie asupra notãrilor şi consemnãrilor fãcute, în fişa de evaluare se va consemna punctul de vedere al persoanei evaluate; evaluatorul poate modifica fişa de evaluare.
ART. 13
(1) Pentru stabilirea calificativului, evaluatorul va proceda la notarea obiectivelor şi criteriilor de evaluare, prin acordarea fiecãrui obiectiv şi criteriu a unei note de la 1 la 5, nota exprimând aprecierea gradului de îndeplinire.
(2) Pentru a obţine nota finalã a evaluatorului se face media aritmeticã a notelor obţinute ca urmare a aprecierii obiectivelor şi criteriilor, rezultate din media aritmeticã a notelor acordate pentru fiecare obiectiv sau criteriu, dupã caz.
(3) Semnificaţia notelor prevãzute la alin. (1) este urmãtoarea: nota 1 - nivel minim şi nota 5 - nivel maxim.
ART. 14
Calificativul final al evaluãrii se stabileşte pe baza notei finale, dupã cum urmeazã:
a) între 1,00-2,00 - nesatisfãcãtor;
b) între 2,01-3,00 - satisfãcãtor;
c) între 3,01-4,00 - bun;
d) între 4,01-5,00 - foarte bun.
ART. 15
(1) Dupã finalizarea etapelor procedurii de evaluare menţionate la art. 5 lit. a) şi b), fişa de evaluare se înainteazã contrasemnatarului.
(2) În sensul prezentului regulament, are calitatea de contrasemnatar salariatul aflat în funcţia superioarã evaluatorului, potrivit structurii organizatorice a autoritãţii sau instituţiei publice.
(3) În situaţia în care calitatea de evaluator o are şeful autoritãţii sau instituţiei, fişa de evaluare nu se contrasemneazã.
ART. 16
(1) Fişa de evaluare poate fi modificatã conform deciziei contrasemnatarului, în urmãtoarele cazuri:
a) aprecierile consemnate nu corespund realitãţii;
b) între evaluator şi persoana evaluatã existã diferenţe de opinie care nu au putut fi soluţionate de comun acord.
(2) Fişa de evaluare modificatã în condiţiile prevãzute la alin. (1) se aduce la cunoştinţa salariatului evaluat.
ART. 17
(1) Salariaţii nemulţumiţi de rezultatul evaluãrii pot sã îl conteste la conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice.
(2) Contestaţia se formuleazã în termen de 5 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţã de cãtre salariatul evaluat a calificativului acordat şi se soluţioneazã în termen de 15 zile calendaristice de la data expirãrii termenului de depunere a contestaţiei de cãtre o comisie constituitã în acest scop prin act administrativ al conducãtorului autoritãţii.
(3) Rezultatul contestaţiei se comunicã salariatului în termen de 5 zile calendaristice de la soluţionarea contestaţiei.
(4) Salariatul nemulţumit de modul de soluţionare a contestaţiei formulate potrivit alin. (1) se poate adresa instanţei competente, în condiţiile legii.

CAP. III
Promovarea personalului contractual

ART. 18
Prin promovare se asigurã evoluţia în carierã a personalului contractual, prin trecerea într-un grad sau treaptã de încadrare superioarã ori într-o funcţie superioarã.
ART. 19
Promovarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncã în funcţii, grade sau trepte profesionale se face, de regulã, pe un post vacant existent în statul de funcţii.
ART. 20
Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se poate face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativele "foarte bun", cel puţin de douã ori în ultimii 3 ani, de cãtre comisia desemnatã prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupã caz, reprezentanţii salariaţilor.
ART. 21
(1) Promovarea în funcţie prin transformarea propriului post se face în cazul absolvenţilor învãţãmântului superior de lungã sau scurtã duratã, dacã studiile absolvite sunt corespunzãtoare domeniului în care îşi desfãşoarã activitatea; încadrarea se face în condiţiile legii.
(2) În mod excepţional, în situaţia în care nu existã post vacant corespunzãtor, promovarea în grade sau trepte profesionale se poate face şi prin transformarea propriului post.
ART. 22
(1) În vederea analizãrii posibilitãţii şi oportunitãţii promovãrii personalului în grade sau trepte profesionale se constituie, prin dispoziţie a ordonatorului de credite, comisii de promovare a personalului.
(2) Comisiile de promovare a personalului sunt constituite dintr-un numãr impar de membri, prin act administrativ al conducãtorului autoritãţii sau instituţiei publice.
(3) Din comisiile de promovare a personalului fac parte:
a) conducãtorul instituţiei sau o persoanã desemnatã de acesta;
b) evaluatorii persoanelor care îndeplinesc condiţiile de promovare în grade sau trepte profesionale;
c) contrasemnatarii rapoartelor de evaluare ale persoanelor care îndeplinesc condiţiile de promovare în grade sau trepte profesionale;
d) un reprezentant al compartimentului resurse umane;
e) un reprezentant al compartimentului financiar-contabil;
f) un reprezentant al sindicatelor sau, dupã caz, al reprezentanţilor salariaţilor.
ART. 23
Comisia de promovare a personalului are urmãtoarele atribuţii:
a) analizeazã posibilitatea promovãrii personalului în funcţie de creditele bugetare alocate autoritãţii sau instituţiei publice pentru anul bugetar respectiv;
b) analizeazã propunerile de promovare;
c) stabileşte lista nominalã a personalului ce urmeazã a fi promovat.
ART. 24
Avansarea în gradaţia imediat superioarã se face, potrivit legii, la îndeplinirea condiţiei de vechime prevãzute de tranşele de vechime în muncã.

CAP. IV
Avansarea personalului debutant

ART. 25
Persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant pot fi avansate, la sfârşitul perioadei de debut, stabilitã în condiţiile legii, în funcţia, gradul sau treapta profesionalã imediat superioarã.
ART. 26
Persoanele încadrate în funcţii de personal contractual de debutant vor fi salarizate cu salariul de debutant, pe o perioadã de cel puţin 6 luni, dar nu mai mare de un an, şi vor fi definitivate, pe bazã de examen de evaluare în gradul sau treapta profesionalã imediat superioarã.
ART. 27
(1) Examenul de evaluare se organizeazã, de regulã, în termen de 5 zile calendaristice de la terminarea perioadei de debut, pe baza urmãtoarelor criterii:
a) gradul de adaptabilitate şi flexibilitate în îndeplinirea sarcinilor;
b) gradul de însuşire a cunoştinţelor specifice exercitãrii funcţiei.
(2) Examenul de evaluare constã într-o probã scrisã, sub formã de test-grilã, sau practicã, notatã cu note de la 1 la 10 de şeful ierarhic al persoanei încadrate în funcţia contractualã de debutant ori de persoana desemnatã de acesta, în cazul în care şeful ierarhic este conducãtorul autoritãţii sau instituţiei.
(3) Pentru a fi declaratã "admisã", persoana în cauzã trebuie sã obţinã minimum nota 7.
(4) Nota la examenul de evaluare poate fi contestatã în termen de 3 zile calendaristice de la comunicarea notei la conducãtorul autoritãţii sau instituţiei.
(5) Contestaţia se rezolvã şi se comunicã persoanei în cauzã în termen de 3 zile calendaristice de la data-limitã de depunere a contestaţiei.
(6) În situaţia în care persoana în cauzã nu a obţinut nota minimã prevãzutã la alin. (3), aceasta poate susţine un nou examen de evaluare pânã la expirarea termenului de un an de la încadrare, în condiţiile prevederilor alin. (1)-(5).
(7) Dacã nici în aceste condiţii persoana în cauzã nu obţine la examenul de evaluare minimum nota 7 la expirarea termenului de un an de la încadrare, contractul individual de muncã înceteazã în condiţiile legii.

CAP. V
Dispoziţii finale

ART. 28
Ca urmare a promovãrii sau avansãrii, fişa postului salariatului va fi completatã cu noi atribuţii, în raport cu nivelul postului, prin grija superiorului ierarhic.
ART. 29
Prin excepţie de la prevederile art. 8 alin. (3), evaluarea performanţelor individuale ale personalului contractual pentru anul 2009 se face în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 30
Anexele nr. 1, 2a, 2b şi 3 fac parte integrantã din prezentul regulament.


ANEXA 1
-------
la regulament
-------------


I. Criterii generale de evaluare a performanţelor profesionale ale personalului contractual care ocupã funcţii de execuţie




┌────┬───────────────────────┬──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Definirea criteriului pentru │ Definirea criteriului pentru │ Definirea criteriului pentru │
│crt.│ Criteriul de evaluare │personalul cu studii superioare de│personalul cu studii superioare de│personalul cu studii postliceale (PL),│
│ │ │ lungã duratã (S) │ scurtã duratã (SSG) │liceale (M) şi gimnaziale/alte studii │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1. │Capacitatea de │Capacitatea de a pune │Capacitatea de a pune │Capacitatea de a pune eficient │
│ │implementare │eficient în practicã soluţiile │eficient în practicã soluţiile │în practicã soluţiile proprii şi pe │
│ │ │proprii şi pe cele dispuse │proprii şi pe cele dispuse │cele dispuse pentru │
│ │ │pentru desfãşurarea în │pentru desfãşurarea în │desfãşurarea în mod │
│ │ │mod corespunzãtor a │mod corespunzãtor a │corespunzãtor a activitãţilor, în │
│ │ │activitãţilor, în scopul │activitãţilor, în scopul │scopul realizãrii obiectivelor │
│ │ │realizãrii obiectivelor │realizãrii obiectivelor │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2. │Capacitatea de a │Capacitatea de a depãşi │Capacitatea de a depãşi │Capacitatea de a depãşi │
│ │rezolva eficient │obstacolele sau dificultãţile │obstacolele sau dificultãţile │obstacolele sau dificultãţile │
│ │problemele │intervenite în activitatea │intervenite în activitatea │intervenite în activitatea │
│ │ │curentã, prin identificarea │curentã, prin identificarea │curentã, prin identificarea │
│ │ │soluţiilor adecvate de │soluţiilor adecvate de │soluţiilor adecvate de rezolvare │
│ │ │rezolvare şi asumarea │rezolvare şi asumarea │ │
│ │ │riscurilor identificate │riscurilor identificate │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 3. │Capacitatea de asumare │Capacitatea de a │Capacitatea de a │Capacitatea de a accepta │
│ │a responsabilitãţilor │desfãşura în mod curent, la │desfãşura în mod curent, la │erorile sau, dupã caz, │
│ │ │solicitarea superiorilor │solicitarea superiorilor │deficienţele propriei activitãţi şi │
│ │ │ierarhici, activitãţi care │ierarhici, activitãţi care │de a rãspunde pentru acestea │
│ │ │depãşesc cadrul de │depãşesc cadrul de │ │
│ │ │responsabilitate definit │responsabilitate definit │ │
│ │ │conform fişei postului; │conform fişei postului │ │
│ │ │capacitatea de a accepta │Capacitatea de a accepta │ │
│ │ │erorile sau, dupã caz, │erorile sau, dupã caz, │ │
│ │ │deficienţele propriei │deficienţele propriei │ │
│ │ │activitãţi şi de a rãspunde │activitãţi şi de a rãspunde │ │
│ │ │pentru acestea │pentru acestea │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 4. │Capacitatea de │Capacitatea de creştere │Capacitatea de creştere │Capacitatea de îmbunãtãţire a │
│ │autoperfecţionare şi de│permanentã a │permanentã a │rezultatelor activitãţii curente │
│ │valorificare a │performanţelor │performanţelor │prin punerea în practicã a │
│ │experienţei dobândite │profesionale, de │profesionale, de │cunoştinţelor şi abilitãţilor │
│ │ │îmbunãtãţire a rezultatelor │îmbunãtãţire a rezultatelor │dobândite │
│ │ │activitãţii curente prin │activitãţii curente prin │ │
│ │ │punerea în practicã a │punerea în practicã a │ │
│ │ │cunoştinţelor şi abilitãţilor │cunoştinţelor şi abilitãţilor │ │
│ │ │dobândite │dobândite │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 5. │Creativitate şi spirit │Atitudine activã în │Atitudine activã în │Atitudine activã în soluţionarea │
│ │de iniţiativã │soluţionarea problemelor şi │soluţionarea problemelor şi │problemelor şi realizarea │
│ │ │realizarea obiectivelor prin │realizarea obiectivelor prin │obiectivelor prin identificarea │
│ │ │identificarea unor │identificarea unor │unor alternative eficiente de │
│ │ │alternative eficiente de │alternative eficiente de │rezolvare a acestor probleme │
│ │ │rezolvare a acestor │rezolvare a acestor │ │
│ │ │probleme; atitudine pozitivã │probleme; atitudine pozitivã │ │
│ │ │faţã de idei noi │faţã de idei noi │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 6. │Capacitatea de │Capacitatea de a │Capacitatea de a │Capacitatea de a-şi organiza │
│ │planificare şi │previziona cerinţele, │previziona cerinţele, │timpul propriu pentru │
│ │organizare a timpului │oportunitãţile şi posibilele │oportunitãţile şi posibilele │îndeplinirea eficientã a │
│ │de lucru │riscuri şi consecinţele │riscuri şi consecinţele │sarcinilor │
│ │ │acestora; capacitatea de a │acestora; capacitatea de a │ │
│ │ │anticipa soluţii şi de a-şi │anticipa soluţii şi de a-şi │ │
│ │ │organiza timpul propriu │organiza timpul propriu │ │
│ │ │sau, dupã caz, al celorlalţi │pentru îndeplinirea │ │
│ │ │(în funcţie de nivelul de │eficientã a sarcinilor │ │
│ │ │competenţã), pentru │ │ │
│ │ │îndeplinirea eficientã a │ │ │
│ │ │sarcinilor │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 7. │Capacitatea de a lucra │Capacitatea de a │ │ │
│ │independent │desfãşura activitãţi pentru │ │ │
│ │ │îndeplinirea atribuţiilor de │ │ │
│ │ │serviciu fãrã a solicita │ │ │
│ │ │coordonare, cu excepţia │ │ │
│ │ │cazurilor în care activitãţile │ │ │
│ │ │implicã luarea unor decizii │ │ │
│ │ │care depãşesc limitele de │ │ │
│ │ │competenţã │ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 8. │Capacitatea de a lucra │Capacitatea de a se │Capacitatea de a se │Capacitatea de a se integra │
│ │în echipã │integra într-o echipã, de │integra într-o echipã, de │într-o echipã, de a-şi aduce │
│ │ │a-şi aduce contribuţia prin │a-şi aduce contribuţia prin │contribuţia prin participare │
│ │ │participare efectivã, de a │participare efectivã, de a │efectivã, de a transmite eficient │
│ │ │transmite eficient şi de a │transmite eficient şi de a │idei, pentru realizarea │
│ │ │permite dezvoltarea ideilor │permite dezvoltarea ideilor │obiectivelor echipei │
│ │ │noi, pentru realizarea │noi, pentru realizarea │ │
│ │ │obiectivelor echipei │obiectivelor echipei │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 9. │Capacitatea de │Capacitatea de a utiliza │Capacitatea de a utiliza │Capacitatea de a utiliza raţional │
│ │gestionare eficientã a │raţional şi eficient resursele │raţional şi eficient resursele │şi eficient resursele materiale, │
│ │resurselor alocate │materiale financiare şi │materiale, financiare şi │financiare şi informaţionale │
│ │ │informaţionale alocate │informaţionale alocate │alocate │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│10. │Integritatea moralã şi │Înţelegerea şi respectarea │Înţelegerea şi respectarea │Înţelegerea şi respectarea │
│ │eticã profesionalã │principiilor de moralitate şi │principiilor de moralitate şi │principiilor de moralitate şi eticã │
│ │ │eticã socio-profesionalã │eticã socio-profesionalã │socio-profesionalã │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────────────┴──────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘




II. Criterii generale de evaluare a performanţelor profesionale ale personalului contractual care ocupã funcţii de conducere





┌────┬──────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Criteriul de │ │
│crt.│ evaluare │ Definirea criteriului │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │Capacitatea │Capacitatea de a identifica activitãţile care trebuie desfãşurate de structura condusã, delimitarea lor în │
│ │de a organiza │atribuţii, stabilirea pe baza acestora a obiectivelor; repartizarea echilibratã şi echitabilã a atribuţiilor şi│
│ │ │a obiectivelor în funcţie de nivelul, categoria, clasa şi gradul profesional ale personalului din subordine │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │Capacitatea │Abilitatea de a crea o viziune realistã, de a o transpune în practicã şi de a o susţine; abilitatea de a │
│ │de a conduce │planifica şi de a administra activitatea unei echipe formate din personalitãţi diferite, cu nivel diferit al │
│ │ │capacitãţii de a colabora la îndeplinirea unei atribuţii; capacitatea de a adapta stilul de conducere la │
│ │ │situaţii diferite, precum şi de a acţiona pentru gestionarea şi rezolvarea conflictelor │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │Capacitatea │Armonizarea deciziilor şi acţiunilor personalului, precum şi a activitãţilor din cadrul unui compartiment, │
│ │de coordonare │în vederea realizãrii obiectivelor acestuia │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │Capacitatea │Capacitatea de supraveghere a modului de transformare a deciziilor în soluţii realiste, depistarea │
│ │de control │deficienţelor şi luarea mãsurilor necesare pentru corectarea la timp a acestora │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │Competenţa │Capacitatea de a lua hotãrâri rapid, cu simţ de rãspundere şi conform competenţei legale, cu privire la │
│ │decizionalã │desfãşurarea activitãţii structurii conduse │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. │Capacitatea │Capacitatea de a transfera atribuţii personalului din subordine care corespunde din punct de vedere │
│ │de a delega │legal şi al competenţelor proprii, în scopul realizãrii la timp şi în mod corespunzãtor a obiectivelor │
│ │ │structurii conduse │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. │Capacitatea │Cunoaşterea aptitudinilor personalului din subordine, inclusiv prin capacitatea de a crea, de a │
│ │de a dezvolta │implementa şi de a menţine politici de personal eficiente, în scopul motivãrii acestuia; capacitatea de a │
│ │abilitãţile │identifica nevoile de instruire ale personalului din subordine şi de a forma propuneri privind tematica şi │
│ │personalului │formele concrete de realizare a instruirii │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │Abilitãţi │Capacitatea de a organiza şi de a conduce o întâlnire sau un interviu, precum şi de a o orienta cãtre o │
│ │de mediere │soluţie comun acceptatã, ţinând seama de poziţiile diferite ale pãrţilor │
│ │şi negociere │ │
├────┼──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │Alte criterii │Se vor utiliza criteriile stabilite pentru evaluarea performanţelor profesionale ale persoanelor care ocupã │
│ │ │funcţii contractuale de execuţie, prevãzute la pct. 1-6, 9 şi 10 │
└────┴──────────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2a
--------
la regulament
-------------

FIŞĂ DE EVALUARE
a performanţelor profesionale individuale ale persoanelor
care ocupã funcţii contractuale de conducere




┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
│Funcţia: ................................................ │
│Gradul: ................................................. │
│Data ultimei promovãri: ................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele evaluatorului: │
│Funcţia: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Perioada evaluatã: de la ................. la ........... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬───────────────┐
│ Obiective în perioada evaluatã │ % din timp │ Realizat │ Nota │
│ │ │ (%) │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│.... │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ Obiective revizuite în perioada evaluatã │ % din timp │ Realizat │ Nota │
│ │ │ (%) │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│.... │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┴──────────────────┴──────────────────┼───────────────┤
│Nota finalã pentru îndeplinirea obiectivelor │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬──────────┐
│ Criteriile de evaluare a performanţei profesionale individuale │ Nota │Comentarii│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│1. Capacitatea de a organiza │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│2. Capacitatea de a conduce │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│3. Capacitatea de coordonare │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│4. Capacitatea de control │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│5. Competenţa decizionalã │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│6. Capacitatea de a delega │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│7. Capacitatea de a dezvolta abilitãţile personalului │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│8. Abilitãţi de mediere şi negociere │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│9. Capacitatea de implementare │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│10. Capacitatea de a rezolva eficient problemele │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│11. Capacitatea de asumare a responsabilitãţilor │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│12. Capacitatea de autoperfecţionare şi de valorificare a experienţei dobândite│ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│13. Creativitate şi spirit de iniţiativã │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│14. Capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│15. Capacitatea de gestionare eficientã a resurselor alocate │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│16. Integritatea moralã şi eticã profesionalã │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│17. Alte criterii specifice │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴─────┬────┤
│Nota pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nota finalã a evaluãrii: │
│(Nota finalã pentru îndeplinirea obiectivelor + nota pentru îndeplinirea criteriilor de │
│evaluare)/2 │
│Calificativul evaluãrii: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Rezultate deosebite: │
│1. ...............................................................................................│
│............................... │
│2. ...............................................................................................│
│............................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Dificultãţi obiective întâmpinate în perioada evaluatã: │
│1. ...............................................................................................│
│............................... │
│2. ...............................................................................................│
│............................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Alte observaţii: │
│1. ...............................................................................................│
│............................... │
│2. ...............................................................................................│
│............................... │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Propuneri de formare profesionalã pentru perioada urmãtoare: │
│..................................................................................................│
│...................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Obiective pentru urmãtoarea perioadã pentru care se va face evaluarea:

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┐
│ Obiectivul │ % din timp │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│1. │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│2. │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│... │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────┘

Criterii specifice pentru urmãtoarea perioadã pentru care se va face evaluarea:

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Criteriul │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│.... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Comentariile persoanei evaluate: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
│Funcţia: │
│Semnãtura: │
│Data: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele şi prenumele evaluatorului: │
│Funcţia: │
│Semnãtura: │
│Data: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Observaţiile sau comentariile persoanei care contrasemneazã: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele persoanei care contrasemneazã: │
│Funcţia: │
│Semnãtura persoanei care contrasemneazã: │
│Data: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Luarea la cunoştinţã a fişei de evaluare dupã contrasemnare: │
│Semnãtura persoanei evaluate: │
│Data: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2b
--------
la regulament
-------------

FIŞĂ DE EVALUARE
a performanţelor profesionale individuale ale persoanelor
care ocupã funcţii contractuale de execuţie




┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
│Funcţia: ................................................ │
│Gradul: ................................................. │
│Data ultimei promovãri: ................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele evaluatorului: │
│Funcţia: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Perioada evaluatã: de la ................. la ........... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬───────────────┐
│ Obiective în perioada evaluatã │ % din timp │ Realizat │ Nota │
│ │ │ (%) │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│.... │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│ Obiective revizuite în perioada evaluatã │ % din timp │ Realizat │ Nota │
│ │ │ (%) │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│1. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│2. │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼───────────────┤
│.... │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────┴──────────────────┴──────────────────┼───────────────┤
│Nota finalã pentru îndeplinirea obiectivelor │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────┬──────────┐
│ Criteriile de evaluare a performanţei profesionale individuale │ Nota │Comentarii│
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│1. Capacitatea de implementare │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│2. Capacitatea de a rezolva eficient problemele │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│3. Capacitatea de asumare a responsabilitãţilor │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│4. Capacitatea de autoperfecţionare şi de valorificare a experienţei dobândite │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│5. Creativitate şi spirit de iniţiativã │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│6. Capacitatea de planificare şi organizare a timpului de lucru │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│7. Capacitatea de a lucra independent │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│8. Capacitatea de a lucra în echipã │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│9. Capacitatea de gestionare eficientã a resurselor alocate │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│10. Integritatea moralã şi eticã profesionalã │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│11. Alte criterii specifice │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────┼──────────┤
│ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┴─────┬────┤
│Nota pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nota finalã a evaluãrii: │
│(Nota finalã pentru îndeplinirea obiectivelor + nota pentru îndeplinirea criteriilor de │
│evaluare)/2 │
│Calificativul evaluãrii: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Rezultate deosebite: │
│1. ...............................................................................................│
│............................... │
│2. ...............................................................................................│
│............................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Dificultãţi obiective întâmpinate în perioada evaluatã: │
│1. ...............................................................................................│
│............................... │
│2. ...............................................................................................│
│............................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Alte observaţii: │
│1. ...............................................................................................│
│............................... │
│2. ...............................................................................................│
│............................... │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Propuneri de formare profesionalã pentru perioada urmãtoare: │
│..................................................................................................│
│...................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Obiective pentru urmãtoarea perioadã pentru care se va face evaluarea:

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────┐
│ Obiectivul │ % din timp │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│1. │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│2. │ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│... │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────┘

Criterii specifice pentru urmãtoarea perioadã pentru care se va face evaluarea:

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Criteriul │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│.... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Comentariile persoanei evaluate: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
│Funcţia: │
│Semnãtura: │
│Data: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Numele şi prenumele evaluatorului: │
│Funcţia: │
│Semnãtura: │
│Data: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Observaţiile sau comentariile persoanei care contrasemneazã: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele persoanei care contrasemneazã: │
│Funcţia: │
│Semnãtura persoanei care contrasemneazã: │
│Data: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Luarea la cunoştinţã a fişei de evaluare dupã contrasemnare: │
│Semnãtura persoanei evaluate: │
│Data: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 3
-------
la regulament
-------------

Denumirea autoritãţii/instituţiei publice:
Direcţia/Serviciul/Biroul/Compartimentul:


Aprobat*1)


FIŞA POSTULUI
Nr. .......


Informaţii generale privind postul

1. Denumirea postului:
2. Nivelul postului (de conducere/de execuţie):
3. Obiectivul/Obiectivele postului:

Condiţii specifice pentru ocuparea postului*2)

1. Studii de specialitate:
2. Perfecţionãri (specializãri)*3):
3. Vechimea în muncã/specialitate necesarã:
4. Cunoştinţe de operare/programare pe calculator:
5. Limbi strãine*4):
6. Abilitãţi, calitãţi şi aptitudini necesare:
7. Cerinţe specifice*5):
8. Competenţa managerialã (cunoştinţe de management, calitãţi şi aptitudini manageriale):

Descrierea sarcinilor ce revin postului
1.
2.
..............

Responsabilitatea implicatã de post
1. De pregãtire/luare a deciziilor*6):
2. Delegarea de atribuţii şi competenţã:
3. De pãstrare a confidenţialitãţii:
Sfera relaţionalã a titularului postului
1. Sfera relaţionalã internã:
a) Relaţii ierarhice
- subordonat faţã de:
- superior pentru:
b) Relaţii funcţionale:
c) Relaţii de control:
d) Relaţii de reprezentare:
2. Sfera relaţionalã externã:
a) cu autoritãţi şi instituţii publice:
b) cu organizaţii internaţionale:
c) cu persoane juridice private:
Întocmit de*7):
1. Numele şi prenumele:
2. Funcţia:
3. Semnãtura:
4. Data întocmirii:
Luat la cunoştinţã de cãtre ocupantul postului
1. Numele şi prenumele:
2. Funcţia şi gradaţia corespunzãtoare tranşei de vechime (dacã este cazul):
3. Semnãtura
4. Data:
Avizat de*8):
1. Numele şi prenumele:
2. Funcţia:
3. Semnãtura:
4. Data:
---------------
*1) Se va semna de cãtre conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice şi se va ştampila în mod obligatoriu.
*2) Se va completa cu informaţiile privind condiţiile prevãzute de lege şi stabilite la nivelul autoritãţii sau instituţiei publice pentru ocuparea funcţiei corespunzãtoare.
*3) Dacã este cazul.
*4) Pentru fiecare dintre criteriile "citit", "scris" şi "vorbit" se va stabili nivelul de cunoaştere cerut, dupã cum urmeazã: "cunoştinţe de bazã", "nivel mediu", "nivel avansat".
*5) De exemplu: cãlãtorii frecvente, delegãri, detaşãri, disponibilitate pentru lucru în program prelungit în anumite condiţii.
*6) Limitele libertãţii decizionale de care beneficiazã titularul postului pentru îndeplinirea sarcinilor care îi revin.
*7) Se întocmeşte de conducãtorul compartimentului în care îşi desfãşoarã activitatea titularul postului.
*8) Se avizeazã de cãtre superiorul ierarhic al persoanei prevãzute la pct. 7.

------------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016